PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : orta sınıf dizel (otm.) hb'ler

umut01
14-09-2009, 19:35
yeni megane hb dci 105hp dynamic (otomatik vitesi var mı yok mu bilmiyorum)
golf VI 1.6 tdi 90hp (dsg) trendline
auris 1.4 d4d 90 hp (m/m) comfort extra
donanım olarak sınırlı larak düşünelim, (full olmadan)

fiyat/fayda/sorunsuzluk/ açısından değerlendirir misiniz? bu kategoride bu fiyatlara yakın tavsiye edeceğiniz marka model varsa eklerseniz sevinirim.

s7158
14-09-2009, 20:13
Burda soyleyebilecegim tek sey var.. VW 'nin motoru daha yeni ve kendini ispatlamadi.
F/F/S degerlendirmesinde Auris bir adim onde gibi..

Swift
14-09-2009, 20:24
hyundai 115hp dizel oto.
http://www.kaliteliresimler.com/data/media/433/hyundai_i30.jpg
http://geneva2007.autonews.ru/imagelib/177/hyundai-i30_2008-4_m.jpg

douu
14-09-2009, 21:34
auris benim acımdan kesinlikle..

BlackEmperor
14-09-2009, 21:40
megane coupe olacaksa düşünmeden alırım onun dısında auirisin tipini sevmesemde toyotadan gayet memnunum kafan rahat olur ama mmt tercih etmezdim.

Selman
14-09-2009, 21:42
Megane Hb in otomatik versiyonu yok. Manuel düşünüyorsanız premium paketli tavanlı ve xenonlu versiyonu tavsiye ederim güzel araç.

erh
14-09-2009, 22:20
astra 1.3 cdti easytronic

OmerRS
14-09-2009, 22:44
bunlar orta sınıf değil. kompakt sınıf.

fiyat fayda sorunsuzluk kriterlerinde auris kesinlikle önde. diğerlerini düşünme bile özellikle vw maliyetli.

Mehmet Opc
14-09-2009, 23:39
Ben senin yerinde olsa Düşünmedem Ford Focus Tdi titanyum modelini alırdım veya
Fiat Bravo Multijet sport+still paket çok hoşuma gitti ondanda alabilirsin

mertacar
14-09-2009, 23:43
o sınıfta aurisi seçerdim, duzgun kullanımda sorun cıkaracagınıda dusunmuyorum..

Berkan
15-09-2009, 00:28
astra
308 otomatik dizel
c4 ün otosuda vardır heralde emin degilim

gfb01
15-09-2009, 00:44
müdür para war huzur war:D aurris dedım ben

MeJo
15-09-2009, 01:06
bence kesinlikle golf. tip konfor kalite motor fayda aklına ne gelirse.. belki dierlerinden daha pahalı olabilir ama vw grubu dizel motorlarında kendisini hep ispatladı..

BlackEmperor
15-09-2009, 07:42
bence kesinlikle golf. tip konfor kalite motor fayda aklına ne gelirse.. belki dierlerinden daha pahalı olabilir ama vw grubu dizel motorlarında kendisini hep ispatladı..

açıkcası ben pek bişey ıspatladığını düşünmüyorum :) ses hususunda evet 100 mt den geldiği anlaşılıyordu :hahaha: AmaTR deki mazot kalitesine bakmaksızın riskalıpdizelleri getirttiler bu acıdan cesur diyebiliriz ortada bir ispat varsa psa grubunun dizelleridir bence. umarım toyota 1.6 d4d getırırde gerçek anlamda ağırlığını koyar. hem perf hem sessizlik hem sorunsuzluk açısından

orhansah
15-09-2009, 07:55
mmt vitesli hiçbir toyotaya bir daha asla para vermem :)

Orhan
15-09-2009, 08:02
dizel otomatik ben önermem illa ekonomi isteniyorsa benzinli otomatik alınıp lpg ile devam edilebilir

öncel
15-09-2009, 08:06
308 comfort 1.6 hdi auto-6r derim ben.motor kendini ispatlamış bi motor.ford grubuda kullanıo.en baz modeli comfortta bile esp,asr ve hill holder standart.şanzıman 6 ileri ve gayet ekonomik bi araç.performansıda başarılı.110 hp,240 nm(overboost özelliğiyle beraber tork 260 nm)

Orhan
15-09-2009, 08:10

vw dizel konusunda özellikle küçük hacimli dizellerde henüz bişey ispatlayamadı rakipleri common rail yüksek basınç teknolojisi kullanırken hala eski nesil dizel üretmeye devam ediyor hem ekonomik değil hemde yüksek hacimli motorların vergi dezavantajı vardı.
Şimdi küçük hacimlilerde 1.6 dizellerde yeni teknoloji kullanmaya başladı ama elde ettiği güç rakiplerinin çok gerisinde
Sorunsuzluk meselesine bakarsak eski nesillerde 100-150 k dan sonra turbo ve pompa arızası verme olasılığı çok yüksek kullandığımız iki ticari wv caddy inanmassın belki doblo multijet kadar sorunsuz olmayı başaramadılar
Şimdi 2.0 tdı ve yüksek hacimli vw dizellerden bahsedebilirsin belki ama onlarada malesef herkes ulaşamıyor çok pahalılar
Servis ve yedek parça konusuna ise hiç girmiyorum sadece çok pahalı olduğunu söylemekle yetineceğim
Konfor konusunda dizelleri çok sesli çalışıyor 2.0tdı passatla gezerken motorda traktör sesi hiç çekici gelmiyor

CeMy1907
16-09-2009, 01:37
308 comfort 1.6 hdi auto-6r derim ben.motor kendini ispatlamış bi motor.ford grubuda kullanıo.en baz modeli comfortta bile esp,asr ve hill holder standart.şanzıman 6 ileri ve gayet ekonomik bi araç.performansıda başarılı.110 hp,240 nm(overboost özelliğiyle beraber tork 260 nm)

bencede.ayrıca sınıfının en az tuketenı ve en performanslılarından.corolla asla tawsıye etmem araba yerınden kalkmıyor.

umut01
16-09-2009, 21:18
Burda soyleyebilecegim tek sey var.. VW 'nin motoru daha yeni ve kendini ispatlamadi.
yorumunuz için teşekkürler.

hyundai 115hp dizel oto.
http://www.kaliteliresimler.com/data/media/433/hyundai_i30.jpg
http://geneva2007.autonews.ru/imagelib/177/hyundai-i30_2008-4_m.jpg

auris benim acımdan kesinlikle..

megane coupe olacaksa düşünmeden alırım onun dısında auirisin tipini sevmesemde toyotadan gayet memnunum kafan rahat olur ama mmt tercih etmezdim.
yorumunuz için teşekkürler. multi mode u neden beğenmediniz?

Megane Hb in otomatik versiyonu yok. Manuel düşünüyorsanız premium paketli tavanlı ve xenonlu versiyonu tavsiye ederim güzel araç.
güzel tavsiye.:) yorumunuz için teşekkürler.

astra 1.3 cdti easytronic
yeni astra yakında çıkacak galiba. gerçekten çok şık bir araba gibi görünüyor resimlerinden. yorumunuz için teşekkürler.

bunlar orta sınıf değil. kompakt sınıf.

fiyat fayda sorunsuzluk kriterlerinde auris kesinlikle önde. diğerlerini düşünme bile özellikle vw maliyetli.

Ben senin yerinde olsa Düşünmedem Ford Focus Tdi titanyum modelini alırdım veya
Fiat Bravo Multijet sport+still paket çok hoşuma gitti ondanda alabilirsin
yorumun için teşekkürler. seçeneklere alınabilir arabalar.

o sınıfta aurisi seçerdim, duzgun kullanımda sorun cıkaracagınıda dusunmuyorum..

astra
308 otomatik dizel
c4 ün otosuda vardır heralde emin degilim

müdür para war huzur war:D aurris dedım ben
yorumun için teşekkürler.:D

yorumunuz için teşekkürler. golf güzel araba ama içlerinde en pahalısı neredeyse en az donanımlısı gibi görünüyor.

açıkcası ben pek bişey ıspatladığını düşünmüyorum :) ses hususunda evet 100 mt den geldiği anlaşılıyordu :hahaha: AmaTR deki mazot kalitesine bakmaksızın riskalıpdizelleri getirttiler bu acıdan cesur diyebiliriz ortada bir ispat varsa psa grubunun dizelleridir bence. umarım toyota 1.6 d4d getırırde gerçek anlamda ağırlığını koyar. hem perf hem sessizlik hem sorunsuzluk açısından
1.6 d4d güzel birşey olur :)

mmt vitesli hiçbir toyotaya bir daha asla para vermem :)
multi mode un beğenmediğiniz özelliklerini öğrenebilir miyim? yorumunuz için teşekkürler.

dizel otomatik ben önermem illa ekonomi isteniyorsa benzinli otomatik alınıp lpg ile devam edilebilir
açıkcası lpg den korkuyorum ve ailecek sevmiyoruz.yorumunuz için teşekkürler.

güzel bir seçenek. yorumunuz için teşekkürler.

vw dizel konusunda özellikle küçük hacimli dizellerde henüz bişey ispatlayamadı rakipleri common rail yüksek basınç teknolojisi kullanırken hala eski nesil dizel üretmeye devam ediyor hem ekonomik değil hemde yüksek hacimli motorların vergi dezavantajı vardı.
Şimdi küçük hacimlilerde 1.6 dizellerde yeni teknoloji kullanmaya başladı ama elde ettiği güç rakiplerinin çok gerisinde
Sorunsuzluk meselesine bakarsak eski nesillerde 100-150 k dan sonra turbo ve pompa arızası verme olasılığı çok yüksek kullandığımız iki ticari wv caddy inanmassın belki doblo multijet kadar sorunsuz olmayı başaramadılar
Şimdi 2.0 tdı ve yüksek hacimli vw dizellerden bahsedebilirsin belki ama onlarada malesef herkes ulaşamıyor çok pahalılar
Servis ve yedek parça konusuna ise hiç girmiyorum sadece çok pahalı olduğunu söylemekle yetineceğim
Konfor konusunda dizelleri çok sesli çalışıyor 2.0tdı passatla gezerken motorda traktör sesi hiç çekici gelmiyor
pek arabanın sesli yada sessiz olmasını önemsemiyoruz.

bencede.ayrıca sınıfının en az tuketenı ve en performanslılarından.corolla asla tawsıye etmem araba yerınden kalkmıyor.

BlackEmperor
16-09-2009, 21:53
multi modu beğenemememin sebebi vites geçişlerinin çok sarsıntılı oluşu bunu kullanıcılardan duydum otomatikleştirilmiş bi manule şanzuman ben test etmedim ama kullananlar sıkıntı yaşıyor. en onemliside bayırda aracı gerı kaydırması ve vites atmada sıkıtı yaşaması yük altında ama yenı corolla benzınlılerde tam otomatik şanzuman geldi. dizelde suan yok diye biliyorum.

umut01
17-09-2009, 11:21
multi modu beğenemememin sebebi vites geçişlerinin çok sarsıntılı oluşu bunu kullanıcılardan duydum otomatikleştirilmiş bi manule şanzuman ben test etmedim ama kullananlar sıkıntı yaşıyor. en onemliside bayırda aracı gerı kaydırması ve vites atmada sıkıtı yaşaması yük altında ama yenı corolla benzınlılerde tam otomatik şanzuman geldi. dizelde suan yok diye biliyorum.

dışarıdan fena değil gibi gözüküyor. üst devirlere kadar zorlanmayacak, sakin kullanılacak.
arkadaşlar araçlarda özellikle otomatik vites olmasının nedeni bayan da rahatlıkla sürebilsin diye(bayanlar nedense otomatik viteste kendilerini daha güvende hissediyorlar gibi.Ben de bunu anlamış değilim:confused:). otomatik vites araçlarla neredeyse hiç karşılaşmadım. bu konuda çok bilgisizim.

R_Kaptan
17-09-2009, 11:27
hyundaı i30 crdi diorum,kullandım donanım olsun,yakıt olsun,hp olsun alınacak bu segmentteki tek araç..

gambit49
18-09-2009, 22:35
megane sport ise :D ilk sirada sonra auris enson :D golf

umut01
26-10-2009, 21:00
yükselen benzin fiyatlarıyla cazibesini arttıran hb dizeller.

ef186
26-10-2009, 21:53
golf VI 1.6 tdi 90hp (dsg) trendline
auris 1.4 d4d 90 hp (m/m) comfort extra
ikisi bence arasında karar verilecek otomobiller ...

ikiside olur ikiside alınır geri kalanı alıcak kişinin baktığında hangisinin hoşuna gidiceği ile alakalıdır ...

emretorlak
26-10-2009, 21:59
Golf 1.6 tdi 90hp alırdım. İkinci tercihim de Auris d4d olurdu.

Silverbullet
26-10-2009, 23:49
Toyota derim bende.

onur_S
27-10-2009, 16:39
golf birinci gelir.daha ötekiler gitsin adam gibi otomatik şanzıman koysunlar.hepsi otomatikleştirilmiş manueldir.yarı otomatik diye geçer.rampada vs geri kaçarlar ve çabuk sorun çıkartırlar.golfün şanzımanını tartışmaya gerek duymuyorum.vw in bi ispat yapmasına gerek yok zaten dizel konusunda.1.9 litre 105bg -250 nm torka sahip motoru vergiden dolayı 1.6 litreye indirmişler.bende bu tip araç alıyordum.citroen c4 te karar verdik o da yarı otomatikti.aracı aldık aynı gün babam caydı almadı.iyi ki de almamış.bu sınıfta hem dizel+hemde adam gibi otomatiği olan tek seçenek golf heralde.
golfe paran yetmiyorsa auris yerine 308 düşünebilirsin.2 si de yarı otomatik sonuçta.

0zann
04-03-2010, 00:28
DSG bambaşka bir sanzıman ancak 90hp trendline golf güçsüz ve bomboş bir araba. (buarada benim bildigim 105 hp ile dsg alınıyor fiyati 49.900)

Performans açısından Bravo dusunulebilir (105hp/290nm ve 120hp/300nm) ancak bravoda da robotik sanzıman var easytronic gibi bu tarz otomatik sanzımanlar çok sinir bozucu olabiliyor. Bravonun en dolusu + otomatik + 120hp dizel 47.000tl Golfun highline ile comfortline arasına denk geliyor.

Manuel alma durumunuz olursa golfu direk seçeneklerden eleyin derim.

Killah
04-03-2010, 00:31

Hacimden farklı bir yenilik geldi mi o motora? Eğer gelmediyse kanıtlanacak başka birşey yapabileceklerini sanmıyorum.

Dou
04-03-2010, 00:32
Bana göre Toyota'nın 1.4 dizeli şu anda sınıfında en "rafine" motora sahip. En azından fiat-opel'in 1.3 dizeline tercih ederim.

Ama o yarı-otomatik şanzıman yok mu, al parçala arabayı.

redbaron
04-03-2010, 00:45
auriste cok tipsiz bence mantik ararsan auriste biraz gonlun olsun tipide guzel olsun dersen golf,308,i30 u tercihlerine katmalisin .bende bu sinifta arac secimi periyodundayim ve baya zorlaniyorum rekabet cok siki hepsi birbirine yakin,biraz istegininde on planda olmasi lazim.

levent
04-03-2010, 00:48
auriste cok tipsiz bence mantik ararsan auriste biraz gonlun olsun tipide guzel olsun dersen golf,308,i30 u tercihlerine katmalisin .bende bu sinifta arac secimi periyodundayim ve baya zorlaniyorum rekabet cok siki hepsi birbirine yakin,biraz istegininde on planda olmasi lazim.

auris makyaj geçirdi, bu ay sonunda satışta, hatta bazı plazalar şuandada satıyor.bi arkadaşım aldı denizliden, fotoları;

http://img514.imageshack.us/img514/7752/fotoraf0113e.jpg
http://img411.imageshack.us/img411/4765/fotoraf0112.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/9229/fotoraf0116.jpg
http://img690.imageshack.us/img690/7003/fotoraf0115.jpg

1.4 D4D 90 hp 205nm , 6 ileri manuel yada otomatikleştirilmiş manuel şanzıman (mmt) ile satılıyor. mmt lerinde yazılımsal gelişmesi sonucu biraz dha hızlandı ve sarsıntısızlaştırıldı vites geçişleri bu arada.

redbaron
04-03-2010, 01:00
auris makyaj geçirdi, bu ay sonunda satışta, hatta bazı plazalar şuandada satıyor.bi arkadaşım aldı denizliden, fotoları;

http://img514.imageshack.us/img514/7752/fotoraf0113e.jpg
http://img411.imageshack.us/img411/4765/fotoraf0112.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/9229/fotoraf0116.jpg
http://img690.imageshack.us/img690/7003/fotoraf0115.jpg

1.4 D4D 90 hp 205nm , 6 ileri manuel yada otomatikleştirilmiş manuel şanzıman (mmt) ile satılıyor. mmt lerinde yazılımsal gelişmesi sonucu biraz dha hızlandı ve sarsıntısızlaştırıldı vites geçişleri bu arada.

hala tipsiz bence. on farlariyla direksiyon iyi olmus gerisini at .mmt ins iyi olmustur yoksa bu da asm ye benzicek uretimden kaldirilcak;)

levent
04-03-2010, 01:00

bu arada hamsicim, 1.6 mmt auris var istda arkadaşımda gayet kullanışlı, vites değiştirirken hafif ayak gazdan çekilirse gayet sarsıntısız ve henüz kaydıramadık yokuşta :)

Kaan
04-03-2010, 09:25
ben golf tercih etmem Wv her yönüyle pahalı ve beni çeken hiç bi yönü özelliği yok
toyotadan da fren probleminden sonra iyice soğudum
opel corsa dicektim ama ondanda soğudum geçen eniştenin babasının corsası durup dururken yandı kronik sorunmuş tr de 600e yakın corsa yanmış

ben meganımdan memnunum tavsiye ederim şimdiye kdr bi sorun cıkarmadı bana :)

Tuning055
04-03-2010, 11:23
benım sıralamam golf megane auris bence..

RC'ON
04-03-2010, 11:33
golf iyidir,ama başka bi seçenek olarak 308 i de öneririm bu sınıfta

BlackEmperor
04-03-2010, 11:53
bu arada hamsicim, 1.6 mmt auris var istda arkadaşımda gayet kullanışlı, vites değiştirirken hafif ayak gazdan çekilirse gayet sarsıntısız ve henüz kaydıramadık yokuşta :)

kanka ben kullanmadım kullanıcı yorumları o yönde :)

Ama şu bir gerçek en rafine 1.4 dizel d4d dir buna kesınlıkle katılıyorum. Bu arada makyajlı auris çok güzel olmuş

B!Rtan
04-03-2010, 12:49
yeni auris güzelmiş ama arka plakalık çıtası çok uzatmışlar o ne öyle ya?

hyundai i30 öneririm bende.:icon_tup:

ilkay325i
04-03-2010, 13:16
Bende Auris Derim ;)

levent
04-03-2010, 23:53
kanka ben kullanmadım kullanıcı yorumları o yönde :)

Ama şu bir gerçek en rafine 1.4 dizel d4d dir buna kesınlıkle katılıyorum. Bu arada makyajlı auris çok güzel olmuş

toyota nın resmi tr sitesinde var incele kanka bi ara :)

ben 45 bin tl civarına kompakt dizel alıcaksam kesinlikle megane diyenlerdenim, kuzenler 2 ledi bide 5 kapı eklendi dizel hb megane3. gayet memnunlar zaten hiç sıkıntı olmadı coupe miz 20 bin km civarı olmuş hatta :)

Dou
04-03-2010, 23:57
toyota nın resmi tr sitesinde var incele kanka bi ara :)

ben 45 bin tl civarına kompakt dizel alıcaksam kesinlikle megane diyenlerdenim, kuzenler 2 ledi bide 5 kapı eklendi dizel hb megane3. gayet memnunlar zaten hiç sıkıntı olmadı coupe miz 20 bin km civarı olmuş hatta :)

Bende uygun bir fiyata aldım Megane 3 coupe dizel, sanırım aldığım fiyata daha donanımlı sıfır C segmenti dizel bir araç alınamazdı. Yalnız ben şanssızlardanım arka dingil değişecek (geri çağırma yapılacak tüm meganelarda arka dingilden ses geliyor karoser oynadığında) + volan değişecek ufak tefek sıkıntıları var ne yazık ki.

Auris'in fiyatı ne kadar bilmiyorum ama, makyajı beğendim ben. Eğer 1.4 değilde 1.6 olsaydı tercih edebilirdim.

EDIT: Dipnot, lewo_rolla özel bir sorum olacaktı edirneli misin? :)

levent
05-03-2010, 00:03
Bende uygun bir fiyata aldım Megane 3 coupe dizel, sanırım aldığım fiyata daha donanımlı sıfır C segmenti dizel bir araç alınamazdı. Yalnız ben şanssızlardanım arka dingil değişecek (geri çağırma yapılacak tüm meganelarda arka dingilden ses geliyor karoser oynadığında) + volan değişecek ufak tefek sıkıntıları var ne yazık ki.

Auris'in fiyatı ne kadar bilmiyorum ama, makyajı beğendim ben. Eğer 1.4 değilde 1.6 olsaydı tercih edebilirdim.

EDIT: Dipnot, lewo_rolla özel bir sorum olacaktı edirneli misin? :)

şansına biraz Dou açıkçası sorunlar bizimkilerde uygun fiyatlı alıyolar çünkü direk kendileri (damadımız yani) bayiler izmir'de :)

Auris D4D 43 bin ile 48 bin aralığında değişen etiketlerde şuan makyajlı versiyonda.

Edirne'de okuyorum, Alanya'da yaşıyorum, İst'a sık sık geliyorum ortalama ayda 2 kez haftasonları :)

ocean0636
05-03-2010, 00:17
coupe olcaksa megane yoksa auris derim..

devil_berk22
05-03-2010, 00:53
golf derim ;) diğerleri pek kaliteli gelmedi gözüme almanın yanında

TheAce
05-03-2010, 01:04
308 auto 6r derim kesinlikle verdiğin şeyler içinde en sorunsuz diyebileceğim modeldir..

levent
05-03-2010, 01:22
308 auto 6r derim kesinlikle verdiğin şeyler içinde en sorunsuz diyebileceğim modeldir..

sorunsuz derken? neye göre kime göre? japonun sorunsuzluğunu hiçbirisi yakalayamaz burda genele bakarsak ;)

Killah
05-03-2010, 10:46
Benim oyum hala Golften yana, Ibiza 1.6 TDI da tercih edilebilir. Benim gözümde Megane hariç bahsi geçen diğer arabaların Golf ile kıyaslanması yanlış, Ibiza bence onların dengi. Doğal olarakta herkese aşırı pahalı geliyor.

umut01
29-03-2010, 21:50
ibiza onların bir alt kategorisi bence. leon ile aynı grupta olabilirler bana göre.