Orijinalini görmek için tıklayınız : Getz sorunsalı
0 getz en az 13.8 yakıyor benzinli otomatik normalmidir ? problem varsa nedendir ? nasıl düzeltilir aynı problemi yaşayan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim :)
13.8 litre sanırm?
http://www.pahalibenzinehayir.com/ekonomik_surus.asp önce şuradaki makaleyi bi oku derim.
Bu arada aldığım bütün araçlarda belli bir km'den sonra özellikle ilk bakımdan sonra düşüş oldu bi süre çok yakabilir fazla yüklenmeden sürmeye özen göster. Tam otomatik şanzımana az yaktırmak eğer ilk defa otomatik araca sahipsen pek kolay olmaz.
Şuan 2.2 Santa Fe ile (bu arada 2 ton) araçla 8.7 litre falan yakıyorum fabrika verisininde altında olarak. Bi önceki kasası varken (2.0 VGT olanlardan 1850kg idi) 13 litre falan yakıyordu. Manuelden sonra kullandığım ilk otomatik araçtı viteste acemilik zamanlarım yani
VteC_MaNiaC
16-09-2009, 23:10
bendede aynı sorun vardı getz 1.3 otomatikte ... uzun araştırmalarım sonucu 8.6 litreye indirdim
yöntemlerim
- emme manifoldunun aşırısı ısınmasını engellemek için bir ısı kalkanı
-açık hava filtresi ve bunu tampondan besleyen güzel bir soğuk hava borusu
- motor bölümünün iyice soğutulması için tampondan çeşitli delikler
- castrol yağ ve bunun yanı sıra normalden biraz fazla miktarda koymak yağı
- NGK buji baya etkili oluyor
- bide orjinal lastikler hala üzeindeyse ekonomi tipi lastikler faydalı olacaktır
genelde aracın en büyük sorunu motorun radyatörünün çok büyük olması ve aracın motor bölümünün sürekli olarak yüksek sıcaklıklara maruz kalması ve bunun sonucunda aracın şişmesi ... araç şişince daha fazla gaza basılıp gidilememesi ve daha fazla gaza basarak gitmeyi arzulamanın sonucunda aşırı yakıt tüketimi :D
mechanıcer
16-09-2009, 23:16
tamamen yenı olusu ve sag ayağın :D
13.8 litre sanırm?
http://www.pahalibenzinehayir.com/ekonomik_surus.asp önce şuradaki makaleyi bi oku derim.
Bu arada aldığım bütün araçlarda belli bir km'den sonra özellikle ilk bakımdan sonra düşüş oldu bi süre çok yakabilir fazla yüklenmeden sürmeye özen göster. Tam otomatik şanzımana az yaktırmak eğer ilk defa otomatik araca sahipsen pek kolay olmaz.
Şuan 2.2 Santa Fe ile (bu arada 2 ton) araçla 8.7 litre falan yakıyorum fabrika verisininde altında olarak. Bi önceki kasası varken 13 litre falan yakıyordu. Manuelden sonra kullandığım ilk otomatik araçtı viteste acemilik zamanlarım yani
makaleyi okuyayım teşekkürler km si 2090 olması lazım biraz daha yolumuz var anlaşılan :)
bendede aynı sorun vardı getz 1.3 otomatikte ... uzun araştırmalarım sonucu 8.6 litreye indirdim
yöntemlerim
- bide orjinal lastikler hala üzeindeyse ekonomi tipi lastikler faydalı olacaktır
genelde aracın en büyük sorunu motorun radyatörünün çok büyük olması ve aracın motor bölümünün sürekli olarak yüksek sıcaklıklara maruz kalması ve bunun sonucunda aracın şişmesi ... araç şişince daha fazla gaza basılıp gidilememesi ve daha fazla gaza basarak gitmeyi arzulamanın sonucunda aşırı yakıt tüketimi :D
evet dediğin gibi ısı çok büyük 1 problem gaza aşırı basmasam bile yinde çok yakıyor 1 kere 9.0 yaptım gümüşyaka silivri yolunda , maxi geldiğim zaman hızım 90 dı :D hiç yüklenmesem bile gereğinden çoook fazla gibi geliyor bana
100 km ile gidiyoken direksiyonda ufak titremeler yaşıyormuydunuz ? bende böyle 1 sorunda var :)
İlk yağ değişiminden sonra bariz bir şekilde azalacak... Ama kullanmadan kullanmaya fark eder...
Serkan.S
16-09-2009, 23:26
0 olduğu için yol bilgisayarı öyle gösteriyor.Zamanla düzelicektir.
o zaman 1 sorun daha araç normal gidiyorken vites atacağı zaman kendini 2 sn 4.000 devirde tutyor ve birden TAAAK vites atıyor bunun sebebi nedir :D baya problemliyim yahu :D
Vtec-SEDAN
16-09-2009, 23:30
acele etme.. düz vitese kıyasla illaki fazla yakacak ama bakım zamanına doğru ve sonrasında düşüşü fark edeceksin ;)
"TAAKK" derken? Vuruntu sarsıntı falanmı yapıyor?
Djalican
16-09-2009, 23:46
yöntemlerim
Hacı Yeşili Getz'indemi örendin bunları Okan bbey wuhahaha......Adam gecen gün kaputu açtı yanımda anlatıor surdan ısı kalkanı surdan bilmemle die....aaaaa motorda Sohc yazıo lan bunun dedim:D :D .....aaa harbiden sohc motormus lan bu dedi:D :D :D ......Kalkanları bilmemleleri yaparken gözün nerdeydi adamım :D :D :D :D :D :D :D :D
"TAAKK" derken? Vuruntu sarsıntı falanmı yapıyor?
evet çok şiddetli 1 vuruntu
bnm 1.4, 1.6 ile aynı yakıyo nerdeyse normal kullanışlarda :)
gazlayınca dahada fazla. :D
onursumer
17-09-2009, 02:18
o zaman 1 sorun daha araç normal gidiyorken vites atacağı zaman kendini 2 sn 4.000 devirde tutyor ve birden TAAAK vites atıyor bunun sebebi nedir :D baya problemliyim yahu :D
bende otomatik 1.4 getz kullanıyorum yaklaşık 3.5 senedir sıfır almıştım
ilk zamanlar çok yakması normal ilk yağ değişimine kadar çok fazla düşmüyor yakını onu soyliym
ayrıca 4bin devire kadar çıkıcak kadar gaza basıyorsan ve ayağını iyi ayarlayamıyorsan vitesin oyle atması gayet normal daha araca alışamamıssın gibi geliyor bana :D
ve o devirleri goruyorsan sürekli araca normalden çok yaktırıyorsun ;)
bendede benzinli düz var 310 kuruş yakıyooo
bendede benzinli düz var 310 kuruş yakıyooo
310 kuruş; 3.1 lira yeni parayla :) iyi yakıyomuş 1500hp supra gibi :):)
yeni oluşundan kaynaklanıyordur birazda, birazda senin alışman gerekiyor
normal basıncada saçma salak şeyler yapıyor ilk servisten sonra bilgileri sizinle paylaşıcam teşekkürler :)
onursumer
17-09-2009, 19:16
normal basıncada saçma salak şeyler yapıyor ilk servisten sonra bilgileri sizinle paylaşıcam teşekkürler :)
gaza sert basıp peşinden ayağını çekersen şanzıman saçmalar ayağını çekersin tekrar basarsın sabit devirde kalır biras kasılır ve vuruntulu vites geçer aracın şanzımanına ve gaz tepkisine alışman biraz zaman alır ;)
çünkü ben okadar işkenceye maruz bıraktım şanzımanı maşallah taş gibi :D
gaza sert basıp peşinden ayağını çekersen şanzıman saçmalar ayağını çekersin tekrar basarsın sabit devirde kalır biras kasılır ve vuruntulu vites geçer aracın şanzımanına ve gaz tepkisine alışman biraz zaman alır ;)
çünkü ben okadar işkenceye maruz bıraktım şanzımanı maşallah taş gibi :D
garip 1 araba anlamadım yaa bazen çok dandik bazen güzel gözüküyo şu 1 gerçek ki arkası çok ii geliyo :D