Orijinalini görmek için tıklayınız : araba yamuk duruyor ...
olcay_bora
19-09-2009, 13:55
önden bakınca dikkatimi çekmişti yamuk duruyordu sag taraf yere daha yakındı. orjinal yay varken sol ön çamurluk tekerlek arasına 4 parmak giriyorken diğer tarafa 4 parmak çok çok rahat giriyordu 5lik yay varkende solasola 1 parmak girmiyor sağa tam 1 parmak giriyor. bu neyden kaynaklanır amortisör saglam !
Bulut Y.
19-09-2009, 14:00
kulelerde de sıkıntı olabilir
Sierra Rs
19-09-2009, 14:17
civiclerde cok duyulan birsey bu sol taraf en cok oturulan oldugu icin daha cabuk salıyor kendini yay değiştirirsen düzelicektir diye düsünüyorum.
civiclerde cok duyulan birsey bu sol taraf en cok oturulan oldugu icin daha cabuk salıyor kendini yay değiştirirsen düzelicektir diye düsünüyorum.
yayla olmuyor malesf.bende amortisor patlak die sandm gittm deiştirdm gene ayni oldu.yay yaktim deişmedi en sonunda konilerden ayarladm.2 Servise gosterdm problem yok civiclerde hep ayni şey var soledi eg - ek kasalarda olan bişymiş.
civiclerde öle bı sorun var bende bıtaraf 1.5 parmnak dıgerıne 1 parmak gırıyordu coıl sprıngs kullanıyorsan bı tarafı 51 dıger tarafı 50 yap tam uyar
olcay_bora
19-09-2009, 15:18
hmm bende korktum sadece bende olan bir sorun sandım şimdi içim rahat etti
Her araçta olur bu sadece civiclere özgü birşey değil. Bendeki 2008 model Corsadada böyle. Arkadaşlarımdaki araçlardada böyle.
99-01 Saab 9.5'lerde de aynı problem bulunmakta. :D
butun cıvıclerde var kardeş aynı sorun takma:)
Her araçta olur bu sadece civiclere özgü birşey değil. Bendeki 2008 model Corsadada böyle. Arkadaşlarımdaki araçlardada böyle.
Benim ki öyle değil bro :D
DoDo_hamann
19-09-2009, 16:56
astra h'dada aynı durum var, sağ arkası daha yüksek duruyordu yay taktıktan sonra.
Sierra Rs
19-09-2009, 17:08
kullanımlada alakalı olabilir ne bu aracımda nede bundan önceki aracımda öyle bir sorun yok cok sükür :)
Ben diyorum bu honda lar yamuk araba :D:D
timucintt
19-09-2009, 17:16
aynı sorun bendede vardı... Alt üst burçlarına baktır... burçlarda ezildikce sağ sola yakıt durabiliyor araç az çok.. ben değiştirdim dahada yamuk yumuk durmuyor...
Djalican
19-09-2009, 17:19
yayla olmuyor malesf.bende amortisor patlak die sandm gittm deiştirdm gene ayni oldu.yay yaktim deişmedi en sonunda konilerden ayarladm.2 Servise gosterdm problem yok civiclerde hep ayni şey var soledi eg - ek kasalarda olan bişymiş.
Benim CRX dede vardı Coil Srings taktıgım dönemde düzündü...şimdi sökünce gene yamuk duruor...yani EF kasalardada aynı sorun mevcut...
Aynı sorun bende de var :(
Benim ki öyle değil bro :D
Bizimkilerin ruhunda var bunların hastalığı bu:D
kullanımlada alakalı olabilir ne bu aracımda nede bundan önceki aracımda öyle bir sorun yok cok sükür :)
Her araçta olur biraz şoför tarafı yorgunluğu derler. Bazısında belirgin olmaz bazısında çok belli olur.
dragstar
21-09-2009, 19:16
arkadaşın si la az dalga geçmemiştik:D
saxoda unoda pontiacta böyle bi sorun yok kısaca ben civicler dışında görmedim duymadım
yaw o araba yeşil mi mavi mi ne dimi? onun şaselerine baktırsan dıyorum..
M_PROJECT
21-09-2009, 19:22
yenimi aldin sen bu araci ? ne cok arizasi var arabanin surekli konularda bahsediyosun , kolay gelsin
DoDo_hamann
21-09-2009, 19:29
yenimi aldin sen bu araci ? ne cok arizasi var arabanin surekli konularda bahsediyosun , kolay gelsin
bende bunu soracaktım, bedavamı verdiler uğraş diye :)
Sierra Rs
23-09-2009, 07:05
Her araçta olur biraz şoför tarafı yorgunluğu derler. Bazısında belirgin olmaz bazısında çok belli olur.
benim bugüne kadar ki araclarımda en ufak bir fark olmadı her arac olmaya müsaittir belki ama her aracta olacak diye bir sey yok aracın kendini salması ile alakalı birsey hastalık dısındakiler..
hondalarda motor sanziman solda dimi (surucu tarafi)? herkezde sagda iken
motor ağırlıgının sol tarafta daha cok olmasından kaynaklanan bişey sanırım
civiclerin genelinde var bu durum...
::ZaFeR::
22-05-2013, 20:30
Konuyu biraz hortlatacağım ama :D
Benim Si'da da aynı durum mevcut.Şöfor tarafı biraz düşük.Gözüme takılıyor ister istemez.Bu durumu düzeltmek için burçlar felan denilmiş.Yakın zamanda bu sorunu halleden var mı aranızda
Tum honfalarin bi tarafi yarim cm fazla basik
Bone-crusheR
22-05-2013, 21:19
ahahah benim 106 da var yere göre bazen yamuk bazen tam duz duruyo
22-05-2013, 22:02
Tum honfalarin bi tarafi yarim cm fazla basik
Hadi motorun konumundan dolayı öyle diyelimde.Benim EG'de bakınca biraz fazla alçak gibi duruyor bazen hocam : ) Dalga konusu olabiliyor bazen bu da :D
Aynı durumu benim puntoda da var orjinal yayla,3.5 h&r la ve eibach sportline'la denedim üçünde de söför tarafı yarım cm daha düşük duruyor...
ali elbasan
23-05-2013, 09:42
kulelerin arasını ölctür kapamış ola bilir
23-05-2013, 19:28
kule gergisi var şu an üstünde aracın.onuda bi denemek lazım