PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anakart İşlemci Uyumu Yardım

TricksTeR
19-09-2009, 23:27
Arkadaşlar sevdiğim bi arkadaşımda pci ex ati x1550 256 mb ekran kartı, intel core duo 2 4400 2ghz (soket 775) işlemci ve ddr2 2 gb 800mhz ram 'i var bilgisayarlala pek haşır neşir olduğum için bana danıştı bunlarla uygun çalışıcak bi anakart tavsiye etmemi istedi fakat donanım konusunda pek bilgi sahibi olmadığım için bende sizlere danışmak istedim kadıköyden ikinci el veya sıfır olarak almayı düşünüyoruz. bu konuda donanımdan anlıyan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim hatta kadıköyde tanıdığı eşi dostu olan varsada yönlendirse oraya gidelim yabancıya gitmesin paramız. Tşk :)

onursumer
20-09-2009, 01:01
asus P5QL SE tavsiye edebililirm ilerdede iş gorur sistem upgrade yaptığınızda ama bu anakartta şoyle bir sorun yaşayabilirsiniz

pcb rev 1.00g olan destekliyor sadece sizin işlemcinizi

belli bi tarihten sonra pcb güncellenmiş versiyonu 1.01g olmuş daha güncel işlemci destekliyor sizinki yok

onun dışında gigabayte GA-P43-ES3G kesin destekliyor iyide anakarttır sorun çıkarmaz ;)

TricksTeR
20-09-2009, 01:13
Teşekkürler ilgilendiğin için onur asus kullanıyorum şuanda inan hiç memnun değilim bende değiştirmeyi düşünüyorum anakartımı ama biraz daha zaman var bu konuya bütçe ayırmam için :D

GA-p43-es3g özelliklerine şöle bi göz attım

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-p43-es3g_10.html

gerçekden güzel görünüyor hemde desteklediği işlemci çok gigabyte kullanan arkadaşlarımda gayet memnunlar.

peki bu malzemeyi alcağımız bi yer tavsiye edebilirmisin ? 2. el alsak ne kadar sağlıklı olur ?

onursumer
20-09-2009, 01:15
bu anakart yeni 2. el bulabiliceğini sanmıyorum ;)

vatanda 140tl kdv dahil ;)

bu arada asus iyidir ama donanım seçer şansızlık olmuş seninki biraz :D

TricksTeR
20-09-2009, 01:20
bu anakart yeni 2. el bulabiliceğini sanmıyorum ;)

vatanda 140tl kdv dahil ;)

bu arada asus iyidir ama donanım seçer şansızlık olmuş seninki biraz :D

hmmm 140 tl :) kadıköye gidip biraz daha araştırmak lazım. bu özellklere göre anakart alırken neyine dikkat etmeliyim biraz fazla oldu onur ama :D

onursumer
20-09-2009, 01:34
hmmm 140 tl :) kadıköye gidip biraz daha araştırmak lazım. bu özellklere göre anakart alırken neyine dikkat etmeliyim biraz fazla oldu onur ama :D

ozellikle işlemci desteğine dikkat et core2duo destekler yazıyo diye her modelini destekliyor anlamına gelmez ;)

onun dışında mümkün olduğunca ileriye donuk güncel modeller olmasına dikkat edebilirsin ;)

TricksTeR
20-09-2009, 01:37
eyw hocam. İlgilendiğin içn tşk. Başka tavsiyesi olan varmı acaba ? :D