Orijinalini görmek için tıklayınız : Komple Zımpara & Kumlama
Merhaba.
91 model bi aracım var. haliyle üstünde 20 yılın yorgunluğu var, yıpranmışlığı var. Hangi işlemi gerçekleştirirsem aracımın kaportasına daha iyi yararı olur?
bu 2 kıstas arasında sadeec kumlama hakkında az biraz bilgim var.. oda olurda uygulanırsa 91 model kaportası sıfır olan bir aracım olurmuş (eğer yaptırırsam) 3-5 tanıdık bu şekilde yorum yapmıştı. oda doğrumu değilmi bilemiyorum.
bu karşılaştırma hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
saygılar
Rıdvan.
Aracın nedir?? Araçtaki kaporta sacı et kalınlığı kumlama işlemi için çok önemli. Amerikan arabası ile japon arabasının ne kumlama malzemesi aynı olmalı nede kumlanacağı süre aynı olabilir. Mutlak bilinçli bir yerde yaptırt bu işi. Zımpara dediğini ise boyama öncesi zaten yapılan bir işlem, ne amaçlı sorduğunu tam anlıyamadım.
kaportayı komple toplamak istiyorum. ***** 20 senelik bi araba.. o kadar uğraşıp (modifiye olarak) emek verip 2 sene sonra çürümesini istemem tabiki.
aracım nissan altima :)
sormamdaki amaç kaportayı hangisi daha uzun yıllar korur (çürük, pas, ileriki yılların yorgunluğu vs)
saygılar
Rıdvan.
yavuz364
24-09-2009, 10:01
dedikleri gibi kumlama işlemi ararın kaporta kalınlığı uygun ise, "0" araba gibi yapar, ama şuanda eziği çürüğü flan yok ise, derin çürükleri mutlaka kumlamadan sonra tamir etmek gerekir, ve kumlama işlemi ezik v.b. zedeleri gideremez o yüzden kumlama sonrası iyi bi usta bulman lazım (macunsuz yapabilecek bir kaporta ustası olması tavsiye edilir :) )
kumlatma iyi uygulanırsa daha saglıklı olur.zımparayla ortaya çıkmayan çürük kısımlar çıkar ilerde o kısımdan oluşacak bozulmalar önlenmiş olur.
timucintt
24-09-2009, 10:41
Aynı sorun bendede var bendede 2 adet 91 japon arabam var....
şöyle diyim öncelikle çok ama çok iyi sadece kumlama üzerine deneyim edinmiş kaportacıları ve makine teçhisatı temizliği ve kumlaması yapan atölyeleri bulman lazım... yeni kumlama işine girmiş kişilerden uzak dur... 3 4 çeşit farklı kumlar var inceden kalına doğru.... bu araçların iş makinesinden tut normal japon veya alman otomobilleri için uygulanabilen ince kum taneleri bulunur... ayrıca zımparayla istediğin kadar zımpara yap sacın yüzeyine kadar inip üstündeki boya astar ve vernik atıklarını atamaz.... yani bu işte usta olan kumlamacıları bulacaksın ve yaptıracaksın... ama yaparken sana tafsiyem aracı komple soyup parça parça kumlatman.... ve vida menteşe gibi parçaları saklaman.... ve kumlamadan hemen sonra şaseyi veya kaportayı bir güzel kumlama tozundan arındırılıp hemen astar işine girişmenizi öneririm çünkü yeni işlenmiş çıplak saç çok hızlı oksitlenip paslanabiliyor... o kadar hızlı paslanırki siz kumlarken bile kumlama bitmeden diğer tarafın hafiften pastan kızardığını bile görebilirsiniz :)
Kumlatma işlemi çok önemli ama yurt dışındaki gibi kumlama yapan ne duydum ne gördüm Biz levinin bazı yerlerini kumlatalım dedik hayvan herif söylemedi bize sulu kumlama yapıyormuş canını okudu levinin baştan zımpara yaptık hala daha kumlardan arınmadı dikkat et.Benim sana tanvsiyem sadece çürük yerleri kesip biçmen ve fabrikanın atmış olduğu malzemeyi bozmaman.
bırak kumlatmayı filan Artstly kalsın daha ekonomik :D
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.