Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : yardımm

egzomant
27-09-2009, 11:07
merhaba arkadaşlar bundan 1 ay önce park halindeki aracıma manevra yaparken bi otobüs çarptı ve 2000 tl lik hasara yol açtı neyse ben arabamı kaportacıya bıraktım kaportacı sen yüzde yüz haklısın ve yaparız dedi exper geldi baktı anlaştılar kendi aralarında bana 20 gün sonra biterdedi ve bitirdi .arabayı cıkardıktan 15 gün sonra kaportacı beni aradı ve parayı alamadıını söyledi sigortadan red olmuşdedi parayı senden istedrim diyo şimdi .red olma sebebide çarpan aracın satılmak üzere galeriye bırakılmış olmasıymış galeriicinin kendi mali mesuliyet sigortası olması gerekiyomuş cok saaçma geldi bana garajında olmadıki bu kaza adam sokakta geldi vurdu aracıma mali mesuliyet sigortası galericinin otoıparkında olacak olaylarara karşı yangın hırsızlık vs olaylar içindir bence satılmaya bırakılan araçların trafik sigortası iptalmidir ozaman bide hiçbi galerici araba kulllanamzmı ya benim aracım pert olsaydı kimden alıcaktım parasını ne kadar saçma yardımlarınızı görüşlerinizi bekliyorum şimdiden sağolun

SinanTT
27-09-2009, 11:33
Aynısı bana oldu geçen hafta park halindeki aracıma vurdular.Tutanak tuttuk,verdim yapılsın diye alt tarafı ön tampon boyanacak.Telefon geldiki karşı tarafın trafik sigortası karşılamamış...

brv
27-09-2009, 12:41
Elinizde tutanak varsa eğer karşı tarafı mahkemeye verin...Trafik sigortası karşılamıyorsa karşı taraftan istemesi lazım parayı sizden değil...saçma sapan karışık bir durum...Trafik sigortası niye karşılamıyor onu anlamış değilim...

boosted_pug
27-09-2009, 13:08
elinde tutanak varsa araç sahibini mahkemeye ver para felanda ödeme muhakkak biri bu parayı ödücek

onursumer
27-09-2009, 13:42
kaportacı senden değil hasarı veren kişiden isteyebilir senin sorunun değil ayrıca exper vs ile konuşup anlaşan o bundan sonrası senin problemin değil elinde tutanak varsa makhemeye verirsin ;)

senna
27-09-2009, 14:02
2bin tlyse eğer trafik sigortasından ödemesi için uraşıyodur yada trafik sigortasında sorun vardrır kasko şirketleri yalan olmasında 8bin yada 14 15bin tl altı hasarı trafik sigortasına ödetiyorlar çoğu zaman

HALUK
27-09-2009, 15:41
kaza oldumu eger haklıysan kesinlikle anlaşma yoluna gitme ve kendi polis çagıracaksın, 40 küsür ceza kesiyor, ama bu tür sorunlar çıkmıyor;)
birde kendi sigorta şirketini ara onlara danış.

CallMeInsane
27-09-2009, 16:16
hiç bi şekilde para ödeme kaportacının bikere arayıpta senden para istemek gibi bi hakkı yok bu aşamada karşı tarafın sigortası ödememişse k iödemek zorunda karşı taraftan parasını alması lzm itiraz et kendi sigortan warsa onlara bildir

Melih-Ö
27-09-2009, 17:57
bunun nedeni tamamen tramer. Tramer diye birşey çıkardılar böyle saçma bi sistem olamaz. Örnek olarak kaporta işiyle uğraştığımız için biliyorum bi akrabamızasağ kapıdan vuruyolar ve sağda oturan kızı falan yaralanıyor. O sırada hastaneye koşarken onlar vuran çakallar istedikleri için çiziyolar tutanağı sonra imzalatıyolar birde imzalatırken tamam babacım suç bizde falan diyolar. Ama çarpığı bir görseniz hiçbir mantık çarpılan aracın suçlu olduğunu söyleyemez. Tramerde bizim araç suçlu çıkıyor ve ödeme alınmıyor karşı taraftan. Yaklaşık 2-3 hafta uğraştı babam bu konuyla en sonunda karşı tarafında sigortadan yaptırmasını engelledi biz yaptıramıyoruz onlarda yaptırmasın misali cepten yaptırdı abimiz bize.

Kaportacıda da biraz suç var. Paranın kesinleştiğini öğrenmeden işe başlamamalıydı. Bildiğim kadarıyla bir teyid etme durumu falan oluyor böyle karşı ödemeli işlerde...

Büyük geçmiş olsun...Satılan aracında trafik sigortasının iptal olcağını sanmıyorum

brv
27-09-2009, 20:13
Kaskonuz var ise kasko ile anlaşmalı serviste aracınızı hiç bir ücret vermeden yaptırıyorsunuz sonra sizin kasko şirketiniz tramerden olayı takip edip karşı taraftan para alıyor tramerden çıkan sonuca göre...Ben bu sene bu şekilde yaptırdım kaskom parayı karşıdan aldı ve hasarsızlığım bozulmadı...

egzomant
27-09-2009, 21:14
kaza tutanağıda elimde yarın bana vuran aracın sigortası olan yapı kredi sigortanın merkezine gidicem insanı keriz yerine koyuyolar eger bi sorun çıkartırlarsa galericiyi aracın sahibini sigorta şirketini ayrı ayrı mahkemeye vericem suçumuz olmadığı halde işimmden gücümden oldum arabamın orjinalliği gitti resmen keriz yerine koyuyolar tramermiş işgüzar herifler kaza sokakta oldu kardeşim adamın garajında olmadıki tarfikte oldu aadam parasını verip trafik sigortası niye yaptırıyo arabaya o zaman

egzomant
27-09-2009, 21:19
Elinizde tutanak varsa eğer karşı tarafı mahkemeye verin...Trafik sigortası karşılamıyorsa karşı taraftan istemesi lazım parayı sizden değil...saçma sapan karışık bir durum...Trafik sigortası niye karşılamıyor onu anlamış değilim...

arac galeriye bırakılmış bi araç olduğu için galericinin mali mesuliyet sigortası olması lazımmış bu sigorta galerinin oto parkı için gecerlidir sokakta olan kazaya trafik sigortası karşılar benim bildiğin ama bunun peşini bırakmıcam 2000 tl az para değil 4 ay evini geçindiren insanlar var bu parayla

brv
27-09-2009, 21:34
Tamam da bunlar senin sorunun değilki sana çarpan kişinin sorunu,galerinin sorunu...Gitsinler galeriden sana çarpan arabadan zorla,mahkemeyle alsınlar parayı seni zerre kadar etmez...kendi kasko şirketinle konuş yada direk karşı tarafın sigortasıyla kavga et...mahkemeye vericem de korkut gözlerini....en kötü ihtimal hiç sonuç çıkmazsa ver mahkemeye...

Allah kolaylık versin,kaza üstüne böyle işlerle uğraşmak gerçekten sinir bozucu...

HALUK
27-09-2009, 21:56
bunun nedeni tamamen tramer. Tramer diye birşey çıkardılar böyle saçma bi sistem olamaz. Örnek olarak kaporta işiyle uğraştığımız için biliyorum bi akrabamızasağ kapıdan vuruyolar ve sağda oturan kızı falan yaralanıyor. O sırada hastaneye koşarken onlar vuran çakallar istedikleri için çiziyolar tutanağı sonra imzalatıyolar birde imzalatırken tamam babacım suç bizde falan diyolar. Ama çarpığı bir görseniz hiçbir mantık çarpılan aracın suçlu olduğunu söyleyemez. Tramerde bizim araç suçlu çıkıyor ve ödeme alınmıyor karşı taraftan. Yaklaşık 2-3 hafta uğraştı babam bu konuyla en sonunda karşı tarafında sigortadan yaptırmasını engelledi biz yaptıramıyoruz onlarda yaptırmasın misali cepten yaptırdı abimiz bize.

Kaportacıda da biraz suç var. Paranın kesinleştiğini öğrenmeden işe başlamamalıydı. Bildiğim kadarıyla bir teyid etme durumu falan oluyor böyle karşı ödemeli işlerde...

Büyük geçmiş olsun...Satılan aracında trafik sigortasının iptal olcağını sanmıyorum

bundan 6 ay kadar önce babamın aracına tekirdağ yolunda, kırmızı ışıkta frensiz opel astra ile patladı arkadaş, yanına gittigimde benim görevimi airbag yerine getirmişti, agız burun kan için de kemeri takılı degilmiş.
ilk yaptıgım elinden cüzdanını almak oldu, ve koluna girmek oldu :) ikide bir abi rezil oldum çekelim kenara ödeyecem, sen beni tanımıyorsun, kaç para senin araban söyle telefon edim getirsin babam, sen tamam de tutanagı tutalım, ben hemen kaportacıyı arıyacam sıfır gibi olcak hadi çekelim burdan, bir sürü agız yaptı.
ama beni ikna edemedi, neyse 45 dk sonra polisler geldi, ehliyet yok muayene yok, trafik sigortası biteli 9 ay olmuş , daha ne olsun yok oglu yok :)
polis dediki eger bu arkadaş burdan bir gitseydi, bu durumda tutanak bile tutsan hiç bir hak idda edemezsin dedi, ben aracımı polisin yazdıgı tutanakla kaskom bozulmadan kaskodan yaptırdım, benim kaskomda arkadaşı bir güzel yapmıştır, sanırım :)
allah kimseye kaza bela vermesin.