Orijinalini görmek için tıklayınız : Colt CZT - Dyno Verisi
Aracımın External Wastegate ile 1.2peak 0,6cont olarak dyno çıktısını aşağıda konuya ekliyorum..Bu hafta içerisinde yazılımımızı yenileyerek cont değerini 0,85lere çıkartıcaz kısmetse. Bilgileri tekrardan paylaşıcam..
http://img8.imageshack.us/img8/4958/cztdynoson.jpg (http://img8.imageshack.us/i/cztdynoson.jpg/)
http://img3.imageshack.us/img3/8281/img0626pi.jpg (http://img3.imageshack.us/i/img0626pi.jpg/)
http://img269.imageshack.us/img269/4828/img0628vl.jpg (http://img269.imageshack.us/i/img0628vl.jpg/)
http://img3.imageshack.us/img3/1829/img0636ye.jpg (http://img3.imageshack.us/i/img0636ye.jpg/)
Çok güzel serkancım :) Maşallah :)
Çok güzel serkancım :) Maşallah :)
Sağol kanka..Ölçüm saatine bakarmısın yalnız..aahahhaha:)
punto_multijet
28-09-2009, 09:15
maşallah serkan
çok güzel bir değer... bu haliyle stok czt ye 10 boy atarsın :)
Maşallah Serkan. 0.85 barlarda 235+ olmasına hic de şaşılmaz.. ;)
Artık czt lerden biri geçsin beni :D
Maşallah Serkan. 0.85 barlarda 235+ olmasına hic de şaşılmaz.. ;)
Artık czt lerden biri geçsin beni :D
Kankacım makinem istanbulda ben döndüm ama o daha dönmedi:) ee haftasonu ben de istanbulda kendisi ile buluşunca seninki ile 4lü bi buluşma da yapabiliriz:)
ERkut 205
28-09-2009, 10:16
Değerler çok iyi yolda bu makinelerden korkmak lazım ;)
Kankacım makinem istanbulda ben döndüm ama o daha dönmedi:) ee haftasonu ben de istanbulda kendisi ile buluşunca seninki ile 4lü bi buluşma da yapabiliriz:)
tabiki
inşaallah.. ;)
Antalyalogy
28-09-2009, 10:53
MaşAllah.. elinize sağlık..Yazlımı kim yaptı?
gsi_club
28-09-2009, 11:31
masallah iyi bir sonuc almissin...
MaşAllah.. elinize sağlık..Yazlımı kim yaptı?
Tşk ederim..PS Chiptuning tarafından yapılmıştır yazılım...
BlackEmperor
28-09-2009, 12:43
maşalllah dostum egr yi iptal ettinizmi ?
yuruyomu bu:):D
ben gelcem bu hafta sen nereye gıdıon ya. nese otekı hafta ozlenen bulusmayı yaparız az daha guc takvıyesı yap ben beklerım:D:D:D:D
Masallah cok guzel degerler bunlar:)
ohhh maşallah.....izmire yeni bir azılı katil geliyor desene :)))))))))
yuruyomu bu:):D
ben gelcem bu hafta sen nereye gıdıon ya. nese otekı hafta ozlenen bulusmayı yaparız az daha guc takvıyesı yap ben beklerım:D:D:D:D
Seko beklemene gerek yok..Böyle de geçerim seni:D
Ahmet_28
28-09-2009, 18:09
maşallah kırkbirkere.tavan yapmış vallahi
cok seviyorum ben bu cztleri ya, değerlerde çok güzel ma$allah..
insallah dahada güzel sonuclar elde ederseniz :)
E.ORANLI
28-09-2009, 18:28
maşallah cok guzel veri alınmıs bence TEbrikleri :)
videolarını beklıyoruz son yazılımlardan sonra :)
serkanım, araçtaki extraları yazarsan bilgilendirme açısından iyi olur.
Basıncı adam gibi kontrol edebilince süper olucak inşallah. Gül gibi evc'yi söktün ya ona üzülüyorum:)
O basınçta o max güç gerçekten süper,fakat torkun geç geliyor ve 3000 devirde sadece 190nm. (2500 de 170 nm). 4000 devirden sonra eğlenceli bir araban olacak. Basıncı 0.85'e alınca bir ölçüm daha bekliyoruz.
nismotürk
28-09-2009, 21:46
güzel olmuş bence
torkun gec gelmesı egsozdan dolayı gıbı gelıyor bana ırıcene bı egsoz kullandı doğrumudur serkanım:D
230ları beklıyoruz +ust devır sevıyoruz:p
torkun gec gelmesı egsozdan dolayı gıbı gelıyor bana ırıcene bı egsoz kullandı doğrumudur serkanım:D
230ları beklıyoruz +ust devır sevıyoruz:p
Yess canımmm...Arabada kocamaaan bi egsoz var:) ekstralar aşağıda..
* 304Krom 4-2-1 Manifold
* 304Krom 76Mm.Downpipe
* 304Krom 76Mm.Ara Borular
* TIAL 38Mm.EX Wastegate
* 5Lt.Intercooler
* 304Krom 60Mm.Intercooler Boruları
* HKS Benzin Regülatörü
* Kutu İçi KN
0,75 ortalama cont değeri ile 219Hp aldık..EVC ile boost açınca daha neşeli oluyor:) Biri arabama 1Bar bassın artııııııkkk:p
masallah serkan cok ugrastın ama degdı sanırım.
Ahmetfikri
02-10-2009, 10:11
maşallah allah utandırmasın iyi güç almışın
kutu içi yerine sıcaktan etkilenmiyecek bi yere açık filtre olmuyormu
Day Walker
02-10-2009, 10:13
maşallah :)
CLİORSLBGZ
02-10-2009, 10:21
maşallah değerler çok ii nazar değmesin..;)
masallah serkan cok ugrastın ama degdı sanırım.
Sağol kanka, uğraşmaktan yılmıyoruz:)
maşallah allah utandırmasın iyi güç almışın
kutu içi yerine sıcaktan etkilenmiyecek bi yere açık filtre olmuyormu
Açık hava filtre kiti ile CZT.de ekstra kazanç sağlayacağımı düşünmüyorum..Ama denemeden de net olarak öğrenemeyeceğimiz kesin..Belki ileride...
serkanın arabası evc ile pek güzel peeek:) 1.2 peakler güzel güzel basınçlar:)
maşallah.
maşallah.
İstanbul'dan dönerken bursa otoyolunda 1.66peak gördüm soğukta kanka:) çatara patara yaptı sonra boost cut:)
Yarım gaz gidebildin mi peki, arıza manyağı yapar CZT adamı.
Yarım gaz gidebildin mi peki, arıza manyağı yapar CZT adamı.
Delimisinnnnn...patur putur pöff möff yapıo bilionnn...Bende arıza adamı oldum zaten..arabasızken de arada sırada peak atıp arızaya geçiyorum:) Hainsin olm:D top speed.e kadar deneyeedik tıfılla
maşallah.
Maşallahı var aletin. external westagate fena olmuş. Gece gece 3 czt guzel sıktık geceleyin.. ;)
ChtArdARSL
02-10-2009, 15:29
masallah super olmus kazasız balasız daha yukseklerınıde goresegız heralde :)
vaaay serkan abi bursaya geliyorsun uğramadan geçiyorsun:S
maşallahı var aracın:)
tek hoşlanmadığım bölümü kaput ama işlev ön planda sanırım..
kazasız belasız..
masallah serkan araban cok guzel gidiyor.
ayrıca bu cuma gecesi benimle denedigin için sagolasın.ayagına saglık.
cagri-35
03-10-2009, 02:47
Son halini bu gece canlı gördük.Gayet güzel ve ateşli :) Tebrikler tekrar Serkan güzel makine yapmışsın...
Aklındakileride uyguladığın takdirde cidden çok güzel olucak.
acaba bendemi turbolasam.ses cok hosuma gitti.
Maşallah öncelikle.. kazasız belasız..
Ancak o dynoyu sadece önce ve sonra olarak değerlendirirseniz daha iyi olur..
Ben 204 hp aldım o dynoda.. Ve araba şu ankinden çok daha yavaştı..
Filtre egzoz chip, 204 hp? :)
cagri-35
03-10-2009, 03:02
acaba bendemi turbolasam.ses cok hosuma gitti.
İmkanlar dahilindeyse neden olmasın :)
hatalımı?:soru:
Evet, fazlasıyla.
hmm.serkanda degerler vardır illaki.oncesi ve sonrasında acıklama yapar:icon_tup:
ErayCerit
03-10-2009, 03:18
182 hp atmo. bir aracın filtre eksoz ve yazılımla kaç hp'lere çıkması gerekki ?
182 hp atmo. bir aracın filtre eksoz ve yazılımla kaç hp'lere çıkması gerekki ?
orijinali 172 hp.. kaldı ki stock olarak 172 hp veren bi RS dünya üzerinde yok..
benim arabam paşaoğlunda filtre ve egzoz ile ve chipsiz 1.36 çarpan ile 173hp çıkmıştı..
hangi serp'te ölçüldünüz
başlıktaki araç ile aynı yer, ps chiptuning.
ErayCerit
03-10-2009, 03:25
orijinali 172 hp.. kaldı ki stock olarak 172 hp veren bi RS dünya üzerinde yok..
benim arabam paşaoğlunda filtre ve egzoz ile ve chipsiz 1.36 çarpan ile 173hp çıkmıştı..
yanlış anlamayın amacım aracınızı kötülemek değil yada ps chiptuningle
bi ilgim yok fakat yapılan bu işlemlerle alınan hp az değil bence
yanlış anlamayın amacım aracınızı kötülemek değil yada ps chiptuningle
bi ilgim yok fakat yapılan bu işlemlerle alınan hp az değil bence
anlamadım?
daha önce ölçüp 165 hp mi ne çıkarmışlardı die hatırlıyorum, ama o dyno bu dyno mu bilmiyorum.
ErayCerit
03-10-2009, 03:37
anlamadım?
söylemek istediğim yaptığınız işlemlerle almış olduğunuz 204 hp zaten az değil daha bunun neyini eksik ölçüdüğü iddia ettiniz :)
söylemek istediğim yaptığınız işlemlerle almış olduğunuz 204 hp zaten az değil daha bunun neyini eksik ölçüdüğü iddia ettiniz :)
Oradaki dyno da 204 verdi, Ama 204 verdiği zaman paşaoğlunda chipsiz 1.36 çarpan ile 173hp verdiği halinden daha yavaştı...
Onu demek istiyor Utku...
Anlatabildim umarım?
Burak Kasim
03-10-2009, 03:51
Basarilar Serkan :)
eksik değil yanlış diyorum..
ps chiptuningde 204 hp çıkan aracım paşaoğlunda 1.36 çarpan (doğru çarpan ile) 173 hp çıkmış aracımdan daha yavaştı.. :)
eksik değil yanlış diyorum..
ps chiptuningde 204 hp çıkan aracım paşaoğlunda 1.36 çarpan (doğru çarpan ile) 173 hp çıkmış aracımdan daha yavaştı.. :)
PS Chiptuning'in çarpanı da aynı şekilde 1.36..Benim daha yüksek dynolarım da var ama en verimli gördüğüm bu olduğundan onları scan etmedim bile..Ben izmirde aracımı evc açmamış hali yani ilk mesajımda yayınladığım hali ile dynoya soktum..Proservice'te ölçüldü ve 173Hp çıktı:D Bana komik geldi ama dynonun doğru olduğunu iddia ettiler.. Bu arada aracımı ilk aldığımda yalnızca fasa fiso bir son susturucu varken katalizatörler üzerinde şekilde 165,4Hp almıştım..Yalnız şöyle bir durum var..Dynolar bazı araçları gerçekten doğru ölçerken,aynı dyno bazılarını da yanlış ölçüyor..Beni İzmir'de EVC açmamış şu halimi 173Hp çıkaran dyno, orjinal vti'ı da gerçekten doğru denecek rakamlarda gösteriyor..Ama benim aracımını 173Hp olması imkansızın önünde gidenin de önünde gideni..Dynolara aslında meraktan bakıyoruz..Önemli olan yolda nasıl gittiği bence..O açıdan ben kafamı kurcalamıyorum..
Yük dynosu olmadığı sürece arabam yüke binmeyecek ve aslında yolda yaptığı peak ve cont değerlerini sağlıklı yapamayacak..Ee o zaman ben nasıl bileceğim tam ne verdiğini,ne yaptığını,ne ettiğini...Hiçkimsenin dynosunu kötülememek lazım..Sadece öncesi ve sonrasındaki %değere bakmak en iyisi...
Aracıma yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim...
masallah serkan araban cok guzel gidiyor.
ayrıca bu cuma gecesi benimle denedigin için sagolasın.ayagına saglık.
Kardeşim gerçekten adam gibi adammışsın..Bundan sonra da inşallah bol bol görüşürüz..Bu arada gördüğüm en güzel 206RC'ydi..Allahım nazarlardan saklasın,kem gözlerden korusun..Böyle denk yarışlara bayılıyorum...
Kardeşim gerçekten adam gibi adammışsın..Bundan sonra da inşallah bol bol görüşürüz..Bu arada gördüğüm en güzel 206RC'ydi..Allahım nazarlardan saklasın,kem gözlerden korusun..Böyle denk yarışlara bayılıyorum...
ins. serkan.bundan sonra yerimiz belli cuma aksamları guzel denk denemelerle arabalarımızın durumuna bakarız.aracın her konuda kaliteli.masallah.:icon_tup:
Yük dynosu olmadığı sürece arabam yüke binmeyecek ve aslında yolda yaptığı peak ve cont değerlerini sağlıklı yapamayacak..Ee o zaman ben nasıl bileceğim tam ne verdiğini,ne yaptığını,ne ettiğini...Hiçkimsenin dynosunu kötülememek lazım..Sadece öncesi ve sonrasındaki %değere bakmak en iyisi...
Başından beri söylemek istediğim buydu. bravo :icon_tup:
Oradaki dyno da 204 verdi, Ama 204 verdiği zaman paşaoğlunda chipsiz 1.36 çarpan ile 173hp verdiği halinden daha yavaştı...
Onu demek istiyor Utku...
Anlatabildim umarım?
Bu arada PS Chiptuning'te 4Çeker dyno yaklaşık 1-1,5aydır var..Sizin ölçüm Bayrampaşa'daki Performance Shop'ta daha önceki 2Çeker dyno üzerinde yapılmış olabilir mi?Yani o dyno bu dyno olmayabilir...
mitsubishi_boy
04-10-2009, 13:22
Maaşallah çok güzel değerler.Kazasız belasız gazlamalar.
Cont 0.75 mi.şu anki max hp nedir
Maaşallah çok güzel değerler.Kazasız belasız gazlamalar.
Cont 0.75 mi.şu anki max hp nedir
EVC.siz en son 219Hp gördük,öylece bıraktık..13,5PSI peak atıyor,kesiye doğru 8psi.a kadar düşüyor...