Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat LİNEA T-Jet 120 VS VW Jetta tsi 122
Fiat_Can
30-09-2009, 21:50
Arkadaslar fiat linea t-jet sahıbıyım ama kararsızda kalmıstım bundan 5 ay once aldım aracımı cokta memnunum ama 8 mılyar daha verip jetta 122 tsi da alabılırdım sızce hangısı motor ömrü serilik ve genel olarak
Emir_b16a
30-09-2009, 22:07
önce hoş geldinde fiatla vw i karşılaştırıyosun snce hangisi bnm kanımca ister 0 100 ü 2 sn erken olsun ister parçası ucuz olsun kararım jetta olur fiatın malzeme kalitesi ömrü vw le karşılaştırılamaz bnce
tmm şimdi çıkan olucaktır 500 000 km gören sorunsuz fiat war falanda yapmayın arkadaşlar biri at biri eşşek kimse yanlış anlamasın eer tercih meselesiyse
performans olarak kanımca t jetler tsı lardan 1 adım önde ;)
Bulut Y.
30-09-2009, 22:11
ilk arabam fiat mareaydı 4-5 ay öncede ablama vw bora aldım iki aracında specleri birbirine çok yakın (marea ve bora) kesinlikle vw daha iyi diyorum lineada kullandım jettaya binme fırsatım olmadı ama golf IV,V,VI kullanma fırsatı buldum jettanında golfe yakın oldugunu düşünüyorum jetta bence lineadan daha güzel bi araç ama sen lineayı almışsın umarım sorunsuz sıkıntısız şekilde binersin..
Fiat_Can
30-09-2009, 22:14
tabiki dogru vw le karsılastırılmazz surus zewkı saglamlık vs ama motor olarak t jet uzun omurlu motor dıye duydum belkı tsı la kıyaslamak sacma olabılır
Bulut Y.
30-09-2009, 22:17
t-jet güzel bi motor evet ama vw nin motoruyla kıyaslamak ne bileyim ben birazda alman fanıyımdır fiattan çok çektim biraz antipatim var..
Sen arada 8000 TL kadar bir fark görebiliyormusun?
Kalite olsun, konfor olsun, donanım olsun, performans olsun?
Arabanı satıp üstüne 8000 TL ekleyip almana degecek bir otomobil degil bence Jetta...
Motor ömrü nedir? Taksicilik mi yapacaksın, ömür boyu mu kullanacaksın?
5 ay oldu alalı demissin, su an kac kmdesin?
motoru bilemem fakat gorsellik ve ic tasarım acısından vw'den yana olurdu tercihim :)
Fiat_Can
30-09-2009, 22:21
anlıyorum tabıkıde alman efsane... ben şans eserı aldım bu arabayı gayette memnunum aslında benım anlamadıgım tabıkı alman serısı daha ıyı motor konusunda ama tsi 122-140 olanlarla denedıgımde coook buyuk fark oluyo hele bu 122lerle hanı hafıflıge werıyorum ama ne kadar dogru bılmıyorum:)
Fiat_Can
30-09-2009, 22:23
opel corsa cdti 90 hp modelınde bı aracım wardı aldıgım gun bosta stop etmeler mars motoru degısmesı ıvır zıvır cok yandı basım motor arızasından 7 bın kmde sattım 1.5 sene bınıp suan lıneaysa 4000 km de we maşşallah arıza olmadı olmazda inş.
Emir_b16a
30-09-2009, 22:49
Sen arada 8000 TL kadar bir fark görebiliyormusun?
şahsi fikrim arada dağlar kdr fark war :) motor ömrünü geç çoğu 100 000 lik makinalar
bni bu araçlarda malzeme kalitesi we güwenlik alakadar eder :)
bence ömür boyu kullanmıcaksan 2-3 sene içinde değiştirceksen değmez jettaya 8000tl verceğine ;)
eşşeğe binmekten memnunum, özellikle performansı tatmin edici, iyi kaçıyor bu eşşek
şahsi fikrim arada dağlar kdr fark war :) motor ömrünü geç çoğu 100 000 lik makinalar
bni bu araçlarda malzeme kalitesi we güwenlik alakadar eder :)
8000 TL benim icin büyük bir para...
Kullandıgımla aynı segmentte bir otomobile hayatta o farkı vermem.
Jetta malzeme kalitesi iyi olabilir, daha konforlu olabilir, daha prestijli olabilir.
Linea da daha performanslı ve servis iscilikleri daha ucuz...
Sadece torpidosundaki deri daha kaliteli ve popon daha rahat yerde diye 8000 TL üste vermek bana göre akıl karı degil...
Passat desen tamam, 10000-15000 TL üste ver ama aynı sınıf otomobilde 8000 TL gereksiz...
Bu arada lineadan hic haz etmem, sadece mantık yürütüyorum.
merhaba
öncelikle aracın hayırlı olsun kazasız zevkle kullan
mukayese konusuna gelince her iki aracın değişik motor versiyonlarınıda kullanmış birisi olarak şahsen 0 linea yerine aynı paraya 1 yaşında jetta yı tercih ederim.hız konusunda 180 km süratle giden bir lineanın içinde olmaktansa aynı süratle giden bir jettayı tercih ederim,serilik dersen evet linea hızlıdır ama malesef düşük hacimli turbo ile desteklenmiş bu motoru sürekli redline kullanırsan tahmininden daha kısa sürede elinde kalır.daha uygun servis maliyetleriyle geniş bagaj hacmiyle ailecek huzurla binmeye arada bir kaçamak gazlamalarla ideal olarak kullanılabilir
CeM öZeR
02-10-2009, 09:25
Tsı ların motor ömrü için net bişey söylemek mümkün değil.Servisimize gelen tsı motorlu bi kaç araçtan bahsedeyim.Kayseride sanırım şu anda trafiğe kayıtlı tsı motorlu olarak golf,passat,jetta,touran,leon,altea xl,A3 vesaire gibi yaklaşık 500+ civarı araç vardır diye tahmin ediyorum ama şöyle söyleyeyim şu ana kadar turbo değişimi yaptığımız tek bir araç oldu. O da turboda kesiklik yaptığı için 47.992 km de garantiden değişti (golf tsı 140'lık).Sahibide arkadaşım sapıtık gibi araç kullanır uzun yola gider bilmemne yapar çat diye stop eder gider derme çatma blow off takar bilmemne yapar ama neyseki turbo sadece kesiklik yaptığı için değişti.Onun dışında bir arkadaşımda daha jetta var manuel 140 lık turbo değişmedi ama süpercharger devreye girmiyordu o da 03C145710D parça numaralı kesme valfi değişti ve porblem giderildi.Şöyle söyleyim belki manuel bi tsı ın turbosu kullanıma bağlı olarak ömrü değişebilir ortalama kullanan bi müşterimizin aracı şu an 140.000 civarında ama daha bi problemi yok zaman ne gösterir bilemeyiz. Ayrıca eğitime giden ustalarımızdan biri eğitimde 350.000 de dsg vites 140 lık jettanın o kilometreye gelip turbosunun nar gibi kıpkırmızı olmasına rağmen halen orjinal olduğunu belirtti.Belki biraz açıklayıcı olmuştur.
NOT= İlerde km ler arttıkca durumlar değişecektir ama şu ana kadar en çok kullanılan,en agresif ve dikkatsiz kullanılan bi kaç aracı baz alarak yazdım.