Orijinalini görmek için tıklayınız : mondeo elektriksel sorunsal
http://img42.imageshack.us/img42/7935/grnt0038.jpg (http://img42.imageshack.us/i/grnt0038.jpg/)
dün babamın arabasından alarmı söktürdüm bir elektrikçiye...
hemen ardından arabayı çalıştırdım şu 3 arıza ışığı beraber yandı... abs + el freni + bir de traction kontrol... ve söndüremedi de... problemi ne olabilir? araç 2000 model 2.0 otomatik mondeo... alarm beynini sökerken oldu elektrikçi yüzde 80... evvelinde yoktu böyle bir sorun... yadımcı olabilecek tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? abs filan çalışmıyor bu arada şuanda...
emretorlak
02-10-2009, 10:29
Alarmı söken kişi ne yorum getirdi bu duruma? Biraz git söner falan mı dedi? Bence alarmı söktürdüğün yeri sıkıştır
valla alarm ve lpg ile ilgili gördüğüm problemleri anlatsam oturur burada ağlamaya başlarız, nedir bu türk milletinin çektiği ?
lpg takılır motor gider, duman atar çok yakar az kaçar ,
alarm takılır ,ecu yanar ,abs çalışmaz ,bilmem ne bozulur ,
o olur bu olur ....
o problemi buradan tahmin etmek imkansız ,o kadar alternatif varki ....
ancak şu kadarı söylenebilir .
problem alarmla bağlantılı ..
problem elektriksel ...
muhtemelen sigorta atmış olabilir ..
bir ihtimal unutulmuş takılmamış bir soket, konnectör olabilir ..
en en kötü ihtimal bozulan elektronik bir parça var..
valla dün gittim elektrikçiye geri... önce servise gittim bağladılar arabayı bilgisayara abs modulü dediler... sonra elektrikçiye geri gittim orda da sağ ön tekerlek devir okuma zımbırtısı çıktı... araba da kendi arabam değil hani elektrikçiy sıkıştırmasına sıkıştrym da iyice *** olursa sonra daha ciddi problem...
peki gösterebileceğim bu işlerden ciddi anlayan yer var mı bildiğiniz?
SekoLive
02-10-2009, 11:01
çok yakın arkadaşımda scorpio vardı ondada elekrtrik sıkıntısı yaşadık ve scorpiodan çok anlamayan ama iyi bi tamirci oldugunu bilidğimiz bi abiye gösterdik yaparız dedi ve öylece kaldı mondeoda scoripo ya yakın tesisatları var diye biliyorum sana tavsiyem bu işi daha önce yapmayan kimseye elletme arabayı yoksa başına çok iş çıkartır ....
peki gösterebileceğim bu işlerden ciddi anlayan yer var mı bildiğiniz?
0 216 573 77 99/ yalçın usta
Yeditepe yolu üzerinde. Senin eve yakın.
ustalar herseyi biliyor saniyosunuz, elin amerikasinda ford teknisyeni olmak icin gece gunduz 2 sene okula gidiyorlar, ve sertifika almayan adam bilmedigi islere dokunamiyor, eleman kurcalarken yakmistir diger seyleride
0 216 573 77 99/ yalçın usta
Yeditepe yolu üzerinde. Senin eve yakın.
yarın uğrıym ben buraya
ilk mesaj buraya kısmetmiş :) tesisattan şaseye kaçak var özellikle motor ,ateşleme ve abs bölümüne dikkat etmek gerekiyor.tesisatı bir gözden geçirin,3 kere tecrübe ettim servislerin çaresiz kaldığı mükemmel bir arızadır :) tcs de çalışmaz bu şekilde...sonucu iletin ok
Juggernaut
04-10-2009, 01:38
Kartal sanayide özberkin tanıdığı usta var ona götür.
ilk mesaj buraya kısmetmiş :) tesisattan şaseye kaçak var özellikle motor ,ateşleme ve abs bölümüne dikkat etmek gerekiyor.tesisatı bir gözden geçirin,3 kere tecrübe ettim servislerin çaresiz kaldığı mükemmel bir arızadır :) tcs de çalışmaz bu şekilde...sonucu iletin okpazartesi tamamen elden geçecek...
Kartal sanayide özberkin tanıdığı usta var ona götür.
hhahahahhahaha:D
geçmiş olsun göktuğcum üzücü durumlar tabi,
elektiriçinin günahı çok,o tavsiye eden arkadaşda melek,bi kanadı eksik:)
yazılanları aynen dedim ve bıraktım arabayı
hayırlsıı bakalım:)
sormayı unuttum bahse konu 3 lamba hangi hallerde yanıyor ? kontak açar açmaz mı yanıyor hareket halindemi? gibi durumları iletebilirsen daha ayrıntılı yardımcı olurum ;)
kontak açar açmaz yanık sürekli...
Sierra Rs
05-10-2009, 12:42
avrupa yakasında yardımcı olabilirim Gök2.
bıraktım bugün arabayı cenk
bakacaklar detaylı şekilde serviste bakalım...
Sierra Rs
05-10-2009, 13:28
hayırlı olsun gecmis olsun Göktuğ.
kontak açar açmaz yanık sürekli...
mondeo mk2 lerin elektirik kısmında en zayıf bölüm abs+tcs beynidir,
İhtimaller
abs+tcs beynine fazla voltaj girişi var(şase den büyük ihtimal),
abs modülü tanıtımında Eprom hatası da olabilir,abs+tcs beyninde cidden sorun var ise (alarm sökülürken kablolara şase yaptırıldıysa);
abs teker bileziklerinde sorun olabilir, arıza noktası çok:Deli:
odb2 girişinin 7. ve 16. pinlerileri arasına ayrıyetten direnç lehimlerseniz sorun çözülür,çözülmez ise,ateşleme bobinine ve çevresinde ki en yakın kablo ve soketleri sökün takın deneyin bir bakalım?
insanı çıldırtabilicek bir arızadır :soru:
bu arada alarm söküldükten sonra şse kablosu açıkta kalmış öyle kontak basmışız biz de.. sorun sornası kontro lederken anlamıştı alarmı söken elektrikçi...
sanırım benim pc de sorun var pm atamamıyorum
ersel82@hotmail.com ekle görüşelim ok
ekledım
yok geldi 4 tane hemde pm:D