Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot 206 Roland Garros 1.6 110 hp nasıl bilirsiniz?
Bu aralar cok ciddi bi sekilde almayı düsünüyorum.. Donanım ve güç olarak sınıfındaki cogu arabadan üstün.. İlk cıktıgı zaman (2001) cok yakın bi arkadasım sıfır almıstı,o araba satılana kadar fazlasıyla binmiştik.. O zamandan beri de cok severim bu arabayı..
Aklıma gelen özellikleri:
- 1.6 110 hp
- Panoramik cam tavan
- Deri direksiyon,deri vites topuzu
- Dijital klima
- Deri koltuklar
- 4 cam otomatik
- Elektrikli ısıtmalı,aynı zamanda otomatik olarak katlanabilen dikiz aynaları (BMW lerdeki gibi)
- 4 disk fren (önler sogutmalı)
- Alaşım jant
- Araştırdıgım kadarıyla normal 4 kapı 206 lardan daha güzel yol tutusu saglayan amortisör sistemi
vs vs..
Kesinlikle tek kapı bi araba almayacagım,ona göre yorum yaparsanız cok sevinirim.. 206 Roland Garros un fiyat aralıgı asagı yukarı 13-15 arası.. Alternatif araçlar da söyleyebilirsiniz..
Şimdiden yorum yapan herkese tesekkurler..
Donanımı gercekten o sınıftaki tüm otomobillerden üstün ;)
Motor gücü de yeterli, performansı da iyi...
Temiz bulduysan tabiki de alınabilir ;)
Bakıyorum hala,belli bi araba yok su anda yani..
yağmur sensörü far sensörü bla bla :)
çok uzun süre (5.5 sene) 206 quiksilver ımda vardı "0" km almıştım aynı motor yakın donanımı falan vardı
80 bine gelirken sattım motoru çok sağlamdır arızası derdi tasası hiç yoktur motor performans olarak gayet iyidir fabrika verileri falan yüksektir (0-100: 9.6 sn son sürat 198km) reel dede üzmez iyi gider çokta az yakar
arka torsiyon olduğu için kullanıma bağlı olarak sorun çıkartabiliyor genelde yay ile birlikte indirilirse sorun çıkartır..
ön takımı hemen dağılıyor falan denir hep sağda solda ben 17" jant 5 cm yay ile 3-4 sene totalda ön takıma 150 TL falan harcamışımdır..
iç mekanda plastik aksam ses yapar engellenemez o sesler kesilmez..
donanımı o kategorideki hiç bir araçta yoktur hala da yoktur ya neyse :)
açıkçası ben çok severdim tavsiye edermiyim kesinlikle ederim..
yağmur sensörü far sensörü bla bla :)
iç mekanda plastik aksam ses yapar engellenemez o sesler kesilmez..
yağmur sensörü,far sensörü yazmayı unutmusum.. :D
Sesine de razıyım zaten bu kadar artı özelligin yanında.. Genel olarak bi cok 206 ya uzun süre binmisligim var.. Hepsinde de ses geliyodu plastik aksamdan.. Ona yapıcak gercekten bişey yok.. :)
Yorumların icin ayrıca tesekkurler..
benimde donanım ve fiyat olarak begendim arabalar arasındadır tek sorun rengi gibi :D
alınabilitesi uygun bi araç
Antalyalogy
05-10-2009, 08:25
O değil de 207 Rolland Garos niye çıkmadı hala yahu?
benimde donanım ve fiyat olarak begendim arabalar arasındadır tek sorun rengi gibi :D
Rengi de,hatta komple renkleri (iç-dış) tenis turnuvasına hitaben oldugu icin.. Mecburuz yani.. :D
CLİORSLBGZ
05-10-2009, 10:54
performans alarak iii seni tatmin eder özellikleride güzel bi arkadaşımda var çok memnun alınabilir bi araç;) renginide idare et :D:D
gri rengide var 04 yılında çıktıda pahalı olur kaldıki bulunurmu hiç sanmam :)
koyu yeşil bilirim.. :)
gri roland garros var mı? o quık olmasın??
depresif
05-10-2009, 12:20
kum grisi war 2004 modellerde falan..
koyu yeşil bilirim.. :)
gri roland garros var mı? o quık olmasın??http://cdn.24.com/files/Cms/General/d/1/d8dadc425abd45c1934f8b961116da75.jpg
http://faimg1.forum-auto.com/mesimages/281938/IMG_7063.JPG
onursumer
05-10-2009, 13:58
çok iyi bir seçenek donanım olarak temizini bulabilirsen alınabilicek araçlardan o sınıfta ;)
Keske grisinden alabilsem;ama grileri yeni model oldugu icin fazlasıyla pahalı..
gri bulursan hiç kaçırma bence
bu arada sorması ayıp kaç para roland garros'lar 13500'den 18500tl,'ye kadar quiksılver'lar var bi bak istersen..
depresif
05-10-2009, 15:45
206 rolandla ilgili aklına takılan tüm soruları sorabilirsin. 1.5 senedir kullanıyorum.
gri bulursan hiç kaçırma bence
bu arada sorması ayıp kaç para roland garros'lar 13500'den 18500tl,'ye kadar quiksılver'lar var bi bak istersen..
Fiyat olarak maks 14000 TL olacak.. Roland Garroslar asagı yukarı 13-15 arası.. Quick ler bildigim kadarıyla tek kapı,tek kapı istemiyorum..
206 rolandla ilgili aklına takılan tüm soruları sorabilirsin. 1.5 senedir kullanıyorum.
Msn adresini yollayabilir misin özelden?
Jön Türk
28-01-2010, 16:05
ne gibi + katabiliriz motora ?
serhat306
28-01-2010, 16:19
gıdısı cok guzel bı arabadır on takımı dıger 206 lardan farklıdır daha sportıf kullnımı vardır donanım olarak rakıbı yoktur yetkılı servısde calıstıgım donemlerde cok az gelırlerdı bu motor kolay kolay arıza cıkarmaz rengı kotu okadar...
bi hortlama söz konusu galibaa.. :D
Jön Türk
28-01-2010, 16:26
donanım olarak eline su dökülmüyor ancak fiyatlar nedense düşük ?
donanım olarak eline su dökülmüyor ancak fiyatlar nedense düşük ?
olması gerkende bu fiyatlar bence
renk ve pug ön yargısı bence :D
Jön Türk
28-01-2010, 16:31
renk olarak haklısın beter bişi :D
Bir tek rengini sevmem :D
2004 öncesin. ABS opsiyonel. Hatta sanırım ABS li 2004 öncesi TR de bulunmayabilir. Ama onun dışında çok güzel bir motor. Motorunada güzel şeyler yapılabilinir.
fiyatı biraz fazla ama denilen doğruysa bu fiyata değer digerlerinin yanında
5700 km :eek:
http://www.sahibinden.com/sifir_almana_gerek_yok_turkiyede_tek_essiz_5700_km _fiyati_indi-89WQQaXQQ19163333WQQpXQQdisplayitem
fiyat sıkıntı değil ve eğer 4 kapı 206 alınacaksa feline terhimidir. ama tabi o yılda üretilen araçlar arasında rg herhalde en iyisi :)
Konu hortlamıs.. :D Ama madem konusu acıldı, yorumlarımı yazayım ben de.. :D
Konuyu actıktan bi kaç gün sonra aldım ben arabayı.. Cok memnunum valla.. Donanımından da, motorundan da, renginden de.. Rengi fotolarda gözüktügünden cok daha güzel..
Fiyat/Performans olarak kesinlikle düsünülmesi gereken bi araba..
serkan hayırlı olsun.. denedin mi hiç?
Tesekkur ederim..
Denedin mi derken? Farklı bi arabayla mı?
evet... diğer 1.6 larla.. clio, civic, corolla...
erkan.dinkcier
29-01-2010, 09:18
Rakamsal değerine göre alınacak en iyi araçlardan birisi. Fakat yakıt tüketimi fazla diye hatırlıyorum. Yinede herşeyiyle çok güzel. Birde tek bineceksen eğer roland CC düşün derim:)
evet... diğer 1.6 larla.. clio, civic, corolla...
Abi onları gecebiliyorum, yani denediklerimi gectim öyle söyleyeyim..
Ama benim arabamın motoru cok sükür cok saglıklı.. Aldıgımda zaten full servis bakımlıydı, ilk sahiplerinden aldım.. Onun da etkisi vardır diye düsünüyorum..
Zaten ben bile toplasan 15 kere zorlamamısımdır bile.. Benzin yüzünden hep ekonomi yapıyorum.. :)
Birisi yakıtından bahsetmiş.. Ben 97 oktan 10 liralık benzinle 42-45 km arası yol yapıorum.. Ama ögrenci oldugum icin, basedemiyorum..
Bu aralar da tüp taktırıcam, cok cok yakın bi zamanda.. :)
eskı bır 206 cı olarak cok guzel donanımlı pısman olunmayacak bır arac
Ama benim arabamın motoru cok sükür cok saglıklı.. Aldıgımda zaten full servis bakımlıydı, ilk sahiplerinden aldım.. Onun da etkisi vardır diye düsünüyorum..
Zaten ben bile toplasan 15 kere zorlamamısımdır bile.. Benzin yüzünden hep ekonomi yapıyorum.. :)
Birisi yakıtından bahsetmiş.. Ben 97 oktan 10 liralık benzinle 42-45 km arası yol yapıorum.. Ama ögrenci oldugum icin, basedemiyorum..
6.5 litre/100 km civari bir ortalama mi yakiyorsun yani gunluk kullanimda? alayim o zaman ben de 1.6 motorlu bi 206 :D dizel falan gerek yok
tüp taktırmadan bir deneyelim seninle.. hangi semtte oturuyosun?
6.5 litre/100 km civari bir ortalama mi yakiyorsun yani gunluk kullanimda? alayim o zaman ben de 1.6 motorlu bi 206 :D dizel falan gerek yok
Evet; ama dedigim gibi hep ekonomi yaparak.. Gaz pedalına sadece ucundan dokunarak.. :D
Evet; ama dedigim gibi hep ekonomi yaparak.. Gaz pedalına sadece ucundan dokunarak.. :D
olsun ya cok iyi valla helal olsun :) bilgisayar verisi degil dimi bu? fulleyerek yaptigin hesap? benim pejonun yol bilgisayari tuketimi az gosteriyor da..
tüp taktırmadan bir deneyelim seninle.. hangi semtte oturuyosun?
Abi bugun tüp lafından sonra babamla konustum, tanıdık birilerinin vasıtasıyla bi yer bulduk, hemen götürdüm bıraktım arabayı.. Tüp takılıyo yani.. :D
Keske sabah söyleseydin.. :(
İstersen tüp takıldıktan sonra deneyebiliriz, farketmez yani.. Araba agırlasmıs olacak tüpten dolayı; muhtemelen cok fark eder gidisi.. Ama problem degil benim icin, istedigin zaman deneyebiliriz, hatta alıp kendin kullanabilirsin..
100. Yılda oturuyorum bu arada..
olsun ya cok iyi valla helal olsun :) bilgisayar verisi degil dimi bu? fulleyerek yaptigin hesap? benim pejonun yol bilgisayari tuketimi az gosteriyor da..
Tesekkur ederim.. :)
Yol bilgisayarı yok zaten.. Tamamen para/km hesabı.. :D
Jön Türk
29-01-2010, 19:41
Abi bugun tüp lafından sonra babamla konustum, tanıdık birilerinin vasıtasıyla bi yer bulduk, hemen götürdüm bıraktım arabayı.. Tüp takılıyo yani.. :D
İstersen tüp takıldıktan sonra deneyebiliriz, farketmez yani.. Araba agırlasmıs olacak tüpten dolayı; muhtemelen cok fark eder gidisi.. Ama problem degil benim icin, istedigin zaman deneyebiliriz, hatta alıp kendin kullanabilirsin..
müsait olduğun bi gün görüşebilirmiyiz aracı görsek almak istiyoruzda ?
Tesekkur ederim.. :)
Yol bilgisayarı yok zaten.. Tamamen para/km hesabı.. :D
sinir bozucu rakamlar :D onumuzdeki aybasi fulleyip deneyeyim ben de bi kasinti modda bakalim ne cikacak..
hayirli olsun araban Allah kaza bela vermesin.. lpg'yle de 15 kurus/km yakarak gezersin artik :)
müsait olduğun bi gün görüşebilirmiyiz aracı görsek almak istiyoruzda ?
İyi de ben satmıyorum ki, gayet memnunum arabamdan..
Her yaz Antalyaya geliyorum zaten.. Geldigim zaman istediginiz zaman görebilirsiniz tabiki..
sinir bozucu rakamlar :D onumuzdeki aybasi fulleyip deneyeyim ben de bi kasinti modda bakalim ne cikacak..
hayirli olsun araban Allah kaza bela vermesin.. lpg'yle de 15 kurus/km yakarak gezersin artik :)
İnsallah.. :)
Sagol tekrar..
Jön Türk
29-01-2010, 19:47
İyi de ben satmıyorum ki, gayet memnunum arabamdan..
Her yaz Antalyaya geliyorum zaten.. Geldigim zaman istediginiz zaman görebilirsiniz tabiki..
satasınız diye demedim zaten RG alma durumundayız
Ozaman kesinlikle tavsiye ederim.. Fiyat/Performans olarak alabileceginiz en iyi arabalardan biri bana göre.. Dedigim gibi yazları Antalyadayım, yoksa yardımcı olmak isterdim..
Bide 90 hp lik almanızı tavsiye etmem, cok yakın bi arkadasım, benden sonra RG almaya karar verdi.. Sabredemeyip 90 hp lik aldı, simdi pek memnun degil motorundan.. Almısken 110 hp lik almayı tercih edin bence..
Şahsi düşüncem;
Evet bu araç alınır performans olarak 206 gti hariç 206'ların en iyisi bence
quik hakkında fikrim yok
ama roland garros iyidir iyi :)
tamamdır.. şu kar yağmur olayları bi bitsin çevre yolunda deneriz.. ben etlikteyim. birimiz hanyada diğerimiz konyada, ortak buluşma noktası bulmak lazım :D
206'nın özel ve en full serisi, ABS'li olanlardan bulabilirseniz, daha donanımlı 206 yok, belki de o sınıfta daha donanımlısı yok...
yeni bir topic açmamak adına buraya eklemek istedim
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-peugeot-206-2001-model-lpg-li-34840982/detay
sitede bu aracı bilen var mı acaba?ya da yazılanlar dışında eklemek isteyen olursa da güzel olur.
bu araçla ilgileniyorum lakin r.garroslar 4 tekerlek disk frenmiş fakat ilandaki aracın arkalar kampana mı, bana mı öyle gözüktü:S
Kaç kilo bu roland garros lar .
derece43
21-11-2010, 20:18
Kaç kilo bu roland garros lar .
1030 kg civarı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-peugeot-206-2001-model-lpg-li-34840982/detay
sitede bu aracı bilen var mı acaba?ya da yazılanlar dışında eklemek isteyen olursa da güzel olur.
bu araçla ilgileniyorum lakin r.garroslar 4 tekerlek disk frenmiş fakat ilandaki aracın arkalar kampana mı, bana mı öyle gözüktü:S
edirneden aldıysa ve patlamadıysa herşekilde kefilim bu araca burda bir arkadasımın aracıydı kız gibi bakıyodu aracına...
edevlet sorgulamasında bu şekilde çıkmıştı,arkadaşınınz mart ayında mı satmıştı acaba?
Araç Bilgileri
Plaka No35AS9784
MarkaPEUGEOT
Model2001
Sahiplik Belge Tarihi08/03/2010
Tescil BirimiBİLİNMİYOR
Renk 1YEŞİLRenk
2BİLİNMİYOR
Cinsi
Çalıntı mı?HAYIR
Hak MahrumiyetiYOK
yalnız arkalar sanırım kampana ve arkalar kampana olunca 8v 90hp modeli oluyormuş?bilgi vermeniz mümkün mü ya da arkadastan bilgi almamız?
Bi aile için yada 4 kapılı araba isteyen için cok güzel araba bence.
Ben fotodan pek anlayamadım ;ama arkalar kampana ise 90 hp dir..
90lıkla 110luk arasındaki farkları okudum motor bakımından ,tüketimde 1lt oynuyor yazıyor ama 0-100 neredeyse 12s den 10s lere inmiş çok mu yavaş acaba, sizin tecrübelerinize göre nasıldır ?araçta extra zavoli lpg varmış.
1 sene bindik çok konforlu bir aile arabası ve donanım bakımından müthiş tavsiye ederim :)
arkalar kampanaysa 90 lıktır.
bence temizse düşünme al. koyu yeşille siyah çok uyumlu. bi abimde vardı 206 sevmem ama çok hoşuma gidiyodu donanımı yeter..
ekmekarası
22-11-2010, 08:12
90 lıkları 8 valfdir 110 luklarından al mutlaka.performans konusunda çok iyidir 1,5 sene bindim gayet memnundum yeşil ve siyah uyumuyla bişiler yaparsan çok güzel oluor kanımca.donanım olarakda çok dolu bi araçdır tavsiye ederim.
110luklar muhakkak hızlıdır ama 90lıklarda çok mu yavaş acaba,8v in alt devir performansı şehiriçi i,sollamalar vs için yeterli olur mu acaba,düzlükte 190km görmez mi:S
Tabi ki cok yavas degil, sehir ici sollamalarda cok problem yasayacagını sanmıyorum; ama cok rahat hissedilir bi fark var iki motor arasında..
Eger 110 hp lik alırsan, gözün de yüksekte degilse, tadından yenmez bi araba olur senin için emin ol.. O paralara, o donanımda, o motorla cok keyifli bi araba..
Bende de LPG var.. Stepne dısarda oldugu icin, LPG tankı mecburen bagajın içine konuluyor.. Yani en küçük silindir tankla bagajın 1/3 ü tamamen gidiyor..
kesinilkle 206
B sınıfı araçlarının en donanımlısı ve en iyisidir.
2 yıldır bende kullanıyorum,,
1 kez ön takım yaptırdım,Debriyaj ve baskı balata aynı şekilde...
Motor olarakta gercektem cok güzel perf.var
Gtı ile motor yapıları hemen hemen aynı,sadece ürektigi tork biraz daha azdır...
Aracın tek sıkıntısı içe sesi biraz fazla veriyoorrr,
Onuda ben müzikle lapatıyorumm zaten :)
Tavsiye ederim temizini bulursan,seni zorlamaz ve gercekten de keyiif alırsın
Tesekkürler..
Konu hortlamış; ama ben de konu açtıktan hemen sonra aldım ve yaklaşık 2 senedir kullanıyorum... :D
slowmotion
04-10-2011, 03:38
güle güle kullanın :) birgün bende sorgulama yapıp hortladığında yazacam böyle :D
sattığımda en çok üzüldüğüm araba 206 quiksilverdi. Bir nevi tek kapılı roland garros, üstelik roland garros cam tavanlı. Performansı 206 gti'a çok yakın ve yakıt tüketimi bir o kadar da düşük. lpg'ye de süper uyum sağlıyor. temiz denk gelirse, her türlü alınır binilir.
Emre Ekrem
04-10-2011, 10:47
hortingen :D ama iyi olmuş bende bu aralar düşünüyorum RG, se®k@n da cevap yazmış ve düşünceleri değişmemiş.
Kesinlikle tavsiye ederim abi 1.6 16v 110 hp lik olanlarından...
Bir hortta benden geliyor :) Yeni konu açmak istemedim, arkadaşımda 2001 RG var 1.6 110luk, 116 binde bakım yaptırma ayrıca bi kaç eksiği var aracın onları yaptırıp binmek istiyor, İstanbul anadolu yakasında bu aracın bakımını bize uygun fiyatlı yapabilecek tanıyıp işçiliğine güvendiğiniz bir usta var mı? Aracın bakım geçmişini çok iyi bilmiyoruz hani bakımları yapılmış motoru çok düzgün ama ne değişti ne değişmedi bilmiyoruz. İleride büyük sıkıntı çıkarmadan halledelim diyoruz. Ayrıca aracın helezonları biraz miyadını doldurmuş gibi hazır oda öyleyken spor yay takalım dedim ama arka taraf torsiyonmuş sanırım işin aslı astarı nedir yardımcı olacak kullanıcıları bekliyorum :)