Orijinalini görmek için tıklayınız : Colt czt 1.5t & ıbıza fr-cupra 1.9tdi
STANDART:
COLT CZT -1.5T -150HP -210TORK- 2006 -48.000KM
IBIZA FR-CUPRA -1.9TDİ -130HP -310TORK -2005 -155.000KM (servis 400,000 km yaptıgını söylüyo)
(COLT IBIZADAN 2-3 MİLYAR KADAR DAHA PAHALI)
CHİPLİ VS..(ORTALAMA)(UYGULAYAN YADA SÖYLEMLERE DAYANARAK)
COLT CZT 220HP 300TORK
IBIZA CUPRA 180HP 400TORK
1.YAKIT..
2.PERFORMANCE..(stadart&yüklü)
3.KONFOR..
4.YEDEK PARÇA..
5.SERVİS..
6.GÖRÜNTÜ..
7.DAYANIKLILIK...
SİZCE HANGİSİ DAHA İYİ..?
SekoLive
10-10-2009, 13:21
Görüntü olarak yeni ibizadan bahsediyor ise biza diyorum.
vergi olarak 1.9 daha fazla olacağından colt dha avantajlı gibi
Hp olarakda İbiza chipden sonra daha iyi bi sonuç almış gibi.. bunlara bakarak ibiza..
ibiza cupra ile fr arasında birsuru farklılık var. ibiza fr 130 hp cupra 160 std olarak.
Valla bende ne yazıcağımı sasırdım işin aslı bazıları FRcUPRA dıyo bazıları FR dıyo bazıları cupra dıyo..:(:(
Silverbullet
10-10-2009, 14:16
Ben atom karınca czt derim hem yas hem km avantajı da var kullanımıda cok keyifli bi yay alican sonra bakıcan keyfine,hayırlısı olsun oncelikle tabiki.
aspava983
10-10-2009, 15:48
az yaksın çok kaçsın diyorsan ibiza, araçta görüntüde var dayanıklıkta
İbiza fr TR de yok oncelıkle,aynı motora sahıp ıbıza sport 1.9 tdi 130hp lık versıyon var,ama cok ıbıza sporlarda cupra tamponları oldugu ıcın FR gıbı lanse edıyorlar.Chıp egsozla 190 bg ye kadar cıkmıs orneklerı de var.Ibıza cupra 1.9 tdı ıse stndrt 160 hp ve yazılımla egsozsuz 210 hp ye kadar cıkıyor.Onunda suan ıkıncı elı yok.Colt kılo olarak ıbızadan cok daha hafıf oldugunda ıbıza sportu rahatlıkla gecer hatta 220 bg lık colt chıp egsozlu cuprayı bıle gecebılır dıye dusunyorm.Gecıp gecılmenın yanında cupra yada FR (tr de sport) kalıte ve goruntu olarak bana gore cok daha ıyı,bunun dısında yakıt olarak cok daha ıktısatlı,vergı olarak colttan daha fazla cep yakar.motor saglamlıgı olarak Vw bunyesındekı en saglam motorlardandır 1.9 tdılar.Sadece gazlıcam adam gecıcem gozuyle bakarsan colt bence daha mantıklı
ben ibiza derim iç mekan görüntü vs bakımından.
CeM öZeR
10-10-2009, 18:01
Acaba bahsettiğin ibiza Kayseri 38 SE 222 plaka gümüş renk olabilir mi?
İbizanın yakıtı hoşuna gidecektir ama motora yüklendikce siyah dumanda atabilir :)
colt'un modifikasyon açısından önü açık ibizayı bilemiyorum ama
ben olsam colt derim:)
Bulut Y.
10-10-2009, 23:42
ibizaa ibizaa ibiza ibizaaa diye bi şarkı vardı :D
acaba bahsettiğin ibiza kayseri 38 se 222 plaka gümüş renk olabilir mi?
Ibizanın yakıtı hoşuna gidecektir ama motora yüklendikce siyah dumanda atabilir :)
yok kanka o değil ya..siyah duman keşin zaten ya:):):)
Geçen sene bende aynı ikilemde kalmıştım.Sağlamlık,güç,ekonomi parça temini v.s gibi birçok konuda ibiza sport 1.9tdi ile colt czt yi birçok kez,hatta kağıdı elime alıp artıları eksileri şeklinde yazarak kıyasladım.
Şimdi iyikide Ibiza almışım diyorum.Standart bir Czt'nin Cupra Tdi i geçebilmesi gibi bir lüksü olmadığını netteki videolardan görebilirsin.Buna ek olarak illa daha fazla güç diyorsan CZT ye harcayacağından çok daha az maliyetle Stok 270hp ye dayanabilen PD ASZ motoru tercih etmelisin.Colttan çok daha fazlasını en fazla 8 litre eurodizel yakarak verecektir.Buna ek olarak yol tutuş ve sağlamlık ibizayı çok öne geçiren bir unsurdur ki kesinlikle gözardı edilemez.Tek eksisi vergi diyebilirim çok parçalamadığın sürecede siyah duman göremezsin.
ibiza cupra ile fr arasında birsuru farklılık var. ibiza fr 130 hp cupra 160 std olarak.
Aslında birsürü dediğimiz fark sonradan yapılmayacak şeyler değil.
Cupranın artısı Fmic-Garrett1749 ve Intake'den ibaret tabi birde yazılım.
Enjektör,kol,piston v.s internaller tamamen birebir.
Aslında birsürü dediğimiz fark sonradan yapılmayacak şeyler değil.
Cupranın artısı Fmic-Garrett1749 ve Intake'den ibaret tabi birde yazılım.
Enjektör,kol,piston v.s internaller tamamen birebir.
iki aracla da oldukca tecrubem oldu. yazılım değil fark. beyin komple farklı. tabiki yapılmayacak seyler değil ama saydıgından cok daha farklı parcaları mevcut :)
TegB20VTec
19-10-2009, 21:29
155.000 km de ki servis 400.000 km diyormuş dizel araç, masraf açarsa 2-3000 ytl fark, fark bile değildir bence o nedenle CZT tercih et derim..
colt ların ben tipini sevmiyorum. cupra ufak şeylerle ciddi güç kazanan bi araba, coltdan daha konforlu daha güvenli ben cupra dedim
Evo-maniac
20-10-2009, 19:20
ibiza ile colt arası...