Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Air Fuel Ratio

Evrenoz
16-10-2009, 17:35
Gösterge panelimin sağ ve sol köşelerindeki podlardan biri uzundur bozuktu. Bugün değiştireyim dedim. Değiştirmişken 2'sinin aynı tip olması için sağlam olanı da çıkardım attım.

Şuan podlardan biri Air Fuel Ratio, diğeri Oil Temperture.

Air Fuel'i beyinden okuyor. Herhangi bir sensör mevcut değil. Lâkin gaza bastığım anda en dipteki ( Zengin ) led sabit yanıyor. Gazı bıraktığımda, yani kompresörde ise optimumlarda geziniyor. Bu durum normal midir.

Oil Temperture'ı ise şimdilik direk olarak + ve -'ye bağladım. Kutudan çıkan sensörü nereye bağlamam gerekiyor? Kartel ise delmek sorun yaratmaz mı? Sonradan sızıntı, sensörün gevşemesi veya deliğin çatlayarak genişlemesi gibi saçma problemlerle karşılaşmak olası mıdır?

cem
16-10-2009, 17:50
Narrowband oldugu icin normal , oil temp araban standart ise gerek olmadigini dusunuyorum.

Evrenoz
16-10-2009, 17:52
Bu konuda standart, yani şu aşamada değer okusam bile bir anlam ifade etmeyecek. Lakin 2'li pod olduğundan ve simetri benim için önemli olduğundan almak zorunda kaldım. Sağ taraf farklı, sol taraf farklı olsaydı kullanamazdım hayatta :).

Muhtemelen bağlatmam ama işlevini yerine getirmesi için bağlatmak istersem bu konudaki detaylar ve çıkması muhtemel sorunlar nelerdir?

Bu arada air fuel de okuduğum değerlerin çok fazla bir doğruluk payı olmasa gerek, doğrumudur?

despe
16-10-2009, 18:15
bende şunu merak ediyorum evren konu açmışken sorayım. wideband göstergesine beyinden evrenin yaptığı gibi sinyal göndersek doğru değeri verir mi yada cevap cem in verdiği mi ?

oil temp için ise filtre ile arasına bir flanş koyuyorlar sensör delikleri bulunan yani o şekilde gördüm. aynı şey oil press içinde geçerli.

VteC_MaNiaC
16-10-2009, 18:15
Narrowband olduğu için çok bişey ifade etmez .... tempralardaki economy/power ışığı gibi bişeydir. Bunun yanı sıra oil tempide bağlatmak için gereksiz yere birsürü tadilat yapman gerekicek borularda

Evrenoz
16-10-2009, 18:19
Sanırım beyinden aldıktan sonra widebandda olsa birşey değişmeyecektir. İşlev aynı bendeki gibi olacaktır.

Oil uzun iş gibi, dursun bu şekilde uğraşmayayım askerlik öncesi :D

despe
16-10-2009, 18:19
http://www.lotustalk.com/forums/attachments/f92/124439d1245379625-oil-temp-gauge-install-img_7995.jpg