PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yikama Sorunsali

kv661
17-10-2009, 16:19
Arkadaslar konuyu nereye acicagimi bir turlu karar weremedim. Ben gecen gun aracimi yikattim. Hep gittigim bir yikamaci ancak abonesi oldugum eleman izinliymis. Dolayisi ile baska bir eleman yikadi araci. Istemeyerek de olsa kabul ettim. Ama is bittikten sonra gogusun parlak oldugunu gordum. Ve goguse surdugu sutu silmesini istedim.

O surdugunun sut olmadigini soyledi. Vatandas goguse ve bilimum plastik parcaya (teybin ekrani da dahil buna) KOSLA OXI ACTION surmus arkadas.

Defalarca bezle silmeme ragmen bir turlu geciremiorum.

Problem ise araca 5 dakika bile gunes gelse gogusun uzerindeki kimyasal cama sanki icten uzun suredir silinmemis gibi iz birakiyor. Defalarca camida gogusu de sildim ama bir turlu basa cikamiorum.

Bir arkadasim saf Haci Sakir sabunu kopurt ve gogusu temizle diye akil werdi ama cok mantikli gelmedi.

Sizce ne yapmaliyim bu hususta?

ibrahim
17-10-2009, 16:27
bende oto koaför işletmecisiyim o sürdüğü sey herneyse bilmiyorum ama muhtemelen lastik parlatıcı sıpreyden sıkmış oda öle bir sorun yaratmış arkadaşın dediğine katılıyorum güzel sabunlu su ile torpidoyu tekrardan sil ve ardından kurula hiç bişi kalmayacaktır sayet yine aynı sekil kaldıysa o yıkamacıya giderek o arabamı bu hale gitirdiniz ide sikayette bulun gerekirse torpidonu değiştir hata onunsen sürmeni istemediğin bişi o yapmışsa haksızdır

deniz
17-10-2009, 16:35
dostum bır marketden araba kısmından bır detaylı ve genel temızlıyıcı al goguse sık ve cok sert olmadan bır fırcayla oraları fırcala sonrada kuru bır bez havluyla sil tekrar matlasır.

Fbc
17-10-2009, 17:34
Tüm temizlikçiler yazıyor :) deniz'in dediğini yap hatta bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla uygula bastırmadan tabi

MeJo
17-10-2009, 17:59
geçmiş olsun adamı deli ederler kimse işini severek yapmıyor. geçmezse ben olsam ortalıgı karıştırırdım

106arts
17-10-2009, 19:50
KOSLA OXI ACTION'mı yuh ya daha neler :S:S

elpadre
17-10-2009, 20:24
ısını bılmeden yapıyorlar sonra arıza cıkınca kabullenmıyorlar gecmıs olsun

R.I.P
17-10-2009, 20:30
bendede neyle silersem sileyim güneş gördükten sonra hiç silmemişim gibi tozlu bir görünüm oluşuyordu.benden önceki sahibi ne kullanmış ne kullandırtmış bilmiyorum.konsol plastik olduğundan bi sürü temizleyici denedim olmadı
önce şu ürünü biraz sert bir fırçayla uyguladım temiz bezle kuruladım
http://www.hepsiburada.com/sonax-arac-ici-temizleyici-321200-500ml/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson321200
daha sonrada üstüne bunu sıkıp sildim
http://www.hepsiburada.com/sonax-torpido-temizleyici-mat-283200-/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson283200
henüz güneş görmedi ama sanırım düzeldi.

PROMINENT
17-10-2009, 20:42
Kolay iş diye giriyorlar bahsis+maaş hevesine mahvediyorlar..
chp milletvekili otopark abonmanımdı audi a6 makam arabası yıkamadaki çocuk konsol cilasımı ne (taksiciler için olan) ondan sürmüş kol dayama yerlerine kadar adam bi geldi ceket yağ :( nediyeceğimi bilemedim cekette salvatore ferragamo :/ nerden baksan 1500 2000 euro aklım gitmişti kibar adammış istemedi ceketi :)
bence kesinlikle çıkmazsa git oraya...ve kesin şikayet et

sinan-s
17-10-2009, 20:43
Torpidoya bilinmedik şeyler sürmek sakıncalı ve çok parlak olmasını sağlıyor..Güzel bi şey deil..

ibrahim
17-10-2009, 21:27
konuyla alakasıyok ama ya ben tüm müşterilerime sölüyorum arabanızı köpükle yıkatmayın die ama adamlar onda cila var diyip yıkatıyor siz siz olun yıkatmayın arabanızı köpükle ben hiç bir arabamı yıkamıyorum sahsen dükkanı kapamadan önde fırça ile yıkayıp çıkıyorum köpükte olan kostik adlı madde boyaya haddinden fazla zarar veriyor arabada olan cila paslayı alıp götürüyor üzerinden bilgisi olmayana burdan uyarı olarak yapayım aman köpükte araba yıkatmayın

yaşar
17-10-2009, 21:43
Aracınız eğer maslak sanayi sitesine geliyorsa sorunu görerek halledebilirim , görmediğimiz bir sorunu çözemeyiz.

Aracınızı kenyalılara yıkatmayın sonra ugraşmak zorunda kalabilirsiniz :(

Selman
17-10-2009, 21:50
Bende bi aracıma şu ıslak mendil gibi hazır oto mendilleri çıkmıştı olnlardan alıp göğüse sürmüştüm. ben temizleyici zannetmiştim meğer parlatıcıymış. aynı problem benim camdada oldu güneş gördümü buğulanmış gibi oluyordu. süngerle köpürtüp temizlemiştim.

yaşar
17-10-2009, 21:54
Bende bi aracıma şu ıslak mendil gibi hazır oto mendilleri çıkmıştı olnlardan alıp göğüse sürmüştüm. ben temizleyici zannetmiştim meğer parlatıcıymış. aynı problem benim camdada oldu güneş gördümü buğulanmış gibi oluyordu. süngerle köpürtüp temizlemiştim.

Piyasada o kadar çok ürün varki çogunun ne işe yaradıgını bilmeden kullanıyoruz , Sorunu hallettiyseniz ne mutlu :icon_tup:

deniz
17-10-2009, 23:08
Aracınız eğer maslak sanayi sitesine geliyorsa sorunu görerek halledebilirim , görmediğimiz bir sorunu çözemeyiz.

Aracınızı kenyalılara yıkatmayın sonra ugraşmak zorunda kalabilirsiniz :(

maslakda yeriniz nerde ? benimde dukkanım var detaylı temizlik ve boya koruma uzerıne

yaşar
17-10-2009, 23:10
maslakda yeriniz nerde ? benimde dukkanım var detaylı temizlik ve boya koruma uzerıne

1 kısım A bolk 137 numara

Dükkanım daha yok parasını verdik düdüğü daha çalmadım kasım 1 tamamen devralmış olacagım ALLAH ın izni ile.

deniz
17-10-2009, 23:14
hadi hayırlısı olsun insallah : )
bır yardımım dokunursa benımde yerım 2 kısım 8 sokak no:261 D N C

yaşar
17-10-2009, 23:16
hadi hayırlısı olsun insallah : )
bır yardımım dokunursa benımde yerım 2 kısım 8 sokak no:261 D N C

Sağolasın yardımın illa olur bana müşteri gönderebilirsin :o

Pazartesi geldigimde mutlaka yanına ugrarım görüşmek üzere.

deniz
17-10-2009, 23:19
: ) : ) : )
her zaman beklerım :)

kv661
18-10-2009, 00:49
arkadaşlar sagolun bı dedıklerınızı uygulayacagım

sonucları buraya yazarım...

Yaw bu arada su reklamda cıkan yok mu Camasırlar ıcın KOSLA OXI ACTION onu surmus ıste o kokuyor kutusunuda gosterdı

metin
18-10-2009, 12:02
oxi action döşemelerdekı lekelerı super alıyordu

Tunacan
18-10-2009, 12:30
konuyla alakasıyok ama ya ben tüm müşterilerime sölüyorum arabanızı köpükle yıkatmayın die ama adamlar onda cila var diyip yıkatıyor siz siz olun yıkatmayın arabanızı köpükle ben hiç bir arabamı yıkamıyorum sahsen dükkanı kapamadan önde fırça ile yıkayıp çıkıyorum köpükte olan kostik adlı madde boyaya haddinden fazla zarar veriyor arabada olan cila paslayı alıp götürüyor üzerinden bilgisi olmayana burdan uyarı olarak yapayım aman köpükte araba yıkatmayın

Aslında bende yeni farketmeye başladım köpüğün zararlarını. Cila atıyorum, 10 yıkamaya kalmadan cilayokoluyor. Tek çaresi bu köpük heralde.. Artık kendim yıkamaya başlıcam arabamı. Meguiar's wash mitt ile..

Alican
18-10-2009, 12:34
Kıvanç işin yoksa gel yanıma veriyim sana malzeme sil yada benim garajda yapalım uygulamayı 3m detaylı temızlıkle sılerız ılk gunku halıne doner. Şimdi Tandogana gidecem yarım saate gecerım eve 0505 554 19 19

ibrahim
18-10-2009, 14:10
Aslında bende yeni farketmeye başladım köpüğün zararlarını. Cila atıyorum, 10 yıkamaya kalmadan cilayokoluyor. Tek çaresi bu köpük heralde.. Artık kendim yıkamaya başlıcam arabamı. Meguiar's wash mitt ile..

aynen öle elinden geldiği kadar cilalı köpüklü yıkama yaptırmaman çok zararlı çok :icon_tup:

16v
18-10-2009, 17:52
Her köpüklü yıkamanın içinde kostik oldugunu nasıl tespit ettiniz :? PAsta cila işlemi hakkkıyla yapılamdıgı takdırde aracı sadece suyla dahi yıkadıgınızda eski haline gelecegi kesin cilayı alma ile kopuklu yıkamanın nasıl bır alakası var ? Yeşil temizlik sungerine gelince öyle bir işlem torpidoya uygulanması mümkün olmayan bir iş.Lütfen aracınıza kulaktan dolma bilgiler ile uygulama yapmayınız nasılki her ilacı içmiyorsanız her kımyasalıda aracınıza tatbik etmeyiniz geç olmadan.

deniz
18-10-2009, 18:11
arkadasa katılıyorum benımde dukkanım var arabam sıyah oldugu ıcın pastası cılası yerınde olsa bıle kopukle haftada hıc yoksa 3-4 kere yıkarım hıc bır zararını gormedım markadan markaya fark eder her ılac aynı degıldır..mısal 30kgsı 60 tl ye de ılac var 30 kg ye 200 e de var :) gıdıp neydı belırsız ılac alan fırmalarda olur o dedıklerınız.

M.A.D
19-10-2009, 09:18
yakında bu adamlar porçöz falanda sıkar ha

SPORTING
19-10-2009, 10:05
bu olay herkesin başına gelmiştir heralde :)

kv661
19-10-2009, 19:58
arkadaşlar bugun göğüsü Hacı Şakir sabun aldım onu köpürttüm herhalde 2 saat boyunca yıkadım temizledim.
Şimdilik çıktı gibi gözüküyor ellerim camı silmekten koptu walla

Herhalde sorunu Hacı Şakir çözdü gibi haberiniz olsun