PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HKS Fcon Pro



Oz`
19.Ekim.2009, 08:42
HKS Fcon Vpro |
Çıkışları
Enjektor çıkışı| 8
Ateşleme çıkışı|6
Ekstra kontrol edilebilir çıkış (sase)|6
Ayrı ayrı silindir ateşleme kontrolü|Var
Ayrı ayrı silindir enjektör kontrolü|Var

Girişler
Trigger Girişleri (Ref/Sync)|3
Analog voltaj girişi |6
Analog sıcaklık |2
Switch girişi|2
Oksijen sensörü bağlanabilme|2 x
Barometrik sensör |Yok External
Vuruntu sensörü girişi|option

Bağlantı Şekilleri |Rs232 Special Cable

Veri Alma
Datalog Hafızası|512 kB
Kanal Başına log alma hızı |250 Hz
PC logging|Var
Data analizi yapabilme AEMLog|Var

İşlevleri ve özellikleri
Basınç Kontrolu|Var
Kilometreye göre basınç kontrol|Yok
Nitrous injection|Var
2 kademeli enjektör kontrol (4silindir 8 enjektor)|Var
Hız limitleyicisi |Var
Tutunma ve kalkış Kontrol|Yok
ALS (Drag ve Rally)| Drag
Gear Cut (sıralı sanzıman sistemleri için)|Var
Rolanti kontrol |Var
Değişken zamanlı egzantrik kontrol |Extra Unit istiyor
Elektronik gaz kelebeği kontrol|Var

Ana röle Kontrol|Var
VTEC Kontrol|Var
Benzin & Ateşleme devir kesiciler |Var
Vites bazli shift light|Var
Evap/Purge valf kontrol|Var
DC Motor Kontrol|2 Kanal
Program base li switch girişleri|1
EGT bazlı benzin kontrolu|Var
Maximum boost limiti|Yok
Otomatik şanzıman Kontrol|Yok

ahk
19.Ekim.2009, 09:11
bana bundan alalım yaz çiz uğraşmıyım obd2'den bağlanıyosa sök tak yapim boşuna laptop taşimim yanımda :D

H22Power
19.Ekim.2009, 14:14
launch control yok anladığım kadarıyla bu büyük bir eksik:(

DeNNis
19.Ekim.2009, 16:17
ALS (antilag system) drag yazmış, launch control olarak kullanılıyor heralde.

fcon universal bir ems görevi görüyor değil mi, yani piggyback gibi her araca uygulanabilecek mi

senna
19.Ekim.2009, 17:25
ALS (antilag system) drag yazmış, launch control olarak kullanılıyor heralde.

fcon universal bir ems görevi görüyor değil mi, yani piggyback gibi her araca uygulanabilecek mi

hayır universal ems fakat piggyback tarzı bağlanıyor orijinal ecu ile birlikte çalışıyor daha iyi bir kontrol sağlıyor aslında diğer elemanlar için(klima vs)

Oz`
19.Ekim.2009, 19:51
launch ve als var extradan da universal sayılır ister orjinal ecu ile istersen kendi başına çalışabilir

Schumi
19.Ekim.2009, 19:53
hayır universal ems fakat piggyback tarzı bağlanıyor orijinal ecu ile birlikte çalışıyor daha iyi bir kontrol sağlıyor aslında diğer elemanlar için(klima vs)

AEM F/IC ile kıyaslamasını yaparsak kabaca artısı eksisi nedir.

senna
19.Ekim.2009, 20:02
AEM F/IC ile kıyaslamasını yaparsak kabaca artısı eksisi nedir.

ems olması, yapabilecekleri ficten dha iyi zaten fic piggy back fcon ems bu yeteri kadar açıklıyor aslında:) tabi dongle la kullanılır dongle olmadan tune yapamazsınız

Oz`
19.Ekim.2009, 20:06
fic = fcon is < Fcon Vpro Tamamiyle ateşeleme ve benzini krndi kontrol ediyotr piggyback değil sadece orjinal ecu ile ortak çalışıyor ama orjinal ecudan emir almıyor


istersen rolantiyi orjinal ecu devirinde tutuyor istersen Fcon istersen boostu orjinal ecu kontrol ediyor istemessen fcon mesela :)

RCkid
19.Ekim.2009, 20:10
vpro için sensörler hem orj ecu ya hem de vpro ya mı bağlanıyor? yoksa ecu'nun safe modelarına karşı sensorler simüle mi ediliyor fcon tarafından?
vpro'nun kendi enjektör ve ignition driverları var sanırım

Oz`
19.Ekim.2009, 20:11
evet ignition yada fuel kesinlikle orjinal ecudan Fcona bağlanmıyor
Fcon kendi sürüyor
sadece ortak krank sensoru ve camsensoru kullanabiliyorsun :)

Schumi
19.Ekim.2009, 20:36
evet ignition yada fuel kesinlikle orjinal ecudan Fcona bağlanmıyor
Fcon kendi sürüyor
sadece ortak krank sensoru ve camsensoru kullanabiliyorsun :)

Piggyback değil yani aslında vpro. Piggyback gibi bağlantısı. Peki orjinal ECU bi terslik olduğunu anlıyormu. Arıza lambası başka bir sorun vs.vs. Tabi orjinal ECU kaldığı için ESP, Klima vs.vs. ve gösterge paneli sorunsuzdur herhalde.

Oz`
19.Ekim.2009, 20:39
Piggyback değil yani aslında vpro. Piggyback gibi bağlantısı. Peki orjinal ECU bi terslik olduğunu anlıyormu. Arıza lambası başka bir sorun vs.vs. Tabi orjinal ECU kaldığı için ESP, Klima vs.vs. ve gösterge paneli sorunsuzdur herhalde.

aynen öle :) sorun teşkil etmiyor gerektiğinde MAf i yada map ssensorunu External olarak bağlayarak orjinal ecuyu sanki atmosferik araçmış gibi çalışıyorsamasını sağlıyor. Oysaki kendi sensorleri ile hayatına dewam ediyor :)

s2000 VSa li da yaptım araba kendini orjinal sanıtyor :) VSa felan herşey kontrol altında :)

RCkid
19.Ekim.2009, 20:44
fiyatları ne civarda peki bu vproların

Oz`
19.Ekim.2009, 20:50
1600$ civarı

Ranthor
19.Ekim.2009, 21:14
her araçta çalışmıyor....

ahk
20.Ekim.2009, 07:47
obd2 den mi bağlanıyor benim araca olurmu veya tak çıkar yapabilicekmiyim yazılımı fcon'a atıp söktüğüm an orjinal yazılıma dönebilicekmiyim ?????

Suti
20.Ekim.2009, 12:43
devir kesiciye mudahele şansı var mı? yani 6500 olan devir kesiciyi 8000 falan yapabiliyomu?

OBD I ve OBD II araçlara flash falan atmadan kendi kendine?

senna
20.Ekim.2009, 17:41
devir kesiciye mudahele şansı var mı? yani 6500 olan devir kesiciyi 8000 falan yapabiliyomu?

OBD I ve OBD II araçlara flash falan atmadan kendi kendine?

fcon pro ems neye istiyorsanız müdahele edersiniz?

Suti
21.Ekim.2009, 09:14
Fcon V Pro dan bahsediyosak, sanırım ben yanlış anladım, veya heralde ingilizcem yetmedi,

bu arkadaşlara da yardımcı olabilirmisiniz?

http://g35driver.com/forums/tuner-dyno/291853-tuning-fcon-v-pro.html

Alıntıdır;

Konunun 2. mesajı;

That is correct. The FCON does not control drive by wire or creature comforts. The stock ECU controls the throttle (idle, speed limiter, rev limiter on some cars) and of course manages the CEL system.

Ona gore almayı düşünüyorumda o yuzden detay soruyorum

senna
21.Ekim.2009, 09:33
The HKS F-CON V Pro is a full featured standalone engine management system that connects easily as a "piggy-back" fuel and timing controller. As modifications to a vehicle are made, the need for fuel and timing adjustments becomes critical for performance and safety. With up to 4 selectable trim maps for different fuel octane ratings, the F-CON V Pro with its 32x32 resolution for both fuel and timing maps is the optimal solution.

The F-CON V Pro can control up to eight injectors with D Jetro or L Jetro setups. Injectors can be set to fire as batch, sequential or staged. The F-CON V Pro can also be utilized in “drive by wire” vehicles.

clioGT
21.Ekim.2009, 09:46
aynen öle :) sorun teşkil etmiyor gerektiğinde MAf i yada map ssensorunu External olarak bağlayarak orjinal ecuyu sanki atmosferik araçmış gibi çalışıyorsamasını sağlıyor. Oysaki kendi sensorleri ile hayatına dewam ediyor :)

s2000 VSa li da yaptım araba kendini orjinal sanıtyor :) VSa felan herşey kontrol altında :)

peki getirisi oldu mu? olmuştur illaki de... değer mi:)

Suti
22.Ekim.2009, 00:27
tabiki drive by wire arabalarda kullanılıyo, benim yolladığım posttta demek istediği drive by cable larda olduğu gibi kelebeği kontrol edemediği; düz mantık zaten ayagının altında gaz pedalına bağlı bi halat sonuçta,

vel hasılı drive by wire ve cable arabalarda devirkesici ve rolanti mudahelesi yok, eğer varsa da only for some applications falan demişlerdir.

yani benim ibizamda devir kesiciye müdahele edebilir mi? düşürebilir ondan eminimde arttırabilir mi?

senna
22.Ekim.2009, 07:25
şu an mesela evo Xda kullanılabilyor yüksek ihtimalle ibizayada müdahele edebilir

Suti
22.Ekim.2009, 09:13
yüksek ihtimale 1600$ verirmisin?

senna
22.Ekim.2009, 09:23
veririm sorun değil kesinlik istiyosan motec al

Suti
22.Ekim.2009, 09:29
forumlardan okuduğum ve 1 forumdan da alıntı yapıp paylaştığım bilgiler ortada

senin verdiğin örnekle evo 10 oldu diye alakasız teknolojilere sahip ibizaya olma yüksek ihtimaline 1600$ verirmisin?

yeni demek istediğim şu, Kesin emin olmadan, denemeden, yüksek ihtimallerle HER ARAÇTA FconPro EMS tir devir kesici dahil herşeye müdahele edilebilir denmemesi lazım,

düşünsenize yüksek olma ihtimaline karşılık 1600$ veriyosun, alıyosun hevesle montaj yapıp uğraşıyosun, a aaaa devir kesici 6500, gecemiyosun,

zaten hobi amaçlı yaptığın bir iş ve sonuç hayal kırıklığı,

bu forumda ben dahil, yüksek ihtimale güvenip iş yapıp hayal kırıklığı yaşayan çok insan var eminim, ben kendi yüksek ihtimallerimi düşündümde yazarken hakkaten canım sıkıldı :)

Ben şahen yüksek ihtimalle olur diyip o çok düşük ihtimal gercekleşince müşteri/arkadaş/araç sahibinin yüzündeki o ifadeyi gormekten/acıklama yapmaktan ----ki çoğunlukla abi uğraştık olmadı cevabıdır ve 1600$ yanmıştır veya senin işine yaramadan zararına birisine satarsın--- utanır sıkılırım.

senna
22.Ekim.2009, 12:36
yapılmamış bir otombile zaten birşeyler yapıyorsan ihtimalelr üzerine hareket ediyosundur ibiza olmuş başka bişi olmuş farketmez

neyin kesinliği acaba fcon pro emsdir bunun tartışılacak bi tarafı yok ha her araçta çalışır çalışmaz orası muamma aynı şeyler diğer firmalar içinde geçerli universal emslerinde fconluk bir durum değil aynı şey aem bi araçta çalışmadığında standalone ems değildirmi dicez?

seatta alakasız teknoloji ne var?

o forumda yazılanlara peki niye güveniyorsun? kesinliği varmı? çok otomobil bilyorum fcon takılmış sorunsuz çalışan dwb olan kesicisinde vs sorun çıkarmayan artı kesici problem olmaz çünkü standalone ems piggyback değil öyle olsa stand alone denmez istendikten sonra yeniden tesisat çekersin yine çalıştırırsın fconla benim ihtimal vs dediğim bu eğer sorun yaşamamak isteniyorsa motec gibi yetenekleri daha fazla ecu alınır o takılır tabi bu tip şeylerde fiyatta doğru orantılı olarak artıyor aynı örnek s2k var fconlu cooperlar var sorunsz çalışıyor fcon müdahele edemiyor demek yanlış


madem o kadar şüphe ediyorsun hksye mail atarsın motor kodunu verirsin konuşursun ne ne değildir öğrenirsin ihtimallere bırakmazsın, kendi fikrim onlarında cevapları daha önce bu motorda denenmediği fakat çalışabileceği yönünde cevap verecekleridir

Schumi
22.Ekim.2009, 12:48
Ateşlemeyi kendisi direk kontrol eden bir EMS ile kesicinin ayarlanamaması gibi bir durum varmıdır ki ? Ayrıca söylendiği gibi EMS bir beyinle silindir piston buji enjektör olan her motor çalıştırırılır. En kötü ihtimal tesisat çekilir.

Ranthor
22.Ekim.2009, 13:37
devir kesiciyi kontrol edebiliyor arkadaşlar,
enjektörleri kendi sürebiliyor.
4 tane fuel map var
basınç haritası var.
ha ben yüksek ihtimalle 1600 verdim kaçtı bir tarafıma o var:)
aracınızda çalıştığından emin olun almadan önce..

Suti
22.Ekim.2009, 13:40
ha ben yüksek ihtimalle 1600 verdim kaçtı bir tarafıma o var:)
aracınızda çalıştığından emin olun almadan önce..

bak benden 1 tane daha :)

bende czt de greddy ultimate ile emanage blue denemiştim 2 ayda arabaya binememiştim

veriyim arabayı, ayarlayın bitirin, alın 1600$ (yanlış anlaşılmasın, fcon pro için demiyorum her turlu piggyback, ems vs içindir...)

bak nasıl anlaşıyoruz :D

Ranthor
22.Ekim.2009, 13:42
orjinal mafı kandırarak map sürebiliyorsun,
esp abs ne kadar elektronik servis , rolanti ayarını beyine bırakabiliyorsun.

piggyback gibi bağlanan bir stand-alone aslında.

orjinal ecuya maf 20hz gönderiyor sürekli yalandan, ama esasında senin bağladığın map'dan okuuyup herşeyi ateşleme yakıt kontrol ediyor.

Suti
22.Ekim.2009, 13:46
orjinal mafı kandırarak map sürebiliyorsun,
esp abs ne kadar elektronik servis , rolanti ayarını beyine bırakabiliyorsun.

piggyback gibi bağlanan bir stand-alone aslında.

orjinal ecuya maf 20hz gönderiyor sürekli yalandan, ama esasında senin bağladığın map'dan okuuyup herşeyi ateşleme yakıt kontrol ediyor.

bunlar yeni gelişmeler deilki, 4 ayrı map yapmak maf iptali falan filan,

5 map yapan bluetooth ile map gecişi yapabilen maf iptali yapabilen urunde var,

bilmiyorum; olabilir de belki ama benim drive by wire VR6 Bosch motronic 2.8.1 arabamda Fcon pro devirkesiciyi yukseltemez.

Ranthor
22.Ekim.2009, 13:58
şöle bağladık biz,
bobinlerin kontrolünü orjinal ecudan kestik, direk fcona bağladık.

orjinal ecunun ateşlemeye yetkisi yok etkisi yok. kenarda duruyor. müdahale nasıl edecek ki.
mafı iptal etmiyor bu arada , maf çalışıyorum zannediyor.

Suti
22.Ekim.2009, 14:24
şöle bağladık biz,
bobinlerin kontrolünü orjinal ecudan kestik, direk fcona bağladık.

orjinal ecunun ateşlemeye yetkisi yok etkisi yok. kenarda duruyor. müdahale nasıl edecek ki.
mafı iptal etmiyor bu arada , maf çalışıyorum zannediyor.

maf iptalinden kasıt zaten odur zaten.

benim eski düzen tek bobinimi kontrol edecek mi?

1600$ para bağlamadan bunun cvbı varmı

Suti
22.Ekim.2009, 14:31
yapılmamış bir otombile zaten birşeyler yapıyorsan ihtimalelr üzerine hareket ediyosundur ibiza olmuş başka bişi olmuş farketmez

neyin kesinliği acaba fcon pro emsdir bunun tartışılacak bi tarafı yok ha her araçta çalışır çalışmaz orası muamma aynı şeyler diğer firmalar içinde geçerli universal emslerinde fconluk bir durum değil aynı şey aem bi araçta çalışmadığında standalone ems değildirmi dicez?

seatta alakasız teknoloji ne var?

o forumda yazılanlara peki niye güveniyorsun? kesinliği varmı? çok otomobil bilyorum fcon takılmış sorunsuz çalışan dwb olan kesicisinde vs sorun çıkarmayan artı kesici problem olmaz çünkü standalone ems piggyback değil öyle olsa stand alone denmez istendikten sonra yeniden tesisat çekersin yine çalıştırırsın fconla benim ihtimal vs dediğim bu eğer sorun yaşamamak isteniyorsa motec gibi yetenekleri daha fazla ecu alınır o takılır tabi bu tip şeylerde fiyatta doğru orantılı olarak artıyor aynı örnek s2k var fconlu cooperlar var sorunsz çalışıyor fcon müdahele edemiyor demek yanlış


madem o kadar şüphe ediyorsun hksye mail atarsın motor kodunu verirsin konuşursun ne ne değildir öğrenirsin ihtimallere bırakmazsın, kendi fikrim onlarında cevapları daha önce bu motorda denenmediği fakat çalışabileceği yönünde cevap verecekleridir

olabilir, tamam,

ben arabayı veriyim size, sanırım boluda yeriniz, çekiiciyle yolliyim, arabaya fcon pro takın tune edin, ben enson kendi imkanlarımla yazılımımla 236whp aldım bunu gecin , yeddiemin birisine sizin ve benim güvendiğim birine ben 1600$ı teslim ediyim, olursa parayı size versin, olmazsa ben arabamı ve paramı sizde fconpronuzu geri alın

Ranthor
22.Ekim.2009, 14:55
hks 'e mail atmalısın burdan olmaz ki,
HKS bilgiyi saklı tutan gıcık bir şirket. Aletin özelliklerini bile çok zor buldum.
Ateşlemeyi ve yakıtı full kontrol ediyor. Istersen orjinal beyini de sökebiliyorsun.
Yani illa piggyback bağlamak zorunda değilsin, esp gibi zımbırtılar yoksa uğraşma zaten.

senna
22.Ekim.2009, 15:18
olabilir, tamam,

ben arabayı veriyim size, sanırım boluda yeriniz, çekiiciyle yolliyim, arabaya fcon pro takın tune edin, ben enson kendi imkanlarımla yazılımımla 236whp aldım bunu gecin , yeddiemin birisine sizin ve benim güvendiğim birine ben 1600$ı teslim ediyim, olursa parayı size versin, olmazsa ben arabamı ve paramı sizde fconpronuzu geri alın


bu işi yapsam siz söylemeden zaten bunu teklif ederdim:) ama bu tip işlerle ticari olarak ilgilenen biri değilim heleki Özgün gibi bir insan varken:)

outlaw
22.Ekim.2009, 16:50
hala tam olarak anlayamadim neden drive by wire sistemde beyin sorun yaratiryor ? yada yaratsin ki ? bnimde arabamda dbc o yuzden soruyorum.sonucta tps yi beyine bagladikten sonra sorun olan ne olabilir ? yada olayin tps ile ilgisi yokmu ?

Oz`
23.Ekim.2009, 08:44
peki getirisi oldu mu? olmuştur illaki de... değer mi:)

getirisi araba turbo öle bi getiri hesaplamadık Dyno dynamicste 496 beygir

Oz`
23.Ekim.2009, 09:07
izmirdeydim kusura bakmayın bakabilme sansım azdı umarım tatmin edici yazabilirim

Hepnize şöyle açıklayayım ihtimal dediğiniz şey yok :) kesinlikle net veriyorumşöle söleyeyim Yeni beta sürümü 25 inde elimde olucakmış ama daha gelmediği için kesin bişey söleyemiyorum Eskiden Crank ve Cam tiplerini kendin seçemiyordun doğal olarakta Ozan(ranthor) un arabasındada olduğu gibi Crank ı uydurduk ama Cam i bulamadığımız için 1.piston TDC sini göremediinden dolayı çalıştı ama düzensiz

şimdi diğer knuya geçeyim Devir Kesicisi

Devir kesicisi Cam ve crankı okuduktan sonra araba rolanktide çalıştıktan sonra 20.000 il1 1000 arasında istediğiniz şekilde ayarlanabilir olay sudur ki Cam ile crank ı okuduktan sonra yaptığımız şeysu boboinleri ve enjektorleri hks nin üzerine almak Yani orjinal beyinden çıkanı hks ye değil sadece HKs ilee enjektor arasında bağlantıdan bahsediyorum doal olarak orjinal beyin kesicide bıraksa bile siz istediğiniz deviri döndürebilirsiniz

http://www.drecu.com/misc/hkskesici1.gif

Diğer bi konu kelebek Vs gibi şeylerin bağlanması idle da aşağıda görüldüğü gibi 3 tip desteklemekte Selenoid rotary ve steeper motor olarak . 3ünüde kontrol edebilicek donanıma sahip ve değişik kombinasyonlarda kullanabiliyorsunuz

Ekteki resimde görüldüğü gibi

http://www.drecu.com/misc/hksidle.gif

DBW olayına gelince birçok dbw olan araçta esp olduğu için ellememeyi tercih ediyoruz ama rolanti sorunları olabiliceğinden yüksek cc li enjektorlerle inputve output olarak giriyoruz örneğin kelebek %1 olan biryerde idle da bize %3 gerekiyor ise rolanktide değiştirerekrolantiyide kontrol edebilmemiz mümkün


Maf konusuna gelince beyine Mafin ağrıza vermeyeceği bir değer yolaman yeterli i stersen mafın üzerinden turbo araçlarda arabanın basıncınıda orjinal beyine bırakıp turbo basıncını sağlayabilirsin dbw yide hksnin üstüne alip orjinal beyni sokağa atabilirsin :)



sonuç olarak Hks ye birçok firma *** atıyordu bazı konularda çaresiz kalınca moteci biile bu sistemde bağladırlar banada saçma gelirdi hep ama bazen gerçekten insanlara hak veriyorum en son underground Racing Twinturbo Gallardoya motec i piggyback olarak bağladı :)


NOt: Ozan sabırsız olduğu için parayla muhattap oldu :) şimdi olmasa alıp takip oluyor ise ozaman parayla muhattap oluyorsun :)

RCpower
23.Ekim.2009, 16:19
fcon un herhangi bir beyinle uyumlu çalışıp çalışmayacağını nasıl anlayabiliriz?
mesela bosch MED serisi beyinler uyarlanabilir mi? veya MAF sız fuel trim hesabı yapan sistemlerde limitin üzerinde bir hava miktarı için enjeksiyon kontrolü yapılabilir mi?

Oz`
23.Ekim.2009, 20:22
beyin önemli değil beyini unutun neolursa olsun o çalışır sadece Cam ve crank sensorunu calibre edileyemen bir programa sahipti şimdi ise 1 colt czt ve yoğun baskılar sonucunda beta versiyon çıkardılar gelince test edices inşallah :)

Ranthor
23.Ekim.2009, 21:28
1,5 senede çıkardılar:)

Schumi
26.Ekim.2009, 17:44
Bu olay çok hoşuma gitti. Peki DBW sistemde telli sistem kadar keskin yada seri bekleme olmayan bir performans alabilirmiyiz. Yiit'in C2 çok hoşuma gitmişti. Nerdeyse 106 gibiydi. Onun gibi yada ondan daha iyi olabilirmi yoksa DBW sistemin hızının beyinle endirek bir bağlantısı yokmu. Gerçi chip yapılınca bile biraz iyileşiyor ama tam performans durumunu merak ediyorum.

Oz`
26.Ekim.2009, 19:01
onu çipinden yapmıştık :) tamamiyle
beyinden almak lazım ozaman kastırır ama olur

xcel
27.Ekim.2009, 09:50
beyin önemli değil beyini unutun neolursa olsun o çalışır sadece Cam ve crank sensorunu calibre edileyemen bir programa sahipti şimdi ise 1 colt czt ve yoğun baskılar sonucunda beta versiyon çıkardılar gelince test edices inşallah :)

yani fcon pro her araçta çalışır. aşırı besleme uygulamalarında üzerinde çalışılan araç için beyin üretilmemiş olsa bile o araçtaki beyin ayar sıkıntısını ortadan kaldırır? konu hakkında bilgi sahibi değilim. amatörce yaklaşırsak konuya bu sonucu çıkarabilir miyiz buradan.

Oz`
27.Ekim.2009, 10:10
evete yeni versiyonunda inşallah hepsinde sorunsuz çalışıcak :)

beytuaga
23.Eylül.2011, 22:49
sanırm ayar kablosu hiçbiyerde yokmus bu kablo işini nasıl çözecez acaba bi bilgisi olan varmı?yoksa fconu satıp aem mi almalıyım?

Oz`
29.Kasım.2011, 09:22
neden kendinmi yapıcaksın ayarını ?

:) kablo ile dongle alman gerekiyor:) biraz tuzlu