Orijinalini görmek için tıklayınız : filtre kullanımı
ocean0636
21-10-2009, 18:17
Konuyu inş. doğru yere açmısımdır yanlıssa yetkılı arkadaslar duzeltırse sevınırım.
http://www.sahibinden.com/acil_!!!_2008-2009_civic_icin_filtre_aem_cold_air_intake_-60WQQaXQQ17111782WQQpXQQdisplayitem
Yarın yukarıdaki fıltre kitine istanbuldakı kuzenlerım bakacak ve duruma gore alıcaz. Bu tampon altına kadar ınıyor kışın su alıp motora falan zarar verme gıbı bır durum soz konusu oluyormus bu yuzden short ram olarak taktırıp yaza dogru tampona kadar mı ındırmek mantıklı olur?
Henüz yenıyım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevınırım cunku eger yarın aksilik olmaz alırsam cuma gunu takılacak...
Kendi soruna kendin cevap vermissin zaten:)
*¸Bu tampon altına kadar ınıyor kışın su alıp motora falan zarar verme gıbı bır durum soz konusu oluyormus*
Shortram kisin,yazin asfalta kadar:) heheehehaahah:) ( isin sakasi )
ocean0636
21-10-2009, 18:21
Kendi soruna kendin cevap vermissin zaten:)
*¸Bu tampon altına kadar ınıyor kışın su alıp motora falan zarar verme gıbı bır durum soz konusu oluyormus*
Shortram kisin,yazin asfalta kadar:) heheehehaahah:) ( isin sakasi )
Bende tam oyle olup olmadıgını bılmıyorum fıltreyı satan kısı soyledı emın olmak ıcın sızlere sormak ıstedım :)
Afedersin,guzel soylemis dogru yani.Sonucta riskli birsey .
Kislari shortram ;) Yardmci olabildiysek n mutlu zaten herkes ayni seyisoylicek.:)
ocean0636
21-10-2009, 18:25
Afedersin,guzel soylemis dogru yani.Sonucta riskli birsey .
Kislari shortram ;) Yardmci olabildiysek n mutlu zaten herkes ayni seyisoylicek.:)
:) Peki shortram olarak kullanmak sesı ve performansı çok azaltırmı?
Filtre emmeye n kadar yakin olursa o kadar tok ses ve perf. alirsin.Onemli olan filteyi soguk havaylabeslemek ;)
ocean0636
21-10-2009, 18:29
Filtre emmeye n kadar yakin olursa o kadar tok ses ve perf. alirsin.Onemli olan filteyi soguk havaylabeslemek ;)
:) anladım. sanırım gene shortram olsa bıle bu sımota lara gore falan daha ıyı ses ve performans verır sanırım sonuçta AEM :D aslında sımota carbon kıt alıcaktım ama uygun fıyata temız bunu bulunca vazgectım:)
yolun kısa olması iidir taaki sıcak hava çekene kadar :D
ocean0636
21-10-2009, 18:35
Evet oyleymiş :D ne kadar soguk hava o kadar güç+ses:D
Iste sicak hava cektirmemeklazim:D
ocean0636
21-10-2009, 18:38
Iste sicak hava cektirmemeklazim:D
Evet shortram olunca digerıne gore cekebılır ama kısın oldugu ıcın cok aısrı etkılemez sanırım:D:D
yine aem firmasının cai leri için ürettiği bybass valve war araya onu takarsınız filtre ıslanırsa o arada çekecektir suda motora yürümeyecektir
ocean0636
21-10-2009, 20:05
yine aem firmasının cai leri için ürettiği bybass valve war araya onu takarsınız filtre ıslanırsa o arada çekecektir suda motora yürümeyecektir
Evet haklısınız duymustum onu takmayı dusundum hatta ama ant da cok su bırıkıntılerı oluyor kısın dalgınlıkla bı gırersen motoru gene etkıleyebılır dedıler...
arabanin en alcak yerinin hizasindan 3 cm kadar yukarda filtrem, yerle aradi 15cm falan var heralde, konu da acmistim hatta, cok deli yagmurda da kullandim ama hic islanmadi camur olmadi vs.. disarda durmadigi surece asagiya uzanmasinin bir zarari yok bence.. yagmurda gazlamayin tabi yine de.. dikkatli olacaksin su birikintisinden kacacaksin vs.
Ben v2 kullanmıştım hafif bir yağmurda filtreyi kontrol ettim ıslanmıştı satıp short ram'e geçtim kafam rahat oldu
ocean0636
21-10-2009, 20:33
Evet dıkkat etmek lazım ama bazı gunler arabamı benden baska kısılerınde kullanması gerekıyor o yuzden dusundum. Bana kalsa yagmurda falan da hıc cıkmam dısarı ama ıste dedıgım gıbı...
Evet dıkkat etmek lazım ama bazı gunler arabamı benden baska kısılerınde kullanması gerekıyor o yuzden dusundum. Bana kalsa yagmurda falan da hıc cıkmam dısarı ama ıste dedıgım gıbı...
arabani baskasina veriyorsan yazi bekle.. sakata gelme bosu bosuna
ocean0636
21-10-2009, 20:41
arabani baskasina veriyorsan yazi bekle.. sakata gelme bosu bosuna
Ya yabancı degıl verdıgım kısı son derece guvenırım ama pek fazla suya gırmemeye dıkkat edebılecegını sanmıyorum. Şimdi bu ılandakı kiti alıyım ama short ram olarak taktırıyım yaza da dıger parcalarla bırlıkte tampona kadar ındırırım dıye dusunmustum :)
ocean0636
22-10-2009, 15:15
Evet fıltremı aldım arkadaşlar sımdılerde kargoya verıliyordur:D yarın hayırlısıyla taktırıcam şu bybass hakkında bır sorum var duruma gore cai yada shortram takılacak. Cai için bybass alırsam genede su alma gıbı bır rısk olurmu yoksa tamamen bu tehlıkeyı onler mı ona gore yarın shortram olarak monte ettırıcem veya bybass alıcam...