PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikan park hakkında...

-Aydın-
21-10-2009, 21:46
Arkadaşlar bu amerikan park ampulünün bağlantı şekli hakkında bilenlerden tarif etmelerini rica ediyorum ;) Aşağıdaki gibimidir bağlantısı ?? Yapmak isteyenlerede örnek olur hiç olmazsa diye düşündüm o yüzden yeni bir konu açtım..

Paintde ancak bu kadar :D

http://img202.imageshack.us/img202/2307/amerikanpark.jpg

Teşekkürler...

yavuz364
22-10-2009, 22:15
nasıl olduğunu bilmiyorum ama böyle değil :) çünkü park ampulu kablolarını direk bağlarsan, çok fazla yanar ve sinyal çalıştığı zaman bi değişim olmaz.. o yüzden park ampul çıkışını dirençli bağlamarsan olur gibi, yani sinyal yandığı zaman daha çok parlaması lazım..

TarikS
22-10-2009, 22:17
nasıl olduğunu bilmiyorum ama böyle değil :) çünkü park ampulu kablolarını direk bağlarsan, çok fazla yanar ve sinyal çalıştığı zaman bi değişim olmaz.. o yüzden park ampul çıkışını dirençli bağlamarsan olur gibi, yani sinyal yandığı zaman daha çok parlaması lazım..

oyle degil icinde 2 duy var, birisi sonuk olan biri parlak olan.. parklardan gelen kablodan elektrik alarak sonuk olana bagliyorsun, sinyalden gelen kabloyu da parlak olana..

yavuz364
22-10-2009, 22:29
benim aracımda iki duy yok ve amerikan :soru: amerikadaki aracımda da 2 duy yoktu :soru:

oyle degil icinde 2 duy var, birisi sonuk olan biri parlak olan.. parklardan gelen kablodan elektrik alarak sonuk olana bagliyorsun, sinyalden gelen kabloyu da parlak olana..

TarikS
22-10-2009, 22:30
benim aracımda iki duy yok ve amerikan :soru: amerikadaki aracımda da 2 duy yoktu :)

he onu bilemeyecegim :) sanayide falan cift duylu ampulle yaptiriyoruz hep, tek duyla da oluyordur illa ki tabi bilmiyorum

cift duylu olunca daha kolay sanirim, direncler vs. isin icine girmiyor direk bagliyorsun..

ATA156
22-10-2009, 23:38
Amerikanlarda ki sistem farklı. Benim bildiğim sürekli parlak yanıyor(parlak dediğim park ampulu kadar) sinyal verildiği zaman göz kırpar gibi daha sönük yanıyor.

Sonradan yapılmak istenirse, çift duylu ampul, çiftli duy ve biraz kablo ile basitçe yapılabilir. Bu sistemde P21/5w ampul kullanılıp park olarak 5w, sinyal olarak 21w bağlanır. Hazır turuncu renkte ampul bulmak biraz zor. Bir arkadaşıma kendim uğraşıp yapmıştım, ordan biliyorum.

aqustic
22-10-2009, 23:41
Tek duyla şöyle olur.Parkları açtıgın zaman sabit yanar sinyali verincede yanıp yanıp söner.Sen sanırım böyle istiyorsun.
Bunun için ampülün + ucunu parkların + ucuna - ucunu ise sinyal kablosının - ucuna degil sinyal rölesinin - ucuna baglamalısın.

Mr.K
22-10-2009, 23:45
Tek duyla şöyle olur.Parkları açtıgın zaman sabit yanar sinyali verincede yanıp yanıp söner.Sen sanırım böyle istiyorsun.
Bunun için ampülün + ucunu parkların + ucuna - ucunu ise sinyal kablosının - ucuna degil sinyal rölesinin - ucuna baglamalısın.

Bu sekilde yapildiginda peki,parklarda herhangi bir sonukluk guc kaybi(elek.) olusur mu ?
Yada sinyalleri amerikan yapildiginda direk parklarisokmek mi daha mantikli..

aqustic
22-10-2009, 23:55
Güç kaybı olmuyor parlaklık degişimi de yok.Yalnız arıza lambasını yakabilir onu söyleyim.O nedenle bana göre en güzeli ayırmak ve led takmak.Ama bana göre en güzeli çamurluktaki ışıkları direk parklara baglamak.Sinyalde falan yanmasa da olur.

207KITCAR
23-10-2009, 00:32
hazır çift duyulu ampulle bu iş kolayca halloluyo :) tarık bende yaptırdım kardeşim bu arada ampul gelmiş esk e gayet basarılı oldu bilgine herkese saygılar :)

Pug
23-10-2009, 11:31
Amerikanlarda ki sistem farklı. Benim bildiğim sürekli parlak yanıyor(parlak dediğim park ampulu kadar) sinyal verildiği zaman göz kırpar gibi daha sönük yanıyor.

Aynen soyledigin gibi , cift duylu ampul almistim ben orjinal tek duyun icinden 1 kablo ucu cikarmisti 2. duy gorevi gorsun dige sanirim elektrikten pek anlamam ama . toplamda 2 far sinyali 10 dk da sadece 4 TL tutarinda ki 2 ampul ile halletmistik ..

http://img5.imageshack.us/img5/1462/p9060333.jpg

SekoLive
23-10-2009, 11:33
çift tırnaklı ampül alıyorsunuz parklardan bir kablo çekip birisine bağlıyorsunz diğerinide sinyalden alıp bağlıyorsunuz parklar açıkken sinyaller direkt yanıyo sinyal verirken verdiğniz yön daha kuvvetli yanıp sönüyor çok maliyetli deil sadece el beceresi istiyor.

bora1311
23-10-2009, 12:01
daha once bende kendi arabamda kullanmıstım ama cok gucsuz yanıyorlardı, iptal ettirdim sonra, daha guclu yanmasını nasıl saglayabiliriz?