PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.6 90 hp 8v araca lpg taktıran var mı?

TheAce
25-10-2009, 00:29
TU5JP motor kodlu, 1.6 90 hp motora kit taktıran varmı arkadaşlar?

arkadaşın aracında rölantideyken gaza bastığımızda tekleme problemi yaşıyoruz, peugeot 106 xs, 206 1.6 8v xs, 306 platinium griffe yada aynı motora sahip, citroen xsara saxo aracında bu sıkıntıyı yaşayan yada çözüme ulaşan birileri varmı? teşekkürler şimdiden.

servis bize bu motorda sürekli bu sıkıntının yaşanacağını söyledi aynı sıkıntıyı yaşayan birileri varmı...

benzinde hiçbir sıkıntı yok sadece rölantiden kalkarken araca tam gaz verildiğinde tekleme yapıyor... araçta brc marka kit var, bu teklemeyi yaşamış ve çözmüş arkadaşlardan bilgi bekliyorum teşekkürler.

Mr.K
25-10-2009, 00:30
Tekrar ayara gitmeyi deneseniz?

TheAce
25-10-2009, 00:31
4 kere ayar yapıldı enjektör beyinler değişti, yine aynı olay devam ediyor. merkez servis 2a mühendislikte de çözüldü adamları aradım böyle sorunun olabilceğini söylediler daha öncede yaşamışlar falan filan iadeye kadar gitmiş vs.vs.

merruse
25-10-2009, 00:42
O motorlar full gruptu galiba değilmi?

sercangolge
25-10-2009, 00:47
ayar felan hikaye.bende 8v1.6 ie19reno var.bu sebeple taksici işi taktırdım araca.sıralıya taktırcagım paranında ustunu yedim :p saka bı yana tekleme problemını aşmanın enguzel cozumu yakıt hava karısımını dogru ayarlamakta.lpg li araçta daha az hava daha fazla yakıt karısımını uygulamanız gerekir.bunuda hava filtresinin motora gıren kısmına bı engel koyarak cozebılırsınız.şahsen ben koli badıyla bunu aştımki torpıdomda devamlıda bulunduruyorum koli bandını.ayarı denk geldıgınde zaten ne motorda calısırken anormal bı sarsıntı nede kalkerken tekleme yada cekısde asırı bı kayıp yasıyorum.yakıtın fazla gonderılmesı sıze km. basına malıyetın arttıracagını dusundurmesın boyle bıseyde kesınlıkle yok.km basına aracın harcadıgı mıktar aynıdır.bıkac farklı sekılde denemenızı tavsiye ederim.

TheAce
25-10-2009, 09:30
araçta bunu ayarlaya bilmek için maping ayarı gerekiyor sanırım. ama brc de bu motor için yapılan yazılımda sıkıntı var...

se®k@n
25-10-2009, 10:13
Benim arkadasımın 206 sında Atiker var.. 1.6 90 hp.. Bu zamana kadar bi problem yasamadı..

sinan-s
25-10-2009, 10:19
Lpg takılan pejodan hayır bekleme..Tek söyleyeceğim budur..

merruse
25-10-2009, 18:13
Yok aslında yazılımdan ziyade sistemsel sorun. LPG piggyback lerinin hiçbirisi full grup tipi püskürtmeyi desteklemiyor. Yazılım ile simüle ederek sıralı gibi çalıştırmaya çalışıyorlar ama onda da %100 uyum sağlayabilmek neredeyse imkansız gibi birşey..

polo34
25-10-2009, 23:05
4 kere ayar yapıldı enjektör beyinler değişti, yine aynı olay devam ediyor. merkez servis 2a mühendislikte de çözüldü adamları aradım böyle sorunun olabilceğini söylediler daha öncede yaşamışlar falan filan iadeye kadar gitmiş vs.vs.

kağıthane merkez servisteki murat usta da yapamamışsa artık :confused:
çünkü o adamlar diğer servislere eğitim veriyor ...

cardanadam da merruse arkadaşımızın lpg beyni ile yaptığı çalışmalar var, belki onun bir el atması lazım :)
http://www.cardanadam.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=18866

merruse
25-10-2009, 23:28
Lem bir önceki mesajı kimin yazdığına bi baksana.. :)

dark
26-10-2009, 13:56
Bobinleri değiştirmeyi denediniz mi ? bazan araçlar benzinde vermediği hatayı lpg de verebiliyor