Orijinalini görmek için tıklayınız : toyo t1r mi yoksa hankook evo mu?
slowmotion
27-10-2009, 00:20
arkadaşlar lastik alacağım, 185/55/15. toyo t1r alacaktım, lastikçi kafamı karıştırdı. hankook evo serisini önerdi. sizce hangisi?
slowmotion
27-10-2009, 00:24
şimdi lastik testlerine bakıyordum t1r 1yıldız, hankook 3 yıldız almış çağdaş :s
ne kadar fiyat aldın onu ver...
bide bu güne kadar t1r dan memnun olmayan birini görmedim...
slowmotion
27-10-2009, 00:30
ben 2 takım t1r eskittim, memnundum ama şu lastik testleri ve lastikçi abimiz kafamı karıştırdı. lastikleri almadım daha. t1r 115, evo 120lira
Hankook denemedim ama T1R gayet guzel. Kumhodan iyi.
emrah 10000 km kullanılmış hankook evoları 35000 km daha kullandım hala yol tutuodu araba ve cogu lastige göre baya da yumuşak inan bana ;)
evoyu al mutlaka 5 lira önemsiz bi para memnun kalacaksın ;)
slowmotion
27-10-2009, 01:05
dou k110 mu seninki?
http://www.qualitytyres.co.nz/images/K107_F1.jpg
desen bu kanka harika bi lastik inan bana
2 hankook 2 toyo al önce ver arkada dene :d
Lastik testlerine değil kendi tecrübelerine güven. Toyo dan daha iyisini alayım diye bi ton para bayıldım lastik aldım. Çok pişmanım. Tekrar lastik alıcağım zaman toyo alıcam.
slowmotion
27-10-2009, 10:56
kendi tecrübem olarak t1r iyi lastik, ama 2. senesinde çatlamaya başlıyor. buda kafamı karıştırıyor. lastikçide yazı-tura atarım artık napim :D
Spor araçlarda kullanıyorum ben toyoyu. Zaten 1 senede bitiyor lastik. hiç 2 sene bir lastiği kullanmaıdm.
En iyi lastik çabuk biten yani kendini yola veren lastikdir.
slowmotion
27-10-2009, 11:09
işin kötüsü, spor arabada değil opel astrada kullanacağım ve senede en fazla 3000yapan bir araç :(
emrah sen nerdesin şu anda ? gel beni al kanka beraber gidelim ;)
toyo hem acaip konforlu hemde it gibi yapisiyo yola ole abarti para vermeye gerek yok lastige..
t1r yeni aldım....hemen gözlemlediklerimi paylaşayım....arabanın yüksek hız stabilitesi biraz bozuldu...viraj içinde beni ürkütüyor....yanakları yumuşakmıdır acep ? ........ısındığında inanılmaz iyi tutunuyor.....özellikle kalkışlarda başarılı...ıslakta fena değil...ama daha başarılı olabilirdi gibi.....bir türlü çözülemeyen balans problemi yaşıyorum....umarım lastiklerden kaynaklanan bir sorun değildir.....
bu arada önceki lastiklerim falken idi....
t1r yeni aldım....hemen gözlemlediklerimi paylaşayım....arabanın yüksek hız stabilitesi biraz bozuldu...viraj içinde beni ürkütüyor....yanakları yumuşakmıdır acep ? ........ısındığında inanılmaz iyi tutunuyor.....özellikle kalkışlarda başarılı...ıslakta fena değil...ama daha başarılı olabilirdi gibi.....bir türlü çözülemeyen balans problemi yaşıyorum....umarım lastiklerden kaynaklanan bir sorun değildir.....
lastiklerden kaynaklanabilir, t1r lar yönlü lastiklerdir ve ben bir takımda sıkıntı yaşadım. fakat yine t1r kullanırdım, bendeki lastikler çekme yapıyordu. bence garantin varsa lastikleri değiştir.
dragstar
27-10-2009, 21:05
ikisinide tavisiye eden çok duydum ama toyoya kötü diyende duydum bende toyo falken yokohama hankook arasında kararsızım
Valla Toyo aslında yağmur lastiği gibi birşey. Ben yağmurda böyle tutan bir lastik görmedim. Nasıl daha iyi olabilir ben bilmiyorum. Viraj içinde ürküten nedir birşey diyemiycem. Stabilite bozuldu derkende araç ufak kıpraşımlar halinde gezer gibimi yapıyor. O mağlesef V yada yarı V desene sahip olan tüm lastiklerde ülkemiz asfaltında geçerli.
yok schumi :) islakta super deil toyo kotude deil ama idare ediyor..
yok schumi :) islakta super deil toyo kotude deil ama idare ediyor..
Yağmurlu bir günde İstanbul'a gelirsen sana 3-4 toyolu araçla yağmurda kısa bir tur attıralım. He bundan daha iyi yağmurda tutan lastik varsa herhalde bu lastiğin 2 katı paradır.
araca hankook takıldı arkadaşlar bu kavga bu öfke bitsin lütfen :D
slowmotion
28-10-2009, 00:06
emrah sen nerdesin şu anda ? gel beni al kanka beraber gidelim ;)
doğu mesajını şimdi gördüm vallaha yazıyı yazıp çıkmıştım, görsem vallaha alırdım senide:(
o sorun bendede oldu, bence lastik basıncı ile ilgili sıkıntın var dostum. benimkilere az basmıştım havayı bu belirtileri gösterdi.
araca hankook takıldı arkadaşlar bu kavga bu öfke bitsin lütfen :D
evet kullanan çevrem ve dou'nun tavsiyesiyle busefer değişiklik yaptım 4 lastiği hankook 430liraya aldım. 185/55/15 82v v12 evo serisi. lastik testlerinde t1r tek yıldız, bu lastik 3 yıldız almış. ilk izlenimlerim sizi çok yanıltır, eski lastik çok aşırı kötüydü.kabak spec:D yani arabaya çin malı bile taksam iyi tutardı o derece. ama şunu söyleyim, sessiz ve çok aşırı denememekle birlikte viraja çok dengeli giriyor. t1r 2takım eskittik. t1r diğer arabamın hafifliğinden dolayı suda kötüydü. t1r oturaklı arabada daha iyi sonuç veriyor. hankook alma nedenlerimden birisi toyonun 2.senesinde çatlama yapıyor oluşudur. eski lastiklerim toyonun cf1 modeli ise tam bir facia, bir lastik nasıl ilk senesinde iyi tutupta diğer senelerde hiç ama hiç tutmaz anlamış değilim:( bir çok kez arkadaşlarıma gösterdim ha cf1 ha sabun :D cf1 toyomu görseniz 4senede 10.000 yapmış dişleri hala süper ama lastiğin çatlamayan biryeri kalmamış.
zaman geçtikçe deneyimlerimi yazarım buraya. japon teknolojisi ile kore bir tutulamaz ama deneyip göreceğim arkadaşlar. her sene lastik değişiyorsanız t1r alın
DaRkNeSs-
28-10-2009, 00:47
falken azenis serisi varmış bide onun hakkında fikri olan varmı?
derece43
28-10-2009, 01:07
P zero nero hero:)