PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merceksiz farlara xenon ampül ??

Maxi
27-10-2009, 09:30
Watt = tüketilen güç , yani ampülün harcadığı elektriksel güçtür .

Bu ne kadar yüksek olursa o kadar çok ışık verecektir, xenon hariç !!!
xenon ampüller 35 watt olmalarına karşın daha fazla ışık gücüne sahiptirler ,
dolayısı ile çok elektrik harcayan ampül demekki her zaman daha çok ışık verir diyemeyiz.
aşağıda açıklaması var .

H1 ampüller 55 watt
H3 ampüller 55 watt
H4 ampüller 55+60 watt
H7 ampüller 55 watt tır
bunların daha güçlü olanlarıda olabilir ama avrupa yollarında yasal olanları bunlardır .

Peki yüksek wattlı ampül her zaman daha çok ışık verecek diye bir kural yoktur dedik ,
onu açıklayalım ..

Ampül veya ışık kaynağının verdiği ışık gücü "LUMEN" (lm) cinsinden bir birimle ölçülür ,
lümen ne kadar yüksekse ampül o kadar çok ışık veriyor demektir .

H1 55 WATT : 1550 LÜMEN
H3 55 WATT : 1450 LÜMEN
H4 55 WATT KISA : 1000 LÜMEN
H4 60 WATT UZUN : 1650 LÜMEN
H7 55 WATT : 1500 LÜMEN

5 WATTLIK POWER LED : 240 LÜMEN
10 WATTLIK POWER LED : 600 LÜMEN

veeee
35 WATTLIK XENON AMPÜL : 3500 LÜMEN ....

MERCEKSİZ FARLARA XENON TAKANLARIN EN YAKIN AKRABALARININ NEDEN KULAKLARI ÇINLIYOR ANLAMIŞSINIZDIR HERALDE ARTIK ??

Merceksiz fara xenon takmayın,ısrar etmeyin , merceksiz fara xenon takılmaz, bu kadar .

xenon ampüller bilindik standart H serisi ampüllerden neredeyse 2 katı ışık verir.

SOMEONESPECIAL
27-10-2009, 09:43
Elbette ki halojen far yapısına xenon kit takılmaz...
Xenonu anca ve anca merceklilerde kullanmamız lazım...

Bunda sizinle hemfikirim... :icon_tup:
Hella, Bosch, Valeo merceklere + bixenon merceklere
D2S, D2R vb. xenon ampülleri takılarak en performanslı ve
sağlıklı aydınlatma yapılır...

Pekala... O zaman şunu sormak lazım H4 4/3 uzun kısa motorlu
diye tabir ettiğimiz xenon kitler neden satılıyor ? :D
Çin ve uzak doğu ülkeleri yapıyorlar sürüyorlar ve bizim gibi
TUV ü yeni yeni gelişmekte olan ya da gelişmemiş ülkelere
bal gibi de satıyorlar :) Aslında cezai yaptırımı olmalı bunun ?

Neden TÜV e giderken hepimiz xenon kitleri söküp halojenle giriyoruz muayeneye ?
Bir düşünmek lazım...

O kiti arabamıza takarken yiyeceğimiz küfürü baştan kabül ediyoruz bence :heyoo:

GökhanO
27-10-2009, 09:51
konu acılmıusken peki merceksiz fara mercek nasil monte edilir, ayarı nasil yapılır nereye konumlandırılmalıdır bunuda tartısalım :D

kayaakin
27-10-2009, 09:55
konu acılmıusken peki merceksiz fara mercek nasil monte edilir, ayarı nasil yapılır nereye konumlandırılmalıdır bunuda tartısalım :D

evet kesinlikle, yaptıran eden varmıdır? :D

SOMEONESPECIAL
27-10-2009, 10:08
o iş başlıbaşına bi sanat !!! Mükemmel bir işçilik ve sabır gerektiriyor.
Satılıklar bölümünde yapılmış bir far var ... 1 dk

http://www.sahibinden.com/honda_civic_96-98_bi-xenon_far-88WQQaXQQ17834527WQQpXQQdisplayitem

Bu fara mercek uygulanmış...

Çok daha detaylı anlatımları mercek modifiyesi www.geceucusu.com ya da
www.xenonmercek.com da mevcut

SOMEONESPECIAL
27-10-2009, 10:16
http://www.xenonmercek.com/modifiyeler.html

Yüzeysel anlatım var linkte... Tabi bu kadar kolay değil...

serhat306
27-10-2009, 10:44
ben 106 merceklı fara uzun mercek uygulaması yapmıstım gecen yıllarda cok da basarılı oldu far ayarını bıle yaptırmıstım aynı uygulamayı seat leon ıcınde yapmıstım yıne uzunlara ama hıc merceksız bı fara mercek uygulaması yapmadım henuz...

Tunacan
27-10-2009, 11:17
Ben astra g orjinal farlarına valeo taktırmıştım. İlker dostum takmıştı. Tavsiye ederim. 10 numara iş çıkarıyor...

baretta
27-10-2009, 11:24
Merceksiz fara mercek takma işni İlker gerçekten çok güzel yapıyor ve çok temiz bir işçiliği var , kesinlikle tavsiye ederim.

GökhanO
27-10-2009, 11:35
ilker kimdir?

baretta
27-10-2009, 11:38
ilker kimdir?

Yeditepe Üni.'de okuyordu sanırım , Alfa Romeo'su var 2.0 156 :) Evinde hobi olarak yapıyordu ben yapptırdıgım zaman , şmdi ne durumdadır bilmiyorum , telini pm atabilirim isterseniz ?

Ahmet_28
27-10-2009, 11:47
illede mercekli far kullanmak istiyorsak angel far kullanmalıyız bence.orjinal fara sonradan yapılan merceği sağlıklı bulmuyorum

SOMEONESPECIAL
27-10-2009, 12:03
illede mercekli far kullanmak istiyorsak angel far kullanmalıyız bence.orjinal fara sonradan yapılan merceği sağlıklı bulmuyorum

Piyasadaki mercekli olup pazar malı diye adlandırdığımız ürünlerinde
merceklerinde iş yok ama... Sonar, eagle eyes gibi markalarında merceklerini
Valeo, hella gibi kaliteli mercekler ile değiştirdiğimizde sonuç çok daha
sağlıklı oluyor

Tunacan
27-10-2009, 12:08
Emin olun sonradan mercekli hale getirilen farın kalitesi ile angel diye tabir edilen çin malı bmw çakması farların kalitesi tartışılmaz bile...

serhat306
27-10-2009, 12:40
bencede sonradan takılan mercek cok kalıtelı oluıyor ama ıscılıkle alakalı yıne...

Schumi
27-10-2009, 15:34

Angel dan sağlıklı oluyor.

Diesel
28-10-2009, 00:15
her tür fara mercek oturtulur.
isterseniz bi-xenon bile olabilir ..... :)

onursumer
28-10-2009, 00:43

onların mercekleride hiç odaklamıyor uşığı dağlara taşlara vuruyor gene merceksiz daha iyi okadar kotu bence

ben orjinal fara h4 xenon kullanıyorum mercek yapmak istedim ama düzgün yapan yer karşıma çıkmayınca boyle kullanıyorum mecbur yolu gormuyorum başka turlu en az rahasız edicek şekilde ayarlamaya çalıştım ama nekadar etkili tartışılır :)

MeJo
28-10-2009, 01:00
merceksiz fara mercek koyunca *** gibi oluyor emanet duruyo ben merceksiz farda da xenon u seviyorum bazı araçlarda güzel duruyor mercek gibi görüntüyü toplamıyor ama mercekli xenon olunca da bu nası far aq diye sövebiliyorlar

tool
28-10-2009, 01:01
mercek uygulamasi:
http://forum.geceucusu.com/index.php?showtopic=1115

uğur-a
28-10-2009, 03:30
Merceksiz fara mercek koymak ne kadar kaliteli işçilikte olsa mercek çerçevesinin kenarlarında boşluk oluşturduğu için kaliteli durmuyor bence..
o Masrafı yapmak yerine angel kit alıp halkaların soketlerini çekip kullanmak daha mantıklı..

Maxi
28-10-2009, 07:11
şu angel kitlerle ilgili birkaç resim koyabilirmisiniz arkadaşlar ?

ocean0636
28-10-2009, 08:37
Bu olay bence butun merceksiz xenonlar ıcın gecerlı degıl orjınaller cok guzel:)
Benım aracım makyajlı kasa oldugu ıcın orj. xenon far(merceksiz) ve yıkama var. Fakat merceksız olmasına rağmen mercekli gibi butun gosterıyor sonradan takılan merceksız xenonlar gıbı asla dagıtmıyor aydınlatması muhteşem. Bu xenonlarımı kaybetmeyi goze alamadıgım ıcın angel takamıyorum arabama(angel'a bu uzerındekı orj. xenon uymaz bu goruntuyu kaybedersın mtec gibi baska xenon alman gerekır dedıler:()

imprezaWRC
28-10-2009, 09:35
Arkadaşlar bu siteleri incelemenizde fayda var.

http://www.geceucusu.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Headlamp

http://wikicars.org/en/Xenon_Headlights

Regulasyon gereği, xenon farlarda yıkama sistemi ve otomatik seviye ayarı olması gereklidir. Mercekli farlarda merceğin içinde perde vardır; bu perde sayesinde fazla gelen ışık cut-off yani kesim çizgisinin altında kalır. (bu dediklerimde yukarıdaki sayfalarda daha ayrıntılı olarak anlatılıyor)

Maxi
28-10-2009, 09:41
şimdi birde kendini kandıranlar var bu konuda ,
onuda açıklayayım nasıl olduğunu ?

şekiller çok komik biliyorum, acilen öylesine çizdim,
ama anlatmak istediğimi anlatıyor..

merceksiz fara xenon taktıktan sonra
aracın önüne geçip,
yani tamponun hemen önünden farlara bakıp aaaa bak göz almıyor diyerek sevinen aslında kendini kandıranlar var .

işte böyle ;
halbuki oradaki açıdan ışığın belkide %1 bölümüne bakıyorsunuz ..

http://img27.imageshack.us/img27/6503/xenon1l.jpg

ama gerçekleri görmek istiyorsanız ,
xenonlar yanıkken şöyle bir 30-50 metre uzağa gidip tekrar bir bakın bakalım ,
gözünüzü alıyormu almıyormu ?? aynı karşıdan gelen araba gibi..

işte böyle;
http://img269.imageshack.us/img269/4862/xenon2c.jpg

Tunacan
28-10-2009, 10:21
resimli açıklama iyi olmuş :D

Tunacan
28-10-2009, 10:23
3 ay önce 2010 model honda civic aldık. Araçta standart donanım xenon var. farlarda merceksiz, fakat hiçmi hiç göz almıyor. Volvolunun birçok modelinde merceksiz xenon kullanılır. Onlarda hiç göz almaz. Fakat toplumda onlarda varsa bizde takarız düşüncesi oluşmuş. Yanlış! Volvo ve honda ve eminim ki dikkat etmediğim bir çok markanın modelinde bu tip farlar var. Bilmiyorlar ki far dizaynı ona göre yapılıyor...

ocean0636
28-10-2009, 10:30
3 ay önce 2010 model honda civic aldık. Araçta standart donanım xenon var. farlarda merceksiz, fakat hiçmi hiç göz almıyor. Volvolunun birçok modelinde merceksiz xenon kullanılır. Onlarda hiç göz almaz. Fakat toplumda onlarda varsa bizde takarız düşüncesi oluşmuş. Yanlış! Volvo ve honda ve eminim ki dikkat etmediğim bir çok markanın modelinde bu tip farlar var. Bilmiyorlar ki far dizaynı ona göre yapılıyor...

Evet kardeşim bende bunu demek istemiştim. Çok guzel anlatmıssın elıne saglık:D

Maxi
28-10-2009, 10:37
o zaman şöyle bir düzlenlemeye gidelimmi ?
bazı fabrika çıkışlı araçlar bir takım düzenleme yaparak merceksiz farlara xenon takmayı ve karşıdan gelenin gözünü almadan kullanmayı başarmışlar ..

bu arada bir kaç aracın merceksiz olsada sonradan xenon takılsada gözleri almadığı doğru olabilir ..

fakat bütün bunlar ,
sonradan xenon takılmış merceksiz farların %90 nından fazlasının (bu yüzlerce hatta binlerce araç demektir) gözleri rahatsız ediyor gerçeğini değiştirmiyor diye düşünüyorum .

eğer varsa karşıt görüşü olan ,çekinmeden yazabilir .

SOMEONESPECIAL
28-10-2009, 10:43
Merceksiz farlarda fabrikasyon xenon şimdi burada okudum ve şaşırdım ?

dragstar
28-10-2009, 10:46
benim arabalarımın hiç birinde mercek yok, fr yıkama yok, tek saxoda far yükseklik ayarı var saxoda piaa in 150 wattık ampülüvar, diğerlerindede normal ampül var ne kdr kötü durduğunu bazı arkadaşlarımdan biliyorum hatta suikast düzenlediklerim oldu:D

Schumi
28-10-2009, 12:30
Merceksiz farlarda fabrikasyon xenon şimdi burada okudum ve şaşırdım ?

Volvolarda ve eski mercedes otobüslerde vardı. Sonuçta o farların ampulleride d1s yada d2s şeklinde ama reflektör yapıları xenon optiğine göre hesaplandığından ışık kesici çeper olsun reflektörün tüm açıları olsun xenon kullanmak için tasarlanmış. Yani normal far gibi görünüyor ama far aslında xenon farı.

borntolife
28-10-2009, 20:53
resımler ıcın tesekkurler gercekten acıklayıcı.merceksız xenon gercekten goz alıyor ama gelde laf anlat

UnnAmeD
28-10-2009, 22:38
hondalara bıldıgım kadarıyla tr de yapılıyor xenon montajı.volvoda sanırım oyle degıldır ama hondaya burda kendı servıslerınde takıyorlar.bu arada benım gıbı merceksız xenon kullanıcılarına bır tavsıye,far ayarınızı yaptırırken %4-5 daha assagı bakıcak sekılde ayarınızı yaptırın.kısa farlarınız belkı 40-50m degılde 30m gosterıcek ama karsınızdakını kor etmemıs olacaksınız.ben bu sekılde yaklasık 3 senedır kullanıyorum ve hıc karsıdan laf eden,selektor atanla karsılasmadım 1 kere bıle.madem merceksız xenonda ısrar edıyoruz,o zman karsımızdakınıde dusunup kendı gorusumuzden fedakarlık etmemız lazım.yakında takacagım merceklı farlarımı bıle cok cok azda olsa assagı ayarlamayı dusunuyorum.mercek olsun olmasın xenon gozu cok alan bır sıstem.son olarak sıslerıne xenon takanlar,lutfen gerekmedıkce sıslerınızı acıp gezmeyın.sıs farlarıda cıddı goz alıyor xenonlu oldugu zaman.

ATA156
28-10-2009, 23:21
Kimse bahsetmemiş ama değinmek istedim, Standart 55w halojen ampul yerine, daha iyi aydınlatır mantığıyla takılan yasal olmayan 100w ampuller evet daha parlaktır ancak uzağı gösteremezler tam tersine ışık yoğunluğu aracın önüne toplanır, karşıdan gelenin gözünü almaktan başka hiç bir işe yaramazlar. Bunlar zaten ralli araçlarının kaput spot farları için tasarlanmış ampullerdir. Bence hiç kimse merceksiz xenon ve standart dışı yüksek güçte ampul kullanmamalı. Sislere xenon takılmamalı, siste göstermediği gibi yağışlı ve parlak asfaltta karşıdan gelenin gözünü almasada, çok yoruyor. Arka sisleri açık gezenlerden bahsetmiyorum bile :Deli:

Maxi
29-10-2009, 03:33
Arka sisleri açık gezenlerden bahsetmiyorum bile :Deli:

ufff o arka sisleri açanlara nasıl kıl oluyorum varya ,
arkadan patlatıp bagajdan içeri girmemek için kendimi zor tutuyorum yemin ederim :mad:
Bazı insanlar gerçekten geri zekalı.

fatiii
29-10-2009, 03:39
o zaman neymiş merceksiz xenon kullanmak sitemizde yasak arkadaslar :D:D

bu arada hayırlı olsun adminlik hakan abi..senin gibi engin bilgi ve tecrübeye sahip bi admin daha kazandıgımız icin sitedeki üyelerimiz cok şanslı..

Chatin
29-10-2009, 03:46
yalnız mercekle kullanılınca xenon göz almaz diye tamamiyle doğru bir durum yok. göz almamasının nedeni perdenin altında kalan ışığın göze gelmemesidir. ama bu perdenin altında kalan ışık ayarlanmazsa veya arazi araçlarını (land rover, jeep vs.) şehirde aynı yolda kullanıncada gayet gözü alırlar. hemde ince kenarlı mercek (konkav) den dolayı daha yoğun şekilde alırlar. ama bu tabiki bir detay.

ha ama denildiği gibi hondalarda ve volvoda olan far yapısı olsa dağınık ışıktan dolayı çevre daha iyi görülüyor ve tehlike daha iyi algılanıyor.

bu arada sonradan takılan merceklerde yapan kişinin bu perde olayını bilmesi gerekiyor. bakın projektörü sağa yaklaşık 45 derece dönmüş bir halde monte edince bir kişi nasıl bir görüntü ortaya çıkıyor.. şu konudan alıntı http://forum.geceucusu.com/index.php?showtopic=1115

http://img216.imageshack.us/img216/8866/dsc01840p.jpg

bu görüntünün nedeni işte bu yanlış montaj ( olması gerekenden 45 derece sağa dönmüş gibi düşünün);

http://img197.imageshack.us/img197/176/110720093579.jpg

eğer böyle sağa dönük bir montaj olmasaydı karşımıza çıkan görüntü şu olacaktı ki doğrusu budur;

http://www.ozyurek.org/mercek/mercek_15.JPG

gördüğünüz gibi altta kalan karanlık karşıdan gelen sürücünün gözünü almaması için. ama önceki fotoda bu görülmüyor.

bu da merceksiz far ile mercek takılmış far arasındaki görüntü farkı;

http://img376.imageshack.us/img376/9104/modsonucuwo3.jpg

JumboAli
29-10-2009, 04:06
o zaman şöyle bir düzlenlemeye gidelimmi ?
bazı fabrika çıkışlı araçlar bir takım düzenleme yaparak merceksiz farlara xenon takmayı ve karşıdan gelenin gözünü almadan kullanmayı başarmışlar ..

bu arada bir kaç aracın merceksiz olsada sonradan xenon takılsada gözleri almadığı doğru olabilir ..

fakat bütün bunlar ,
sonradan xenon takılmış merceksiz farların %90 nından fazlasının (bu yüzlerce hatta binlerce araç demektir) gözleri rahatsız ediyor gerçeğini değiştirmiyor diye düşünüyorum .

eğer varsa karşıt görüşü olan ,çekinmeden yazabilir .

evet Bende xenon kullanıorum merceksız farda abı. ama kesınlıkle xenon oldugu ıcın yanı gorunum olarak deıl sadece onumu gorebılmek ıcın. orj honda Sarı ampullerıyle ben hıc bısı goremıorum nedense Yada holojen beyazlarla sadece xenonla cok ıyı yola hakım olabılıorum. hee Gecen gun babamın sırket arabasını ( Fıorıno) yu kullandım hayran kaldım 2009 model dıyemı bılmem belkı ama en az xenon kadar guzel gosterıodu sarı ampuller gercı onlarda goz alıyor yuksek oldugu ıcın ama demek ıstedıgım ole guzel gosteren sarı ampul olsa kımse xenon almaz bence.

Asaga tukursen sakal yukarı tukursen bıyık gıbı gelıo bana

Ya Kımsenın gozunu almadan Kullanıcam Hıc bısı goremıcem.

Yada karsıdan araba Geldıgı zaman UZUN yapmadan onumu gorebılcem 2snlık gecıs ıcınde hakkını helal edıcek

Ben onumu gormeyı tercıh ederm acıkcası:)

Maxi
29-10-2009, 04:06
ufff o arka sisleri açanlara nasıl kıl oluyorum varya ,
arkadan patlatıp bagajdan içeri girmemek için kendimi zor tutuyorum yemin ederim :mad:
Bazı insanlar gerçekten geri zekalı.

bu arka sis farı hakkında birkaç şey daha yazayım .

fren ampülleri 21 watt`tır,
arka park lambaları 5 watt`tır ,
arka sis ampülleri 21 watt`tır

aradaki farkı görün diye yazdım ,

illa banane banane sis lambalarımı yakacam diye kendini yerden yere atan varsa,

sislerdeki 21 wattlık ampülleri çıkarıp yerine 5 wattlık ampül takarsa ,

o zaman hem park ile sisler aynı parlaklıkta yanar hoş gözükür hemde kimseyi rahatsız etmemiş olur.

Böylece sürekli sislerini açık bırakabilir .

not:
tabi bu sefer gerçekten sisli havada ne yakar onu bilemem .

M_PROJECT
29-10-2009, 04:08
honda civiclerin farlari hep sorunludur zaten , yani kac arkadasimda varsa geceleri aydinlatma problemi mevcuttu .

Maxi
29-10-2009, 04:18
evet Bende xenon kullanıorum merceksız farda abı. ama kesınlıkle xenon oldugu ıcın yanı gorunum olarak deıl sadece onumu gorebılmek ıcın. orj honda Sarı ampullerıyle ben hıc bısı goremıorum nedense Yada holojen beyazlarla sadece xenonla cok ıyı yola hakım olabılıorum. hee Gecen gun babamın sırket arabasını ( Fıorıno) yu kullandım hayran kaldım 2009 model dıyemı bılmem belkı ama en az xenon kadar guzel gosterıodu sarı ampuller gercı onlarda goz alıyor yuksek oldugu ıcın ama demek ıstedıgım ole guzel gosteren sarı ampul olsa kımse xenon almaz bence.

Asaga tukursen sakal yukarı tukursen bıyık gıbı gelıo bana

Ya Kımsenın gozunu almadan Kullanıcam Hıc bısı goremıcem.

Yada karsıdan araba Geldıgı zaman UZUN yapmadan onumu gorebılcem 2snlık gecıs ıcınde hakkını helal edıcek

Ben onumu gormeyı tercıh ederm acıkcası:)

güzel işte tam beklediğim yazı ,
yani mecburiyetten kullanıyorum diyen biri çıktı .

1-sadece ampül önemli değil ,
farın içindekii parlak madde inanın ampülden daha önemli ,
hem arabamda hemde motorumda başıma geldi,
eğer yansıtıcı yüzey matlaşmışsa isterseniz 2 katı güçlü ampül takın gene önünü göremiyorsun , sizin farların yansıtıcıları sağlammı ? temizmi? eğer değilse tek çözüm farları değiştirmek.

2-diyelim yolda seyir esnasında gidiyoruz ,
karşıdan gelen araba aniden uzunları yaktı ve sizin gözünüzü aldı ,
sizde uzunları yakarsınız ,, peki niye ?

hem onu uyarmak..
asıl konu bu, hemde önünü görmek için !

karşıdan gelen ışık çok yüksek ise bizde ışığımızı arttırıyoruzki önümüzü görelim ,
yoksa göremiyoruz , ışığa karşı ışığı arttırmamız gerekiyorki bizde görelim.
hal böyle olunca nereye varıyoruz biliyormusun?

sonunda herkes xenon takacak (özellikle merceksiz farlara)
herkes 150 wattlık halogen ampül takacak,
herkes ön sisler açık dolaşacak ,
artık sonunda yetmeyecek ,ralli arabalarındaki kaput üstü farları falan !

en nihayetinde herkes çok ışık saçıyor ama kimse önünü göremiyor :beuj:

Chatin
29-10-2009, 04:22
cidden bu arka sis farını yakanlara ne demeli. selektör yapınca sanki doğal hakkıymış gibi ne var ki gibilerinden suratlar yapanlar var. ulan adı üstünde be öküz sis olunca yakacaksın onu.

hele bizim astralarda sol üstte yanar bu sis farı. tesisat çektirip sağ üstte de bir ampul taktırıp sonra gündüz gündüz bakın benim sis farlarım hem 2 tane hemde nasıl gözlerinizinn ırzına geçer diye açıp dolananlar var.

ne diyeyim..eğitim şart :)

JumboAli
29-10-2009, 04:24
Ufak bı kaza gecırdım 2 ay once Sag farım kırıldı ıcını kararttıgım ıcın Dıerınıde degıstırmek zorunda kaldım ve 0 far aldım bırde gıttım orj Sarı ampul aldım dedıgınız gıbı deformasyondan kurtuldugum ıcın ıyı bı sonuc bekledım ama yok olmuyo. Su konuyu okuduktan sonra bende farlarımı merceklıye cevırmeyı dusunmedım deıl eyw ama Angel 'da kullandıgım ıcın Merceksız heryere yaydıgı ıcın ısı sagımı solumu daha ıyı goruorum normal farda Angel'da gorememstım acaba mercek yaptrsam Angell gıbı kalıtesız olurmu sorusu var aklımda.

ATA156
29-10-2009, 09:13
Birde şu yanlış var. Xenon ampulu halojen ampule göre tasarlanmış yansıtıyaca takınca ilk anda daha iyi aydınlatıyormuş hissi veriyor, çünkü çevreyi yani yoldan ziyade yolun kenarında ki dağı, bayırı, otu, ağacı da aydınlatıyor. Merceksiz olduğu için ışığı olması gereken yere, yani önünüzde toparlayamıyor. Mutlaka daha aydınlık oluyor ama kaliteli halojen ampullerlede aynı şekilde önünüzü görebilirsiniz.

R.I.P
29-10-2009, 10:35
xenonlardaki kelvin değerleride aldı başını gitti 10k+ oldu bunları çıkartıp standart halojen ampul taksalar gerçek aydınlatmanın ne olduğunu görecekler.
mercekli far ve halojen ampule sahip araçlara xenon kit takılabilir bence max. 6000k merceksiz farlara ise ya standart ampul yada osram night breaker takılmalı. sislerede hiç düşünmeksizin osram allseason.arka sisleride ya sadece gerektiğinde(mekanların önünden geçerken piyasada değil tabiki) yada normal parklarla eşit ampulle kullanılmalı ki herşey amacına mantığına uygun olsun.

Maxi
29-10-2009, 12:17
o zaman neymiş merceksiz xenon kullanmak sitemizde yasak arkadaslar :D:D

bu arada hayırlı olsun adminlik hakan abi..senin gibi engin bilgi ve tecrübeye sahip bi admin daha kazandıgımız icin sitedeki üyelerimiz cok şanslı..

teşekkürler fatih ,
abarttın sende :o

OnurS
29-10-2009, 13:08
Sonradan takılan xenonlarıyla karşımdan gelerek beni kör edenleri bende uzunlarımı açıp mümkün olduğunca rahatsız ediyorum bazen delirip üzerlerine kırıyorum,arkamda beni kör edenlerin arkasına geçip uzunları açıyorum,aptal aptal arka sislerini yakanlarada uzunları açıp olduğunca rahatsız etmeye çalışıyorum.

Serencebey
29-10-2009, 13:14
Sonradan takılan xenonlarıyla karşımdan gelerek beni kör edenleri bende uzunlarımı açıp mümkün olduğunca rahatsız ediyorum bazen delirip üzerlerine kırıyorum,arkamda beni kör edenlerin arkasına geçip uzunları açıyorum,aptal aptal arka sislerini yakanlarada uzunları açıp olduğunca rahatsız etmeye çalışıyorum.

trafik canavarımısın olm :D

biraz sakin ol hahaha :D

Anlayış lazım azıcıkk

imprezaWRC
29-10-2009, 13:17

Valla ben de üzerine kırma kısmı hariç seninle aynı şeyleri yapıyorum. Bir keresinde birisine camı açıp, arka sis lambaların yanıyor dediğimde pardon yanlışlıkla olmuş galiba cevabı aldım; ama bir daha kimseye böyle yapmadım.
Forester'da ön plakanın yanlarında Piaa 1400x farlarım vardı(gerçi şu anda Outback'de bagajda geziyorlar), onları gereksiz sis farı yakanlara yakıyordum, sanırım elemanlar geçici kör oluyorlardı.

OnurS
29-10-2009, 13:24
Yok normal koşullarda yapmıyorum ama kimisi gerçekten kör ediyo ayarsız ötesi bi durum.Mesela bikere bi sprintermı ne o tarz bişi takmış ışıklarda kafayı yiyip indik arabadan ayarı bozuk diyo adam.Arabayıda asabi bi arkadaşım kullanıyo o iice derildi mesela ööle diiynce si..rim ayarını kapa ozaman diyip adamı camdan çekti.Demek istediğim boşuna gerginlik hır gür yani=)

R-13239
29-10-2009, 13:27
Yeni FN2 type-R'lar xenon ile satılıyor ama mercek yok onlarda , hiçte rahatsız etmiyor , o nasıl olacak :)

Schumi
29-10-2009, 13:45
Yeni FN2 type-R'lar xenon ile satılıyor ama mercek yok onlarda , hiçte rahatsız etmiyor , o nasıl olacak :)

Yukarıda o konuya değindik. Volvo felan gibi bazı şirketler reflektör tasarımlarını xenona göre yapıyorlar. Merceksiz xenon tasarımı da mevcut ama normal far değil onlar.

levent
29-10-2009, 14:01
benim araçtada göz almıyor denecek kadar göze az batıyor, 2 yıldır merceksiz xenon kullanıyorum en yüksek yada yarım derece aşşa bakar şekilde, bugüne kadar sellektör yemedim karşıdan gelenlerden.

ama bütçem el verirse bi-xenon yapma planım var çıkma far ve mercek temin ederek.

Berkan
29-10-2009, 17:03
Özellikle sorentolardaki xenonlara uyuzum cok fena küfrediyorum onları gördükce :D arkdamaysa araa araba almaya yada yol veriyorum

ulasoztas1
28-04-2010, 18:30
En çok jiplerin ve yüksek araçların xenonları rahatsız ediyor. Özellikle arkamda jip warsa aynanın yönünü değişitiriyorum. Bende ilk xenon tatktığımda dağı taşı aydınlatıyordu ayar yapılınca düzeldi gözde almıyor.. Ceza yesem gene çıkartmam onun werdiği yol aydınlatmasını mercekli merceksiz sarı ampullerle sağlayamadım şimdiyekadar...

Fatih Kavak
28-04-2010, 18:47
Merceksiz fara xenon uygulaması tam bir işkence bence merceksiz farlarına xenon yaptırmak isteyen arkadaşlar önceki sayfalarda ilker kimdir diye sorulmuş sahibinden linki vermek serbest mi bilmiyorum ama isteyen bir incelesin
http://www.sahibinden.com/search.php?b[s]=89482&b[securetrade]=0

barışbazan
28-04-2010, 19:57
Yeditepe Üni.'de okuyordu sanırım , Alfa Romeo'su var 2.0 156 :) Evinde hobi olarak yapıyordu ben yapptırdıgım zaman , şmdi ne durumdadır bilmiyorum , telini pm atabilirim isterseniz ?

Kesinlkle çok derin bir bilgiye, beceriye arşive sahip biri kendisi tanıyorum.İşini tam yapar ve hemen hemen her fara xenon modifiyesi yapmışlığı vardır.Kendi farlarımın merceklerini de ondan aldım:)