PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : palio titreme sorunu????

paliojet
28-10-2009, 16:28
bugun yaklasık 200km uzun yol yaptım ama ılk 50 km sabıt hızla gttıkten sonra gişelere geldim yavasladım arac traktr gbı tıtremeye basladı baya sarsıntılı bı sekılde söndürdüm çalıstrdım aynen tıtreme dewam edıyodu.. kaputu actım braz gaz werdım sonra sarsıntı gectı aynı yolu gerı dondum 100km/h sabıt hızla gttım gişelerde yavaslayınca aynı sorun tekrarladı cok sarsıntılı tıtrıyordu.. otobndan şehriçine gırınce kesti.. arac 2006 palio dizel 1.3 70hp

ARDA_E
28-10-2009, 16:46
sarsıntı aracın kasasında ise , motor kulaklarını bir gösterin isterseniz..

mur_84
28-10-2009, 17:12
bu titreme frende mi oluyor yoksa rolanti de mi? biraz daha açarsan konuyu..

16v
28-10-2009, 17:19
Motor ve şanzıman kulaklarına bakabilirsin ilk olarak.

VtecDream
28-10-2009, 17:39
büyük ihtimal çok devirli kullanılmıştır araç kulaklarda çatlama veya kırılma olmuş olabilir benim arkadaşımdada aynı problem vardı... kulaklar tamamen devredışı kalırsa motor yaptırman bile gerekebilir hemen baktırsan iyi edersin

senna
28-10-2009, 17:40
titriyormu sadece motorun seside değişikmi? değişikse ateşlemede problem olabilir 3 silindir çalışıyor olabilr eğer motorda bişey yoksa ses değişikliği vs kasise falan girip janta yürüyen aksama hasar vermiş olabilrsin bağlantı elemanlarını koparmış olabilirsin

paliojet
28-10-2009, 19:44
ya giderken sorun yok yani sabit hızla yaklasık 30-40km yol yaptıktan sonra durakladıgımda rolantideyken titreme yapıyor.motor kulagı olabılır.. hemen yarın göstermem lazım tesekurler..

Schumi
28-10-2009, 20:01
titriyormu sadece motorun seside değişikmi? değişikse ateşlemede problem olabilir 3 silindir çalışıyor olabilr eğer motorda bişey yoksa ses değişikliği vs kasise falan girip janta yürüyen aksama hasar vermiş olabilrsin bağlantı elemanlarını koparmış olabilirsin

Palio multijet yazıyo avatar altında. Dizelse ateşleme olayı değildir. Ancak yağ basıncı azalınca yüksek süratlerden sonra egzantrik iticilerine yeterli yağ gelmeyince böyle ses ve titreme yapabiliyor. Başımıza gelmişti.

senna
28-10-2009, 20:05
Palio multijet yazıyo avatar altında. Dizelse ateşleme olayı değildir. Ancak yağ basıncı azalınca yüksek süratlerden sonra egzantrik iticilerine yeterli yağ gelmeyince böyle ses ve titreme yapabiliyor. Başımıza gelmişti.

sen yazınca farkettim dizel olduğunu:) iticilerden yaparda eğer ayzıldığı ka dar varsa iticiler o kadar titreme yapamaz gibime geliyor

paliojet
28-10-2009, 20:58
artık kronikleşicek bı sorun mu yoksa tamır edılmesı gereken bişe mi yani yag basıncına ne sekilde mudahale edebılrız. yıne de ustama gturcem de yarın.

jetlag
28-10-2009, 21:07
5 yasindaki aracin motor kulagi mi eskir?

vakum borusu varmi bilmiyorum ama sanki vakum kacagi yada, dogru calismayan EGR valfi gibi geldi.. rolantide kapali olmasi gerekirken acik kaliyorsa motorun titremesine yol acar

paliojet
28-10-2009, 21:45
kafam cok karıstı motor kulagımı pompamı yağ basıncı mı egr mi? ne olrsa olsun cok masraf cıkarmasında ve çözum bulunabılınsın nedr bu arıza problemlerı ya alıcam bı tane faça şahin ona bıncem walla arıza yapsa bıle zoruna gıtmez ınsanın en azından sanayıı de tofaş üzerine yüksek lisans yapmış ustalar war:D hallederler

VtecDream
28-10-2009, 22:10
sen haftanın 3 günü paso son devir gez 5 sene sonra motor kulagı kalıyomu gör ?

paliojet
29-10-2009, 20:37
sen haftanın 3 günü paso son devir gez 5 sene sonra motor kulagı kalıyomu gör ?

yok be hacı dizeli üzmem coook nadir basarım az yakmasına ozen gosterrım ayrıca gttım bugun kalıte mazot kullan 2 ay sonra yanıma gel didi.. adam prof motor kulagı flan falan dedım yok yiğenim dedımı yap dedi

jetlag
30-10-2009, 04:22
mazottan mi yani?

CcRider
30-10-2009, 10:08
yok be hacı dizeli üzmem coook nadir basarım az yakmasına ozen gosterrım ayrıca gttım bugun kalıte mazot kullan 2 ay sonra yanıma gel didi.. adam prof motor kulagı flan falan dedım yok yiğenim dedımı yap dedi

Yanlışlıkla normal dizel konmuş olabilir.1,3 multijet dobloda benzer bi olayla karşılaştık yeni mazot alınca gitmeyen titreyen araba düzeldi.

paliojet
30-10-2009, 17:31
ya agız alıskanlıgı normal dızel koy dıyom aldıktan sonr ayıkıyom artık ustune bsa basa euro koy dıorm

Dookan
30-10-2009, 18:46
5 yasindaki aracin motor kulagi mi eskir?

vakum borusu varmi bilmiyorum ama sanki vakum kacagi yada, dogru calismayan EGR valfi gibi geldi.. rolantide kapali olmasi gerekirken acik kaliyorsa motorun titremesine yol acar

106 gti ı getir 5dkkada kopartıyım kulaa