Orijinalini görmek için tıklayınız : 28 Ekim 2009 / Turbo Vtec Rolling (Mertcan&Mustafa&Arda)
Ben sadece Mustafa ile Mertcan ın rolling ini çekebildim. Arda ile olan video yu çekenler eklesin ben bu mesaja eklerim. 3 arkadaşa ve o soğukta bekleyen herkese bu güzel gece için teşekkürler.
Gecenin en hızlısı Arda idi. Kendisini tebrik ederiz. Aracı için 41 kere maşallah. Mertcan ve Mustafa nın denemesinde ise Mertcan önde idi. Tebrikler. Araçların teknik verilerini sahipleri yada verileri iyi bilenler paylaşırsa tartışmaya mahal verilmez.
Mertcan vs. Mustafa ;
http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed><br/><a href="http://videos.streetfire.net/video/vtec-turbo-rolling_715909.htm?ref=ba4da3c0-5c3d-47f8-8db3-9af4012ecf18
http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed><br/><a href="http://videos.streetfire.net/video/vtec-turbo-rolling_715910.htm?ref=ba4da3c0-5c3d-47f8-8db3-9af4012ecf18">v-tec+turbo+rolling</a>
http://videos.streetfire.net/video/vtec-turbo-vs-vtec-turbo_715915.htm
M_PROJECT
29-10-2009, 03:06
duzelttim linkleri . masallah cok gusel yurumusler.
edo typer
29-10-2009, 03:09
masallah butun araclara on numara yarıs olmus;)
johncooper
29-10-2009, 03:11
gayet güzel olmuş iki arkadaşımzında arabalarının maşallahı var... tebrik ediyorum
bi videoda ben eklıyorum birazdan daha guzel daha net
arda basıncın verdigi avantajla olsa gerek daha iyi gidiyodu...
onla yapılan yarıs bu kadar zevkli degildi :D
http://videos.streetfire.net/video/vtec-turbo-vs-vtec-turbo_715915.htm birazdan açılır...
direk sitede nasıl ızlenecegını ayarlıyabılırsenız sevınırım cunku ben bılmıyorum
johncooper
29-10-2009, 03:15
yaa tabi şöyle bir şey var arkadaşlar iki aracında güçlerini biliyorsunuz hemen hemen aynı. ama sonuç farkı oluyorsa ve bu fark fazlaysa bir araçta basınç olayı daha fazladır.
cidden güzel bir gece ve yine güzel bir deneme oldu. video çekenler linkleri pm lesin ilk mesajda birleştireyim.
yaa tabi şöyle bir şey var arkadaşlar iki aracında güçlerini biliyorsunuz hemen hemen aynı. ama sonuç farkı oluyorsa ve bu fark fazlaysa bir araçta basınç olayı daha fazladır.
ben basınctan cok ayar olayına önem veriririm...ki zaten bence arabanın gidişi ona baglıdır.istersen 30 psi bas ayar olmadıktan sonra ne işe yarar.
yani kemal can da mal gibi aç da basıncı bas dememiş zaten ayarlı bı sekılde açacan ya nabacan istersen vesgeyti kôrle fati :D
johncooper
29-10-2009, 03:26
yaa tabıkı de ayar olayı önemli fakat fazla basınç yinede arabanın gidişatındakı en buyuk nokta. BEn az çok mustafanın arabasını bılıyorum yanı mustafanın arabasının gıdıaştı olsun mertcanın kı olsun benım ıçın aynı katogorıdeler. fakat bırı diğerını boy boy geçıyorsa bu işte bır yanlışlık yanı bır arbada ayar eksıklıgı oldugu barız ortadadır. yanlışsa yanlıssın deyın..
edo typer
29-10-2009, 03:30
tahmınımce vın plakanın sahıbı askerde oldugu ıcın ayarı bıraz kısık kalmıs. 1 ark 2.5 ay oncekı ayar demıstı,yazın sıcagındakı avans degerlerı ıle bu havadakı degerler barız fark edıyor. hele bıde yazında arac kısıksa suankı halını az cok bellı;) vında ne var bılmıyorum tabıkı egzantrık var mı emme var mı? var oldugunu sayıp bu yorumu yaptım;)
mertcanın cok ıı yurumussun tebrıkler. dıger araclrda aynı sekılde masallah tekrar
JumboAli
29-10-2009, 03:33
Bana gore Kımse gecmemıs Mukkemmel Zevklı olmus asırı barız fark yok vıtes atıslar bıle etkılemıs olabılır yanı :)
Araclara buyuk bı masallah
edo typer
29-10-2009, 03:33
yaa tabıkı de ayar olayı önemli fakat fazla basınç yinede arabanın gidişatındakı en buyuk nokta. BEn az çok mustafanın arabasını bılıyorum yanı mustafanın arabasının gıdıaştı olsun mertcanın kı olsun benım ıçın aynı katogorıdeler. fakat bırı diğerını boy boy geçıyorsa bu işte bır yanlışlık yanı bır arbada ayar eksıklıgı oldugu barız ortadadır. yanlışsa yanlıssın deyın..
soyle soylıyım yazın 1 bar bastıgım halımle sımdıkı 0.7 barım yaklasık aynı.
johncooper
29-10-2009, 03:34
ya şu bir gerçek arkadşarımızın gerçekten çok emek sarfedılerek hazırlanmış araçları maşallahı var çok ıyı gıdıyor.
tahmınımce vın plakanın sahıbı askerde oldugu ıcın ayarı bıraz kısık kalmıs. 1 ark 2.5 ay oncekı ayar demıstı,yazın sıcagındakı avans degerlerı ıle bu havadakı degerler barız fark edıyor. hele bıde yazında arac kısıksa suankı halını az cok bellı;) vında ne var bılmıyorum tabıkı egzantrık var mı emme var mı? var oldugunu sayıp bu yorumu yaptım;)
mertcanın cok ıı yurumussun tebrıkler. dıger araclrda aynı sekılde masallah tekrar
vında egzantrık yok..emme var..2.5 ay önceki ayarı yazan dogru yazdı.yani ayarı yaz aylarında yapıldı..aracın eski sahibi askerdeyken safe mode bi ayar yapıp gitti...ocak ayı gibi gelcek...o zmn bar acılcak buyuk ihtimal şanzuman da deişcek..o zmn çok uzundada denencek kısadada denencek...
edo typer
29-10-2009, 03:36
ya şu bir gerçek arkadşarımızın gerçekten çok emek sarfedılerek hazırlanmış araçları maşallahı var çok ıyı gıdıyor.
kımse aksını ıdda edemez:icon_tup:
johncooper
29-10-2009, 03:36
soyle soylıyım yazın 1 bar bastıgım halımle sımdıkı 0.7 barım yaklasık aynı.
ama yazın dıyorsun havanın burada buyk bır etkısı var. soğuk havada aldığın basınçla daha iyi verım alabılıyorsun. yanı benım bunu dememe bıle gerek yok sen kendı soylemışsın ztn.
johncooper
29-10-2009, 03:41
ben ama şuradaki vıdeo izlenımlerımı dıle getırecek olursam eğerkı mustafanın arabasının ayarları tam olarak yapılsın bu sonuç tam tersıne donebılır. çunku mertcanın arabasıyla pek bır fark yok arda nın arbasıyla baya bır fark olmuş ama dedığımı gıbı ayarsız araba boyle gıdıyorsa ayarlısı nasıl gıder orasını mantıklı bır bıçımde duşunelım...
edo typer
vında egzantrık yok..emme var..2.5 ay önceki ayarı yazan dogru yazdı.yani ayarı yaz aylarında yapıldı..aracın eski sahibi askerdeyken safe mode bi ayar yapıp gitti...ocak ayı gibi gelcek...o zmn bar acılcak buyuk ihtimal şanzuman da deişcek..o zmn çok uzundada denencek kısadada denencek...
soyle solıyım basılan basınc hersey deıldır. effıcent degerının dısında bastıgın basınctan cok guc alamasın. ornek olarak arac 0.7 barda 280 hp atıyorum bu degerlerı. 0.7 fazla bastın 1.4te 430 hp. 0.7 daha actın daha oncekı 0.7 artısta 150 hp almıstın ama bu sefer arac 580 hp olmaz 480 olur 500 olur. 2.1de 480 alacagıma 1.5te 450 alırım bence daha ıı olur;) aynı basınctakı araclar aynı yurumez hele tunerları farklıysa kesınle aynı yurumez. ustundekı malzemeler aynı olsa bıle. hadı tunerlarda aynı yıne aynı yurumez bı arac sahıbı safe ıster dıgerı kırılmazsa ... der. aynı basıncta 2 derece avans farkı gercekten hıssedılebılır bı sekılde etkı yaratıyor;)
M_PROJECT
VIN'in Gokhandaki eski halinin bir videosu , Gokhanin yaptigi arabalarin hepsi yurumustur . tool ile clio ya bindigimiz gun hala aklimda :)
Yhe90rr3EcI
http://www.youtube.com/watch?v=Yhe90rr3EcI
edo typer
29-10-2009, 03:42
ama yazın dıyorsun havanın burada buyk bır etkısı var. soğuk havada aldığın basınçla daha iyi verım alabılıyorsun. yanı benım bunu dememe bıle gerek yok sen kendı soylemışsın ztn.
resım koymayı bılsem avans tablolarımın resmını koyardım yaz ıle kıs farkı sadece:D
johncooper
29-10-2009, 03:45
daha fazla basınç ,daha fazla devir ,daha fazla eğlence bak adam vıdeo nun sonun yazmış başka soze gerek yok....
soyle solıyım basılan basınc hersey deıldır. effıcent degerının dısında bastıgın basınctan cok guc alamasın. ornek olarak arac 0.7 barda 280 hp atıyorum bu degerlerı. 0.7 fazla bastın 1.4te 430 hp. 0.7 daha actın daha oncekı 0.7 artısta 150 hp almıstın ama bu sefer arac 580 hp olmaz 480 olur 500 olur. 2.1de 480 alacagıma 1.5te 450 alırım bence daha ıı olur;) aynı basınctakı araclar aynı yurumez hele tunerları farklıysa kesınle aynı yurumez. ustundekı malzemeler aynı olsa bıle. hadı tunerlarda aynı yıne aynı yurumez bı arac sahıbı safe ıster dıgerı kırılmazsa ... der. aynı basıncta 2 derece avans farkı gercekten hıssedılebılır bı sekılde etkı yaratıyor;)
aynen dedigin gibi işte...1.5 da 450 alırım daha iyi...ama sonuç olarak guzel bi deneme olmuş vede eş değer 2 tekerlek gucu ortada deilmi :)
gökhan gelince askerden güzel bi bar açıp belkide limitlerde bile binilebilir...cunku vın82 ye hafta sonları dısında hiç bi zmn binilmez ztn..kırılmassa s...deil diyen bi arkadaş mustafa..limit binecegine inanıyorum vede gokhanı sabırsızlıkla beklıyoruz :D
johncooper
29-10-2009, 03:50
resım koymayı bılsem avans tablolarımın resmını koyardım yaz ıle kıs farkı sadece:D
yaa kardeşim sen mı anlamıyorsun yada benım anlatmamda mı bır problem var veyahutta hemfikır mıyız yaa kışın kullandıgın basınç daha verımlı olmuyor mu oluyor yazın kullandığın basınçta ıse verım duşuyor mu duşuyor. sen yazın 0,7 yuruduğun zmn aldığın verım duşuk oluyor dımı oluyor. daha ne resmı koyucaksın ben anlamıyorum. saat 04 :50 oldugu için mı boyle oluyor...:soru:
masallah guzel deneme olmus. bı aracın bır aracı gecmesı basıncla ılgılı deıldır daha buyuk turbo daha fazlka basınc basan bır arabayı daha kucuk turbo dahaz az basınc basan turbo da gecebılır. extra malzemeler de onemlıdır. herseyı basınca vurmayın.
aynı basıncta kı aynı parcaların takıldıgı arabalarda da ıkısıde aynı gıdıcek dıe bırsey yok. bırının rodajı daha ıyı olmustur motoru daha ıyı acılmıstır. daha ıyı tepkı verıodur. sofor daha ıyı kullanıyordur. yarıs yarıstır. gecılen tebrık eder arabasını gorur daha ıyı hale getırmeye calısır. o boyleydı bu boyleydı yı bırakmak lazım. bu ısın adı yarıs. Arda-Mertcan-Mustafa kardeslerımı tebrık ederım. cıkmıslar aslan gıbı yarısmıslar. masallah Allah kaza bela vermesın. Arda ıle Mertcanı ayrı tebrık ederım.
Burak Kasim
29-10-2009, 06:44
Masallah :)
Mustafa, rodaj ne zaman bitti senin???
Ardanın video yu okadar çeken oldu kimsede yokmu yaw .
maşallah 3 üne de arda&vın videosu yok mu onu daha çok merak ettim
maşallah araçlara . mertcan tebrik ederim kardeşim. diğer videolarıda bekliyoruz
masallah guzel denemeler olmus
BlackEmperor
29-10-2009, 09:17
masallah guzel deneme olmus. bı aracın bır aracı gecmesı basıncla ılgılı deıldır daha buyuk turbo daha fazlka basınc basan bır arabayı daha kucuk turbo dahaz az basınc basan turbo da gecebılır. extra malzemeler de onemlıdır. herseyı basınca vurmayın.
aynı basıncta kı aynı parcaların takıldıgı arabalarda da ıkısıde aynı gıdıcek dıe bırsey yok. bırının rodajı daha ıyı olmustur motoru daha ıyı acılmıstır. daha ıyı tepkı verıodur. sofor daha ıyı kullanıyordur. yarıs yarıstır. gecılen tebrık eder arabasını gorur daha ıyı hale getırmeye calısır. o boyleydı bu boyleydı yı bırakmak lazım. bu ısın adı yarıs. Arda-Mertcan-Mustafa kardeslerımı tebrık ederım. cıkmıslar aslan gıbı yarısmıslar. masallah Allah kaza bela vermesın. Arda ıle Mertcanı ayrı tebrık ederım.
+BlackEmperor
cok soguk bir geceydı dondum aksam aksam ama guzeldi mertcanın aracına masallah gayet guzel gidiyor
mşllh. ardayada mustafayada mertcanada sıkı bir gece olmuş:icon_tup:
Masallah :)
Mustafa, rodaj ne zaman bitti senin???
Ben değilim Mustafa
Mustafa VIN sahibi
benim rodajın bitmesine var daha
bitsin inşallah ben de denemek isterim arkadaşlarla
Hepsinde 84 mm piston mu var?
araçalar maşallah. güzel denemeler olmuş.
Videolar için tşk ederim guzl denemeler oldu gelen arkadaşlara tşk ederim.Sogukta donduk biraz :)
Benim arabamın specleri
gt30 r turbo
84 mm darton
84 mm cp piston
stock kapak
stock sanzıman
Vın daha iyi olacak insalah gokhan gelsin guzl sekılde ayarlar arabayı
tabı bende Oz u bekliyorum gelsin birazcık basınc acacagız
yıne her zaman zevklı sekılde denerız eglenırız.
Maşaallah tüm araçlara çok güzel denemeler olmuş tebrikler
chn_typer
29-10-2009, 10:05
araçlara maşallah güzeller
Benim videom yokmu kimsede şimdi arkadaşlar ?
nitrO_Oxide
29-10-2009, 10:13
Maşallah guzel bi gece olmuş :)
bizi soğukta gelene kadar bekleyen arkadaşlara teşekkürler.
Arabaların hepsine maşallah,Allah kaza bela vermesin
Arda'nın videosu vardır birinde illaki
eklenirse seviniriz
street_cops
29-10-2009, 10:43
Maşallah araçlara...
Arda'nın videosu yokmu? Onuda eklerseniz seviniriz...
cok guzel yurumus hepsi...bu arabalar 300-350 hp sanirsam....yalniz ozellikle gokhanin kadranini izlerken dikkatimi cekti, sinanin s2000 in de de ayniydi, hayat hondalarda 5000 devrden sonra basliyo, devir de cevrdiginiz icin bu sorun olmuyor. ben truboyu biraz buyuttugumde 4800 de fln geliodu 6500 de bittigi icin acaip zevksiz olmustu...devir cevirmk cok onemli guc almak icin, masallah tekrardan.
mertcan bi cep teline baksana bugunu organize edelim maaşallah herkeze ;)
Herşey iyi güzel hoşta bu ardanın videosu neden gelemedi bi türlü herkez çekti deniyor orada bitane video gelmedi.
Herşey iyi güzel hoşta bu ardanın videosu neden gelemedi bi türlü herkez çekti deniyor orada bitane video gelmedi.
çeken olamamıs sanırım :S hava cok soguktu ve beklerken cok usuduk
benım aklıma bıle gelmedı vıdeo cekmek.
TolgaEsentepe
29-10-2009, 12:04
Arda'nın videosunu çekenler internete girememiş olabilir. Buda gayet normal. Gün içinde muhakkak gelicektir video
Videoyu çeken olduda kim çekti tanımadığımız için birşey söyleyemiyorum.
TolgaEsentepe
29-10-2009, 12:06
çeken olamamıs sanırım :S hava cok soguktu ve beklerken cok usuduk
benım aklıma bıle gelmedı vıdeo cekmek.
Hacı abi ben domuz gribi oldum boğazım ağrıyo burnum akıyo hahaha ne yapcaz :p:p bilsem gelmezdim sibirya soğuğu vardı resmen :D
TolgaEsentepe
29-10-2009, 12:07
Videoyu çeken olduda kim çekti tanımadığımız için birşey söyleyemiyorum.
diğer arda ve ibrahim çekti diye gördüm ben. Arda cok hızlıydı kameralar yakalayamamıs olabılır :p
Çeken olduysa ekler..yanı mustafa vardı utku vardı kazım abı vardı sizlerde çekebılırdınız bu neden bu kadar dert oldu anlamadım...
Arda nın arabası gercekten cok ıyı gıdıyor 15 psi a gore dahada iyi olacaga benziooo maşallah diyelim.
cıvıc si
29-10-2009, 12:14
eğlenceli bi gece olduğu belli maşallah araçlara ;)
Ben değilim Mustafa
Mustafa VIN sahibi
senin araba bitince deilde mustafa safe mod dan arabayı çıkarınca deneriz istedigin kadar
chiefkadir
29-10-2009, 12:24
Deneyen araçlara maşallah,güzel olmuş denemeler :icon_tup:
sonradan gelen elemanların yarısının elinde telefon yarısı cekiyodu zaten bizdende ceken oldugunu görmedim zaten yarısı arabaların icinde oturuyodu soguktan yarısıda elini cebinden cıkartamıyodu...bi ara cekelim dedik baktık zaten siz cekiyosunuz gerek yok diye dusunduk..
cekmiş olsak ekleriz zaten ;)
senin araba bitince deilde mustafa safe mod dan arabayı çıkarınca deneriz istedigin kadar
burda zaten kimse bar psi olayınada önem vermiyor 26 27 psi basınca deneriz :D
talep olursa deneriz
benim araba bitti çok şükür problem yok şimdilik
rodaj yapıyorum
bizde safe mode yok siz safe modedan çıkınca deneriz.
ama talebi lütfen arabanın sahibi yapsın başkası değil
Çeken olduysa ekler..yanı mustafa vardı utku vardı kazım abı vardı sizlerde çekebılırdınız bu neden bu kadar dert oldu anlamadım...
Arda nın arabası gercekten cok ıyı gıdıyor 15 psi a gore dahada iyi olacaga benziooo maşallah diyelim.
Mertcan bizim bir arkadaş çekiyordu ama bir aksilik oldu elimizde video yok.
yoksa dert filan olmadı.
video dememizin derdi de alakalı alakasız konuşulması
ortada belge olsun ki herkes neyin ne olduğunu görsün
buna dert diyorsan derdimiz bu.
soğuk konusuna gelince de buluşmadan çok geç haberimiz oldu
Arda'nın evinden çıkıp gelmesi derken ancak gelebildik
oraya varınca da kusura bakmayın dedim
Safe mod dan cıkması icin zaten yaklasık 3 ay daha gecmesi lazım.. :D Gökhan askerden gelince.....
3 aya kadar da Mustafa(RC) yine Stage yükseltir gibi geliyo bana.. :D
Bu arada hepinizin arabasına masallah arkadaslar..
yoksa dert filan olmadı.
soguk konusunda sizi beklerken usuduk zatende o sogukta bide arabanın sogumasını beklerken biz soguduk :D
yoksa dert filan olmadı.
alakasız konusma derken?
ben burda kimsenin ardanın arabası gitmiyo yada biz gecebilirdik yazdıgını görmedim?
aksine gayet iyi gittigi yazıldı..derdiniz boyları göstermekse bunu zaten biz cekim yapmadıgımız halde yazdık cekimi siz yaptınız video koymakta size düşer biz üstümüze düseni yazdık zaten..cekipte koymıyacak olsak 8 psi a 11 psi yuruyen mertcanın videosunu koymazdık..sonucta saolsun mertcanda kardesimiz oldugu icin bize güvendigi icin yanında kameraya cekecek adam bile getirmemis.
bizim videolarla bi alıp veremedigimiz yok herkez bi gün birini gececek sonucta.
sonradan gelen elemanların yarısının elinde telefon yarısı cekiyodu zaten bizdende ceken oldugunu görmedim zaten yarısı arabaların icinde oturuyodu soguktan yarısıda elini cebinden cıkartamıyodu...bi ara cekelim dedik baktık zaten siz cekiyosunuz gerek yok diye dusunduk..
cekmiş olsak ekleriz zaten ;)
e arda ile gelen gruptan kimse mi video çekmedi. dediğim gibi çeken olduysa bana pm lesin. samimi söyleyeyim ki ben foto-video ya geç- kayıt diyene kadar arabalar altımdan geçti gitti. sanırım ilk deneme olamayınca çok beklediniz(arda & mustafa) diye herkes cebi tutmak yerine ellerini cebine soktu. cidden soğuktu çünkü.
bu akşamı ayarlarsanız video yu makina ile çekerim bu sefer daha güzel olur.
Ben video filan istemiyorum.
Benim videom varmı diye sordum sadece ? yoksa yoktur önemli değil ,
Diğer arabalarada maşallah , İyi dileklerini sunan herkese teşekkür ederim.
Masallah tüm otomobillere :)
Arda en hızlıymıs ona ayrıca bi masallah ;)
Burak Kasim
29-10-2009, 17:10
Ben değilim Mustafa
Mustafa VIN sahibi
Haha pardon kardesim.
Mustafa diince Ankaradan sen geliosun aklima hep :)
Bende dedim bu ne hiz mustafadan direk gazlamalar falan.
Bu arada tekrardan tebrikler Ardacim. :)
serdargoksu
29-10-2009, 17:34
Dün akşam orada olan katılan, hatta olayın geç organize oluşundan dolayı üşüyen herkese gecenin sonunda gerçekleşen aksiyonun sıcağı ile ısınmışlardır eminim, iki aracada teşekkürler; velakin Arda'nın inanılmaz kondisyonunu izlemek benim için ayrı bir zevkti, zaten benimle birlikte izleyen birçok kişinin Arda'nın gelişini pür dikkat izlemesi de! ne kadar zevk aldıklarını gösteriyordu.
Vts_Power
29-10-2009, 17:44
hepinize maşallah güzel eğlenmişiniz ama dün baya ayaz çıkmıştı şehir içinde bile enkayı düşünemiorum
15 psi olduğuna ordaki 20 insandan 15i inanmadı sen rahat ollll:icon_tup:
M_PROJECT
29-10-2009, 17:49
15 psi olduğuna ordaki 20 insandan 15i inanmadı sen rahat ollll:icon_tup:
aksam nerde bu vtecler diye insanlara cagrida bulunuyordun , denediler gorduler bitti gitti . tatmin olmadigin noktalar olduysa bunlari dun gece orda dile getirebilirsin , burdan tartisma cikacak bir yazi yazarsan uzaklastirilirsin . gayet acik soyluyorum .
Maxiboost
29-10-2009, 17:50
aksam nerde bu vtecler diye insanlara cagrida bulunuyordun , denediler gorduler bitti gitti . tatmin olmadigin noktalar olduysa bunlari dun gece orda dile getirebilirsin , burdan tartisma cikacak bir yazi yazarsan uzaklastirilirsin . gayet acik soyluyorum .
ya biraz yazaydı arkadaş :D ne çabuk
M_PROJECT
29-10-2009, 17:51
ya biraz yazaydı arkadaş :D ne çabuk
ben gondermedim lan :D havada kaldi bizim yazida iimi , cok hizli adam atan modlar var :D
e hani hic hak tanıamadınız :D
kendsini dün uyarmıştım bu tip kışkırtıcı mesajlar atmaması yönünde gerek yoktu
yoksa dert filan olmadı.
ben sana veya arda ya dert ettiniz demedimki
diger arkadaşlar fazla dert etti bu video konusu
diikat ederseniz ben video fln koyumadım tek başıma geldim yanımda kimse yoktu dostça deneme oldu
açıkcada soyledem arda ile deneseydık cok farklı geçerdi beni 8 psi basıyordum ben zaten telefonda da soyledım sana..
neyin ne oldugunu ben bılıyorum dert etme yanı :)
bırak miilet merak ettsin orası bizi ılgılendırmez
zevklı denemeler oldu
boyle her sey zevkli kalsın keyfimiz kaçmasın:icon_tup:
serdargoksu
29-10-2009, 17:56
kendsini dün uyarmıştım bu tip kışkırtıcı mesajlar atmaması yönünde gerek yoktu
Eğitim şart :icon_tup:
Eğitim şart :icon_tup:
kimin ne kadar eğitildigi seni alakadar etmez işine bak..
TolgaEsentepe
29-10-2009, 18:00
olurmu Fatih lütfen ama .... :heyoo:
serdargoksu
29-10-2009, 18:06
İhtiyacı olanlar ve ortaya atlayanlar için söyledim
İhtiyacı olanlar ve ortaya atlayanlar için söyledim
gel yüzüne söyle..nede olsa uzaklastırıldı göremez arkasından egitimi hakkında yorum yapma ;)
herkezin eğitimi kendine ;)
serdargoksu
29-10-2009, 18:10
gel yüzüne söyle..nede olsa uzaklastırıldı göremez arkasından egitimi hakkında yorum yapma ;)
herkezin eğitimi kendine ;)
Sen neden alındın, zaten gördüğün gibi foruma yazdım; uzaklaştırıldığını bilmem
Sen neden alındın, zaten gördüğün gibi foruma yazdım; uzaklaştırıldığını bilmem
ben senin arkadasının eğitimine laf etsem sende alınmassan aramızda fark var ve o yuzden anlamadın derim..
orda görünüyo sanırım adamın üstü cizilmiş..
serdargoksu
29-10-2009, 18:32
15 psi olduğuna ordaki 20 insandan 15i inanmadı sen rahat ollll
Alıntı:
aoc´isimli üyeden Alıntı
15 psi olduğuna ordaki 20 insandan 15i inanmadı sen rahat ollll
e hani hic hak tanıamadınız
kendsini dün uyarmıştım bu tip kışkırtıcı mesajlar atmaması yönünde gerek yoktu;
Edit: Kendine göre arkadaşına laf attırmıyorsun, doğrular yazılınca otomatikman savunmaya giriyorsun, foruma meşru yorumlar gelince itiraz ediyorsun, Yukarıda arkadaşının yazdığı kelime aynen mevcut, yukarıda moderatör'lerin neler düşündüğü ve düşündüklerine nasıl yön verdikleride mevcut, Ayrıca arkadaşının uzaklaştırıldığını ben fikrimi yazdıktan sonra gördüm çünkü oldukca hızlı eklenen yorumlar olmuş, hatta ben şu anda yazarken bile birşey olabilir ve yorumlar eklenebilir.
Edit: Kendine göre arkadaşına laf attırmıyorsun, doğrular yazılınca otomatikman savunmaya giriyorsun, foruma meşru yorumlar gelince itiraz ediyorsun, Yukarıda arkadaşının yazdığı kelime aynen mevcut, yukarıda moderatör'lerin neler düşündüğü ve düşündüklerine nasıl yön verdikleride mevcut, Ayrıca arkadaşının uzaklaştırıldığını ben fikrimi yazdıktan sonra gördüm çünkü oldukca hızlı eklenen yorumlar olmuş, hatta ben şu anda yazarken bile birşey olabilir ve yorumlar eklenebilir.
o kadar alıntı yaparak neyi gostermeye calıstıgını ve bunun egıtıme laf atmakla ne ilgisi oldugunu anlamadım..
evet bende inanmadım 15 psi olduguna ama bunu ben yazmadım arkadas yazdı.sen nie ole yazdın o araba 15 psi deseydin belki bişey yazmazdım ama gelipte egitim sart yazarsan savunurum ;)
Maxiboost
29-10-2009, 18:43
... dynosundan sonra göz basınç saati hayırlı olsun :D
serdargoksu
29-10-2009, 18:45
o kadar alıntı yaparak neyi gostermeye calıstıgını ve bunun egıtıme laf atmakla ne ilgisi oldugunu anlamadım..
evet bende inanmadım 15 psi olduguna ama bunu ben yazmadım arkadas yazdı.sen nie ole yazdın o araba 15 psi deseydin belki bişey yazmazdım ama gelipte egitim sart yazarsan savunurum ;)
Evet anlatamadım sanırım :)
Burak Kasim
29-10-2009, 18:48
Evet arkadaslar sacma sapan yorumlar yapmayalim.
Adam nie yalan solesin ki 15 psi diosa 15 psidir.
Ki onu gec, isteyen istedigi basinci acar kimsenin karismaya hakkinda yok.
Teneke için ne kalp kıracak nede yalan söyleyecek insanlar değiller ne açtım dediyse doğrudur.Bu zamanada kadar böyleydi bundan sonrada böyle olur.
Maxiboost
29-10-2009, 18:54
kimse alınmasın ama sonradan konuşulunca böyle oluyor..
http://www.yenimecra.org/imaj/hoodly/albeni-bahane-star.jpg
Eray Yümsel
29-10-2009, 18:54
dsadasdsadas
bahane?
ben burda bahane uyduran görmedim adamın arabası yürüyor 15 psi 20 psi farketmez sonucta adam acmıs yuruyor....bize ardanın ekledigi diger videoyu izledikten sonra 15 psi pek mantıklı gelmedi.
Vtec-SEDAN
29-10-2009, 19:14
tebrikler araçlara...
ARDA sana ayrıca tebrikler kardeşim, eline sağlık.. :icon_tup:
kimse alınmasın ama sonradan konuşulunca böyle oluyor..
http://www.yenimecra.org/imaj/hoodly/albeni-bahane-star.jpg
:hahaha::hahaha:
bahanesiz roll olmaz die bosuna dememisler:)
:hahaha::hahaha:
bahanesiz roll olmaz die bosuna dememisler:)
kim bahane uydurmuş onu anlamadım ben?
serkan ünlüü
29-10-2009, 19:43
maşaallahh
kim bahane uydurmuş onu anlamadım ben?
mertcan ben söyliyim .. illa yazdıracaklar..
şimdi bu adamlar(fatihtir mustafadır) turbo ile büyümüş ,yani tabir caizse öyle ne götünden dyno yapar nede bi tarafından basınç ölçer. sahip olduğu arabaları bilmiyorsunuz bile. o turbo motorlara ne paralar ne zamanlar döktüler onu hiç bilmiyorsunuz. önce doğru konuşun da seviyeyi düşürmeyin. fatih bahsetmiş bir videodan sanırım şu video yu kastediyor.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=39428
arda dün gece videoyu kaldırmış ama bence çok güzel bir video idi keşke kalsaydı. özellikle otobanda sarmasına bayılmıştım ben. yine diyorum maşallah aracına.18-19 psi basıyorum yazıyordu o videoda yanlı hatırlamıyorsam.
ayın 25 inde 19 psi olan bir makina 3 gün sonra 15 psi veriyorsa bir sorunu vardır olabilir.ardada yanlış anlaşılma olmasın diye kaldırmıştır. eminim ki aynı video yu koyar ve bunu dert edecek biri gibi görmedim ben kendisini. hem kendisi hemde arkadaşları gayet düzgün insanlar. ki 2. sayfada idi sanırım arda kendisi sormuştu benim video kimsede yokmu diye bakın şimdi video falan istemiyorum diyor. niye videosunu izlemek istemez hale getiriyorsunuz insanları. bırakın şu işi herkes tadını çıkarsın.
ama adam(fatii) o videoyu izledi demek ki ona göre yorum yapıyor. buna bahane denmez. buna kritik denir. yine diyorum fatii dediğiniz adam bir video ya bakarak o arabanın nasıl bir yürüyüşte olduğunu anlar. ben anlamam ben bilmem çünkü turbo arabam olmadı. o turbonun sorunu ile uğraşmadım o turbonun hiçbir basıncında deneme yapmadım. ama sizin dalga geçmeye bahanedir yok *** dynosudur yok penis basınç ölçeridir diye yazdığınız adamlar zamanını parasını bu işe dökmüş adamlar. kimseyi bilmeden etmeden yorum yapmayın. hele çirkin yorumları mümkünse hiç yapmayın.
bakın tartışmaya neden oluyor diye aoc nickli kişi uzaklaştırıldı ama siz bunu göre göre olayı belden aşağı vuruyorsunuz ve hiç yakışık alan şeyler değil bunlar bunu bilin. bu konu üzerine mümkünse araç sahipleri motor özelliklerin yazsın dedim saolsun mertcan yazdı şuan yakında mustafa ve arda da yazar ve kafalardaki soru işaretleri de kaybolur.
herkese kazasız belasız ve daha önemlisi sorunsuz motorlu günler.
Chatin
guzl yazmıssın kardesım tsk ederim
Çok güzel yürümüşler maşallah...
cetin gercekten 10 numara yazmıssın bizim bişey yazmamıza gerek kalmamış
Maxiboost
29-10-2009, 20:03
Dakika bir orda 20 kisiden 15 i inanmadi 15psi a sen raaaaat ol yazilirsa bahaneden baska birsey degildir direk karsi tarafa oo caktirmadan basic acmis 15 demis biz bunu yer miyiz demektir. Kritik dedigin bence 15psi dan fazla basiyor gibi geldi sahibi gorunce yazar birseyler dersin olur biter...
Ne kadar fark oldu bilmiyorum ama setuplari farkli bile olsa hatta diger aracin turbosu daha buyuk bile olsa ayni basincta bile dunya farklar olabiliyor. Adam gibi yazmak varken neden agresif tavirlar?
Kusura bakmayin ama ne basinc bastigini bilmeden sahibinden duymadan fazla diye kesin konusursaniz o bildigin goz saati olur :)
Arda varken bunları yazmak bana düşmez ama;
önceden atar yapılıp ondan sonra şu basınç bu basınç diye insanları suçlamak ayıp. güzel denemeler oldu sonra insanlar suç altında bırakılıyor. 2 gün önceki basınçla yürünenbasınç aynı olmak zorunda mı? siz bizim hakkımızda ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bizi tanıyanlar bu konuda yalan söylemiyeceğimizi bilirler. bizim için insanların söyledikleri önemlidir.Mertcan daha biz gelmeden basınç basmadığını telefonda bana söyledi.
Denenecek bu tarz arabaların sayısı zaten bu tutum ben tüm araç sahiplerini soğutuyor. keyifli denemelerden sonra bu tarz muhabbetler hiç hoş değil.
ardanın ekleyip 18-19 psi yazdıgı ve sonra kaldırdıgı videoyu izlersen..vede ogunki durumu gorseydin sende bizim gbi dusunurdun.
allah aşkına açıklar mısınız? Arda'nı turbosu nedi, kapağı nedir, motorun içi nedir bilmeden nasıl basınç tahmini yapıyorsunuz. ordaki 15 kişinin ne kadar tecrübesi var neye göre basınç tahmin ediyorsunuz?
ardanın ekleyip 18-19 psi yazdıgı ve sonra kaldırdıgı videoyu izlersen..vede ogunki durumu gorseydin sende bizim gbi dusunurdun.
15-20 psi arasındaki 5 psi o turboda kaç hp fark yaratıyor ?
Arda kardeşim maşallah ;)
utkuselamoglu
29-10-2009, 20:20
Bu genel olarak basınç psi bar kpa olaylarına bi sonuç vermek lazım bence çünkü çok saçma geldi bana biraz. bilen bilmeyen her kes yazıyor buraya...
Ders: Static ve Effective Compression Nedir?
D=S((B/14.7)+1)
D = Değişken Sıkıştırma oranı...
B = Basınç manifold basıncı gösterge değerinde...
S = Sabit sıkıştırma oranı... *14.7 = 1 bar basınç değeri....
Mesela bizim 9.0 cr olan bir makinamız var.... 8 psi basıyo turbosuda..
D = 9((8/14.7)+1)
D = 9((0,544)+1)
D = 9(1,544)
D = 13,896...
Görüldügü üzere değişken sıkıştırma oranı basınç artışına göre artıyor...
ama asıl etken burda yanma odasına giren hava akış değeri. Basınç sadece anlamsız bir etken olarak karşımızda diye (düşünebiliriz)... burda al 522 plakalı civic in turbosu, vın plakalı civic in turbosu ve ae plakalı civic in turbosunu ele alırsak hepsinin turbosu farklı oldugundan cfm(Cubic Ft./Min) değerleri farklı...(yada aynı değerde hava akıyor fakat emme manıifoldu egzantrik kapak portların genişligi değiştiriyor bu değeri) sonuç olarak birisi 8 psi basarak birisi 11 psi basarak biriside 15 psi basarak aynı gücü ve torq değerini yakalayabilir... burda önemli olan sadece turbo basıncı değil pek çok etken var...
(Head Flow, egzantrikler, valveler, eksoz, bunlar sadece hava akışını değiştiren şeyler...
bütün civic ler 1.7 litre olanları aynı basınç ta aynı turbo ilen aynı mı gitcek :D
birde buna eklenti olarak shaft roational speed turbonun milinin dönüş hızına bağlı olarak sistemdeki volumetric efficiency (hacimsel verimlilik) 1 atmosfer basınç yani 14.7 psi + mesela 8 psi basan bir araçta total de ki basıncı = 22,7 psi dır...
1 atm olan basınç ise atmosferik basınç değeridir... ha şöledirki bütün turboların hava akış değeri farklı oldugundan, yanma odasına basılan havanın ısısıda farklılık gösterir hava sıkıştıgında ısındıgından hacimsel verimlilik basınç arttıkça yani hava sıkıştıkça ısınan havadan dolayı düşecektir oksijen miktarı azalıcaktır. bu yüzden max efficiency turboların maximum verimli oldugu hava akışı hangi basınç altında oluşurya tabi bu bi çok turbine genişligine göre falan filana göre değişiyo kullanılmasında fayda olucaktır..
yani 8 psi basan bi araba 11 psi basan bi araba 15 psi basan bi araba aslında aynı hava akış değerine sahip olabilir ve fazla basınç basanlar aslında düşük basınç taki arabaya göre daha az verimli hale gelebilirler.. günümüzde örnekleri var mesela adam geliyor ben 3 bar basıcam üzerinede 100 lük nos basıcam diyor birader naptın sen:D kimsin... demek lazım bu adama.. vatandaş tabi olayın ne oldugunun farkında değildir, her şeyi toz pembe görür zannederki ne kadar basınç o kadar daha iyi gitmek...:D bide yetmedi nos basıcam demezmiii..
bu yarış yapan yada yarış yaptıgını sanan kişiler neden her zaman birisi birisini sadece geçti diye düşünmüyorda biz en iyiyiz diye düşünüyorlar onu anlamıyorum gün gelir iyi giden mesela 0-400 metre de 10 saniye yapan araç cadde ye gelir burda araçta bi problem vardır ve o gün 10 saniyelik bir makina gibi gitmeyecegi tutar ve 12 saniyelik bir makina gibi gider ve geçilir ne oldu yani geçildi bitti mi bu iş nedir yani? hasta insan evden çıkarmı yatar dinlenir kendini tedavi eder arabalarda makine insan yapımı şeyler birileri psitonu değiştirir segman atar yağ koyar marja basar yeniden çıkar yollara...
bence burda kimin ne kadar basınç bastıgı değil kimin aracını daha iyi ve hızlı yaptıgını konuşsak ve nasıl daha iyi yapılabilecegi üzerinde kafa yorsak bence çok daha iyi olur her kes için. bugun kimin kimi geçtigi bence hiç önemli değil.... kusuruma kimse bakmasın akşam akşam biraz yanlış doğru bi katkım olsun istedim konunuza... böle rekabetlerin günümüzde halen internette yapıldıkdan sonra karşılaşıldıgında kavga dövüş şekline geldini görmek mümkün...
ha al plakalı civic 8 psi da mükemmeldir diğer araç 11 psi da şöledir böledir yani al civic 15 psi bassa sonuç ınanılmaz fark edicek bu yazılanlarda bunu anlıyorum mertcanın 15 psi bastıgı zamanlarıda biliyorum arda ya laf edenler diyor ki o araba 15 ten fazla basıyordu evet basıyordu fakat ben kendi ellerimlen kıstım 19 bastık dün gece ve debriyajı kaçırdı ve sonra ben kendim düşürdüm beni bilen bilir hayatta kimseye yalan konuşmam... ben de şahsen gözlerim ve kulaklarım basınç saati gibi mübarek inanmıyorum desem mertcanın 8 vının 11 psi bastıgına desem ne olucak acaba? neyse kimseye gerginlik yarartmak istemem fakat arkadaşça bir yarış oldu diyenler bence ayıp ediyorlar çünkü arda için çok şey yazıldı çizildi hep gel de görelim dediler arabanı iyi yada kötü tabi sonuçta arda gitti gören görecegini gördü bitti... madem bu kadar arda ilen denemek isteyenler vardı neden hala 8 psi basınçlan geziyolar yada nedir şu safe mode anlamadım açıkcası arabayı yapıca rodaj bitiyor 15 000 km oluyor ve hala rodaj ayarında biniyosun nasıl bi mantık bu....
madem en verimli aracı tartışıyoruz herkes alsın 1 psi a bakalım hangisi daha verimli... bence bu iş böle olmaz kim ne kadar yapmış ise gelir gazlarsın giderden... 1 boy da geçsen geçmişsindir... bu roll yapmak bence çok mantıksız bişi aslında drag pistinde 0 dan kaldırıp görmek çok daha iyi olur hemde araçların sadece gücü değil yol tutuşu aktarımı falanı filanıda ölçülmüş olur... bi araba düşünün adam 2 den basınca geçiyor 3 ten basınca geliyor e ne oldu şimdi..:)
15-20 psi arasındaki 5 psi o turboda kaç hp fark yaratıyor ?
bu bence aractan araca degişir..ama 10 20 hp etmiyecegi kesin.bana sorsan ortalama 50 hp falan etkiler diye dusunuyorum.
bende halaa o videonun nie kaldırıldıgını anlamış degilim yani tamam 15 psi basmış olabilir ama denemenin oldugu aksam videonun kaldırılması enteresan
Utku mükemmel yazmışsın teşekkür ederim kendi adıma :) sadece basınç değil herşey bunu bilmek lazım yazarken konuşurken düşünürken yarışırken
utku eline saglık güzel yazmışın 1 psi olayı mantııklı bence heheheh :D
Bence Utku sen bu kadar yazacagına Arkadaşım kardesim dedigin arkadaşların yanına gelince Selam vermeyi ögren.....
Dostluk bakiidir Arkadaşlık bakiidir arabaymış baska seymis gelip gecicidir...
Onemli olan insanlların kalbini kırmamaktir....
Safe mode olayıne gelince benim senin kadar param yok Utku
ne zorluklar ne gucluklerle arabamı yaptıgımı Bu dunyada en iyi sen biliyorsun sen anlarsın beni.Onu bunu satıp 3 den 5 den yaratıp neler yaptıgımı sen bılıyorsun..baska kımse bılmez..Allah korusun arabama bısı olsa su durumda yaptıramıyacagımıda sen bılıyorsun bagzı durumları sana annatım..ama bana laf ustune laf soylemıısın helal olsun senin dostlugunu arkadaslıgını da anladım utku..kal saglıcakla....
utkuselamoglu
29-10-2009, 20:29
Bence Utku sen bu kadar yazacagına Arkadaşım kardesim dedigin arkadaşların yanına gelince Selam vermeyi ögren.....
Dostluk bakiidir Arkadaşlık bakiidir arabaymış baska seymis gelip gecicidir...
Onemli olan insanlların kalbini kırmamaktir....
Safe mode olayıne gelince benim senin kadar param yok Utku
ne zorluklar ne gucluklerle arabamı yaptıgımı Bu dunyada en iyi sen biliyorsun sen anlarsın beni.Onu bunu satıp 3 den 5 den yaratıp neler yaptıgımı sen bılıyorsun..baska kımse bılmez..Allah korusun arabama bısı olsa su durumda yaptıramıyacagımıda sen bılıyorsun bagzı durumları sana annatım..ama bana laf ustune laf soylemıısın helal olsun senin dostlugunu arkadaslıgını da anladım utku..kal saglıcakla....
sen o dostluk dedigin incecik ipe keseli çok oldu mertcan hele o son radyatör tutacagı için 15 dolarlık malzeme için insanlara arkamızda konuştugun bizi insanlara kötülegin için sana hiç bir şey demiyorum ne de olsa eskiden çok değer verdigim bir insandın... ama o 15 dolarlık mal için hepimizi satan insanlara kötüleyen sen oldun burda böle boş konuşma beni her kes tanıyor acaba merak ediyorum mertcan arabanda bana ait olan kaç tane malzeme var bu ne yüzyüzlük ya sen git insnalara beni sattlılar söle şerefsiz ler böleler de ayıp mertcan ben seni bu camia da her kese korudum bu laflar sana yakışmıyor desem de sana yakışanlarnmış aslında... bu arada bizde parayı babamızdan alıp yapmıyoruz ...
Vts_Power
29-10-2009, 20:30
yahuneyin peşindesiniz ?? tantanamı arıosunuz kendinize fatih sen ne zaman otorite oldun bu turbo konusunda?? chatin fatihin yaptığı arabalar neymiş turbo konusunda tecrübesi neymiş?? orj.den turbolu bi araba alıp binmekmi tecribesi?? kendi arabasındaki turbonun ar si trimleri hakkında bi fikri varmı???bi kaç tane turbo civic falanmı yaptın yada bmw??
mertcan arda mustafa(rc) bunlar hep kendleri araştırarak parça seçerek bişeyler üretmiş adamlar bırak kendileri tartışsıon fatihh.. konuşmak istiosan onlara denk bir araba yapar ondan sonra tecrübelerini paylaşırısınnn........
sen o dostluk dedigin incecik ipe keseli çok oldu mertcan hele o son radyatör tutacagı için 15 dolarlık malzeme için insanlara arkamızda konuştugun bizi insanlara kötülegin için sana hiç bir şey demiyorum ne de olsa eskiden çok değer verdigim bir insandın... ama o 15 dolarlık mal için hepimizi satan insanlara kötüleyen sen oldun burda böle boş konuşma beni her kes tanıyor acaba merak ediyorum mertcan arabanda bana ait olan kaç tane malzeme var bu ne yüzyüzlük ya sen git insnalara beni sattlılar söle şerefsiz ler böleler de ayıp mertcan ben seni bu camia da her kese korudum bu laflar sana yakışmıyor desem de sana yakışanlarnmış aslında... bu arada bizde parayı babamızdan alıp yapmıyoruz ...
benı senı kımseye kotulemedım ama o balamir bana yalan soyledi
allah askına konu nereden nereye geldı...
valla utku senden hıc beklemezdım yok rodaj ayarımıys bılmem neymıs
cok uzdun benı cok kırdın...
dragon07
29-10-2009, 20:33
hepinize maş...çok güzel araclarınız Allah kırmadan binmek nasip etsin...
ARDA emeklerinin karşıgını almıssın MAŞALLAH hacı
utkuselamoglu
29-10-2009, 20:35
benı senı kımseye kotulemedım ama o balamir bana yalan soyledi
allah askına konu nereden nereye geldı...
valla utku senden hıc beklemezdım yok rodaj ayarımıys bılmem neymıs
cok uzdun benı cok kırdın...
o zaman balamir için konuşsan neyse mertcan asıl ben değil biz balamir ve ben hala inanamıyoruz kardeşimizdin ama kardeşim dostum dedigin insan başkalarına ayrı bize gelince ayrı 2 kişilikli olmamalı....kusuruma bakma sölemem gerekti sen zorladın beni ben en azından senin arkadan hiç bugune kadar konuşmadım hep savundum ama sen balamir sana 15 dolarlık parçayı hediye etmedi diye bize küsüp mileete kötülüyorsan var bi problem... açıkcası senin hala rodaj ayrını bana konuşucagına eski dostunu acaba nasıl geri kazanırımın derdine düşsen çok iyi olur... nihayetinde senin arabanı ben kötülemem hiç bir zaman az altına yatıp sağını solunu söküp takmadım senin için her şeyi yapardım ve yaptım da sende bunu çok iyi bilirsin...
yahuneyin peşindesiniz ?? tantanamı arıosunuz kendinize fatih sen ne zaman otorite oldun bu turbo konusunda?? chatin fatihin yaptığı arabalar neymiş turbo konusunda tecrübesi neymiş?? orj.den turbolu bi araba alıp binmekmi tecribesi?? kendi arabasındaki turbonun ar si trimleri hakkında bi fikri varmı???bi kaç tane turbo civic falanmı yaptın yada bmw??
mertcan arda mustafa(rc) bunlar hep kendleri araştırarak parça seçerek bişeyler üretmiş adamlar bırak kendileri tartışsıon fatihh.. konuşmak istiosan onlara denk bir araba yapar ondan sonra tecrübelerini paylaşırısınnn........
hayırdır ahmet abi sende bizimi sectin hedef?ben gördüklerimi yazdım araba yaparım yapmam seni baglamaz..ama yorum yaparım.otoriteyim falanda demedim...gorduklerimizi yazmamız için illa otoritemi olmamız lazım?
o zaman balamir için konuşsan neyse mertcan asıl ben değil biz balamir ve ben hala inanamıyoruz kardeşimizdin ama kardeşim dostum dedigin insan başkalarına ayrı bize gelince ayrı 2 kişilikli olmamalı....kusuruma bakma sölemem gerekti sen zorladın beni ben en azından senin arkadan hiç bugune kadar konuşmadım hep savundum ama sen balamir sana 15 dolarlık parçayı hediye etmedi diye bize küsüp mileete kötülüyorsan var bi problem... açıkcası senin hala rodaj ayrını bana konuşucagına eski dostunu acaba nasıl geri kazanırımın derdine düşsen çok iyi olur... nihayetinde senin arabanı ben kötülemem hiç bir zaman az altına yatıp sağını solunu söküp takmadım senin için her şeyi yapardım ve yaptım da sende bunu çok iyi bilirsin...
ben msg olarka attım sana utku
yrn butun parcalarını soker verırım
sunuda bıl benım balamir die bi arkadasım yok artık..
bence forumda konusulacak seyler degıl bunlar konuya girmiş gibi olmayayım ama yok senın aracında benım parcalarım var v.s ayıpbişey burada konusulmamalı
Vts_Power
29-10-2009, 20:38
hayırdır ahmet abi sende bizimi sectin hedef?ben gördüklerimi yazdım araba yaparım yapmam seni baglamaz..ama yorum yaparım.otoriteyim falanda demedim...gorduklerimizi yazmamız için illa otoritemi olmamız lazım?
hedef seçme falan yok fatihcim.sen malesef yanlış görürsün çünkü bunlar orj.turbolu 3 tane aynı araba değil specleri farklı kapakları farklı turboları farklı gidişine göre basıncı şudur budur demen yanlış yönlendirme olur.
utkuselamoglu
29-10-2009, 20:39
ben msg olarka attım sana utku
yrn butun parcalarını soker verırım
sunuda bıl benım balamir die bi arkadasım yok artık..
yani bana küsmedin mi mertcan benim hakkımda atıp tutmadın mı milete... senden hiç bişi istemedim olm kafayı mı yedin nedir senin derdin ne alaka.... benim derdim senin dost dedigin insanlara neden böle yapman onu anlayamadım... sen hala malın parçanın turbonun ayarın derdindesin nasıl bi dostluk bu... anladıgım kadarıylan kötü olunca iyi dost olunuyor...
yani bana küsmedin mi mertcan benim hakkımda atıp tutmadın mı milete... senden hiç bişi istemedim olm kafayı mı yedin nedir senin derdin ne alaka.... benim derdim senin dost dedigin insanlara neden böle yapman onu anlayamadım... sen hala malın parçanın turbonun ayarın derdindesin nasıl bi dostluk bu... anladıgım kadarıylan kötü olunca iyi dost olunuyor...
vala utku benım senle bır problemım yokken
dun yanına geldım yuzume bakmadın selam vermedın?
benım problemım balamirleyidi bunu sende bılıosun.
neyse dert sorun degıl
artık ne senın benle nede benım senle muhbaetım arkadaslıgım olmaz..
dostlukmus bılmem ne bos seyler bunlar...
parçalarını yrn sokerım bırakırım sana
buraya yazacak kadar acizmissin utku sagol valla her ıcın sagol.
Vts_Power
29-10-2009, 20:44
yaw utku mertcan çok ayıp oluo bi sakin olun.. mertcan utku malının peşine düşecek bi adam deil sinirle yazmıştır.o deli bişelere kızmıştr bazen banada selam vermeyebilio halk arasında deli die geçio biliosun. :D belliki ortada laf çıkaranlar falan var yüzyüze gelinir konuşulur.buraya yazmayın bişey sakin olun...
utkuselamoglu
29-10-2009, 20:44
vala utku benım senle bır problemım yokken
dun yanına geldım yuzume bakmadın selam vermedın?
benım problemım balamirleyidi bunu sende bılıosun.
neyse dert sorun degıl
artık ne senın benle nede benım senle muhbaetım arkadaslıgım olmaz..
dostlukmus bılmem ne bos seyler bunlar...
parçalarını yrn sokerım bırakırım sana
buraya yazacak kadar acizmissin utku sagol valla her ıcın sagol.
nereye yazıyım mertcan sen hala milete benim hakkımda atıp tutlarından bahset ayıp sana hiç beklemezdim parçaların derdinde asla olmam kardeşim merak etme çalışır kazanırım ben... benim sana hediyemdir ne olursa olsun. ama hala bi özür dileycegin yerde bunları sölüyosun ya gerçekten benim de seninlen bundan sonra konuşucak lafım olmaz ayrıyetten yanıma gelmedin dün yalan söleme benim için söle etti böle etti diye konuşan bi insan hele sen bu kadar sonra yanıma gelicek kadar yüzsüz olabilecegini düşünmem...
hedef seçme falan yok fatihcim.sen malesef yanlış görürsün çünkü bunlar orj.turbolu 3 tane aynı araba değil specleri farklı kapakları farklı turboları farklı gidişine göre basıncı şudur budur demen yanlış yönlendirme olur.
neyse haklısın abi ama genede birbirlerine yakın araclar diye yazdım...
yaw utku mertcan çok ayıp oluo bi sakin olun.. mertcan utku malının peşine düşecek bi adam deil sinirle yazmıştır.o deli bişelere kızmıştr bazen banada selam vermeyebilio halk arasında deli die geçio biliosun. :D belliki ortada laf çıkaranlar falan var yüzyüze gelinir konuşulur.buraya yazmayın bişey sakin olun...
haklısın abi ama benim kalbim kırıldı inan cok kırıldı..
utkuselamoglu
29-10-2009, 20:46
bizimkisi kalp değil zaten taş ...
Vts_Power
29-10-2009, 20:47
bizimkisi kalp değil zaten taş ...
ikinizinde kalbini yiyim la :D romantik ayılar
utkuselamoglu
29-10-2009, 20:48
isteyen istedigini desin biz kimseyi bırakıp gitmeyiz hele sevdigimiz insaları kalan taraf olmak isterim her zaman...
Valla derdiniz beni geçip video çekmekse buyrun deneyelim hemen
çıkalım otobana
seve seve denerim
museyitseniz gelin...
Siz bi yuzyuze gorusun bence daha guzel konusulur , yanlis anlasilmalar var belliki ...
utkuselamoglu
29-10-2009, 20:54
Valla derdiniz beni geçip video çekmekse buyrun deneyelim hemen
çıkalım otobana
seve seve denerim
museyitseniz gelin...
arda seni geçince başı göge deyecekse gidin deneyin...:) adam hala araba diyor ya senin için her şey arabadan ibaret işte...
valla gelin deneyelim
sorun degıl benim icin..
yer belli mekan belli..
utkuselamoglu
29-10-2009, 20:55
valla gelin deneyelim
sorun degıl benim icin..
yer belli mekan belli..
hayatta başarılar mertcan :D diyecek kelime bulamıyorum sana....
utku ne saçmalıyorsun sen bence sen fazla ilaç almıssın bgn
kendine dikkat et sanada başarılar.
utkuselamoglu
29-10-2009, 20:58
utku ne saçmalıyorsun sen bence sen fazla ilaç almıssın bgn
kendine dikkat et sanada başarılar.
evet haklısın saçmalıyorum mertcancım burda öle kendi kendime konuşuyorum işte... 15 dolarlık kıymetimiz yok muş beahhh....
Arabasınında amına kouyum turbosounun da vtecgının de jantınında
allah belasını versın bunu dedırttınız ya bana valla helal olsunnnnnn
Vts_Power
29-10-2009, 20:58
böle olmaz severek ayrılın :D
utku mertcan olmuyor be biraderlerim size yakismiyor, yuzyuze konusun cozun gereksiz mevzular, bir adam geldi araya tas soktu nifak yapti siz bozustunuz ciddi gereksiz...
nolluo lanişiniz gücünüz yokmu sizin eski dosttan dusman olmaz sacma sapan konuşmayın beni delirtmeyin ayıptır yazıktır lan tekkelime daha yazmıyorsunuz ikinizde bırakın zamana ben gelince enine boyuna konuşalım kesinlikle yazı yazmıcaksınız modlar ne yazarsanız yazın silicekler geriye kalangaz veren mallarda konuşmasın kraalını banlarım itiraz ederse gerçektede banlarım adamı delirtmeyin
civic olsyıns gelince kulaakla basınc anlaşıılmaz arsbalar hakkındada götünüzden yorum yapmyın
herkes basar basıncını denerler kim gecerse geçer herkesinkendine göre sebebleri vardır basar basmaz kimse kimseye karışamaz
Istanbul tayfasında bu yok ıste..
Bızde bır deneme ustune bır dunya kavga
Istanbul denıyor gecen gecıyor kalan kalıyor
Istanbul tayfasında bu yok ıste..
Bızde bır deneme ustune bır dunya kavga
Istanbul denıyor gecen gecıyor kalan kalıyor
Mertcanla-Utku arasındaki konu ayrı , bu konunun yapılan deneme ile alakası yok bize yorum yapmak düşmez kendi aralarında çözerler..
Diğer konuya gelirsek, benim açtığım konuda ve diğer konularda turbo vtec yokmu diye morel bozucu çağırımlarda bulunuldu , ona rağmen orda gittik her ne olursa olsun dostca denedik.
Şimdi bazı arkadaşlar neyi tartışıyor veya neyi savunuyor , anlam vermiş değilim gerçekden..
Maxiboost
29-10-2009, 22:57
yazdıklarım kötü birşeylere sebep olmadı işallah? düşüncemi yazdım sadece şu basınç olayıyla ilgili
yazdıklarım kötü birşeylere sebep olmadı işallah? düşüncemi yazdım sadece şu basınç olayıyla ilgili
seninle ilgili bir durum yok kardeşim..sende doğruları yazmışsın
edit : Ayrıca bu koyduğum video neden kaldırdı diyen arkadaşlar için ,
ben daha önce bu şekillde 2 konu daha açmışdım , açtığım konulardan bulabilirler hepsini bir süre sonra silindiğini , bunun sadece o video için özel bişey olmadığını anlayabilirler. Videodaki şartlara göre araç değerlendirip videoda öyle gidiyordu , nasıl bu basınçda böyle gitti gibi yapılan bir kritik tutmaz..
nedir bu basınc olayı yaa kim ne isterse basar kimi ne ilgilendiriyor 18 psi i 8 psi geçer bukadar basit aralarında dünyalar yok vbelli başlı şeyler var biri derki kulağımda duydum11 den falza basıodu LAN SANANE kime ne basarsa basar Götün yiyiyosa sende bas karılık yapma erkeksen bas görelim neymiş ciğerli makinan burda yeter sidik yarışınızdan bıktım lan yo o onu yok bunu bu geçer emin olunki mertcan da basarsa aşa kalşmaz kimseden ama kendince sebebleri var Haa çok istiyosanız çok inada bindirirseniz basar sorun olmaz makinasından bi sorun çıkmaz korkmayın yane öleee korktu kakası geldi sekilllerine triplerine girmeyin ama utku ilemertcanın arasındaki şey yanlış anlaşılmadır ben eminim hepsi gelir geçer ama 3. sahısları bundan sona harbi banlarım ! sittin sende açmam gider abul subuk gereksiz forumlarda yazışırsınız
olum nbıosunuz lan sız ne trıbe gırdınız ankaraya gelım bı mangal yakalım yumusatıyım sızı... lan ayılar akıllı olun lan... gelırım oraya gorursunuz ayıyı... ozgun ayısıda gelır... olum oturun konusun bu kadar mı uzaklastınız bırbırınızden... kardesım Mertcan adam senın yuzune bakmadıysa sıcagı sıcagına bırader bı sorun mu var dıe yanına gıdıp yuzyuze konussan bu noktaya gelmez konusmalarınız. sız dostsunuz sıze yakısmaz uzak kalmaz. yanyana ıken cozuceksınız problemlerı. karı koca bosanıo 15 sene sonra ıcıne atmaktan sız ıcınıza atmayın sevdıgınızın yuzune konusun. unutmayın sevmeyen arkadan konusur.
ıkınızde yakınsınız bırbırınıze yuzyuze konusun opusun helallesın kardesım biz geldıgımizde de hepberaber olalım ınsallah... Allah ayırmısan. amin