Orijinalini görmek için tıklayınız : Cooper S R53 Egzos Sistemi hakkında
Arkadaşlar bende cooper s R53 otomatik vites var. Egzos son susturucuları üçgen şeklinde çift son susturucu var bende ama ben bunu tek susturucu direk boru ile dışarı vermek istiyorum yani aşağıdaki resim gibi ..
http://img515.imageshack.us/img515/7982/modifiedminicoopersmk1t.jpg
bunu yaptırabileceğim güvenilir bir yer varmı ve bunun getirisi götürüsü artısı eksisi ne olur aracıma ?
orjinalde de zaten tek boru gelir.. önce sağ kazana sonra sol kazana sonrada çıkışa.. isterseniz sağdakini iptal edip sessiz bir şekilde kullanabilirsiniz ufak bir kazançla.. yeni yaptırıcam derseniz çoğu eksozcu yapar ama kaliteli birşey olsun isterseniz iskender usta :)
orjinalde de zaten tek boru gelir.. önce sağ kazana sonra sol kazana sonrada çıkışa.. isterseniz sağdakini iptal edip sessiz bir şekilde kullanabilirsiniz ufak bir kazançla.. yeni yaptırıcam derseniz çoğu eksozcu yapar ama kaliteli birşey olsun isterseniz iskender usta :)
Yektanın açıklamalara ek olarak figür yeterli olur heralde.Orj one-ball + headers kullanıyorum gayet memnunum.
http://reviews.carreview.com/files/2007/06/oneball-mod.jpg
8.000rpm
02-11-2009, 08:44
tasarım zaten "gel bunlardan birini iptal et , huzur bul" diye bağırıyor resmen ...
:D:D:D:D
orjinal borularu kaçlık coopor s in ?
cidden fark ediyor ama o susturucu en az 20kg ve kestiği sesi anlatamam.
Headerdan sonra düz kıvrımsız boru olarak geliyor zaten çapı 52-55mm arası olması lazım , sesi susturucusuz aynı grupN arabalar gibi oluyor. Ben yaptırırken zoraki kaynakla orta borudan susturucular ayrılıyor , bu sırada arabayı çalıştırmak istedim :) :) Bu sisteme sadece son susturucu kalıyor ve ses gayet normal araba seviyesine iniyor.
serkan ünlüü
02-11-2009, 09:24
Arkadaşlar bende cooper s R53 otomatik vites var. Egzos son susturucuları üçgen şeklinde çift son susturucu var bende ama ben bunu tek susturucu direk boru ile dışarı vermek istiyorum yani aşağıdaki resim gibi ..
bunu yaptırabileceğim güvenilir bir yer varmı ve bunun getirisi götürüsü artısı eksisi ne olur aracıma ?
benim araba buuu :D :D :D
serkan ünlüü
02-11-2009, 10:17
İSKENDER ustanın maslak
görky orjinalde kat+orta susturucuda varmı varsa sende ortada sökük sadece sonmu var
SULTANOGLU
02-11-2009, 10:36
oha sisteme bak, gelde tekini iptal etme :D
Cooper s egzos bakımından baya bi seçenek sunuyo..S te sağdaki orta susturucu görevi görür ordan bir boru son susturucu olarak soldakine geçer ordanda dışarı.soldakini iptal edip sağdakinide doldurup headers ile kullababilirsin Badboy arkadaşınkı gibi,tatmin ediciliğinden kuşkum yok..Oneball deniyor bu sisteme.Bende OBX headers oneball sistem ve sona magnexin kafasını kestirip taktırmıştım.Herhangi bir orta susturucu yada spral yoktu..:)extreme bi ses olmuştu haliyle.İskenderde olabilir herhalde bi teklik rakamlara.karar senin seçeneğin çok.
Çok güzel olmuş sekoo maşaallah bir sesini duyalım artık :)
serkan ünlüü
02-11-2009, 12:30
yakında kanka sgl amin
görky orjinalde kat+orta susturucuda varmı varsa sende ortada sökük sadece sonmu var
kat headers ile iptal oluyor zaten :) kimi headerslar spor kat ile geliyor ufak rezonatör gibi bi tüp :) sağdaki susturucu orta susturucu görevi görüyor..
kat headers ile iptal oluyor zaten :) kimi headerslar spor kat ile geliyor ufak rezonatör gibi bi tüp :) sağdaki susturucu orta susturucu görevi görüyor..
ok dir yektacım bunu yaparım belki,belkide alta yaparım iskender abide duruma göre artık :)
tasarım zaten "gel bunlardan birini iptal et , huzur bul" diye bağırıyor resmen ...
:D:D:D:D
Kesinlike bende aynı şeyi düşünüyordum :)