Orijinalini görmek için tıklayınız : kopya kredi kartıyla dolandırıcılık
sportinger
06-11-2009, 10:11
aranızda esnaf olan arkadaşlar vardır dikatli olun. dün akşam saatlerinde dükaanlarımdan birine 2 şahıs gelmiş, yaklaşık 1100 tl civarı bilezik almışlar. kredi kartı uluslar arası ve şifre istememiş. elemanlar kimlik kontrolü yaptıktan sonra işlemi yapmışlar. ilgili banka provizyon vermiş ve alışverişi yapıp gitmişler. 15 dakika sonra merkeze bi telefon gelmiş ve şubenizden gerçekleşen ... numaralı yurt dışı kart kopyadır ve paranız bloke olmuştur denmiş. biz direk avukatımızı aradık kamera kayıtlarıyla birlikte direk provizyon merkezine yolladık görüşmeler sonucu, kimlik kontrolü, kimlik ve karttaki ismin tutması nedeniyle paramızın üzerindeki bloke kısmetse bugün kalkacak. muhattap olan banka mesuliyeti ilk önce almak istemedi fakat bizim yogun baskımız sonucu kurtardık. kart sahibi yurtdışı banka provizyon vermiş buna karşılık bizim banka da vermiş ve işlem gerçekleşmiş adamlar hala mesuliyet almak istemiyolar dikat edin başınıza gelebilir...
çok geçmiş olsun ulen nelerle ugrasıyorlar ya..
nitrO_Oxide
06-11-2009, 10:13
Geçmiş olsun valla
sportinger
06-11-2009, 10:26
saolun arkadaşlar. bu arada bankadan aldıgımız bilgilere göre internet sitelerinden alışveriş yapmak için verilen numaralar 200 300 dolar karşılıgı bu tip insanlara satılıyomuş. nebiçim bi memleket burası ya herşeyi taklit ediyolar.
saolun arkadaşlar. bu arada bankadan aldıgımız bilgilere göre internet sitelerinden alışveriş yapmak için verilen numaralar 200 300 dolar karşılıgı bu tip insanlara satılıyomuş. nebiçim bi memleket burası ya herşeyi taklit ediyolar.
bu işin de suyu çıkmış. kartları hayattımızdan çıkarmak en sağlıklı çözüm olacak sanırım...
bu işin de suyu çıkmış. kartları hayattımızdan çıkarmak en sağlıklı çözüm olacak sanırım...
+1 Ben tüm kartları iptal ettiriyorum az kaldı
Öncelikle konuyla ilgili arkadaşa geçmiş olsun.
İkinci olarakta k.kartlrını hayatımızdan nasıl çıkarıcaz onun yerine ne kullanıcaz? Naki mi? hiç zannetmiyorum. Devamlı bir ülkeden başka bir ülkeye gezerken cebimde nakitle mi dolaşıcam yada ucak biletlerimi internetten çok daha ucuza alırken gidip birilerine komisyon odeyerek kat kat pahalımı alıcam? Yada hotel rezervasyonu yapmak istediğimde k.kartım olmadıgı için rezervasyonumu geçekleştiremediğim için gittiğim yerde kapı kapı hotel odasımı aricam.
Bu üsttekiler kendimin kullandıgı yöntemler. Burda birçok arkadaş internetten ucak bileti ve parça siparişi veriyor bir çok işi artık interntten hallediyor onlar için çözüm ne olucak?
Kredi kartları kullanmasını bildikten sonra vede biraz dikkatli şekilde kullanıldıgında gayet hayatı kolaylaştıran unsurlar fakat bilinçsizce harcama yapıldıgına ve dikkat edilmdiğinde insanın başını çok ama çok ağrıtabilir.
Herşeyi nakit almak en mantıklısı paran varsa alacaksın yoksa az bekleyeceksin artık kart faizleri uçmuş durum da faizinin faizini ödemek kadar kötü bir durum yok ALLAH herkese yardım etsin geçmiş olsun .
Acı gerçek kredi kartı olmadan olmaz artık...Uçak biletinden futbol biletine kadar kartla alıyoruz.Yeri geliyor nakit fiyatına taksit yapılıyor nakit vermek enayilik gibi geliyor insana..Sonuçta cebindekinin alım gücünü artırıyor taksit olayı..
Bilinçli ellerde kredi kartının çok iyi bir araç,bilinçsiz ellerde ise batak yuvası olduğunu söyleyebilirim..
sanal kart uygulaması internetten harcamalar için mantıklı geliyor bana
onursumer
06-11-2009, 13:50
çok dikkat etmek gerekli ben mesela kartımı kesinlikle gondermiyorum odeme yaparken onumde odemeyi gerçekleştirilip şifresini giriyorum kopyalama ihtimaline karşı
çünkü kopyalamak çok basit 2-3dk larını alıyor ;)
Gecmis olsun abi.. Malesef sizin cok karsılasabileceginiz durumlardan biri.. Dikkatli olmak lazım dedigin gibi..
gecmıs olsun nerde kuyumcusunuz ? kapalı carsı falanmı ?
Geçtiğimiz günlerde kopyalama olayı benimde başıma geldi banka tespit etmiş eskisini iptal edip yenisini gönderdiler harcama yapılmamıştı. Valla artık kullanmaya korkuyorum kredi kartını bilmediğim yerlerde kullanmam artık.
sportinger
07-11-2009, 10:29
gecmıs olsun nerde kuyumcusunuz ? kapalı carsı falanmı ?
saolun arkadaşlar. . . Ankara ve Kıbrıs ta mazalarım var.
çok dikkat etmek gerekli ben mesela kartımı kesinlikle gondermiyorum odeme yaparken onumde odemeyi gerçekleştirilip şifresini giriyorum kopyalama ihtimaline karşı
çünkü kopyalamak çok basit 2-3dk larını alıyor ;)
aynen.hesap vs öderken kartı göndermek yerine postu rica etmek gerekir.çok dikkat etmiyor insanlar ama görüyorum.buda hırsızların işini kolaylaştırıyor.