Orijinalini görmek için tıklayınız : düz boru
katalizör ve orta susturucum ömrünü tamamlamak üzere düz boru yapayım dıyorum ama karar veremedım 48 likmi 51 likmi olucak erkut abi 48 lik yap demıstı ama tekrar dnısayım ıstedım kat ıptal olcak ama orta kalsınmı ortayıda ıptal ettreyımmı
son orjinal kalsın.. son'a kadar düz çektir abi :D
saxo gibi.
son orjinal kalsın.. son'a kadar düz çektir abi :D
saxo gibi.
düz çekcezde ses fena cıkar busefer
ben 48 lik yaptırdım gayet iyi tavsiye ederim.
nekadara yaptırdın sadece düz borumu orta duruyormu
gokhan035
07-11-2009, 02:12
gökhan bekle biraz acele etme ;)
gökhan bekle biraz acele etme ;)
pekı adaş:)
modify34
07-11-2009, 03:02
51 lik yaptır ortaya spor susturucu koy ben böyle yapmıştım.
TURBO CİVİC
07-11-2009, 08:41
son orjnal kalsın komple duz 51 koy guzel bi honda zırıltısı oluyor.kimi seviyor kimi sevmiyor ama bi tat derim .sıkılırsan araya bi susturucu atarsın
CeM öZeR
07-11-2009, 09:42
Bence de en ideali 51 liktir 48 liğe göre ses çok az da olsa daha tok çıkar ve tatlı bi ses verir.Ortaya spor bi susturucu attır en sonda orjinal son susturucu kalsın ses fevkalade olur. :icon_tup:
dragstar
07-11-2009, 12:55
abi sen bence uzun yol filanda yapıyorsun altların fazla gitmesin 48lik çektir sonada orjinali tak misler gibi gez
sonda dağılınca otto:D
Cihan Çizmeci
07-11-2009, 14:22
Araçla çok geziyorsan yani normaldede çok takılıyorsan 48'lik komple düz ama zevkine yüksek çekmek için çıkarıyorsanız aracı 51 daha ideal gelir.Bence kat iptali 51 lik + ortaya güzel bi susturucu ve sonada güzel bi eksoz yaparsan fazlasıyla memnun kalırsınız
turhanozan087
07-11-2009, 18:08
hiç bi fikrim yok ama aynı şeyden bana da lazım gökan paslaşalım;)
drummer582
07-11-2009, 18:13
4-2-1 krom headers + kat. iptali + 51 komple düz boru + son susturucu :icon_tup:
mükemmel bi sistem civic için tavsiye ederim
ben komple dıyorum duz boru cekeyım sonada orjınal susturucu ama kafama takılan sadece duzboruda cok ses cıkarmı sımdı ortada lazım:)
gökan.....komple 51 düz boru ama büyük kazanlı bir son susturucu ile rahatsız edici bir ses olmuyor....süpersprint tarzı bir egzozla hem performanslı hemde sessiz gidersin....benimki öyleydi...ne trafiklerle sorun yaşadım....nede performansla.....kendi orjianal susturucunlada fena olmuyor.....cırıldıyor bol bol...ama performans bekleme.......
EP3 type-r son tak sona aslanlar gibi gez :)
gökan.....komple 51 düz boru ama büyük kazanlı bir son susturucu ile rahatsız edici bir ses olmuyor....süpersprint tarzı bir egzozla hem performanslı hemde sessiz gidersin....benimki öyleydi...ne trafiklerle sorun yaşadım....nede performansla.....kendi orjianal susturucunlada fena olmuyor.....cırıldıyor bol bol...ama performans bekleme.......
özdın abı son susturucada alcam ama zamanı gelınce sımdıden duz boruyu yapayım kat ve orta borular artık omrunu tamamlamıs cunku
drummer582
07-11-2009, 18:39
orta susturucusuz ses baya yüksek oluyo ama bi okadarda güzel oluo
ulasstoprak
07-11-2009, 21:39
http://i117.photobucket.com/albums/o44/Hawaiianstyle13/jtechcamera105.jpg
http://i117.photobucket.com/albums/o44/Hawaiianstyle13/jtechcamera105.jpg
heheh ses fenadır kesın bunu yapsam ıkı gune surtmekten yamulur:)yokmu ızmırde duzgun ara boru yapcak:)
gokan ben yaptırdım bı ara musaıt olursan gel bak duz boruya ıscılık falan gayet ii fyatıda cok ii kat ıptalı yaptım ortaya spor susturucu sonada hks hi-power koydum tadından yenmıor ortayıda katalizörün cıktıı yere taktık araba fasla basık olduu ıcın ortada srtmsın dıe cok ta ii oldu grenlere kullananlara srabılırsın bnm arabayı...
gokan ben yaptırdım bı ara musaıt olursan gel bak duz boruya ıscılık falan gayet ii fyatıda cok ii kat ıptalı yaptım ortaya spor susturucu sonada hks hi-power koydum tadından yenmıor ortayıda katalizörün cıktıı yere taktık araba fasla basık olduu ıcın ortada srtmsın dıe cok ta ii oldu grenlere kullananlara srabılırsın bnm arabayı...
ptesı yanındayım
BAHADIR24
08-11-2009, 11:41
makyajsız is ler misss tek lambda var kat sökünce arıza yakmıyor kat söktök sökeli arıza lambası demirbaş oldu:( bende kamerden aldığım katta ve ortada ufak bir susturucu 51 boru ve sonda da iyi bir marka olmayan silencerlı egzoz var...silencer varken ses soluk yok çıkıncada güzel gürlüyor...
heheh ses fenadır kesın bunu yapsam ıkı gune surtmekten yamulur:)yokmu ızmırde duzgun ara boru yapcak:)
bende hazır yapılmışı var biliyorsun...uygun fiyatada vereceğimdir....
bende hazır yapılmışı var biliyorsun...uygun fiyatada vereceğimdir....
abı cumaya kadar haber vercem
sökme takma dahil 250 ye yaptırdım o ara header da takıldı. komple düz boruydu polisler ankarada rahat bırakmıyor mecbur söktüm eskisini taktım.
bende 106 gtı var 51 lık eksız duz boru sonada orjınal susturucu taktım ses super oldu polıs falan hıc bısey demıyo sadece 4000 devırden sonra duz boru oldugu ıcın bıraz zırıltı yapıyo ama o seste tatlı bence zırıltıyıda kesmek ıcın ortaya bı susturucu koymam yeterlı ama ben ortaya susturucu koydurmadım . arabayı boyle denemek ıcın deneyıncede performanstada bı kayıp yasamadım onceden supersprınt oval uclu unıversal egzos vardı cok ses cıkartıyordu polısten kacıyordum ankarada son zamanlarda egzosla gezmek çok sıkıntı yaşatıyo özellikle araban modifiyelı veya spor bi arabaysa bu sekılde cok rahat gezıyorum bılgın olsun
Birebir kıvrımlı galvaniz yada farklı malzemeden + orj.susturucu veya büyük kazanlı son susturucu işini görür.Biraz cızırtılı olur ama abartılı değil.
Fotodaki sedana göre :
http://img694.imageshack.us/img694/5436/13082009212.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/7770/13082009213.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/9439/13082009214.jpg
ulasstoprak
09-11-2009, 12:57
özdin abi benim ve buragın borumuzun aynısı ... :D
aviator35
06-12-2009, 16:27
ben de aralıktaki muayeneden sonra düz boru yapcam 51'lik, dc header aldım bir tane de, bakalım nasıl etki etçek...
yılbasından sonra bende yaptrcam artık
bnm de yaptırmam lazım.. (= aldığım bilgiye göre 48 lik boru orjınal son susturucu hoş oluyormuş.. sona spor bir son sustuucu koyarsan sen çok fena oluyormuş.. kararsız kaldım bende.. :(
fsunnetci
07-12-2009, 09:58
Bir kaç defa arabanızı egzoztan dolayı bağlattığınızda emin olun eskiye dönmek isteyeceksiniz..yerim performansını yaa kelimesini çok söyler hale geleceksiniz:)
başkan senin konuya bakış açın farklı..;)
başıma böyle olay çok geldi hep aynı cümleyi kurdum ama egzosum düz borumdan vazgeçemedim.. =)
sence 48 mi 51 mi düz boru 1.4 is için...???
fsunnetci
07-12-2009, 10:19
başkan senin konuya bakış açın farklı..;)
başıma böyle olay çok geldi hep aynı cümleyi kurdum ama egzosum düz borumdan vazgeçemedim.. =)
sence 48 mi 51 mi düz boru 1.4 is için...???
:icon_tup:51 lik tabiki daha iy olur ama şu nu bil ki alt devirlerde cansızlık yaşıyacaksın sıkıştırma düştüğünden dolayı ve yakıtın artacak 1.6 ya yaklaşcak:) ama üst devirlerde gerçekten müthiş bir canlılık oluyor, düz borudan dolayı egzozdan akşamları kıvılcım çıkabiliyor:) gündüzleri göremiyorsun bunu..:icon_tup:
:icon_tup:51 lik tabiki daha iy olur ama şu nu bil ki alt devirlerde cansızlık yaşıyacaksın sıkıştırma düştüğünden dolayı ve yakıtın artacak 1.6 ya yaklaşcak:) ama üst devirlerde gerçekten müthiş bir canlılık oluyor, düz borudan dolayı egzozdan akşamları kıvılcım çıkabiliyor:) gündüzleri göremiyorsun bunu..:icon_tup:
ben alt devir istiyorum aslında üst değil.. headersla üst devir alırım zaten 1.4 is sıkıştırma ile yürüyebilecek bir araç 48 dei düşünüyorum ben.. :soru:
fsunnetci
07-12-2009, 11:41
ben alt devir istiyorum aslında üst değil.. headersla üst devir alırım zaten 1.4 is sıkıştırma ile yürüyebilecek bir araç 48 dei düşünüyorum ben.. :soru:
1.4is'de eğer alt devir istiyorsan 51lik borudan vazgeç ozman.sana şöyle diyeyim benim integrada 61mm'lik boru var aracın egzozuna silencer taktığımda alt devirlerlerde gözle görülür biçimde sıkışma artıyor ve alt devirler canlanıyor ama üst devirlerde araba tıkanıyor yani her güzelin bir kusuru oluyorya burda da böyle oluyor yani.1.4 motor büyük hacimli bir motor değil 1.8lt ve üstü araçlarda 51mm ve üstü şart ama 1.4lt motorlarda bu söz konusu değil..sana tavsiyem 48mm kullan ozmn ve orta susturucu iptal edip düz boru yaptığında zaten aracındaki rahatlamayı hissedeceksin ha birde aracına headers takmadıkça zaten boruları genişletmenin pek bir espirisi olmuyor..:icon_wack
1.4is'de eğer alt devir istiyorsan 51lik borudan vazgeç ozman.sana şöyle diyeyim benim integrada 61mm'lik boru var aracın egzozuna silencer taktığımda alt devirlerlerde gözle görülür biçimde sıkışma artıyor ve alt devirler canlanıyor ama üst devirlerde araba tıkanıyor yani her güzelin bir kusuru oluyorya burda da böyle oluyor yani.1.4 motor büyük hacimli bir motor değil 1.8lt ve üstü araçlarda 51mm ve üstü şart ama 1.4lt motorlarda bu söz konusu değil..sana tavsiyem 48mm kullan ozmn ve orta susturucu iptal edip düz boru yaptığında zaten aracındaki rahatlamayı hissedeceksin ha birde aracına headers takmadıkça zaten boruları genişletmenin pek bir espirisi olmuyor..:icon_wack
heh! şimdi oldu başkan daha mantıklı geldi bu söylediğin.. headers şu an yok araçta o yüzden 48 lin düz boru ciddi rahatlama sağlar.. ;)
fsunnetci
07-12-2009, 12:11
:) eyvallah yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...silencerlı son susturucu alırsan benim gibi iki türlü kullanırsın:) yalnız bazı polisler silencer felan da takmıyor basıyor cezayı bunuda bil..
aviator35
07-12-2009, 17:56
vtec2'ye 51mm yapmak gerekir o halde, ben öyle yapmayı düşünüyorum.
fsunnetci
08-12-2009, 13:11
vtec2'ye 51mm yapmak gerekir o halde, ben öyle yapmayı düşünüyorum.
Vtec2 için 51mm en ideali zaten.60mm de takarsın ama aracında 3 kişi var iken otobanda arabanın motor yüke bindimi uğultu sesinden rahatsız olur hale geliyorsun.yüksek devirlerde hoş oluyor ama düşük devirlerde uğultu fazla oluyor araç içinde..performansınada fazla bir etkisi olmaz (1.6 vtec2 araç için).Benim aracım 1.8 integra vtec olduğu için 61mm normal ama senin araca gerkesiz bence..
aviator35
08-12-2009, 16:44
teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş, 12sinde muayene var, haftaya sanayiden çıkmam artık ben, header, kat iptal düz boru vs:D
arkdaslar peki resmde verilen örnek gb tek parça kaynaksiz nerde taptirabiliriz düz boru?
kadosan sanayide birlik oto egzos git selamımı söyle.. murat mavi 1.4 is de... ;)
potsuz tek parça düz boru yapar..