Orijinalini görmek için tıklayınız : kazada alkollü olmak
slowmotion
07-11-2009, 00:23
bugün kuzenimle giderken sol taraftan çok ufak bir hasarlı kazaya karıştık.yandan hafifce dokundu.karşı taraf anlaşmaya yanaşmayınca trafik polisi çağırdık.karşı taraf alkollüydü.6ay ehliyetine el koydular adamın.daha kaza raporunu almadık. merak ettiğim birkaç şey var. karşı taraf alkollü olunca hertürlü haksızmı oluyor?
farzedelim alkol yok karşı tarafta ama muaynesi veya trafik sigortası yok, haklı olsa bile haksız duruma düşme sözkonusumu? yani şu 8de8 kusur dedikleri olay? bildiklerinizi yazarsanız sevinirim.
birde kaza tutanağına polis imza attırmadı bana, sadece alkol muayne fişine imza attım. memura sorduğumda gerek yok dedi.
Geçmiş olsun.
Muayene ve sigorta konusunu bilmiyorumda karşı taraf alkollü ise tamamen haksız durumda.
muayene ve sigortası yok ise haksız duruma düşme durumu olmaz. Cezasını yer arabası bağlanır falan. Alkollü ise haksız.
bilgim bu şekilde.
slowmotion
07-11-2009, 00:32
teşekkürler arkadaşlar
slowmotion
07-11-2009, 00:40
eyvallah tymu, allahtan çok küçük vurdu :)
Alperen-B
07-11-2009, 00:42
geçmiş olsun kanki. avukat adama çatılır mı aaa suç sende :D
muayene ve sigortası yok ise haksız duruma düşme durumu olmaz. Cezasını yer arabası bağlanır falan. Alkollü ise haksız.
bilgim bu şekilde.
bende bu şekilde biliyorum..geçmiş olsun..
alkollü araç kullanmak yasaktır, tıpkı ehliyetsiz araç kullanmak gibi..
o yüzden trafik kazasına karışan alkollü sürücüye gelip arkadanda çarpsalar 8 de 8 kusurlu sayılır...
PROMINENT
07-11-2009, 00:48
alkollü ise adam niye anlaşmaya yanaşmıyor onu anlamadım?
Yeni sistemde 8 yerine 4 e düştü kusurlar bildiğim kadarıyla...
Karşı taraf alkollüyse karşı tarafın sigortası karşılar masrafları...Can sıkıcı bir durum geçmiş olsun...
Alperen-B
07-11-2009, 00:56
üstüne üstlük caz yapıyor. çok kötü olur sizin açınızdan şöyle böyle gibisinden. ben avukatım falan filan
slowmotion
07-11-2009, 00:57
geçmiş olsun kanki. avukat adama çatılır mı aaa suç sende :D
biz ne avukatlar gördük :D efendiliğimden hiç ödün vermedim kanki, adam ileri geri konuşuyordu. teşekkürler
bende bu şekilde biliyorum..geçmiş olsun..
tşkler dostum
alkollü araç kullanmak yasaktır, tıpkı ehliyetsiz araç kullanmak gibi..
o yüzden trafik kazasına karışan alkollü sürücüye gelip arkadanda çarpsalar 8 de 8 kusurlu sayılır...
bende öyle biliyordum, babam kafamı karıştırdı o yüzden konu açtım.
dostum hiç sorma, kenara çek anlaşalım diyorum adam bana diyorki arabayı çekersem haksız duruma düşerim. abi çek arabanı bak trafik sıkıştı diyorum 30dk oldu diyorum yok diyor. sonra kendi dedi ben yok dedim. adam trafik çağırmamda ısrarcı oldu. sen bilirsin dedi. ben hiç ayıkmadım olay yerine ordan yürüyen normal polisler uyandırdı beni: adamı kaçırma alkollü deyince yüklendik adama... halbuki bana deseki kusura bakma ben alkollüyüm anlaşalım dese hoşgörü içinde olacaktım zaten, olan ona oldu...
Yeni sistemde 8 yerine 4 e düştü kusurlar bildiğim kadarıyla...
Karşı taraf alkollüyse karşı tarafın sigortası karşılar masrafları...Can sıkıcı bir durum geçmiş olsun...
teşekkürler, çok ufak hasar var ama can sıkıcı bir durum işte :(
initial-D
07-11-2009, 01:14
tutanağada imza attırmamışlar,adam polislerle anlaşmasın,onniçin diretiyor olmasın?iyi takip et bence
slowmotion
07-11-2009, 01:17
tutanağada imza attırmamışlar,adam polislerle anlaşmasın,onniçin diretiyor olmasın?iyi takip et bence
iyide adamın ehliyetini aldılar?
leventrc
07-11-2009, 01:18
benimde aklıma o geldi... Geçmiş olsun kardeşim...
slowmotion
07-11-2009, 01:20
teşekkürler, adamın alkollü olduğu anlaşıldı ve ehliyetine el konuldu. inşallah birşey çıkmaz. adam polisleri tanımıyordu eminim. polise 2kere sordum almam veya imzalamam gereken biryer varmı diye yok gidebilirsin dedi:( acaba raporu alırkenmi imzalıyoruz?
Burak Mehmet
07-11-2009, 06:06
hayır alkol sigorta veya muayene kusur dağılımını etkilemez...kazaya karışan taraflara herşey normalmiş gibi işlem yapılır alkollü vs,tarafa işlediği şuçtan dolayı ceza yazılır..
sigortasız trafikte seğretmekte farklı durumlar ortaya çıkar eğer sigortasız tarafa kusurlu ise rücu şahsın kendisine yapılır...
teşekkürler, adamın alkollü olduğu anlaşıldı ve ehliyetine el konuldu. inşallah birşey çıkmaz. adam polisleri tanımıyordu eminim. polise 2kere sordum almam veya imzalamam gereken biryer varmı diye yok gidebilirsin dedi:( acaba raporu alırkenmi imzalıyoruz?
imzalaman gerekiyor normalde, bendede şüphe uyandırdı adam polislerle anlaşmış olabilir, sana göstermelik ehliyetini o anda almış olabilirler valla Türkiye'de yaşıyoruz ***** baban bile olsa sana vuran güvenmiceksin..
geçmiş olsun ufak çaplı bişeyle kurtarmışsınız anlaşılan, Allah beterinden saklasın:o umarım polislerle bi alışverişi yoktur adamın.:beuj:
Burak Mehmet
07-11-2009, 06:55
ifadeden sonra imzalıyorsun...
radar kontrolü yaptıkları kadar alkol kontrolü yapsalar ya...
millet içiyor tasası bize düşüyor.peh