Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 08.11.2009 avımızdan görüntüler

miniks
11-11-2009, 13:00
burası otomobil forumu tabikide biliyorum ama 1 adet güsel bir video paylaştım onu sizlerinde izlemesini istiyorum iyi seyirler

http://www.youtube.com/watch?v=zkUcyEL0OJY

buda bonus BG yasin anlattıkça anlatıyor:)

http://www.youtube.com/watch?v=ed_9UhTlorA

iyi seyirler...

Tuner
11-11-2009, 13:04
Valla ava çıkmayı özledim hoş benim amacım hayvan vurmak değil ama keyifli bir hobi.

smustu
11-11-2009, 13:05
Valla ava çıkmayı özledim hoş benim amacım hayvan vurmak değil ama keyifli bir hobi.

senin kız arkadaşın vejeteryan dı dimi ?

imhotep
11-11-2009, 13:05
counter strıke gibi olmus yaw ehehehe

DENON
11-11-2009, 13:07
köpeğin ferması iyi sakin takılıo pıonter mı acaba

fatiii
11-11-2009, 13:24
tam vurma anı falan olsaymıs cılgın olurmuş.

bu arada hayabusayı yeni gordum hayırlı ugurlu olsun resimlerini bekliyoruz.Allah kazasız belasız iyi günlerde kullanmayı nasib eylesin.

miniks
11-11-2009, 13:25
ingiliz pointer 7 yaşında dişi

miniks
11-11-2009, 13:26
tam vurma anı falan olsaymıs cılgın olurmuş.

bu arada hayabusayı yeni gordum hayırlı ugurlu olsun resimlerini bekliyoruz.Allah kazasız belasız iyi günlerde kullanmayı nasib eylesin.

amin cümlemize inşallah fotolar çok yakında gelicek :)

sulhi
11-11-2009, 13:32
kanlı olsun ağlar..

Ranthor
11-11-2009, 13:32
ben kuşları da seviyorum tüfekleri de nasıl olcak bu iş çözemedim.
hayatta kıyamam bir kuşa...

TünayK
11-11-2009, 13:35
moruklar sılahla culluk avlamak olmadı, sıze yakısan sılahsız ayı avlamak:D:D

miniks
11-11-2009, 13:37
ben kuşları da seviyorum tüfekleri de nasıl olcak bu iş çözemedim.
hayatta kıyamam bir kuşa...

bunun kıymakla bir alakası yok
sonuçta av hayvanını vuruosun ve sonrada afiyetle yiyorsun
ayrıca yaklaşık olarak bu hafta biz 5 saat dolaştık orman içndeyaptıgın spor yanına da kar kalıyor

bu hafta 4 kuş kaldırdık ama 1 tane bile vuramadık mesela lodos cok etkiledi ama hiç yılmadan 5 saat yürüdük maksat muhabbet spor ve dostluk kuş vurmak cilası diyelim

miniks
11-11-2009, 13:38
kanlı olsun ağlar..

sagolasın sulhi usta senide aramızda görmek istiyoruz

RCkid
11-11-2009, 13:38
bizim de drathaar pointerımız var, yollasam ava çıkarır mısınız?
hayvan hayatında av görmedi daha üzülüyorum haline

miniks
11-11-2009, 13:41
moruklar sılahla culluk avlamak olmadı, sıze yakısan sılahsız ayı avlamak:D:D

ahahahahaaa onu anca yasin yapar :)

miniks
11-11-2009, 13:42
bizim de drathaar pointerımız var, yollasam ava çıkarır mısınız?
hayvan hayatında av görmedi daha üzülüyorum haline

kaç aylık

drathaar mı ? pointermi ? bunlar iki farklı cins yoksa 2 adet mi

erkek mi dişimi olmadı gönderirsin bi deneriz egitimde iyiyimdir olurmu olmazmı 2 ay da anlarız

Cihan Çizmeci
11-11-2009, 13:43
İş yerimde Youtube açılmıyor izleyemedim.Eve gidince artık.

"Busa" hayırlı olsun bu arada fotoları bekleriz :)

Yiğit G.
11-11-2009, 13:44
Ben yaşatmaktan yanayım.Kazasız günler :)

RCkid
11-11-2009, 13:46
yanlış yazmışım drathaarımız var bir tane 1.5 yaşında erkek
bizim avcılık merakımız yok zonguldak çaycuma'dan bir tanıdığımızdan yavruyken aldık.

miniks
11-11-2009, 13:46

vallahi yetişme yeri Türkiye olmayan bir kuşu yaşatmak istersen rusyaya gidebilirsin :)

sagol

miniks
11-11-2009, 13:47
bizim avcılık merakımız yok zonguldak çaycuma'dan bir tanıdığımızdan yavruyken aldık.

msn den konuşalım mustafa resimleri varsa gönder bir zahmet bi bakayım önce resimlere de sonra konuşalım

miniks
11-11-2009, 13:48
İş yerimde Youtube açılmıyor izleyemedim.Eve gidince artık.

"Busa" hayırlı olsun bu arada fotoları bekleriz :)

Teşekkürler

RCkid
11-11-2009, 13:50
msn den konuşalım mustafa resimleri varsa gönder bir zahmet bi bakayım önce resimlere de sonra konuşalım

msn den yollarım akşam resimlerini

Yiğit G.
11-11-2009, 13:51
vallahi yetişme yeri Türkiye olmayan bir kuşu yaşatmak istersen rusyaya gidebilirsin :)

sagol

yok sadece zevk için "can alma" yada öldürme kısmındayım ben.Tabiki sizin seçiminiz afiyet olsun :)

SONE-R
11-11-2009, 13:55

+1... zevk için öldürdüğünüz hayvanların da yuvalarında annelerini bekleyen yavruları olduğunu unutmayın... avcılığa karşıyım... zevk için canlı öldürmenin mantıklı açıklaması olamaz...

miniks
11-11-2009, 13:56
yok sadece zevk için "can alma" yada öldürme kısmındayım ben.Tabiki sizin seçiminiz afiyet olsun :)

bu bir döngüdür eger bu kdar avcı o keklik çulluk bıldırcın gibi hayvanları avlayıp bu hayvanları nesli tükenmiyor ise garib şey sadece avlanmamak olucaktır her yerde bu havanların olduklarını bir düşünsene keklik nasıl kokar bilirmisin :) mesela heryerde keklik dolaştıgını düşünemiyorum :)

herkesin kendi düşncesi farklı olabilir

ama uzun yıllardır su altı avcılıgı yapan ve kara avcılıgına yeni giriş yapan ben ve benim gibi su altı avcılgı yapan ve kara avcılıgı yapan bütün avcılar dogaya sizlerden çok daha saygılıdır

cünkü bu saygıyı göstermesse doganında ona bu nimetleri vermiyecegini bilir

Yiğit G.
11-11-2009, 13:57
+1... Zevk için öldürdüğünüz hayvanların da yuvalarında annelerini bekleyen yavruları olduğunu unutmayın... Avcılığa karşıyım... Zevk için canlı öldürmenin mantıklı açıklaması olamaz...

+1000.......

ibrahim
11-11-2009, 13:57
ahmet bu videoyu yaban tv ye yollayın kanka çekimler gayet başarılı

Yiğit G.
11-11-2009, 14:00
benim gibi su altı avcılgı yapan ve kara avcılıgı yapan bütün avcılar dogaya sizlerden çok daha saygılıdır

susuyorum saygılar diliyorum :)

miniks
11-11-2009, 14:00
+1... zevk için öldürdüğünüz hayvanların da yuvalarında annelerini bekleyen yavruları olduğunu unutmayın... avcılığa karşıyım... zevk için canlı öldürmenin mantıklı açıklaması olamaz...

Soner biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim
yaptıgımız kuş avcılıgı çulluk tur

Türkiyeye meşe ler yaprak dökemge baladıgı zaman göç ederler ve yetişkin bir şekilde gelirler bu hayvanın yetişmesi yurt dışındadır yumurtlaması yetişmesi orda gercekleşir burda sadece konaklamaya gelirler gelip gecici kuştur

yani biz yavrusu yuvasında bekleyen kuşu öldürmüyoruz

ayrıca büyük av yapanlarında prensibidir asla dişi hayvan vurulmaz herzaman secilir ve erkek yaşlı hayvan öldürülür

miniks
11-11-2009, 14:01
susuyorum saygılar diliyorum :)

kendi kendine susuyosun buraya yazmıosun yani güsel hareket

konuş canım etrafındakilerle kendini sınırlama bi forumda yazı yazılıo diye ....

miniks
11-11-2009, 14:02
ahmet bu videoyu yaban tv ye yollayın kanka çekimler gayet başarılı

kanka 5 saatlik çekim var elimde çok güsel çekimler fakat kuş kalkışını tam yakalayamadıgımdan dolayı vermicem bu görüntüleri ilerki avlarda nasip

teşekkürler

MUGENPOWE®
11-11-2009, 14:04
lan yasını goren amazonlarda awlanıo sanıcak hahahaha

ibrahim
11-11-2009, 14:04
yaban tv hayranıyım hemen hemen her avı kaçırmadan izliyorum kaçırdıklarımıda gece izliyorum gerçekten tvde izlediğim görüntüler içinde sizinkilerinde olmasını isterdim çekiminiz hariika olmuş inşallah bidahakine iyi bir avla karşımıza tvde çıkarsınız

Yiğit G.
11-11-2009, 14:06
kendi kendine susuyosun buraya yazmıosun yani güsel hareket

konuş canım etrafındakilerle kendini sınırlama bi forumda yazı yazılıo diye ....

Yok hani sen avcılar senden daha dogaya saygılıdır dedinya ben bu lafın üstüne birşey diyemem baska :) Sen benim saygımı , sevgimi nerden biliyorsunki bana bu lafı diyebiliyorsun ? Kaldıki sen bu işi zevk için yapıyorsun.Kendimizi kandırmayalım senin avcılıkta hosuna giden o hayvanı kovalamak , köşeye ksıtırmak , o hayvana dogru tüfeği çevirip vurup ,saçmalarla minicik bedenini delik deşik edip , onun canına son vermektir.Yok doganın dengesi yok bilmemnesi bunlar bahane sevgili arkadasım.Bak sana ne diyorum "afiyet olsun" ama gerçeği kabul et.Gidip o hayvanın etini marketten veya baska birinden alman , o hayvanın canını alıp onu yemek yadar sana zevk vermicektir.Ne diyeyim bir daha afiyet olsun :)

miniks
11-11-2009, 14:07
yaban tv hayranıyım hemen hemen her avı kaçırmadan izliyorum kaçırdıklarımıda gece izliyorum gerçekten tvde izlediğim görüntüler içinde sizinkilerinde olmasını isterdim çekiminiz hariika olmuş inşallah bidahakine iyi bir avla karşımıza tvde çıkarsınız

moruk sabah saat 5 te cekim yapmaya başladım köpegi almaya gittigimzide zaten ahmet spiker gibi başladı sevgili yaban izleyiclieri falan diye ama kuşu çekemedigim için vermicem kuşun grünmesi lazım

miniks
11-11-2009, 14:11
Yok hani sen avcılar senden daha dogaya saygılıdır dedinya ben bu lafın üstüne birşey diyemem baska :) Sen benim saygımı , sevgimi nerden biliyorsunki bana bu lafı diyebiliyorsun ? Kaldıki sen bu işi zevk için yapıyorsun.Kendimizi kandırmayalım senin avcılıkta hosuna giden o hayvanı kovalamak , köşeye ksıtırmak , o hayvana dogru tüfeği çevirip vurup ,saçmalarla minicik bedenini delik deşik edip , onun canına son vermektir.Yok doganın dengesi yok bilmemnesi bunlar bahane sevgili arkadasım.Bak sana ne diyorum "afiyet olsun" ama gerçeği kabul et.Gidip o hayvanın etini marketten veya baska birinden alman , o hayvanın canını alıp onu yemek yadar sana zevk vermicektir.Ne diyeyim bir daha afiyet olsun :)

sen çok şey biliosun Yigit maşallah neden avlanmıosun

kuşu paran parca ettin

tüfeklerimizde tapalarımız var 3 fişekten fazla almaz yani kuşa kaçma imkanı veriyoruz

ayrıca hiç bir avcı kuşa yerde atmaz eger öle olmuş olsaydı 4 tane kuş kaldırıp elimiz boş dönmezdik

köpek önden kuşu kaldırır ve bizde atarız vurulanı alırız vurulmayan zaten kaçar

he markette çulluk satışı başladımı benim haberim yok
keklikte görmedim hiç

burda su altı avcılıgı yapan arkadaşlarımız var hepside benimle aynı fikirde olucaklardır

ben daldıgımda topladıgım çöpler senin gibilerin 1 izmaritten bişi olmaz diye arabdan salladıkları pisliklerdir

ayrıca her yıl vermiş oldugumuz avcılık belgesi pul parası ile de milli parklarda yaban hayatını geliştirmeye yönelik çalışmalara harcanıyor

sen bana dogaya katkılarını bir anlatırmısın lütfen çok merak ettim

o yuzden sen bence hiç bişi yazma bu konu hakkında dogaya saygılı insan

Yiğit G.
11-11-2009, 14:21
sen çok şey biliosun Yigit maşallah neden avlanmıosun

kuşu paran parca ettin

tüfeklerimizde tapalarımız var 3 fişekten fazla almaz yani kuşa kaçma imkanı veriyoruz

ayrıca hiç bir avcı kuşa yerde atmaz eger öle olmuş olsaydı 4 tane kuş kaldırıp elimiz boş dönmezdik

köpek önden kuşu kaldırır ve bizde atarız vurulanı alırız vurulmayan zaten kaçar

keklikte görmedim hiç

burda su altı avcılıgı yapan arkadaşlarımız var hepside benimle aynı fikirde olucaklardır

ben daldıgımda topladıgım çöpler senin gibilerin 1 izmaritten bişi olmaz diye arabdan salladıkları pisliklerdir

ayrıca her yıl vermiş oldugumuz avcılık belgesi pul parası ile de milli parklarda yaban hayatını geliştirmeye yönelik çalışmalara harcanıyor

Avlanmama gerek yok teşekkürler ben hiçbir et ürününü yemem. evet vejeteryanım... Denizede sigara izmarit vs çöp atmam.Benim sana bişey anlatmama gerek yok anlatmaya kalksam zaten bidahaki av sezonu kaçırırsın boşver sen beni. Beni tanımamana ragmen hala "SENİN GİBİ" diyorsun buna takıldım ben sevgili dostum.Sinirlenip kızmayada gerek yok , sen "sohbet" bölümünde konu açmıssın bende avcılıkla ilgili düşüncelerimi belirttim.Herkese sevgiler.

Orhan
11-11-2009, 14:24
Avcılık çok eski bir spordur. Her spor dalında olduğu gibi kuralları vardır. Fakat ülkemizde kurallar çok çok esnek ve ilkel. Mevcut hayvan popülasyonlarını korumaya yönelik tedbirler yetersiz kalıyor. Birçok bölgesel avlak nerdeyse boşaldı. Bunun en önemli sebebi aşırı avlanma malesef. Bagaj dolusu av yapan insanlar gördüm.
Benimde av tüfeğim var çok ava gittim ama hiç av yapmadan döndüm. Amacım avlanmak değildi çünkü ama avdan eli boş dönerken şahin atmaca kartal gibi hayvanları vuranlar gördüm evimde 2 ay şahin baktım iyileşsin diye
Kimseyi itham etmiyorum avlanmasına itirazım olmayan iki hayvan var biri tavşan diğeride domuz ikiside kolay kolay tükenmez hızlı çoğalırlar. Ama kuşlar için durum çok farklı artık ne yazıkki çoğunun üreme alanları işgal altında bide avlandıklarında iyice sayıları azalıyor.
Hele geyik gibi hayvanları hiç affedemiyorum.
Av işi avcının vicdanına bırakılmamalı
Yurt dışında avcılar yüksek bedeller ödeyerek av yapıyorlar toplanan parada doğal parklara harcanıyor öyle bi sistem olsa daha güzel olur. Türkiye'de de var ama sadece belli hayvanlarda

miniks
11-11-2009, 14:26
Avlanmama gerek yok teşekkürler ben hiçbir et ürününü yemem. evet vejeteryanım... Denizede sigara izmarit vs çöp atmam.Benim sana bişey anlatmama gerek yok anlatmaya kalksam zaten bidahaki av sezonu kaçırırsın boşver sen beni. Beni tanımamana ragmen hala "SENİN GİBİ" diyorsun buna takıldım ben sevgili dostum.Sinirlenip kızmayada gerek yok , sen "sohbet" bölümünde konu açmıssın bende avcılıkla ilgili düşüncelerimi belirttim.Herkese sevgiler.

benim sana sinirlendigim konu bilmedigin bir konu hakkında ön yargılı olarak yazı yazman bence ilk mesajında sorular sorarak ögrenseydin iyi olurdu sanada sevgiler

miniks
11-11-2009, 14:30
Avcılık çok eski bir spordur. Her spor dalında olduğu gibi kuralları vardır. Fakat ülkemizde kurallar çok çok esnek ve ilkel. Mevcut hayvan popülasyonlarını korumaya yönelik tedbirler yetersiz kalıyor. Birçok bölgesel avlak nerdeyse boşaldı. Bunun en önemli sebebi aşırı avlanma malesef. Bagaj dolusu av yapan insanlar gördüm.
Benimde av tüfeğim var çok ava gittim ama hiç av yapmadan döndüm. Amacım avlanmak değildi çünkü ama avdan eli boş dönerken şahin atmaca kartal gibi hayvanları vuranlar gördüm evimde 2 ay şahin baktım iyileşsin diye
Kimseyi itham etmiyorum avlanmasına itirazım olmayan iki hayvan var biri tavşan diğeride domuz ikiside kolay kolay tükenmez hızlı çoğalırlar. Ama kuşlar için durum çok farklı artık ne yazıkki çoğunun üreme alanları işgal altında bide avlandıklarında iyice sayıları azalıyor.
Hele geyik gibi hayvanları hiç affedemiyorum.
Av işi avcının vicdanına bırakılmamalı
Yurt dışında avcılar yüksek bedeller ödeyerek av yapıyorlar toplanan parada doğal parklara harcanıyor öyle bi sistem olsa daha güzel olur. Türkiye'de de var ama sadece belli hayvanlarda

şu anda inan Türkiyede ki yasaklar dünyada hiç bir yerde yok

sürek avı domuzda bile yasak en basiti bu

10 ekimde acılan kuş sezonu subat sonu sona eriyor

geyik ve karaca vurmak yasak bunlar içn özel izin gerekiyor ve o izni alabilmke için de verilen para iki adet geyik yetiştirme ücreti

bizler bohçacı degiliz veyahut av sonunda tüfek sıkamadık diyede elektrik tellerine yada dedigin gibi şahin kartala atan insanlarda degliz avlaktan cıkmadan önce tüfegimizi boşaltıyoruz

ama tabiki bir elin her parmagı aynı olmadıgı gibi bu iştede kötü insanlar var

gece avlananlar
bagajını doldurunlar
av yasagına uymayanlar
kaçak avlananlar

ama ben bunlardan degilim btün evraklarım tam ekibim de aynen öle
biz kuş vuramadgımız zaman sacma yakmıyoruz gidip poligona trap atışı yapıyoruz zaten

MertS
11-11-2009, 14:30

keklikte görmedim hiç

katılıyorum abi.

Ailemizde avcılık geleneği vardır dedemde babamda amcalarımda vs.
şimdilerde her ne kadar torun olarak biz yerine getiremiyor olsakta avcılığı severim..
suç veya vicdan azabı çektirecek bir kısmı yok..
avcılık güzeldir..yaban tv yi izlerim arada bir.

SONE-R
11-11-2009, 14:34
kanadalıların yaptığı fok avına ne diyosunuz avcı arkadaşlar?

smustu
11-11-2009, 14:40

o tamamen ticari amaç taşıyan bir olay bununla alakası yok :icon_tup:

miniks
11-11-2009, 14:40

kanadada yapılan fok avı
japonların yaptıgı balina avı
avusturalyalıların gelenksel olarak yaptıkları yunus balina avı
bizim ülkemizde yasak olan ama bütün akdeniz ülkelerinde serbset olan Orfoz avı
Tenhit yapımı için yapılan eti yenmeyen büyük avlar

hepsine karşıyım dostum emin olabilirsin

Akdeniz dalışımda taş altı yaparken karşıma çıkan orfozu bizzat vurmamışımdır Eti yenmesine ragmen

onu vurup ta alıcagım zevki ege de zaten şeytan züber avı yaparak alıyorum

SONE-R
11-11-2009, 14:41

onlar da sayıları artan fokları öldürerek doğanın düzenini (????) sağladıklarını iddia ediyorlar.. pek fark yok ikisi de aynı benim için...

miniks
11-11-2009, 14:41

moruk ticari bile olsa vahşettir

smustu
11-11-2009, 14:42
moruk ticari bile olsa vahşettir

vahşet kısmına tamamen katılıyorum orada sıkıntı yok

ama bu olayla karşılaştırılması yanlış bunu belirtmek istedim :icon_tup:

miniks
11-11-2009, 14:42
onlar da sayıları artan fokları öldürerek doğanın düzenini (????) sağladıklarını iddia ediyorlar.. pek fark yok ikisi de aynı benim için...

onlar o yalanın altına sıgınıyolar moruk bak benim dedigim ile onlarınkini karşılaştırma
çok farklı şeyler ben eti yenen av hayvanı avlıyorum ve limitler dahilinde avlanıyorum

ama onlar kürkü için can alıyorlar

Eriador
11-11-2009, 14:45
Video Cs yada Rambo 1 ilk kan gibi olmuş :)

kazasız günler bro lar ... şahsen bende su avı yapardım yazlıktayken zıpkınla dil balıgı yada herhangi bir balıgı avlayıp mangal da yemesi gibi yoktur ...

marketten alın demişlerde çok merak ediyorum market e gelen hayvanlar yakalanırken ve kesilmedne önce nasıl bir işkence görüyor biliyormusnuz ? emin olun bizlerden çok daha canice avlıyorlar ...

adamlar canlının soyunu tüketmiyor ya dediği gibi işi kuralıan göre yapıyorlar renkler ve zevkler tartışılmaz

SONE-R
11-11-2009, 14:52
suç ve cezası olmasa ben de insan öldürmeyi isterdim... :) :)

ibooo
11-11-2009, 14:57
moruk bayramda şileye gelin istiyosanız misafir ediyim...acaip çulluk var,barajdada tekneyle ördek vurucaz 4.gün.acaip av var setterle barak bekliyo şilede :):)

miniks
11-11-2009, 15:10
moruk bayramda şileye gelin istiyosanız misafir ediyim...acaip çulluk var,barajdada tekneyle ördek vurucaz 4.gün.acaip av var setterle barak bekliyo şilede :):)

moruk Bayramda bir mani olmassa inşallah rize de olucaz Hopal bolmuş oralarda da :)

ördek için daha erken biraz daha sogursa daha lezzetli olur kokusu gider en azından

bu arada bak tekn ile ördek avı yasak Türkiyede en güsel köpege su aportu egitimi vermen olucaktır zaten setter ler yatkınlar suya sıkıntı olmaz

ibooo
11-11-2009, 15:14
kanka tahtalı şilede çok var sadece 1 yere geliyo ışık üninin arkasına saat 7 ile 9 arası başka zaman saat asla yok çok ilginç bi hayvan :)setterın ferması var araması çok iyi ama aportu yok gerçi daha ufak...:)

miniks
11-11-2009, 15:17
ula ufakdan ferma veriosa gerisi geliyor zaten

bu köpekler doguştan avcılar az bişi egitim gerekir sadece içindeki avcıyı uyandırmak lazım

valla hopala hayır diyemz bizi yasin hastası 2 saat oraya kaçsakmı acaba cumartesi ordamısın

cumartesi hopal pazar çulluk :)

DENON
11-11-2009, 15:17
ingiliz pointer 7 yaşında dişibı tane setter imiz vardı adamı kanser ederdı attık yol kearına :D

ibooo
11-11-2009, 15:19
ula ufakdan ferma veriosa gerisi geliyor zaten

bu köpekler doguştan avcılar az bişi egitim gerekir sadece içindeki avcıyı uyandırmak lazım

valla hopala hayır diyemz bizi yasin hastası 2 saat oraya kaçsakmı acaba cumartesi ordamısın

cumartesi hopal pazar çulluk :)

yakabildiğin kadar fişek yakıyosun zaten tahtalıda :) değilim ama gideriz akşamdan sıkıntı yok :)

miniks
11-11-2009, 15:20
bı tane setter imiz vardı adamı kanser ederdı attık yol kearına :D

eger bunu ciddi yazdıysan bunda gülünç birşey yok
o köpegin senin üstünde hakları var
Eger avcılıgı yoksa ozaman ana babayı iyi secip alsaydınız keşke
böle yol kenarına atamassınız o sizsiz hiç birşey yapamaz çünkü
yani çok şey sölerdim sana inan çok sinirlendim gerçekten bu kadar saçma bişi olamaz ne demek yol kenarına attık

DENON
11-11-2009, 15:24
eger bunu ciddi yazdıysan bunda gülünç birşey yok
o köpegin senin üstünde hakları var
Eger avcılıgı yoksa ozaman ana babayı iyi secip alsaydınız keşke
böle yol kenarına atamassınız o sizsiz hiç birşey yapamaz çünkü
yani çok şey sölerdim sana inan çok sinirlendim gerçekten bu kadar saçma bişi olamaz ne demek yol kenarına attık
kızma yaa köyden bırı almıs sonra bahcesınde tavuk kosturuyo yol kenarı dedıgım ööle yanı gıdıp otobana bırakmadık köpeği, yanı ne kadar egıtırsen egıt o köpek av yapamaz

Tuner
11-11-2009, 15:24
bı tane setter imiz vardı adamı kanser ederdı attık yol kearına :D

şaka dimi bu :mad:

DENON
11-11-2009, 15:27
şaka dimi bu :mad:heralde şaka av yapmayan köpek için eger bı daha kullanmıcaksan yol kenarına attık derler bursa m.k.paşa da

Tuner
11-11-2009, 15:27
kızma yaa köyden bırı almıs sonra bahcesınde tavuk kosturuyo yol kenarı dedıgım ööle yanı gıdıp otobana bırakmadık köpeği, yanı ne kadar egıtırsen egıt o köpek av yapamaz

Av köpekleride huskyler gibidir ırksal eğitimleri vardır temel itaat ve ileri koruma eğitimi veremezsin o yüzden uygun ortamlarda ve amacına göre kullanmak lazım sonuç olarak süs köpeği yada koruma-bekçi köpeği değil iç güdüsel olarak av dürtüleri var biraz eğitimle görevlerini öğretebilirdiniz yada sağ sola bırakmam yerine bakıcak birini bulabilirdiniz.

DENON
11-11-2009, 15:29
köpek su anda güvende merak etmeyın memlekette komsumuzun bahcesınde benım sööledıgım şey buralarda bır deyım yanlıs anlama ordan kaynaklandı

Tuner
11-11-2009, 15:30
pardon diğer yazdıklarını sonradan okudum ama eğitim şart ;)

DENON
11-11-2009, 15:33
önemli değil, zaten o köpeği babamın bır arkadası vermıstı nereden bulduysa kendınde av merakıda olmadıgı için adam da babama vermıs ıkı kere gıttı av apmaya baktık hiç umut yok bızde bu köpeğin baştan eğitilmediğini ve yasıda eğitim için bıraz gec oldugunu düşünerek kullanmadık, yanı eger yavruyken gelseydı o köpek usta köpeklerın yanında egıtılebılırdı

miniks
11-11-2009, 15:41
Olsun genede damızlık yapılabilinirdi veyahut av yapan köpeklerle ava cıkartılırsa da dürtüleri yerine gelir egitim lazım yaşı önemli degil okadar yeterki 2 yaş gecmemesi lazım

Orhan
11-11-2009, 15:41
şu anda inan Türkiyede ki yasaklar dünyada hiç bir yerde yok

sürek avı domuzda bile yasak en basiti bu

10 ekimde acılan kuş sezonu subat sonu sona eriyor

geyik ve karaca vurmak yasak bunlar içn özel izin gerekiyor ve o izni alabilmke için de verilen para iki adet geyik yetiştirme ücreti

bizler bohçacı degiliz veyahut av sonunda tüfek sıkamadık diyede elektrik tellerine yada dedigin gibi şahin kartala atan insanlarda degliz avlaktan cıkmadan önce tüfegimizi boşaltıyoruz

ama tabiki bir elin her parmagı aynı olmadıgı gibi bu iştede kötü insanlar var

gece avlananlar
bagajını doldurunlar
av yasagına uymayanlar
kaçak avlananlar

ama ben bunlardan degilim btün evraklarım tam ekibim de aynen öle
biz kuş vuramadgımız zaman sacma yakmıyoruz gidip poligona trap atışı yapıyoruz zaten
Ben konuya kendi açımdan nasıl baktığımı ve yanlışların ne olduğunu yazdım kimsenin av ahlakı ile ilgili yorum yapmam ve yargılamam denk gelirsem jandarmaya telefon eder şikayet ederim doğru davranışta budur sanırım ki sende benimle aynı fikirdesindir. :)
Kanunların varlığı ile uygulanabilirliği çok farklı şeyler şu anda bölgesel olarak köylüler o bölgede hassas ise av yapmaya gitmek bile zor ama kimi ıssız yerlerde bırak avı adam kessen kimsenin ruhu duymaz o nedenle bi çok yerde kontrol nerdeyse imkansız "avcının vicdanı " sözüm o nedenledir.
Kontrol mekanizması öyle bi çalışmalı ki yakalananın canı yanmalı ve diğerlerine ders olmalı ama malesef böyle olmuyor:(
Av işinin geneline karşıyım avcı-doğa dengesi işi tamamen saçma doğa insan eli değmedende dengesini bulur sonuçta doğal dengenin gereğidir. Ama içgüdüsel olarak insanlarda bir av yapma isteği bulunabilir. Bunu da spor olarak yapabilir. Ama işte bunun bi sınırı olmalı.
Kelimelerle ifade edemeyeceğim şeylerle karşılaştım. Koca bir mahalleye poşetle bıldırcın dağıtan birini görseniz ne yaparsınız :mad:
Neyse bu konuda biraz doluyum kusuruma bakmayın gevezelik ettim :o

DENON
11-11-2009, 15:43
Olsun genede damızlık yapılabilinirdi veyahut av yapan köpeklerle ava cıkartılırsa da dürtüleri yerine gelir egitim lazım yaşı önemli degil okadar yeterki 2 yaş gecmemesi lazımhaklısında biraz emek vermek gerekırdı yasını tam bılmemekle beraber tecrubelı eskı avcılar bu köpek av yapamaz demişlerdi nereden anlıyolarsa bılemıorum artık söz dinledik bızde

miniks
11-11-2009, 15:49
Ben konuya kendi açımdan nasıl baktığımı ve yanlışların ne olduğunu yazdım kimsenin av ahlakı ile ilgili yorum yapmam ve yargılamam denk gelirsem jandarmaya telefon eder şikayet ederim doğru davranışta budur sanırım ki sende benimle aynı fikirdesindir. :)
Kanunların varlığı ile uygulanabilirliği çok farklı şeyler şu anda bölgesel olarak köylüler o bölgede hassas ise av yapmaya gitmek bile zor ama kimi ıssız yerlerde bırak avı adam kessen kimsenin ruhu duymaz o nedenle bi çok yerde kontrol nerdeyse imkansız "avcının vicdanı " sözüm o nedenledir.
Kontrol mekanizması öyle bi çalışmalı ki yakalananın canı yanmalı ve diğerlerine ders olmalı ama malesef böyle olmuyor:(
Av işinin geneline karşıyım avcı-doğa dengesi işi tamamen saçma doğa insan eli değmedende dengesini bulur sonuçta doğal dengenin gereğidir. Ama içgüdüsel olarak insanlarda bir av yapma isteği bulunabilir. Bunu da spor olarak yapabilir. Ama işte bunun bi sınırı olmalı.
Kelimelerle ifade edemeyeceğim şeylerle karşılaştım. Koca bir mahalleye poşetle bıldırcın dağıtan birini görseniz ne yaparsınız :mad:
Neyse bu konuda biraz doluyum kusuruma bakmayın gevezelik ettim :o

bence çok güsel yazıyorsun gevezelik degil aslında sölediklerin Türkiyenin ve Dünyanın gerçekleri

aslında cezalar güsel evraksız avlanmanın cezası 5 bin tl + tüfek ruhsatı alamıosun bir daha teybin cezası daha düşük

ama birde şu tarafından bakalım işe bıldırcını teyp kurmadan yakalamak nerdeyse imkansızdır
teyp kurmak yasalmı hayır
teyp satmak yasalmı evet

neye benzedi aynı modifiye ye :)

tamam teyp kurdun oraya bıldırcınlar toplandı mesela bıldırcında limit 5 diyelim

vurdun geri dönersin yani ben vurursam geri dönerim eger çok vurmak istiyorsan kalabalık grub gidersin adam başı 5 tane düşücek şekilde avlanırsın ama limit gecmessin

Allah inandırsın bu yıl ben bıldırcın ne görmedim zaten göç yok olanlarda katlediliolar bizim de hakkımız yeniyo diyebilirim

ben herzaman yasal olanı severim ve yasalara da saygılıyım
bütün evraklarım eksiksiz

ekiptede evraksız insan yok bizim

ben sabah 4 te kalkıp 5 te köpegi alıp saat 6 da merada oluyorum farzedelim 1 saat de 4 çulluk vurdum limitim doldu bırakırım avlanmayı daha fazlasını ne yapayım zaten yeter bana 1 2 saat dinlenirim gider tavşan bakarım ondada limitim 1 tane bulursam alırım bulamassam zaten 12 olmuştur yakarım ateşimi yemegimi yaparım çayımı demlerim sohet ederim dostlarla

tequila818
11-11-2009, 16:54
Çaycumalı mısın yoksa? Bende Devrek'liyimde, o bölgelerde avcılık baya yaygın. :)

elpadre
11-11-2009, 19:13
hey gıdı gunler hey :)

BoraRS
12-11-2009, 07:54
Her türlü avcılığa karşı olan arkadaşlara ben de nacizane fikrimi belirteyim; Amerikada Kanadada ve özellikle Avrupada oldukça verimli ve etkin bir şekilde yapılan bu sporun en temel birinci özelliği, doğayı ve doğada yaşayan av hayvanlarını mümkün olduğunca korumaktır. Bugün koruyamadığın doğanın yarın intikamı acı olur.

Yüzbinlerce göç eden kazın içinden kişi başı en fazla 6 tane vurmak serbesttir. Yazın vurmak yasaktır. Gece projeksiyonla avlanmak yasaktır. Yarı otomatik tüfeklerle (takoz kullanmadan) avlanmak yasaktır. Av hayvanlarını yanıltan teyp ve kasetler kullanmak yasaktır. Koruma alanları içerisinde avlanmak her dönem yasaktır. Tüp kullanarak zıpkınla dalmak yasaktır. Balıklara dinamit atmak yasaktır. Zehirle avlanmak yasaktır. Gece dalmak yasaktır. Yeni tüfek almaya kalkışırsan tüfekle beraber maliyeti 2000 liraları bulur süresi de minimum 1.5 aydır. Bazen aylar bile sürebilir. Avcı olup da av yapmak bu kadar zordur işte.

Biz avcılar (bohçacı değil), doğaya en büyük hizmeti bu yasaklara harfiyen uymakla veriyoruz. Ava gittiğimizde yeri geliyor günlerce tepmediğimiz yol inmediğimiz derinlik kalmıyor. Sonuçta tüfek atmadan tetik düşürmeden geri dönüyoruz. Peki bu bizi üzüyor mu? Tam aksine doğada ava giderken suya ekmek, dağlara kilo kilo pirinç ve bulgur götürerek hayvanların kışın soğukta açlıktan ölmelerini engellemenin verdiği haz ile evimize dönüyoruz.

Bence eğer gerçekten doğa dostu olduğunuzu iddia ediyorsanız, ben size sormak isterim; kaç taneniz kışın karda soğukta dağa bayıra çıkıp belirli yerlere 1 kg pirinç attı? 1kg pirincin fiyatı nedir? Her ay 5 kg atsanız vereceğiniz fazladan 50 YTL sizi fakir mi eder? Ama o attığınız pirincin kaçtane kuşun o soğukta canını kurtardığını bir bilseniz yerinizde bir saniye oturmazsınız :) Kaç taneniz yazın yasak balık mevsiminde afiyetle yediğiniz palamutun eşkinanın karagözün hesabını sordu? Hanginiz bir haftasonu eline bir poşet alıp denizlerdeki çöpü kendince temizledi? Kaç taneniz sigara içip tüm canlıların soluduğu bu havayı kirletiyor?

Yanlış anlamayın bu sorular, ben doğa dostuyum diye geçinen herkesin kendisine sorması gereken sorulardır. Yoksa öyle evde sıcacık koltuğunun başında oturarak sen canlıları öldürüyorsun demekle, görürsem şikayet ederim görmezsem banane demekle ne doğa dostu olunuyor ne de doğa korunuyor.

SONE-R
12-11-2009, 08:01
masum hayvanları öldürmenin bahanesi olmaz... bir kötülüğü yaptığınız iyilikle örtemezsiniz... bir yanlışı başka yanlışla doğrulayamazsınız... 4.5 milyarlık dünya siz avcılar sayesinde mi bugünlere geldi güldürmeyin insanı?

mmustu
12-11-2009, 08:07
masum hayvanları öldürmenin bahanesi olmaz... bir kötülüğü yaptığınız iyilikle örtemezsiniz... bir yanlışı başka yanlışla doğrulayamazsınız... 4.5 milyarlık dünya siz avcılar sayesinde mi bugünlere geldi güldürmeyin insanı?

ayıp sa ayıp günah sa günah bu yapanı ilgilendirir kime ne ki :icon_tup:

şimdi hepimiz 4*4 lük yaşıyoruzda millete bahane bulmamız mı kaldı :icon_tup:

BoraRS
12-11-2009, 08:07
Biz avcılar sayesinde mi hayvanların nesli tükendi? Madem bu kadar hassassınız bakın şu anda Karadenizde ve Marmaranın açıklarında troller avlanıyor. Tek seferde tonlarca balığı yavru büyük demeden katlediyor. Yerken de kimse şikayetçi değil ;) Madem bu kadar doğanın sıkı koruyucularısınız onlara karşı tavrınızı neden koymuyorsunuz? Onca zor şartlara rağmen günlerce yol tepip de avcının vurduğu 2 tane kuşa mı kaldı herşey? O zaman balık da yemeyin. O da avlanıyor. Yumurta da yemeyin. Yeni gelecek hayvanları daha doğmadan yiyorsunuz :) Allah aşkına asıl siz güldürmeyin kendinizi :)

Haa belki bilmiyorsunuzdur alın size trolün zararları;
Trol ve algarnayla yapılan avlanma da denizlerdeki tahribatın önemli bir nedeni. Trol ile kıyılardan üç deniz mili açığa kadar olan sahada avlanmak yasak. Ancak bu yasağa karşın özellikle geceleri avlanma sürüyor. Dipleri sürterek kazıyan trol ağları, binlerce yavru balığın ölmesine, nesillerinin tükenmesine ve balık yataklarının bozulmasına neden oluyor. 20 yıl kadar Marmara'da bulunan mercan, hani, pisi ve kalkan balıkların nesli azaldı, ıstakozlar da hemen hemen yok oldu. 1970'li yıllarda aylık üretimleri tonla gösterilen ıstakozlar şimdi kiloyla kayda geçiyor. Yine, kum motorların yaptığı tahribat, avlanma yasağı ihlali, dinamitçilik, bombacılık, zıpkıncılık, denizlerde trafiğin artması balık türlerinin yok olmasına neden olan diğer etkenler arasında yer alıyor.
KAYNAK:http://www.su-dunyasi.com.tr/mart2004_8/denizkirliligi.htm

Görelim bakalım nekadar doğa dostusunuz :)

SONE-R
12-11-2009, 08:10
tekne kingim ben onları savunur muyum sence?

BoraRS
12-11-2009, 08:13
tekne kingim ben onları savunur muyum sence?

Hocam haklısın onları savunan "insan" olamaz zaten. Ancak bizler de dahil herkes doğayı katleden canlıları katledenler onlardır, bohçacılardır diye bas bas bağırırken sizin kalkıp bizi onlarla aynı kefeye koymanız yakışık almaz.

AvcI
12-11-2009, 08:16
bizde arasıra çıkıyoruz ava zaten yürümek fln yetiyor zevk almana, temiz hava açık alan bence ana kriter bu.

Ranthor
12-11-2009, 08:25
ben de çok kamp yapmak istiyorum. Acayip eğlenceli bir şeye benziyor.

Yiğit G.
12-11-2009, 11:15
ayıp sa ayıp günah sa günah bu yapanı ilgilendirir kime ne ki

Lafım direk konuyla ilgili değil ama sakın bu mantıkla hareket etme.İnsan olsun hayvan olsun , bitki olsun.Bu senin mantıgın daha büyük günahtır...

Eray Yümsel
12-11-2009, 11:19

insanın doğasında var avlanmak. gayet doğal yani

doğal olmayan şey toplu katliam. bu hayvanları toplayıp öldrüp satan neslini tüketendir. yanı avcılık insanların ilk öğrendiği şey değilmi :) öl yada öldür neyin tartışmasını yapıyosunuz.

Yiğit G.
12-11-2009, 11:58
yanı avcılık insanların ilk öğrendiği şey değilmi :)

Hayır..İlk insanlar toplayıcı idi.Ağaç meyveleri , kökler , bitkiler.Daha sonraları buzul çagı yüzünden , meyveler sebzeler azalmaya baslar , işte o zaman avlanırlar.

miniks
12-11-2009, 12:03
Hayır..İlk insanlar toplayıcı idi.Ağaç meyveleri , kökler , bitkiler.Daha sonraları buzul çagı yüzünden , meyveler sebzeler azalmaya baslar , işte o zaman avlanırlar.

bune abi buzul çagı falan
sen maymundan geldigimizide sölersin şimdi

Yiğit G.
12-11-2009, 12:08

euhue yok o kadarını bilmem :D

Diyadin
12-11-2009, 12:11
ben de çok kamp yapmak istiyorum. Acayip eğlenceli bir şeye benziyor.

Tavsiye ederim :icon_tup:

Ranthor
12-11-2009, 12:14
kesinlikle tracking sonra da kamp ama çok kafa adamlarla gitmek lazım
ateş başında geyik yapıcaksın

Diyadin
12-11-2009, 12:22

Kerpe taraflarına gitmiştik temmuzda çok samimi arkadaşınız olsun yeterli akşam ateş başında toplanan gençlerle sohbet ettik gitar muhabbet herşey çok güzeldi :)

Kızlara facebook'tan ekleme sözü verip usulca ayrıldık oradan:D

Bir gecelik çadır macerası yol yemek dahil 2 kişi 50 lira :icon_tup:

BoraRS
12-11-2009, 12:28

Hilmi içimizde maymun ırkından gelenler de yok değil :hahaha:

Şaka bir yana av bir tutkudur. Yaşamasını bilene :)

Tuner
12-11-2009, 12:42

Aslında nisan mayıs gibi 3-4 günlük bir kamp yapabiliriz gayette keyifli geçebilir ortak nokta ayarlanırsa diğer ildeki kardeşlerimizde gelir güzel bir makara olur

miniks
12-11-2009, 14:03
Hilmi içimizde maymun ırkından gelenler de yok değil :hahaha:

Şaka bir yana av bir tutkudur. Yaşamasını bilene :)

avın bir başka güselligi de bu işte türlü türlü güselliklerle karşılaşıyorsunuz
ufak bir çekimim

http://www.youtube.com/watch?v=UTb2KLzj3s8