Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen ve toyota karşı karşıya
Volkswagen 'Dünyadaki En Büyük Üretici' biziz açıklaması yaptı Toyota'dan anında cevap geldi. Toyota, 'üretimde de satışta da liderliğimizi koruyoruz' dedi. İşte iki firmadan yapılan açıklama:
Volkswagen’den yapılan yazılı açıklamada Alman araştırma şirketinin verilerine dayandırılarak ‘Dünyanın En Büyük Üreticisi’ ünvanını Volksawagen’e verildiği duyurulmuştu. Haber 7’de de kullanılan bu basın bülteni üzerine Toyota’dan bir açıklama geldi.
Toyata yaptığı yazılı açıklamada, 2009’un ilk 9 ayında üretimde de, satışta da Toyota’nın Volkswagen’e fark attığını duyurdu.
İşte Toyota’dan yapılan yazılı açıklama:
Geçtiğimiz hafta bazı uluslararası basın mecralarında, bugün de birkaç Türk gazete ve internet sayfasında Toyota’nın dünyanın lider otomotiv üreticisi ünvanını Volkswagen’e kaptırdığına dair haberlere yer verilmiştir. Bu haberler Global Insight şirketinin yaptığı araştırmada Ocak-Eylül 2009 aralığında Toyota’nın 4 milyon, Volkswagen’in 4.4 milyon araç ürettiği sonucuna dayanmaktadır. Ancak açıklanan bu rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır.
Konsolide toplam üretim rakamları karşılaştırıldığında Toyota’nın Ocak-Eylül 2009 aralığında 4.937.729 araç ürettiği, Volkwagen için ise bu rakamın 4.361.000’de kaldığı görülmektedir. Aradaki fark yaklaşık 577.000 araçtır.
Toplam konsolide satış rakamları incelendiğinde ise Ocak-Eylül 2009 aralığında Toyota 5.646.010 araçla liderliğini korurken, Volkswagen toplam satışlarının yaklaşık 1 milyon farkla 4.616.000 seviyesinde kaldığı görülmektedir.
Toyota’dan farklı olarak Volkswagen müşteriye teslimat rakamlarını da belirtmektedir. Hesaplama bu şekilde tekrar yapıldığında da Toyota’nın toplam rakamlarının Volkswagen’e oranla 857.000 araç daha fazla olduğu görülmektedir.
Rakamlar bir kenara bırakıldığında dünyanın lider otomotiv üreticisi Toyota için satış rakamlarından her zaman daha da ön planda tutulan iki değer vardır:
Kalite ve müşteri memnuniyeti.
Bu noktaları gözönünde bulundurmanızı saygılarımızla rica ederiz.
Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş.
Bu da Volkswagen'de yapılan yazılı açıklama:
VOLKSWAGEN 2018 HEDEFİNE ŞİMDİDEN ULAŞTI
Volkswagen Group 2009 ilk dokuz ay sonuçlarına göre en yakın rakibini açık ara geride bırakarak ‘Dünyanın En Büyük Üreticisi’ oldu.
Almanya’nın en önemli araştırma kuruluşlarından biri olan Global Insights tarafından açıklanan sonuçlara göre ilk 9 ay sonunda VW Group, 4,4 milyon adetlik üretimiyle ‘Dünyanın En Büyük Üreticisi’ oldu.
Grup stratejisinin bir parçası olarak 2018 yılında bu sonuca ulaşmayı hedefleyen VW, tüm Avrupa’da hurda indirimi programını başarıyla uygulayarak 2009 yılı ilk 9 ay sonunda ‘Dünyanın En Büyük Üreticisi’ olmayı başardı.
Bu başarıda en büyük katkı, Almanya ile birlikte tüm yıl boyunca araç satışlarının yükseldiği Batı Avrupa ülkelerinin oldu. Hurda indiriminin Eylül ayında sona ermesine rağmen, Almanya Ekim ayında 26.1 oranında büyüyen bir araç tescili artışına şahit oldu.
Yılın ilk dokuz aylık döneminde VW Group’un satışları da yüzde 34 artarak 622.853 adete ulaştı. Bu başarının elde edilmesine, pazara sunulan yeni Golf ve yeni Polo modelleri de yardım etti; her iki modelin satışları da sırasıyla yüzde 54,1 ve yüzde 56,2 oranında artış gösterdi.
Haber10'dan alıntıdır...
Türkiyede doğuş u hesaba katmazsak müsteri memnuniyeti olarak (servisler vs.) VW açık ara önde olucaktır diye düşünüyorum. Ama tahminime göre toyatanın servisleri daha anlayışlıdır diye umuyorum. İkiside çok güçlü firmalar ama toyata ile vw teknolojisi bence karşılaştırılamaz.
neden karşılaştırılamaz? vw nn yapıpta toyotanın yapamadığı ne var mesela? tersi için örnekler çok...
Day Walker
13-11-2009, 18:15
MM Toyota dünya lideri + olarak araç satışlarında da dünya lideri
KorkuluRuya
13-11-2009, 18:15
insana cevreye ekonemiye saygılı olan toyata.
neden karşılaştırılamaz? vw nn yapıpta toyotanın yapamadığı ne var mesela?
Teknik olarak bişey söyleyemem ama vw'nın yapıpta toyotanın yapamadığı tek şey;görsellik bana göre.
Toyota çok sorunsuz konfor abidesi olabilir ama şimdiye kadar hiç bir modeline beğenerek bakamadım.
Rockford
13-11-2009, 18:16
özel toyota servisi bi tanıdıgımız artık dükkanı döndüremiyo diye hyundai kia vb yönüne kaydırdı işini :D durumu yeterince anlatıyodur sanırım. musteri memnuniyetinde hakkaten toyota güzel :)
Teknik olarak bişey söyleyemem ama vw'nın yapıpta toyotanın yapamadığı tek şey;görsellik bana göre.
Toyota çok sorunsuz konfor abidesi olabilir ama şimdiye kadar hiç bir modeline beğenerek bakamadım.
94 üretimli supra da dahil mi buna ?
Dünyada sorunsuzluk ve müşteri memnuniyetinde başı çeken iki firma Lexus ve Toyota dır.
görsellik konusunda bir nebze haklısın.. corolla, avensis gibi c ve d segmentinde üretilen arabaların tipleri pek güzel sayılmaz.
ama Lexus gibi çok güzel üretimleri de var.. Lexus'a denk bir vW yok mesela...
neden karşılaştırılamaz? vw nn yapıpta toyotanın yapamadığı ne var mesela? tersi için örnekler çok...
En basit örnegi Toyata Türkiye ye kaç yılında dizel araçlarını sokabildi ?
Ülkemizin yakıtından korkup ;) Vw bu sektörde kaç yıldır lider yada liderlerden biri ?
KorkuluRuya
13-11-2009, 18:25
toyata tasarını degişmesi gerekiyor.şart.
sonra vw.ne derse.haklı derim..
Ülkemizin yakıtından korkup ;) Vw bu sektörde kaç yıldır lider yada liderlerden biri ?
Japon üreticilerin (toyota, honda, mazda, subaru, nissan vs) dizel motorlara bir antipatisi olabilir.. Pek tercih etmiyorlar sanırım..
benzinli hilux pek hatırlamıyorum ;)
83 model land cruiser
http://www.sahibinden.com/hayatta_kalabilmek_icin_hersey_mevcut_-16WQQaXQQ17164345WQQpXQQdisplayitem
85 model dizel hilux
http://www.sahibinden.com/acillllll_acilllllll_fiyat_dustuuuuu_-28WQQaXQQ17240960WQQpXQQdisplayitem
korkudan ziyade pazarlama stratejisi diyelim. Hiç bir japon firması yakın geçmişte pazardaki talepten ötürü dizel binek aracını piyasaya sürmedi. Hatırladığım 2000lerin başında mitsubishi direkt enjeksiyonlu carismaları sürdü piyasaya , sonrasında ekonomik arabalar rehabet görmeye başladı :icon_tup:
Land Crusier gibi dünyanın bir numaralı arazi aracı gibi bir aracı var mı Vw nin? ;)
Evet japonlar pek dizele sıcak bakmıyorlar gibi.
Land Crusier gibi dünyanın bir numaralı arazi aracı gibi bir aracı var mı Vw nin? ;)
toureg , binek suv lar içinde arazide en yeteneklisi diyebiliriz aslında.
depresif
13-11-2009, 18:30
bu bi kıstas olarak görülemez diye düşünüyorum çünkü araçlarla alakası yok bunun tamamen satış ve sonrası için müşteri memnuniyetiyle alakalı kötü mazot çok sorun çıkartır buda markanın imajını lekeler sonuçta vw de en az kötü mazottan sebeble arıza çıkarabilcek bi araç ve hepsi gibi çıkarıoda sonuçta honda da dizel araçlarını tr ye getirmio ama kimsede kötü diemez :)
Japon üreticilerin (toyota, honda, mazda, subaru, nissan vs) dizel motorlara bir antipatisi olabilir.. Pek tercih etmiyorlar sanırım..
Bencede öyle ikisininde üretim şekilleri çok farklı ve farklı kitlelere hitab ediyorlar.
toyota, supra yı yaptı ya başka araba üretmesede olur :D
Aynen japonlarda öncelik benzin :)
Bu iki firma arasında şöylede bir fark var;toyotanın (türkiye için konuşuyorum) kemikleşmiş bir müşterisi var,toyota kullanan biri model yükseltip yeniden toyota alıyor.
Araya başka marka girmeden 3-4 toyota değiştiren biliyorum.
Ama vw dışarıdan çok müşteri alıyor,daha önce aklına bile gelmemiş biri gidip vw alabiliyor,burda devreye görünüş giriyor bence işte.
Tasarımdan etkilenip vw alanlar ve toyotaya alışmış,hizmetine alışmış,konforu bağımlılık yaratmış olanlarda tipe fazla önem vermeden toyotaya binmeye devam ediyor.
toyota, supra yı yaptı ya başka araba üretmesede olur :D
Lexus ta var canavar gibi ama ülkemizde yok.. Gerçi burda satılsa biz yine dışarıdan izleriz ama olsun canlı canlı görmek hoş olur :) :)
http://www.lexus.de/Images/lex8RangLsGallDoDeskMed8_tcm576-613630.jpg
http://www.lexus.de/Images/lex8RangLsGallDoDeskMed2_tcm576-613624.jpg
http://www.lexus.de/Images/Lex8RangIsGallDoDeskMed04_tcm576-827916.jpg
Day Walker
13-11-2009, 18:41
sabancının toyota yı bırakmasıyla yeni ürünler ülkemize gelmeye başlıyacak şu hybrid prius yarından itibaren plazalarda olacak bizde 1 haftadır var görmek isteyenler derindereye gelebilir önümüzdeki sene lexsus gelebilir ama kesin değil
O zaman bu rekabet piyasasında VW bir kaç sene önde demek oluyor bu :)
Yada söyle diyelim tüketicinin ihtiyaçlarını bir kaç yıl önceden fark edip buna yönelik araçlar üretiyor.(Toyata ya göre)
Çok üst sınıf yada diğer spor otomabilleri karıştırmazsak Toyata nın önde olduğunu söylemiştiniz neler var mesela ?
CeM öZeR
13-11-2009, 18:46
Toyota mı yapmayın lütfen arkadaşlar kalitede VW'nin yanından geçemez.VW ise üst seviye Audi,Bmw,Mercedes gibi kalite firmaların arkadasından koşturuyor.
Day Walker
13-11-2009, 18:46
O zaman bu rekabet piyasasında VW bir kaç sene önde demek oluyor bu :)
Yada söyle diyelim tüketicinin ihtiyaçlarını bir kaç yıl önceden fark edip buna yönelik araçlar üretiyor.(Toyata ya göre)
Çok üst sınıf yada diğer spor otomabilleri karıştırmazsak Toyata nın önde olduğunu söylemiştiniz neler var mesela ?
sağlamlık sorunsuzluk geniş servis ağı bakımların WW göre ucuz olması garanti gibi prosedürlerin 3 sene değilde makul bir fiyat karşılığı 5-6 seneye çıkartılması satış sonrasında mm ön planda olması
Toyota mı yapmayın lütfen arkadaşlar kalitede VW'nin yanından geçemez.VW ise üst seviye Audi,Bmw,Mercedes gibi kalite firmaların arkadasından koşturuyor.
:hahaha: :hahaha: kalite TQM ;)
Toyota her zaman gözümde çok saygın bir şirket olarak kalıcak. Tabi sorunsuz ve satış üretim adetleride hep tavan durumda. Ama Lexus dışındada şık araçlara ihtiyacı var bence. Lexus alıcak parası olmayanlara tasarım haram mı ? :)
toyotamda var vw nımde var ıkısıde ıyı sıkıntı yok :D
Boost Up
13-11-2009, 18:55
Yanından geçemez:soru: Toyota hakkında pek fikir sahibi değilsin sanırım:heyoo:
sağlamlık sorunsuzluk geniş servis ağı bakımların WW göre ucuz olması garanti gibi prosedürlerin 3 sene değilde makul bir fiyat karşılığı 5-6 seneye çıkartılması satış sonrasında mm ön planda olması
Sağlamlık mı yapmayın gözünüzü seviyim VW den Toyata daha mı sağlam ? Hepsine sesimi çıkartmam ama tutupta bi japon arabasınada bi alman arabasından daha sağlam ve konforlu dedirtmem eğer aynı sınıf araçları ise ..
CeM öZeR
13-11-2009, 18:57
Yanından geçemez:soru: Toyota hakkında pek fikir sahibi değilsin sanırım:heyoo:
Her türlü arabaya bindim kardeşim mesleğin içindeyiz merak etme. ;)
Day Walker
13-11-2009, 19:02
Sağlamlık mı yapmayın gözünüzü seviyim VW den Toyata daha mı sağlam ? Hepsine sesimi çıkartmam ama tutupta bi japon arabasınada bi alman arabasından daha sağlam ve konforlu dedirtmem eğer aynı sınıf araçları ise ..
ben derim TOYOTA DAHA SAĞLAM !
Boost Up
13-11-2009, 19:03
Her türlü arabaya bindim kardeşim mesleğin içindeyiz merak etme. ;)
Bilmem artık.. Ama Toyotalar çok daha uzun ömürlü ve sağlam bence:rolleyes:
Toyota , Türkiye'de Sabancı grubu tarafından tamamen elden çıkarılmış.
Boost Up
13-11-2009, 19:04
Herkesde bir marka fanatikliği var.. Kim ne araç sahibiyse yada arabası ne malıysa direk onu savunuyor.. Niyeyse kimse objektif yaklaşamıyor..
Bilmem artık.. Ama Toyotalar çok daha uzun ömürlü ve sağlam bence:rolleyes:
Katılıyorum. Bugün bi 97 model bir corollaya baktığımzda bile sağlamlığı hala ön planda hala diri durur.
Day Walker
13-11-2009, 19:05
Toyota , Türkiye'de Sabancı grubu tarafından tamamen elden çıkarılmış.
evet sabancı tamamen bıraktı Araplar aldı ALJ firması tüm dünyada toyotanın 1 numaralı distrübütörü oldular
mekanikte toyota ezer, toyotanın çürüdüğü yerde vw ayakta kalır.
Toyota her zaman gözümde çok saygın bir şirket olarak kalıcak. Tabi sorunsuz ve satış üretim adetleride hep tavan durumda. Ama Lexus dışındada şık araçlara ihtiyacı var bence. Lexus alıcak parası olmayanlara tasarım haram mı ? :)
hakkaten ya su corollalar yuzune bakilacak tipte olsa biraz da modifiyeye yatkin olsa direk alip kafam rahat binmek istiyorum :)
vw le kıyaslayacak olursak passat cc yada scirocco ucuz mu ki :)
aurise 40 milyar verene kadar 55 milyara rocco almak daha bir şık durur :)
0 olarak sinirlamayalim bence, mesela Golf 4 2.elde normal paralara alinabilen gayet guzel gorunumlu bir otomobil ..
supra alayina gider tabi, normal araclar icin diyorum :)
Day Walker
13-11-2009, 19:12
aurise 40 milyar verene kadar 55 milyara rocco almak daha bir şık durur :)
auris 4 kapılı bi araç sen spor bi otomobilden bahsediyosun
scrocco gibi olmasın ama bari bi golf kadar olsun tasarımı. :D
H22Power
13-11-2009, 19:14
volkswagen ile toyotayı mı karşılaştırıyorsunuz neyin kafası bu söleyin bende kullanıcam:hahaha:
Dogrudur... Toyota'nin(Lexus dahil) iki üc modeli disinda dizayni güzel bira araci yok... yanliz VW'ninde yok:D
Tamam bende objektif olmayabilirim(aslinda passat ve skoda'da kulanicisiyim), ama Toyota ile VW'yi kiyaslamak Elma ile Armudu karistirmak olur, heleki saglamlikda ;)
Kesinlikle Toyota!
not:Bir arakadasda, VW yarisa yarisa Audi vs ile yarisir demis... niye yarisin? Audi VAG Gurubuna ayit degilmi;) VW, Audi, Seat, Skoda sadece iki üc noktada farkli yoksa ayni arabalari farkli isimlerde kullaniciya, affedersiniz "gagaliyorlar":D
volkswagen ile toyotayı mı karşılaştırıyorsunuz neyin kafası bu söleyin bende kullanıcam:hahaha:
:hahaha::hahaha::hahaha:
scrocco gibi olmasın ama bari bi golf kadar olsun tasarımı. :D
yeni avensisi asla beğenmiyorum , önceki kasası 1000 basar mesela.
auris şık kaliteli bir araç, az da yakıyor ve benzinlisinin performansı 132hp fln gayet başarılı. Golf tsi ile çok aşama kaydetti , 1.6 8v ile bu iş olmazdı fsi larda çok yakınca tsi tam zamanında devreye girdi.
Jetta yı katarsak , bu sınıftan öte bir araba yani passatla bora arasında bir segment yaratır gibi bir araba yaratılmış ama etiketi fazla :rolleyes:
mesela passat cc çok etkileyici bir araç ama bu fiyatlara çıkınca ben şahsen bmw e60 bakmaya başlardım yada audi a6 ..
Dogrudur... Toyota'nin(Lexus dahil) iki üc modeli disinda dizayni güzel bira araci yok... yanliz VW'ninde yok:D
Tamam bende objektif olmayabilirim(aslinda passat ve skoda'da kulanicisiyim), ama Toyota ile VW'yi kiyaslamak Elma ile Armudu karistirmak olur, heleki saglamlikda ;)
Kesinlikle Toyota!
not:Bir arakadasda, VW yarisa yarisa Audi vs ile yarisir demis... niye yarisin? Audi VAG Gurubuna ayit degilmi;) VW, Audi, Seat, Skoda sadece iki üc noktada farkli yoksa ayni arabalari farkli isimlerde kullaniciya, affedersiniz "gagaliyorlar":D
Kusura bakmayında buna gagalamak değil bütün pazar müsterisine hitab edebilmek diyorlar bence :) hepsini farklı kalitede üreterek
CeM öZeR
13-11-2009, 19:22
Arabadan anlayışına hayran kaldım... :hahaha:
Kesinlikle Toyota!
yani dimi :)
skoda suberb ile audi a6 aynı araçlar halbuki...
Boost Up
13-11-2009, 19:26
Ki hatta Superb Skoda değilde daha lüks bir marka olsa çok daha iyi satar A6 dan. Forumda Emre abı(::EmRe::) bana bir link yollamıştı, İngilterede Skoda Superb ı lüks bir otelin önüne koyup bütün Skoda ve Superb yazan yerlerini kapatmışlar. Herkes Mercedes yada Maybach falan demiş. Bence çok ta güzel bir araç Superb:) Sadece markadan kaybediyor:D
CeM öZeR
13-11-2009, 19:28
Tamam anlıyorum sizsiniz sakin olun.Biz arabadan anlamıyoruz...
ilkerrrrr
13-11-2009, 19:39
2 tane 100.000 km de aynı motor hacminde hiç açılmamış motoru alın (mesela 4-afe ile vw de muadili hangi 1.6 motor var ise) internallere hiç dokunmadan aynı basınçta turbolayın hangisine uzun binersiniz sizce?
Ben cevabı biliyorum.
Vw'ler bence de tip olarak daha güzel araçlar lakin sağlamlık konusunda alman araçları her zaman daha sağlamdır klişesine kapılmayı doğru bulmuyorum.
ahmetbaha-drs
13-11-2009, 19:40
Toyota gerçekten çok sorunsuz araçlar üretiyor Rav4 2 senedir periyodik bakımı dışında hiç uğramadı servise,servisleride başarılı fakat tasarım konusuna bende katılıyorum biraz daha geliştirebilirler kendilerini,Bana göre Toyota'nın en şık aracı Land Cruiser..
Volkswagen'de iken kendimi çok güvende hissediyorum mesela (Polo'dan-Touareg'e aynı durum) ve Toyota'dan daha prestijli bir marka olduğunu düşünüyorum..Baz donanımlı bir Jetta'yı full Corolla'ya tercih ederim:) İkiside iyi markalar,rekabet olsun ki fiyatlar düşsün:D
evet toyota gerçekten çok sağlam ve dayanıklıdır..
ama yok yani elle tutulur tek bir tasarımı yoktur şu ana kadar istisnalar harici..
selefinde tasarımı ile öne çıktığı modeli var olduğunu hatırlamıyorum...
hep sağlamdır ya dayanıklıdır derizde ben çok güzel ama ya denildiğine pek rastlamadım
avrupada o yüzden satılmıyor pek.. satış oranlara çok düşük
tarzları değil arabayla evlenmiyorlar güzel bir model güzel bi tasarım güzel bir motor daima öncelikli sırada
benim mantığıma daima toyota ters bi kaç problemi olsun ama bari bakınca içime sinen bi araba olsun
toyota uzak bana..
Toyota sağlam araçlar üretiyor evet.Bana göre Volkswagen'den daha sağlam ve sorunsuz araçlar üretiyor hatta.Fakat bazı arkadaşlar konfor sağlamlık karıştırıyorlar yada(aşırı marka fanatikliğine kaçarak)bir markanın bir konuda başka markayı geçebileceğini kabul edemiyorlar.Konfor güvenlik ve prestij dediğimde ise bu sefer volkswagen daha ağır basıyor bana göre altını çiziyorum bana göre.Estetik konusuna gelince herkesden herkese göre değişir bu bende beğenmiyorum toyotanın şuanki çizgisini, ama volkwagen'ide çok beğendiğim söylenemez(şimdi birileri çıkıp bana yok eosu beğenmiyor musun toyota suprayı üretti beğenmedin mi demesin.bahsettiğim gelen tasarım olarak modele indirgemeyin).Ama en önemlisi hala objektif bakamıyoruz şu konulara, bazıları hala sanki kişiliğine hakaret gibi algılıyor bu tür konuları,heleki bazıları sanki biri süper spor bir otomobil üreticisi diğeri ticari araç üreticisiymiş gibi kendi kullandığı araba markası ile diğer markayı karşılaştırmayı bile yakıştıramıyor !
burak özer
13-11-2009, 20:15
:icon_tup::icon_tup:
sadece vw değil o vag satışları toplam. audi seat skoda vw lamborghini bentley bugatti ve bikaç ay önce eklenen porsche.
mesajlara göz gezdirdim biraz ama çok kısıtlı bir bakış açısıyla yazılmış çoğu. toyota grubun yaptığı otomobiller daha sıradan vw e göre.
vw ne zmn hybrid yapıcak ve sokucak :heyoo:
hilux gibi motorlarına kadar suya gömülüp taklalar atıpta yürüyebilen pickup vs tarzı aracı varmı vw nin?
aynen abi dediğin şekilde.
Türkiyede doğuş u hesaba katmazsak müsteri memnuniyeti olarak (servisler vs.) VW açık ara önde olucaktır diye düşünüyorum. Ama tahminime göre toyatanın servisleri daha anlayışlıdır diye umuyorum. İkiside çok güçlü firmalar ama toyata ile vw teknolojisi bence karşılaştırılamaz.
ben buna sadece gülerim :hahaha::hahaha:
12 yılı aşkın süredir Toyota kullanıyoruz 1 kez bile bizi yolda bırakmadı ayrıca, servislerimizin lobby leri 4-5 yıldızlı otel kalitesinde olup müşteri memnuniyeti için ps, pc ler, yiyecek içecek vs tarzında hizmetleri mevcut.
ben derim TOYOTA DAHA SAĞLAM !
e36 bmw , euro ncaptan 92 yılındaydı sanırım 2 yıldız almışken aynı testten ae101 3 yıldızla çıktı (hatırlatma e36 ae101 den bir sınıf daha yukarda ;))
:heyoo:
burak özer
13-11-2009, 20:52
12 yılı aşkın süredir Toyota kullanıyoruz 1 kez bile bizi yolda bırakmadı ayrıca, servislerimizin lobby leri 4-5 yıldızlı otel kalitesinde olup müşteri memnuniyeti için ps, pc ler, yiyecek içecek vs tarzında hizmetleri mevcut.
Bunlar Wolksvagen'de Yok heralde :hahaha::hahaha::hahaha:
Bunlar Wolksvagen'de Yok heralde :hahaha::hahaha::hahaha:
evet biliyoruz vw bayilerindede ne kadar ilgilendiklerini arkadaşımın poloyu bakıma falan götürdüğümüzden ;)
sen en kısa zmnda bi toyota plaza ziyaretine gitmelisin bence :heyoo:
problemde orda işte :)
hep aynı şeylerle övünebiliyor
daha iyi motoru var ama denilemiyor
daha iyi yol tutuyor denilemiyor
daha konforlu denilemiyor..
niye acaba
:)
sadece vw değil o vag satışları toplam. audi seat skoda vw lamborghini bentley bugatti ve bikaç ay önce eklenen porsche.
mesajlara göz gezdirdim biraz ama çok kısıtlı bir bakış açısıyla yazılmış çoğu. toyota grubun yaptığı otomobiller daha sıradan vw e göre.
çarpıcı yada özel bir yan görebiliyor musun ?
Hiç bir avensis bir passat kadar pahalı olmadı mesela. Sunduğu farklar neler diye bakarsan dsg şanzıman sistemi yada kafasına göre bozulabilen elektronik park butonu mu ?
2.0tdi güzel bir makina ama 2.0fsi tam bir fiyasko ve felaket çok yakıyor mesela .
Aynı benzerlikleri jetta , golf ve polo da da görebilirsin. Birbirlerinden servisi , müşteri memnuniyeti ve sorunsuzluğu dışında üstün osu var busu var diyemiyoruz.
burak özer
13-11-2009, 20:59
evet biliyoruz vw bayilerindede ne kadar ilgilendiklerini arkadaşımın poloyu bakıma falan götürdüğümüzden ;)
sen en kısa zmnda bi toyota plaza ziyaretine gitmelisin bence :heyoo:
Sen gel burdaki Vw Bayisinde misafir edelim seni 2-3 saat bilardo felan oynarsın sürekli Toyata bayisinde oturmaktan sıkılmışsındır:hahaha:
niye acaba
daha iyi motoru var , çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü, daha performanslı ;)
yeni kasalarda yol tutuş yakalandı, ve ae92 corollalar o yıllardaki en iyi yol tutan araçtır sınıfında.
jettanın konfor olarak benim corollamdan pekte bi farkı yok, hatta bnm kasa corolladan tsi (170) jetta ya geçiş yapmış birisi act zamanlarında konu açmıştı herşeyi güzel ama uzun yolda corollanın koltukları çok daha rahattı daha az ağrıtıyodu sırtımı oramı buramı diye yazmıştı ;)
niye acaba
atmosferik benzinli tüm makinalarda toyota teknolojik ve dayanıklılık anlamında üstündür diyebilirim. Aşırı beslemeyi kıyaslamak isterdim ancak toyota uzun süredir aşırı besleme binek araç üretmiyor.
Yol tutuş olarak auriste corolla da yeterli yol tutuşu sunuyor , golfle yada jettayla aralarında dağ deniz farkı göremezsin, sınayabilcek bir ortamda TR şartlarında yaratamazsın. Fren desen yine bir fark yok ama az yakma konusunda ben toyota nın yine bir adım önde olacağını söyleyebilirim.
Konfor olarak bakarsan vw grubu yumuşak karakterli araç yapmayı tercih eder, golf gti bile sıradan golften pek farklı sayılmaz , hoş dış görünümü de pek farklı sayılmaz , buyrun aksini iddia edin :)
atmosferik benzinli tüm makinalarda toyota teknolojik ve dayanıklılık anlamında üstündür diyebilirim. Aşırı beslemeyi kıyaslamak isterdim ancak toyota uzun süredir aşırı besleme binek araç üretmiyor.
Yol tutuş olarak auriste corolla da yeterli yol tutuşu sunuyor , golfle yada jettayla aralarında dağ deniz farkı göremezsin, sınayabilcek bir ortamda TR şartlarında yaratamazsın. Fren desen yine bir fark yok ama az yakma konusunda ben toyota nın yine bir adım önde olacağını söyleyebilirim.
Konfor olarak bakarsan vw grubu yumuşak karakterli araç yapmayı tercih eder, golf gti bile sıradan golften pek farklı sayılmaz , hoş dış görünümü de pek farklı sayılmaz , buyrun aksini iddia edin :)
Toyota atmosferık olarak hangı makınesıyle daha ustunkı? gercı haklısın cok makıne yok, wvde 1.6 115 var,2.0 150 r32ler var 3.2 250lık makınesı.. bılemıorum olayı sırf n/A Olarak sınıflandırsak bıle one cıkamıyor Toyota.. dızel ve turbo gırdıgınde ısın ıcıne wv acık ara ustun..
yol tutuş
golf corolladan bence daha ıyı yol tutuodur, wv ler yumusaktır yana yatar ama kopmaz kolay kolay..
passat avensıs cok fazla yorum yapamıcam aracları yakından tanımıorum..
konfor ıc mekan dıs goruntu konularında cok konusmaya gerek yok sanırım:)
Juggernaut
13-11-2009, 21:13
Ömerin dediği gibi bütün VAG grubu ile karşılaştırıyor Toyota sadece Vw ile değil ona rağmen satış rakamları daha yüksek Toyota'nın,özellikle amerikan pazarında en çok tutulan marka.Otomotiv üreticileri için amerikan pazarı en önemli pazar burdan hangi markanın daha iyi iş çıkardığı belli oluyor zaten.
vw 1.6 115 i yapmadan kaç yıl önce toyota 1.6 114 kullanıodu, 4age blacktop 165hp ler de var mesela b16 lı yıllardan ;)
çarpıcı yada özel bir yan görebiliyor musun ?
Hiç bir avensis bir passat kadar pahalı olmadı mesela. Sunduğu farklar neler diye bakarsan dsg şanzıman sistemi yada kafasına göre bozulabilen elektronik park butonu mu ?
2.0tdi güzel bir makina ama 2.0fsi tam bir fiyasko ve felaket çok yakıyor mesela .
Aynı benzerlikleri jetta , golf ve polo da da görebilirsin. Birbirlerinden servisi , müşteri memnuniyeti ve sorunsuzluğu dışında üstün osu var busu var diyemiyoruz.
Bir markayı savunduğumu düşünüyorsun gibi:) ama demek istediğim o değil. Toyotanın lexus gibi üst seviye üretimleri varken vw nin yok denmiş birkaç mesajda. yani bu gayet saçma haliyle tam aksine vw nin otomobilleri toyotadan biraz daha üst seviyedir. bentley bugatti audi gibi üretimler var sonuçta. biraz geniş bakmak lazım sadece.
Toyota atmosferık olarak hangı makınesıyle daha ustunkı? gercı haklısın cok makıne yok, wvde 1.6 115 var,2.0 150 r32ler var 3.2 250lık makınesı.. bılemıorum olayı sırf n/A Olarak sınıflandırsak bıle one cıkamıyor Toyota.. dızel ve turbo gırdıgınde ısın ıcıne wv acık ara ustun..
yol tutuş
golf corolladan bence daha ıyı yol tutuodur, wv ler yumusaktır yana yatar ama kopmaz kolay kolay..
passat avensıs cok fazla yorum yapamıcam aracları yakından tanımıorum..
konfor ıc mekan dıs goruntu konularında cok konusmaya gerek yok sanırım:)
Mesela bir efsane Mr2 var bilir misiniz ? Hani yol tutuş ve denge konusunda çok üstün bir araba..
Motor olarak son olarak 1.6lt 132hp , daha öncelerden 1.8 192hp diye yola çıkabiliriz. Daha da öncelere dayanırsak 95 yılında 1.3t 135hp Starlet Glanza vardır :)
TR pazarında olmasa da avensis 2.2d 180hp var yada 98 model 4A-GE 165hp 1.6lt N/A Carina mevcut. Araştırdıktan sonra Toyota yı daha iyi tanıyabilirsiniz.
Bir markayı savunduğumu düşünüyorsun gibi:) ama demek istediğim o değil. Toyotanın lexus gibi üst seviye üretimleri varken vw nin yok denmiş birkaç mesajda. yani bu gayet saçma haliyle tam aksine vw nin otomobilleri toyotadan biraz daha üst seviyedir. bentley bugatti audi gibi üretimler var sonuçta. biraz geniş bakmak lazım sadece.
VAG grubu dersen geniş bakarım , vw dersen o çıtada bakarım :)
transporter dersen gözümde tektir , rakibi yoktur . Vito , transit arka plandadır her zaman benim için. Pheaton dersen o da rakiplerine göre çok sıkı bir araçtır. A8 den daha güzel gelir her zaman gözüme. Toureg , bugün x5e x6ya q7ye göre her daim tercih edeceğim araç olur ama golf , jetta ve passat ta rakiplerini egale edecek tarzda özellikler görmüyorum. Fiyat bu konuda en büyük dezavantaj olsa gerek :rolleyes:
Mesela bir efsane Mr2 var bilir misiniz ? Hani yol tutuş ve denge konusunda çok üstün bir araba..
Motor olarak son olarak 1.6lt 132hp , daha öncelerden 1.8 192hp diye yola çıkabiliriz. Daha da öncelere dayanırsak 95 yılında 1.3t 135hp Starlet Glanza vardır :)
TR pazarında olmasa da avensis 2.2d 180hp var yada 98 model 4A-GE 165hp 1.6lt N/A Carina mevcut. Araştırdıktan sonra Toyota yı daha iyi tanıyabilirsiniz.
mr2 ye binmeden anlaşılmıyo o tat görkem :) cem abi saolsun o zevki bana yaşattı ben m3 ten o kadar zevk almadım hiçbi şekilde :)
yanlışını düzeltim bu arada görkem, 91-95 arasında 4age silvertop 158 bg ler üretildi 1.6 n/a. 95-98 arasında 5. jenerasyon 4age blacktop üretildi 1.6 n/a 165 bg olan ve bunlar corolla larda kullanıldı, carina'larda 2.0 n/a olup 158bg den 200bg e kadar geniş bi güç yelpazeli olan 3sge motor kullanıldı.
aklımda carina dan kalmış 1.6gt modeli vardı sonra carfolio da bakınca yazdım , hangisi tam doğru bilemiyorum :)
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=85932
aklımda carina dan kalmış 1.6gt modeli vardı sonra carfolio da bakınca yazdım , hangisi tam doğru bilemiyorum :)
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=85932
st171 carina (91 yılına kadar) olan modellerin bazılarında 4age kullanıldı görkem o da muhtemelen 124 yada 135hp olan versiyondur, blacktoplar o zamanlar daha yoktu çünkü.
st191 carina larda da 4afe kullanıldı 1.6 105hp lik versiyonu :) carina 2.0 gti larda 158bg 3sge n/a motor kullanıldı :)
VAG grubu dersen geniş bakarım , vw dersen o çıtada bakarım :)
transporter dersen gözümde tektir , rakibi yoktur . Vito , transit arka plandadır her zaman benim için. Pheaton dersen o da rakiplerine göre çok sıkı bir araçtır. A8 den daha güzel gelir her zaman gözüme. Toureg , bugün x5e x6ya q7ye göre her daim tercih edeceğim araç olur ama golf , jetta ve passat ta rakiplerini egale edecek tarzda özellikler görmüyorum. Fiyat bu konuda en büyük dezavantaj olsa gerek :rolleyes:
Geniş bakma konusunu senin için söylemedim ya yanlış olmuş. Dediklerine zaten katılıyorum özellikle vw sorunsuzluk ve fiyat oranına. Gerçi avrupada vw bu kadar pahalı değil tr deki gibi.
bir de vw çin gibi ülkelere saçma sapan sayıda araç satıyor hemde eski 20 yıllık modelleri.
http://www.youtube.com/watch?v=0Ta6hXZkKIw
toyota rulaz ^^
fordmaniac ömer sığ ve kıt kelimelerini benim için kullanmış... allahın fordcusu :D :D
CeM öZeR
13-11-2009, 23:03
Hiç karşılaştırma yönüyle bakmayan arkadaşlarda olmuş.1.6 atmosferik karşılaştırmışsın arkadaşım ne alaka? 1.6 250 hp olsa ne olacak sanki.Demekki pazarda müşteriye en iyi ve kendi işine geleceği şekilde ve sağlıklı olması itibariyle en uygun onu görmüşler.Sen mühendislerden daha mı iyi bileceksin 1.6 115 hp yi volkswagen şimdi yaparken toyota 94 de yapıyordu diyorsun.Toyota girsin pazara bu kadar dizel motorla girsin düşük hacimli yüksek sıkıştırmalı benzinli motorla.Ben sağlamlıkta toyota'nın Volkswagen'in eline su dökemeyeceğini vurguluyor,aynı segment her araçta karşılaştırmanda fayda görüyorum.Senin 94 corolla dediğin aracı sorunsuzluk abidesi Volkswagen Vento'yla karşılaştır derim.Nice araçlar gördük işimiz gereği tüm marka araçlarla içli dışlı oluyoruz biniyoruz eksiğimizi öğreniyoruz.Toyota'yı lütfen volkswagenden daha iyi bi markaymış gibi işi fanatizme vurarak yazmayın hele de vurgulamayın.Toyota'nın ucuz veya bakım yönüyle uygun olduğunu mu zannediyorsunuz yeni modellerde Volkswagen'e göre?
yok ztn yazdıktan sora az düşündumde soledıklerımı gerı alıorum:) mr2 yı fılan dusundum basarılılar..:icon_tup:
(bu arada 1.8 192lık makıneyı cok basarılı gormuyorum sahsı kanaatım)
Hiç karşılaştırma yönüyle bakmayan arkadaşlarda olmuş.1.6 atmosferik karşılaştırmışsın arkadaşım ne alaka? 1.6 250 hp olsa ne olacak sanki.Demekki pazarda müşteriye en iyi ve kendi işine geleceği şekilde ve sağlıklı olması itibariyle en uygun onu görmüşler.Sen mühendislerden daha mı iyi bileceksin 1.6 115 hp yi volkswagen şimdi yaparken toyota 94 de yapıyordu diyorsun.Toyota girsin pazara bu kadar dizel motorla girsin düşük hacimli yüksek sıkıştırmalı benzinli motorla.Ben sağlamlıkta toyota'nın Volkswagen'in eline su dökemeyeceğini vurguluyor,aynı segment her araçta karşılaştırmanda fayda görüyorum.Senin 94 corolla dediğin aracı sorunsuzluk abidesi Volkswagen Vento'yla karşılaştır derim.Nice araçlar gördük işimiz gereği tüm marka araçlarla içli dışlı oluyoruz biniyoruz eksiğimizi öğreniyoruz.Toyota'yı lütfen volkswagenden daha iyi bi markaymış gibi işi fanatizme vurarak yazmayın hele de vurgulamayın.Toyota'nın ucuz veya bakım yönüyle uygun olduğunu mu zannediyorsunuz yeni modellerde Volkswagen'e göre?
var zaten düşük hacim 1.6 10.3:1. sıkıştırmalı silvertop 10.5:1 sıkıştırmalı blacktop.tr ye gelmedi diye yok sanmayın ztn burdada tr deki satış rakamlarını tartışmıyoruz sadece ;) sizinki düşük hacim yüksek sıkıştırmalı atmosferikmi? vw kompresör + turbo kullanarak anca güç çıkarıyor motordan toyota nın motorlarını kötülemeye başlama bence, aynı km de 2 kapağı açılmamış aynı hacimdeki motoru yanyana koyalım turbolayalım sonrada bakalım hangisi ne kadar dayanıklıymış?;)
fanatizm? aynaya bi bakmalısın önce :) toyota serviste ucuz diyen oldumu? senin ventoyla kıyasla dediğin araba motor açmadan 1milyon km yapabilen bi araç :heyoo:
ilk önce okumayı öğren ondan sonra git gül :)
ilk önce okumayı öğren ondan sonra git gül :)
orda vw nin dizelde liderliğine laf eden olmadı, toyota bineklerde dizel sokmadı ki hakkatende haklılar, sizin vw lerin yakıttan dolayı çıkarttığı sorunları hatırlatırım zamanında azmı 1.9tdi lara komple motor yapıldı ;)
2006 passat 2.0 tdi 40bin km ye gelmeden 3 kez turbo 2 kez beyin değişti (manuel) neden acaba :)
okumayı sen öğren ben anladığıma göre cevap yazıyorum, cevap yazmış olmak için yazma.bilen bilir yeri gelince vw yi de savunurum ben ;)
edit: 2005 25 kasımda biz aldık dizel corollayı, şuan yaklaşık 50bin km oldu, ilk günkü yakıtla bugünkü arasında dünyalar kadar fark var, arabanın alt devirlerden toparlayışı bile farklı bu arada ;)
vw yi çok seven arkadaşlar için vw > Toyota diyebilirim ama bunun böyle olmadığını zaten tüm dünya biliyor :icon_tup:
Toyota gercekten cok güzel , en azından sorunsuzluk acısından :)
08' model bi corollamız var 140binde bakımlarını zamnında yaptır , yagını suyunu koy devam et :D
orda vw nin dizelde liderliğine laf eden olmadı, toyota bineklerde dizel sokmadı ki hakkatende haklılar, sizin vw lerin yakıttan dolayı çıkarttığı sorunları hatırlatırım zamanında azmı 1.9tdi lara komple motor yapıldı ;)
2006 passat 2.0 tdi 40bin km ye gelmeden 3 kez turbo 2 kez beyin değişti (manuel) neden acaba :)
okumayı sen öğren ben anladığıma göre cevap yazıyorum, cevap yazmış olmak için yazma.bilen bilir yeri gelince vw yi de savunurum ben ;)
yazdığımız şeyler aynı ama altına ben sadece gülerim yazmışsınız dikkatinizi çekerim ...
yazdığımız şeyler aynı ama altına ben sadece gülerim yazmışsınız dikkatinizi çekerim ...
neden öyle yazdım açıkliyim, servis - müşteri memnuniyeti gibi kavramlardan bahsetmişsin, biz ailecek de buna dahil olup toyota sahibi olan insanların büyük çoğunluğu aracını sadece model yükseltmek amacıyla değiştirir ve yine toyota alır.burda bi memnuniyetsizlik varsa amenna ama ben pek göremedim ;)
bu arada toyotanın satış rakamlarıda grup, daihatsu-subaru-lexus-scion-toyota şeklinde :)
edit: 2005 25 kasımda biz aldık dizel corollayı, şuan yaklaşık 50bin km oldu, ilk günkü yakıtla bugünkü arasında dünyalar kadar fark var, arabanın alt devirlerden toparlayışı bile farklı bu arada ;)
vw yi çok seven arkadaşlar için vw > Toyota diyebilirim ama bunun böyle olmadığını zaten tüm dünya biliyor :icon_tup:
yazacak başka şey bulamadım.millet bi tutturmuş vw diye.çevresinden biri diyoki vw alalım (vw kaliteli tmm) hemen gidiyo bi dünya para veriyo alıyo.neymiş vw miş.
hayatta sevemedim gitti şu vw leri..
neden öyle yazdım açıkliyim, servis - müşteri memnuniyeti gibi kavramlardan bahsetmişsin, biz ailecek de buna dahil olup toyota sahibi olan insanların büyük çoğunluğu aracını sadece model yükseltmek amacıyla değiştirir ve yine toyota alır.burda bi memnuniyetsizlik varsa amenna ama ben pek göremedim ;)
Dikkatinizi çekerim ki ben doğuştan memnunum demedim ki ? Aynı şeylerden bahsediyoruz Bu karşılaştırmada servisleri değerlendirmeye almazsak dedim..
yazacak başka şey bulamadım.millet bi tutturmuş vw diye.çevresinden biri diyoki vw alalım (vw kaliteli tmm) hemen gidiyo bi dünya para veriyo alıyo.neymiş vw miş.
hayatta sevemedim gitti şu vw leri..
Sevmediğin için böyle yazıyosun işte :)
vw için değil toyota içinde söylüyorum bunu,verilen paranın karşılığını kullanıcı hertürlü alıyor.
Konudan belli zaten
vw kullanıcıları ile toyota kullanıcıları ölümüne savunuyorlar markayı :D
önceden yazdığım gibi, toyotanın mekaniğini hele otomatik vitesini vw üretemez.
ama aynı şekilde vw yada herhangi bir almanın kaporta şasi dayanıklılığını da toyotadan beklemezsiniz.
ikiside güzel iyi firmalar. ama japonyanın mühendisliği ile almanyanın mühendisliği aradaki fark...
valla wolkswagen ile toyota birleşse daha güzel olacak. tamam motorda japonlar cidden gayet iyi.ama araba peçete. bunun yanında almanlarda sağlam kaportada falan ama sanayinin zengin takımı alman motoru yapanlar. e tek yol alman arabasına japon motoru atmaktan geçiyor.yani al k20 yi vur astra ya tadından yenmez :)
valla wolkswagen ile toyota birleşse daha güzel olacak. tamam motorda japonlar cidden gayet iyi.ama araba peçete. bunun yanında almanlarda sağlam kaportada falan ama sanayinin zengin takımı alman motoru yapanlar. e tek yol alman arabasına japon motoru atmaktan geçiyor.yani al k20 yi vur astra ya tadından yenmez :)
astramı alman mı :)
merttepe
14-11-2009, 01:10
vw çok köklü bir marka fakat kendini toyota kadar geliştiremedi ve bu alanda hala bir yatırım yapmamakta. buna geçen gün japon televizyonunda izlediğim bir program ile örnek vereyim. toyota da üretim geliştirme için onlarca ayrı departman var, bunlardan bir tanesi işçilerin gün içinde çalıştıkları sırada kat ettikleri mesafeleri bilgisayara kameralar ile vektorel olarak kaydediyor, ve minimum enerji kaybı ve maksimum zaman kazancı için fabrika içi yerleşim, ve üretim tesisleri düzenleniyor. 2 kişinin yaptığı işi 1 kişiye indirgeyip diğer çalışanları kovdular :D ya ya işte böyle hasta bu japonlar :D
merttepe
14-11-2009, 01:15
bi mesajda japon çürür falan denmiş, japonya dünyanın en nemli memleketlerinden biri, bunun için en dayanıklı ve çürümeye karşı üretim geliştiren de japon firmalarıdır. japon aracının sacı incedir (eskiler özellikle), adamın ülkesinde hammade yok dışardan alıyor çeliğini, tabiki minumum miktarda kullanmak isticek, ufacık daracık sokakları var, heryer dağ, ağır arabayı napıcak, mecbur ince ve hafif olucak. bu olayı japonlar sağlam araba yapamıyor diye göstermek yanlış.
bi mesajda japon çürür falan denmiş, japonya dünyanın en nemli memleketlerinden biri, bunun için en dayanıklı ve çürümeye karşı üretim geliştiren de japon firmalarıdır. japon aracının sacı incedir (eskiler özellikle), adamın ülkesinde hammade yok dışardan alıyor çeliğini, tabiki minumum miktarda kullanmak isticek, ufacık daracık sokakları var, heryer dağ, ağır arabayı napıcak, mecbur ince ve hafif olucak. bu olayı japonlar sağlam araba yapamıyor diye göstermek yanlış.
sac 2 mm daha kalınlaşsa küçük sokağa giremeyecek mi adamlar. herkes kadıköy-pendik dolmuş şöförümü oralarda :)
işte o dediğin mükemmeliyet hesaplarından oluyor sıkıntı, adam diyorki ben bunun sacını yarım mm inceltiyimde kar edeyim, aynı zamanda giderim hafif alaşımlı darbe emiciler yapar keyfime bakarım diyor. sonuç ne oluyor kısa vadede çürüyen araçlar.
bir fransızdan bile daha dayanıksızdır japonun kaportası.
toyota peçete de madem neden hep çarpışma testlerinde en güvenlilerden biri seçiliyor?
kaza anında parçanın yırtılıp atılması darbe emmeye yarıyor o anda, yoksa katlanıp içinizde hissetmekmi daha hoş olurdu kaza anında o parçayı? astranında çok sağlam olmadığı kanaatindeyim ben açıkçası ;)
Shadow_Dancer
14-11-2009, 04:27
Saglamlık konusunda her ikisi de eşittir bence.. kolay kolay bozulan bi toyota ya da vw görmedim.. rutin bakımları yapoıldıgı müddetçe... vw türkiye pazarını çok çk iyi kullandı güncel golfte bile hala 8v lik motor mevcut..
işin içerisine prestij girince vw bir adım hatta bi kaç adım önde çünkü toyota daha sıradan modeller sürüyor müşterilerine..
emretorlak
14-11-2009, 09:18
Kabul etmek gerek her ikisi de kaliteli ve uzun ömürlü araçlar yapıyorlar. Birbirlerin üstünlük sağladıkları noktalar illaki olacaktır. Ama Toyota'nın çirkin araba yaptığı da gerçektir. Bende hiçbir heves ve çekicilik uyandırmıyor.
bu arada cift besleme tsi motorlar vw icati degildir :)
Onurkk06
14-11-2009, 12:30
sac 2 mm daha kalınlaşsa küçük sokağa giremeyecek mi adamlar. herkes kadıköy-pendik dolmuş şöförümü oralarda :)
işte o dediğin mükemmeliyet hesaplarından oluyor sıkıntı, adam diyorki ben bunun sacını yarım mm inceltiyimde kar edeyim, aynı zamanda giderim hafif alaşımlı darbe emiciler yapar keyfime bakarım diyor. sonuç ne oluyor kısa vadede çürüyen araçlar.
eski japonlar öyle olabilir ama yeni japonlar konusunda direk japon arabalarını kötülemek için yazılmış bi mesaj senin ki fransızların arabaları ona kalırsa bi kaç araç haricinde karakteri belli olmayan saçma sapan araçlar ona kalırsa
Onurkk06
14-11-2009, 12:32
ben mesela yeni corollanın tutmayacağını düşünüyordum ama şimdi sokağa cıkıp baktığımızda sanki bedava daatmışlarcasına her yer yeni corolla toyotanın sağlamlığına kalitesine alışan orta ve yüksek yaş grubu çoğu kişi yine toyotayı tercih ediyor
ben mesela yeni corollanın tutmayacağını düşünüyordum ama şimdi sokağa cıkıp baktığımızda sanki bedava daatmışlarcasına her yer yeni corolla toyotanın sağlamlığına kalitesine alışan orta ve yüksek yaş grubu çoğu kişi yine toyotayı tercih ediyor
türkiyede insanların marka takıntısı zaten baki bir olay, renault el arabası yapsın üzerine kendi amblemini yapıştırsın yok satar mesela.
benim için toyotanın hayırladığım en başarılı aracı 96 model corolladır. ondan sonra görsellikte zevksizliği seçip, tipsiz arabaları sadece mekanik garantisiyle ülkede satmaya başladılar. 2004 model corollara bak ne kadar diri duruyor, 2004 model vw golflere bak ne kadar diri.
konu genel olarak otomobil almaksa, bir alman herzaman için japona göre üstündür. bazı modeller üzerinde performans donanım vs.vs. olarak ileride olabilir, lakin alman araçları japonlardan daha "iyi" dir.
merttepe
14-11-2009, 13:38
ince sac mevzusundan dar sokaklara giremiceğini nası çıkardın. aracın hafif olması, devamlı iniş çıkışlarla dolu yollarda petrolunu dışarıdan alan bir milleti ağır araba napar bi tahmin et :) Yazdığın diğer mesajların içeriğinden analdığım kadarı ile sen ağır bir alman arabası fanatiğisin yada ortalığı kızıştırmak alman-japon tartışması başlatmak istiyorsun.
CeM öZeR
14-11-2009, 13:46
İşi Alman'a Japon'a vurmayalımda Volkswagenin üstünlüğünü kabullenmek gerektiği gibi Toyota'nında son yıllarda kendini Volkswagen'e nazaran çok fazla geliştirdiğini unutmayalım.Aslında haber bu yönde ama herkes bi dalgaya kaptırmış toyota diyip duruyor.Volkswagen halen daha üstün ama ilerde zaman ne gösterir bilinmez...
merttepe
14-11-2009, 14:07
vw grubunu ele almadan aynı şekilde toyota grubunuda eliyerek, sadece vw ve toyotayı karşılaştırırsak vw üstün deme nedenleriniz neler acaba? (ben toyota fanatiği falan değilim, çok emin bir şekilde vw üstün dendiği için gerçekten bilmediğim noktalar olduğunu düşünmeme sebep oldunuz, ayrıntıları öğrenmek istiyorum)
İşi Alman'a Japon'a vurmayalımda Volkswagenin üstünlüğünü kabullenmek gerektiği gibi Toyota'nında son yıllarda kendini Volkswagen'e nazaran çok fazla geliştirdiğini unutmayalım.Aslında haber bu yönde ama herkes bi dalgaya kaptırmış toyota diyip duruyor.Volkswagen halen daha üstün ama ilerde zaman ne gösterir bilinmez...
Bende merak ettim :)
Tamam anlıyorum sizsiniz sakin olun.Biz arabadan anlamıyoruz...
Arabadan anlamamak ile "iltifat'a" baslayan sesin arkadasim...;) ben anlamayim sen anla farketmez... tabiki bire bir aynilari degil ve ince ayarlar ile farkli zevklere hitabetmeye "calisiyorlar"... yoksa Buggati ve Lamboda VW Gurubuna ayit... (o yüzden R8, Lambo v10 Motoru kullaniyor) ama Skoda veya Seat'i simdi bunlarla karsilatiracak degilim.
Her arabalarina tekerlegi yeniden kesfetsinlerde demiyorum, tabiki ayni Gurbun Cati altinda alintilarda olacak... ama ayni segmentdeki Arcalar bu Gurubun icinde nerdese 90% Kopya, o yüzden VW'nin rakibi Toyota olmaz, olsa olsa Audi ve vs olur demek herhaldeki "cok anlamakdan" ileri geliyor...:D
skoda superB 4x4 ve V6'sini nerden aldigini biraz tahmin etmeye calis bakalim;)
emretorlak
14-11-2009, 15:57
o yüzden VW'nin rakibi Toyota olmaz, olsa olsa Audi ve vs olur demek herhaldeki "cok anlamakdan" ileri geliyor...:D
Bindiğiniz araçlara duyduğunuz aşırı sevgi mi sizin böyle komik cümleler kurmanıza neden oluyor tam anlayamadım ama bu forumu seviyorum:hihih::hehe:
sabancının toyota yı bırakmasıyla yeni ürünler ülkemize gelmeye başlıyacak şu hybrid prius yarından itibaren plazalarda olacak bizde 1 haftadır var görmek isteyenler derindereye gelebilir önümüzdeki sene lexsus gelebilir ama kesin değil
Hybrid prius'un fiyati ne civarda olacak acaba ?
SpeedFreak
14-11-2009, 16:17
http://www.toyotasa.com.tr/about/news_and_events/about_jdpower.aspx bu herşeyi açıkça ortaya koyuyor sanırım üretim ve satıştaki üstünlüğü Toyota nın VW le karşılaştırmayacak kadar farklı
Hybrid prius'un fiyati ne civarda olacak acaba ?
Elegant
41.800 €
Premium
49.300 € cem ;)
özelliklerde;
ne yazıkki 1.8 motor vergi dilimine girdiği için fiyatları biraz yüksek
ayrıca en yüksek enerji tasarrufu için kısa ve uzun farlarda premium modellerinde LED tekonolojisi kullanılmış ayrıca premium sisteminde park destek sistemi de opsiyonel.
donanım tablosu ve fiyatları:
yakıt tüketimi:
Birleşik 3,9
Şehir dışı 3,7
Şehir içi 3,9
motor özellikleri:
Benzinli Motor Hacmi 1798
Benzinli Motor Maksimum güç 99 (73/5200)
Benzinli Motor Maksimum tork 142/4000
Benzinli Motor Silindir adedi 4
Benzinli Motor Supap mekanizması 16 supap DOHC, VVT-i
Benzinli Motor Yakıt sistemi EFI, Elektronik yakıt püskürtme
Benzinli Motor Yakıt türü Benzin
Elektrik Motoru Maksimum güç 82 (60)
Elektrik Motoru Maksimum tork 207
Elektrik Motoru Maksimum voltaj 650
Elektrik Motoru Tipi Manyetik tip elektrik motoru
Hibrid Sistem Akü Kapasitesi 201,6 & 6,5
Hibrid Sistem Akü Maksimum gücü 37 (27)
Hibrid Sistem Akü Tipi Nikel-****l Hidrid (NiMH)
Sürtünme Katsayısı 0,25 (gerçi mercedes e coupe 0.24)
şanzıman:
vites Kutusu CVT
hızlanma:
Hibrid sistem maksimum güç 136 (100)
Hızlanma (0-100 km/sa) 10,4 (bence çok iyi bir değer)
Maksimum hız 180
süspansiyon:
Ön Bağımsız Macpherson Gergi Kollu
Arka Burulma kirişli
frenler:
Ön Hava soğutmalı disk
Arka Disk
lastikler:
Lastikler 195 / 65 R 15
ölçüler:
Boy 4460
En 1745
Yükseklik 1490
Ağırlık (Sürücü hariç) 1380
Model tipi farklılıkları
Elegant 1380
Premium 1390
Yakıt deposu 45
Dingil mesafesi 2700
Bagaj Hacmi 446
donanım:
elegant premium
Alüminyum alaşım jantlar ve jant kapakları (15") * *
Su tutmayan ön yan camlar - *
Elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar * *
Yan aynalarda sinyaller * *
Ön sis farları
* *
LED farlar ve far yıkama sistemi - *
LED arka farlar * *
Yağmur sensörü * *
Basamak kaplaması (ön,arka) * *
Otomatik klima * *
Kabin içi temiz hava filtresi * *
Elektrik kontrollü direksiyon sistemi (EPS) * *
Elektrikli ön ve arka camlar * *
Deri direksiyon simidi * *
Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon simidi * *
Eco-sürüş monitörü * *
EV(sadece elektrik), ECO, POWER sürüş modları * *
Yol bilgisayarı * *
Ön cama yansıtmalı gösterge ekranı * *
Direksiyon düğmeleri dokunmatik takip sistemi * *
Radyo-CD-MP3/WMA çalar ve 8 hoparlör * *
Aux-in girişi * *
Bluetooth kablosuz cep telefonu bağlantısı * *
Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası - *
Otomatik hız sabitleme sistemi (Cruise control) * *
Navigasyon sistemi - *
Arka görüş kamerası ve Akıllı park destek sistemi - *
Akıllı giriş ve çalıştırma sistemi * *
Deri koltuk döşemesi - *
Isıtmalı ön koltuklar - *
Sürücü koltuğu elektrikli bel desteği * *
Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu * *
60:40 katlanabilir arka koltuk * *
Güç kaynağı 12 Volt (2 adet) * *
Ön ve arka kol dayama * *
Sürücü ve yolcu ışıklı makyaj aynası * *
Otomatik yanan farlar - *
EBD ile desteklenmiş ABS fren sistemi * *
Fren destek sistemi (Brake assist) * *
Direksiyon destekli araç denge kontrol sistemi (VSC+) * *
Elektronik çekiş kontrol sistemi (Traction control * *
Yokuşta kalkış desteği (HAC) * *
Sürücü ve yolcu ön hava yastıkları * *
Sürücü ve yolcu yan hava yastıkları * *
Sürücü diz hava yastığı * *
Ön ve arka yolcular için perde hava yastıkları * *
Aktif ön koltuk başlıkları * *
LED arka farlar ve acil fren uyarı sinyali * *
Ön ve arka emniyet kemeri uyarı sistemi * *
Yükseklik ayarlı, aktif gergili, kuvvet kontrollü ön emniyet kemerleri * *
Tüm koltuklarda 3 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri * *
Çocuk koltuğu sabitleme mekanizması (ISOFIX) * *
Elegant
41.800 €
Premium
49.300 €
Bindiğiniz araçlara duyduğunuz aşırı sevgi mi sizin böyle komik cümleler kurmanıza neden oluyor tam anlayamadım ama bu forumu seviyorum:hihih::hehe:
komik olan bindigim arabami(larim) yoksa sizin anlayis kabiliyetinizmi bilemem...:D
Yanliz Toyotayi kücük görüp, VW'nin rakibi ancak Audi olur demek, standup'dada tutabilecek bir mizah türü oldugu kesin:D
bakin orginalinide buldum;), evet bunu signatür yapmam lazim:D
CeM öZeR
14-11-2009, 17:00
He evet toyota Audiyle aynı kaliteye sahip(miş....) Önce dizel motorlarıyla öne çıksın sonra Quattro sistemi kadar sınıfında 1 numara bi 4 çeker sistemi geliştirsin ardından sağlamlıkta Audinin az da olsa yakınında sağlamlık değerleri yakalasın,40 fırın ekmek yesin he bi de unutmadan donunu çeksin...
Motor ,sorunsuzluk bakımından Toyota,diğer herşey için vw derim
emretorlak
14-11-2009, 17:19
komik olan bindigim arabami(larim) yoksa sizin anlayis kabiliyetinizmi bilemem...:D
Yanliz Toyotayi kücük görüp, VW'nin rakibi ancak Audi olur demek, standup'dada tutabilecek bir mizah türü oldugu kesin:D
bakin orginalinide buldum;), evet bunu signatür yapmam lazim:D
Yurtdışında yaşadığın için sanırım Cem'in yazdığı cümleyi tam anlayamadın. Arkasından koşmak ile rakibi olmak bambaşka anlamlar ifade eder.
VW ise üst seviye Audi,Bmw,Mercedes gibi kalite firmaların arkasından koşturuyor.
Yani onların yolundan gidiyor. Rakip değil:)
Elegant
41.800 �
Premium
49.300 � cem ;)
Bu vergilendirilmiş Türkiye fiyatimi 49bin euro ?
Bu vergilendirilmiş Türkiye fiyatimi 49bin euro ?
sana yakistiramadim hic Cem toyota'nin sitesinde yaziyor google'e falan hic bakmadin mi :D
http://www.toyotasa.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.aspx
Yurtdışında yaşadığın için sanırım Cem'in yazdığı cümleyi tam anlayamadın. Arkasından koşmak ile rakibi olmak bambaşka anlamlar ifade eder.
Yani onların yolundan gidiyor. Rakip değil:)
Iyide be arkadasim, Audi kimin? VW'nin degilmi? VW aslinda kendisi üretdigi teknolojinin pesinden niye kossun? :D
Merak etmeyin tamamen Toyota penceresinden bakmiyorum... ayni zamanda Passat 3BG ve Skoda Octaviyada kullaniyorum Is arabasi olarak.
Burda cok net olarak son yillarda, Japon isi arabarlin cogalmasi görülüyor ve Almanlar bile Japonlarin bir cok konuda kendi Otomobillerinden üstün oldugunu kabullenmeye baslarken, sizlerin Alman arabasi kullandiginiz icin Avukatliga soyunmaniz... :hahaha:
Neyse... VW Toyotadan daha saglam evet kesinlikle öyledir....:D:D:D ALLAH Alman arabalari basimizdan eksik etmesin, yoksa Tamirhanede sinek avlardik:D
CeM öZeR
14-11-2009, 18:50
Iyide be arkadasim, Audi kimin? VW'nin degilmi? VW aslinda kendisi üretdigi teknolojinin pesinden niye kossun? :D
Arkadaşım anlatmak istediğimi anlayamıyorsun.VW Audi gibi seçkin bir marka tam anlamıyla bir MARKA üretiyor.Ve bunun yanında Audi gibi kaliteli bir markayı üretirken kendi araçlarındada bu kaliteden esintiler oluyor.Hadda top model araçlarda Audiyle aynı belki fazla kaliteyi bile sergileyebiliyor.Ben buna diyorum arkasından koşturmak diye.Umarım bu sefer anlarsın...
ince sac mevzusundan dar sokaklara giremiceğini nası çıkardın. aracın hafif olması, devamlı iniş çıkışlarla dolu yollarda petrolunu dışarıdan alan bir milleti ağır araba napar bi tahmin et :) Yazdığın diğer mesajların içeriğinden analdığım kadarı ile sen ağır bir alman arabası fanatiğisin yada ortalığı kızıştırmak alman-japon tartışması başlatmak istiyorsun.
kızıştırmak değil amaç tabiki, ağır alman fanatikliğinden çok verdiğin paranın hakkını veren uzun yıllar kullanabileceğin araçların fanatiğiyim. bu konuda 96 efi motorlu corolları çok severim. ince saç mevzusunda alıntı yaptığım kişinin mesajına istinaden yazı yazmıştım. petrol meselesinde de haklısın, ama amerikan toyotalarında büyük cüsseli araçlar olmasına rağmen camrylerin ne kadar çabuk eskidiğini kolaylıkla görebilirsin.
skoda superB 4x4 ve V6'sini nerden aldigini biraz tahmin etmeye calis bakalim;)
tahmin etmek istiyorum, fiat pandadan 4x4, v6 sınıda de tomaso mangusta dan almış olabilir.
renault clio ile dacia logan aynı kalitede
opel corsa ile chevy picantolar aynı kalitede ve dahiatsu shirion ile toyota yarisler aynı kalitede senin mantığına göre evet aynen böyle :D
tandogan
14-11-2009, 19:32
takım tutar gibi karşılaştırma yapyayalım bence arkadaşlar yok o onun bunun falan toyota mekanik konuda volkswogen'den daha iyi vw'nin sapasağlam karoseri ve bir çok kesim tarafından toplumda hoş görülmesi ayrı bir gerçek ancak çok satma konusunda toyota orta sınıf araçlar daha çok ürettiği için satış adedinin daha fazla olması gerekiyor ;)
tahmin etmek istiyorum, fiat pandadan 4x4, v6 sınıda de tomaso mangusta dan almış olabilir.
bu foruma kanim isindi yav.... bir cok espirisi kuvvetli insanimiz var:D
En iyisi Carkifelek usuli yapalim Alfabelerden basla... _ _ _ _ :D
Arkadaşım anlatmak istediğimi anlayamıyorsun.VW Audi gibi seçkin bir marka tam anlamıyla bir MARKA üretiyor.Ve bunun yanında Audi gibi kaliteli bir markayı üretirken kendi araçlarındada bu kaliteden esintiler oluyor.Hadda top model araçlarda Audiyle aynı belki fazla kaliteyi bile sergileyebiliyor.Ben buna diyorum arkasından koşturmak diye.Umarım bu sefer anlarsın...
Bu arkasindan kosturmak olmuyor be arkadasim, uygun kafaya uygun take deniyor ona. söyle diyelim.... VAG Gurubu, Skodada ayni tekolojiyi kullanirken sana Audi adi altina 10.000€ fazladan ikramiye cekiyor... Marka/Isim kullanma taktigi diyelim buna, pesinden kosturma degil!
Coca Cola'mi Pepsimi?:D
Neyse, bukadar uzatmaya gerek yok... Toyotada 96'dan buyana kalitesinde bir düsürmeye gitdi, Piyasa ile rekabetde kalabilmek icin... ama halan saglamlikta VW Gurubunun ulasamiyacagi bir noktada! Ben bunu Teori'de degil hergün pratikde yasiyorum;) ve tekrarliyorum ALLAH VW'yi basimizdan eksik etmesin:D
bu foruma kanim isindi yav.... bir cok espirisi kuvvetli insanimiz var:D
En iyisi Carkifelek usuli yapalim Alfabelerden basla... _ _ _ _ :D
sevindim ısındığına, skoda ile audiye "aynı" dersen dahada ısınacak buralar conta yakacak :)
VAG Gurubu, Skodada ayni tekolojiyi kullanirken sana Audi adi altina 10.000€ fazladan ikramiye cekiyor... Marka/Isim kullanma taktigi diyelim buna, pesinden kosturma degil!
Bence buna direkt pes diyelim..
emretorlak
14-11-2009, 20:24
... sizlerin Alman arabasi kullandiginiz icin Avukatliga soyunmaniz... :hahaha:
Eğitim seviyen mi düşük, yoksa yurtdışında olmanın verdiği bir dezavantaj mı yaşıyorsun iletişim kurarken?
Dün fransız kullanıyordum, bugün almana biniyorum, yarın bi amerikana,japona veya yerli arabaya binerim.Benimle mi gömülecek bindiğim araba? Neyin avukatlığı yapıcam?:)
Ülkeler savaşı değil bu.Alman Rus Hint arabasını tartışmıyoruz.Tüm yazılanları okusaydın bu araçların artılarının ve eksilerinin birbirini dengelediğini, fakat yıllardır toyotanın çirkin ve sıradan görünüme sahip araçlar ürettiğini söylediğimi ve avukatlık yapmadığımı görürdün.
Kabul etmek gerek her ikisi de kaliteli ve uzun ömürlü araçlar yapıyorlar. Birbirlerin üstünlük sağladıkları noktalar illaki olacaktır. Ama Toyota'nın çirkin araba yaptığı da gerçektir. Bende hiçbir heves ve çekicilik uyandırmıyor.
Eğitim seviyen mi düşük, yoksa yurtdışında olmanın verdiği bir dezavantaj mı yaşıyorsun iletişim kurarken?
Dün fransız kullanıyordum, bugün almana biniyorum, yarın bi amerikana,japona veya yerli arabaya binerim.Benimle mi gömülecek bindiğim araba? Neyin avukatlığı yapıcam?:)
Ülkeler savaşı değil bu.Alman Rus Hint arabasını tartışmıyoruz.Tüm yazılanları okusaydın bu araçların artılarının ve eksilerinin birbirini dengelediğini, fakat yıllardır toyotanın çirkin ve sıradan görünüme sahip araçlar ürettiğini söylediğimi ve avukatlık yapmadığımı görürdün.
Anlasilan ici bos argumanlarin azalinca, kisisel saldiriya dönüstürmeye calisiyorsun isi... ayni zamandada Yurtdisi komplexin var gibi:D
Avukatlik lafini üzerine alip almamak senin corban... istedigin kadar kasikla:D Eger bu corbadan yudumlarken benimde yazdiklarimi yeterince algilayabilseydin, Toyotanin son zamanlarda Dizayin olarak güzel arabasi olmadigini ayni zamandada vw'ninde olmadigini yazmistim! Konu VW'nin Toyota ile kiyaslanamaz, o Audi'nin seviyesine ulasmaya calisiyor Konusu acilinca komik bir durum aldi...
Kavgaya gerek yok... ;) özelden yaz ne derdin varsa...
sevindim ısındığına, skoda ile audiye "aynı" dersen dahada ısınacak buralar conta yakacak :)
Farklilar tabi, Alfabenin "A"si benzerlikleri var okadar.:D
Eger VW, Skoda, Seat, Audi ECU'su ile bile tecrüben olsaydi nedemek istedigmi anlardin! Tecrüben olmadigi icin... bu Konuyu uzatmadan ben kendi adima kapatiyorum, sonucta Konu Toyota'mi VW'mi idi... ben Toyota diyorum!;)
Alman-Japon kavgasına dönmüş yine konu... Toyota'yı savunan niye savunuyor , VW'ni savunan neyi savunuyor... Sanki oturup mühendisliğini , ar-gesini , üretimini kendiniz yapıyorsunuz...
Parasını veririm Toyota alırım , parasını veririm VW alırım... Alıyorsun ve kullanıyorsun sadece , niye markalarla ilişkiye girmeye çalışılıyor ki....
vw=kalite konfor stil güvenlik
toyota=sorunsuzluk memnuniyet uzun seneler ekonomi(satış ve sonrası)
toyota daha felsefikken vw daha kapitalistir fikrimce...
elimde imkan olsa audi nin alman konforuna karizmasına toyota nın sorunsuz harika motor unu koyardım
elimde imkan olsa audi nin alman konforuna karizmasına toyota nın sorunsuz harika motor unu koyardım
Cokta güzel olurdu , insallah bi gün yaparsın.
Farklilar tabi, Alfabenin "A"si benzerlikleri var okadar.:D
Eger VW, Skoda, Seat, Audi ECU'su ile bile tecrüben olsaydi nedemek istedigmi anlardin! Tecrüben olmadigi icin... bu Konuyu uzatmadan ben kendi adima kapatiyorum, sonucta Konu Toyota'mi VW'mi idi... ben Toyota diyorum!;)
neyse haklısın bende kapatıyım konuyu,
ama ECU demen gerçekten garip, bir firmanın en çok para harcadığı yer motorudur arabaları yaratırken. senelerce hep aynı motoru kullanırlar arge araştırmalarından yırtmak için sende bilirsin. araçların kalite farklarını motorlarının yaratmasını bekleyemezsin zaten aynı grup içersinde olduklarında. farkları kullanılan malzeme kalitesiyle çıkar iç ve dış ekipmanlar vs.vs...
tecrübem konusunda da özür dilerim.
toyota yeni tasarımcılara cok büyük ihtiyaç duyuyo şu anda en ciddi sıkıntısı budur.. yoksa dünyada pazar lideridir heralde..
Alman-Japon kavgasına dönmüş yine konu... Toyota'yı savunan niye savunuyor , VW'ni savunan neyi savunuyor... Sanki oturup mühendisliğini , ar-gesini , üretimini kendiniz yapıyorsunuz...
Parasını veririm Toyota alırım , parasını veririm VW alırım... Alıyorsun ve kullanıyorsun sadece , niye markalarla ilişkiye girmeye çalışılıyor ki....
en güzel araba anahtarı cebimde olan araba o nedenle :)
TSI, TDI, GTI, Konfor, Kalite.
vw=kalite konfor stil güvenlik
toyota=sorunsuzluk memnuniyet uzun seneler ekonomi(satış ve sonrası)
toyota daha felsefikken vw daha kapitalistir fikrimce...
2000-2003 model Golf IV halen gayet güzel para ediyor, aynı zamanda kendi aracım olan Seat Toledo, VW Bora ile hiç bir farkı olmamasına rağmen sırf marka yüzünden şu anda kendisi 20 milyar ederken, benim aracım 13ten yukarı gitmiyor.
Herkesde bir marka fanatikliği var.. Kim ne araç sahibiyse yada arabası ne malıysa direk onu savunuyor.. Niyeyse kimse objektif yaklaşamıyor..
99 senesinde corolla aldık galeriden..2008 dede vw aldık..hala da vw sahibiyiz.iki araca da bindim sürdüm herşeyi yapmaya çalıştım.toyota nın tek sıkıntısı kasasının güvensiz olması bence.bide tasarım tabi.onun dışında vw in hiçbi üstünlüğü yok..fiyatlarınada bakarsak eğer tek mantıklı tercih toyota gibi.. tarafsız davranmakta fayda var toyotanın malzemesi bile daha güzeldi vw e göre..kesinlikle sorunsuz bi araba:icon_tup:
neyse haklısın bende kapatıyım konuyu,
ama ECU demen gerçekten garip, bir firmanın en çok para harcadığı yer motorudur arabaları yaratırken. senelerce hep aynı motoru kullanırlar arge araştırmalarından yırtmak için sende bilirsin. araçların kalite farklarını motorlarının yaratmasını bekleyemezsin zaten aynı grup içersinde olduklarında. farkları kullanılan malzeme kalitesiyle çıkar iç ve dış ekipmanlar vs.vs...
tecrübem konusunda da özür dilerim.
katiliyorum... tabiki her araba icin hersey yeniden icat edilse hic birisini normal bir insanin alma gücü olmazdi. Benim sadece sasirdigim konu VW'ye Toyota rakip olamaz, o Audi'nin pesinde denilmesi oldu... VAG Gurubu Audi isminin gecmisden gelen bir karizmasi oldugunu biliyor, ve bir cok zaman baska markalarinda ayni teknolojiyi kullanmasina ragmen Audi ismini cok daha pahaliya satabiliyor, Dizayin olarakda Audi zaten farkli tasarlaniyor ve Audi'nin tasarimlarida acikcasi benimde cok hosuma gidiyor... ama VW'nin Audi'nin pesinde olmasi gibi durum yok, VW herkezin kullanacagi Halk Otomobili olarak imajina devam ediyor, Audi ismi biraz daha ayricalik isteyenlere hitab ediyor... ama cogunlukla ayni teknolojiyi farkli bir örtüyle kullaniciya pazarliyor buda akilli bir Yol ve burdaki Müsteri Kitlesininde severek aldigi bir Strateji.
ECU konusuna gelince... kullandigim Diag Aletlerinden biliyorum, VAG Gurubunda bir Alet ile tüm markalarinin ECU'su okunup istedigin ayarlar yapilabilinirken(hepsi cünki Bosch'un VAG icin üretdigi ECU'lar örnek EDC15 veya ME7 Serileri), Toyota Daihatsu ve Lexus icin ayri Cihazlara ihtiyac duyuluyor. Demek istedigimde buydu...
Yoksa kimsenin ayagina basmak:D, kalbini kirmak gibi bir niyetim yok:)