Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Civic Angel halkası sorunu

Quantum
16-11-2009, 19:37
Selamlar.. aracımdaki angel farlardan birisinin tek halkası söndü.

belki patladı, değişim yapılması gerekiyor, belki de balastta sorun var. bilmiyorum.

istanbulda mümkünse anadolu yakasında tamiratı ile ilgili olan ve yardımcı olacak bir arkadaş var mıdır?

http://www.modifiye.com.tr/Resim/Galeri/154343_24_4_3691b.JPG

onur_S
20-11-2009, 13:44
tamirat değil de aldığınız yerden değişimini isteyin garantisi varsa.forum.geceucusu.com dan,konu açın.orada kesinlikle yardımcı olacaklardır.neon angel heralde sizinkisi.aracın voltajı fazla gelmiştir bu da ömründen götürmüştür.şöyleki neonlar 12v ta çalışması için dizayn edilmişlerdir büyük ihtimal fakat araç çalıştığı anda alternatörle beraber 14 voltları görür.bu da ömrünün kısalmasına yol açar.voltaj regülatörü vs takılırsa gayet uzun ömürlü olur ben daha detayını bilemem fakat geceucusundan hem tamirini,hem de ileride patlamaması için gereken önlemi öğrenerek halkaların sorunsuzca ileride sönmeden yanmasını sağlayabilirsiniz.

aqustic
20-11-2009, 14:12
Sorun eger halkada degilde devresindeyse sadece voltaj regulatörü yetmez.Kapasitörlerle falan parazitlere karşı filtreleme yapman gerekli.Ledli olsaydı yolla yapıyım diye bi teklif sunabilirdim.Ama neon oldugu için ona karışamam.
Sakın oto elektrikçisine falan götürme.Bunların tamirini yapmak için elektrik bilgisi yetmez.Elektronik bilgisi gerekli.Şayet sonradan başka bi devre baglanıp yakarsan diger 3 halkadan ya kısık yada daha parlak yanabilir.Daha parlak yanarsa bu sefer onu da patlatır.Onu falan iyi ayarlattırman ölçü aletiyle ölçtürerek ayarlattırman gerekli.
Şayet degiştirme imkanın varsa bence garantiden falan degiştir derim