Orijinalini görmek için tıklayınız : 99 vw 6n 1.6hb yardım
Ercan_35
20-11-2009, 19:33
Arkadaşlar merhaba,
P.tesi 99 model 1.6hb beyaz Polo aracın devrini alacağım araç 49000km de kazasız boyasız, araca öncelikle Lpg taktırmayı, pasta cila ve rütüş işlemi plakalık iptali, ve motor bakıma sokacağım. Aracın kronik sorunları, yaptırılması gerekenler ve lpg taktırılması konusunda polo sahiplerinin görüşlerini bekliyorum.
İzmir'de sağlam pasta cila yapan yer ve fiyat bilgisi hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
cınarlıya gıderken proservıce gelmeden ufak bı dukkan var yıkamacı turtle wax cok kalıtelı ısclık:)
Ercan_35
20-11-2009, 20:46
cınarlıya gıderken proservıce gelmeden ufak bı dukkan var yıkamacı turtle wax cok kalıtelı ısclık:)
ok uğrarım fiyat ne alıolar? bikaç rütüş ve pasta cila yaptırıcam
fıyat cok yuksek deıl emınol:)
Arkadaşlar merhaba,
P.tesi 99 model 1.6hb beyaz Polo aracın devrini alacağım araç 49000km de kazasız boyasız, araca öncelikle Lpg taktırmayı, pasta cila ve rütüş işlemi plakalık iptali, ve motor bakıma sokacağım. Aracın kronik sorunları, yaptırılması gerekenler ve lpg taktırılması konusunda polo sahiplerinin görüşlerini bekliyorum.
İzmir'de sağlam pasta cila yapan yer ve fiyat bilgisi hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
Polo 6n'ler de atesleme bobinin arizasi yapmasi, uzaktan kumandali degilse yoksa kapi kilit mekanizmalarinin bozulmasi, termostatin ariza yapmasi ile bazen de sanziman sorunlari (5.vites dislisi kaynakli) yasanir. 1.6 makina alt devirleri dolu ustleri zayif bir karakterdedir. Biraz dizeli andirir. Egimli yolda 200 km'ye kadar cikar bu surada devir gostergesi 5250 devir civarlarinda olur.Oldukca uzun oranli bir sanzimana sahiptir. Bazen cam dusme sorunlari da yasaniyor. Direksiyon simitleri de soyulabilir ama senin ki 99 model oldugu icin onda airbagli dort kollu klasik VW gorunumlu guzel bir direksiyon var bunun oyle bir sorunu yok. Polo'nun Sportline ile Highline modelleri ile karsilastirilinca zayif kaliyor. Bakim masraflari yuksek degildir.
Aklima gelenler bunlar... Hayirli olsun...
efe arkadaşımız sana fazlasıyla yardımcı olacaktır...nerdesin efeeee :)
Ercan_35
22-11-2009, 13:19
Polo 6n'ler de atesleme bobinin arizasi yapmasi, uzaktan kumandali degilse yoksa kapi kilit mekanizmalarinin bozulmasi, termostatin ariza yapmasi ile bazen de sanziman sorunlari (5.vites dislisi kaynakli) yasanir. 1.6 makina alt devirleri dolu ustleri zayif bir karakterdedir. Biraz dizeli andirir. Egimli yolda 200 km'ye kadar cikar bu surada devir gostergesi 5250 devir civarlarinda olur.Oldukca uzun oranli bir sanzimana sahiptir. Bazen cam dusme sorunlari da yasaniyor. Direksiyon simitleri de soyulabilir ama senin ki 99 model oldugu icin onda airbagli dort kollu klasik VW gorunumlu guzel bir direksiyon var bunun oyle bir sorunu yok. Polo'nun Sportline ile Highline modelleri ile karsilastirilinca zayif kaliyor. Bakim masraflari yuksek degildir.
öncelikle bilgilerin için teşekkür ederim.
kapı kiliti uzaktan kumandalı değil. 200 km 5250 devir bence süper :D bakım masrafındanda korkuyorum inşallah dediin gibidir bakıma girince fiyatı burdan yazarım.
Ercan_35
22-11-2009, 17:02
efe arkadaşımız sana fazlasıyla yardımcı olacaktır...nerdesin efeeee :)
Efe'nin de görüşlerini bekleriz tabiii :)
Bakımları giderleri çok yüksek değil. Kormana gerek yok. Yukarıda yazarken biraz kötü Türkçe kullanmışım. :) 1.6'nın frenleri, Sportline ve Highline ile mukayese edilirse zayıf kalır. Aşağa meyilli yolda 200'ü görürsün. Yedek parçası marka alternatifleri ile beraber bolca var piyasada.
Ercan_35
23-11-2009, 14:43
Aracı aldım 20tl benzin aldım 20 dkka gezdim sonra lpg ciye verdim :( yarın alıcam, dooru servise...
3.sanayi arkası ağaçlı yolda 3M e git direk pasta cila için on numara işçilikleri var.Randevu alman lazım ilk once.
Ercan_35
23-11-2009, 14:57
3.sanayi arkası ağaçlı yolda 3M e git direk pasta cila için on numara işçilikleri var.Randevu alman lazım ilk once.
tavsiyen için teşekkürler pasta cila boya koruma yaptırıcam sen daha önce yaptırdığında ne kadar aldılar? fiyat olayınıda belirtirsen sevinirim. Benim ölee özel bildiğim yer yok ama genelde pasta cila boya korumaya 100tl istiolar bende bu fiyatlara yaptırabileceğim düzgün bir yerde yaptırmak istiyorum. Bugün biyere daha sordum 2.sanayiye giderken opetin yanında lpg de satıyor 400 istedi... bende adama "allah bana ben sana dedim" anlamıştır herhalde bişiler...
Ercan_35
26-11-2009, 21:04
aracın son durumu vize+sigorta+lpg (zavolli) yapıldı. Bakıma girdi. Bilgilendirmek amaclı bakımda deişenler ve fiyat yazıyorum.
ön fren balatası
ön fren balatası spreyi
yağ
yağ filtresi
4 buji
4 buji kablosu
disklere doğrultma
hava filtresi
klima filtresi
hepsi işçilikle 350tl tuttu. Bakımı 350 tl ye hallettik. Bu arada bakımı S.Nezir (Alsancak) e yaptırdım. Bana fiyat çok uygun geldi, sağolsunlar çok ilgilendiler. Bakımdan sonra 1 yıl buraya uğrama dediler.
Ercan_35
26-11-2009, 21:05
arkadaşım bugün uğradım dediğin yere bana pasta cila için 300tl dedi bende içimden oha dedim bidaha uğramamak üzere ayrıldım.
Ercan_35
26-11-2009, 21:12
gökan senin dediğin yerede baktım yer olarak güzel görünmedi gözüme belki ucuzdur işçiliği filan ama dükkan çok sallapati bi dükkan görünüo hiç girmedim s.nezir'deki boya-kaporta ustası bu pazar gününe yapmak üzere anlaştık arabada biraz rütüşlük olaylar var tampon üst kısım filan onlarıda halletcem dedi 150tl istedi pazar ona gidip yaptırcam sonucu yazarım.
Ercan_35
26-11-2009, 21:50
Aracın birkaç fotosu
http://img163.imageshack.us/img163/3289/grnt0123.jpg
http://img697.imageshack.us/img697/7295/grnt0125.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/2562/grnt0126.jpg
Paslanmaları,çürükleri genelde fitillerin altından,çamurlukların içinden başlar,ufak bi kontrol gerekebilir
Boğaz kelebekleri genelde sıkıntı çıkarır ama güzel bi temizlik olmadı temizinden çıkma bir tane alarak sorun rahatlıkla çözülebilir
Cam kaldırma mekanizması ufak bi sıkıntı dogurabilir
VWci'nin de dediği gibi ateşleme bobini ve termostatı en kronik sorunudur 6N lerin.
Bunların dışında güzel arabadır,8-11.000 TL arasında alınabilecek hem konforlu,hem güvenliği sunabilen başarılı bir modeldir kanımca.
Sizde almışsınız zaten,Allah kaza bela vermesin,keyifli sürüşler
Ercan_35
27-11-2009, 21:18
Paslanmaları,çürükleri genelde fitillerin altından,çamurlukların içinden başlar,ufak bi kontrol gerekebilir
Boğaz kelebekleri genelde sıkıntı çıkarır ama güzel bi temizlik olmadı temizinden çıkma bir tane alarak sorun rahatlıkla çözülebilir
Cam kaldırma mekanizması ufak bi sıkıntı dogurabilir
VWci'nin de dediği gibi ateşleme bobini ve termostatı en kronik sorunudur 6N lerin.
Bunların dışında güzel arabadır,8-11.000 TL arasında alınabilecek hem konforlu,hem güvenliği sunabilen başarılı bir modeldir kanımca.
Sizde almışsınız zaten,Allah kaza bela vermesin,keyifli sürüşler
Saol arkadaşın teşekkürler tavsiyelerin için hondadan sonra poloyuda yavaş yavaş tanıyoruz
5 yıl bindiğim 99 model Polo aracımla yaşadığım tüm problemleri eksiksiz olarak yazmışsın. ellerine sağlık :icon_tup:
gökan senin dediğin yerede baktım yer olarak güzel görünmedi gözüme belki ucuzdur işçiliği filan ama dükkan çok sallapati bi dükkan görünüo hiç girmedim s.nezir'deki boya-kaporta ustası bu pazar gününe yapmak üzere anlaştık arabada biraz rütüşlük olaylar var tampon üst kısım filan onlarıda halletcem dedi 150tl istedi pazar ona gidip yaptırcam sonucu yazarım.
dukkan senı şaşırtmıs eleman meguarısın malzemelerını kullanıyor:)
5 yıl bindiğim 99 model Polo aracımla yaşadığım tüm problemleri eksiksiz olarak yazmışsın. ellerine sağlık :icon_tup:
Tesekkur ederim. Polo 6nler ile gecirdigim yillarin sayisi 12'yi bitirdi. Artik bazi seyler hic sasirtmiyor. :D ... Ama bunu kotu anlamda soylemedim. Kronik arizalar olarak altini cizmekte fayda var.
Sonuc olarak bence oldukca saglam ve guvenilir bir otomobil polo 6nler...
Ercan_35
28-11-2009, 11:55
dukkan senı şaşırtmıs eleman meguarısın malzemelerını kullanıyor:)
gökan saol tavsiyelerin için artık adama gelceğime dair söz verdim, o da benim için pazar dükkan açıcak, ondan başka yerden fiyat sorup bakmam artık, bi dahaki sefer dediğin yer aklımda mutlaka uğrıycam teşekkürler...
Ercan_35
28-11-2009, 12:03
arkadaşlar bu kapı kilit mekanizmasının bozulmasını engellemek için alarm taktırıp kumandalı yapsak kapı içine takılacak mekanizmayla sağlamlaştırılabilir mi? İlerde sorun olacak bu durum böle düzeltilebilir mi?
Uzaktan kumandali yap. Sorun zaten anahtari sokup cevirdin yerde. Boylece kapi acarken anilan mekanizmayi atlamis oluyorsun.
Ercan_35
01-12-2009, 00:20
Arkadaşlar araç bomba ötesi bişi oldu pasta cila ve rütüşler atıldı şuan çizcekler die korkuom renk ortaya çıktı süper oldu yapan kişi S.Nezir'de çalışan boya kaporta ustası Cumhur abi pazar günü sabah 11.00 den akşam 19.00 a kadar arabayla uğraştık ve Cumhur abi saolsun ne yapalım dediysem fazlasını yaptı İşiniz olursa kesinlikle tavsiye ediyorum.
Maşallah Polo 6N sınıfında güzel bir otomobildir.
Kapı kilidi bende de bozuk, kumada pili bitince açıp kaparken içindeki ufak döküm bir parça var, o kırılıyor.
Kumanda ile kullanıyorum artık sorun yok. Uğraşmadım açıkçası değiştirmeye. Sağ çalışıyor nasılsa :)
Zamanla emniyet kemerleri de toplamamaya basliyor bazilarinda, VW forumunda okurken aklima geldi... Bu da 6n'in baska kronik takintilarindandir... ;)
Ercan_35
01-12-2009, 12:53
Zamanla emniyet kemerleri de toplamamaya basliyor bazilarinda, VW forumunda okurken aklima geldi... Bu da 6n'in baska kronik takintilarindandir... ;)
O olay bendede var kemer toplamıyor elimle toplamasını sağlıyorum