Orijinalini görmek için tıklayınız : otomotiv mühendisliği?
kobemert
22-11-2009, 10:10
arkadaşlar bahçeşehir otomotivde okuyorum fakat bölümüm 2 yıllık... bunu 4 yıllığa tamamlamak istiyorum. sorunum hangi üni lerde otomotiv mühendisliği var?? özel veya devlet farketmez, nerelerde var önemli olan o :)
1-Hacetepe
2-Çukurova
bunlar dışında bildiğiniz başka yer varsa hedefimdeki üni yelpazesi genişlemeye müsait :rolleyes:
Boost Up
22-11-2009, 10:12
Yanılmıyorsam Sakarya Üniversitesinde var:)
uludağ de var itü de açılacak atılım üniversitesi karabük üniversitesi
boğaz içinde de lisans programları var
TERCİH KILAVUZU BULUP BAKSAN DAHA NET SONUÇLAR ELDE EDERSİN :icon_tup:
kobemert
22-11-2009, 10:21
TERCİH KILAVUZU BULUP BAKSAN DAHA NET SONUÇLAR ELDE EDERSİN :icon_tup:
bu söylenen üni lerin sitelerine bakıcam şimdi işte, elime bi ara kılavuz geçerse ordanda bakarım ;) ama bu söylenen üni lerde varsa yeterli benim için...
kobemert
22-11-2009, 10:22
Yanılmıyorsam Sakarya Üniversitesinde var:)
sakarya üniversitesindekini ben öğretmenlik olarak biliyorum:beuj:
yavuz364
22-11-2009, 10:24
Kocaeli üni de var ;)
bende istanbul üniversitesi otomotiv bölümünden mezun oldum bu sene
kobemert
22-11-2009, 10:26
ne güzel ya, çok fazla varmış. Sabah sabah mutlu oldum :)
bende istanbul üniversitesi otomotiv bölümünden mezun oldum bu sene
aynı kaderi paylaşıyoruz işte hocam, MYO :)
ben olanların hepsini yazıyorum , yazdıklarım dışınad yok (diğerleri makineden otomotiv bölümü seçilmiş oluyo sanırım )
1 hacettepe üni (ankara)
2 çukurova üni (adana)
3 atılım üni (bu senen ilk öğrencilerini aldı tek özel) (ankara)
4 karabük üni (oda bu sene ilk öğrencilerini aldı) (karabük)
5 uludağ üni ( bu sene ilk defa öğrenci alıcak , daha açılmadı) (bursa)
bunlar dışında bu sene başka okulda açılırmı bilmiyorum ama olanlar sadece bunlar..
Okumak istediğim ama bölümümün izin vermediği bir bölüm :D
benim bildiğim otomotiv müh diye bir bölüm yok makine mühendisliği okursan 3.sınıftan itibaren talaşlı üretim-otomotiv ve bişi daha vardı o şekilde ayrılıyor olması lazım hangisini seçersen onun derslerini alıosun
belki teknik eğitim fakülteleriin kapatalıp otomotiv öğretmenliği bölümünün adının otomotiv teknolojileri mühendisliği olma ihtimali varmış ama daha kesin bişi yok
Rockford
22-11-2009, 11:26
Kocaeli üni de var ;)
muhendislik fakültesinde böle bi bölüm yok şimdilik :) ama otomotiv ögretmenligi bulunuyo teknik egitim fakültesinde.
yavuz364
22-11-2009, 11:33
evet ben mühendislik yazdığını görmedim arkadaşın sorusunda :)
sizde kocaeli müh. desiniz galiba. ben makinedeyim..
muhendislik fakültesinde böle bi bölüm yok şimdilik :) ama otomotiv ögretmenligi bulunuyo teknik egitim fakültesinde.
Rockford
22-11-2009, 11:37
evet bilgisayar muh okuyorum. teorik olarak kayıtlıyım 6.senem oldugu için sadece sınavlara geliyorum.
kobemert
22-11-2009, 12:15
ben olanların hepsini yazıyorum , yazdıklarım dışınad yok (diğerleri makineden otomotiv bölümü seçilmiş oluyo sanırım )
1 hacettepe üni (ankara)
2 çukurova üni (adana)
3 atılım üni (bu senen ilk öğrencilerini aldı tek özel) (ankara)
4 karabük üni (oda bu sene ilk öğrencilerini aldı) (karabük)
5 uludağ üni ( bu sene ilk defa öğrenci alıcak , daha açılmadı) (bursa)
bunlar dışında bu sene başka okulda açılırmı bilmiyorum ama olanlar sadece bunlar..
eyvallah hocam, kesin bilgi olarak hisseetim bunu... :icon_tup:
kesin bilgi , hatta en kesin bilgi :)
bide dip not olarak otomotiv mühendisliği olarak başlı başına bi bölüm mevcuttur yukardaki okullarda , buraya sadece ' otomotiv teknolojileri ' adı altında toplanmış 2 senelik bölümlerden geçiş yapılabilir , diğeri iste makine mühendisliğinin 2 senesinde otomotiv alt dalı mavcuttur , ikisi farklı şeylerdir ve kesinlikle otomotiv mühendisliği bölümü çok daha mantıklı ve iyidir..
ayrıca otomotiv öğretmenliği ile otomotiv mühendisliği arasında dağlar kadar fark var , adı üstünde biri tekniker biri mühendis , ikiside aç kalmaz orası ayrı , ben bu sene and. lisesi mezunu olmama rağmen teknik liselerin bölümü olan çoğu oto. öğretmenliğine girebiliyoken , araştırdım sordum gittim bu işin içinde iyi yerlerde olan insanlarla konuştum hepsinin söylediği bi sene daha dene oto. mühendisliği tutturmaya bak , olmadı yine girersin öğretmenliğe dediler , bende öyle yaptım bakalım hayırlısı..
bu sene Atılım Ünıversıtesınde acıldı ozel olarak ...
Serkan.S
22-11-2009, 13:22
benim bildiğim otomotiv müh diye bir bölüm yok makine mühendisliği okursan 3.sınıftan itibaren talaşlı üretim-otomotiv ve bişi daha vardı o şekilde ayrılıyor olması lazım hangisini seçersen onun derslerini alıosun
belki teknik eğitim fakülteleriin kapatalıp otomotiv öğretmenliği bölümünün adının otomotiv teknolojileri mühendisliği olma ihtimali varmış ama daha kesin bişi yok
Evet dediğin doğru Makine Mühendisliğinde ana dallara ayrılıyorlar.Anadallardan biri de Otomotiv Mühendisliği fakat makineci arkadaşlarımdan seçiminin zor olduğunu duymuştum. :) İnek arkadaşlar yöneliyormuş kontenjan doluyormuş.Bazı üniversitelerde direk otomotiv mühendisliği diye var ve zaten Makine Fakultesi altında bulunmakta pek bir farkı yok.Çok revaşta olmaya başladıgı için üniversitelerde böyle bölümler açılmaya başlandı.
kobemert
22-11-2009, 13:24
bide dip not olarak otomotiv mühendisliği olarak başlı başına bi bölüm mevcuttur yukardaki okullarda , buraya sadece ' otomotiv teknolojileri ' adı altında toplanmış 2 senelik bölümlerden geçiş yapılabilir , diğeri iste makine mühendisliğinin 2 senesinde otomotiv alt dalı mavcuttur , ikisi farklı şeylerdir ve kesinlikle otomotiv mühendisliği bölümü çok daha mantıklı ve iyidir..
peki bişe sorucam, otomotiv mühendisliğine geçiş için illa "otomotiv teknolojileri" bölümünde mi okumam gerekiyo? benim ki çünkü makinenin alt dalı olan otomotiv :confused:
Serkan.S
22-11-2009, 13:25
ayrıca otomotiv öğretmenliği ile otomotiv mühendisliği arasında dağlar kadar fark var , adı üstünde biri tekniker biri mühendis , ikiside aç kalmaz orası ayrı , ben bu sene and. lisesi mezunu olmama rağmen teknik liselerin bölümü olan çoğu oto. öğretmenliğine girebiliyoken , araştırdım sordum gittim bu işin içinde iyi yerlerde olan insanlarla konuştum hepsinin söylediği bi sene daha dene oto. mühendisliği tutturmaya bak , olmadı yine girersin öğretmenliğe dediler , bende öyle yaptım bakalım hayırlısı..
İkisi farklı şeylerdir ? Otomotiv mühendisliği makina mühendisliğinden oluşmaktadır.Üniversite okumadan nasıl bu kadar emin konuştun.
İkisi farklı şeylerdir ? Otomotiv mühendisliği makina mühendisliğinden oluşmaktadır.Üniversite okumadan nasıl bu kadar emin konuştun.
doğru mevkilerdeki doğru insanlarla konuşarak emin olabildim , oto.müh. makina dan oluşur bizde biliyoruz , ona bakılırsa anestezi uzmanıyla anestezi teknikeride aynı işi yapıyolar hatta tekniker daha çok çalışıyo ama eğitimler arasındaki fark uçurumlar ve aldıkları paralar arasındada uçurumlar..
Serkan.S
22-11-2009, 13:44
doğru mevkilerdeki doğru insanlarla konuşarak emin olabildim , oto.müh. makina dan oluşur bizde biliyoruz , ona bakılırsa anestezi uzmanıyla anestezi teknikeride aynı işi yapıyolar hatta tekniker daha çok çalışıyo ama eğitimler arasındaki fark uçurumlar ve aldıkları paralar arasındada uçurumlar..
Her mühendisliğin tekniker bölümü vardır.2 sene okursan tekniker olursun 4 senelik bölüme girsen bile bu bu kadar basit.Otomotiv mühendisliğini makine mühendisliğindeki anadaldan bir farkı yoktur insanları yanlış yönlerdirme makine okuyan birisi de okur adam gibi çalışırsa otomotiv mühendisi olur.Dedim gibi otomotiv dalına yığılma olduğu için ayrıca bölüm açıyorlar.
.Dedim gibi otomotiv dalına yığılma olduğu için ayrıca bölüm açıyorlar.
işte bitek burda yanılıyosun , biraz araştırırsan zaten mevcut cevabı..
Serkan.S
22-11-2009, 13:49
Arkadaşım ben yeterince araştırdım yaşım gelmış 26 ya üniversitem bitmiş bilmem kaç tane makine mühendisi arkadaşım olmuş daha neyini araştırıcam.
kobemert
22-11-2009, 14:06
arkadaşlar sinir stres yapmaya gerek yok ya, gerilmesin ortam...
otomotiv mühendisliği tr de açılalı kaç sene olduki
otomotiv mühendisliği iyi de bi bak istersen makine veya maketronik mühendisliğine geçebilirsen senin için daha iyi olabilir iş alanını genişletirsin çünkü otomotiv mühendisi olursan bence kendini sınırlamış olursun girilebilecek belli başlı yerler var
kobemert
22-11-2009, 21:42
oraya geçişlerim zaten var, kayıt olmadan önce araştırmıştım... sınırlamış olacağımın farkındayım ama isteyerek yapabilceğim nadir şeylerden biri otomotiv olayı... o yüzden biraz ısrarcıyım bu bölümde...
çukurova üni.de var otomotiv mühendisliği.
linki de bir incele belki fikir verir.
http://www.haberler.com/cukurova-universitesi-temsa-ya-otomotiv-muhendisi-haberi/
kobemert
22-11-2009, 21:58
eyw hocam, sağolasın link için ;)
çukurova üni.de var otomotiv mühendisliği.
linki de bir incele belki fikir verir.
http://www.haberler.com/cukurova-universitesi-temsa-ya-otomotiv-muhendisi-haberi/
http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=12413439
buda başka bi haber olsun..
Konuyu hortlatayım :D
Beyler ***** bu sene sınava giricem.Aklımda haccettepe otomotiv var.Bu bölümün gelceği varmıdır?Mezunlar yurt dışında iş bulabilirmi?Aranızda okuyan yada tanıdığı bulunan varsa fikirleri almak isterim.
bulursun yeterki kendini geliştir okuduğunla kalma her yerde ekmek var
en temizi
geçen yılın kılavuzu
ftp://dokuman.osym.gov.tr/2010/2010_OSYS_TERCIH_KILAVUZU/2010_OSYS_Tablo4.pdf
sıralamalara vs bakıcakmısın bılmıyorum ama sıralama ve puanlar tahminiydi geçen yıl sınav sistemi değiştiği için..
not kolayca bulmak için, (biliyosunuzdur ama, belki bilmeyen varsa diyerekten ***** sitede googleda üstlerde çıkıyor.. :D) ctrl+f ye basıp otomotiv yazmak yeterli.
19gokhan90
05-03-2011, 20:21
15.000 olmuş sıralaması 2008 de girdimdi sıralaması 5000 fln dı yanlış hatırlamıyosam istediğim bölümdü benimde kısmet olmadı inş size olur :)
ilgisi olan makine mühendisliğide okuyabilir bence. tutturamama durumuna karşı. aslında mak. müh daha genel olduğu için iş bulmak daha kolay, en kötü ihtimal projelere imza çakmaya para alabilirsin.
ben ilk kez üniversiteye girerken 2005'te, hacettepe otomotiv'e Mercedes-Benz ve MAN destek veriyordu.
Geçen sene Mercedes desteğini çekti, bu sene de man.
Nedenlerini ise bir arkadaşımın araştırma görevlisi abisinden öğrendim, hacettepe üniversitesinde araştırma görevlisi.
Dediği şu ki, sistemin kullanılarak girildiği bir bölüm olduğu için, hayatları ders olmuş hiç bir hobisi veya otomobil ilgisi olmayan kişiler yüksek puan alınca arkasındaki büyük firmaların desteğini duyan velileri tarafından zorla tercih ettiriliyor gibi bir hava varmış. Kendi aracının başında karşılaştığı bir takım öğrencilere, ki bunlar dersleri orada çok başarılı olan ve soru sormak için yanına gelen öğrencilermiş, kaputu açıp distribütörü göstererek bakın çocuklar bu fren merkezi, zira 4 tane kablonun her biri bir tekere gidiyor demiş, çocukların hepsi de yaa çok iyi ya çok mantıklı diyerek onaylamış. Derse geç kalan öğrenciye nedenini sorduğuna lastiğinin patladığını, yol yardımı aradığını ve o yüzden geç kaldığını öğrenmiş. Çocuk otomotiv mühendisliği 3. sınıf, ama kendi aracının patlayan lastiğini söküp yerine stepneyi takamıyor. Böyle öğrenciler, muhteşem çalışarak muhteşem ezberleyerek muhteşem bir şekilde mezun olacaklar. Ve de mercedes ve man bunlar bölüme girerken hala destek verdiği için işe alacak. Çünkü hiç bir yurtdışı firması bunları işe almaz:D. açıkçası çocuklar 2012de falan mezun olsa veya bu sene, 2015-2016da piyasaya çıkacak türk üretimi otobüs ve tırları çok merak ediyorum:D yazık gerçekten.
İnsanlar malesef hiç bir şekilde vizyon sahibi değil, aldıkları puana en yakın yere girmeye çalışıyorlar. Mantığa gel. Adamlar en üste hacettepe tıp yazmış altına odtü makina altına odtü inşaat altına itü elektrik elektronik altına hacettepe otomotiv. Ya arkadaşım aldığın puan mı belirleyecek senin ileride bütün hayatını nasıl geçireceğini? Bu nasıl bir mantıktır?
Millet şizofren gerçekten.
ayrıca, 2005-2009 başkent üni. makine mühendisliğinde okudum. Otomotivle ilgili her hangi bir şey öğreniliyor diyen insan yalan söyler. Son sene derslerde verilen otto motorlar vs günümüzde en azından şu sitede herkesin bildiği şeyler.
bu sene bende seçip gitmek istiyorum otomotiv 2 yıllık myo. ist içi özel veya devlet olarak nerelerde var ? :S
uluckaban
05-03-2011, 20:46
Şuan endüstri meslek lisesi makina bölümü okuyorum bu sene deneme sınavlarına bakacak olursak eksiğim var mühendisliği kazanamıcam.1 sene daha kasıp tekrar sınava girmekmi mantıklı yoksa 2 sene bitirip sınavla mühendisliğe geçmekmi? Bunu sormamın sebebi 2 yıllıkdan geçiş yaparken sınav daha zor oluyor filan diyorlar?
evet dediğin gibi 2 yıllıktan geçiş zormuş ondan okuldakı hocalarım bile direk 4 gitmeye bakın dıyorlar :)
19gokhan90
05-03-2011, 21:01
ilgisi olan makine mühendisliğide okuyabilir bence. tutturamama durumuna karşı. aslında mak. müh daha genel olduğu için iş bulmak daha kolay, en kötü ihtimal projelere imza çakmaya para alabilirsin.
bende öyle yaptım zaten :)
uluç 2 yıllıktan geçersen çok zorlanırsın biraz daha çalış 4 yıllığa girmeye çalış temelden öğren
Şuan endüstri meslek lisesi makina bölümü okuyorum bu sene deneme sınavlarına bakacak olursak eksiğim var mühendisliği kazanamıcam.1 sene daha kasıp tekrar sınava girmekmi mantıklı yoksa 2 sene bitirip sınavla mühendisliğe geçmekmi? Bunu sormamın sebebi 2 yıllıkdan geçiş yaparken sınav daha zor oluyor filan diyorlar?
2yıllıktan 4yıllığa geçerken 2+2 değilde 2+3 olma ihtimalıde var (Türkçe mühendisliğe geçtiğini varsayarsak)
bir dönem yada 1 yıl intibak alıp 1den ve 2 den eksık olan derslerını alıp sonra 3 ve 4üncü sınıfı okuman gerekiyor.
tandogan
05-03-2011, 21:31
bende bu sene girecem allah kısmet ederse mtok ile marmara makine istiyorum inş.hepimiz yerleşiriz bu sene :)
bız girdik darısı size (: geçen senede anlamamıştım hala bilmiyorum nedir bu m.t.o.k
1 sene daha kasıp 4 yıllığa geç kardeşim dgs sınavı(2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş sınavı)inan çok zor emeğinin karşılığını alamazsın.1 yıl geç başla temiz olsun ilerde rahatlığını çekersin ben öyle yapmıştım :D
alper_pug
05-03-2011, 21:54
kobemert, Şişli kampüsünde misin hocam?
uluckaban
05-03-2011, 22:06
O zaman öyle yapıcaz olmadı tekniker spec :) Gerçi 2 yıllık bitirsek kariyer bazında sadece üni. mezunu olarak görünücez başka türlü referansı yok iş alanında lise ve 2 yıllık üni. mezunlarını bir tutuyorlar.
Gecen sene karabük üniversitesine acıldı 4 yıllık bölüm bi bak istersen yeni acıldıgı için puanlarıda düşük olur...
bende bişi danışayım arkadaşlar dış ticaret myo bitiyor benim.bunu dgs ile açıktan 4 lemeyi düşünüyorum. O sırada istanbul aydın üni - otomotiv myo düşünüyorum fiyatı uygun geldi. nasıl bir okuldur eğitimi nasıldır?
Dgs zor değil sadece Dgs'den alınan kontenjan çok az olay bu aslında. Dgs sorularına baktım geçen sene de girdim gerçekten mantıklı düşünen bi insan en azından 200-230 ham puan alır. ki ben 220 aldım mesela ve sıkıldım çıktım sonuçlar geldiginde oha olmuştum. bu sene tekrar deniycem dershaneyede gidiyorum bi yandan iş nasip bakalım niyetim otomativ müh.
Özgür Ozan
05-03-2011, 23:55
hacettepe otomotiv mühendisliğinde okuyorum sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışayım
aynen dgs kolay ama sıkıntı kontenjanlarda :s full çekende çok oluyor kim yerleşmisse hani derler ya arkadaşım akrabam yerleşti alayı full çekmez vay anasını :D :D
sanctuary35
06-03-2011, 00:04
otomotiv mühendisliği yüksek lisans olarak var benim bildiğim
kocaeli ünidede yok :)
ben ilk kez üniversiteye girerken 2005'te, hacettepe otomotiv'e Mercedes-Benz ve MAN destek veriyordu.
Geçen sene Mercedes desteğini çekti, bu sene de man.
Nedenlerini ise bir arkadaşımın araştırma görevlisi abisinden öğrendim, hacettepe üniversitesinde araştırma görevlisi.
Dediği şu ki, sistemin kullanılarak girildiği bir bölüm olduğu için, hayatları ders olmuş hiç bir hobisi veya otomobil ilgisi olmayan kişiler yüksek puan alınca arkasındaki büyük firmaların desteğini duyan velileri tarafından zorla tercih ettiriliyor gibi bir hava varmış. Kendi aracının başında karşılaştığı bir takım öğrencilere, ki bunlar dersleri orada çok başarılı olan ve soru sormak için yanına gelen öğrencilermiş, kaputu açıp distribütörü göstererek bakın çocuklar bu fren merkezi, zira 4 tane kablonun her biri bir tekere gidiyor demiş, çocukların hepsi de yaa çok iyi ya çok mantıklı diyerek onaylamış. Derse geç kalan öğrenciye nedenini sorduğuna lastiğinin patladığını, yol yardımı aradığını ve o yüzden geç kaldığını öğrenmiş. Çocuk otomotiv mühendisliği 3. sınıf, ama kendi aracının patlayan lastiğini söküp yerine stepneyi takamıyor. Böyle öğrenciler, muhteşem çalışarak muhteşem ezberleyerek muhteşem bir şekilde mezun olacaklar. Ve de mercedes ve man bunlar bölüme girerken hala destek verdiği için işe alacak. Çünkü hiç bir yurtdışı firması bunları işe almaz:D. açıkçası çocuklar 2012de falan mezun olsa veya bu sene, 2015-2016da piyasaya çıkacak türk üretimi otobüs ve tırları çok merak ediyorum:D yazık gerçekten.
İnsanlar malesef hiç bir şekilde vizyon sahibi değil, aldıkları puana en yakın yere girmeye çalışıyorlar. Mantığa gel. Adamlar en üste hacettepe tıp yazmış altına odtü makina altına odtü inşaat altına itü elektrik elektronik altına hacettepe otomotiv. Ya arkadaşım aldığın puan mı belirleyecek senin ileride bütün hayatını nasıl geçireceğini? Bu nasıl bir mantıktır?
Millet şizofren gerçekten.
Benim gibi bir manyak sırf bu eğitim sistemi yüzünden İngilizce Öğretmenliği okuyor.. Neyse ki seviyorum.. Anadolu lisesi yerine meslek lisesine gitmeyi tercih ederdim eğer doğru düzgün olsaydı..
onursumer
06-03-2011, 09:07
aynen dgs kolay ama sıkıntı kontenjanlarda :s full çekende çok oluyor kim yerleşmisse hani derler ya arkadaşım akrabam yerleşti alayı full çekmez vay anasını :D :D
evt dgs çok basit ama kontenjan sıkıntı hatta son donemlerde ozel unilere bile girmek zorlaştı
ben ilk dgs tecrubemde çalışmadan sallama girdim ozel tercih ettiğim için yerleşmiştim 4 yıllığa
ama sonraki yıllardaki sınavlara bakıyorum çoğu kişi çalıştığı halde girememiş :D
suprolla
06-03-2011, 10:17
bu sene bende seçip gitmek istiyorum otomotiv 2 yıllık myo. ist içi özel veya devlet olarak nerelerde var ? :S
istanbulda özelde,aydın üni var(burda ben okuyorum şuan)
devlet,istanbul üni avcılar kampüste var
böle bi konu varken bende bişey sorsam?
yatay geçiş nasıl yapılıyor?özelden kurtulamadık gitti anasını satayım:o
onursumer
06-03-2011, 10:40
istanbulda özelde,aydın üni var(burda ben okuyorum şuan)
devlet,istanbul üni avcılar kampüste var
böle bi konu varken bende bişey sorsam?
yatay geçiş nasıl yapılıyor?özelden kurtulamadık gitti anasını satayım:o
aslında zor değil sadece belli donemlerde yapılabiliyor
okulunda oğrenci işlerine gidip yatay geçiş yapmak istediğini soyluyorsun sana gerekli birkaç belge veriyorlar transkript falan
bu arada ortalaman min 3.0 olmaı bence şansın fazla olması açısından
bugun dışında herhangi bi kaldığın vermeiğin o zamanakdar ders olmamalı
bunu dışında geriye universitelere başvurmakta kalıyor istediğin kadar uniye başvurabilirsin ayrıca torpil geçer bu yatay geçişte :D
duyduğum birşey direk kendin gidip başvurmalısın postayla vs dilekçeni kabul etmiyorlarmış diye yorumlar var hep koşuşturursan şartların yerine gelirse
denk bi bolume geçiş yapabilirsin başka bir okulda ;)
suprolla
06-03-2011, 11:30
okulunda oğrenci işlerine gidip yatay geçiş yapmak istediğini soyluyorsun sana gerekli birkaç belge veriyorlar transkript falan
bunu dışında geriye universitelere başvurmakta kalıyor istediğin kadar uniye başvurabilirsin ayrıca torpil geçer bu yatay geçişte :D
duyduğum birşey direk kendin gidip başvurmalısın postayla vs dilekçeni kabul etmiyorlarmış diye yorumlar var hep koşuşturursan şartların yerine gelirse
işin zor kısmı koşturmak diğer kısımlarda sorun yok not ortalası ve dersten kalmada sıkıntı yok :)
istediğimde özelden kurtulmak aynı bölüm devlete geçmek istiyorum zaten
o zaman ben yarın öğrenci işleriyle bir görüşeyim bakalım seneye inşallah kurtulmuş olurum bu beladan :)
torpil işin içine girerse hiç şansım yok demektir :D
ortalamanın 3 olması zorunluluğu varmı?
yoksa sadece şans arttırması yönündenmi?
gaziantep makinedeyim bende çukurovaya yatay geçeyim diye düşünüyorum ama ortalama... :/
Gecen sene karabük üniversitesine acıldı 4 yıllık bölüm bi bak istersen yeni acıldıgı için puanlarıda düşük olur...
karabükte otomotiv mühendisliği Türkçe açıldı, yapabiliyorsanız ingilizce olan bi üniversiteye gidin derim, ***** mezun olduğunuzda işiniz ağırlıkla yabancılarla olacak ve Türkçe bi bölümden mezun olmanız sıkıntı yaşamanıza sebep olabilir..
siz bilirsiniz yinede..
onursumer
06-03-2011, 11:42
ortalama şimdi google den baktım min 2.60 diyordu tam doğrusunu gene bi araştırmak lazım yani zorunluluk yok ama okula kabul olma açısından yüksek olması herzaman avantajdır ;)
işin zor kısmı koşturmak diğer kısımlarda sorun yok not ortalası ve dersten kalmada sıkıntı yok :)
istediğimde özelden kurtulmak aynı bölüm devlete geçmek istiyorum zaten
o zaman ben yarın öğrenci işleriyle bir görüşeyim bakalım seneye inşallah kurtulmuş olurum bu beladan :)
torpil işin içine girerse hiç şansım yok demektir :D
Bence devam et okul güzel :D
Herkese cevapları için teşekkür ederim.Aklım karıştı biraz.Kimileri iş yaparsın diyor kimileri Türkiyede zor diyor.Zaman geçsin biraz net kararımı vericem inşallah :D
Türkiyede iş yaparsın ama yine yabancı şirketlerle iş yapmak zorunda kalman muhtemel.
istanbul aydın üniversitesi otomotiv myo nasıldır bilen duyan varmı arkadaşlar? ya da başka hangi üni var özel-devlet istanbul içi ya da çevrei otomotiv bölümü olan myo ?? :(
BthnKrkt
06-03-2011, 16:22
Ben okan ünide otomotiv müh bölümündeyim. İngilizce hazırlık okuyorum bu yıl
istanbul aydın üniversitesi otomotiv myo nasıldır bilen duyan varmı arkadaşlar? ya da başka hangi üni var özel-devlet istanbul içi ya da çevrei otomotiv bölümü olan myo ?? :(
Ben İstanbul aydında otomotiv okuyorum bence bölüm için gerekli olan altyapı var ayrıca ders olarakta mühendislik düşünenlere uyan dersler var öyle basitçe değinip geçmiyosun yani özelliklede bölüm başkanımız bizim mühendisliğe geçmemiz için elinden gelene yapıyo :) Okul olarak sorucak olursanda ben beğeniyorum herhangi bi sıkıntısı yok tek problem eve çok uzak:D
hangi kampüs oluyor florya mı ?... bide fiyatlar ne alemde :D
hangi kampüs oluyor florya mı ?... bide fiyatlar ne alemde :D
Evet florya kampüsünde.Ben birinci öğretimim okulun bursuz fiyatı senelik 8.600 tl 10 taksit :D
Güncel ...
rize myo da motorlu araçlar ve ulaştırma bölümü var... dala ayrılıncada otomotiv teknolojisi oluyor.
geçiş yapıp 2 yıllık okumak ıstıyorum otomotiv bölümünü.. normal myolardakı otomotiv dimi bu bi yanlıslık yok. tamamen emin olmak istiyorum varmı okuyan
srcn-scr
20-07-2011, 15:18
sdü de seneye otomotiv bölümünün acılacagını söylüyorlardı hatta logo arastırması yapıyorlardı...
evt dgs çok basit ama kontenjan sıkıntı hatta son donemlerde ozel unilere bile girmek zorlaştı
ben ilk dgs tecrubemde çalışmadan sallama girdim ozel tercih ettiğim için yerleşmiştim 4 yıllığa
ama sonraki yıllardaki sınavlara bakıyorum çoğu kişi çalıştığı halde girememiş :D
abi sen 2 yıllık okudun bi sene açıktan devam ettin 4.yılında dgsden örgüne yani bir üniyemi geçtin?
Bluttbeton
20-07-2011, 19:23
bende bu otomotiv myo düşünüyorum ama nasıl bi bölüm
eşit ağırlıkçı biri burada okuyabilir mi ??
Emir-Sb3R
20-07-2011, 21:06
Kocaelinde mühendislik olarak yok evet öğretmenlik var :)
bende kocaeli makinedeyim , biz senle tanışmıştık galiba , GC 0001'di galiba senin plaka doğru mu ? :)
suprolla
20-07-2011, 23:17
Güncel ...
rize myo da motorlu araçlar ve ulaştırma bölümü var... dala ayrılıncada otomotiv teknolojisi oluyor.
geçiş yapıp 2 yıllık okumak ıstıyorum otomotiv bölümünü.. normal myolardakı otomotiv dimi bu bi yanlıslık yok. tamamen emin olmak istiyorum varmı okuyan
otomotivin ismi değişicek diye söylemişti bölüm başkanımız demek ki bu sene değişmiş....aslında bölüm daha kapsamlanmış sonuçta ulaşım ve motorlu taşıtlarda gemi uçak vs var daha çok ders daha çok çalışma demek :)
bakış açım değişti bunu dedıkten sonra.daha kapsamlıysa iyi aslında. bide muhendıslıge sarmış durumdayım. myodan bi şekilde mühendisliğe geçmek için savaşıcam ! :D
suprolla
21-07-2011, 00:00
o savaşı bende başlattım geçen sene :D şuan devlete yatay geçiş kovalıyorum 1 aya belli olcak bakalım
suprolla
21-07-2011, 00:44
dersler kolay benim sene sonu ortalamam 3.57 :D eğer az çok arabalardan ve fizikten anlarsan vize final derdin olmaz....yatay geçişte özelden devlete geçerken başarılımısın ki falan diyolar sadece onun dışında bi kayırma yok :D
bu arada burs nasıl alcaz devletten var mı bilen?kredi değil ama burs yani geri ödemeli olmayan modelden lazım :D :D