Orijinalini görmek için tıklayınız : Ruhsatta Renk Değişimi - Araç Kaplama
Aracının rengini değiştirmek isteyenler , ruhsatına çift renk işletmek isteyenlerin izlemesi gereken yollar ;
1 - Öncelikle aracıınızı kaplatıyorsunuz ya da boyuyorsunuz , bu işlemi yaptıdıgınız yerden fatura alıyorsunuz ( 34 xx 1234 plakalı aracın kaplanması , boyanması diye açıklama yazılırsa iyi olur )
2 - Sonra herhangi bir muameleciden Ek-1 formu doldurtyorsunuz ve aracınıza uyguladıgınız rengi/renkleri oraya yazdırıyorsunuz
3 - Muayene istasyonuna gidiyorsunuz renk tespiti yaptırıyorsunuz onaylıyorlar ve evraklarınızla bağlı olduğunuz trafik şubesine gidip evrakları teslim ediyorsunuz ve ruhsat ücreti veriyorsunuz. Ertesi gün gidip yeni ruhsatınızı alıyorsunuz ve muayeneye gidiyorsunuz.
Ek-1 formu doldurtmak : 10 TL
Ruhsat Ücreti : 63 TL
Muayene Ücreti : 120 TL
Bir de aldığınız faturanın KDV sini veriyorsunuz işlem yaptırdıgınız yere.( Fatura miktarı ne kadar düşük olursa o kadar az ödersiniz)
hımm bunları bilmek güzel acaba kaplama konu varmıdır araç kaplama ile ilgili, bu aralar arabamı satmassam bu sene moda mat sıyah kaptalmayı dusunuyorum.
ruhsat ücreti 45 tl olması lazım ;)
Kdv'yi neden ödüyoruz işi yaptırdığımız yere?
Rstmania
11-12-2009, 10:30
Kdv'yi neden ödüyoruz işi yaptırdığımız yere?
Genelde bu tür işlerde kdv hariç fiyat verilir. Ona bağlı söylenmiş bir şey sanırım. Aksi taktirde sen kdv dahil bir fiyata anlaşırsan o ayrı.
deeperblack
11-12-2009, 11:52
Muayene istasyonunda renk tespiti ücretsizdi onudamı paralı yaptılar ?
TegB20VTec
11-12-2009, 12:00
Araç kaplamanın maliyeti nedir? Yaptıranlar varsa ne marka araca ne kadar ödedi bunu paylaşırsa sevinirim.
serhat306
11-12-2009, 12:03
renk tespıtı bende ucretsız dıye bılıyordum bende motor numarası ıcın tespıte gıtmıstım ucret odemedım...
Kaplatmayın boyatın daha iyi.
Orjinal rengi yeşil olan palioyu beyaza kaplattık 4 sene sonra çıkarınca üzerinde damla boya kalmadığını görünce şok oldum.
ulasstoprak
11-12-2009, 12:18
Renk deişimi için tekrardan komple vizeyemi gircek araba 120 tl vize parası .. ?
Kaplatmayın boyatın daha iyi.
Orjinal rengi yeşil olan palioyu beyaza kaplattık 4 sene sonra çıkarınca üzerinde damla boya kalmadığını görünce şok oldum.
boyaya hazır hale gelmiş işte .. :D
4 sene boyunca saglıklı şekilde kaplama kullandıysan bence kaplatmak mantıklı 4 senede boyaya daha çok zarar gelebilir çizilir vernigi atar (kullanım şartlarıan göre değişir) kaplama bildigim kadarıyla garantili oloyu herhangi bi sorunda yenliyorlar...
ben sormustum evet demişlerdi renk deişimi için tekrar muayne oluyor arac ama adına tesbit diorlar garip
Önce renk tespiti yapıyorlar o ücretsiz ama yeni ruhsatınızı aldığınızda muayeneye gidiyorsunuz orada normal muayene ücreti ödüyorsunuz. Renk tespiti yaptırdıgınızda sıraya bile girmenize gerek yok.
Renk deişimi için tekrardan komple vizeyemi gircek araba 120 tl vize parası .. ?
4 sene boyunca saglıklı şekilde kaplama kullandıysan bence kaplatmak mantıklı 4 senede boyaya daha çok zarar gelebilir çizilir vernigi atar (kullanım şartlarıan göre değişir) kaplama bildigim kadarıyla garantili oloyu herhangi bi sorunda yenliyorlar...
4 sene önce kaplattığımız fiyata şimdi boyattık ama :)
ulasstoprak
11-12-2009, 16:40
şimdi ise boyanın yarı parası kaplamak... :D
muayene için ücret almıyorlar, sıra da beklemiyorsunuz.. bilginize..
teşekkürler bilgiler için
Acıklayıcı ve bilgilendirici bir topik olmuş teşekkurler
Kahraman castle
12-03-2010, 09:45
ruhata renk değişikliğini işletmek için aracı kaplama veya boya yaptırdığınız yerden fatura almanıza gerek yok,muayene istasyonunda istenmeyen belge.
güzel konu olmuş elinize sağlık :)
ruhata renk değişikliğini işletmek için aracı kaplama veya boya yaptırdığınız yerden fatura almanıza gerek yok,muayene istasyonunda istenmeyen belge.
Muayene istasyonunda değil trafik şubesinde istiyorlar faturayı.
ben şimdi araca folyo stripe yapsam bunu işletmekte bir sorun yaşar mıyım?
''Ertesi gün gidip yeni ruhsatınızı alıyorsunuz ve muayeneye gidiyorsunuz.''
demıs arkadasda
ne alakakı ruhsat yenıledıgınde bırdaha muayne ? ben 2 aracımdada uzerıme yenı ruhsat cıkardım ruhsatta sure ne yazıyosa okadar gıdıyor acaaba satısdamı farklı ?
eski aracımı kaplattım muayeneye giderken Ek-1 Doldurttm isterseniz istastyonun orda doldurnlarda var fatura şart ama isitiyolar bakıyolar tamam geçiriyolar sonra 30 günde ruhsat işlemleri için zaman veriyolar
CARBONDIZAYN
15-03-2010, 07:28
Merhaba arkadaşlar ben size yadımcı olayım isterseniz,
4 sene önce araç kaplama işi daha yeni yürüyen hatta emekleyen bir sektördü, o zamanlarda sadece 2. sınıf reklam folyosu vardı ve sonucu dediğiniz gibi arabanıza zarar veriyordu,
şimdilerde bu iş artık biz ve bizim gibi sayılı bir kaç firma tarafından kaliteli ve profesyonel bir şekilde 3 yıl garanti dahilinde yapılıyor, ve kullanılan folyolar tarafımızdan direk olarak yurt dışından getirtiliyor... bu folyolar araç kaplamak için özel üretilmiş mikronları boyadan daha dayanıklı ve daha koruyucu...
CARBONDIZAYN ARAÇ KAPLAMA
60 liraya hallettim ben...
faturayı bile sormadılar tüv de...
Muayene istasyonunda renk tespiti ücretsizdi onudamı paralı yaptılar ?
arkadaş doğru söylüyor geçen yıl bende tanıdık var diye tüvde arkadaşın aracını götürdük rengi değiştiği için saolsunlar hiç sıra flan beklemeden hem işi hallettiler hemde ücret almadılar.renk değişiminde ücret gerekmiyormuş.yalnızca faturada ne renk olduğu tonu ve renk kodunuda yazılması gerekiyor demişti.sonrasında da işlemleri arkadaş belirtmiş yukarıda.şu an ücretli yapıyorlarsa bu işi bilemem
Kahraman castle
15-03-2010, 08:38
eğer renk değişikliği yapacağınız aracın mayene geçerlilik süresi 1 yıl veya daha fazla ise trafik tescil şube müdürlüğü sizi tespite gönderir.yapılan tespit sonucunda ücret alınmaz.