Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : vücut geliştirme ile ilgililere soru

mar1lyn
25-11-2009, 13:05
selamlar arkadaşlar
kıştan beri kilo werme işine kafayı takmış bulunuyorum
ama sadece kilo değil her ay yağ ölçümü yaptırıp bu kilo kaybını yağdan sağlamaya çalışıorum
120 kilo / 48.5 kilo kastan yola çıktım boy 1.98

arada 1 kutu hydroxycut ve 1 kutu lipo 6 kullandım çok memnun kaldım ama yaz aylarına denk geldiğinden haftasonları alkolü kesmediğimden anca aldığımı yakmama yardımcı oldular destek olarakta hafif bi şi aldım
optimum un amino 2222 sini kullandım 2 kutu * 325 lik olan açıkçası bu dönemde
hiç kas kaybetmeden sadece yağ kaybı yaşadım
kaskaybını bacaktan yaşadım bel ustu arttığından kilo olarak değişmedi yani

geçen ay 50.3 kas ve 13.7 yağ ile 100.6 kilo tartıldım
bu ay aynı gün çıktım makineye
ve 49.1 kas ve 12.6 yağ ile 97.5 çıktım
dyno kağıtlarım mevcut :P

yani ayda 100 gr anca artan bu kasın bir ayda 1 kg düşmesi beni yıktı açıkçası :S
yazdan beri alkol yok buarada uykusuzluk yok beslenme mukemmel ona rağmen

taki bu aya lkadar yeme sistemimi çok değiştirmedim çok güzel besleniyorum
protein vs ciddi dikkat ediyorum ama son 3 aydır takviye almıorum hiç
bu son ayda anladığım kadarı ile yağ kalmadığından vucutta artık kastan kayıp yaşamaya başladım yani bu mantık yalışsa beni uyarın eleştiriye açığım
ama sanki bikaç ay takviye almam lazımmış gibi geliyor değilse yine soleyin

çalıştığım klüpte hocalar leukic al dediler muscletech firmasının
işte kada 6-7saatte karıştığından natreman oncesı alıp kaslara zarar gelmesini engellemek için vs
ama okudum biraz anabolik vs olduğundan kilo aldırırmı diye endişeleniorum

yada onun yerine antreman gunlerimde eas firmasının protein tozunumu kullansam
fiyatı fena gelmedi 5 lbs bi 2 ay yeter bana sanırım 1kabında 23gr protein warmış
direk toz kullanarakta bu kaybı engelleyebilirmiyim
yağlanmadan tabiki
çok iri olma hedefim yok sadece kayıp yaşamak istemiorum goruntum bozulmadan kas
almaya asla hayır demem
çalışma sistemim
haftada 3 body + karın + 20-30 dk cardio
haftada 2 karın + 70-80 dk cardio çeşitli makinelerle tek makineye bağlı kalmadan

başka takviye tavsiyeleride olabilir yani kafamı bulandırmadan açıklayıcı şekilde
bilen arkadaşlardan tavisye bekliorum

ahmetuygur
25-11-2009, 13:27
body bırakıp kickbox muhatai boks vs gibi sureklı efor sarfettigin sporlara baslamalısın yoksa 2 saat agırlık kaldır 40 dakkıka cardıo bişey degisidcegine inanmıyorum

ayrıca vucutta yag kalmadıgı ıcın demıssın öyle bieşy yok.

Vucut yağ oranın azaldıgını hissettiginde korumaya alıyor kendını ve kaslardan beslenıyor diye biliyorum.

mar1lyn
25-11-2009, 13:30
ya açıköçası ben body rahatlamak için yapıorum çok mutlu oluyorum ağırlık kaldırınca
dövüş olarakta bidönem ninjitsu yaptım ama uzak olduğundan bıraktım 9 ay sonra
ondada çok efor sarfedilmiyor ninjitsudan başka bişide düşünmüorm çoktazamanım yok açıkçası
yani yorumları
ben hep body yapacakmışım gibi varsayıp yaparsak çok sewinirim

anladım ozman bu ay bişi oldu ama ne oldu 1 kgzırt die düştü anlayamadım :S

STeaM
25-11-2009, 13:33
2,5 yılda 13 kg aldım body yaparak.
1-1,5 saat antreman yapıp "ne yoruldum bee" diyordum.

1,5 aydır boks yapıyorum hayatımda böyle terlediğimi böylesine vücudumu çalıştırdığımı hiç bilmiyorum.

şiddet ile tavsiye ederim. sabit ağırlık yerine vücudu hareket ettirip spor yap.

mar1lyn
25-11-2009, 13:37
doğru diosunuz bizim klüpte bir ara karate wardı hoca ayrıldı ben 2 kuşak atlayınca
ordada baya efor sarfediodum ama body hep wardı dediğim gibi hep olacak ben liseden beri donemsel olarak çalışıorm busefer ara vermeden en uzun süre çalıştım bi aksilik çıkmassa bırakmayıda düşünmüorum
teşekkürler yorumlar için tekrar

box vs gibi sporlarda da doğru orantılı body yapmak gerekiyor diye biliyorum
sonuçta o boxcular yumruk atrrak yapmıolar dimi o vucudu :)

GKS
25-11-2009, 13:43
beslenme ve uyku düzenide önemli yeterince uyuyamadığın zaman kaslar gelişmiyor

STeaM
25-11-2009, 13:47
günde 7 saat uyku.
düzenli, doğal yöntemlerle protein ve karbonhidrat alımı.
komplex ürünler kullan. animal pak gibi.

illede body yapacam diyorsan tabi.
ben klasik bokstan çok memnunum. boks dövüşme yada savunma için değildir. boks bir spor dalıdır.

mar1lyn
25-11-2009, 13:48
walla hepsi had saffada war ama :(

mar1lyn
25-11-2009, 13:50
günde 7 saat uyku.
düzenli, doğal yöntemlerle protein ve karbonhidrat alımı.
komplex ürünler kullan. animal pak gibi.

illede body yapacam diyorsan tabi.
ben klasik bokstan çok memnunum. boks dövüşme yada savunma için değildir. boks bir spor dalıdır.

animal pak hangisi oluyodu bikaçtane war yanılmıosam

protein karbonhidrat vs kafayı kırmış vaziyetteym yani bi eksiklik olduğunu sanmıorm hergun hemeğimi kendim yapıorum o biçim :)
ana ve ara öğünlere bolerek besleniorum
ve body antremanımı ole ve akşam yemei ssaatleri arasında yapıorm ki protein + protein olsun

Bülent76
25-11-2009, 13:51
Yorum yapan arkadaşlara kesinlikle katılıyorum. Ağırlık kaldırarak yeterli hareketi ve dolayısıyla ter atımını sağlayamazsın. Efor sarfettiren sporlara yönelmeni tavsiye ederim. Ağırlık kaldırmayı kesinlikle bırakamam, beni çok rahatlatıyor dersen de kesinlikle az kilo - çok tekrar yapmanı öneririm sana. Misal olarak bench presste 100 kiloluk ağırlıkla 5 set 6 tekrar yapmandansa, 50 kilo ile 5 set 25 tekrar yapman ve bu sayıyı zamanla arttırman hem senin kondisyonunu arttıracak, daha fazla ter atmanı sağlayacak, dayanıklılığını arttırcak ve üzerindeki deriyi incelterek, vüdudunun şekillenmesini sağlayacak. Yanlış anlama sakın hocam, bunları sen de biliyorsundur zaten, ben sadece yorumlarımı yazdım.
Vücut bir yaştan sonra yağları depolamaya başlıyor gizliden gizliden, 20 li yaşlardaki enerji de kalmadığı zaman sonrasında başa çıkılamıyor maalesef :)

Bülent76
25-11-2009, 13:53
Bir de L Carnitin almayı düşünebilirsin, yağları epey yaktığını duymuştum deneyen arkadaşlarımdan.

mar1lyn
25-11-2009, 13:54
ewet yok yanlış anlamıorum 12 tekrar 3 set şeklinde ama yine kendime gore zorlayacak ağırlıklarla çalışıorum kıştan beri buna alıştırdım kendimi
ama afor dersek 20 kilo wermişim yağdan
bundan sora da werebilirim die düşünüorm çunku zaman geçtikçe karın hareketlerimi cardio hareketlerimi ağırlaştırıorum kesmemeye başlıyo :)
bnm derdim besin tamamlayıcıları almalımıyım almamalımıyım
uykumu alıorm yiyorum antremanımı deiştirmedm 1 kilo kas kaybetmişim
ve ust govdeden bacaklar kollar aynı gozukuyo
gr ına kadar

buraek4
25-11-2009, 13:57
hocam bence programında bir yanlışlık var programını değiştir..sen artık yağ yakmayı bırakıp kütle oluşturmaya çalış..2 metre boy var olması gerekn kilo bence 100 ideal..tabi sırf kütle olarak..

Bülent76
25-11-2009, 14:02
ewet yok yanlış anlamıorum 12 tekrar 3 set şeklinde ama yine kendime gore zorlayacak ağırlıklarla çalışıorum kıştan beri buna alıştırdım kendimi
ama afor dersek 20 kilo wermişim yağdan
bundan sora da werebilirim die düşünüorm çunku zaman geçtikçe karın hareketlerimi cardio hareketlerimi ağırlaştırıorum kesmemeye başlıyo :)
bnm derdim besin tamamlayıcıları almalımıyım almamalımıyım
uykumu alıorm yiyorum antremanımı deiştirmedm 1 kilo kas kaybetmişim
ve ust govdeden bacaklar kollar aynı gozukuyo
gr ına kadar

Biraz da vücut yapısıyla alakalı durum bilirsin, bazı arkadaşlarım vardı, bir saat sürekli mekik çekerdi, karnı yine yağlı, yine yağlı :)
20 li yaşlarımda takardım dünyanın kilosunu bara, kaldırırdım 6 tekrar, 8 tekrar, şişirirdim kasları, geçen sene aynada kendimi iyice inceleyince ve bir iki eski resmime bakınca vücut hatlarımın eskisine göre daha az göründüğünü farkettim, sonra başladım az kilo çok tekrara :) Çok daha yorucu oluyor, ama vücudumun daha fazla direnç kazandığını farkettim. Genelde bilmeyenler protein tozlarının zararlı olduğununu savunsalar da ben inanman buna, sonuçta konsantre besin, hormon almıyoruz ki zararlı olsun:) Bence kaliteli bir protein tozu almanda bir sakınca yok. Yağ alımını da makul bir düzeyde tuttuktan sonra hiç sorun kalmaz.
Yağ olarak 20 kilo vermen cidden çok güzel, demekki yaptıklarının karşılığını alıyorsun.

BoraRS
25-11-2009, 14:13
2 sene yaptım body building. Sonrasında boksa başladım. Body buildinge başladığımda 81 kiloydum. Bıraktığımda 99 kiloydum.

Bu da bıraktığım zaman 99 kg halim;

http://img163.imageshack.us/img163/6995/bora.th.jpg (http://img163.imageshack.us/i/bora.jpg/)

Bu işte pozitif kilo almanın bazı raconları vardır.

Öncelikle antrenman stilini değiştirmen gerekir. Pazartesi Çarşamba Cuma itişler, Salı Perşembe Cumartesi çekişler yaparsan her itiş antrenmanından sonra itici kaslarını bir günlüğüne dinlendirmiş olursun. Dinlenen kas büyür prensibinden yola çıkarak normal şartlarda 6 ayda elde edeceğin kas boyutlarına çok daha kısa zamanda ulaşırsın.

Antrenmanlarında setlerinin sayısını az, girdiğin kiloları da kemik kalınlığına göre ağır tut. Bu çok önemli. Öyle adamlar gördüm ki adam 100 kg sırf kas ancak kemikleri ince ve zayıf. Ağır kilolu antrenmanlarda bunun en büyük tehlikesi, eklem yerlerindeki sıvıyı patlatman ve bir daha o kolun adam olmamasıdır. Hernekadar bununla ilgili takviye niteliğinde ilaçlar olsa da fazla güvenmemekte fayda var.

Bunlara ek olarak ısınma süreni kısalt. Kardiyoyu sadece kalbine yönelik yap ve onu da kısa tut. Koşu bandında çok vakit geçirme. Yaptığın antrenmandan yarım saat önce karbonhidrat, antrenmandan hemen sonra da protein takviyeni al. Akşamları erken yatmaya çalış. Uyku süren nekadar artarsa kasların o sürede o kadar rahat büyür ;)

Şimdilik bunları yaparsan pozitif kilo alma konusunda çok hızlı gelişmeler göreceksin vücudunda.

Bülent76
25-11-2009, 14:22
2 sene yaptım body building. Sonrasında boksa başladım. Body buildinge başladığımda 81 kiloydum. Bıraktığımda 99 kiloydum.

http://img163.imageshack.us/img163/6995/bora.th.jpg (http://img163.imageshack.us/i/bora.jpg/)

Öncelikle antrenman stilini değiştirmen gerekir. Pazartesi Çarşamba Cuma itişler, Salı Perşembe Cumartesi çekişler yaparsan her itiş antrenmanından sonra itici kaslarını bir günlüğüne dinlendirmiş olursun. Dinlenen kas büyür prensibinden yola çıkarak normal şartlarda 6 ayda elde edeceğin kas boyutlarına çok daha kısa zamanda ulaşırsın.

Antrenmanlarında setlerinin sayısını az, girdiğin kiloları da kemik kalınlığına göre ağır tut. Bu çok önemli. Öyle adamlar gördüm ki adam 100 kg sırf kas ancak kemikleri ince ve zayıf. Ağır kilolu antrenmanlarda bunun en büyük tehlikesi, eklem yerlerindeki sıvıyı patlatman ve bir daha o kolun adam olmamasıdır. Hernekadar bununla ilgili takviye niteliğinde ilaçlar olsa da fazla güvenmemekte fayda var.

Bunlara ek olarak ısınma süreni kısalt. Kardiyoyu sadece kalbine yönelik yap ve onu da kısa tut. Koşu bandında çok vakit geçirme. Yaptığın antrenmandan yarım saat önce karbonhidrat, antrenmandan hemen sonra da protein takviyeni al. Akşamları erken yatmaya çalış. Uyku süren nekadar artarsa kasların o sürede o kadar rahat büyür ;)

Şimdilik bunları yaparsan pozitif kilo alma konusunda çok hızlı gelişmeler göreceksin vücudunda.

Güzel bilgiler:icon_tup:
Pazartesi, Çarşamba, Cuma itici kaslar, Salı, Perşembe, Cumartesi çekici kasları çalıştır demişsin doğru bir tesbit olmuş. Bir çok kişi haftanın 6 günü buna vakit ayıramıyor, mesela ben :) Ama bu sporu hakkıyla yapacakların da, yukarıda söylediklerine uyması gerek. Ben Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri yapıyorum, mesela Pazartesi bir itici kas, bir çekici kası beraber çalıştırıyorum. Verdiğin bilgilere ilave olarak aynı gün iki çekici veya iki itici üstüste yapmamak lazım diye düşünüyorum.
Bu arada şimdi ne alemde vücudun? Muhafaza edebiliyor musun resimdeki halini?

ahmetuygur
25-11-2009, 14:23

a.

:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: kesinlikle dogru katılıyorum.

Bülent76
25-11-2009, 14:25
Zamanında bilgisiz, ilgisiz hocalar sayesinde o kadar yanlış yapmışımdır ki bu sporu, keşke yol gösteren birileri olsaydı diyorum hale kendi kendime :)

CcRider
Body building bütün sporların anasıdır.bugün basketbolculardan tutun yüzücülere kadar bu sporu yaparlar.Farklı çalışma sitilleri olsada prensipte yapılan iş vücut geliştirmedir.Benim tavsiyem bu ilaçları kullanmaman yönünde bu ilaçları kullanıp sonra tekrar eski haline hatta daha beterine dönen bodyci çok gördüm.Bence dogal yollardan zayıflamaya çalış diyetine önem verirsen zaten zayıflarsın takviye ilaçlara ihtiyaçlara gerek duymazsın diye düşünüyorum.

BoraRS
Güzel bilgiler:icon_tup:
Pazartesi, Çarşamba, Cuma itici kaslar, Salı, Perşembe, Cumartesi çekici kasları çalıştır demişsin doğru bir tesbit olmuş. Bir çok kişi haftanın 6 günü buna vakit ayıramıyor, mesela ben :) Ama bu sporu hakkıyla yapacakların da, yukarıda söylediklerine uyması gerek. Ben Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri yapıyorum, mesela Pazartesi bir itici kas, bir çekici kası beraber çalıştırıyorum. Verdiğin bilgilere ilave olarak aynı gün iki çekici veya iki itici üstüste yapmamak lazım diye düşünüyorum.
Bu arada şimdi ne alemde vücudun? Muhafaza edebiliyor musun resimdeki halini?

Resimdeki halim 25 yaşındaki halim aslında. Yani 6 sene önceki halim. Ancak o zamandan beri sporu bırakmamaya gayret ediyorum. ***** artık işim gereği balon gibi vücutla milletin karşısına çıkamayacağım için daha çok koşu ve amatör olarak boks yapıyorum. Kilom şu anda 90 civarlarında ama yine de çok. 85 lere düşersem daha iyi olacak zira ***** kış aylarında vücut doğası gereği kilo toplar. O nedenle kışın zayıflamak yaza oranla daha zordur.

GKS
25-11-2009, 14:26
bende bi zamanlar gidiyodum salona sonra bıraktım şu an sadece günde 100 şınav çekiyorum sabah uyanınca 50 yatmadan önce 50 tane formumu bu şekilde koruyorum başkada bişey yapmıyorum.

ahmetuygur
25-11-2009, 14:28
bende kickbox yapıyorum yemegime dikkat edip düzenli antreman yaptıgım ay 102 kg dan 96 ya dustum ve bakın dıet yapıorum demıorum sadece dıkkat ettım yemegme

şuan bunu yazarken karsımda bıskrem elimde ay cekirdegi tuzlu utanarak yazıorum :D

GKS
25-11-2009, 14:33
bende kickbox yapıyorum yemegime dikkat edip düzenli antreman yaptıgım ay 102 kg dan 96 ya dustum ve bakın dıet yapıorum demıorum sadece dıkkat ettım yemegme

şuan bunu yazarken karsımda bıskrem elimde ay cekirdegi tuzlu utanarak yazıorum :D

evt diete hiç gerek yok ztn bide alkol ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak lazım kilo almamak için.

yearone
25-11-2009, 14:34
mar1lyn

Amaç ne ona göre yazayım? Ben pek bi şey anlamadım ... Kilo mu sorun yoksa kas yapmak mı? Eğer zayıflamak ise amaç l-carnitin sıvı tavsiye ederim....

yearone
25-11-2009, 14:36

Maşallah Genç Bora :D

BoraRS
25-11-2009, 14:38
O zamanlar Almanyada yapıyordum body buildingi ve Avrupa şampiyonu Çekli bir hocam vardı. Onun söylediği tüyolardan birkaçı;

Sabah asla kahvaltısız dışarı çıkma. Sabah karbonhidratı metabolizma için çok önemlidir.
Akşamları 7 den sonra salatanın dışında mümkünse hiçbirşey yeme. Günün istediğin saati istediğin kadar salata yiyebilirsin.

Hergün mutlaka 250 gramı geçmeyecek şekilde esmer pirinç ye. En iyi karbonhidrattır.

Asla ve asla çukulata ve gofret türü şeyler yeme. Vücut ihtiyacı olan şekeri pirinçten bile alır. Çünkü şeker = karbonhidrat :)

Kolanın ve fantanın hiçbir türlüsünü içme. Kahve içme. Sigaraya asla ve asla yaklaşma.

Günde 3 ila 6 litre arası su iç. Çünkü eğer su içmezsen vücut ihtiyacı olan suyu alamadığı için bünyesindeki suyu saklama ihtiyacı hisseder. O nedenledir ki az su içen ve az sıvı tüketen insanlarda bel ve karın bölgesinde yağlanma olur. Zira o gördüğünüz yağın da erkeklerde %70 i kadınlarda ise %50 si sudur.

Uyku düzenini asla bozma. Vücut kendisini nezaman geliştireceğini sistematik olarak öğrensin.

Primobolon, sustalon, Testanin gibi testesteron ve steroid içerikli destekleyicilerden uzak dur. Vücut bu ilaçlar vasıtası ile aldığın testesterona güvenerek artık testesteron üretmemeye başlar. Ve bu ilaçları bıraktığınızda malesef iktidarsız kalırsınız.

Antrenmanlarda 75 miligramlık Creatin desteği, antrenman kalitenizi artırır. 75 mg dan fazlası kemik ve eklemlerinize dolaylı olarak zarar verir.

İmkanın var ise deve kuşu etini tercih et. Çünkü Tavukta %50, Hindide %75, Deve Kuşu etinde %90 dolaylarında protein vardır.

Tuzu az ye. Vücutta su tutar.

Bunlar aklımda kalanlar.

BoraRS
25-11-2009, 14:41
Maşallah Genç Bora :D

Nerelerdesin kardeşim sen bir kayboldun pir kayboldun :)

basar13
25-11-2009, 14:43
Burdan yorum yapmak zor neyi yanlıs yaptıgına dair profosyonel birine danısmanı oneririm. Yazıcak şey çok aslında ;)

Hantallasmamak ıcın kum torbasında calısmanı onerırm.

Bülent76
25-11-2009, 14:45
O zamanlar Almanyada yapıyordum body buildingi ve Avrupa şampiyonu Çekli bir hocam vardı. Onun söylediği tüyolardan birkaçı;

Sabah asla kahvaltısız dışarı çıkma. Sabah karbonhidratı metabolizma için çok önemlidir.
Akşamları 7 den sonra salatanın dışında mümkünse hiçbirşey yeme. Günün istediğin saati istediğin kadar salata yiyebilirsin.

Hergün mutlaka 250 gramı geçmeyecek şekilde esmer pirinç ye. En iyi karbonhidrattır.

Asla ve asla çukulata ve gofret türü şeyler yeme. Vücut ihtiyacı olan şekeri pirinçten bile alır. Çünkü şeker = karbonhidrat :)

Kolanın ve fantanın hiçbir türlüsünü içme. Kahve içme. Sigaraya asla ve asla yaklaşma.

Günde 3 ila 6 litre arası su iç. Çünkü eğer su içmezsen vücut ihtiyacı olan suyu alamadığı için bünyesindeki suyu saklama ihtiyacı hisseder. O nedenledir ki az su içen ve az sıvı tüketen insanlarda bel ve karın bölgesinde yağlanma olur. Zira o gördüğünüz yağın da erkeklerde %70 i kadınlarda ise %50 si sudur.

Uyku düzenini asla bozma. Vücut kendisini nezaman geliştireceğini sistematik olarak öğrensin.

Primobolon, sustalon, Testanin gibi testesteron ve steroid içerikli destekleyicilerden uzak dur. Vücut bu ilaçlar vasıtası ile aldığın testesterona güvenerek artık testesteron üretmemeye başlar. Ve bu ilaçları bıraktığınızda malesef iktidarsız kalırsınız.

Antrenmanlarda 75 miligramlık Creatin desteği, antrenman kalitenizi artırır. 75 mg dan fazlası kemik ve eklemlerinize dolaylı olarak zarar verir.

İmkanın var ise deve kuşu etini tercih et. Çünkü Tavukta %50, Hindide %75, Deve Kuşu etinde %90 dolaylarında protein vardır.

Tuzu az ye. Vücutta su tutar.

Bunlar aklımda kalanlar.

Herbirisine katılıyorum :icon_tup:
Özellikle saydığın ilaçlar çok zararlı:icon13:

yearone
25-11-2009, 14:48
Nerelerdesin kardeşim sen bir kayboldun pir kayboldun :)

Buralardayım.. Yoğunum bu sıralar:)

Bülent76
25-11-2009, 14:48
Body building bütün sporların anasıdır.bugün basketbolculardan tutun yüzücülere kadar bu sporu yaparlar.Farklı çalışma sitilleri olsada prensipte yapılan iş vücut geliştirmedir.Benim tavsiyem bu ilaçları kullanmaman yönünde bu ilaçları kullanıp sonra tekrar eski haline hatta daha beterine dönen bodyci çok gördüm.Bence dogal yollardan zayıflamaya çalış diyetine önem verirsen zaten zayıflarsın takviye ilaçlara ihtiyaçlara gerek duymazsın diye düşünüyorum.

Dostum yanlış anlama olmasın, arkadaşın saydıkları ilaç değil, protein tozu ve aminoasit tarzı destekleyici, yani bir nevi konsantre besin. İlaç denilenler ise zaten hormon oluyor ki bunların zararlı olduğu zaten bilinen birşey.
İzmir'de nerde oturuyorsun bu arada?

mehzent
25-11-2009, 14:54
2,5 yılda 13 kg aldım body yaparak.
1-1,5 saat antreman yapıp "ne yoruldum bee" diyordum.

1,5 aydır boks yapıyorum hayatımda böyle terlediğimi böylesine vücudumu çalıştırdığımı hiç bilmiyorum.

şiddet ile tavsiye ederim. sabit ağırlık yerine vücudu hareket ettirip spor yap.

Al benıde su antremanlara artık ne zan başlıyoruz :)

Bülent76
25-11-2009, 14:59
[/LIST]
Bunlar aklımda kalanlar.

Hocam bu protein değerlerinde bir yanlışlık olabilir mi? Tavuk etinin protein değeri % 20-22 arasıdır, kırmızı et de aynı şekilde % 20 civarında protein içerir diye biliyorum.
Bir de ne kadar protein ihtiva ettiği değil de vücudun bu proteinin ne kadarını emebildiği önemli. Misal olarak yumurta proteininin tamamı vücut tarafından emilir.
Etten alınan proteinin bile genelde % 20 civarı vücuttan atılır diye biliyorum.

CcRider
25-11-2009, 15:10
Dostum yanlış anlama olmasın, arkadaşın saydıkları ilaç değil, protein tozu ve aminoasit tarzı destekleyici, yani bir nevi konsantre besin. İlaç denilenler ise zaten hormon oluyor ki bunların zararlı olduğu zaten bilinen birşey.
İzmir'de nerde oturuyorsun bu arada?

dogrudur protein,amino asit vs. hakkında bilgim yok.ben body yaptıgım zamanlar dogal beslenmeden yana oldum takviye olarak kullanılan besinleri tercih etmedim.Beslenmenin çok önemli oldugunu düşünüyorum dogru beslendikten sonra kilo vermek veya almak için yan ürünler kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum

BaDCaT
25-11-2009, 15:26
Evet tavukta %50 protein deve kuşunda %90 protein yok...biyolojik yararlılık olarak en kaliteli protein izole whey protein o bile %86 %93 civaridir iki kere prosesten geçmiş hali ile..100 gram tavuk göğsünde yaklaşık 20-25 gram protein var ve yağ oranı düşüktür diyet için ideal..

Ayrıca steroidler direk kısır bırakmaz yanlış bilgi vermeyin lütfen testosteronlar üretimi baskılar ama durdurmaz..deca durabolin(nandrolone decanoate)gibi güçlü androjenik DHTler testosteron üretimini durdurur...Kür sonrası pct ve eğer ağır bir kür yapıldıysa pregnyl kullanılır testosteron üretimi 3-6 ay içinde tekrardan aktive olur değerler normale dönmeye başlar..
Steroidler profesyoneller içindir kullanmayın

Antreman sisteminde gelince kas grupları çalıştırılırken bir büyük bir küçük ve zıt kas grupları olmalıdır örnek olarak Göğüs-Biceps,Sırt-Triceps,Omuz-Bacak gibi..

Karın bölgesini eritmek diye birşey yok malesef...İnsan anatomisinde bölgesel yağ yakımı olmuyor..Genetik kodunuza göre bir yerden başlar ve devam eder.

Ayrıca haftada 1 kere karın çalışmak yeter sonuçta o bir kas grubu ve diğerlerinden bir farkı yok sadece kalflar gibi yüksek tekrara ihtiyaç duyan yavaş seğiren kas gruplarıdır bu yüzden tekrar sayısı fazla tutulur..

Six pack diye tabir edilen karın kaslarının görünmesinin tek çözünü yağ ve su oranının düşmesi karın kaslarını her gün çalıştırmak değil..

Fazladan abdominal çalışmak işe yaramaz sadece mide fıtığı yapar boşuna zorlamayın.

Yağ yakımı için ilk önce günlük olarak alınan kaloriye dikkat edilmesi gerekiyor ve yağ yakımının vücutta başlaması için glikojen depolarının tüketilip daha sonrasında %70-85 nabız aralığında durulması gerekiyor ayrıca en kaliteli yağ yakımı intreval antremanlarda olmakta...

mar1lyn
25-11-2009, 15:32
arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim
kepekli pirinç bakliyat tavuk balık et yumurta süt peynir vs gibi şeyleri dnüşümlü polarak antreman oncesi karbonh. ağırlıklı çıkınca sebze et yani protein aırlıklı besleniorm her gun 3 çeşit proten almaya çalışıorm et balık tavuk olarak
donuşumlu yiyorum ounlerde
sanırım su antreman dışında iyi içmiorum ve proramımı deişme zamanım geldi
klübümde işinde iyi hocalar war onlarındatavsiyelerine uyuyorum ama
burdada bayağı uğraşan olduğunu biliyodum artık eminim :)

şimdi ilk mesajımda yazdığım durum için
yani amacım lokal olarak kas büyütmek kol omuz biraz daha belirgenleşse iyi olur
yağ almamak hatta yağ yakmak
kas olarak kilo alabilirim
hedefim yağsız bi 95 kilo falan olmak yağ alt limitim 10.4 - 20.7 gozukuyo bende 12.7 wr şuan

8 9 kilo yağ bana yeter die düşünüorm hemde biraz parçalı bi vucudum olur
saydığım suplementler hocalarımın tavisyeleri bunlar hakkıında ne düşünüosunuz
yada ekleyeceiniz bişi warmı
ama tek cins bişi kullanmaktan yanayım
yağ yakımı içinde en çok lipo6 ten memnun kaldım tekrar kullanabilirim bi dönem
yaza doğru daha mantıklı sanırım :)

STeaM
25-11-2009, 15:36
Al benıde su antremanlara artık ne zan başlıyoruz :)

dur onurların çiftlik şimdi dolu, müsait olduğunda ayarlayacam bi antreman sarışınlı esmerli :D

buraek4
25-11-2009, 15:39

bunlar ilaç değil takviye gıdadır..zaten satılırkende ilaç diye geçmez ilaç olsa reçete ile satılırdı..eğer gerçekten vücud geliştirmek istiyorsan bir yerden sonra beslenme programın yetersiz kalıyo bu supplementlere başvurmak zorundasın

gökan
25-11-2009, 15:54
ben ılaç kullanmıyorum enguzelı öyel ılac kullandıktan sonra ne ıse yaradıkı hırs yok ılacı bas şiş dogal yoldan beslkenmeyle yapmak daha hoş

BaDCaT
25-11-2009, 16:02
ben ılaç kullanmıyorum enguzelı öyel ılac kullandıktan sonra ne ıse yaradıkı hırs yok ılacı bas şiş dogal yoldan beslkenmeyle yapmak daha hoş

İlaçları kullanarak şiş tamam derim..İlaçları kullanmak emin ol doğal beslenmekten daha çok emek istiyor..Çünkü ilaçları kullanırken doğal olarak beslenirken 2 kat daha çok yemek ve daha kaliteli antreman yapmak gerekiyor.Ayrıca kaslar şişmez balon değildir kaslar gelişir ve steroidler kasları şişirmez..protein sentezini arttırır,hormonal yollardan güçlenmeyi sınırları aşmayı sağlar ve zararlıdır..

Araştırmadan yazmayınız lütfen ilacı bas şiş diye birşey yok!!

gökan
25-11-2009, 16:11
İlaçları kullanarak şiş tamam derim..İlaçları kullanmak emin ol doğal beslenmekten daha çok emek istiyor..Çünkü ilaçları kullanırken doğal olarak beslenirken 2 kat daha çok yemek ve daha kaliteli antreman yapmak gerekiyor.Ayrıca kaslar şişmez balon değildir kaslar gelişir ve steroidler kasları şişirmez..protein sentezini arttırır,hormonal yollardan güçlenmeyi sınırları aşmayı sağlar ve zararlıdır..

Araştırmadan yazmayınız lütfen ilacı bas şiş diye birşey yok!!

arastrmak nealaka bılındık bişi kullanılan proteın tozları olsun hepsı şişirmeye yonelık zayıf adam neden kullanıyor pekı bu ılaçları ben cok adam gordum yemek yemıyor sırf amıno asıt proteın artı karbonhıdratla beslenıyor hayvan gıbı olmus

BaDCaT
25-11-2009, 16:14
Hiç kimse aminoasit,protein tozu kullanarak hayvan gibi olamaz tabi hayvan gibi olmak size göre ne ?Bana göre bi jay cutler hayvan gibidir... Ayrıca protein tozu aminoasit gibi ürünler ilaç değil supplement yani ek besindir..ilaç olsalar eczaneler dışında satışı yasak olurdu..Bu bilindik birşey değil cahilce birşey..Protein tozu,aminoasit'in amacı şişirmek değil gereken protein ihtiyacını tamamlamaktır ayrıca recoveryi attırmak içindir..

gökan
25-11-2009, 16:17
Hiç kimse aminoasit,protein tozu kullanarak hayvan gibi olamaz tabi hayvan gibi olmak size göre ne ? Ayrıca protein tozu aminoasit gibi ürünler ilaç değil supplement yani ek besindir..ilaç olsalar eczaneler dışında satışı yasak olurdu..Bu bilindik birşey değil cahilce birşey..Protein tozu,aminoasit'in amacı şişirmek değil gereken protein ihtiyacını tamamlamaktır ayrıca recoveryi attırmak içindir..

hocam bak ben bu urunlere laf etmıyorum yasakta deıl dıyorum ben dogal yolla yapıyorum dıyorum ısteyen tozla amıno asıt ısterse bu urunlerle yapsın

ben gordugum orneklerı soluyorum ben 5 ay gelıp duzenlı çalışsan dogal beslenenıde gordum 5y gelıp tozu basan adamıda gordum bunu sende bılıyosun genelde ama salonlarda toz kullanın der genelıde kullanır ek besın dıyosun sonucta bı artı besın deılmı kullanıyosun anlatmak ıstedıgım bu kullanmak avr kullanmamak var
neyse saygılar ben baska yazmam herkesın bıldıgı kendıne

ozKn
25-11-2009, 16:18
Hiç kimse aminoasit,protein tozu kullanarak hayvan gibi olamaz tabi hayvan gibi olmak size göre ne ?Bana göre bi jay cutler hayvan gibidir... Ayrıca protein tozu aminoasit gibi ürünler ilaç değil supplement yani ek besindir..ilaç olsalar eczaneler dışında satışı yasak olurdu..Bu bilindik birşey değil cahilce birşey..Protein tozu,aminoasit'in amacı şişirmek değil gereken protein ihtiyacını tamamlamaktır ayrıca recoveryi attırmak içindir..

aynen katılıyorum.

Birinci sayfadada yazmışsın 70-80dk kardiyo diye.O süre çok fazla.40Dk interval kardiyo yapsan yağ yakımın daha fazla olur.

BaDCaT
25-11-2009, 16:21
70-80 dakika demedim nabız olarak %70-80 dedim..örnek 18-21 yaşındaki bir bireyin maksimum 200 olarak alınırsa nabız yaklaşık 130-140 civarinda tutulursa yağ yakımı gerçekleşiyor..

Ranthor
25-11-2009, 16:22
ben koşunca direk 150 160 ları buluyor bu nasıl iştir.
göğüs kafsinde biraz çöküklük var zor nefes alıyorsun dediler

gökan
25-11-2009, 16:23
70-80 dakika demedim nabız olarak %70-80 dedim..örnek 18-21 yaşındaki bir bireyin maksimum 200 olarak alınırsa nabız yaklaşık 130-140 civarinda tutulursa yağ yakımı gerçekleşiyor..

hangı formule gore buldun bunu ?

Oytun
25-11-2009, 16:29
arastrmak nealaka bılındık bişi kullanılan proteın tozları olsun hepsı şişirmeye yonelık zayıf adam neden kullanıyor pekı bu ılaçları ben cok adam gordum yemek yemıyor sırf amıno asıt proteın artı karbonhıdratla beslenıyor hayvan gıbı olmus

şişirmeye değil beslemeye

protein yumurtadada var yumurtayı şişmek içinmi yiyorsun?

basitce body yapan adamın beslenme ihtiyacı artar gelişme ihtiyacı artacağı icin.. nasıl motorunu guclendirdikce yuksek oktana kaliteli yanmaya ihtiyac duyuyosan...

normal gündelik yemeklerinden ihtiyaclarını karsılamamaya baslayınca takviyelere girersin

Bülent76
25-11-2009, 16:32

O kadar çok cahil adam var ki, sağdan soldan duyduklarına göre abuk sabuk idmanlar yapıyor ,saçma sapan besleniyorlar, azıcık kasları gelişince yazın üzerine dar tişörtler giyip kobra gibi ortalarda dolanıp akıllarınca piyasa yapıyorlar :) Herkes birşey der, ağzı olan konuşur misali :) Yemek yemeden sırf amino asitle beslenmek de sanırım bu tarz kişilerin yaptığı bir durum. Benim de bir arkadaşım, zamanında bilinçsiz ilaç kullanımından dolayı (ilaç derken hormonları kastettim) karaciğerini iflas ettirmişti, şimdilerde bırak protein almayı ancak salata yiyebiliyor.

BaDCaT
25-11-2009, 16:33
http://www.bodybuilding.com/fun/matt62.htm

Son bilgilerden birisi budur güncel olarak..bu formül değil bilimsel bir gerçektir..

Karvonen Formülü kullanılır genelde hesaplaması en kolay olan..

220-yaş=max hrt onunda 65 ile çarpıp 100e bölersen %65ini bulursun bu en düşük nabız..%85 ise high end.. %65-85 arası hedef nabızdır..

gökan
25-11-2009, 16:33
http://www.bodybuilding.com/fun/matt62.htm

Son bilgilerden birisi budur güncel olarak..bu formül değil bilimsel bir gerçektir..

Karvonen Formülü kullanılır genelde hesaplaması en kolay olan..

220-yaş=max hrt onunda 65 ile çarpıp 100e bölersen %65ini bulursun bu en düşük nabız..%85 ise high end.. %65-85 arası hedef nabızdır..

ah karvonen yakmıştı benı sınavda :D

buraek4
25-11-2009, 18:35
O kadar çok cahil adam var ki, sağdan soldan duyduklarına göre abuk sabuk idmanlar yapıyor ,saçma sapan besleniyorlar, azıcık kasları gelişince yazın üzerine dar tişörtler giyip kobra gibi ortalarda dolanıp akıllarınca piyasa yapıyorlar :) Herkes birşey der, ağzı olan konuşur misali :) Yemek yemeden sırf amino asitle beslenmek de sanırım bu tarz kişilerin yaptığı bir durum. Benim de bir arkadaşım, zamanında bilinçsiz ilaç kullanımından dolayı (ilaç derken hormonları kastettim) karaciğerini iflas ettirmişti, şimdilerde bırak protein almayı ancak salata yiyebiliyor.

evet okadar cahil adam varki araştırmadan etmeden işini doğru düzgün yapan insanlara .ok atan..

edit:yanlış anlama oldu..

mar1lyn
25-11-2009, 18:42
arkadaşlar konu dağılıyor bnm ilk mesajım hakkında yorum yapılırsa çok sewinirim
isteyen kullansın isteyen ben proteini vucudumu arada şaşırtmak için kullanıyorum
bi level yukseltmek için onun dışında beslenmem zaten tartışılmaz iyi
yeni bişilere herzaman açığım tabi ekleme çıkarma yapıorum ama genelinde iyi beslenip iyi çalışıp iyi dinleniorm 8 saatten az uyumamaya ozen gostermiorum uyumayınca pert oluorm zaten yapım gereği bünye 10 a alışık :)

buyüzden bi bikaç ay vucudumu
antremanda leukic kullanarak mı
yoksa oncesinde ve sorasında eas yada nitrotec kullanarakmı
yoksa antremanda protein yatmadan leukic alarakmı yapmalıyım
çok fazla kullanmak hoşuma gitmiyor ama bi kaç ay alim diorm biraz geliştirmem gereken yerlerim war yazır yağda azalmışken kastan kilo alabilirim
ağır girmek hoşuma gidiyor ve ağır çalışacam diye hareketi bozmadan hocalar eşliğinde
nizami bişekilde çalışıorm dahada ağırlaştırmak istiorum fakat besinim yeterli kalmayacak diye korkuorum
amacım tekrarlıorum kaslarımın eksilmemesi aksine biraz gelişebilir
ama yağ almamam lazım
hatta yağımı 8 lee indirmem lazm
istediğim vucuda anca ozman ulaşıcam

buarada kilo rolingde çok işe yarıo :) klima sokmekten daha çok kilo werdm :)

mar1lyn
25-11-2009, 19:32
a.Eas myoplex 42gr protein
b.Eas whey protein 23gr
c.muscletech nitrotec whey 20gr
d.muscletech leukic
e.hiçbiri :)

fsunnetci
25-11-2009, 23:30
Her sabah yarım saat koşmayı denesen bu yaptıklarınla beraber iyi gelceğini düşünüyorum..

mar1lyn
26-11-2009, 00:07
arkadaşlar yağ yakmada sorunum yok her ay en az 3 4 kilo werdm zaten buzamanakadar
hepside yağdandı
bide klüp dışında spor yapmayı sewmiorum gunde 3 saat ayırabiliyorum spora buda yeterli sanırım
asıl sorum yağ azaldıkça enerji sıkıntısı çeken vucudumu hem daha fazla yağ yaktırarak hemde disiplinli ağırlık antremanlarından zarar görmemesini sağlamak birazda gelişmesini
kondüsyon olarak klübümde spining dersleri ve bilimum ter dokturucu aktivitelere katılıyorum zaten karşılığınıda aynada görüyorum

b.Eas whey protein 23gr
d.muscletech leukic
e.hiçbiri

nediosunuz arkadaşlar ???

ahmetuygur
26-11-2009, 07:45
BSN No-Xplode işine yarayabilir.

DESTEKLEYİCİ VE GÜÇ ARTTIRICI OLARAK GELİŞTİRİLMİŞTİR :
# Antreman enerjisi, yoğunluğu ve motivasyon
# Zihinsel dikkat ve odaklanma
# Kas oluşumu ve gelişimi
# Kuvvet, güç, dayanıklılık ve çalışma kapasitesi
# Kas yorgunluğunun gecikmesi
# Kan dolaşımı, oksijen ve besinlerin kas dokusuna taşınması
# Sağlıklı nitric oxide seviyeleri
# Kas carnosine içeriği
# Hidrojen İyonlarından (H+) oluşan tampon bölge
# Kas dokularının aerobic olmayan çalışma kapasiteleri
# Kreatin emilimi, transferi ve biyolojik varlığı

BaDCaT
26-11-2009, 13:08
arkadaşlar yağ yakmada sorunum yok her ay en az 3 4 kilo werdm zaten buzamanakadar
hepside yağdandı
bide klüp dışında spor yapmayı sewmiorum gunde 3 saat ayırabiliyorum spora buda yeterli sanırım
asıl sorum yağ azaldıkça enerji sıkıntısı çeken vucudumu hem daha fazla yağ yaktırarak hemde disiplinli ağırlık antremanlarından zarar görmemesini sağlamak birazda gelişmesini
kondüsyon olarak klübümde spining dersleri ve bilimum ter dokturucu aktivitelere katılıyorum zaten karşılığınıda aynada görüyorum

b.Eas whey protein 23gr
d.muscletech leukic
e.hiçbiri

nediosunuz arkadaşlar ???

Hacim almak istiyorsan bulk olmalısın yani kaloriyi yüksek tutmalısın ama bu demek değilki ıvır zıvır yemek :) protein ve kompleks karbonhidrat almalısın bol bol enerji istiyorsan ve yağ kısmına gelince mutlaka yağ almalısın kısılmaması gereken birşey ayrıca günde 3 saat spor yapmak seni ileri değil geri götürür çünkü daimi overtraining olursun..hacim istiyorsan ağırlık ve kardio bir arada yapma.Sadece off günlerde cardio yap hafiften.Ağırlık antremanlarında olabildiğince her gün bir bölge ve ağır çalış ama tabi cheating vs olmadan..

Gösterdiğin ürünlere gelince myoplex zaten meal replacement yani öğün olarak yenen birşey senin için gereken whey,creatine ve multivitamin,c vitamini ve meyve suyu..

Antreman sonrası whey alırken üzüm suyu iç ve glikojen depolarını doldur kaslarında recoveryi hızlandır..Üzüm süyü en yüksek glisemik indekse sahip meyve suyu ve şeker olarak dextrose yani kana en hızlı karışan şekerdir bu sayede insülin salgısını arttırırsın ki bilirsiniz insülin bir sporcuda çok önemlidir kaslara protein ve glikojen iletimini sağlar..

Protein olarak izole protein öneririm en verimli proteindir..

Juggernaut
26-11-2009, 13:43
Sadece enerji vermesi açısından ne önerirsiniz centrum'un multivitamini iyimidir?

BaDCaT
26-11-2009, 13:51
Vitaminler enerji vermez düzenleyicidir..enerji için karbonhidrat alımı yapılmalı ve kafein alımıda zinde tutar..eczaneden supradyn ve ester vit-c yeter normal bir bünyeye..

Shadow_Dancer
26-11-2009, 14:52
Vitaminler enerji vermez düzenleyicidir..enerji için karbonhidrat alımı yapılmalı ve kafein alımıda zinde tutar..eczaneden supradyn ve ester vit-c yeter normal bir bünyeye..

Melih bi salon aç ilk üye ben olcam :D

focus musty35
26-11-2009, 14:55
bende kılo almak ıcın en son hardlıne ın 5 kg lık karbonhıdradını aldım ama cok bı etkısını goremedım sporda yaptım ama kılo alma zor oluyor benım ıcın

STP
26-11-2009, 14:55
megamass 4000 al kılo almak ne anlarsın ;)

focus musty35
26-11-2009, 14:57
onuda denıcem artık haftaya baslıyorum yıne spora bakalım sonuc ne olur artık :)

mar1lyn
26-11-2009, 16:31
sanırım seçimim antreman sonrası whey protein almaktan yana olacak çünkü antreman sonrası 30 dk içinde protein almak gerekiyor bense anca 40 dk sonra yemek yiyorum
onu sindirecemde kana karışacakta kaslar emecekte 4 saat en az
ilk bi whey proteinle en azından antremanlarımın değerini arttırmış olurum
çünki buzamana kadar hiç kas kaybetmedim sadece beslenerek bundan sonra biraz kastan kazanabilirim diye düşünüyorum

nitrotech
yada eas
yerine bana önerebileceğiniz yağsız protein ler warmıdır
o sınıfta ?

üzüm suyuda çok mantıklı bunuda yazdım biyee
toz bitene kadar protein artı uzum suyu takılıp bakacam ne oluyo nebitiyo :)

BaDCaT
26-11-2009, 16:41
Ultimate Nutrition IsoCool,Dymatize Elite Whey,Nitrotech Pro Series bunlar baya iyidir..bana p.m at ayarliyim sana istediğinden en uygun fiyatlara :D

@Shadow_Dancer,saol abi salon açsam sana beleş söz :P

mar1lyn
26-11-2009, 16:44
bu nitro pro duydum 30 gr kusur protein içeriomuş normali 20 die biliorm peki yağlanmayı nası etkiliyor yani kaç kr kapta 30 kr protein
içeriği nedir
1.98 97 kilo
we kilo almaya musait bi bünyem war :)
kışın 120 idim :)

ozKn
26-11-2009, 16:53

ben sana demedimdi BadCaT başlığı açan kişiye dedimdi 1.sayfada o öle demişte

BaDCaT
26-11-2009, 16:54
nitrotech pro series 32 gramlık scoopta 25 gram protein içeriyor ama içerik bakımından içinde creatine hcl ıvır zıvır olduğu için sade proteinden daha etkilidir..alınan proteini en etkili şekilde kullanmayı sağlar..o yüzden 32 gramda 25 gram rpotein var geriye kalanın içinde creatine filanda var..

mar1lyn
26-11-2009, 16:58
anladım sanırım en buyuk 4 lbs lik paket war
onun fiyatını bi pm yolu ile alabilirmiyim ltf
bunu antreman sonrası toparlama amacı ile kullanıcam
ve sadece antreman gunlerimde kullanmayı düşünüorum sanıırm yeterli olur il aşamada
ilk aşama derken bişi hedeflemiorm sadece kilo werdikçe kaslarım açığa çıksada aynada ufak gozukuorm moralim bozuluyo :) kas erimesnden korkuorm bari yaptığım antreman sonrasında kasa ihtiyacı olanı vereyim
cussemi çok buyutmek istemiorm çunku koruyamıorm sonra :S

BaDCaT
26-11-2009, 17:02
koruyamamak diye birşey yok eğer günlük iyi beslenirsen korunur birde kafaya takma çünkü çok kafaya takarsan bigoreksi hastalığına yakalanırsın bütün profesyonel vücutcularin hastaliği:) bu arada whey proteini günde sadece 1 ölçek kullanmak bence yetersiz örneğin ben sabah kalktığımda 1 ölçek,öğlen yemeği sabah kahvaltısı arası 1 ölçek ve antreman sonrası 1.5 ölçek kullanıyorum işte o zaman wheyin işe yararlığı ortaya çıkıyor :)

P.m attım..

mar1lyn
26-11-2009, 17:05
walla o hastalık neyse ben yakalanmak uzereyim yağ olçumumde kas kaybı gorunce tuy dokmeye başladım resmen :)

bende antreman sorası 1.5 olçek
ve dediğin gibi sabah kahvaltıdan sora 1 olçek duşnebilirim
body yapmadıım zamanlarda almasam normal gzel beslensem sanırım yeterli olr

corrado
26-11-2009, 17:11
hazır konu açılmışken arada bizde bir soru sıkıştıralım.

ilk önce hali vaktimizi anlatalım.
yaş 35
boy:1.75
kilo:86

şeker hastasıyım ve devamlı insülin kullanıyorum.
fitnessi sırf spor amaçlı yapıyorum. kas,şekil yapayım derdim yok
biraz fazla kilom var.arada onlardanda kurtulmak istiyorum.
kilo yemekten değil ama her yemek öncesi vurduğum insülinden kaynaklanıyor.

spordan önce devamlı şeker seviyemi kontrol edip bazen şeker seviyemi yükseltmek için-çünkü spor sırasında vücüttaki şeker oranı düşüp hipogilisemiye sebeb oluyor-tatlı bir şeyler yiyorum veya meyve suyu içiyorum.
durumum biraz karışık gibi :)

sorum şu.
yeni başladığım spor salonundaki hoca yağ yakıcı kullanabilirsin dedi.
biraz araştırdım ,kimi üründe şeker hastaları kulllanamaz, kimisinde şeker seviyesini düzenler yazıyor.
yağ yakıcılar aşırı terlemeye sebeb oluyormuş anladığım kadarıyla.
böbrekleri aşırımı çalıştırıyor bu destekler veya metabolizmayı nasıl etkiliyor.nedir ne değildir.
tavsiye edilen ürün l-carnitine

mar1lyn
26-11-2009, 17:15
l-carnitine masum bir ürün bildiğim kadarıyla ama bazı cinsleri şeker hastalışına zarar verebilir hangisi vermez birazdan üstadlar yazar :)
nutrex firmasının lipo-6 ürününüde araştırın zararlı değilse kullanın ben çok memnun kaldım sabah kahfaltı 20-30 dk oncesi alıosunuz tokluk hisi ile oturuosunuz sofraya demekki şekeri dengeliyor karbonhidrat blokluyor ve içindeki bi madde ile tiroid bezlerini uyararak yağ yakımı sağlıyor bu sürede kalp birazfazla çalışıo akşamlarıda yatmadan once 6 saat aralığında almamak lazm yine yemek oncesi kullanıodum ben

can_ank
26-11-2009, 17:32
Aradan ben de soriim, whey protein olarak ne tavsiye edersin ve ne ile karıştırıp içilmeli? Analdıgım kadarı ile sadece antreman sonrası deil gunde 2 defa içilmesini öneriyorsun.

Emir_b16a
26-11-2009, 18:22
ewt arkadaşlar hazır kilo kas konusu açılmışken bn biraz uyguladığım programı anlatiim size

eyer gerçekten kilo wermek istiyosanız bu kiloyu çabuk kaybetmemeye çalışın 9 ay önce 100 kilo 69 kilo kasla ölçüme girdim (dietisyende profesyonal makinede spor salonlarındakinde diil ) hedefim yağ oranını % 10 ciwarına indirmekti tabi kaslanarak

dietisyenim güzel bi diet yazdı we bn 6 ay boyunca gayet düzgün uyguladım we 86 kilo we 70 kilo kasa kdr indim ama hala bel bölgemde yağ wardı

son ölçümde wücut değerlerim normal çıksada bölgesel yağlanma dewam ediodu işin artık tamamen spora kaldığını söledi bna dietisyenim bnse hedefimin 80 kilo olduğunu yağ oranınında % 10 un altında olduğunu söledim yeni bi diet yazdı bna we şu an 82 83 kilo arasında gidip geliyorum gün içinde 70 kilo kas mewcut yani yağ oranım % 10 a çok yakın sonuç 1 sene sonra ortaya çıkıcak we tahminim istediklerimi uygularsam başarılı olucak

bnden size tawsiye spor salonlarına güwenmeyin hayatınızı dahi karartabilirler sağlıklı kilonun esası dietsyenden we sağlıklı beslenmeden geçer ömürlük program yazabilio dietisyenler ( çokta pahalı diiller)

werdiğiniz kiloyu 3 ayda werdim die sewinmeyin sakın hedef oluşturun önünüzde we çıta çıta yükseltin unutmayın çoktan çok gidiyo başlarda bu size destek oluyo ama şu anda bn kalan 3 kdr kiloyu atmak için büyük bi psikolojik hazırlık içindeyim önce kafanıza koyun we aldığınız yağ yakıcı ürünleri kenara atın onlar ya profesyoneller için hazırlanmış yada para tuzağıdır ömür boyu yardımcı olmaz size sağlığınızdanda çalar

emin olun sağlıklı beslenmek o kdr zor diil bi çoğumuz günde nerdeyse 2 öğün fast food la besleniyoruz bunu bırakmak lazım ;)

SONE-R
26-11-2009, 18:26
mar1lyn; hocam 2m boy ile neden basketbol oynamayı düşünmedin? Lisanslı sporcu olarak yani :)

mar1lyn
26-11-2009, 18:28
walla efesin ufaklarında oynadım emlakta da oynadım
kulturun lise takımındada
ama beni çok souttular bu spordan çift antreman deişken saatler 1 saatonceden belirlenen antremanlar oyaşlarda aile ve antrenor ısrarı ile ite kaka gidiodum zaten fenada oynamıodum ama işte hem hırs olmayınca hemde ustume çok gelinince şimdi
basket maçı bile izlemez oldum

yearone
26-11-2009, 18:33
hazır konu açılmışken arada bizde bir soru sıkıştıralım.

ilk önce hali vaktimizi anlatalım.
yaş 35
boy:1.75
kilo:86

şeker hastasıyım ve devamlı insülin kullanıyorum.
fitnessi sırf spor amaçlı yapıyorum. kas,şekil yapayım derdim yok
biraz fazla kilom var.arada onlardanda kurtulmak istiyorum.
kilo yemekten değil ama her yemek öncesi vurduğum insülinden kaynaklanıyor.

spordan önce devamlı şeker seviyemi kontrol edip bazen şeker seviyemi yükseltmek için-çünkü spor sırasında vücüttaki şeker oranı düşüp hipogilisemiye sebeb oluyor-tatlı bir şeyler yiyorum veya meyve suyu içiyorum.
durumum biraz karışık gibi :)

sorum şu.
yeni başladığım spor salonundaki hoca yağ yakıcı kullanabilirsin dedi.
biraz araştırdım ,kimi üründe şeker hastaları kulllanamaz, kimisinde şeker seviyesini düzenler yazıyor.
yağ yakıcılar aşırı terlemeye sebeb oluyormuş anladığım kadarıyla.
böbrekleri aşırımı çalıştırıyor bu destekler veya metabolizmayı nasıl etkiliyor.nedir ne değildir.
tavsiye edilen ürün l-carnitine
Şeker, kalp rahatsızlıkları olanlar doktor kontrolü olmadan kesinlikle kullanmamalılar...

buraek4
26-11-2009, 18:38
Aradan ben de soriim, whey protein olarak ne tavsiye edersin ve ne ile karıştırıp içilmeli? Analdıgım kadarı ile sadece antreman sonrası deil gunde 2 defa içilmesini öneriyorsun.

ne kadar süredir yapıyorsun bu işi..prof olarak yapmıyosan aşırı dozlarda almana hiç gerek yok maddi olarak yorar baya...ürün olarakta muscle önerebilirim sana..gerçekten süper bir ürün yada weider olabilir..birazda deneme yanılma yapman lazım..bir kaç ay kullanıp hangisinin vücüdunda daha çok etki ettiğini görmen lazım

yusufcan_k
26-11-2009, 19:02
birazda yardım ben alabilirmiyim yaşım 18 boyum 1.87 ben ne yapsam saglam bir vucudum olur.. kısaca yardım etseniz.. şınav mekik ve koşu bandının bana yararı ne olur ?

Emir_b16a
26-11-2009, 19:13
birazda yardım ben alabilirmiyim yaşım 18 boyum 1.87 ben ne yapsam saglam bir vucudum olur.. kısaca yardım etseniz.. şınav mekik ve koşu bandının bana yararı ne olur ?

kilon kaç yağlanma bölgelerin kas oranın ne nerelerde birikim war :) bunları bilmeden görmeden kimse yardımcı olamaz sağlıklı biçimde

en kolay kısmı hepsini her gün yap olur :D

gökan
26-11-2009, 19:35

vucud ölculerını almak yaglanma oranın nerede fazla oldugunu gormek lazım ve ona gore belırlı program cıkartmak gerek :)

DogukanB
26-11-2009, 19:39
vucud ölculerını almak yaglanma oranın nerede fazla oldugunu gormek lazım ve ona gore belırlı program cıkartmak gerek :)

nede ölçtürebilirz o oranları?

solana gitmeden de yapılabilir mi?

gökan
26-11-2009, 19:47
nede ölçtürebilirz o oranları?

solana gitmeden de yapılabilir mi?

ya ölcum bınevı ılk baslayanlar ıcındır yanı salondakı hoca gogus gobek kol omuz ölcumu yapar yaglanma olan bolgelerı anlar zaten ona gore antreman programı yada kardiyo verır ...ben şahsen ölçüm felan demıycem body sabır işidir ıyı bır vucuda sahıp olmak ıstıyorsan duzgun calışcaksın ve sabretceksın 3 hareket yapıp yoruldum bugun 5tane yapayım yrn bıkaçtane fazla yaparım olmaz duzgun ce neyse o fazla bıle yapmıcaksın:)

Emir_b16a
26-11-2009, 20:16
ya ölcum bınevı ılk baslayanlar ıcındır yanı salondakı hoca gogus gobek kol omuz ölcumu yapar yaglanma olan bolgelerı anlar zaten ona gore antreman programı yada kardiyo verır ...ben şahsen ölçüm felan demıycem body sabır işidir ıyı bır vucuda sahıp olmak ıstıyorsan duzgun calışcaksın ve sabretceksın 3 hareket yapıp yoruldum bugun 5tane yapayım yrn bıkaçtane fazla yaparım olmaz duzgun ce neyse o fazla bıle yapmıcaksın:)

ölçümü yanlış anladın galiba arkadaşlar mezureyle ölçümden diil makinayla ölçümden bahsetmiş yani yağ kas kemik su oranını gösteren makina :)

dietisyenlerde çok kalitelileri mewcut hatta sokakta 1 tl atıp çalışanlarıda wr onlarda bazen başarılı oluyo %100 doğru olmasada yakın sonuçlar çıkarıyo

spor salonlarının bazılarında war çok kaliteli olmayada bilio yanlışta ölçebilio