PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gtı 8000 chip

ByShaGGy
29-11-2009, 09:33
106 gtı aracıma 8000 chip tuning uygulaması yapmayı düşünüyorum bazı arkadaşlar onaylıyor bazı arkadaşlar motorun ömrünü çürütüyor falan diyolar benimde kafam karıştı aracında chip olan arkadaşlar fikir verirse sewinirim.Aracımda headrs var + olarak sıkıntı olurmu olmazmı bilgi sahibi olmak istiyorum.şimdiden teşekkür ederim. cevaplarınızı bekliyorum....iyi forumlar

APO
29-11-2009, 09:55
çip yaptırdıktan sonra farkı baya bir hissedersin ..araban daha zewkli olur..ayrıca headersi orjinale çewir 51 mm düz boru dewam..

ByShaGGy
29-11-2009, 09:58
abi herkez senin dedigin gibi hedrsı sök diyor. ama aracın şu anda yarım boy alev atıyor hedrsı sökersek atamam die korkuyorum:) böyle çok güzel ses ve alev war :)

onursoytam
29-11-2009, 10:13
motor un stock ise bence headrs ı sökmen gerekiyor,oraginal in yerini tutamaz ,çip yazdır ama yazdırcağın yeri iyi seçmen gerekiyor.gerek medikçe 7200 den fazla devir çevirme ne kadar fazla devir çevirme o kadar zarar verir arabana ama kısa sürede zarar vermez merak etme için rahat olsun ama kesinlikle kesici olsun 8000 binden fazlada çevirme bence egzantirik olmadan fazla devir çevirmenin bi anlamı yok.orginal headrs 51 lik düz boru güzel bi egzost ile çok gzel olur bence

ByShaGGy
29-11-2009, 10:16
anladım abi orjinal manifolt takıcam o zaman :)

tunceR
29-11-2009, 10:19
bence duz boru çekme orta susturucu olsun..

kop42
29-11-2009, 10:44
istersen orjınal beynıne elletme bende tak kullan hazır chıplı 8000rpmlı beyın var veya ıstersen chıpde var ankaradayım kolaylık saglarım

Cihan Çizmeci
29-11-2009, 10:59
Aracına 8000'lik chip yazdırman ömrünü falan kısaltmaz aracının sen kalkıpta 8000 çevirmedikçe :) zaten aracın şuanda 7200'den sonra boşa çevirir onun için en yüksek beygir eğrin 7200 yükseğine çıkmana gerek yok.Aracında chip yoksa yaptırdıktan sonra hissedilir derecede bi değişim alırsın.Bu arada headersını sök derim orj headersın en iyi sıkıştırmayı veriyor zaten ;) Eksoz sistemine gelince eğer bol alev hırcın bi ses için performanstan ödün veririm diosan headersını çıkarma komple 51 lik düz sona güzel bi susturucu alev alev gürül gürül dolaş.Ama düzgün sağlıklı performanslı bişey olsun diosan orj. manifolduna dön 51 lik borular kullanarak güzel spor bi orta susturucu takar sonada güzel bi son susturucu kullanırsın gayette güzel olur :)

tunceR
29-11-2009, 11:03
sebrin orta sebring son 106 nın ılacı bence. :)

16v
29-11-2009, 14:34
Yazlımda devırden daha onemlı krıter bence avans ve hava yakıt durumudur.Yazılım yaptırken afr,egt ve dyno verilerini goz önunde bulundurmak en mantıklısı dıye dusunuyorum.

devilboy
29-11-2009, 14:43
arkadaşım bence çok dikkatli ol orjinale yazılım yaptırma direk beyin bak ben yaptırdım çok pişmanım arabam sürekli zenginde rölanti durmuyor araba kmye 1 milyon yakıyor işi bilen yere yaptır yada direk beyin al düz boru olayına karşıyım egzantrik yoksa aracında oraya güzel bi 25 cmlik susturucu yetiyor alev atması çokta önemli değil bende şu anda her vites çaktığımda alev atıyor hıdır yok :)

ByShaGGy
29-11-2009, 15:33
chipi yaptıracağm yeri ustam çok destekliyor araban aynı durumda olucak sadece gidişde etkilicek diyor.rolanti falan aynı saat gibi çalışıcak diyor. ama ne kadar doğrudur bilmiyorum.aracıma ilk defa chip yaptırıyorum.

ByShaGGy
29-11-2009, 15:34
istersen orjınal beynıne elletme bende tak kullan hazır chıplı 8000rpmlı beyın var veya ıstersen chıpde var ankaradayım kolaylık saglarım

beyinle chip'e ne kadar istiosun abi?aracının plakasını duymuştum mavi 106 olması lazım ama hiç görmedim

Berkan
29-11-2009, 16:06
beyinle chip'e ne kadar istiosun abi?aracının plakasını duymuştum mavi 106 olması lazım ama hiç görmedim

ta kendisi Mavi 106

Kop 42 :D

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=41461

APO
29-11-2009, 16:12
arkadaşım bence çok dikkatli ol orjinale yazılım yaptırma direk beyin bak ben yaptırdım çok pişmanım arabam sürekli zenginde rölanti durmuyor araba kmye 1 milyon yakıyor işi bilen yere yaptır yada direk beyin al düz boru olayına karşıyım egzantrik yoksa aracında oraya güzel bi 25 cmlik susturucu yetiyor alev atması çokta önemli değil bende şu anda her vites çaktığımda alev atıyor hıdır yok :)

o neymiş öyle yaf 1milyon:eek: ..bence başka bir sorun olabilir..piyasada çipsiz 106 az var ve böyle sorunla karşılaşan pek görmedim..bende rölanti sorunu felem hiç olmadı ve yakıtta süper gazlamadıkça 25 krş civarı yakıyo..gazlayınca 30 krş..;)

AnıL
29-11-2009, 16:15
sebrin orta sebring son 106 nın ılacı bence. :)

aynen tuncer abinin dediklerine katılıyorum..headers ı sök orjinale dön.chip orta sebring son sebring..arkaya geçsin biri sucuk ekmek yapsın alevde ;) yürüyüşüde bi okadar keyifli olur ;) :icon_tup:

APO
29-11-2009, 16:20
aynen tuncer abinin dediklerine katılıyorum..headers ı sök orjinale dön.chip orta sebring son sebring..arkaya geçsin biri sucuk ekmek yapsın alevde ;) yürüyüşüde bi okadar keyifli olur ;) :icon_tup:

ben sebring kullandım bence sesi güzel değil ..tabi zewk meselesi ama çok bağırıyo alt dewirde bile bi uğultu sesi var..HKS hi-power şimdi var alt dewirlerde ses yok üst dewirlerde çok hoş bi sesi var..tabi orta susturucu şart..

ByShaGGy
29-11-2009, 16:37
chip'i yaptırıcam önce belki hedrsı chip'den sonra sökebilirim belkide kalabilir.belli olmaz ama chip garanti yapıcam bu yorumlar karşılıgında güven werdi bana :)

APO
29-11-2009, 16:38
chip'i yaptırıcam önce belki hedrsı chip'den sonra sökebilirim belkide kalabilir.belli olmaz ama chip garanti yapıcam bu yorumlar karşılıgında güven werdi bana :)

yap yap çipsiz 106 olmas..:)

ByShaGGy
29-11-2009, 16:40
Senin arabada varmıydı abi ?

APO
29-11-2009, 16:50
Senin arabada varmıydı abi ?

ewet var 8200 kesicili ama ben hiçbir zaman o kadar fazla çewirmiyorum ..yani kesicin 7800 de olsa farketmez önemli olan daha alt dewirlere katkısı..şimdi arabanı başka bi 106 ile dene birde çipten sonra dene..farkı gör..

mad_max1978
29-11-2009, 17:13
peki arkadaslar benim arabada 51 düz boru spor orta sondada yed tüp var ama hala kafa ütülüyo.bu specde sonu supersprint magnum yada oval alsam polislerle hala sorun yaşarmıyım?

kop42
29-11-2009, 17:18

görünmez adamım ben casper gibi :)

ByShaGGy
29-11-2009, 21:14
waLLa plakan Geçio arkadaş ortamında aracın güzel ilerleyen bi araçmış maşallah ama görmek isterim :) mrk ettim yani :)

Sefa_vts
29-11-2009, 21:26
Kimsenin bilgisini küçümsemek istememde.. Herkes headers ı sök demiş? Ama araç sahibi headersım şu malzemeden boruları şu kadarlık diye belirtmemiş ki? Belki orjinalinden daha mantıklı ? :)

Alev meselesine gelince.. Kasti mi yapıyorsun bunu? Gaz tokatlamak vs gibi? Öyle ise o2 sensörüne yakında elveda dersin.. Yakıtın birden artar vs.. Haberin olsun..

Chip olayında ise ben olsam alt devir yerine üst devir haritasıyla oynanmış bişi yaptırırdım.. Benim alt devirlerim çok çok iyi ancak malesef alt devir de deniyen adam çok az.. 3000 devir gibi mesela.. Vtecler vtec altı kalıyo haklı olarak dengeli bişi olmuyo.. Ayrıca alt devir lerini güçlendiren bişi yaptırır isen de yakıtın şehir içi azalır haberin olsun.. :)

Sorum olucak.. Headers ın sanayi tipi mi?

ByShaGGy
29-11-2009, 21:40
sanayi tipi diil supersprint marka hedrs. alt devirleri güçlendiren bişi yaptırıcam chip'i 2.vitesde 7000 e sabipyelip gazı tokatladıgımda her tokatlıgımda alev saçıyorum hiç biri boşa çıkmıo ne kadar basarsam o kadar alev :) elektirik kesip ayagımı çekincede kendi atıo alevi

Sefa_vts
29-11-2009, 22:33
sanayi tipi diil supersprint marka hedrs. alt devirleri güçlendiren bişi yaptırıcam chip'i 2.vitesde 7000 e sabipyelip gazı tokatladıgımda her tokatlıgımda alev saçıyorum hiç biri boşa çıkmıo ne kadar basarsam o kadar alev :) elektirik kesip ayagımı çekincede kendi atıo alevi

Devam et böyle :hmmm: o2 sensör arızası.. Pistonların sübaplara kafa atması.. Motor kulağını kırman an meselesi :)

boosted_pug
29-11-2009, 23:48
chip mip eskide kaldı zaten 400 500 lira para vericeksin bikere al standalone beyni tak arabana istediğin kadar çevirttir altımı açıcan üstümü açıcan ne yapıcaksan ayarlattır ondan sonra ileride derecelimi takıcaksın tepeli pistonmu ne istiyosan ona göre ayarla ve kullan hiç gerek yok bence

aLperTunga
29-11-2009, 23:58
valla ben 8200 chip yaptım yaptıgımada bin pişman oldumm..hatta cok saglam bi yerde yaptırdım(söylemeye gerek yok)arabama hiç etki etmedi chipten önce kafa kafaya gittiğim arabayla chipten sonrada kafa kafaya gittim 7200rpm de bahsettiğim arabayla kafa kafaya gidiyorum chipten sonrada..8200 rpmde vites attıgımdada o aracın 2 boy gerisinde kalıyorum..yani ben 7200 rpm dede verim alamdım chipten..bu ilk değil belki 4 5 tane arabaya yaptırdık hepsi aynı..yani 7200 e kadar hiç etkisi olmadı 7200den sonrada boş ceviriyor..

FT106
30-11-2009, 00:28
chip mip eskide kaldı zaten 400 500 lira para vericeksin bikere al standalone beyni tak arabana istediğin kadar çevirttir altımı açıcan üstümü açıcan ne yapıcaksan ayarlattır ondan sonra ileride derecelimi takıcaksın tepeli pistonmu ne istiyosan ona göre ayarla ve kullan hiç gerek yok bence

standalone ecu lar ne kadar ki?

boosted_pug
30-11-2009, 00:57
dolar kuruna bağlı değişiyo 1300 gibi ortalama

dragstar
30-11-2009, 01:06
bnm vts de chip yok, ama bende superchipin epromu var takmadım alalı bayağı oldu şimdi pug sportunkini arıyorum

FT106
30-11-2009, 01:08
peki chip yerine piggyback safc smt6 vs. nin herhangi bir getirisi olurmu.106 gti için konuşuyorum *

boosted_pug
30-11-2009, 01:36
piggybackler ile max 1-2 hp gibi bişi beklemek doğru olur

onursoytam
30-11-2009, 09:02

bence çok yakmasının sebebi oksijen sensörü bozuk olabilir mi

ByShaGGy
30-11-2009, 10:14
valla ben 8200 chip yaptım yaptıgımada bin pişman oldumm..hatta cok saglam bi yerde yaptırdım(söylemeye gerek yok)arabama hiç etki etmedi chipten önce kafa kafaya gittiğim arabayla chipten sonrada kafa kafaya gittim 7200rpm de bahsettiğim arabayla kafa kafaya gidiyorum chipten sonrada..8200 rpmde vites attıgımdada o aracın 2 boy gerisinde kalıyorum..yani ben 7200 rpm dede verim alamdım chipten..bu ilk değil belki 4 5 tane arabaya yaptırdık hepsi aynı..yani 7200 e kadar hiç etkisi olmadı 7200den sonrada boş ceviriyor..
:beuj::beuj::beuj::beuj:ilk defa sizden duydum böyle bişey bu zamana kadar:beuj:

devilboy
30-11-2009, 13:40
bence çok yakmasının sebebi oksijen sensörü bozuk olabilir mi

bizde öyle düşündük makinya bağlattığımızda herhangi bi sorun çıkmadı chipten olabileceğini düşünüyoruz sürekli zengin çalışıyor çiğ yakıyor

kop42
30-11-2009, 15:10
bizde öyle düşündük makinya bağlattığımızda herhangi bi sorun çıkmadı chipten olabileceğini düşünüyoruz sürekli zengin çalışıyor çiğ yakıyor

o2 sensörü bazen bozuk olsa bile bılgısayarda arıza göstermez yenisini alıp denemekte faydar var

TanseL
30-11-2009, 15:23
Kimsenin bilgisini küçümsemek istememde.. Herkes headers ı sök demiş? Ama araç sahibi headersım şu malzemeden boruları şu kadarlık diye belirtmemiş ki? Belki orjinalinden daha mantıklı ? :)

Alev meselesine gelince.. Kasti mi yapıyorsun bunu? Gaz tokatlamak vs gibi? Öyle ise o2 sensörüne yakında elveda dersin.. Yakıtın birden artar vs.. Haberin olsun..

Chip olayında ise ben olsam alt devir yerine üst devir haritasıyla oynanmış bişi yaptırırdım.. Benim alt devirlerim çok çok iyi ancak malesef alt devir de deniyen adam çok az.. 3000 devir gibi mesela.. Vtecler vtec altı kalıyo haklı olarak dengeli bişi olmuyo.. Ayrıca alt devir lerini güçlendiren bişi yaptırır isen de yakıtın şehir içi azalır haberin olsun.. :)

Sorum olucak.. Headers ın sanayi tipi mi?

Devam et böyle :hmmm: o2 sensör arızası.. Pistonların sübaplara kafa atması.. Motor kulağını kırman an meselesi :)

Katılıyorum Sefa...:D

ByShaGGy
30-11-2009, 16:38
:) olur o kadar 106 GTI demek kuLak Demek diiKmi Zaten :P