Orijinalini görmek için tıklayınız : Süspansiyon Setup Koni/Tein/Orjinal
Arkadaşlar çok kısa bir sorum olacak.
Şuan vtecte kullandığım
Yeni seri sarı koni ve 3,5 luk tein yeşil yaylar var.Şuanki düşüklük ise önler 2 kademeli üst tabla yuvasında arkalar 3 kademeli orta tabla yuvasında. Jant 17 " Lastik 205/40/17 . Çok dandun oluyor araba.
Yapmayı düşündüğüm setup,
Orjinal yayları takıp konileri en alt tablalarına almak. Böylece çok yükselmeyecek araba. VTI jantlarını ile 195/45 veya 50 yanak lastik kullanacağım.
1. Soru
Araba orjinal yaylar alt tablada iken tein yaylara göre daha çok esneyecek zararı olurmu.
2. Soru
Yol tutuşu ne yönde değişir.
Sizin eklemek istediğiniz yorumlar nelerdir.?
SOMEONESPECIAL
01-12-2009, 16:16
195/50/15 Kullanmalısın
1. Konforun artacağına,
2. Yol tutuşunun iyileşeceğine,
3. Performansının yükseleceğine inanıyorum
söylediğin setup ile :icon_tup:
Çok düşük olmaz dimi. Erhanın orda yapalım diyorum sonra doğru rot balansa. Radar kalabadır şimdi.
SOMEONESPECIAL
01-12-2009, 16:51
bence benim arabadan yüksek kalır... orjinal yay diyorsun
walla mıamıcım vtec yayı taktıgında yol tutusun ıyılesmez bunu bastan bılesın. araban salınım yapmaya baslıycak. yanak olarak 50 kullan bende aldım kendıme 195 50 15... no dedıgın sekılde en alta alsan yukseklık bırsey farketmıycek aynı kalıcak ;)
Stp teinlerle en altamı alayım. 205-40-17 çıkıyor 195/50/15 geliyor ne olur sonuç sen biliyen artık aştın bu konuda.
amac softluksa dan dun ıstemıyorum dıyosan soyle onereyım sana,
50 15 lerı taktıktan sonra vtec yaylarını tak, en alt tablaya al sımdıkı yukseklıgıne sahıp olursun yıne, aonra sertlıgını yuzde yuzden cok az daha softa al tam ıstedıgın kıvama ulasacaksın ;)
Teşekkür ederim aynen düşündüğüm gibi söyledin.Haftasonu uygulamak kalıyor geriye.
Edit = Radar ne durumda bi sorsan burdan yazsan yeter. Cuma cumartesi falan. İyice bi yürüyeni kontrol etseler.
ayıp ettın aynı dusunuruz tabe :D az beraber uyumadık :D
ayıp ettın aynı dusunuruz tabe :D az beraber uyumadık :D
Az yemek yapmadım lan sana o doğru ama hiç beraber uyuyamadık beya zuhauhauha. Neyse konu sapıtmasın ciddi bişey sorduk burda.
ben hergun radardayım araman yeterlı gelmeden ;)
ayrı bir konu açmayayım dedim bendede aynı soruna yakın bir sorun var. koniler önler en üstde arkalar en üstde yaylarım tein 4,5 cm. ama arac esnemelerde dablumbazı sıyırıyor ve tayfunun dedigi gibi cok dandun yapıyor bozuk yolda vs.. konileri mecbur sertde kullanıyorum iyice esnemesin diye...
acaba yaylarım orta yumuşaklık da (teinleri öle biliyorum ) ondan mı esneme yapıyor acaba?
ap gibi bir yay mı almak lazım yoksa başka yolu yordamı varmı bu işin ? aracı neredeyse otoban harici kullanmıyorum-kullanamıyorum
kanka dusuk oldugunda surtmeme sorunu yasamaman zor,davlumbazları sokersın oyle gıder
yaa kanka koniler en üstde yani basıklık yok ben sahsen yay'da buluyorum sorunu-205 taban lastikde bakalım bi ap yay alıp öle deneyeyim bide bildigim en sert yay en azından..
VteC_MaNiaC
02-12-2009, 01:05
yaa kanka koniler en üstde yani basıklık yok ben sahsen yay'da buluyorum sorunu-205 taban lastikde bakalım bi ap yay alıp öle deneyeyim bide bildigim en sert yay en azından..
bende eibach kullanırken esnemelerde sürtme yapıyordu... coil yay a geçiş yaptıktan sonra daha alçak olmasına rağmen sürtme yok :)
ayrı bir konu açmayayım dedim bendede aynı soruna yakın bir sorun var. koniler önler en üstde arkalar en üstde yaylarım tein 4,5 cm. ama arac esnemelerde dablumbazı sıyırıyor ve tayfunun dedigi gibi cok dandun yapıyor bozuk yolda vs.. konileri mecbur sertde kullanıyorum iyice esnemesin diye...
acaba yaylarım orta yumuşaklık da (teinleri öle biliyorum ) ondan mı esneme yapıyor acaba?
ap gibi bir yay mı almak lazım yoksa başka yolu yordamı varmı bu işin ? aracı neredeyse otoban harici kullanmıyorum-kullanamıyorum
Sanırım Teinlerin karakterislik özelliği bu olay. Eibach dünyanın en iyi yayı diyorlar sanırım doğru.
yok kanka ben eski arabamda ap kullandım harika bir yay diyebilirim.
namda % 125 sertleştirilmiş amortisörler ve kesilmiş biçilmiş yaylarımla topaç gibi sekiyorum :D
yok kanka ben eski arabamda ap kullandım harika bir yay diyebilirim.
vala abi benm eski ek da eibach vardı bende cok memnundum...
195/55/15 lastiklerim ve vti jantlarımı dün taktım. 17 lerle aynı yüksekliteyim müsait bi ara orjinal yaylarıda taktımı tamamdır.
kanka suankı halının fotosu varmı merak ettim 3.5 tein , konı ust tabla nasıl duruyor
hEMEN çekip koyuyorum kardeşim 10 dk müsade.
davşanım yarım saat oldu foto varmı..
SOMEONESPECIAL
03-12-2009, 14:14
namda % 125 sertleştirilmiş amortisörler ve kesilmiş biçilmiş yaylarımla topaç gibi sekiyorum :D
% 125 :soru:
195/55/15 lastiklerim ve vti jantlarımı dün taktım. 17 lerle aynı yüksekliteyim müsait bi ara orjinal yaylarıda taktımı tamamdır.
195/55/15 :soru:
bildigin tas abi butun yol içeride
Geliyor resim geliyor Goki geldide biraz muhabbet ettik geciktim.
http://img39.imagefra.me/img/img39/1/12/3/miamitr/f_jtxwbrpm_df2af8e.jpg
http://img40.imagefra.me/img/img40/1/12/3/miamitr/f_jtxwbrqm_5eeef11.jpg
http://img37.imagefra.me/img/img37/1/12/3/miamitr/f_jtxwbrrm_5324fdc.jpg
kanka konıler ust tabladamı?
Şansımıza Michelenler öyle çıktı ben 50 düşünüyordum ama 55 miş meğerse. Olsun çok güzel lastikler.
kanka konıler ust tabladamı?
Önler 2 kademe üst.
Arkalar 3 kademe ortada.
Ayar Kademe aralarında sanırım 1.7 cm veya 2 cm hadi bilemedin 2.5 cm aralık var. Sendede var takarken görmüşsündür kanka.
aynen abi ölümüne sert hard core :D
Önler 2 kademe üst.
Arkalar 3 kademe ortada.
Ayar Kademe aralarında sanırım 1.7 cm veya 2 cm hadi bilemedin 2.5 cm aralık var. Sendede var takarken görmüşsündür kanka.
gordum kanka, senın yaylar sertmi ? satarmısın?
benım kullandıgım yaylar biraz soft konıler sertte olmasına ragmen araba cok eskiyor surekli hıdırı vuruyorum.. ama konforuna diyecek yok
Kanka sendeki yaylar ne. Ben orjinal yayları takıp kullanmadan bişey diyemiyorum neden dersen araba salıncak gibi olursa ben yine teinleri takacağım. Hayvan gibi sert yay bunlar.
kanka bende voglnat var 6 cm lık ama senınkı kadar dusuruyor ust tablada:D
dedim gibi konforuna dicek yok ama yımışak:)
Yani orjinaller gibi yumuşak.
Ben orjinalleri takıp konileri alt tablaya alıp kullanabilirim veya Teinleri sana satıp Voglant yayları üst tablaya takıp kullanabilirim dimi.
O zaman 300 usd ye fitleriz ok dir kanka.
aynen kanka kullanabilirsin sıkıntısız.. 300 usd az olur hacı benım gonlumden geçen 450 usd.. sokme takmadan benden olsun
tayfun üstüne gitme bu aralar kelin kalbi tekleyip duruyo senden olmasın sonu :D
http://img256.imageshack.us/img256/3065/resim002l.jpg (http://img256.imageshack.us/i/resim002l.jpg/)
Ahauhauh olm şuanki haliyle ben zaten kullanıyorum öyle demek istedim. Teinler çok sert evet ben bi orjinal yaylarımı takayım duruma bakayım geri kedi köpek olar biliyorsun ama keyfim gelecek yapacam yani. Anladın
tayfun üstüne gitme bu aralar kelin kalbi tekleyip duruyo senden olmasın sonu :D
Ben ona çooook uzun zaman önce dedim yapma diye dinlemedi ben ne yapayım.
:D:D
olmadı ben coıl sprıng yay takıcam basmam lazım arabayı:)
http://img256.imageshack.us/img256/3065/resim002l.jpg (http://img256.imageshack.us/i/resim002l.jpg/)
Resimdeki hali benim arabanın hali ile aynı. Sen dahadamı basacaksın ve bu resimde koniler en üst tablalarda dimi önde arkada.
:D:D
olmadı ben coıl sprıng yay takıcam basmam lazım arabayı:)
takma istanbuldan dun geldım arabam mahvoldu sokucem
Ses gelmedik yeri kalmıyor dimi arabanın.
Resimdeki hali benim arabanın hali ile aynı. Sen dahadamı basacaksın ve bu resimde koniler en üst tablalarda dimi önde arkada.
kanka dahada basıcam , zaten gunluk kullanmıycagım için sıkıntı olmayacaktır
konılerim on ve arka ust tabalada kanka
daha once kullandım konıler ile sıkıntı olmuyor gokhan
Ses gelmedik yeri kalmıyor dimi arabanın.
ses ten zıyade arabayı haşat edıyor bende suan sıkıntı yok ben yuksege aldım sanırım pay kalmadı sureklı kuleye bı dandun ses
Konuyu açtıktan 10 ay sonra 3,5'luk teinlerim ile Orjinal gazlı amortisörleri taktım yok böyle bi dünya. Tabi ön arka takım komple yenilendi onunda faydası var.
Konuyu açtıktan 10 ay sonra 3,5'luk teinlerim ile Orjinal gazlı amortisörleri taktım yok böyle bi dünya. Tabi ön arka takım komple yenilendi onunda faydası var.
Bu tabla ayarlarıyla alakalı benimde ufak bir sıkıntım var açıkçası..
Sarı Koni ile Orjinal VTI helezonu kullanıyorum 1.4is aracımda..
Yumuşaklıkla alakalı sıkıntım yokta önlerin biraz daha düşmesini istiyorum.. (Önler %50'de arkalar ise %25'te..)
Ön sol 3. sekmanda diğer tüm taraflar 4. sekmanda.. Hepsini 4'e aldığımda araç sol öne doğru hafif yatık duruyordu.. Basıklığı çok hoştu ancak ön solu 3'e almaktan başka çarem kalmamıştı aracın stabil durması için..
Nitekim alınca araç düzlendi ve hafif yükseldi.. Hepsi 4. sekmandayken olan basıklığı çok hoşuma giderken şu anda en azından önleri birazcık daha aşşağıya indirmek istiyorum..
Fikriniz varmıdır? İlginiz için şimdiden teşekkürler..
(Bu arada bildiğim kadarıyla Koniler de önler 2 sekman arkalarda 3 sekman hazır geliyor.. Ben 2.el aldım ve yakın bir arkımın arabasında kullanılan koniler ve yayları aldım.. Arkadaşım tornacıda önlere +2 yani toplamda 4 sekman, arkalara +1 yine toplamda 4 sekman açtırmış..)
EK Hondalarda sol tarafın düşük olma hastalığı var zaten hepimizin arabası soldan biraz daha basık duruyor.
En alt tablada biraz daha basmak istiyorsanız 3,5 luk veya 5 lik yay koyun ama tavsiye etmem daha düşüğünü heleki istanbulda.
YavuzNaz
07-10-2010, 09:42
peki benimde bir sorum olacak bende şimdi 50mm eibach var takmakla takmamak arasındayım takarsamda orj. amortisorle takacağım nasıl olacak ne kadar basar ne kadar sağlıklı olur.?
Yavuz güzel basarda sağlıklı olmaz orjinal amortisör için 3,5 luk bile fazlada işte kullanıyoruz.
5 lik veya Kesik yay ile orjinal amortisörün ömrünü 1 yıl düşünebilirsin.
YavuzNaz
07-10-2010, 10:37
Yavuz güzel basarda sağlıklı olmaz orjinal amortisör için 3,5 luk bile fazlada işte kullanıyoruz.
5 lik veya Kesik yay ile orjinal amortisörün ömrünü 1 yıl düşünebilirsin.
abi amortisorun ömrü çok dert değil idare eder durumdalar ilerleyen zamanda yenilerini alacağım ben arabayı sadece hafta sonu max 100km yol yapıyorum çok sık kullanmıyorum basıklık ne kadar olur onu kestiremiyorum.
Lastik ne yavuz söyle söyliyeyim orjinal amortisör tablası ile 5 lik yay takarsan 55 yanak lastik çamurluğun içine 1 bilemedin 2 cm giriyor. Öyle dip tarzı bişey olmuyor yani. Ama amortisörün sertliğini ayarlayamadığın için örneğin köprüden geç e-5 den kadıköye inerken o esnemelerde ne davlunbaz kalıyor nede iştahın yol bildiğin dalgalı deniz.
YavuzNaz
07-10-2010, 11:35
abi bende şuan 175/65 yanak lastik var 14 sac jantla bende bunu öğrenmek istiyordum 55 yanak lastik almak istiyorum bu durumda görülüyorki lastik değişiminde koni şart
EK Hondalarda sol tarafın düşük olma hastalığı var zaten hepimizin arabası soldan biraz daha basık duruyor.
En alt tablada biraz daha basmak istiyorsanız 3,5 luk veya 5 lik yay koyun ama tavsiye etmem daha düşüğünü heleki istanbulda.
Koniler bende sol ön 3. sekmanda diğer sağ ön, sol ve sağ arka ise 4. sekmanda araç düz duruyor şu anda ancak sol önüde 4.sekmana alınca bariz belli oluyor aracın duruşu yatık olarak..
Bunun akabininde 3.5luk pro-kit eibach yay bu ayarla ne kadar basar çok merak ediyorum şuanki haline göre.. Çok fazlasını tabi İstanbul şartlarından bende istemiyorum.. Sadece şu andaki halinden biraz daha düşmesini istiyorum..
yeni konu acmadan sormak istedim,
konilerde ideal sertlik ayarlariniz nasil? bende eibach pro kit ile beraber kullaniyorum
yani cenk tam sert konumdayken, 2 tur yumusaga cevir odur gibi diyebileceginiz bi yontem var mi :D
kanashibari
28-10-2010, 14:24
Yine konu kirliliği olmadan koni sarı önler ve arkalar en üstte eibach sportline var davlumbaz sorunum var ne yapabilirim :(
Şu konilere güzelce ayar yapacak Anadolu Yakası'nda (Aydın Amortisör dışında) bildiğiniz yer var mı arkadaşlar?
yeni konu acmadan sormak istedim,
konilerde ideal sertlik ayarlariniz nasil? bende eibach pro kit ile beraber kullaniyorum
yani cenk tam sert konumdayken, 2 tur yumusaga cevir odur gibi diyebileceginiz bi yontem var mi :D
zaten konilerde bildiğim kadarıyla en yumuşak , orta ve en sert olayı var, benimki en sert konumda şuan, öyleyken bile esneme yapıyor konforda kötü bi yanı yok kaya gibi olmuyor yani korkmayın :) lipimi de durduk yere esneyerek sürtme payını azaltmış durumda bu olay, önceki sahibi en sertten 1 cm geri çevirdim demişti ama orta derecesi olsa gerek araba fazla esneme yapıyordu
Yine konu kirliliği olmadan koni sarı önler ve arkalar en üstte eibach sportline var davlumbaz sorunum var ne yapabilirim :(
davlumbazları sıkıştırtabilirsen sorunun çözülür diye düşünüyorum :) sakın sökeyim deme yolda toz taş vs. varsa bütün çıtırtı tıkırtı içeri giriyor berbat bi durum :)