Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat Punto, Ford Fiesta, Opel Corsa
Herkese merhaba aracımı degiştirmek ıstıyorum gerek takas gerek satıp almak (elimde 18.000tl gibi nakitim olur) dusuncesindeyim dizel olmak şartıyla 1.3 motor olarak aklımdaki ilk tercih olarak fiat punto (kırmızı), yada ford Fiesta, Opel Corsa 3ünden biri olarak düşünürsek her yönden karsılastırmak gerekırse yakıt, performans, dayanıklılık, servis, yedek parca, ufak dokunuslarla görüntü (jant, film gibi )sizce ne yapmalı ne almalıyım ? simdiden tesekkur ederim...
Emir_b16a
03-12-2009, 00:50
model motor we donanım bilgiside yazarsan yardım çok daha kolay olucaktır :)
Low-Rider
03-12-2009, 00:56
İmzanı ufalt istersen ??
ahmetbaha-drs
03-12-2009, 01:23
Opel Corsa Njoy tercih ederim bu üç araç arasından..Fakat bu sınıfta Megane'larda da kullanılan 1.5DCI 85hp motoruyla ve fiyatlarıyla Nissan Micra Tekna'da çok mantıklı bir araç,donanım olarak oldukça dolu,performansıda tatminkar tipinide araç sahibi biraz düzeltir:D
erkin006
03-12-2009, 01:34
o civarda g.punto benzinlide bulabilirsin...corsa ve fiesta şirket dışında bulmak zor bulduklarında çok para ister...
tasarruftan dolayı dizel tercıh edıyorum nette arastırdıgımda corsa ve punto motorlarının aynı oldugu yazıyordu ıkısı arasında puntonun kasası daha hos gelıyo göze bence bu yuzden punto dusundum ama sızlerınde fıkrını almak ıstedım mutlaka daha fazla bılgıye sahıp yada kullanan arkadaslar yardımcı olacaktır
al bı corsa devam et yoluna :)
ogunozcan
03-12-2009, 11:38
walla aynı araclara bende bakıyorum ama fıestalar hep sırket km yuksek,puntolardada dızel o paralra km cok olanlar var sadece corsalarda enjoy spor paket bak derım.ama arakdasın dedıgı gıbı mıcra tekna da benım aklıma gelmedı bende bakıcam.bende 20.000 e kadar dızel bısıelr alıcam
DogukanB
03-12-2009, 11:44
granda punto iyidir
Grande Punto hem corsadan daha hafif hem de servis parca ve iscilikleri daha uygundur ;)
Görsel olarak da daha güzel daha genis bence ;)
Serencebey
03-12-2009, 14:23
Puntonun cam kaldırma motoru bozuldu ANKARA'da yetkili serviste bulamadık. 2 gun bekledik Trabzondanmı ne gelmişti.
Öle zart diyede çıkmıyor parcaları :)
Sanırım servisle alakalı bir durumdur o, sizin bahtsızlıgınız olmus :)
Ben hicbir parca icin 1 günden fazla beklemedim, o 1 gün de siparis ve gelme süreci zaten.
TegB20VTec
03-12-2009, 15:10
Corsa nın şanzumanı uzun kalkışlarda sıkıcı oluyor, Punto daha mantıklı.
.::EmrE::.
03-12-2009, 18:40
Corsa C mi D mi düşünüyorsunuz?
Görünüş açısından en güzel araç bana göre Corsa D olur,tabki sport olmak kaydı ile.5 kapısı gerçekten kötü..Corsa dışında hem servis avantajı hem de görsel olarak ona yakın olan Grande Punto tercih edilebilir. İşçilik kalitesini bilemem ancak , şase Corsa D ile aynı.
Ford Fiesta kullandım,ancak hiç hoşuma gitmedi..
Grande Punto hem corsadan daha hafif hem de servis parca ve iscilikleri daha uygundur ;)
Görsel olarak da daha güzel daha genis bence ;)
evet bende bu sekılde dusundum yınede sızlerın bılsını almak ıstedım tsk ler
ogunozcan
03-12-2009, 20:27
evet bende bu sekılde dusundum yınede sızlerın bılsını almak ıstedım tsk ler
duzgun bısler bulursan benımlede paylas kardsım
yenı fıesta ve corsaya alamayabılıırm o fıyatlara alsam da km sorunu cıkacaktır puntoların sase ve motor corsa ıle aynı oldugunu duymustum gorsellıkte punto daha onde bır cok dızel motorum bellı km suresı var puntolarda nedır acaba bılen varmı ?
Ahmet_28
03-12-2009, 20:32
grande punto dynamic versiyonunu al derim ben.6 ileri 90 hp lik ara bul.deri direksiyon,vites topuzu,dijital klima,4 airbag v.s keyifli bi araba.fiestadan kesinlikle uzak dur çok yakıyor.puntoyla bir depo mazotta 250 km fark atarsın fiestaya
400binlerde gezen albealar var taksi, aynı motor en ufak sorun yasamazsın düzenli bakım vs yaparsan ;)
Puntoda honda sonrası sıkıntı yaratabilecek tek sey öntakım ve ufak tefek tıkırtılardır.
Ahmet_28
03-12-2009, 20:33
yenı fıesta ve corsaya alamayabılıırm o fıyatlara alsam da km sorunu cıkacaktır puntoların sase ve motor corsa ıle aynı oldugunu duymustum gorsellıkte punto daha once bır cok dızel motorum bellı km suresı var puntolarda nedır acaba bılen varmı ?
multijet motorlar için 300k rahat yapar diyorlar.şu anda en iyi dizel motorlardan biri multijet
ogunozcan
03-12-2009, 20:35
http://www.sahibinden.com/42_000km_grande_punto_giugiaro_6_ileri_3_kapi_serv is_bakimli-20WQQaXQQ17579080WQQpXQQdisplayitem
tsk ederım arkadaslar verdıgınız bılgıler ıcın :)
Tekrar merhaba arkadaslar ben aracımı sattım ve 18-19 bın cıvarı kırmızı dusuk km lı mumkunse 3 kapı fıat punto bakıyorum yenı konu acmak ıstemedım buradan devam etmek ıstedım yardımlarınızı beklıyorum
01-01-2010, 21:28
Hmm fiyat aralıgına dikkat etmemişim,o yüzden Corsa D demiştim ancak şimdi işler değişmiş. O halde Punto ideal bir seçim olacak.
bende daha ıyısı olmasını ısterım ama malesef evlılık yakın masraftan kacıyorum...
02-01-2010, 01:37
bende daha ıyısı olmasını ısterım ama malesef evlılık yakın masraftan kacıyorum...
Hayırlısı olur umarım :)
devil_berk22
03-01-2010, 04:09
en son kasa fiestadan bahsediyorsanız fiesta derim eğer bir önceki kasa fiesta ise söyledğiniz kesinlikle corsa
http://www.sahibinden.com/grande_punto_5_kapili_dizellerle_takas_edilebilir_-31WQQaXQQ7918905WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/kazasiz_siyah_120_hp_6_vites_acil-53WQQaXQQ19375479WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/fiyat_dustu_acil_nakit_ihtiyacindan_dolayi_ilk_sah ibinden_6-35WQQaXQQ17189387WQQpXQQdisplayitem
Alicanrs
03-01-2010, 13:36
aynen 3 kapılı fiat punto çok güzel olur =)