Orijinalini görmek için tıklayınız : s2000 Kasko Değeri
lucky Jackal
05-12-2009, 12:46
Arkadaşlar bugün www.tsrsb.org.tr 'den baktımda dikkatimi çekti,neden s2000 lerin kasko değerleri bu kadar düşük acaba bir bilgisi olan var mı bu konuda? gerçekten çok merak ettim.nerdeyse bu 04-05 lerin pertten toplanmış hallerini satıyorlar bu fiyata,saçma deil mi sizcede bu kadar düşük olması
bir kaç örnek verim
Aracın Modeli (Üretim Yılı) Aracın Kasko Bedeli
061123 HONDA S2000 2.0 2004 44,200
061123 HONDA S2000 2.0 2005 48,850
Dedigin gibi pert oranı yuksek araclar o yuzden sigorta sirketleri fiyatlamayı ucuz yapmıstır .
lucky Jackal
05-12-2009, 12:52
Dedigin gibi pert oranı yuksek araclar o yuzden sigorta sirketleri fiyatlamayı ucuz yapmıstır .yani pert oranı yüsek arabanın primi yüksek olur tamam kabul ama piyasa değeride düşürlmezki ne kadar saçma değil mi? ben 55 bine s2000 alıcam araba pert olucak paşam bana kapıyı 44 den açıcak
yani pert oranı yüsek arabanın primi yüksek olur tamam kabul ama piyasa değeride düşürlmezki ne kadar saçma değil mi? ben 55 bine s2000 alıcam araba pert olucak paşam bana kapıyı 44 den açıcak
Sigorta sirketi gozuyle duusn ok primi 3000 yerine 4000 yaptın musteriden 1000 tl fazla aldın adam gitti 60K tl ya s2k aldı allah korusun pert etti yada ciddi kaza yaptı ki risk oranı neredeyse en yuksek araclar sonra ne olacak o 1000 tl fazla prim sigorta sirketini kurtaracakmı belki o yuzdendir.
EvrenCan_RS
05-12-2009, 22:07
Bildiğim kadarıyla kendin yüksek tutabiliyorsun kasko değerini daha yüksek prim ödeyerek..
Hatta araca taktığın ekstralarıda poliçene işletebiliyorsun...
Kaskonu ne kadar yüksek araç değerinden yapsanda sana piyasa rayiç bedelini öder sigorta şirketi.
EvrenCan_RS
05-12-2009, 22:20
Arkadaşında sıkıntısı kasko şirketlerince belirlenen kasko değerine temiz s2000 bulamamak...
Buda daha yüksekkasko değeri gerektiriyor
yavuz364
05-12-2009, 22:41
aynı durum benim de başıma geldi,98 A4 1.8tq aracımın değeri 12800 görünüyor.. prim olarak ta yıllık 3100 isteyen de var :) genelde 2000tl civarı istiyorlar..
Şuana kadar gördüğüm bütün kaskolar içinde Yapı kredi kaskodan düşük değer veren kasko şirketi bilmiyorm :) ve memnunum.. benim aracı 1000tl ye kasko yapıyorlar. birde grup indirimi olduğu için 850tl ye hallettim :)
aracın değerini yüksek göstermek pert durumunda pek te birşey yaramıyor, benim de bu konu canımı sıkıyo.
Pert etme oranı yüksek diğer araçlarda böyle sorunlar yok.
edit: mesela 2002 type-r 38 bin tl,2005'i 48 bin tl. ilginçmiş...
2002 cooper s 33.100 tl.. bu normale yakın..
aynen kaza riski yüksek olduğu içindir , acaba s2000e kasko yaptırmanın bedeli nedir ?
Bildiğim kadarıyla kendin yüksek tutabiliyorsun kasko değerini daha yüksek prim ödeyerek..
Hatta araca taktığın ekstralarıda poliçene işletebiliyorsun...
Tutturduğun yüksek prim ödemeye gelince değer tespitine sıra geldiğinde normale dönüyor...
Over insurance tabiri yani aşkın sigorta kavramı burda devreye giriyor...
Poliçedeki sigorta bedelinin, sigorta konusunun gerçek ve makul değerinin üzerinde olması aşkın sigorta durumuna girer. Sigortada amaç, sigortalının uğradığı maddi kaybın giderilmesidir ve çeşitli nedenlerle sigorta bedeli, sigortalı tarafından gerçek ve makul değerin üzerinde beyan edilmekte , gösterilmektedir....
Ancak;
sigorta şirketi, ziyanın tam gerçekleşmesi halinde ,malın gerçek değerini ödemek veya ikame etmek (yerine getirmek) durumunda olduğundan, sigortalı, olması gerekenden fazla prim ödemiş olacaktır.
Bu durumda aşkın sigorta geçerli sayılır ve ödenmesi gereken prim üzerinden tutar geçersiz sayılır , aracın heaplanmış değerinden ödeme yapılır...
Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
Burak ÇAPKAN
rakamlar düşük değil , honda sahiplerinin satış fiyatlarını çok şişirmesinden ötürü garipsiyorsunuz.
rakamlar düşük değil , honda sahiplerinin satış fiyatlarını çok şişirmesinden ötürü garipsiyorsunuz.
kavga sebebi:p
cok haklısın eski bir arabaya nerdeyse yenisi kadar para vermeleri sacma olurdu.değerleme bencede cok normal.
kavga sebebi:p
cok haklısın eski bir arabaya nerdeyse yenisi kadar para vermeleri sacma olurdu.değerleme bencede cok normal.
Ben 750 lira fazla ile tutturmuşum değeri satış için :D
Yeni Sorgu
Aracın Kodu Aracın Markası Aracın Tipi Aracın Modeli (Üretim Yılı) Aracın Kasko Bedeli
137048 SUBARU IMPREZA SW TURBO 4WD 2.0 GT 1996 19,250
Ben 750 lira fazla ile tutturmuşum değeri satış için :D
Yeni Sorgu
Aracın Kodu Aracın Markası Aracın Tipi Aracın Modeli (Üretim Yılı) Aracın Kasko Bedeli
137048 SUBARU IMPREZA SW TURBO 4WD 2.0 GT 1996 19,250
süper fiyat abi,hem fiyatı abartmadan satıyorsun;)
Tamamen katılıyorum .
Pert etme oranı yüksek diğer araçlarda böyle sorunlar yok.
edit: mesela 2002 type-r 38 bin tl,2005'i 48 bin tl. ilginçmiş...
2002 cooper s 33.100 tl.. bu normale yakın..
98 vti 20 bin kasko bedeli.
02 type-r 38 bin..
kasko da aracın perte cıkmasında kasko bedeli etkili ancak araç pert oldugunda eksper kazalı araca bakıyor daha önceden kazası var mı?km si kacta? gibi degerlere bakarak galericiden, internetten(sahibinden.com vb.) birde bu kasko degerine bakarak ortalama fiyatı ödüyor.benim basıma geldi ordan biliyorum:(
Ferhat_V
06-12-2009, 12:40
aynen kaza riski yüksek olduğu içindir , acaba s2000e kasko yaptırmanın bedeli nedir ?
araç sahibinin yaşına göre değişiyor bu ama 2000 tl den az olanı yok galiba varsada 100 200 lira ucuzudur..
deathofacar
06-12-2009, 12:41
bazı arabalarda piyasada oluşan 2. el fiyatı sapıttığı için böyle oluyor. bazzılarında ise tam tersi