PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : External HDD problemi....

Onrcn
06-12-2009, 20:23
Sabah kalktigimida 500gb lik Transcend hdd sanki bilgisayara bagli degilmis gibi davrandi ilk basta tik tik bi garip sesler gelip kapandi. Neyse baya bi deneme sonucu bilgisayar görmeye basladi. Fakat su an buyuk bir folder gozukmuyor ve dosyalarin bazilari bozuk kopyalanmiyorlar ve silinmiyorlar.

Bu probleme bir cozum var mi yada yapabilecegim birsey? Icerisinde onemli veriler bulunmakta..:soru:

Jerky
06-12-2009, 20:26
Hala tık tık sesi geliyorsa kafası bozulmuş olabilir. Pc görmüyorsa sakın içini açmayın ve servise götürün. eğer servis kurtaramıyorsa ve bilgileri almanız gerekiyorsa Altunizadede bir firma Hdd içinden bilgileri alabiliyor, tozsuz özel bir odada ama fiyatı biraz pahalı.

Rockford
06-12-2009, 20:31
birebir aynı problemden maxtor marka hdd mi garanti kapsamında servise ilettim problemi ve kabul ettiler ürünü. gelmesini bekliyorum halen serviste. ürünün garantisi bitmeden servise göndermeni öneririm.

Schumi
06-12-2009, 20:34
Diskin içinde okunan dosyalar varmı. Ve şu anda sesli mi çalışıyor.

Onrcn
06-12-2009, 21:20
yok sesli calismiyor okunan, silinebilen dosyalar var ses gitti normal calisiyor gibi

Onrcn
06-12-2009, 21:24
defrag yapaya calisirken windows- Delayed write failed diye hata verdi

Rockford
06-12-2009, 21:28
bende bide o cihazı pc ye baglı unutunca windows baslarken disk taraması yapıp ben yetişene kadar ki kısmını yokediyodu.dolayısıyla sürekli iş bittikten sora cıkarmak zorunda kalıyodum. zaman zaman bilgisayarım bölümünden adı kayboluyo sora klasor seklinde geliyodu. bazı dosyalar silinemio taşınamıo kopyalanmıo. arada okuma hatası geliyodu. hariciden garip metalik sesler vs. hepsiburadadan almıstım urunu onlara durumu anlatınca servis için kendilerine göndermemi istediler nette biraz araştırdıgımda benzer problem yasayan cok kişi oldunu gordum kronik bi olaymı bilmiyorum :)

Schumi
06-12-2009, 21:47
Kayıp dosyaların varken defrag mı. Asla kurtarılamayacak bir hale getirebilirsin. Birde delay hatası veri aktarımı durduğu zaman verir. Genelde bununda sebebi usb arabirimi usb kablosu yada diskin kendisi sebeb olur. İlk ikisini elemek kolay. Bence oradan başla.

mgnPower
06-12-2009, 21:49
bendede benzer bi sorun oldu linux'da actik tarattik yetkileri duzenleyip combofix programi kullanarak duzelttik. kurtardigimiz dosyalari baska bir diske alip diski formatladik.

onursumer
06-12-2009, 22:20
geçen gün benim usb de yaptı aynı şekilde tık tık tık yaptı ama hiçbirşekilde pc de gozukmedi

başka bi usb denedim onda çalıştı kontrol ettim anakartımın uzerinden kablo ile aldığım usb lerde bi voltaj problemi gibi bi sorun var besleyemiyordu hdd yi

hdd 2.5inc usb den beslenen bir modelse başka pc de dene istersen bi ihtimal benimki gibi bir problem olabilir :)

ef186
06-12-2009, 23:11
içindeki verilerin önemli ise ne pc ye tak ne dosya kopyala nede sil .
Elektiriğe bile takmadan getir verileri kurtaralım .
Yok eğer cihazdan kurtarılıcak veri yok sie servise gönder yenisini yollarlar .
Garantisi yok ise gene getir bakalım sıkıntısına okula giderken uğra kozyatağına .

clioGT
21-02-2013, 11:54
yeni konu açmak istemedim,

şimdi filmleri attığım bir hdd var tv ye bağlanan.

izlemekte sıkıntı yok. ama eğer usbden bilgisayara bağlayıp içine film atmak istersem, 3 5 sn sonra hddin açık olduğunu işaret eden mavi ışık göz kırpmaya başlayıp sonunda sönüyor, hdd kapanıyor. içine film gönderme işini iptal edince tekrar yanıyor. açılıyor yani hdd.

sebebi ne olabilir? naısl çözebilirim?

onursumer
21-02-2013, 11:58
yeni konu açmak istemedim,

şimdi filmleri attığım bir hdd var tv ye bağlanan.

izlemekte sıkıntı yok. ama eğer usbden bilgisayara bağlayıp içine film atmak istersem, 3 5 sn sonra hddin açık olduğunu işaret eden mavi ışık göz kırpmaya başlayıp sonunda sönüyor, hdd kapanıyor. içine film gönderme işini iptal edince tekrar yanıyor. açılıyor yani hdd.

sebebi ne olabilir? naısl çözebilirim?

güç ile ilgili bir sorun olabilme ihtimali var

kaç içn hdd ?

clioGT
21-02-2013, 12:30
Tam ürün bu:
SMART MEDIA PLAYER 1 TB 3.5" MOVIE BOX HDMI

Teknik Özellikler
Sabit disk desteği : Standard SATA 3.5”
Video çıkışı : Kompozit video /komponent video/HDMI
Ses çıkışı : Stereo/dijital HDMI/Optical
Ses Format : MP3,WMA,AAC
Video decode : MPEG 1/2/4, Divx,Xvid Format,AVI,VOB, DAT, MPG, MPEG
Altyazı : SSA,SMI,SRT,SUB
Resim : JPG/JPEG
Resim oynatma modu : Slide show
USB host : Çoklu USB depolama desteği
USB Cihazı : USB 2.0 yüksek hızlı port
Güç adaptörü : AC girişi :100V~240V, 50/60HZ DC çıkıyı:12V, 2A
Boyutlar : 203×165.5×51mm
Ağırlık : Yaklaşık 800gr (Sabit disk hariç)

http://www.efiyat.com/resimler/product/194/194982/400/123502.jpg

clioGT
26-02-2013, 10:54
usb kablosu değişti sorun bitti:)