Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turkcell Wın Fatura Ayıbı!

CanBasel
07-12-2009, 14:23
Arkadaşlar işim gereği daha uygun olacagını düşünüp wın model almaya karar verdim 4 gb kotalı için 39 tl ve 3-4 tl de vergi ile beraber 42-43 tl her ay kotayı aşmazsam fatura gelecegini söylediler gayette mantıklı geldi ve 3 Ekim de turkcell in 4 Gb kotalı wın modeminden aldım. 3 Ekim 3 Kasım arasında download miktarı 3.9 Gb olarak 4 Gb ı geçmemeyi başardım. İlk gelen faturanın kesim tarihi 25 ekim ve 52 tl geldi gidip sordugumda vergilerden dolayı fatura normal bu şekilde dediler eyvallah dedik 42 olacagına 52 olsun yine işimi görür.. Sonrasında devamlı istatistiklerden takip ederek (Turkcell wınn ın kendi istatistikleri) download miktarında 4 gb ı geçmemek için özen gösterdim ve bu seferde 3 Kasım 3 Aralık arası download miktarı 3.1 Gb olarak sabitledim (Upload miktarımda 459 Mb) ) Bu seferki faturanın kesim tarihi ise 25 Kasım ve miktarıda 99 TL :eek:

Faturayı görünce şok oldum resmen dün. Bugün ilk işim turkcell iletişim merkezine gitmek oldu hat kendi üzerime olmadıgı için işlem yapamayacaklarını söylediler daha sonra turkcell iletişim merkezini arayıp hat sahibiymişim gibi konuştum ve anlattım durumu. İlk çıkan olayı çözemedi ki bence işine gelmedi sert bulunca karşıdakini (Teknoloji uzmanlarına aktardılar beni) onada aynı şekilde anlattım ve acı Gerçeği ve wın ın nasıl geçirdiğini öğrendim...

GPRS Turkcell wın olsun vodaphone olsun hepsinin kota anlayışı şu şekilde.

Download + UPLOAD miktarı 4 Gb ı yada 1 Gb ı anlaşmanız nasılsa geçmeyecek.... Bunu ilk başta söylemiyorlar.. Artı ilk ödenen 52 tl direk imzayı attıgınızda paketiniz başladıgından alınan para olarak geçiyor yani bunun kullandıgınla ilgisi yok.. 99 tl ise ilk ay 3.9 Gb download olan + 1 Gb kadar da upload olmuş.. (video resim vs. eklemeler) o yüzden 1 gb geçtiginde kotayı 53 tl Faturaya ekleniyor bilginize.. normalde 46 tl gelecek olan fatura 99 oldu. ilk ay ki fatura olan 52 ise aslında ilk ayın faturası degil turkcelin tuzagıymış..

Ne Turkcell hat kullanırım ne de iş haricinde wınını.. internette forumlarda bir dünya şikayet var kendileride kabul ettiler durumu zaten oyun sitelerine girenler ise çok daha kötü durumda upload+download yapılıyor bu sürede.. Yazık insanları kandırmak hiç insani değil!!!

Turkcell bayileri durumu merkeze ilettiklerini söylüyorlar ama cevap verilmiyormuş hala...

Wın kullanıcıları wın açıldıgında sms bölümüne girip 2260 e büyük harflerle KALAN yazıp ücretsiz olarak kalan ı ögrenebilirmiş..

chiefkadir
07-12-2009, 14:24
Kansız bu itneler ya ..Her noktada saplama peşindeler

öncel
07-12-2009, 14:27
yapma yaa bizim hatunada almştık vınn daha fatura falan gelmedi,desene bizide acı gerçekler bekliyoo:(

pnrkc
07-12-2009, 14:29
biz bu ay aldık . bakalım fatura ne kadar gelecek.

cenk
07-12-2009, 14:30
6-7 yıldır turcell hat kullanıyorum bunun yanında avea olsun, telsim olsun bi dünya hatda kullandım bu turkcell kadar fatura ödemedim

elpadre
07-12-2009, 14:31
sasırmıslar bunlar yaaa

mgnPower
07-12-2009, 14:34
Turkcell vin alip 1500 lira fatura odemek zorunda birakilan tanidiklarim mahkemelik su anda. ilk uc ay 19,90 diyip itelediler millete sonrada pesinden 50 ile 2000 lira arasi degisen fatura dosediler. sonrada ayibin ustune ayipla sivayip sadece sayfa gosterim limiti 4 gb film izlemek mail atmak resim kopyalamak youtube'da vidyolari acmak bile ekstra olarak faturalandirildigini belirtmediler. yuzsuzce hala reklam yapip milleti keriz yerine koyuyorlar. 14 senedir turkcell kullaniyordum tum herseyimi vodafone tasidim bu kansizlar yuzunden. oylesine rahatladi bunye vodafone'a gecince huzuru buldum resmen. 3g'yide vodafone'dan aldim kafam rahat her konuda.

APO
07-12-2009, 14:34
bende yeni avea jet aldım dur bakalım..nolcak..

by_BuRoCk
07-12-2009, 14:35
turkcel geçirmeye geçiriyor ama verdigi kaliteli hizmetide veren yok
siz sanıyomusunuz avea ve vodafone çok iyi onlarda kitliyor milllete
teknoloji yeni oldugu için ilk kullanıcılara her zaman böyle olur

kayaakin
07-12-2009, 14:36
ensonunda turkclldemi bozmus kendini... yazık vlla kimseye inanmamak lazım
elin ingilizlerine kaptıracaklar müşterileri en sonunda

fsunnetci
07-12-2009, 14:37
kız arkadaşım aldı onada 259TL geldi..şimdi yoğurdu üfleyerek yiyor:)

GKS
07-12-2009, 14:39
kurumsal çakal bunlar işte

mgnPower
07-12-2009, 14:39
turkcel geçirmeye geçiriyor ama verdigi kaliteli hizmetide veren yok
siz sanıyomusunuz avea ve vodafone çok iyi onlarda kitliyor milllete
teknoloji yeni oldugu için ilk kullanıcılara her zaman böyle olur

ikinci hat olarak 3 senedir normal tarife ile son 6 aydir std. her yone tarifelerinden birini kullaniyorum dedikleri rakamdan kurus sapmadi odemelerim. sonuna kadarda kullaniyorum limiti doldurana kadar. ayni sekilde 3g modem ilede heryerden baglaniyorum. her syei yapiyorum benimle ayni islemleri yapan vinn kullanan arkadasim 39.90 odemesi gerekirken gecen ay 410 lira fatura ile karsilasti. bense taahhut ettigim 5 gb'a karsilik gelen 75 lira sinirini yinede gecemedim. hatta 5 gb dolduramadim bile. mesela bizim evde vinn ile edge baglanilirken vodafone ile 3g baglanabiliyorum ayriyetten kapsama alani cok daha genis bu konuda bana gore.

ulasstoprak
07-12-2009, 14:42
peki bu ttnetin 3g modemi hakkında bilgisi olan ..?

by_BuRoCk
07-12-2009, 14:44
gürol şirket hattımı bireyselmi senin kullandıgın tarifeler
eger dediğin gibiyse bende vodafone a geçebilirim
telsim zamanında hayatımdan bezmiştim turkcell numaram 10 senedir aynı
taşıyabilirim

mmustu
07-12-2009, 14:46
turkcellden vadafone kontürlüye geçtim abartısız söylüyorum ne zaman kontür aldığımı unutuyorum....

overblack
07-12-2009, 14:49
tcell sevmediği eşeğin önüne ot koymazzzz.. ;)

Talih.b16
07-12-2009, 14:49
turkcell avukatı aradı gecen acık olan hattımı aradı telefonunuz kapalı borctan dolayı ıcralıksınız dıye hangı no dedım 0532..... dedı e dedım o telefondan konusuyoz nasıl kapalı dedım nasıl ıcarlık borcunuz var dıyo hala hat acık dıyorum nasıl kapalı ole gozukuyo dıyo enteresan saplıycaklar ama nerden bellı dııl

GKS
07-12-2009, 14:50
faturalı hat kapama işlemide baya formalite var ve uzun sürüyo bilginiz olsun.

mgnPower
07-12-2009, 14:52
gürol şirket hattımı bireyselmi senin kullandıgın tarifeler
eger dediğin gibiyse bende vodafone a geçebilirim
telsim zamanında hayatımdan bezmiştim turkcell numaram 10 senedir aynı
taşıyabilirim

bireysel numaralarim. 3 yildir kullandigim orjinal vodafone hattimi data hatti yaptim.turkcell olanida numara tasidim sabit odemeli her yone bilmem kac dakika kampanyasina gectim. standart olarak 31-32 lira aylik oduyorum 300 dakika kullaniyorum. birde numara tasidigimdan oturu 6 ayda aylik 300 dakika hediye verdiler. cok afedersiniz zicarken bile dusunmeden arama yapiyorum her yone buyuk rahatlik. ayrica turkcell'deki gibi dakika bazinda ucretlendirilmiyor. Turkcellde actin 10 saniyede konussan 59 saniyede konussan ayni 1 dakika ucretlendiriliyorsun. ayni sekilde 61 saniye konussan 2 dakika ucretlendiriliyorsun. vodafone'da saniye bazinda ucretlendiriliyorsun. 300 dakikalik tarifede atiyorum 10 saniye konusursan 299 dakika 50 saniyen kaliyor. 3 saniye konussan 3 saniye dusuyor. 61 saniye konussan 61 saniyen dusuyor. ve en guzeli her yone olmasi. karsi operator ev cep sabit is hic farketmiyor.

M.Can Çimir
07-12-2009, 14:55
Sizinki yine iyi. Ben şirket hatlarını Avea'dan Turkcell'e taşıdım yaklaşık 2 ay önce. 49 liralık bir kurumsal tarifeyi seçtik, yanlış hatırlamıyorsam 250 dk diğer operatörler, 2500 dk tüm Turkcell, 2500 dk şirket içi görüşmeydi. Neyse hatlar açıldı görüşme yapmaya başladık falan, fatura döneminde telefonuma mesaj geldi 165 küsür Lira yalnızca benim kullandığım hatta fatura gelmiş. Diğer hatların da farkı yok 180, 200 lira onların da faturaları, ve bu hatlardan yalnızca iş görüşmeleri yapıyoruz, dakika kotasını aşmamız mümkün değil, işimiz gereği genelde aramıyoruz, aranıyoruz. Kurumsal müşteri temsilcimle görüştüm ve sistemden kaynaklı bir hata olduğunu söylediler, faturaları ödemememi, yanlışlık düzeltilince yeni fatura gönderileceğini söylediler. Dediklerini yaptım, ödemedim. Hatlar aramaya kapandı, aradım ilettim 6 gün sonra açtılar, bu 6 günde diğer hatlardan (bireysel) görüşme yapmak zorunda kaldık. Neyse hatlar açıldı sorun bitti sandık, iade faturası istediler aradaki fark için (600 TL- 150 TL), iade faturasını da kestik verdik. Bu ay yine aynı şey oldu, yine sistemden diyolar. Süreyya Ciliv'in bir sözü vardır, 'Sistem asla hata yapmaz, hatayı yapan mutlaka insandır' der. Eğer 2 gün içinde bu sorun çözülmezse direk kendisiyle görüşüp durumu ileticem. Tüm sorumluların isim, soyisim ve görevlerini öğrendim, kendileri hakkında hiç iyi şeyler düşünmüyorum. Kuzenim Turkcell'de üst düzey yönetici, bu isimleri onlara verip gereğinin yapılmasını isteyeceğim.

Bence bu tarz sorunları olan arkadaşlar şikayetlerini direk Turkcell'in müşteri hizmetlerine iletsinler. Ayrıca isteyenler Tüketici Hakları Derneği'ne de başvurup kayıplarının temin edilmesini sağlayabilirler.

sportinger
07-12-2009, 14:58
beyler bu 3g nin kontürlü olanı yokmu. ben kıbrısta kulanıyorum 1 senedir hiç sıkıntım yok. 4gb sınırlı yada 1 ay. 20 günde bitiriyorum ortalama 60 tl üçreti var, birde cok bişeler yapacaksam o ay gidip 10 gb olanını alıyorum oda 90 tl. 20 den fazla filim bir okadar da parça indirdigim ay oldu 10 gb ile. birde burdaki modemin ayarında istersen sadece edge yada ^3G balanma özelligi var ben hep ^3G tercihli kullanıyorum cok da menmunum.

Mr.K
07-12-2009, 14:58
bireysel numaralarim. 3 yildir kullandigim orjinal vodafone hattimi data hatti yaptim.turkcell olanida numara tasidim sabit odemeli her yone bilmem kac dakika kampanyasina gectim. standart olarak 31-32 lira aylik oduyorum 300 dakika kullaniyorum. birde numara tasidigimdan oturu 6 ayda aylik 300 dakika hediye verdiler. cok afedersiniz zicarken bile dusunmeden arama yapiyorum her yone buyuk rahatlik. ayrica turkcell'deki gibi dakika bazinda ucretlendirilmiyor. Turkcellde actin 10 saniyede konussan 59 saniyede konussan ayni 1 dakika ucretlendiriliyorsun. ayni sekilde 61 saniye konussan 2 dakika ucretlendiriliyorsun. vodafone'da saniye bazinda ucretlendiriliyorsun. 300 dakikalik tarifede atiyorum 10 saniye konusursan 299 dakika 50 saniyen kaliyor. 3 saniye konussan 3 saniye dusuyor. 61 saniye konussan 61 saniyen dusuyor. ve en guzeli her yone olmasi. karsi operator ev cep sabit is hic farketmiyor.

oHa ! Iyimis:D Bendemi gcsem napsam:D

mmustu
07-12-2009, 15:03
valla onur dediğim gibi baya baya konuşan biriyim telde inan 250 kontür yüklediğim zaman harbi unutuyorum ne zaman yüklediğimi :D bide arandıkça kazan diye bi zımbırtı var nerdeyse çaldırıp kapatsalar kontür geliyo :hehe: çook rahatım :D

Mr.K
07-12-2009, 15:04
Numarayi tasiyinca bise farketmiyo dimi numaran gene ayni kaliyo,operatormudur separatormudur o deisiyo sadece?

Ben yarin gidiyim de tasiyim numarayi yaa aveadan memnun degulim:D

_muhaRRem
07-12-2009, 15:05
3g de en iyi şu anda vodafone.

mmustu
07-12-2009, 15:05
aynen moruk numaran aynı kalıyo zaten abi yurtdışında vadafone çok daha popüler ve ucuz olması lazım

mgnPower
07-12-2009, 15:06
Numarayi tasiyinca bise farketmiyo dimi numaran gene ayni kaliyo,operatormudur separatormudur o deisiyo sadece?

numaran ayni kaliyor. 2 ile 6 gun arasinda tamamen degismis oluyor operatorun. numara tasidiginda sectigin tarifenin dakikasi kadar 6 ay boyunca hediye dakikanda beraberinde yuklenyior. kampanyalari aciklarlar zaten gittiginde.

ulasstoprak
07-12-2009, 15:07
Turkcell hariç dier bütün operatörlerde çekme sorunu var ve burda daha önce çok konu açıldı avea olsun vodafon olsun sanki bu tarz sıkıntılar onlarda daha çok oluyor ..

Mr.K
07-12-2009, 15:07
aynen moruk numaran aynı kalıyo zaten abi yurtdışında vadafone çok daha popüler ve ucuz olması lazım

ben bilmez populution vs:D bizim oralarda vodafone yok:D

mgnPower
07-12-2009, 15:08
3g de en iyi şu anda vodafone.

reklamlarindada kucuk bir ayrinti olarak belirtiyor zaten vodafone bunu yurt disinda yillardir hizmetini veriyor. alt yapi hazirlik maliyeti yok arge sorunu yok adamlar biliyor zaten. turkcell butun arge ve alt yapi maliyetini kullanicilarina ittirip duruyor.

CanBasel
07-12-2009, 15:09
Avea da saniye bazında ücretlendirme yapıyor her yöne 500 dakikası 39 tl numara taşırsanız. 6 saniyelik peryotlarda atıyor..

Vodaphone 3 dakikası her yöne 1 kontör kullanıyorum ayda 250 kontör yeterli oluyor bana 750 dakika ama 1 saniyede konuşsanız 1 kontör gidiyor 2 dakika 59 saniyede konuşsanız 1 kontör..

İşin özeti Turkcell wın alacak olanlar hız olarak gayet yeterli oluyor evdeki kullandıgınız ttnet gibi ancaaak iş faturaya gelince dikkatli olmak gerekiyor çünkü bunlar upload içinde ekliyorlar!!! Ve ben ttnetteki download miktarı 3 gb olsa wında download 4 gb ı yine geçer çünkü istatistiklerden takip ederseniz msn açılırken dahi 1.3 mb kadar download oluyor.. Vodaphone ve avea nın fatura hakkında bilgim yok ama 5 ay önce vodaphone hareketli modem kullandım ve arkadaşıma verdim hızı çok yavaştı. Şimdi yenileştirme yaptılarmı bilmiyorum.

Bu arada Turkcell wın larda 8 Gb 69 tl olarak çıkarmış..

4 GB (upload+download) 39 Tl ve her 1 Gb kota aşımı için 53 tl..
4 Gb kotalı sözleşme imzalayıp 8 GB kullanırsanız yani 4 Gb geçerseniz kotayı
Faturanız..
39+ (4*53) = 251 TL oluyor..

İyi düşünüp ona göre karar vermek gerekir bence..

Ve 2260 a sms gönderip (wın menü üzerinden) KALAN yazmanızı hergün öneririm.. Yapacak birşey yok. Ya wını bırakacagız yada bu şekilde kıt kanaat kullanacagız. Alıştık zaten kıt kanaat yaşamaya :)

mgnPower
07-12-2009, 15:11
Turkcell hariç dier bütün operatörlerde çekme sorunu var ve burda daha önce çok konu açıldı avea olsun vodafon olsun sanki bu tarz sıkıntılar onlarda daha çok oluyor ..

en basitinden benim calistigiim yerde vodafone cekiyor turkcell cekmiyor. arti tyurkcelli kullanamadigim bir cok yerde vodafone cekiyordu. cekip cekmeme durumu kullaniciya goree degiskendir ayrica. benim oturdugum evde vinn ile 3g baglanamazken vodafone ile baglaniyorum. ulusda merkez bankasinda yerin iki kat altinda turkcell ile konusamazken vodafone ile konusabiliyorum. yine yerin iki kat altinda vinn ile baglanti bile kuramazken vodafone ile yer yer 3g yer yer edge ile bagalanabiliyorum mesela.

ecthelion
07-12-2009, 15:11
Benim Turkcell şirket hattım 49 dakika görüşmeyle 587 lira geldi.. Turkcell geçiriyor

tool
07-12-2009, 15:12
en iyisi kavurma tavasi ve aircrack...

http://i49.tinypic.com/1ove3t.jpg

3rk4n
07-12-2009, 15:13
Bu tavalar cok kaliteli cok güzel frekans oluyor konserver kutusu dondurma çubuğu süpürge sapı gibi gereçlredende yapılabiliyor bu iş.

_muhaRRem
07-12-2009, 15:13

vodafone taşıma yaparsan her ay 100 kontor yüklediğinde 250 dk her yöne konuşma için bedava dk veriolar bu bedava 6 ay boyunca sürüyor..

Frid
07-12-2009, 15:24
3g modem almakta yalan oldu ozaman bugun yarın almayı düşünüyordum yine ttnete mahkum kaldık gibi :D

TünayK
07-12-2009, 15:25
turkcell harbı fıtık ettı benıde bı tarıfe seceyım dedım dun 3 saat baktım durdum bı *** bulamadım...bızbıze hepımızde kaldım oyle mal gıbı...faturalar ucuyor tabı...

imhotep
07-12-2009, 15:31
tunay avea 3000 dk her yone geçsene abi 60 kusur tl ben kullanıyorum cok memnunum..

edit: hatta 12 ay kullanma garantisi verdim %18 lik kdv' yide almıyorlar..

overblack
07-12-2009, 15:35
en iyisi kavurma tavasi ve aircrack...

http://i49.tinypic.com/1ove3t.jpg

kavurma tavasıda olabilir ama özellikle eski bakır tencereleri çok öneriyorlar :)

bilmeyenler için tarif vereyim

1-Adet kalayı kaçmış büyük bakır tencere
1- Adet wireless usb modem
1- Adet usb uzatma kablo
1-Adet silikon
1-Adet delici bir alet

bakır tenceremizin tam ortası wireless modemimiz girecek kadar delici aletle delinir.modemimiz bu deliğe ortalanır.silikon vasıtası ile sabitlenir.uzatma usb kablosu ile pc'mize bağlanır.Burda dikkat edilmesi gereken husus usb uzatmanın max. 5 metre olmasıdır.
yaptığımız teknoloji harikası cihazımız pencereye yakın sabitlenir.1-2 km etrafınızdaki tüm wireless modemlerini görebilirsiniz.. :D :D

not: zihni sinir projesi olabilir bir net forumunda görmüştüm.

M.A.D
07-12-2009, 15:39
bizi de aramışlar vın vericez ücretsiz. ilk altı ay 9 liramı ne ödicekmişiz, anneme söylemişler bunu, akşam geldiğimde söyledi bana, ben gelirlerse tekrar kabul etmemesini söyledim, o sırada vın satışı yapan tcellde çalışan bi ark.ıma sordum bu durumu, bize verilen talimat böyle dedi, satmak zorundayız dedi , ama dedi size gelirse kabul etmeyin dedi , çünkü sonradan faturayı geçiriolar dedi , tavsiye etmem dedi, yinede sen bilirsin dedi, biz de reddettik haliyle :)

Not: yazıma dikkat ettimde "al dedi git dedi kayna na nı dedi" repliğine benzemiş :D

mgnPower
07-12-2009, 15:42
keremcim ne ise yarar bu icat ?

B.Battal
07-12-2009, 15:45
Aynı zamanda tarife adı altında soktukları çeşitli kazıklar ve o meşhur şarkı türkü sms edge
paketi abonelik dalavereleriyle sormayı bırak bilgi dahi vermeksizin çaldıkları
kontörler/faturaya yansıyan tutarlar'da cabası.

Turkcelli'nin gücü Turkcell'in s***m gücü.

TünayK
07-12-2009, 15:48
tunay avea 3000 dk her yone geçsene abi 60 kusur tl ben kullanıyorum cok memnunum..

edit: hatta 12 ay kullanma garantisi verdim %18 lik kdv' yide almıyorlar..

oda cekmıyo hat kopuyo falan delı edıyo adamı ama mantıklı tarıfeymıs..yarın bı gıdıp bakayım ben o ıslere...

overblack
07-12-2009, 15:48
keremcim ne ise yarar bu icat ?

kanka bu evin etrafındaki wireless modemleri görmeye yarıyormuş.1-2 km çapında

ulasstoprak
07-12-2009, 15:51
şifre kırma işinide biliosanız yazın tam olsun ... :D

mgnPower
07-12-2009, 15:57
şifre kırma işinide biliosanız yazın tam olsun ... :D

hep merak ettigim biseydir bu konu :D

overblack
07-12-2009, 16:02
şifre kırmak çok zor kasmayın boşuna ;)

mgnPower
07-12-2009, 16:03
hee seninki gibi bi sifreyse zaten kagittan okuyarak bile kirilamaz o sifre :D

MyDream
07-12-2009, 16:42
Şifre kırma işi imkansız değil abi aslına yapılabiliyor ama havadaki alışveriş halinde olan paketlerin (verilerin) arasına sende veri sıkıştırıp sonra o verinin geri dönüşünü yakalayıp içerisinden şifreyi çıkartabiliyosun bunu yapabien bir tek chipsetli wireless kart var oda atheros chip setli wifi kartları ama onunda ne kadar sürede araya girip paket atıp paketin geri gelişini yakalayabileceği belli olmuyor ilk denediğimde 2 sene gün verdi ki eğer şifrelerde Q!'^+%&/ gibi işaretler varsa büyük ihtimalle dönüşü bilgisayarın kitlenmesi oluyor ha sadece harf ve sayıysa onlarında dönüşü tamamen şan işi oluyo 2. denememde yaklasık 5 dakıkada şifreyi yakaladım aktif bir şekilde msn kullanıyormuş kullanıcı paketler hemen geri geldi :D yani çok uzun iş ve sonucu kesi değil

Turkcell mevzuna gelince yeni bomba imzaladığınız kağıtlarda aman kaybetmeyin yazıyo yenisini vermiyoruz sizden ücreti almaya devam ediyoruz ve yenisinide çok güzel rakamlara satıyoruz diyolar :D

shumi
07-12-2009, 16:56
geçen ay bende aldım vınn 1. si çok ağır çalışıyor 2.si ilk 3 ay 19 tl diyorlar gelen fatura 36 tl valla çok özenli kullanıyorum evdeyken dikkat etmek gerekli bu turkcell in ne yapacağı belli olmuyor adamlar baştan imzalatıyor ztn kılıfına uygun maddeleri gerçi her şebeke aynı ama vadafon un daha iyi olduğunu duydumm bende...

brutal
07-12-2009, 16:56
Kota miktarı malesef download+upload olarak hesaplanıyor. Ve malesef bu kural bütün şirketlerin sitesinde de yazıyor, herşeyi tam okumadan imza atınca beklenmeyen sonuçlar doğuyor...

ef186
07-12-2009, 18:28
Dün gece teknoloji ile işi olmayan bir arkadaşımın evindeydik internet ve bir laptop almış bide wınn ..
Eyvah dedim fatura nekadar geldi bilmem dedi bi baktık 235 TL ...

nekadar ödemen lazımdı dedim 39 tl .
Aradım 9 gb kullanmışlar ki eşi internetten dizi filmleri izlemiş bide gazete vs.. okumuş arada okadar ......

İptal ettirmek için aradım ...
Sözleşme gereği 1006 TL odeyip kapatılabiliyormuş ..

Rezaletin daniskası bilmeyen nekadar insan varsa hepsini kazıkladılar .
Dedilerki adsl almayın bunu alın heryerde kullanırsınız .
Şimdi döşüyolar faturaları ..
Bukadar 3G yaygarasının altından bu tip işlerin çıkacağı belliydi ...

Ha unutmadan bu 235 TL odedikleri 9 Gb ın (kota 4+extra5gb) hızıda berbat otesi

Dragger
07-12-2009, 18:36
Ben zamanında bircok kisiyi uyarmıstım.

Kota astıgınız zaman fahis sekilde para ödetiyorlar, yazık.

efe_
07-12-2009, 18:42
131 ytl de benden cıktı ... :( cok cok 50 60 lıra beklerken 130 sasırttı benı acıkcası ...

CanBasel
07-12-2009, 18:42
Kotayı aşmamak için hergün düzenli kontrol edilecek başka yolu yok.. Büyük kolaylık sagladıgı bir gerçek ama bu şekilde insanların bilgilendirilmeden anlatılması AYIP!

kv661
07-12-2009, 19:24
Bende 98 senesinden beri Turkcell Kontorlü hat kullanıodum. Geçen sene kız arkadaşım yurt dışına okumaya gittiği için AVEA faturalı hat aldım. Turkcell'de duruyor kontörlü olarak.Yurt dışı aramalarında DüNYA PAKETi diye bir olayı varmış Avea'nın. 5TL'ye alıosun paketi yurt içi gibi konusuosun.Tamam güzel alalım dedim. 1 ay boyunca günde en az 1 saat olmak kaydıyla cayır cuyur konustum. Ondan sonra gelen fatura ile yıkıldım.3,850TL fatura mı gelir la???

Meğersem müşteri hizmetlerinde ki çalışan dünya paketine geçirmemiş ondan sonrada AVea bana geçirdi:D

Bu faturayı 3 - 4 ay civarından bbilimum elektronik eşyamı satıp ve borç altına girdikten sonra Skype kullanmaya karar verdik.

Herneyse daha geçen ay Avea hattımı kapattırdım(öyle umuyorum). Turkcell hattımı da mevcut tarifelerden birine geçirip ucuza konuşayım diye bir düşünceye kapıldım. nitekim de yaptım.

Bu ay ki Turkcell faturamda 122,15TL gelince çıldırdım. Meğersem pakit dahil fiyatları sadece sabit hat ve Turkcell numaraları için geçerliymiş. Mesaj paket üyeliğimde basvurudan 1 ay sonra oluyormus.

Bu ayki faturayı merakla beklıorum. Konu güncel kalırsa buradan bildiririm sizlere. Ama Deveyi diken İnsanı s...n diye bir söz vardır. Tüm operatörlerin yaptıgı budur.

ef186
07-12-2009, 19:55
Meğersem müşteri hizmetlerinde ki çalışan dünya paketine geçirmemiş

Ses kaydı vardır m hizmetlerinin salaklığı ise bu parayı çatır çatır geri alabilirdin ?

Dragger
07-12-2009, 19:59
Aynen, böyle bir talep olduysa ve ordaki personel bu islemi yapmadıgı icin magdur olduysan o parayı geri öderlerdi, cünkü nefes alsan kaydı var call centerlarda :)

onursumer
07-12-2009, 20:33
ben hattma direk tanımladım paketi boyle bir durum yok pc ye telefonu takıp giriyorum.

vınn ile geçiriyorlar felaket şekilde

turkcell ile kesinlikle ama kesinlikle sozleşmeli birşeyler almayın :D

verin parasını alın hiç risk almayın :D

Tunacan
07-12-2009, 20:36
Bir Türkcell klasiği...

Tuning055
07-12-2009, 21:00
benımde tanıdım trkcll vın aldı 1bucuk 2 ay ben kullandım hiç mi hiç mutlu deıldım ve ınanılmaz derecede yavaş netten cok fazla düşüyor hiç bir kimseye önermiyorum illa alacak işine yarıcak olanlar varsa turkcell almasın vodafone veya avea alsın hıc yoktan kotayı ne kadar aşarlarsa aşsınlar 99 lira ödüyorla ama turkcellde bu durum 199 tl...

cıvıc si
07-12-2009, 22:45
Turkcelı bıraktım su an mutlu ve huzurluyum cok fena saplıyolar hakketten kımseye tavsıye etmem ;)

ozzi41
07-12-2009, 22:51
Bende wınn kullanıcısıyım 4 gb aldım 39 tl ye ilk üç ay 19 tl hersey dahil dediler çok az kullanmama rağmen gelen ilk fatura 25 tl oldu 19 tl yerine.Müşteri hizmetlerini aradım hemen vergilerden dolayı 25 tl dediler.EEE o zman neden ilk üç ay 19 tl dediniz.....

Tayfun-E30
07-12-2009, 22:59
banada 2 auylık 120 küsürrmü ne geldi vınndan bi kere aştım kotayı aldığıma alacağıma pişmanım işin komiği artık ihtiyacımda yok hattımda sınırsız ama hep geçyorum o sınırı nedense...esasında kimseyi dolandırdıkları yok sözleşmede olan şeyler bunlar en iyi hizmetide turkcell veriyo bu tartışmasız bir gerçek...

onurdestan
07-12-2009, 23:19
turkcell gold iyidir her ay sabit ve diğer operatörlerle 5000 turkcellilerle 1000 dk konuşma 74 tl mi ne vergiler dahil bide 100 sms paketim var sabit 94 lira ödüyorum

onursumer
07-12-2009, 23:48
turkcell gold iyidir her ay sabit ve diğer operatörlerle 5000 turkcellilerle 1000 dk konuşma 74 tl mi ne vergiler dahil bide 100 sms paketim var sabit 94 lira ödüyorum

zaten turkcell de ekonomik paketlerde sorun çıkıyor :D

baştan en yuksek paketi alınca artık geçiremiyiceklerinde sorun olmuyor :hahaha:

Onurkk06
08-12-2009, 10:57
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=220295 daha başka şeyleri de varmış türkcelin

Rstmania
08-12-2009, 11:23
Yıllar önce yaptığı her aramayı yazan bir abimizin faturasında yapılan aramaların 2-3 kez yapılmış gibi gösterildiğini görmüş Turkcell'de...

Chatin
08-12-2009, 12:15
Turkcell vin alip 1500 lira fatura odemek zorunda birakilan tanidiklarim mahkemelik su anda. ilk uc ay 19,90 diyip itelediler millete sonrada pesinden 50 ile 2000 lira arasi degisen fatura dosediler. sonrada ayibin ustune ayipla sivayip sadece sayfa gosterim limiti 4 gb film izlemek mail atmak resim kopyalamak youtube'da vidyolari acmak bile ekstra olarak faturalandirildigini belirtmediler. yuzsuzce hala reklam yapip milleti keriz yerine koyuyorlar. 14 senedir turkcell kullaniyordum tum herseyimi vodafone tasidim bu kansizlar yuzunden. oylesine rahatladi bunye vodafone'a gecince huzuru buldum resmen. 3g'yide vodafone'dan aldim kafam rahat her konuda.

vuuu işte buna sektirilir.. digitürk te te ben yaşadım bunun gibi şeyler. klasik turkcell mantığı. ben vınn cı arkadaşlarımı uyarayım en iyisi.

teoman_rpm
08-12-2009, 12:18
valla bende kullanıyorum bana 258 tl bi geldi 198 bi geldi sonra odemedim kapandı kapandıgı haldede 198 geldi kullanmıyorum artık odemiyorumda ...

mgnPower
08-12-2009, 12:47
vuuu işte buna sektirilir.. digitürk te te ben yaşadım bunun gibi şeyler. klasik turkcell mantığı. ben vınn cı arkadaşlarımı uyarayım en iyisi.

vinn alip sozlesmeden oturu iptal ettirilmedigi icin kaldirip kenara atan sonradan vodafone alanda bir cok kisi var cevremde. lakin kullanmadiklari halde bile taahhut edilenden cok fatura geliyor. birileri iii keriz yerine koyuyor bizleri ya koyunuz ama hatirlamiyoruz hicbisiiii...

LVN 97
08-12-2009, 12:49
turkcelın taaaa...... Dolandırıcılıktan baska bısı dgl bunlar mılletı kandırdılar 3 ay 19 tl cok hızlı vs ıyı guzl guvendk aldık ılk 2 ay gelen fatura 25 26 3 ay fatura 40kusr ve ck az kullandım aradm saydırdım nıe boyle kandırıysnz mılletı ıste alırken aldıgınz yer solemedımı fln fln kolpalara yazıklar olsn verdmz paralar haram olsn bı okdar yavskı heryerde cekmıyo cok pısman oldm ck

öncel
08-12-2009, 15:02
bugün vınn'ın kazığını yemiş bulunuyorum 92 tl cik fatura geçirivermişler:(

CanBasel
08-12-2009, 23:07
bugün vınn'ın kazığını yemiş bulunuyorum 92 tl cik fatura geçirivermişler:(

Buyur işte.. aslında her zamanki gibi kullanıyorsunuzdur sizde.. Ama ttnetteki 2.5-3 gb burada 5 gb olabiliyor.. 1 gb taştıgında kotayı 53 tl bir anda ekleniyor faturaya..

B!Rtan
08-12-2009, 23:29
ttnet uçan internet adı altında avea altyapılı jettinden aldm :D
tuzla tarafında hiç bi yerde 3Gye rastlamadım. sürekli edge üzerinden bağlantısı.

shumi
09-12-2009, 14:49
bilgisi olmayan arkadaşlar için daha önce yazıldımı hatırlamıyorum ama,vınn ın sayfasından KALAN MB yazıp 2260 a sms gönderiyorsunuz hesap kesim tarihine kadar kalan miktarı sms olarak geri dönüyorlar...12 sine kadar 1.7 mb lık kullanım hakkım daha varmış :)

Burak İ
09-12-2009, 15:16
Ben de kız arkadaşıma aldım bakalım bu ay ne olacak ... Oda bana alma sahtelik yapıyorlarmış demişti ama inat ettik geçirtmeyeceğiz kotayı .

BANDIT
09-12-2009, 16:39
VALLA BEN 25 ekim 25 kasım kullandım 4gb lik paket.36 tl gedi.Hiç oyun sitelerine girmedim desem yeridir.genelde msn facebook surf youtube filan

onursumer
09-12-2009, 18:41
benim paketim 100mb açıkcası pc ye telefonu takıp giriyorum genelde 100mb doluyor ama aylık şuana kadar konuşmalarım vs herşey daahil 60-70tl den fazla fatura odemedim :)

sadece msn ,mail vs için kullanıyorum.

Mikrop_Ali
09-12-2009, 20:26
bende tam almayı düşünüyodum. nalet olsun

mgnPower
09-12-2009, 21:20
vodafone al o zaman ben kullaniyorum acayip keyifli 5 gb :D

ILHAN K
10-12-2009, 08:05
ben jet almayı düşünüyorum

onur_toros
10-12-2009, 14:12
evet o vınnn varya vınnn fena bişey vınn diye kaçıyor... bir çok arkadaşım var hala mahkemelık allah bu operatörlerin gazabından koruzun bizi...
10-12 senelik turkcell abonesiydim taki geçen seneye kadar aveaya geçtim artık kafam rahat 67tl veriyorum zıcana kadar konuşotum..

CanBasel
21-12-2009, 18:50
Arkadaşlar işim gereği daha uygun olacagını düşünüp wın model almaya karar verdim 4 gb kotalı için 39 tl ve 3-4 tl de vergi ile beraber 42-43 tl her ay kotayı aşmazsam fatura gelecegini söylediler gayette mantıklı geldi ve 3 Ekim de turkcell in 4 Gb kotalı wın modeminden aldım. 3 Ekim 3 Kasım arasında download miktarı 3.9 Gb olarak 4 Gb ı geçmemeyi başardım. İlk gelen faturanın kesim tarihi 25 ekim ve 52 tl geldi gidip sordugumda vergilerden dolayı fatura normal bu şekilde dediler eyvallah dedik 42 olacagına 52 olsun yine işimi görür.. Sonrasında devamlı istatistiklerden takip ederek (Turkcell wınn ın kendi istatistikleri) download miktarında 4 gb ı geçmemek için özen gösterdim ve bu seferde 3 Kasım 3 Aralık arası download miktarı 3.1 Gb olarak sabitledim (Upload miktarımda 459 Mb) ) Bu seferki faturanın kesim tarihi ise 25 Kasım ve miktarıda 99 TL :eek:

Faturayı görünce şok oldum resmen dün. Bugün ilk işim turkcell iletişim merkezine gitmek oldu hat kendi üzerime olmadıgı için işlem yapamayacaklarını söylediler daha sonra turkcell iletişim merkezini arayıp hat sahibiymişim gibi konuştum ve anlattım durumu. İlk çıkan olayı çözemedi ki bence işine gelmedi sert bulunca karşıdakini (Teknoloji uzmanlarına aktardılar beni) onada aynı şekilde anlattım ve acı Gerçeği ve wın ın nasıl geçirdiğini öğrendim...

GPRS Turkcell wın olsun vodaphone olsun hepsinin kota anlayışı şu şekilde.

Download + UPLOAD miktarı 4 Gb ı yada 1 Gb ı anlaşmanız nasılsa geçmeyecek.... Bunu ilk başta söylemiyorlar.. Artı ilk ödenen 52 tl direk imzayı attıgınızda paketiniz başladıgından alınan para olarak geçiyor yani bunun kullandıgınla ilgisi yok.. 99 tl ise ilk ay 3.9 Gb download olan + 1 Gb kadar da upload olmuş.. (video resim vs. eklemeler) o yüzden 1 gb geçtiginde kotayı 53 tl Faturaya ekleniyor bilginize.. normalde 46 tl gelecek olan fatura 99 oldu. ilk ay ki fatura olan 52 ise aslında ilk ayın faturası degil turkcelin tuzagıymış..

Ne Turkcell hat kullanırım ne de iş haricinde wınını.. internette forumlarda bir dünya şikayet var kendileride kabul ettiler durumu zaten oyun sitelerine girenler ise çok daha kötü durumda upload+download yapılıyor bu sürede.. Yazık insanları kandırmak hiç insani değil!!!

Turkcell bayileri durumu merkeze ilettiklerini söylüyorlar ama cevap verilmiyormuş hala...

Wın kullanıcıları wın açıldıgında sms bölümüne girip 2260 e büyük harflerle KALAN yazıp ücretsiz olarak kalan ı ögrenebilirmiş..

Arkadaşlar bugün turkcell genel müdürlük tarafından aradılar 18 dakika süren uzun bir konuşma oldu. İnce Detayla problemin çözümü hakkında özet şu şekilde..

Şimdi öncelikle ödemeler vınn kullanılmaya başlandıgı andan 1 ay sonrası için geçerli şöyleki 3 Ekimde aldıgım vınn için bir aylık paket açılıyor(3Ekim-3Kasım) ve bunun upload+download miktarı 4 gb ı geçmeyecek.. Fakat sorun şu oldu ki ilk faturanın kesim tarihi 25 Ekimde oldugu için 3Ekim-25Ekim arasına bakıyorlar kotada aşma var mı diye ve yok olarak görülüyor 39 TL ye ilk aya mahsus olan bir vergi ve takside bölünmüş olan vergilerle beraber 52 TL lik bir fatura geliyor.. 25 Ekimden sonra 3 Kasıma kadar olan bölüm ise ikinci faturaya yansıyor fakat eğer 25 Ekim 3 Kasım arasında 1.Pakette taşma olursa (3 Ekim 25Ekim arasında 3.8 Gb oldu diyelim toplam 25 Ekim 3 Kasım arasında 1 Gb kullanırsanız 3.8+1 = 4.8 Gb oluyor ve 0.8 Gb lık taşma ikinci faturaya (25 kasımda kesilen) ekleniyor.. Ayrıca 3 Kasım 25 Kasım arasında da 4 Gb ı geçereniz ayrıca yine ekleniyor bu faturaya..

Bana gelen 99 TL lik faturanın sebebi 25 Ekim - 3 Kasım arasında (Fatura 28 Ekimde elime geçtigi için indirmem gereken 1 gb lık dosyayı indirmiştim nasıl olsa sıfırlanmıştı diye) 1 Gb kadar aşmış oldugumuzdan geliyor (1. Paketi)

Turkcell Vınn Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gereken Şey :

Turkcell vınn menüsünden yeni sms e tıklayıp 2260 a büyük harflerle KALAN yazarak takip etmesi ve fatura kesim tarihine degil vınn ı ilk aldıkları andan itibaren bir daha ki ayın aynı gününe (1 ay sonra yani) kadar olan kullanımı takip etmesi.. Fatura geldi kotam sıfırlandı diye bir olay yok! Fatura kesim tarihi ile kota kullanımının sıfırlanmasının ilgisi yok! Türk telekomdaki gibi sadece download degil download+UPLOAD miktarı 4 Gb ı geçmeyecek..

Umarım vınn alacak kullanıcılara bilgi verebilmişimdir.. Yine diyorum çok rahat ve benim için çok iyi bir olay bu vınn.. Ancak kullanın ama fazla para ödemeyin diye ben yaşadığımı paylaştım.. İyi forumlar

recepserkan43
21-12-2009, 20:16
http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs116.snc3/16354_179710985761_625350761_2804377_7596213_n.jpg
arkadaşlar bi rvınn maduru olarak zaferimi paylaşayım dedim açıklamlarla dikkat edin saygılar

sLp
21-12-2009, 20:40
şu altta ufak yazılar falan geçiyo ya, hep onun impeliğidir, sağlık olsun şikayetini belirt

yiit
21-12-2009, 20:51
turkcell ve türk telekomdan uzak durmak lazım 2side acımıyor hiç

ef186
22-12-2009, 00:08
http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs116.snc3/16354_179710985761_625350761_2804377_7596213_n.jpg
arkadaşlar bi rvınn maduru olarak zaferimi paylaşayım dedim açıklamlarla dikkat edin saygılar

tebrikler yasal haklarını kullanan birini görmek beni fazlası ile mutlu etti .
bu belgeye istinaden yapılan işlem ne oldu yani vın iptal edildimi cayma bedeli ödenmeden .
Eyer iptal işlemi gerçekleşti ise aynı yolu izleticem arkadaşıma ?
Örnek olarak senin vakkanı göstermemiz de bunu destekleyecektir sanırım .

recepserkan43
22-12-2009, 22:27
tebrikler yasal haklarını kullanan birini görmek beni fazlası ile mutlu etti .
bu belgeye istinaden yapılan işlem ne oldu yani vın iptal edildimi cayma bedeli ödenmeden .
Eyer iptal işlemi gerçekleşti ise aynı yolu izleticem arkadaşıma ?
Örnek olarak senin vakkanı göstermemiz de bunu destekleyecektir sanırım .

evet bana bu belgenin ulaştığı günün ertesi aldığım yerden aradılar modemi ve hattı bize iade edeceksiniz dediler bende hiç vakit kaybetmeden götürdüm verdim kurtuldum arkadaşlar dilekçemi okursanız orada belirttim bu 3g telefonlar için normal bilgisayar üzerinden çok yazıyor örn blacberry kamoanyalarını okursanız blackbarry i modem olarak bilgisayar dan internete bağlanorsanız farklı ücret yazar diye yazmışlar yani kazıklandık biz bu 3g lerde