Orijinalini görmek için tıklayınız : Anlam Veremediğim Soru?
Konuyu nereye açacağımı bilemedim. Yanlış yere açtıysam kusura bakmayın:rolleyes:
Malumunuz benim araçta da LPG mevcut. Lakin benim merak ettiğim konu şu ki?
LPG'nin dinlenmiş olması daha fazla KM yaptırır mı???
Durum şöyle oluyor ki; Bizim burada bir TOTAL benzinliği var ne zaman buradan LPG alsam araç 55 TL'lik LPG ile 415km yol gidiyor ki bu da kmde 13,2 kuruş yakıyor demek.
Keza başka BP-SHELL-TOTAL gibi yol üstünde bir yerden gaz alırsam sekmiyor 390-400 km arası bitiyor. bu da 13,7-14 kuruş arası bir yakış oluyor.
Soru şudur ki; LPG dinlendiği zaman daha verimli mi yanıyor yoksa bu aldığım yer ile mi alakalı?
VteC_MaNiaC
07-12-2009, 20:21
ya bu manyak soruya bende takılıorum :) aynı durum bendede var özellikle AYGAZ EuroLPG inanılmaz çabuk bitio... Akpet baya iyi oluyo
Aygaz dışında LPG almıyorum. O yüzden bir test yapamadım. Aracım 2001 Model 1.6 Otm vites astra g. Devirli kullanmada 10,5LT yani 17,5 Krş yakıyorum. Tabi şehiriçi ve devirli kullanım...
LPG de bir nevi sıvı. Fakat dinlenmiş, dinlenmemiş LPG nin yakıt tüketimine etkisi tartışılır.
H22Power
07-12-2009, 20:39
dinlenme ile değişiceğini sanmıyorum lpg gazı istasyondan istasyona baya fark ediyor ama propan farkıda baya varmış...
Dinlenme denilen sey ne ya ben onu cozemedim:D
H22Power
07-12-2009, 20:45
Dinlenme denilen sey ne ya ben onu cozemedim:D
hareket halindeyken yakıt almak yada var olan yakıtla hareket etmek arasında fark varmı dio:D
hareket halindeyken yakıt almak yada var olan yakıtla hareket etmek arasında fark varmı dio:D
Haeee :D bilmem vardir belki:D bendede lpg var 2-3 defa kullandim bise anlamadim:D
litresi ucuz diye sadece daha az paraya ayni yol gidiyorum gibi bise oluyo:D
depo 80 litre 120ye fln flluyorum(hic bi zmn bos olmadii icin:D) 2.lira benzin litresi
gidiyorum 400-500km degisiyo:D
lpg 70kusur lt(497km klima acik-506km kapali:D)
60 liraya doluyo lt`si 0.89 :D e n anladim bu isten:D ayni yakiyo araba:D ahahaha
Gazda dinlenme olmaz genleşme olur soğuk havada veya sabah erken saatlerde aldığınız gaz hava ısındığında daha uzun km kat edecektir.
Valla ben lpg işinden anlamıyorum aracım 1 depo ile fix 300km gidiyor
gambit49
07-12-2009, 21:55
Gazda dinlenme olmaz genleşme olur soğuk havada veya sabah erken saatlerde aldığınız gaz hava ısındığında daha uzun km kat edecektir.
pompaya hep ayni derecede verir lpgyi :D en azindan hortuma kadar arastirmistim bu konuyu pompalrda bu olay varmis hatta :D bazi istasyonlar yazin kapatiolarmis aksam al:D diolardi
mantıklı genleşme olayı.:)
waterboy07
07-12-2009, 22:40
Dinlenmeyle alakalı deyil sıcaklık soğukluk ve firma ile alakalı birşey.
Aygaz dışında LPG almıyorum. O yüzden bir test yapamadım. Aracım 2001 Model 1.6 Otm vites astra g. Devirli kullanmada 10,5LT yani 17,5 Krş yakıyorum. Tabi şehiriçi ve devirli kullanım...
LPG de bir nevi sıvı. Fakat dinlenmiş, dinlenmemiş LPG nin yakıt tüketimine etkisi tartışılır.
benim asıl merak ettigim yol bilgisayarları acaba gazdada aynı verimlemi calısıyo?
yani orda 10 litre yazınca gercekten 10 ltremi gaz yakıyo yada benzin olsa 10 litre yakardı ama gaz muamma 11 de olabilirmi diyo:beuj::icon_wack
bu konuyu cok merak ediyorum.
benim asıl merak ettigim yol bilgisayarları acaba gazdada aynı verimlemi calısıyo?
yani orda 10 litre yazınca gercekten 10 ltremi gaz yakıyo yada benzin olsa 10 litre yakardı ama gaz muamma 11 de olabilirmi diyo:beuj::icon_wack
evet aynı verimle çalışıyor. Hatta doğru bile gösteriyor çünkü LPG enjektörleri veriyi aracın orjinal enjektörlerinden alıyor.
Arkadaşlar dinlenmeden kastım şudur ki:
Sürümü az olan ve gazı temiz olan yerlerden aldığım zaman araç daha fazla km yapıyor.Bunu çözemedim işte :D:D:D:D
Bu arada sitede gaz kullanan arkadaşlara şiddetle öneri:
SAKIN euroLPG,aygaz,ipragaz almayın
sebebi ise oktanı ve verimliliği arttırmak için gazları daha yağlı oluyor bu da filtrelerin erken tıkanmasına ve aracın performansının bu tıkanıklık başlangıcından tamemen LPG devre dışı kalana kadar performans kayıplarına sebep oluyor.
Benim size nacizane tavsiyem Shell LPG ya da Total LPG kullanın
Ya sanki benim boğaz kelebeği de yağlanmış gibiydi.
Aygazdan başka bir yerden gaz almıyorum. Shell e döneyim, bir test edeyim durumu..
Cihan Çizmeci
10-12-2009, 12:40
İstasyon yani lpg farkından kaynaklanıyordur herhalde :)
ecthelion
10-12-2009, 15:31
Hayır, belli bir oranla aynı çalışır. 1 birim benzin ve 1 birim likid petrol gazının verdiği enerji aynı değildir. 1 birim benzinin verdiği enerjiyi sağlamak için 1.3 birim civarı lpg gerekmektedir, bu da demek oluyorki yol bilgisayarından ortalama 10 litre görüyorsanız, 13 litre lpg yakıyor demektir. Tabiki bu değer gaz ayarınızla da değişir, bizim şirketin 1.2 palio'su ilk başlarda 10 liralık gazla 20 km gidiyordu, çiğ gaz kokusu geliyordu devamlı, düzgün ayar yaptırınca düzeldi haliyle.
ERkut 205
10-12-2009, 18:50
Sanırsam 1 depo L.P.G. tankı üstünden bu kmleri yazmışsınız.
Tesadüf olmuşta olabilir sonuçta birbirine oranla çok değişken km ler çıkmıyor.
biri 130 kuruş diğeri 140 kuruş yani.
Bu 400 km lik kullanımda ayağınızı gaz pedalına mili oranda fazla basdığınızda bile değişkenlik göstertebilecek ufak sapmalar.
Tabi farklı yerlerinde kalitesinden fark ediyor olabilir.Ama bence bu durum normal geldi.
abimle ankaradan gelirken shellden almıstı lpgyi bi bayıklık vardı
torojet aldık araba resmen kendine gelmişti tavsiye ederim :)
Sanırsam 1 depo L.P.G. tankı üstünden bu kmleri yazmışsınız.
Tesadüf olmuşta olabilir sonuçta birbirine oranla çok değişken km ler çıkmıyor.
biri 130 kuruş diğeri 140 kuruş yani.
Bu 400 km lik kullanımda ayağınızı gaz pedalına mili oranda fazla basdığınızda bile değişkenlik göstertebilecek ufak sapmalar.
Tabi farklı yerlerinde kalitesinden fark ediyor olabilir.Ama bence bu durum normal geldi.
1 senedir bir fiil denedim. Bugün Opet Aygaz Euro LPG almak zorunda kaldım 10 liralık dahi olsa. Filtreyi tıkadı yolda kaldım. Allah bunları bildiği gibi yapsın :ofk:
neyin filtresini tikiyor peki?
dragstar
29-12-2009, 00:22
sıralı sistemlerde lpg filtresi var o tıkanıyor