Orijinalini görmek için tıklayınız : boya çizilmesini önleyici
merttepe
08-12-2009, 00:01
arkadaşlar piyasada boya korumaya yönelik en etkili ürün, yöntem nedir?
Aradığım şey; boyayı çizmek için anahtarla hafifce dokunulduğunda bile boyaya tam koruma sağlayabilecek bir ürün. Birçok boya koruma vs var ama bu denli etkin birşey varmı.?
Kulaktan duyma ferrarilerin bu şekilde bir korumaya sahip olduğunu duymuştum da gerçemidir, bizde böyle birşey uygulayabilirmiyiz.?
Sefa_vts
08-12-2009, 00:10
Nano dedikleri bir teknoloi varmış.. Onu duydum birde.. Kendi aracıma uygulattım bende boyatıyorum aracı.. Vernik çok önemli.. Az çizilen fena parlatan standoxun platinium verniği var.. Bu konularda oldukça başarılı.. Kedi çiziğine kadar die bir yerde okudum.. Normal verniği 3e 1 bunu 2 ye 1 yapıosunuz.. Başarılı..
merttepe
08-12-2009, 00:13
hmm, benim verniğim atıldı, üzerine yapılabilecek birşey lazım artık. :(
Sefa_vts
08-12-2009, 00:14
hmm, benim verniğim atıldı, üzerine yapılabilecek birşey lazım artık. :(
+ vernik extra parlaklık extra sağlamlık(çizilme konusunda) açık renk değilse sorun olmaz.. yoksa sararma yapıoda :D
merttepe
08-12-2009, 00:20
boyacım bayaa bi vernik attı, renk satin white pearl variant. yani bildiğin subaru sedefli beyazının bir ton açığı. sararma yaparsa belli eder galiba bu renk? sen renk mi değiştirdin, beyaz değilmi senin araçta?
Sefa_vts
08-12-2009, 00:22
evet beyaz.. 2 kat attık biz.. fazlası zarar.. 3. kat olmuo beyazda.. sarartıo.. ondan demiştim.. aslında baya bi vernik attıysa iyi.. çizilmemesi için nano dedikleri olay var... bi arabaya ortalama 350 euroymuş.. cilalı gibi duruomuş.. kulaktan dolma bilgiler bunlar araştır derim..
en kralı düzgün orantılı vernik ve bilinçli pasta ve koruyucu cila :) kimle konuşsam.
nano boya koruma yaptırabilirsin başkada adam akıllı bişe yok:)
Serencebey
08-12-2009, 00:27
evet beyaz.. 2 kat attık biz.. fazlası zarar.. 3. kat olmuo beyazda.. sarartıo.. ondan demiştim.. aslında baya bi vernik attıysa iyi.. çizilmemesi için nano dedikleri olay var... bi arabaya ortalama 350 euroymuş.. cilalı gibi duruomuş.. kulaktan dolma bilgiler bunlar araştır derim..
snei bulacaaaam oglum seni bulacaaaaam seni o beyaz arabandan bulacaaam ve malzememi alacaaaaam
http://www.bekbars.com/?Page=Otomobilboya2k
ahaa burda var bilgiiii
yavuz364
08-12-2009, 15:20
arkadaşlar yurtdışında kullanılan (amerikada gördüm) çift komponent verniklerin bilen yok mu ? daha sağlamı yok die biliyorm ama nedense türkiyede kimseden duymadım...
Boyayı cızlmeye karsı kouyacak tek şey daha iyi bir vernik onun dısında dısarıdan yapılacak bır mudehale ıle cızılme engellenemez..
Faruk Akgün
08-12-2009, 15:33
ferrarilerde vernik yerine geçen seramik esaslı birşey kullanılıyor, ferrarinin yapılışını anlatan belgeselde izlemiştim.
Yavrum fanus yaptırıyorum ikisinede rahat ol çizilmez :)
her firma tutturdu nano diye gidiyor bide 712tl istiyor hala hala daha önce niye duymadım ben hergün detailing forumlarında geziyorum Bekbars ı duymadım nedir ne değildir cila değilse ne acıklama yetersiz
Sefa_vts
08-12-2009, 21:53
her firma tutturdu nano diye gidiyor bide 712tl istiyor hala hala daha önce niye duymadım ben hergün detailing forumlarında geziyorum Bekbars ı duymadım nedir ne değildir cila değilse ne acıklama yetersiz
Yekili ağızdan dinledim.. anlattığı gibi ise mükemmel birşey..
mertim boyanı korumak istiyorsan arabayı cıkardıgın ilk andan itibaren dış etkenlerden, çocuklardan, kedilerden, kuşlardan, güneşten, yagmurdan, çakıllı yollardan, yeni dökülmüş asfalttan vs. vs. korumaya bak. tozlu olmayan ortamlarda park et. cila ve boya koruma olayını düzenli olarak hatta sık sık yap.. zaten bu kadar koruma nanodan cok daha etkili olucaktır..:)
DaRkNeSs-
09-12-2009, 00:32
mert senin araba boyandı mı yavrum:)
hayırlısı olsn,
desene askerden sonra görecez senin arabayı yollarada :)
merttepe
09-12-2009, 21:24
mertim boyanı korumak istiyorsan arabayı cıkardıgın ilk andan itibaren dış etkenlerden, çocuklardan, kedilerden, kuşlardan, güneşten, yagmurdan, çakıllı yollardan, yeni dökülmüş asfalttan vs. vs. korumaya bak. tozlu olmayan ortamlarda park et. cila ve boya koruma olayını düzenli olarak hatta sık sık yap.. zaten bu kadar koruma nanodan cok daha etkili olucaktır..:)
ben şizofren olcam şükrü, gidişatım iyi değil. bende levini hiltonun otoparkınamı bıraksam :D
merttepe
09-12-2009, 21:25
mert senin araba boyandı mı yavrum:)
hayırlısı olsn,
desene askerden sonra görecez senin arabayı yollarada :)
Sağol Can, şaka gibi demi, bende inanamiom hehe :D askerden sonraya kalmaz yarın akşam görürsün dermişim bi de :D