Orijinalini görmek için tıklayınız : ACL Race ? Cosworth ? Ana-Kol yatak
Selamlar arkadaşlar,
Kulalanların fikirlerini istiyorum yatak seçiminde ACL mi Cosworth mu
Yağ soğutucusu - güzel bir yağ ile ikisinin de sağlam kalacağını biliyorum fakat kullananların fikirleirni bkeliyorum ..
Teşekkürler şimdiden
acl cossy ikiside tabiki tercih edilen markalar; ama dogru oran secilmezse yada dogru bosluk verilmezse eger istersen tanaka'nin oglu icin yaptirdigi yatagi tak gene bozar...
tabiki rektefiye burada püf noktası işin. ben kullananların fikirleirni ve nedenlerini bekliyorum açıkçası ..
fsunnetci
08-12-2009, 17:11
ACL tabiki..vtec araçların olmazsa olmaz bir parçası zaten..yalnız ACL duraglide serisinden uzak dur.ACL Race serisinden farkı çok..renkleride farklı zaten..
Cosworth yataklari ureten ACL degil mi zaten ..
ACL tabiki..vtec araçların olmazsa olmaz bir parçası zaten..yalnız ACL duraglide serisinden uzak dur.ACL Race serisinden farkı çok..renkleride farklı zaten..
neden duraglide serisinden uzak durulsun neden özellikle race serisi burda kimse 10k lık araba hazırlamıyoki :)
10K lık arba derken motor ömründen mi bahsediyorsunuz cem bey?
350 bg civarı bir CA18det olacak , yatak seçicem sizin tavsiyenizi merak ediyorum . street legal - drift amaçlı
Cosworth yataklari ureten ACL degil mi zaten ..
Dogru, ACL Cosworthun ureticisi hatta bircok araba icin oem yatakta uretiyor, aynen onurun dedigi gibi esas onemli olan malzemeden cok bosluk ve tolerans hassasiyeti. Biz bazen acl kullaniyoruz bazen cosworth, bazen analari acl, kollari cosworth kullaniyoruz bazende tersi. Bu secimi ise tamamen bosluklara gore yapiyoruz.
ACL ile cossy ayni mal sadece cosworth yataklar birkez daha kontrolden geciyor paketlenmeden evvel, o yuzden 10 kutuyu pes pese acarsan hepsi ayni boslukta cikiyor, ACL de bu oran daha dusuk 2 si 3u biraz daha dar veya bol olabiliyor kutudan ciktiginda.
10K lık arba derken motor ömründen mi bahsediyorsunuz cem bey?
350 bg civarı bir CA18det olacak , yatak seçicem sizin tavsiyenizi merak ediyorum . street legal - drift amaçlı
devir dönmeye ve yağ ısısna race daha fazla dayanıklı fakat max 7-8 bin kontrol etmek en önemlisi ve daha önemlisi raceler çok daha sert malzeme benim seçimim sizin araçta raceden yana olurdu..
driftte sürekli üst devir ve yağın aşırı ısınmasından dolayı race seçmeyi plşanlıyorum bende. fakat ömrü konusunda bazı şüphelerim var... yani race olmasından dolayı sertliği arttırılıp ömrü azaltılmış olması dediğiniz gibi 7-8000 km ise benim için pek uygun değil
driftte sürekli üst devir ve yağın aşırı ısınmasından dolayı race seçmeyi plşanlıyorum bende. fakat ömrü konusunda bazı şüphelerim var... yani race olmasından dolayı sertliği arttırılıp ömrü azaltılmış olması dediğiniz gibi 7-8000 km ise benim için pek uygun değil
BEN o kadar kısa olucağını sanmıyorum 2 sefer takılı makinadan söktüm ciddi kmler yapmış arabalardı yataklar tertemizdi..