Orijinalini görmek için tıklayınız : launch control
arkadaşlar vtec2 de ateşlemeyi istediğimiz devirde kesmenın bır yolu varmıdır, nedenını sormayın aklımızda yapılmamıs bişey oldugunu düşünüyorum eğer bu işi yani ateşlemeyi kesmeyi başarabılırsek emsal teşkil edecek bişeyi sizlerle despe emre ve ben paylaşacagız , ancak dediğim gibi ateşlemeyi istediğimiz devirde kesmemeiz gerekiyor, yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler
launch control gibi bişey yapılmak istenen.
atıyorum ecu benzini 7000 devirde kesiyor biz ateşlemeyi 6800 de kesip çatara çutara yaptırmak istiyoruz :D olur mu olmaz mı derken konu açmış arkadaş :D
fena mı ettık bırlıkten kuvvet dogar
:D
Standole ecu ile istedğiniz devirde ign cut ve fuel cut yapabilirsiniz. , Aem ems aracınıza uygun olur..
amerıkayı yenıden kesfetmeye gerek yok standalone ıle cozersınız o ısı...
bee-r diye bir malzeme gormustum biryerde linkinide buldum,
http://www.nengun.com/bee-r/rev-limiter
bunun sasesini bir switchden gecirirsin istedigini zaman calisir istedigin zaman calismaz.
hos bunun uzerine az daha koysan zaten launch kontrol sistemine sahip aracina uygun bir ecu alirsin ama.
smt6 piggyback ama onda da var launch cont. özelliği.
350 liraya 2 el omex marka launch control görmüştüm.
standalone gibi ünitelerle çözebileceğimizi zaten bizde biliyoruz. bunun dışında bu sistemi nasıl kurabilirizdi soru.
ben aklımdaki olayı sunayım nekadar mantıklı yada sağlıklı olur. diğer bi konuda da fikir olarak bahsedilmişti.
gerekli devreyi kurup yada kullanılmayan bir devir saatinin shift light özelliğinden yararalanıp bujilere giden elektrik hattı üzerine hızlı açılıp kapanan bir röle ile ateşlemeyi shift light ayarlar gibi istediğimiz devirde kesebilmek. distribitörlü araçlarda bu mümkün olabilir. ama bizim araçlarda distribitör yok ateşleme bobinleri var bujilerin üstünde ve buraya elektrikte tam bilmiyorum ama ecu üzerinden geldiğini düşünüyorum yanılıyorumda olabilirim. tam incelemedim daha nasıl olduğunu. benim burda aklımı kurcalayan bi şekilde ateşlemeyi istediğim devirde kesebilirim fakat kesilme esnasında oluşacak direnç farklılığından ecu bunu farkedip araç komple stop edebilir mi ?
standalone gibi ünitelerle çözebileceğimizi zaten bizde biliyoruz. bunun dışında bu sistemi nasıl kurabilirizdi soru.
ben aklımdaki olayı sunayım nekadar mantıklı yada sağlıklı olur. diğer bi konuda da fikir olarak bahsedilmişti.
gerekli devreyi kurup yada kullanılmayan bir devir saatinin shift light özelliğinden yararalanıp bujilere giden elektrik hattı üzerine hızlı açılıp kapanan bir röle ile ateşlemeyi shift light ayarlar gibi istediğimiz devirde kesebilmek. distribitörlü araçlarda bu mümkün olabilir. ama bizim araçlarda distribitör yok ateşleme bobinleri var bujilerin üstünde ve buraya elektrikte tam bilmiyorum ama ecu üzerinden geldiğini düşünüyorum yanılıyorumda olabilirim. tam incelemedim daha nasıl olduğunu. benim burda aklımı kurcalayan bi şekilde ateşlemeyi istediğim devirde kesebilirim fakat kesilme esnasında oluşacak direnç farklılığından ecu bunu farkedip araç komple stop edebilir mi ?
Bunun hazırı var zaten satılıyor :)
http://gizzmousa.com/launch-controller.html
Bunun hazırı var zaten satılıyor :)
güzel abim var biliyorum msd de var rush markada var biçok çeşidi var :)
benim öğrenmek istdediğim bujilere gelen elektriği hangi noktadan kesmem gerektiği ve dediğim gibi aracın stop etme olasılığı. yabi biraz teknik destek istiyorum :D
güzel abim var biliyorum msd de var rush markada var biçok çeşidi var :)
benim öğrenmek istdediğim bujilere gelen elektriği hangi noktadan kesmem gerektiği ve dediğim gibi aracın stop etme olasılığı. yabi biraz teknik destek istiyorum :D
He ok DIY yapcanız yani :D maxiq6 ya sormak lazım :)
aynen abi DIY donumuza kadar işledi :D