Orijinalini görmek için tıklayınız : çocukluğumuzda...
Sanırım 90 sonundan sonra bitti bu aşağıda yazılanlar en azından metropollerde bitti tükendi.
Kim yazmış bilmiyorum. Taa uzaklardan bir selam gibi geldi bana.
Üzerimde kalmasın, o yüzden "size" gönderiyorum. Umarım sizlerinde üzerinde kalmaz bu selam başkalarına gönderirsiniz
ÇOCUKLUĞUMUZDA...
Bizim çocukluğumuzda annelerimiz çalışmazdı.
Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım.
Hatta Babanım bile anahtarı yoktu.
Annem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi.
Her yere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki.....
En büyük eğlencemiz sokaklarda oynamaktı.
Sokakta oynamak diye bir kavram vardı yani.
Cafelerde, alış veriş merkezlerinde buluşmazdık.
Okula arkadaşlarımızla gider, birlikte çıkar, oynaya,zıplaya yürüyerek gelirdik.
Servis falan yoktu. Ayakkabılarımız eskirdi.
Hatta öyle olurdu ki; çantalarımızı kaldırımlara koyar oyuna bile dalardık.
Annelerimiz bu durumu bildiklerinden kardeşlerimizle bizlere ekmek arası bir şeyler hazırlar gönderirdi.
Mahallemizdeki teyzeler Annemiz gibiydi.
Susayınca girer evlerine su içerdik.
Ya da pencereden bize bir sürahi bir bardak uzatırlar,hepimiz aynı bardaktan kana kana içerdik.
Kısacacı evine gidip gelen (...ki;sadece çişi gelen giderdi evine)elinde mutlaka yiyecekle dönerdi.
Anneleri o arada çocuğuna verdiği şeyden bizlere de gönderirdi.
Bu bazen bir kurabiye, bazen bir meyve olurdu.
Cebimizde harçlığımız olduğunda düşmesin diye çıkarır çantamızın üstüne koyar oyun bitince geri alırdık.
Çok garip ama kimse almazdı. Sokaklarımız evimiz kadar güvenli idi.
Düşünce kaldırırlar, kavga edince barıştırırlardı bizi...
Polisler gelmezdi kavgalarımıza, zabıtlar tutulmazdı.
Sonra kavgalarımız da öyle ustura, falçata ile olmaz,onlar nedir bilmezdik bile, asla kanla falan da bitmezdi, en fazla saçlarımızdan çeker, hayvan adları sayar, tekme atar, yine oyuna dalardık.
Birbirimizin suyundan içer, elmasına diş atardık.
Misket oynamaktan parmaklarımız kanar yine de mikrop kapmazdık.
Azar işitip, acillere taşınmazdık. Düşerdik ekmek çiğner basarlardı alnımıza, oyuna devam ederdik. Röntgenlere, ultrasonlara girmezdik.
Ben bizim çocukluğumuzu çok özledim.
Sokaklarımız ruhsuzlaştı sanki. Komşumu tanımıyorum ama evinin camında, temizliğe gelen kadını haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum.
Onun dışında orada kim oturur hiç bilmem.
Evimizi kendimiz temizlerdik, kapı silmece; bilmem kaç kuruş hepimizin elinde bezler güle oynaya bitirirdik işleri.
Evlerimiz var, içinde yaşayan yok. Parklarımız var, içinde oynayan çocuk yok.
Ama her yıl sökülüp yenilenen kaldırımlar, lüks binalar, ışıl ışıl vitrinler, girip çıkan yapay insanlar...
Ruh yok, buz gibi buz, bu biz değiliz..
Tahta iskemlelerimizde oturan yaşlılarımız, onlara dede, nene diye
hatırını soran çocuklarımız yok oldu.
Ben kapılarında 'vale'lerin, 'bady'lerin beklediği yerlerden hep korkmuş çekinmişimdir.
Kapısını çarparak örtüyor diye çocuğuna kızıp, taksidini bitiremediği arabanın anahtarını, hiç tanımadığı birine vermek ters gelir bana.
Benim değildir bu kültür.
Ne ruhuma, ne kültürüme ne de cüzdanıma hitap eder.
Nedir bunlar?
Reklamlarla desteklenen beyni, ruhu ele geçirilmiş insanlar olduk.
Birbirimize yabancı, yalnızlıklarımızla yaşar olduk.
İyi de neden böyle olduk ?
Biz mi istemiştik?
Yoksa birileri mi böyle istedi?..
'Her toplum hakettiği gibi yönetilir'derler ya, hakettiği gibi de yaşar diyelim mi ?
Vay bee hakkikatten yaa ozetlemis resmen,ve ozlediigim seyleri birkez daha hatirlatti bana...
SOMEONESPECIAL
10-12-2009, 12:09
Ben basi geçen ilk dönemi yaşadığım için hemde öyle böyle değil doya doya yaşadığım
için o kadar mutluyum ki ! Ama bir taraftan da oğlum adına onun geleceği adına
bir o kadar da endişeliyim...
crazydog
10-12-2009, 12:09
çok doğru ve çok güzel :)
Cihan Çizmeci
10-12-2009, 12:10
Çok güzel vallahi duygulandım :) Okuduklarımın hepsini yapmış yaşamışız zamanında :) Ne güzel günlermiş tekrar okuyunca hissettim.
Şimdii nerdee? Son 5 yıldır kaç tane çocuk gördünüz saklambaç oynayan?Mahalle arasında top koşturan?
Bu kadar güzel özetlenebilir o günlere geri döndüm kesinlikle..
Ben basi geçen ilk dönemi yaşadığım için hemde öyle böyle değil doya doya yaşadığım
için o kadar mutluyum ki ! Ama bir taraftan da oğlum adına onun geleceği adına
bir o kadar da endişeliyim...
Aynen abi bizde yaşadık doya doya o zamanları ama gelecek için bakıyorumda şimdi. Televizyon bağımlılığı heh sanki bağımlı olmasa ne olacak dışarıda oyunmu oynayacak çocuk parklarda terör,alkol,kavga kol geziyor.Parklar meyhane olmuş nerdeyse.
Parkı olanlarda var ama onlarda sokak kavramından yoksun 8 tane 30 katlı bina ortasında oyun parkı o çocuklar içinde yaşam bunlardan ibaret.
overblack
10-12-2009, 12:15
hakkaten güzel yazmışlar.
Ahmetfikri
10-12-2009, 12:18
bizim ev manisanın tam merkezinde 16-17sene önce tek katlı evdi apartman çok azdı mahallede herkezin evine girerdik gece yarısı sokakta oynamak en büyük zevkimizdi ama şimdi durum çok farklı heryer apartman bırak gece yarısını 9dan sonra sokağa çıkan çocuk göremiyorum bizim yaşadığımız çocukluk ile ayna apartmanda oturanların çocuklarınınki çok farklı
orhansah
10-12-2009, 12:19
Aynen abi bizde yaşadık doya doya o zamanları ama gelecek için bakıyorumda şimdi. Televizyon bağımlılığı heh sanki bağımlı olmasa ne olacak dışarıda oyunmu oynayacak çocuk parklarda terör,alkol,kavga kol geziyor.Parklar meyhane olmuş nerdeyse.
Parkı olanlarda var ama onlarda sokak kavramından yoksun 8 tane 30 katlı bina ortasında oyun parkı o çocuklar içinde yaşam bunlardan ibaret.
düşünürsek durumu bu hale getirenler de o zamanın çocukları olan bizler değilmiyiz peki?
fsunnetci
10-12-2009, 12:19
öyle bir nesil yetişiyorki bunu anlamanın en iyi yolu her hangi bir ortaöğretim okulunun önünde okul çıkışını bekleyin ve izleyin olanları...yazık valla kalblerinde Allah korkusu olmayan gencecik kızlarımız gençlerimiz acınacak haldeler..Eee dizilerde bile yengesi ile cinsel birliktelik aşk olarak işleniyor:) Ne mutlu günün çoğunu televizyon karşışında diziler ile vakit geçiren türk halkına..
düşünürsek durumu bu hale getirenler de o zamanın çocukları olan bizler değilmiyiz peki?
Valla benim bu konuda bir çabam olmadı. Yani istanbulu bu duruma getirmek için bireysel bişey yapmadık ama ne yaptık yaptık bişeyler işte bu durumdayız. Hayatımıza giren materyaller yani yaşam tarzının getirileri bizim değişimimizin asıl sebebi.
Balkondan 10 yaşındaki çocuğua sokaktaki at heykeline tırmanma oğlum düşersin dediğimde dönüp cevap veriyorsa bunun sebebi bizler yani aileleriz. TAbi her aile farklı yetiştiriyor artık.
YAZILACAK O KADAR ÇOK ŞEY VARKİ.
Komşumu tanımıyorum ama evinin camında, temizliğe gelen kadını haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum.
Onun dışında orada kim oturur hiç bilmem.
Çok güzel bir yazı olmuş. Şuanki oturduğumuz yerde 6. senemiz olması lazım ama ne üst komşunun adını nede alt kattakinin adını biliyorum. Çocukluğumun geçtiği yerde ise hangi evde kim var parkın bekcisi kim hangi smitci simit satar vs. :)
Eski günler güzeldi.
Azmı maç yapmadık karumun çimlerinde. az mı kovalamamazdı güvenlikçiler bizi. her kar yağdığında seğlemlere giderdik elimizdeki çop poşetleriyle.. şimdi nerdeee? devir kötü kolla dötü...
Çok güzel anlamlı olmuş. Özlem duyulan günler gerçekten.
hepsi doru doru da işte malesef artık böle ve dahada kötüleşir bence yaşam bu acıdan bakıldığında anca bakıp okuyup ıc geciriyoruz yapcak bısı yok teknolojı ve tuketim hızlı bır sekilde ilerlerliyor yaşam hızlandı ama eski anlamını yitirdi sanki
bilgisayar ve internet böle deıldı bızım zamanımızda bişileri elde etmek ıcın daha cok cabalıyoduk hayatı daha cok dışarda yaşıyorduk..
dragstar
10-12-2009, 13:06
o devirle yetişemesemde gittikçe durumun kötüleştiğini düşünüyorum ben küçükken mahalledeki parklara gider oynardım şimdi çok küçük yaşlardan bilgisayar oyunlarına dalıyorlar mesela kardeşim benden 5 yaş küçük benden çok daha az parklarda oynadı
by_hayali
10-12-2009, 13:07
en basitinden bayramları hatırlayalım ne günlerdi demek için :o
en büyük oyuncağım plastik topumdu,
goofy gofretlerim vardı benim,
leblebi tozlarıyla ıslık çalardık,
mahalle maçlarının aranılan oyuncusuydum.
annemin balkondan çıkıp beni eve çağırmaları ve 5 dakika daha diye yalvarmalarım kabusumdu.
annemin yaptığı altın günlerinden kalan kısır,kek,patetes salatası favori yemeğimdi.
atari salonlarına gittiğimde cebimde tel eksik olmazdı benim,o telle yakalanmamın korkusuda o zamanların en yüklü adrenalinidir.
Arabaların altına kaçan topları atan alırdı benim zamanımda yada arkabahçeye,bacakarası 5,kafa 3 röveşata 7 gol sayılırdı.
turbo sakızlarından çıkan otomobillerle dünyanın en güzel garajına,futbolcu kartlarından çıkan futbolcularlada Dünyanın en pahalı klübüne sahiptik biz.
şeker portakalıyla umutlanıp,sefillerle hüzünlenirdik.
trt nin kapanışında İstiklal Marşında ayağa kalkar,bitincede 10 dakika o garip ekrana bakardık.
kar yağardı o zamanlar,kardanadamlar amcamız olurdu gece bile çıkıp onu severdik,bembeyazdı tontondu..
soba vardı bilirmisiniz üstünde kestane yapılırdı,evimiz mis kokardı portakal kabuklarıyla..
vs vs
Alıntıdır..
Cok güzel yazmıslar yaa..Okuyunca o günleri bende eksiksiz,doyasıya yasadıgımın farkına vardım suan...:rolleyes:
Gercekten sonuna kadar cok dogru bi yazı:icon_tup:
annemin balkondan çıkıp beni eve çağırmaları ve 5 dakika daha diye yalvarmalarım kabusumdu.
annemin yaptığı altın günlerinden kalan kısır,kek,patetes salatası favori yemeğimdi.
atari salonlarına gittiğimde cebimde tel eksik olmazdı benim,o telle yakalanmamın korkusuda o zamanların en yüklü adrenalinidir.
Arabaların altına kaçan topları atan alırdı benim zamanımda yada arkabahçeye,bacakarası 5,kafa 3 röveşata 7 gol sayılırdı.
turbo sakızlarından çıkan otomobillerle dünyanın en güzel garajına,futbolcu kartlarından çıkan futbolcularlada Dünyanın en pahalı klübüne sahiptik biz.
trt nin kapanışında İstiklal Marşında ayağa kalkar,bitincede 10 dakika o garip ekrana bakardık.
kar yağardı o zamanlar,kardanadamlar amcamız olurdu gece bile çıkıp onu severdik,bembeyazdı tontondu..
soba vardı bilirmisiniz üstünde kestane yapılırdı,evimiz mis kokardı portakal kabuklarıyla..
vs vs
Alıntıdır..
Buda çok iyimiş.
gerçekten okurken o günlere gittim sanki, daha önce de herşey böyleymiş gibi geliodu bana, meğer böyle değilmiş çok farklıymış okuyunca hatırladım :) hepsi yaptığımız şeyler, ama onların hiçbiri kalmadı şu zamanda
bazen bız de arkadslar arasında konsuurken 10 yaslarımızda sokakta neler oynardık hep cıvıl cıvıl dı bısıkletlemı dolasanlar macmı yapanlar ne bılımm sımdı yazın sokaklara baktıgımda kımsecıkler yok hepsı ınternet cafede oyun oynuyorlarrr:)))
gerçekten okurken o günlere gittim sanki, daha önce de herşey böyleymiş gibi geliodu bana, meğer böyle değilmiş çok farklıymış okuyunca hatırladım :) hepsi yaptığımız şeyler, ama onların hiçbiri kalmadı şu zamanda
yav zaten senin bunları yaşama çağların nerdeyse 2000 li yılların başları :D
onur_toros
10-12-2009, 14:41
ahh ahhh yaşlandık :D
nerde o eski günler
vs vs
Alıntıdır..
abi senin şu avatardaki çocuğun amerikan çakması bir filmi vardı bu da o döneme denk geliyor galiba.. ;)
serhat306
10-12-2009, 14:43
bende 77 dogumluyum annemız yerler muhurlendı derdı aksam hava kararınca bızde eve gırerdık mısket kullah atardık boruyla bırbırımıze ıyıkı yasadık o gunlerı sımdıkı cocuklar cok sansız cok...
Ne güzel yazmış eline sağlık kim yazdıysa.
B.Aktepe
10-12-2009, 14:47
saklambaç, kukalı saklambaç,yerden yüksek,alman kale, 9 ay ne günlerdi:) su tabancası satılıyor mu artık:)commodore amiga sega bunlara hiç girmiyorum:) hey gidi günler hey.
http://www.youtube.com/watch?v=JWkP6GJdifw&feature=related
buda eskiyi anlatan güzel bir video .. bakınca anlıyoruz ki zaman çok çabuk geçiyor ...
saklambaç, kukalı saklambaç,yerden yüksek,alman kale, 9 ay ne günlerdi:) su tabancası satılıyor mu artık:)commodore amiga sega bunlara hiç girmiyorum:) hey gidi günler hey.
ahha bide yakar topmu ne vardı :) birinin ismini söyler topu havaya atardık bide öle bişi vardı :D
harbi yaa şu yazıyı okudum mahalledeki ferit amca geldi aklıma :D bakkala göndermek için birini çağırırdı herkez üşüşürdü başına :D para üstünü bırakıyodu gidene ahah. valla bizim çocukluğumuz süperdi karal kraliçeler sınırsız ahah kuka lar cilliler yılanlar gazoz kapakları artistler vs. inşaatta gece saklambaç oynamalar :D akşam ezanında eve girmeler. şimdi çocukların hepsi internet cafede yetişiyor :)
ahha bide yağlıkayış vardı :D
Day Walker
10-12-2009, 15:40
eski günlerim aklıma geldi walla:(
İbrahim Erdem
10-12-2009, 15:55
Ben de bişeyler hissettim sanki. Belki bu güzellikleri yaşayabilecek son nesilden olduğum içindir.
Bu yazılanların hepsını yasadıgım için kendımı cok sanslı hıssedıyorum vede cok mutluyum ıyıkı yasamısız ama bı o kadarda uzuntuluyum cunku yenı nesıl bunlardan habersız :(
http://www.youtube.com/watch?v=JWkP6GJdifw&feature=related
buda eskiyi anlatan güzel bir video .. bakınca anlıyoruz ki zaman çok çabuk geçiyor ...
video cok güzel yaaa..tam anlamıyla anlatıyo hakketten:)
Bide asla unutmadıgım bisey vardı..Ufak bi kaba suyun içine bulasık deterjanını dökerdik,uçlu kalemin içini cıkarıp balon cıkartırdık ve aksama kadar bogazımdan o deterjanın acılıgı gitmezdi:D:D:D:D:D:hahaha:
vtecburhan
10-12-2009, 16:00
yaw önceden erkekler eczaneden prezervatif isterken şekilden şekile girerdi :Dşimdi en az günde bır bayan gelip prezervatif alıyor :D:D:D
bende degişik bi yaklaşım yapayım dedim :D:D:D:D
Bahçelievlerde oturuyorum.. gerçek bahçelievlerde :)
semtimiz adındanda anlaşıldığı gibi her ev bahçeli nizamdı.. o zamanda yerlerimiz böyle parçalı taş değil betondu..
aylık oynardık..saklambaç topal kurt falan.. aklıma geldi hepsi.
mahallaenin tüm gençleri toplanırdı abimlerin kendi akranları vardı onlar bisiklete iner maç yaparlardı,bizde tıfılllar olarak onları izlerdik toprak sahalarda sokak aralarında.
bakkalı,çöpçüyü,komşuları herkesi tanırdık.
biz oyun oynarken annelerimiz bahçedeki çarağa inerdi çay demleyip kek börek kısır falan oh oh muhteşem olurdu :D
sokakta kalma derdimde yoktu,semtteki bütün evler benim evimdi ..herkes birbirini tanırdı..:)
şimdi, komşularımdan 1 kaçını tanıyorum.. biz eski arakdaşlar olarak görüşüyoruz ..
eski komşuların bazıları hala birbirinden kopmadı yine annelerimiz birlikte toplanıyorlar..
laz bakkal vardı,kapattı gitti.
camimizin imamı vardı murat abi 25 26 yaşında çok iyi biriydi.
oda gitti..
bekçi bahattin vardı,balici ismail onu bıçaklamıştı. ismail şimdi bi şirkette (japon friması) üretim müdürü.. bahattin amca da emekli oldu..
:D pehhh.. eskiler geldi aklıma :D
hee bıde 14/12 vardı:D
Onurkk06
10-12-2009, 16:14
akşama kadr bisiklete binerdik hiç yorulmazdık birde bizim tüm mahallede söylenti vardı dondurmacıdan dondurma almayın külahıyla kulağını temizlio die :D:D şimdi hatırladıkca gülüyom ya
semtimiz adındanda anlaşıldığı gibi her ev bahçeli nizamdı.. o zamanda yerlerimiz böyle parçalı taş değil betondu..
mahallaenin tüm gençleri toplanırdı abimlerin kendi akranları vardı onlar bisiklete iner maç yaparlardı,bizde tıfılllar olarak onları izlerdik toprak sahalarda sokak aralarında.
biz oyun oynarken annelerimiz bahçedeki çarağa inerdi çay demleyip kek börek kısır falan oh oh muhteşem olurdu :D
sokakta kalma derdimde yoktu,semtteki bütün evler benim evimdi ..herkes birbirini tanırdı..:)
şimdi, komşularımdan 1 kaçını tanıyorum.. biz eski arakdaşlar olarak görüşüyoruz ..
eski komşuların bazıları hala birbirinden kopmadı yine annelerimiz birlikte toplanıyorlar..
oda gitti..
bekçi bahattin vardı,balici ismail onu bıçaklamıştı. ismail şimdi bi şirkette (japon friması) üretim müdürü.. bahattin amca da emekli oldu..
Bende 90 senesine kadar bahçelievlerde oturdum. Yayla Kocasinan Kazım karabekir ortasında biyer işte soğanlı diyelim. ilk okulum kazım karabekirdi ne güzeldi ahh ah.
Süper ya gerçekten çok güzel...
Simit,saklambaç,mors,gazos kapaklarıyla baş başaltı,çelik çomak,tahta ve bilye ile yaptığımız bilyeliler,topaç vardı,istop,zillere basıp kaçmalar :D,bazende evcilik :D ve adını sayamadığım ne oyunlar vardı vay be negüzeldi çocukluk günleri o saf temizliği yeter
Boost Up
10-12-2009, 17:04
Belki ben hepsini yaşayamadım ama, bende inip misket oynardım, saklambaç oynardım çokta hoşuma giderdi:)
mert yaşın kaç :hehe:
ilkokuldayım abi ben,erken ergenliğe girdim :D :hahaha:
+ keşke doritosa panço denilen zamanı yaşayabilseydim.. :D ben son zamanlarına yetiştim :) yinede yaşayabilmişim :D
Herkesin semti kendine ayrı bir güzeldir,ama ÜSKÜDAR'da doğup büyüdüğüm için her zaman kendimi şanslı hissetmişimdir.İstanbul'un yaşanılacak en güzel semtlerinden bir tanesi Üsküdar'dır ama benim için tektir.
Herkesin semti kendine ayrı bir güzeldir,ama ÜSKÜDAR'da doğup büyüdüğüm için her zaman kendimi şanslı hissetmişimdir.İstanbul'un yaşanılacak en güzel semtlerinden bir tanesi Üsküdar'dır ama benim için tektir.
nersınde bende doğma buyume üsküdar zkamıl
makale cok guzel
yaşlandık galıba
focus musty35
10-12-2009, 18:36
cok mantıklı bı yazı eskıden sokaklarda ayı oynatırlardı sımdı mekanlarda danscılar oynuyor eskıden sokakta darı satarlardı pamuk seker satarlardı sımdı o köşelerde hapcı torbacı dıe tabır ettımız adamlar duruyor bu bı 10 senede bu hale geldı hıc dusundunuzmu bundan 10 sene sonra neler olucak ?
ulasstoprak
10-12-2009, 18:42
leblebi tozu denen bişey vardı erige dalmak at arabalarının arakasına asılmak sinek ilacının peşindne koşmak yokuşlardan aşagı tekerlekleri rulmandan yapılan tahta arabalarımız vardı...
focus musty35
10-12-2009, 18:50
ulaş bırde mahalle maçı vardı sokaın bır ucu kale dierkı ucuda kale arabaların altına top kacar egılr surtune surtune alınırdı :D sapanla kuş avını hıc solemiom :D
Çok güzel bir yazı olmuş. Şuanki oturduğumuz yerde 6. senemiz olması lazım ama ne üst komşunun adını nede alt kattakinin adını biliyorum. Çocukluğumun geçtiği yerde ise hangi evde kim var parkın bekcisi kim hangi smitci simit satar vs. :)
Eski günler güzeldi.
2 ayrı blok halinde 1 blok 92 daireden olusan apartmanda oturuyorm toplasak ismini cismini bildigim 10-15 kisidir
videoda görünce aklıma geldi Ankarada otururken ne delirmiştim ev ahalisini ısıklı ayakkabı bulcaz diye :D
kames bilmem kaç kat plastik toplar :D
meybuzlar
sen üttün ben üttüm futbolcu kartları auhhah
ilk ugrasıp toplamaya calıstıgım sorada delirip yırttıgım sticker kitabı Euro 96 :D
Ozan Özer
10-12-2009, 19:05
Süper bir yazı..özetlemesi kesinlikle nokta atışı cinsinden..
Bizim çocukluğumuzda annelerimiz çalışmazdı.
Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım.
Hatta Babanım bile anahtarı yoktu.
Annem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi.
Her yere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki.....
en sevdıgım sey bu oldu:))). bu noktası çok onemlı.
coolvtec
10-12-2009, 19:30
çocukluğumda yazılan herşy benim hayatımda oldu, bilekis 7-14 yaşı cocukluk kabul edersek seneler 1977 - 1984 arası idi :) ilkokulda dersler 5 saatte günde, sabahçı öğlençi olmamıza rağmen tenefüsler çok uzundu, bir de arada uzun tenefüs vardı, 20dk, okul bahçesinde oyun oynarken hayattan kopardık, okul vs herşeyi unuturduk, hiç sıkılmazdım okula gitmekten ;);)
ben göl kenarında, bahçeli tek katlı evlerden oluşan bir mahallede büyüdüm, mahallemizin 3 tarafı tarlaydı, doğaydı, çoocukluğum çooook güzel geçti çoook. ;);)
ha bir de almanyadan gelme bir bisikletim vardı kırmızı, göbekten vites kontra pedal, mahallenin enn hızlısıydım, kimse beni geçemezdi. taaaaa ozamanlardan var yani kanımda :D:D:D
Söylenecek söz yok , boğazım düğüm düğüm oldu :(
Hele o misket için neler yapardık, tabiri caise sokağı boydan boya kapatırdık, toprak yoldu oturdugumuz yerde kaldırım yoktu, bisikleti olana ibretle bakardık bir tur vermesi için yalvarırdık ,plastik topumuz patlayınca aramızda para toplar yenisini alırdık ,futbol topu olan asla dışarı çıkarmazdı evinde vitrine koyardı daha neler söylemeliyim bilmiyorum yaşayabildiğim için o günlerimi, RABBİME şükür olsun...
Cihan Çizmeci
10-12-2009, 21:24
akşama kadr bisiklete binerdik hiç yorulmazdık birde bizim tüm mahallede söylenti vardı dondurmacıdan dondurma almayın külahıyla kulağını temizlio die :D:D şimdi hatırladıkca gülüyom ya
Puahhaha :D :hahaha:
nersınde bende doğma buyume üsküdar zkamıl
Çiçekçi .
Low-Rider
10-12-2009, 22:59
oda gitti..
sabıkayı aldı müdürlüğü kaptı diyosun :D
mstpower
10-12-2009, 23:00
valla tayfun hakkattren de ole idi ama şimdi nerede yazık oldu :S