PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil 106 gtı sorunsalı!!!

aLperTunga
13-12-2009, 21:46
Arkadaşlar aracımda 5 lik yay var fakat ben kafayı daha fazla düşürmek istiyorum..yarın amortisörlerimi sertleştirip 1 baklada yaydan kesmeyi düşünüyorum..deneyen arkadaşlar varsa 5 lik yaydan 1 bakla kesersek kaç cm düşer..benim hedefim 1 cm düşürmek..

Göki,ZD
13-12-2009, 21:50
bostancıda aydın amortisor var oraya gidip tabağı aşağı aldırabilirsin + kısa milli amortisor
ben nam'da yaptırmıştım. yay kesmeden yapabilceklerin bunlar

XoR
13-12-2009, 21:51
Yay kesmeyin bence kesinlikle yapılacak en hatalı iştir.

Tablayı aşşağı aldırmakta pek sağlıklı sayılmaz ama kesmekten iyidir :)

Göki,ZD
13-12-2009, 21:53
Yay kesmeyin bence kesinlikle yapılacak en hatalı iştir.

Tablayı aşşağı aldırmakta pek sağlıklı sayılmaz ama kesmekten iyidir :)
kanka ben tabağı aşağıya aldım yayları kestin kısa mil taktım 13 teneke var yine düşmedi ahahahah ne nalet bi arabam var çözemedim gitti

not: araba amortisor üstünde yaylar havada duruyor artık :D kese kese bi hal oldum :D:D:D

aLperTunga
13-12-2009, 21:54
bostancıda aydın amortisor var oraya gidip tabağı aşağı aldırabilirsin + kısa milli amortisor
ben nam'da yaptırmıştım. yay kesmeden yapabilceklerin bunlar

ya bende zaten aydın amortisöre gidicem ama biz sadece amortisörleri sertleştiririz demişti.arabayı düşürmüyoruz felan demişlerdi..sen ordamı yaptırdın?

Göki,ZD
13-12-2009, 21:57
yok ben Maslak Nizam ustada yaptırdım. Aydın amor. banada öyle demişti zamanında nedense tabla alma yada kısa mil işlerinle uraşmak istemiyor. 1-2 kişiyede öyle dediğine şahit oldum ama yaptığıda oldu. kafasına göre hareket ediyor. Bu işin ustası Maslak Nizam usta ona git ben önü düşürmek istiyorum de seni kedi gözünde sallandırsın.:D

aLperTunga
13-12-2009, 22:01
bende aslında hiç yay kesme işine girmek istemiyorum ama aydın öle diyince bende mecbur keseyim dedim..nizam usta ne kadara yapıyor o işlemleri..bide telini verirsen sevinirim olmazsa yarın bi arayayım onuda.

gökan
13-12-2009, 22:03
normalde 106 gti 6 cm lık wogtland yada apexi aldıgın zaman gayet guzel dusuruyor ama 3.5 cm dn sonra amortisörlere zarar sertleştrme yapcagıan ustune bır mıktar para koyup konı alabılırsın ıkıncı el

Göki,ZD
13-12-2009, 22:04
http://www.namistain.com/nizamettin-karabak

aLperTunga
13-12-2009, 22:05
normalde 106 gti 6 cm lık wogtland yada apexi aldıgın zaman gayet guzel dusuruyor ama 3.5 cm dn sonra amortisörlere zarar sertleştrme yapcagıan ustune bır mıktar para koyup konı alabılırsın ıkıncı el

yaa benım yaylar 5 lik bi daha şimdi 6 lık almamın anlamı yok..konide yok bulamıyorum 2. el..yoksa dediğin en güzelii..

gökan
13-12-2009, 22:13
http://www.sahibinden.com/106_icin_sertlik_ayarli_koni_amortisor-95WQQaXQQ18670534WQQpXQQdisplayitem?

Schumi
13-12-2009, 23:44
Yay kesmek mi. Sonra birazda gazlamak istersin sanırım. İlla vazgeçilmezim düşüklük biraz daha düşsün diyorsan bari tablayı aşağıya aldır ve mili kısalttır. Sonra aks ve rotil için para biriktirmeye başla.

dragstar
13-12-2009, 23:56
Yay kesmek mi. Sonra birazda gazlamak istersin sanırım. İlla vazgeçilmezim düşüklük biraz daha düşsün diyorsan bari tablayı aşağıya aldır ve mili kısalttır. Sonra aks ve rotil için para biriktirmeye başla.

aynen yay kesmektense bunlar daha iyi ama bence 6 lım omp yay makul düşürüyor lastikle çamurluğu sıfırlıyor araya 1 parmak dik olarak giriyor ama koni bnm arabayı yarım cm kdr yükseltti araya şimdi tam 1 parmak giriyor ki ztn kataloğundad yükseltir yazıyordu

-ER-
14-12-2009, 00:27
Basmayın şu arabaları yere yere bastıkça iyi olacak diye birşey yok.
mühendisler araştırmış en verimli böyle yol tutuyor.
(Göki sanada söylüyorum)

Gerçi sonun cevabı bu değil ama neyse :D

Bu arada ben arabamda koni amörtisör koni 3 cm yay kullanıyorum çok düştü sadece 3cm yay kullananların arabası ile alakası yok çok farklılık var koni yay amörtisörde bu arada

Schumi
14-12-2009, 00:39

Yok o kadarda değil. En verimli yol tutuşu orjinalinden 2 bilemedin 3 cm alçak hali.

-ER-
14-12-2009, 00:40
Yok o kadarda değil. En verimli yol tutuşu orjinalinden 2 bilemedin 3 cm alçak hali.

diyorum ya 3 cm die :) gerçi belirtmemişim 5 cm yay kullanıyorda yoksa ben 3cmciyim :D

XoR
14-12-2009, 00:44
kanka ben tabağı aşağıya aldım yayları kestin kısa mil taktım 13 teneke var yine düşmedi ahahahah ne nalet bi arabam var çözemedim gitti

not: araba amortisor üstünde yaylar havada duruyor artık :D kese kese bi hal oldum :D:D:D

Hacı araba hafif ondan Açık Sarı Ona yağ gibi havaya yükseliyo :D

Göki,ZD
14-12-2009, 14:50
(Göki sanada söylüyorum)

Gerçi sonun cevabı bu değil ama neyse :D

Bu arada ben arabamda koni amörtisör koni 3 cm yay kullanıyorum çok düştü sadece 3cm yay kullananların arabası ile alakası yok çok farklılık var koni yay amörtisörde bu arada

boşversene olm ya sen biliyosun benim arabanın yayları yok amorti. üstünde duruyor tt yaptık 165 taban lastiklerle kısa mil amort. tabla aşağıda bişey oldumu olmadı, şu anki halimlede bişey olmadı 200 le 2 şerit değiştirdim ani şekilde, sonuç benmiyim şimdi tr nin en iyi yol tutanı ahahahah boşverin ya tamam kesmek saçma zararlıda ama bütün iş bana göre % 70 aracı tanımakdan geçiyor.

serhat306
14-12-2009, 14:56
bu benım besıncı 106 gtı hepsını namıstaynda yaptırdım hıc bır sıkayetım yok ...

sinan-s
14-12-2009, 15:06
Yayları kesmeyin.Amortsiörden indirin..

LN769
14-12-2009, 17:20
kesin gitsin kesipte sorun yaşayan kim varki ? örnek gösterin öyle konuşun kafadan laf yazmayın buna zararı olur şuna olur derken kısa spor yayında herşeye zararı var saymaya başlasak ama herkes takıyor ben onlarca kesik araç biliyorum hiç şikayet edenide duymadım

APO
14-12-2009, 17:47
bende 6 cm OMP var orj. amortisör ile mükemmel bi yol tutuşu var ...diğer bi 106 mızda koni+eıbach 5.5 cm var yol tutuş benimki kadar ii değil ama konfor olarak o daha iyi benim ön top gibi sekiyo hem amortisörden dolayı hemde OMP çok sert bi yay ..ama tahminimce koni+OMP 6cm en güzel çözüm olur..

ayrıca bende yay kesmeye karşıyım ama bi dünya kesen var hiçbirinden bi şikayet duymadım..

Göki,ZD
14-12-2009, 18:07
ula foto makinam yokki yayın resmini çekip koysam şuraya :D boşta duruyor öyle ahahaha

dragstar
14-12-2009, 18:12
arabaların orjinal yayları veya spor yayları kesilmez dikkat ettiyseniz baklalar farklı çaptadır ve baklalar arası mesafe aynı değildir prograssive yay denir bu tür yaylara ve kesilmezler yayın sertliği değişkendir üstündeki yüke göre, saçmalar yay salınımını bozarsınız en iyisi tablayı aşağı indirmek veya coilover yayı takmak

coilover yayları genelde prograssive değildir kesilebilir

aLperTunga
14-12-2009, 23:46
Arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim ben bugün hallettim işimi bostancı harun usta ve aydın amotisör iş birliği ile istediğim gibide oldu amortisörler %50 sertleştirildi kafa basıldı..teşk.

Cihan Çizmeci
16-12-2009, 14:04
ya bende zaten aydın amortisöre gidicem ama biz sadece amortisörleri sertleştiririz demişti.arabayı düşürmüyoruz felan demişlerdi..sen ordamı yaptırdın?

Yolun İzmit'e düşerse yardımcı olurum.Custom işlemle amortisörü istediğin kadar kısaltırız.Kendin elle indirip yükseltebileceğin bi sistem yaparlar.Yerlere kadr basabilirsin bizde 3 4 arabada var ama performansı hakkında pek bişey diyemem.Yapılanlar sorunsuz kullanıyor şuan sıkıntı yok gayette güzel tutuşları ama bi 106 da denemedik yani 106'yı nası tutar bilemem.

Dün halletmişsin işini nasıl bi yol izlediniz? Kestin mi yayları?

maxpower
16-12-2009, 15:31
Arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim ben bugün hallettim işimi bostancı harun usta ve aydın amotisör iş birliği ile istediğim gibide oldu amortisörler %50 sertleştirildi kafa basıldı..teşk.

bu işin maliyeti ne oldu?

Ahmet_28
16-12-2009, 15:38
bu işin maliyeti ne oldu?

+1 .bende yaptırmayı düşünüyorum ne kadar maliyet.sanırım amortisör milleri kısaldı ve sertleştirildi?

aLperTunga
16-12-2009, 22:44
amortisör milleri 2,5 cm kısaltıldı ve yaylardan bir bakla kesildi.ben arka amortisörleride sertleştirdim.toplam maliyet 200 amortisörcüye 80 de ustaya söktak parası toplam 280

kop42
17-12-2009, 16:41
bu konun ılk sayfasında bahsettınız 5 lık yayımı kestırdınız ?

burock
24-12-2009, 14:57
arkadaşlar Discovery Channel - Yenileme diye bir program varya oyun çevirip milletin arabasını yeni baştan yapıyorlar bir bölümünde aracı hatırlamıyorum aleti yaptılar arabayı istedikleri kadar düşürmek için spor helezonları kestiler:D
bundan çok önce astra kullanıyordum onun yayları kestirmiştim şuanda vts kullanıyorum 35mm yay taktım sonuç aynı 2 sene sonra berbat bir konfor:) bana kalırsa en güzeli ellememek astranın amortisörleride sertleştirmiştim yaylarıda kestirmiştim ilk başlarda çok memnundum nam da yapıldı ama sonra sonra cart curt

mertk
24-12-2009, 17:49
aynen bende gormustum pat diye kestıler spor yayı sok olmustum

dragstar
24-12-2009, 18:01
arkadaşlar Discovery Channel - Yenileme diye bir program varya oyun çevirip milletin arabasını yeni baştan yapıyorlar bir bölümünde aracı hatırlamıyorum aleti yaptılar arabayı istedikleri kadar düşürmek için spor helezonları kestiler:D
bundan çok önce astra kullanıyordum onun yayları kestirmiştim şuanda vts kullanıyorum 35mm yay taktım sonuç aynı 2 sene sonra berbat bir konfor:) bana kalırsa en güzeli ellememek astranın amortisörleride sertleştirmiştim yaylarıda kestirmiştim ilk başlarda çok memnundum nam da yapıldı ama sonra sonra cart curt

arabaların yayları normalde prograssive yay diye geçer bakla aralığı be baklaların çapları eşit değildir farklı yüksekliklerde farklı sertlik dolayısıyla karakteristik sergiler ve ondan dolayı kesilmez

ama coilover yayları veya baktınmı yukarıdaki yazdığım karakteristikler aynıysa o yay kesilebilir karakteristiği bozulmaz

ama bnm arabada orjinal yay 28cm 110lbs/inç, omp yay 28cm 140lbs/inç e dicen omp nasıl 6 lık yay nasıl arabayı 5 cm düşürüyor orada işte mühendislik devreye giriyor yukarıda yazdığım farklı yüksekliklerde farklı karakteristik gösterme olayı oluyor

burock
24-12-2009, 18:02
aynen bende şok olmuştum bu adamlar bile kesiyorsa:beuj:

burock
24-12-2009, 18:09
arabaların yayları normalde prograssive yay diye geçer bakla aralığı be baklaların çapları eşit değildir farklı yüksekliklerde farklı sertlik dolayısıyla karakteristik sergiler ve ondan dolayı kesilmez

ama coilover yayları veya baktınmı yukarıdaki yazdığım karakteristikler aynıysa o yay kesilebilir karakteristiği bozulmaz

ama bnm arabada orjinal yay 28cm 110lbs/inç, omp yay 28cm 140lbs/inç e dicen omp nasıl 6 lık yay nasıl arabayı 5 cm düşürüyor orada işte mühendislik devreye giriyor yukarıda yazdığım farklı yüksekliklerde farklı karakteristik gösterme olayı oluyor

kesilen yay coilover değidi fazla ilgi alanıma girmiyor bu ksımlar ama gördüğmü yazıyorum coilover yaylar normal yaydan daha ince oluyor değilmi

dragstar
24-12-2009, 20:02
kesilen yay coilover değidi fazla ilgi alanıma girmiyor bu ksımlar ama gördüğmü yazıyorum coilover yaylar normal yaydan daha ince oluyor değilmi

ewt daha ince ve daha sık baklalı

burock
24-12-2009, 22:06
tamamdır o zaman kestikleri helezondu