Orijinalini görmek için tıklayınız : cikle musurunu devreden cikarma?
Cok soguk olan havalarda sabahlari yaklasik 5 dakika boyunca cikle musuru yuzunden arabam inanilmaz zenginde gidiyor. wideband her viteste 10 larda takiliyor, arabam hem boguluyor hem de asiri benzin tuketiyorum motor isinana kadar.
benim aracimda cikle ve hararet musuru ayni rezistans uzerinden calisiyor, bu yuzden o rezistansi deistirerek cikleyi zayiflatamayiz diye dusunuyorum, o zaman hararet sorunu bas gosterir.
ecu olarak greedy e manage blue box kullaniyorum, onda boyle bir ayar yapabilecegimizi sanmiyorum.
oneriniz nedir? sabahlari bu bogulmayi nasil azaltabilirim?
ecu belli bir sicaklığa ulaşana kadar extra benzin verebilir. belli bir sicaklığa ulaştıkdan sonra keser..Soğuk havalarda kolay çalışması için.
Blue box da ect fuel correction var mı bilmiyorum ama varsa düşük ect seviyelerindeki benzini biraz kısabilirisin onun dışında , mapla oynama motor ısınınca fakir kalır bu sefer.
exterior car temperature mi ect? simdi soyle birsey de var, bence arabanin orjinal ecusu hararet gostergesinden okuyor bu cikle muhabbetini...benim termostatim araba hararte yapmasin diye deisik, arabanin harareti kis ayinda genelde orjinalin altinda ve belki de gec isiniyor onun yuzunden.
ancak bu tezim tekinin rover turbosunda gecerli deil, bugun bindim, o da fani surekli calistirdigi icin hararet hep nerdeyse en dipte ama ne bogma var ne de erken kesme...sabahlari cok az boguyormus ama benimi kadar deil...
dış sicaklık izzet o :) Ecu ect ye yani , Engine Coolant Temperature Sensore göre okur.
Blue box da ect göre fuel correction varsa burdan kısabilirsin ,olduğunu pek zannetmiyorum ama. Motor ısındıktan sonra afr nedir ?
normale donuyor...blue box da ole bir ozellik yokmus...
normale donuyor...blue box da ole bir ozellik yokmus...
İzzet ana map dan rölanti devirlerini biraz kısın benzini , ısınınca da çok fakir olmuycak şekilde ayarlabilirsiniz , onun dışında ne yaparsın bilemiyorum..ecu standole olsa hallderdiniz :)
emanage de coolant temp bağlarsan yapabilirsin ölebir özelliği var
ect motor suuyu sıcaklığı
emanage de coolant temp bağlarsan yapabilirsin ölebir özelliği var
blue box da var mi? coolant temp sensoru mu alacagiz?
blue box da var mi? coolant temp sensoru mu alacagiz?
kim programlıyorsa ona deki düğme ile sub trim mapini kullanılabilir yapsın sabah öçalıştırdınmı oşekilde düğme ile kullanırsın hiçbişi bağlamana gerek kalmaz
kim programlıyorsa ona deki düğme ile sub trim mapini kullanılabilir yapsın sabah öçalıştırdınmı oşekilde düğme ile kullanırsın hiçbişi bağlamana gerek kalmaz
tesekkurler, deneyip sonucu buraya yazarim...
eğer hiçbişey yapamıyosan bi anahtar yapabilirsin megane ect değerleri resimdeki gibi sabah motorun ısınana kadar bi kutu yapıp ectden ona geçiş yaparsan mesela 300ohm gibi bi değer vereceğin bi radyo poduyla ki salteri kapattığında devre dışı kalıp motor normal ect değerini görmeli istediğinde jikleyi devre dışı bırakmış olursun eski bi yöntem ama bazen zorunlu bırakıyo yani yanıltabilirsin uğraşırsan http://img709.imageshack.us/img709/5491/renoectohm.jpg
eğer hiçbişey yapamıyosan bi anahtar yapabilirsin megane ect değerleri resimdeki gibi sabah motorun ısınana kadar bi kutu yapıp ectden ona geçiş yaparsan mesela 300ohm gibi bi değer vereceğin bi radyo poduyla ki salteri kapattığında devre dışı kalıp motor normal ect değerini görmeli istediğinde jikleyi devre dışı bırakmış olursun eski bi yöntem ama bazen zorunlu bırakıyo yani yanıltabilirsin uğraşırsan http://img709.imageshack.us/img709/5491/renoectohm.jpg
İşde ben bunu bekliyordum , Hayatın yanıltmaca ile geçti yaw kenks. :D
kahretsin çaresizlik böyle bişey son çare ama çare :hahaha: :D