Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kampanadan Disk sorunsalı(Rear Disc Conversion)

-batu-
15-12-2009, 02:08
Merhabalar,
Heralde bu konu arka frenleri kampana olan çoğu arkadaşı ilgilendiriyordur. Eğer yapmış olan, bilgisi olan aşağıdaki soruları cevaplarsa sevinirim.
(Aracın aynı ya da benzer bir modelinin 4 diske sahip olduğunu varsayarak)

1. İşlem Sağlıklımıdır?
2. Hangi Parçalar gereklidir? (Bazılarında sadece disk kaliper gerekirken bazılarında süspansiyonla ilgili parçalar gerekebiliyor
3. Fren Ayarı ne şekilde etkilenir?

Teşekkürler Şimdiden.

jetlag
15-12-2009, 05:35
ayni model corolladan cikan kaliper/braket ve diskleri kullanarak donusum yapabilirsin, hic bir sorun olmaz. Hatta diyorum frenlerin havasini almasini biliyorsan ustaya bile goturmene gerek yok.

fsunnetci
15-12-2009, 08:33
AE101 kasa toyota dan bahsediyorsan o işin ben 2005 te çok peşinden koştum ama 2500TL maliyeti oluyordu o yüzden vazgeçtim ve de olcak sistem uydurma birşey oluyordu..iş o kadar göründüğü gibi basit değil bunu bil.fren merkezinden hidrolik hortumlarına kadar değiştiriyorsun araca uygun kaliper ve disk bulmak çok zor çünkü ABS li Corolla larda bile arkalar kampana olduğu için disk ve kaliper bulmak zorlaşıyor..Sana tavsiyem vazgeç bu sevdadan bu işi yapanı görmedim duymadımda işin sonucunda ne kadar verim alıcaksın o da meçhul!!!

Agent
15-12-2009, 08:49
Bız EF ye SI disk ve balatalarını taktık ön arka 4disk fren oldu ve harikada sonuç aldık. Fren Merkezide orj. Hiçbir sıkıntı yaşamadık.

serhat306
15-12-2009, 08:58
106 quıke 106 gtının arkasını komple taktık ustundekını verdık montaJ dahıl gtının komple arkasını aldık hersey dahıl 500 tl ye bıttı iş 10 numara oldu abs yok zaten aracda frenler baya degıstı...

dragstar
15-12-2009, 09:02
4x100 bijon ölçüsüne sahip bir arabdan uydurulabilir eğer amortisör yapısı fren rekorları uyuyorsa hondalarınki olabilir mesela

absyisde sigortasından sök gitsin ben senedir kullanmıyorum eğer kızaklatmazsan limit frenaj yapabilirsen ki ben alıştım hiç kızaklatmıyorum, abs den çok daha kısa sürede durursun

arkadaşımın corrolada denedim daha kısa sürede duruluyor

jetlag
15-12-2009, 09:09
fren merkezi, fren borusu degismiyor. geregide yok, cok olsa fren borusundan kalipere giden son hortum/boru degisir. Arka freni disk olan ae101 kasa corolla Turkiye'de mevcut degilse dunyada'da mevcut degil anlamina gelmiyor.

http://www.zerotohundred.com/newforums/attachments/chassis-and-wheels/250853-ae111-ae100-myvi-rear-disc-brake-complete-set-dscn0676.jpg

dragstar
15-12-2009, 09:16
fren merkezi, fren borusu degismiyor. geregide yok, cok olsa fren borusundan kalipere giden son hortum/boru degisir. Arka freni disk olan ae101 kasa corolla Turkiye'de mevcut degilse dunyada'da mevcut degil anlamina gelmiyor.

http://www.zerotohundred.com/newforums/attachments/chassis-and-wheels/250853-ae111-ae100-myvi-rear-disc-brake-complete-set-dscn0676.jpg

bulgaristanda fşn varsa kolayca getirtilebilir

Agent
15-12-2009, 09:17
aynı bijon ölçüleri ve çapta başka bir arabadanda alınabılır.

fsunnetci
15-12-2009, 11:34
Dediğim gibi AE101 parça konusunda talihsiz bir kasa..AP 5mm yaylarını ve OMP kule gergisini bile bulmak zor omuştu..Bazı arkadaşlar şöyleyken böyle yaptık fln diyorlar ama atladıkları bir konu var AE101 in arkaları disk olan bir modeli olsa ondan ona change olur ama öyle bir model yok..Kadıköyde corolla GT var 1989 model onun arkalar disk ama o araçtan istanbulda 1 tane var :) gidip o arabayı alırda diskleri change yaparsan olur tabiki ama mantıklı mı sence bu iş..dışardan getirtme imkanın varsa ucuza mal edebilirsin ama ne yaparsan yap bu işin maliyetinide düşün..1998 sepecial AE101 ler 14-15bin arası satılıyor klima ABS SRS var bu araçlarda gidip bu arabayı almak daha mantıklı gelmişti bana..Benim fikrim arabayı değiştirmek yönündeydi ama olmadı araç pert oldu zaten öyle kaldı:)

-batu-
15-12-2009, 12:30

Dediğim gibi AE101 parça konusunda talihsiz bir kasa..AP 5mm yaylarını ve OMP kule gergisini bile bulmak zor omuştu..Bazı arkadaşlar şöyleyken böyle yaptık fln diyorlar ama atladıkları bir konu var AE101 in arkaları disk olan bir modeli olsa ondan ona change olur ama öyle bir model yok..Kadıköyde corolla GT var 1989 model onun arkalar disk ama o araçtan istanbulda 1 tane var :) gidip o arabayı alırda diskleri change yaparsan olur tabiki ama mantıklı mı sence bu iş..dışardan getirtme imkanın varsa ucuza mal edebilirsin ama ne yaparsan yap bu işin maliyetinide düşün..1998 sepecial AE101 ler 14-15bin arası satılıyor klima ABS SRS var bu araçlarda gidip bu arabayı almak daha mantıklı gelmişti bana..Benim fikrim arabayı değiştirmek yönündeydi ama olmadı araç pert oldu zaten öyle kaldı:)

"AE101 levin", bir bak istersen internetten. Biraz daha araştırdım, arkadaşlarında dediği gibi aşağıdaki parçalarla bu iş gayet mümkün
-Arka Kaliperler
-Arka Diskler
-Arka poryalar
-Arka fren hortumları ve el freni telleri
süspansiyon korkumdu, arka kolların vs değişmesi gerekmesi gibi, ancak levinin süspansiyon yapıs benim arabamla aynı olduğu için sorun yok. Şimdi parça arıyorum. Bulgaruistan büyük bir alternatif. Ayrıca Corolla GT nin frenleri AE101e uymaz çünkü onun göbeği 54 mm ae101 in 55. İşlem gerektirir.

dragstar
15-12-2009, 17:51
si ların ve vti ların uyarmı bi bakmak lazım

erkanayasli
15-12-2009, 19:51
106 quıke 106 gtının arkasını komple taktık ustundekını verdık montaJ dahıl gtının komple arkasını aldık hersey dahıl 500 tl ye bıttı iş 10 numara oldu abs yok zaten aracda frenler baya degıstı...

106 gti larda sert frenlerde arkayı kilitleme oluyor. Onun için abs şart cok ters bi yerde kilitlerse el freni çekilmiş gibi olur. 106 quick de daha hafif kilitleme daha kolay olabilir. abs si bozulan gti larda böyle sorunlar cıkıyor. bence dikkat edelim.

suprolla
15-12-2009, 20:27
bi çok ülkede diskli ae101-111 ler mevcut servisten fiyat aldım 3000lira dedi ama şuan için malezyadan araştırıyorum çok çok ucuza mal oluyor ama kargo işini çözemedim :( 30kg gibi bi ağırlık çıktığı için nasıl yapcam bilemedim

levent
15-12-2009, 21:14
4wd ae101 sw lerde falanda arkalarda disk fren mevcut, usa'da 1.8 corollaların bazılarında arkalarda disk, denildiği gibi TR'de yoksa başka yerlerde olmadığı anlamına gelmiyor olay.

Bulgaristan'da bulunabilir, ae101 hb-liftback olanlarında Fx-Gt modelleri var onlarında arkalar disk, Bulgaristan yada Yunanistanda bu modellerden olması lazım illaki bulunur olay biraz maddiyatta bitiyor herzamanki gibi.

Ama imkan varsa USA gitmek gibi bi plan varsa yada giden birisi varsa valize atıp bile getirebilir bunları.

Disk-Fren hortumları-el freni teli ve kaliper değişimiyle bu işlem direk yapılıyor süspansiyonda herhangi bi farklılık sözkonusu değil çünkü ;)

Bu arada E12 ön fren diskleri + kaliperleri + fren merkezi kullanarak frenlerini güçlendirebilirsin :)

suprolla
15-12-2009, 21:32
4wd ae101 sw lerde falanda arkalarda disk fren mevcut, usa'da 1.8 corollaların bazılarında arkalarda disk, denildiği gibi TR'de yoksa başka yerlerde olmadığı anlamına gelmiyor olay.

Bulgaristan'da bulunabilir, ae101 hb-liftback olanlarında Fx-Gt modelleri var onlarında arkalar disk, Bulgaristan yada Yunanistanda bu modellerden olması lazım illaki bulunur olay biraz maddiyatta bitiyor herzamanki gibi.

Ama imkan varsa USA gitmek gibi bi plan varsa yada giden birisi varsa valize atıp bile getirebilir bunları.

Disk-Fren hortumları-el freni teli ve kaliper değişimiyle bu işlem direk yapılıyor süspansiyonda herhangi bi farklılık sözkonusu değil çünkü ;)

Bu arada E12 ön fren diskleri + kaliperleri + fren merkezi kullanarak frenlerini güçlendirebilirsin :)

kanka parçalar baya ağır olduğu için bavul işi olmuyor ben denedim ı-ıhhh :D ama bulgaristanda bulunursa getirebilirim gidip gelen çok burdan birine sölerim atara bagaja getirir....zaten set olarak satıyolar benim bulduklarımda kullanılmış parça oldukalrı içinde fiyatları makul ama denemeye korktum hortum işlerinde ne olur ne olmaz diye:o

levent
16-12-2009, 00:16
kanka parçalar baya ağır olduğu için bavul işi olmuyor ben denedim ı-ıhhh :D ama bulgaristanda bulunursa getirebilirim gidip gelen çok burdan birine sölerim atara bagaja getirir....zaten set olarak satıyolar benim bulduklarımda kullanılmış parça oldukalrı içinde fiyatları makul ama denemeye korktum hortum işlerinde ne olur ne olmaz diye:o

e12 nin hortumları kullanılamazmı kanka ?? diskler ağır onu biliyorumda diğerlerinin ağırlığı hakkında fikrim yok :D

suprolla
16-12-2009, 00:25
kanka zaten ağırlığın 10kg diskler :)
diğer kısımlar 20-25 kg gelir..aslında kaliperler ve diskler e12 lerden kullansak olmaz mı sadece taşıyıcıları ve hortumlarını alsak??ama yok ölede pahalıya gelcek :D

-batu-
16-12-2009, 05:59
bi çok ülkede diskli ae101-111 ler mevcut servisten fiyat aldım 3000lira dedi ama şuan için malezyadan araştırıyorum çok çok ucuza mal oluyor ama kargo işini çözemedim :( 30kg gibi bi ağırlık çıktığı için nasıl yapcam bilemedim

Malezyada evet çok alternatif var. Getirtme konusunda ciddiysen ortak girebiliriz bu işe, tahmini 300 $ diyorum ben ama ne olur bilinmez. Araştırmaya devam bulursak aynen bende varım aklında olsun şıkır şıkır gezeriz 4 disk :D

Ön fren disklerimin sistemi hazır zaten EBC 11'' supersport cross drilled diskler, greenstuff balatalar, Goodridge fren hortumları hazırda duruyor. Turboya hazırlık :D:D

Arkalar konusunda aynen dediğimiz gibi, kalipe hortum tel diskle bu iş biticek birde galiba göbekler lazım. Araştırıyorum bakalım yakın ülkelerden çok ucuza gelebilir.

jetlag
16-12-2009, 07:47
Malezyada evet çok alternatif var. Getirtme konusunda ciddiysen ortak girebiliriz bu işe, tahmini 300 $ diyorum ben ama ne olur bilinmez. Araştırmaya devam bulursak aynen bende varım aklında olsun şıkır şıkır gezeriz 4 disk :D

Ön fren disklerimin sistemi hazır zaten EBC 11'' supersport cross drilled diskler, greenstuff balatalar, Goodridge fren hortumları hazırda duruyor. Turboya hazırlık :D:D

Arkalar konusunda aynen dediğimiz gibi, kalipe hortum tel diskle bu iş biticek birde galiba göbekler lazım. Araştırıyorum bakalım yakın ülkelerden çok ucuza gelebilir.

278 whp hatchback araci var arkadasimin, arkalar hala kampana... neden diye sorarsan, drag'de kampana el freni daha kuvettli diskten.

levent
16-12-2009, 09:42
278 whp hatchback araci var arkadasimin, arkalar hala kampana... neden diye sorarsan, drag'de kampana el freni daha kuvettli diskten.

işin aslına bakarsan abi ben arkaları diske çevirmeyi gereksiz buluyorum bu araçlarda, zaten fren dozajı büyük ölçüde öne biniyor frenlemelerde, iyi bir süspansiyon set up ve önde düzgün diskler kaliperler olduktan sonra arkaların disk olması pek bişey değiştirmicek diye düşünüyorum yani arka disk çevirmeye yatıracağım parayı yürüyende iyileştirmeye yatırırım daha verimli olur :)

suprolla
16-12-2009, 11:48
kargo uçuk çıkınca vazgeçmiştim denk gelirsem tekrar sorarım bu sefer 2 set :)
abi amaç aslında ufaktanda olsa madem bi işe girdik farklı bişeyleride olsun amacındayım ama diğer arkadaşı bilmiyorum :) zaten arkada disk olması pek bi + katmaz kanımca...

fsunnetci
16-12-2009, 13:20
:) ne o vazgeçer gibi bi halde gördüm sizleri...ben bu işi toyotatronik mithat usta ile çok düşündüm ve araştırdım bana olcak maliyeti ile arabaya verceği verim insanı şüphede bırakmıştı o zamanlar.AE101'le motor freni ile yapılan frenlemelerde araç yeteri kadar frenliyor kendini kasa hafif çünkü gerek görmemiş çekik gözlüler.980kg lik kasaya göre fren sistemi yapmış adamlar ve de başarılılarda yeterki kaliteli disk ve balata kullanın araçta frenlemede bi sıkıntı çıkmaz.