Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerika'ya yerleşmek ! yaşamak ! isteyenler !
Bilidğiniz gibi 1.5 sene önce H2B vizesi ( 3 seneye kadar uzatıla bilen ÇALIŞMA ! ve OTURMA izni) ile Buraya yerleştim ...
Amerika'da çalışma izni vize ile almak çok çok zordur ... imkansız a yakın .
Öğrenci olarak bile gelseniz size çalışma izni verilmez.
ama bu h2b vizesinde o kadar zor değil . ben buraya 30 kişi ile beraber geldim aramızda yaşı 30 u geçmiş hiç ! ing bilmeyen vardı H2B sayesinde vizesini aldı geldi buraya ...
H2B nedir ?
bu vize toplamı 3 seneye ( bedelli askerlik yapmaya yeticek kadar ) çalışma ve oturma vizesidir !
genelde ABD li insanların yapmadığı işlere alınır çoğunlukla Hotellerde Oda tezimliği ( HouseKeeper ) yada Houseman ( housekeper ın arabasını tazeliyen ) kişinin yaptığı işe alınır.
housekeeper işinde maaş 1000-1200 dolar arası kazanırsınız bide bahşiş i var tabi ... houseman likte öle bişi yok .
şirket bana ingilizce seviyesine göre KASİYERLİK vE GARSONLUK işi bulabilceğini söyledi ...
H2B vizesini almak garanti gibidir ! çünkü bu vizenin şartı size burda iş veren bi sponsor olmasıdır ! bende burda bu sponsor u buldum ... Burdaki çalıştığım şirket kendine çalışcak eleman arıyor ...
vize görüşmesine 150.000 bin dolardan fazla nakit para ve 4 ev tapusu tekne ve arabanın tapusu ile gittim emin olun hiç birine bakmadılar bile ... bunn yanında ingilizce referans mektuplarım vardı onlar dahil hiç birine bakmadılar ... bu sponsor olan şirket in verdiği petition a baktılar okeyledir ... sadece ad soyad benzerliğinden 6 hafta soruşturmaya kaldım ondan sonra gittim ...
petition u olan sıfır ingilizcesi olan buraya 10 kişi geldi benle beraber
kontenjan " 7 " kişidir ! ( buda tanıdık eş dostan sonra boşta kalan )
ücret : 4000 dolar dır .
iş New Jersey de .
bu vizeye kanıt herhalde benden daha iyi kimse olamaz bende son 1.5 senedir bu vize ile Amerikadayım herkes biliyor zati forumdan :)
Nisan da iş başı olucak ! ücretler ocağın 2-3 haftasına kadar en geç yatırılmış olmak zorunda işlemler biraz sürüyor çünkü ( vize filan herşey dahil )
chevy_Boy
18-12-2009, 04:55
bu h2b vizesini aldıgımızda orada ehm çalışıp hemde yüksek eğitim yapabiliyor muyuz? yani buna vakit kalıyor mu? :) abes olduysa kusura bakmayın bu saatlerde uyumadıgımdan beynim gidip gelioyor da :D
iş saatlerini bölmezse istediğin herşeyi yapabilirsin ... h2b vizesi alan biri vize süresi boyunca ABD vatandaşından farksız herşeyen yararlanabilir ... tabi vatandaş olmadığı için okul fiyatları 2 kat olcak bunu unutmayın
chevy_Boy
18-12-2009, 04:59
çok teşekkürler :) benim için uygun olmaz sanırım martta okulla ilişiğim kesilecek burda uğraşıyorum yüksek lisans için ama sanırım bu h2b vizesinin başvuru süreleri o kadar uzun olmaz sanırım. ama 7 kişi için böyle bi imkana vesile olmanız çok güzel ayrıca teşekkürler :)
evet tarihleri yazmayı unutmuşum şimdi güncelledim ...
Nisan da iş başı olucak ! ücretler ocağın 2-3 haftasına kadar en geç yatırılmış olmak zorunda işlemler biraz sürüyor çünkü ( vize filan herşey dahil )
kısacası pek bi zaman yok .. napim benimde elime bu gün geldi bu fırsat :)
chevy_Boy
18-12-2009, 05:08
peki birşey daha sorsam çok konuşmuş olmazsam seneye böyle bir şans olacak mı yani h2b her sene green card gibi başvuru yapılabilen birşey mi?
yok green kart ile alakasız ... ama H2B zor bi vizedir TR de bu işi çok uzun zamandır yapan yerler bile petition veren yer bulamadığı için bu sene yapmadılar ...
yüzde 90 gene olur ama dediğim gibi genelde bu işer ABD lilerin yapmadığı işlerde olur ...
benim burda bulduğum kasiyerlik ve garsonluk işi bulamazsın ... taki garson luk ta çok iyi bahşiş döner abd yi görmüş yaşamış etmiş kişiler bilir .
mesela miami de en son bi yere gittim hesap ın yüzde 9 unu kesinlile bahşiş bırakman lazım fatura ona göre geliyordu düşün ...
chevy_Boy
18-12-2009, 05:20
yok green kart gibi olmadıgını anladım yani başvuru dönemlerinin her yıl olup olmadıgını sormuştum, sanırım her yıl h2b şansı var ama gerekli sponsor bulundugunda gerçekleşen bir olay :)
aslında çok iyi bir imkan ama dediğiniz gibi sağlam bir sponsorla olacak birşey gibi görünüyor. şimdiden bu 7 kişiye bol şans :)
h2b nin normalde yılda 2 defa başvurma hakkı var bi sonbahar bide bahar ... bu 2 tarih de sponsor ayarlaman lazım ona göre gidebilirsin ... onun dışında en kral şirket olsun h2b nin alınma tarihin dışında hiç bi şekilde sana vize alamaz ...
ben walt disney de çalışıyorum abd nin dışardan en çok işçi getiren en büyük şirketi onlar bile bu tarihler dışında eleman alıp getiremiyor ... h2b gelmek istiyorsan onn tarihinide tuturman lazım
chevy_Boy
18-12-2009, 05:26
anladım cevaplar için çok teşekkürler :) iyi sabahlar... dicem de sizin orda sanırım gece :D
Hocam 4000 dolar vergisiz 2500 gibi maaş yapar ABD'de, bu parada ABD'lilerin ABD'de yapmadığı işler için fazladır. Ne gibi işler yapacak gitmeye hevesli arkadaşlar ondan da bahsetmelisin ve hangi şirket adam alıyor? ABD'de kimse babasının oğluna bile böyle para vermez.
turbo&quattro
18-12-2009, 06:08
Hocam 4000 dolar vergisiz 2500 gibi maaş yapar ABD, bu da böyle ABD'lilerin yapmadığı işler için fazladır. Ne gibi işler yapacak gitmeye hevesli arkadaşlar ondan da bahsetmelisin ve hangi şirket adam alıyor? ABD'de kimse babasının oğluna bile böyle para vermez.
4ooo sirkete odenecek para.Kazanilacak para cok daha az ki Amerika;da bu tarz islerde calisarak yasamak/gecinmek cok zor.Belki askerlikten kacis,ingilizce ogrenip az biraz kariyer icin dusunulebilir ama para kazanma,gezme tozma,biriktirme hayali ile geliniliyor ise sonuc simdiden belli HUSRAN.Tavsiyem enine boyuna dusunun hedeflerinizi koyun ortaya ve ona gore hareket edin.Sirf Amerika olsun diye Amerika'ya gelmek aci bir tecrube olabilir.
Edit - size hitaben yazmadim....Genel bir bilgilendirme.
8.000rpm
18-12-2009, 07:18
maaş 1.000-1.200.-$ arasıymış , yanlış anlaşılmasın
bu arada konaklama işinin maliyetini de düşünmek lazım bence...
by_BuRoCk
18-12-2009, 07:56
bu 4000 doları yatırdıgımızda kesin olarak gidiyormuyuz yoksa gitmemem ihitmali varmı(sicilimizde temiz oldugunu varsayarsak)
ayrıca gidildiginde orada konaklama için ne yapılıyor ? çalışılan firmamı karşılıyor ?
bir mesleğiniz varsa bence abd yerine; kanada, avustralya ve yeni zelanda gibi ülkeleri tercih etmek daha mantıklı...
mgnPower
18-12-2009, 08:26
yeni zelanda ve avusturalya icin bana yardimci olsana sonerim kaptani deryam.
güney afrika nasıl capetown bilen varmı
yeni zelanda ve avusturalya icin bana yardimci olsana sonerim kaptani deryam.
valla zamanında ben düşünmüştüm avustralyayı ama sonra vazcaydım.. elçilikten göçmenlik için gerekli dokümanları alıyosun. belli tutarda haraç ta yatırdıktan sonra beklemeye başlıyosun :D :D bazı mesleklerin şansı çok fazla.. öğretmen, uzman doktor, teknisyen, yazılımcı, programcı vs..
mgnPower
18-12-2009, 08:32
ben bir garip eft helpdesk elemaniyim bilisimci yonumuz agir basabilir belki buradan dolayi :) ayrica ona harac degil harc denir :D :D :D
ben bir garip eft helpdesk elemaniyim bilisimci yonumuz agir basabilir belki buradan dolayi :) ayrica ona harac degil harc denir :D :D :D
evet şansın yüksek... yeni zelandaya gitte bizden olabildiğince uzak ol :D :D :hahaha:
amelelik yapmayi seviyorsaniz hic durmayin
mgnPower
18-12-2009, 09:17
evet şansın yüksek... yeni zelandaya gitte bizden olabildiğince uzak ol :D :D :hahaha:
senide yanima aldirmazsam rahat edemem ama yaban ellerinde :)
senide yanima aldirmazsam rahat edemem ama yaban ellerinde :)
aldır valla beraber koyunların yünlerini kırkarık... :D
Serkan.S
18-12-2009, 15:04
Avusturalya'da burda okuduğumuz okullar geçerli değil bilginize.Mühendisi mühendisten saymıyorlar.Orda girip 1 2 sene daha okumak gerekiyor diye biliyorum.
yazık günah, okumuş gençler değil misiniz? niye orda böyle bir işe talim oluyorsunuz?
bu 4000 doları yatırdıgımızda kesin olarak gidiyormuyuz yoksa gitmemem ihitmali varmı(sicilimizde temiz oldugunu varsayarsak)
ayrıca gidildiginde orada konaklama için ne yapılıyor ? çalışılan firmamı karşılıyor ?
vize den red almanız çok düşük bi olasılık tabi olurmuda olur ... ama ilk sayfada ne şartlarda vize alanlar oldugunu söyledim .. petition olduktan sonra iş garanti gibi genede yüzde 5 red şansı vardiyelim ...
konaklama yerleri şuan hazırmış iş yerine yakın bi mesefadeymiş araç a ihtiyacınız olmicakmış
...
bu işe para biriktirmek isterseniz housekeeper ayda en fazla 300 dolar atabilir köşye gerisin harcar edersiniz ...
bu işn para biriktirmeden daha çok bedelli askerlik yapmanıza yarar hemde 3 sene içinde güzel bi ing ye sahip olur zaman zaman tatil de yaprak tüm burayı gezmenize yarar
kimse 3 sene içinde binlerce dolar biriktirip döncem diye hayal kurmasın baştan söylim ... ama yasal hakkınız var işten geldikten sonra bi işte daha çalışırm yapabilirm diyorsanız ozamn farklı olur tabi yoğun bi tempo olur ...
::ZaFeR::
18-12-2009, 19:47
valla zamanında ben düşünmüştüm avustralyayı ama sonra vazcaydım.. elçilikten göçmenlik için gerekli dokümanları alıyosun. belli tutarda haraç ta yatırdıktan sonra beklemeye başlıyosun :D :D bazı mesleklerin şansı çok fazla.. öğretmen, uzman doktor, teknisyen, yazılımcı, programcı vs..
İngilizce öğretmeni olarak şansım nasıl olur acaba ?
İngilizce öğretmeni olarak şansım nasıl olur acaba ?
sıfır olur ama tersini yapabilirsin.. yabancılara türkçe öğretebilirsin.. tahminimce senin bildiğin ingilizce orda yetersiz kalacaktır... :)
turbo&quattro
18-12-2009, 20:00
yazık günah, okumuş gençler değil misiniz? niye orda böyle bir işe talim oluyorsunuz?
nokta olmus.
Yazmıcaktım ama tutamıyorum kendimi ...
@ turbo&quattro - ranthor - jetlag´
şimdi bir kişi Amerikaya gelmek istiyor ... bu kişi Uni de okumamış ingilizcesi'de yok ... türkiye dede kalırsa askerlik derdi var ? nası bir vize önerirsiniz Amerika ya gelmesi için ? ve bu vize çalışma izni vericek hemde 3 seneye kadar uzatılabilcek ?
çok merak ettim ağır baba yorum yapan abiler yazın bakalım bişiler neler yazcaksınız ..
ve vize görüşmesinde masraflarını karşılika herhangi bi düzenli gelir kaynağı sponsor mal varlığı filanda istemiyor !
BEN BURAYA BUNU KİMSEYE SATMAK İÇİN YAZMADIM.
Amerikaya GELMEK İSTEYİP TE GELEMEYEN VARSA DİYE YAZDIM.Çünkü bo forumda sizlerin tahmin edimeyeceği göremediği bir arkadaşlığım var ... Burda emin ol çok arkadaşım var onlardan birine yarar veya onlarında tanıdığına yarıya bilir diye ...
ben burda hospitality şirketi değilim ...
size göre saçmadr çünkü buranın açtığı kapıuyı göremiyorsunuz belli ...
sizin mantığınızla 3 sene böyle kalıncak bu kadar basit kafalısınız yane ...
beyler bu 3 senelik çalışma sayeside insanlar TR de bedelli askerlik yapabilir...
bu 3 sene içerisinde adam gibi ingilizce öğrenebilir ...
bu 3 sene içerisinde amerikada görmedik yer bırakmaz ...
bu 3 seneden sonra burayı öğrenir eder ondan sonra ister 2 yıllık okul okur ( fiyatları makul 5-6 bin dolar bişi ) ister 4 senelik okur kendini geliştirir ... buraya gelen çoğu ögrenci iş bulamadığı içn burayı bilmediği için çok zorluk çekiyor kendi çopu arkadaşım ist e geri döndü ... ama 3 sene burda yaşayıp tecrübe edinen kişi her türlü tutunur
isterse meslek kurslarına gider ondan sonra gittiği kursa göre kalmaya devam eder .
KISACA BU 3 SENE SADECE BURAYA GELMEK İÇİN BİR ADIM .. BU ADIMI ATARKENDE ASKERLİK SORUN UNDAN KURTULUP İNGİLİZCE ÖĞRENİYORSUNUZ.
Amerikada Sadece Dil kursu ! öğrenci oalrak buaya gelin 1 sene dil kursunda okuyun ( Bu arada çalışma izniniz yok öğrenciler çalışamıyor ... Kaça mal oluyor biliyormusnuz ? )
bu arada kontenjandan 3 kişilik yer kaldı.
biraz " apache meetin" diye konuları abi aratın ilk olanları nerde yapılmış kimler yapmış nası olmuş ... biraz daha bilgi sahibi olursunuz burayı daha iyi tanırsınız .
burdan da bakın :
http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=23620774330&ref=ts
group un grup resmine bi bakın nerde çekilmiş ... ilk çekilen fotolar nerde ne zaman çekilmiş ... belkide 3 ünüzde yoktunuz bu forumda bu arkadaşlıklar varken ... işte bu yüzden açtım bu konuyu ... bu arakdaşlardan birine veya tanıdığıan yardımcı labilir diye ...
bu konunn burda açılmasını sebep i beni burda herkes tanır kimseye güven verme derdim yok bilen bilir ...
ve sorumu tekrarlıyorum baba abiler ...
biri abd ye gelmek istiyor ! ama ingilizcesi yok ! parası yok ! sponsor u yok ! unide okumamış ...
hadi bu adama ÇALIŞMA izni ile bi vize alim bakim hangi vizeyi alcaksınız çok merak ediyorum ne yazcaksınız...
şiddetle cvp istiyorum.
turbo&quattro
18-12-2009, 21:05
4ooo sirkete odenecek para.Kazanilacak para cok daha az ki Amerika;da bu tarz islerde calisarak yasamak/gecinmek cok zor.Belki askerlikten kacis,ingilizce ogrenip az biraz kariyer icin dusunulebilir ama para kazanma,gezme tozma,biriktirme hayali ile geliniliyor ise sonuc simdiden belli HUSRAN.Tavsiyem enine boyuna dusunun hedeflerinizi koyun ortaya ve ona gore hareket edin.Sirf Amerika olsun diye Amerika'ya gelmek aci bir tecrube olabilir.
Edit - size hitaben yazmadim....Genel bir bilgilendirme.
şimdi bir kişi Amerikaya gelmek istiyor ... bu kişi Uni de okumamış ingilizcesi'de yok ... türkiye dede kalırsa askerlik derdi var ? nası bir vize önerirsiniz Amerika ya gelmesi için ? ve bu vize çalışma izni vericek hemde 3 seneye kadar uzatılabilcek ?
çok merak ettim ağır baba yorum yapan abiler yazın bakalım bişiler neler yazcaksınız ..
ve vize görüşmesinde masraflarını karşılika herhangi bi düzenli gelir kaynağı sponsor mal varlığı filanda istemiyor !
Amerikaya GELMEK İSTEYİP TE GELEMEYEN VARSA DİYE YAZDIM.Çünkü bo forumda sizlerin tahmin edimeyeceği göremediği bir arkadaşlığım var ... Burda emin ol çok arkadaşım var onlardan birine yarar veya onlarında tanıdığına yarıya bilir diye ...
beyler bu 3 senelik çalışma sayeside insanlar TR de bedelli askerlik yapabilir...
bu 3 seneden sonra burayı öğrenir eder ondan sonra ister 2 yıllık okul okur ( fiyatları makul 5-6 bin dolar bişi ) ister 4 senelik okur kendini geliştirir ... buraya gelen çoğu ögrenci iş bulamadığı içn burayı bilmediği için çok zorluk çekiyor kendi çopu arkadaşım ist e geri döndü ... ama 3 sene burda yaşayıp tecrübe edinen kişi her türlü tutunur
isterse meslek kurslarına gider ondan sonra gittiği kursa göre kalmaya devam eder .
KISACA BU 3 SENE SADECE BURAYA GELMEK İÇİN BİR ADIM .. BU ADIMI ATARKENDE ASKERLİK SORUN UNDAN KURTULUP İNGİLİZCE ÖĞRENİYORSUNUZ.
Amerikada Sadece Dil kursu ! öğrenci oalrak buaya gelin 1 sene dil kursunda okuyun ( Bu arada çalışma izniniz yok öğrenciler çalışamıyor ... Kaça mal oluyor biliyormusnuz ? )
biraz " apache meetin" diye konuları abi aratın ilk olanları nerde yapılmış kimler yapmış nası olmuş ... biraz daha bilgi sahibi olursunuz burayı daha iyi tanırsınız .
burdan da bakın :
http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=23620774330&ref=ts
group un grup resmine bi bakın nerde çekilmiş ... ilk çekilen fotolar nerde ne zaman çekilmiş ... belkide 3 ünüzde yoktunuz bu forumda bu arkadaşlıklar varken ... işte bu yüzden açtım bu konuyu ... bu arakdaşlardan birine veya tanıdığıan yardımcı labilir diye ...
bu konunn burda açılmasını sebep i beni burda herkes tanır kimseye güven verme derdim yok bilen bilir ...
ve sorumu tekrarlıyorum baba abiler ...
biri abd ye gelmek istiyor ! ama ingilizcesi yok ! parası yok ! sponsor u yok ! unide okumamış ...
hadi bu adama ÇALIŞMA izni ile bi vize alim bakim hangi vizeyi alcaksınız çok merak ediyorum ne yazcaksınız...
şiddetle cvp istiyorum.
Neden bu kadar costun anlayamadim....Bak yukarida ne yazmisim?
Ayrica iddaa ediyorum yukarida saydigin herhangibir isle tum Amerika dolasilamaz ve insani sartlarda yasanamaz.
Ayrica sorunun cevabi J1 olsun......
eriador sen haklısın kardeşim.. milletin karnı tok sırtı pek klavyeden yazması kolay oluyo.. tr'de adam gibi maaşlı iş mi var? vasıfsız insanlar için... 400-500 e adam çalıştırıyorlar.. en azından ydışında amelelik bile yapsa yabancı dil öğrenir tr'ye geldiğinde işine yarar.. öbür türlü artık herkes en az lise mezunu oluyor.. eğitim kalitesi düştü işsizlik had safhada...
dediğim gibi ben bi hospitality şirketi filan değilim ...
işin ticaretinde olsam mevzun forumda filan yazarım ...
sadece ama sadece tanıdık birilerinin işine yarasın diye buraya yazdım saydığım şartlarda gerçekten çok iyi bir fırsat.
turbo&quattro
18-12-2009, 21:09
dediğim gibi ben bi hospitality şirketi filan değilim ...
işin ticaretinde olsam mevzun forumda filan yazarım ...
sadece ama sadece tanıdık birilerinin işine yarasın diye buraya yazdım saydığım şartlarda gerçekten çok iyi bir fırsat.
Herkese yardimci olma fikrinde hemfikiriz zaten sorun yok.Ama biraz daha gercekci olmak lazim degil mi?
Vaad edilen isler belli,kazanilacak paralar belli ve bunlar dogrultusunda surulecek bir hayat belli...Yukarida dedigim gibi hersey amaclar dogrultusunda.Eger askerlik,ingilizce ve Amerika tecrubesi icin dusunulebilir tabiki ama Amerika;ya gideyimde ne sartlarda olursa olsun mantiginda olmak yanlistanda ote birsey.
türkiyede ameleye verilen maaşı sölermısın bana yada kac sefer çalıstın inşaata harç kardın sıva yaptın kac sefer tugla tasıdın el arabasıyla ?????? pekı bunları yaptın dıyelım ne aldın gunluk yövmıye 20 ytl naptın sabahdan aksama kadar mala salladın kazmayla calısdın 20 ytl ıcınmıydı ? veya sunu yapalım işe girdin diyelım vasıfsız olarak ne maas alıcaksın sabahdan aksama kadar kosturup patronun kahrını cekıp 500 lıra bılemedın 550 alıcaksın sıgortan olucakmı hayır değerin ne kocaman bır hıç ulkemzıde emege verılen saygıyı goruyoruz aldgın hakkıda goruyoruz.
bence oraya gıdıp hıc deılse dıl bakımından kendını yetıstırme gayretın olur bısıyler yaparsın cabalarsın ama suan ıcın ulkemezde neyın cabasını gosterceksın iş yonunden karnını doyurmaya bak nedemıs 1000 1200 usd demıs alıcaksın tr de hangı amele aylık 1500 ytl alıyor ?
ülkede gecenlerde kadrolu ögretmen vs alım secım yerlsımı oldu okumus adam onlar degılmı bınlerce kısıyı egıtıp hayata hazırlıyan adamlar onlar degılmı kac tanesı alındı ıse kac tanesıne kadro verıldı ve kac tanesı acıkda kaldı okudular demı bosda kalmak ıcın ???? yazmak o kadar kolaykı işçi bulma kurumu acıklamıs ıstatıslıklerde ıssızlık oranı bılmem kac dıe yuzde 11 artıs saglanmıs işsizlıkde ?? sımdı memleket öle bı haldeyken işciye verılen maas ortadayken iş bulmak aslanın bırak agzındayı bagırsagındayken sence hangısı mantıklı
Kaan tesekkürler kardesim bilgilendirme icin, umarım sevdigimiz birkac arkadasın isine yarar ;)
Amerikada amelelik falan diyorsunuz da orda cöp toplasanız, benzinlikte vs calıssanız burada neredeyse müdür konumunda insanların aldıgı maasları alıyorsunuz.
Hem dil ögrenmek icin, hem yurtdısı tecrübesi yasamak, hem de kendini gelistirmek icin güzel bir fırsat ;)
Amerikayı ve yapılacak isleri kücümsüyorsunuz da sizin Amerikada ne isiniz var bunu da anlamadım?
Okumaya mı gittin, sen paranla oku bırak o adamlar da calısmaya gitsin, gerekirse amelelik yapsın, onlara batmaz bu, sıkıntı yapmazlar eminim...
artı çalışmanın nesi ayıp? amelilikte yapılır, doktorlukta yapılır.. yeterki emek verilsin.. emek küçümsenemez...
turbo&quattro
18-12-2009, 21:22
[QUOTE=kop42;1036207]türkiyede ameleye verilen maaşı sölermısın bana yada kac sefer çalıstın inşaata harç kardın sıva yaptın kac sefer tugla tasıdın el arabasıyla ?????? pekı bunları yaptın dıyelım ne aldın gunluk yövmıye 20 ytl naptın sabahdan aksama kadar mala salladın kazmayla calısdın 20 ytl ıcınmıydı ? veya sunu yapalım işe girdin diyelım vasıfsız olarak ne maas alıcaksın sabahdan aksama kadar kosturup patronun kahrını cekıp 500 lıra bılemedın 550 alıcaksın sıgortan olucakmı hayır değerin ne kocaman bır hıç ulkemzıde emege verılen saygıyı goruyoruz aldgın hakkıda goruyoruz.
bence oraya gıdıp hıc deılse dıl bakımından kendını yetıstırme gayretın olur bısıyler yaparsın cabalarsın ama suan ıcın ulkemezde neyın cabasını gosterceksın iş yonunden karnını doyurmaya bak nedemıs 1000 1200 usd demıs alıcaksın tr de hangı amele aylık 1500 ytl alıyor ?
/QUOTE]
Arkadasin hangi mantikla yazdigini cok iyi biliyorum ve Onun adina ben cevap vereyim....1200 dolar burada hicbirsey demek.Evet Tr de iyi para olabilir ama burada ev kirana,faturalarina belkide karin tokluguna anca yeter...Yeterince acik sanirim.
Ameleligin bile sistematik bir duzeni var. En vasifsiz islerin bile. Neden biliyormusunuz? Cunku insana saygi ve deger verme gibi TR'de olmayan bir sey var. O yuzden kimse sizi yaptiginiz isle kolay kolay kucumsemez. Ayrica, copculer 2800+ maas aliyor bunu da dip not dusmek isterim. Cunku aldiklari copleri ozenle ayiriyor adamlar geri donusumlu ve donusumsuz olarak. Copculuk diyip de gecmiyorlar. Daha uzar gider bu orneklerim...
2 kere 2 nasil dort ederse, dil de yerinde ogrenilir. Buraya gelen de bunlarin rahmetine kavusmak icin zahmetini biraz cekecektir. Abartilacak bir durum yok bence.
Arkadasin hangi mantikla yazdigini cok iyi biliyorum ve Onun adina ben cevap vereyim....1200 dolar burada hicbirsey demek.Evet Tr de iyi para olabilir ama burada ev kirana,faturalarina belkide karin tokluguna anca yeter...Yeterince acik sanirim.
1200 usd orda hıc bırsey olabılır ama sana evın kırasını tek basına öde demıyorlar bellı grup sekıllıerınde ev kıralıyabılırsın masraflarını bölusebılırsın bu tarz ımkanlarda var orda işi yokusa surdukden sonra ucak kazası bıle cıkar amerıkaya gıderken ;)
Ameleligin bile sistematik bir duzeni var. En vasifsiz islerin bile. Neden biliyormusunuz? Cunku insana saygi ve deger verme gibi TR'de olmayan bir sey var. O yuzden kimse sizi yaptiginiz isle kolay kolay kucumsemez. Ayrica, copculer 2800+ maas aliyor bunu da dip not dusmek isterim. Cunku aldiklari copleri ozenle ayiriyor adamlar geri donusumlu ve donusumsuz olarak. Copculuk diyip de gecmiyorlar. Daha uzar gider bu orneklerim...
2 kere 2 nasil dort ederse, dil de yerinde ogrenilir. Buraya gelen de bunlarin rahmetine kavusmak icin zahmetini biraz cekecektir. Abartilacak bir durum yok bence.
:icon_tup::icon_tup:
yaa neden laf yapıyorsunuz kı kaan cok guzel bır sey paylasmıs anlatmıs ısteyen varmı dıye nasıl yapılır ve neler yapabılırsınız dıye tesekkur edecegınıze laf yapıyorsunuz ılgınc
turbo&quattro
18-12-2009, 21:28
1200 usd orda hıc bırsey olabılır ama sana evın kırasını tek basına öde demıyorlar bellı grup sekıllıerınde ev kıralıyabılırsın masraflarını bölusebılırsın bu tarz ımkanlarda var orda işi yokusa surdukden sonra ucak kazası bıle cıkar amerıkaya gıderken ;)
Isin yokusa fln suruldugu yok...Ben sadece insani sartlarda yasamaktan bahsediyorum..Yoksa gider 10 kisiyle ayni odada da yasarsin ki orneklerini cok gordum...
yaa neden laf yapıyorsunuz kı kaan cok guzel bır sey paylasmıs anlatmıs ısteyen varmı dıye nasıl yapılır ve neler yapabılırsınız dıye tesekkur edecegınıze laf yapıyorsunuz ılgınc
katılıyorum sana :icon_tup:
ama demeden edemıycegım aramızda okumus ınsanlar varya bı eli yagda bı eli balda olanlar varya onun ıcın kucumsendı konu;)
turbo&quattro
18-12-2009, 21:32
Bu arada boyle bir konu ile dusunenlere yardimci olmaya calistigi icin Kaan'a birsey diyen yok...Sadece nelerle karsilasacaginizi tecrubelerim(iz) dahilinde paylasmaya calisiyoruz.Hersey TR'den gorundugu gibi toz pembe degil Amerika;da.Anlatilmak istenen ozetle bu.
türkiyede durumlar daha beter.. amerikadan görüldüğü gibi toz pembe değil :)
Bu arada boyle bir konu ile dusunenlere yardimci olmaya calistigi icin Kaan'a birsey diyen yok...Sadece nelerle karsilasacaginizi tecrubelerim(iz) dahilinde paylasmaya calisiyoruz.Hersey TR'den gorundugu gibi toz pembe degil Amerika;da.Anlatilmak istenen ozetle bu.
hersey ana karnında ogrenılmıyor toz pembe degıl dostum benım babam ıscı gıtmıs isvicreye fabrıkalarda calısmıs ben dogmusum vatandası olmusum ve babam emeklı olmuss tamam sartlar zordur ona hem fıkırım ama ınsanların elıne boyle sanslar kac kere gelıyor veye gelır paylasmıs anlatmıs kaan bılgılendırmıs ısteyen varsa yapmaya calısır bızımde anlatmak ıstedıgımız ooo
orda 1200 dolara ev kira fatura karın tokluğuna yeter demişsiniz de TR'de 500-550 tl ile bunları yapabilcekmisiniz bi düşünün isterseniz, anca ev kirası ve fatura ödersiniz, o da köhne semtlerde, yani kıyıda köşede kalmış vasıfsız çöplüğün içinde yaşarsınız AÇ olarak.
şimdi yazdıklarınızı tekrar gözden geçirin lütfen.
kaan umarım yardımı dokunur aramızda böyle birşeye düşüncesi, ihtiyacı olan arkadaşlar varsa. ki çok isterim kardeşim..
turbo&quattro
18-12-2009, 21:48
orda 1200 dolara ev kira fatura karın tokluğuna yeter demişsiniz de TR'de 500-550 tl ile bunları yapabilcekmisiniz bi düşünün isterseniz, anca ev kirası ve fatura ödersiniz, o da köhne semtlerde, yani kıyıda köşede kalmış vasıfsız çöplüğün içinde yaşarsınız AÇ olarak.
şimdi yazdıklarınızı tekrar gözden geçirin lütfen.
kaan umarım yardımı dokunur aramızda böyle birşeye düşüncesi, ihtiyacı olan arkadaşlar varsa. ki çok isterim kardeşim..
Ben yazdiklarimi gozden geciriyorum rahat ol....
Anlatilmak isteneni hala anlayamamissin..Istersen tum yazdiklarimi bastan oku...Tr ilgilendirmiyor beni oradaki sartlardan bahsetmiyorum ki TR-ABD kiyaslamasi bu konu icinde yanlis.
3 senedir buradayim ben ve bu 3 sende cok zorluklar cektim, acta kaldim..Tecrubelerim bu para Amerika'da yetersiz diyor,insani sartlarda yasanmaz diyor,para biriktiremez gezip tozamazsiniz diyor..Amerika'nin tadini cikaramazsiniz diyor...Yineliyorum ingilizce icin,askerlik icin,is tecrubesi ve farkli bir kultur ogrenmek icin tabiki mantikli ama giderim pasa pasa yasarim diyorsaniz eger Amerika'ya gelme fikrini bir degil bin kez dusunun...
ev kirasına gelince planımız 3 - 3 yerleştirmek ...
elektrik dahil tahmini kişi başı ayda 400 ödücekler ...
8 dolar kazandığını düşünelim günde 8 saaat 64 dolar yapar haftada 320 dolar bunn 45 doları vergiler desek kişinn eline 275 dolar kalıcak ...
275 x 4 ?= 1200 dolar para ...
400 kiraya gitse 800 dolar cebine kalıcak ...
amerikada YEMEK - İÇKİ parası TR nin yarı fiyatlarda olduğunu düşünürsek ...
benzin filan fiyatını söylemeye gerek yok yarın bi gün araba alırlarsa ...
o kadar da korkubnç bir yaşam beklemiyor bakın ben burda 13-14 ay oldu ...
arabamıda aldım 3 şehir gezdm ( new york a 2 defa gittim ) evime eşya filan döşedim .. aynı bu şartlarla gelerek ...
ama giderim pasa pasa yasarim diyorsaniz eger Amerika'ya gelme fikrini bir degil bin kez dusunun...
bunu diyen kimse yokki zaten burada.. adam türkiyede işsiz, bulacağı işlerde de alacağı para belli, çok düşük.. ne yapsın bu adam? y.dışında en azından emeğe değer verilir diyerek gidiyorlar...
Boost Up
18-12-2009, 21:51
8 dolar kazandığını düşünelim günde 8 saaat 64 dolar yapar haftada 320 dolar bunn 45 doları vergiler desek kişinn eline 275 dolar kalıcak ...
o kadar da korkubnç bir yaşam beklemiyor bakın ben burda 13-14 ay oldu ...
arabamıda aldım 3 şehir gezdm evime eşya filan döşedim .. aynı bu şartlarla gelerek ...
Abi merakımı mazur gör, ne iş yapıyorsun acaba:)
ben ilk geldiğimde housekeeper dım ... şuan ise deepcleaner ım daha temiz basit bi iş.
yazmayı unutmuşım aldıgınız maaş ın yanında bide bahşiş alcaksınız amerikada bahşiş kültürü hiç de kötü değildir ...
günde 5 doalr çıksa 21 iş günnde 105 dolar yapar ...
bu normal statü bie işler yoğun olnca haftada 6 bağzen 7 gün çalıştığınız olucak ( isterseniz de çalışmasınız ! ) ozamn gelir daha da artıcak ...
ekstra günlerde saatlik ücreti 12 dolar ... yane 12 x 8 günde 96 dolar demek ...
Suan aldigm para yol dahil 1 milyar civarnda butun gun bişyler satmaya calişiorm acaip insanlara bzn 2gb flash beellek satana kdr sinir krizi duruma geliorm.Üni terkim ya gidip 15ay yapicam askerligi
yada 4sene acik ogretim kasicam bi şekilde bitse bile elimde bi hiçle 6ay askerlk yapip geri doncem
Acikcasi bnm sartlarmda 3yil yurt dişi cok mantkli hem gelecekte iş kariyerimde ii kotu bi eklenti olur-ing gelişimi-bedelli askerlik
Bu yaşimda gitmiycegmde 50yaşindami gidicem hem :D
Daha oncede Yurt dişi ile ilgili bi konu acmiştm.Egerki durumum el verip yetişebilrsem giderm.1 arkdasmla beraber.hafta içi ailelerler fln gorusuruz durumu sanirim.bakalm kismet.
Kaanada burda tesekkur ediorm.
Anlatilmak isteneni hala anlayamamissin..Istersen tum yazdiklarimi bastan oku...Tr ilgilendirmiyor beni oradaki sartlardan bahsetmiyorum ki TR-ABD kiyaslamasi bu konu icinde yanlis.
3 senedir buradayim ben ve bu 3 sende cok zorluklar cektim, acta kaldim..Tecrubelerim bu para Amerika'da yetersiz diyor,insani sartlarda yasanmaz diyor,para biriktiremez gezip tozamazsiniz diyor..Amerika'nin tadini cikaramazsiniz diyor...Yineliyorum ingilizce icin,askerlik icin,is tecrubesi ve farkli bir kultur ogrenmek icin tabiki mantikli ama giderim pasa pasa yasarim diyorsaniz eger Amerika'ya gelme fikrini bir degil bin kez dusunun...
büyüksün diye saygılı bi şekilde yazdım ama kusura bakma artık -siz den -sen e dönüyorum, ben zaten rahatım çokşükür sıkıntım yok annem-babam öğretmen tek çocuğum aylık belli bi miktar yolluyolar kalanıyla herkes hayatını yaşıyor bizde ;) yaş olarak küçük olabilirim ama saygısızlık etmezsen sevinirim rahat ol vs gibi hitaplarla.
TR-ABD kıyaslamasını geçinilebilirlik, iş bulunabilirlik olarak kıyaslıyoruz burda zaten iki ülkeninde şartları belli;) Herhangi vasıf sahibi (üni mezunu olmayan, yabancı dili vs olmayan) insanların TR'de yapacağı işlerde taş çatlasa alacağı para denildiği gibi 500-550 tl dedik, abd'de ise 1200dolar civarı dedik. Ben tüm yazılanları konu açıldığından beri okuyorum zaten rahat olması gerek varsa sensin ! TR'de kazandığın parayla da burda aç kalıcaksın ülkenin tadını çıkaramıcaksın gezip tozamıcaksın, yapabilceksen söyle?
ABD'de öğrenilecek dil TR'de insana çok şey katar, CW de ABD'de yaşanmış-çalışılmış olması çok şey katar, 3 yıl ABD sonrası TR de hayat şartların bi anda ABD ye gitmeden önceki halinin 2 katına çıkar en kötü ihtimalle. Amelelik için bile nerdeyse ingilizce isticekler şuan ülkemizde.
biz papayi yeni gine de yaşamıyoruz
turbo&quattro
18-12-2009, 22:00
büyüksün diye saygılı bi şekilde yazdım ama kusura bakma artık -siz den -sen e dönüyorum, ben zaten rahatım çokşükür sıkıntım yok annem-babam öğretmen tek çocuğum aylık belli bi miktar yolluyolar kalanıyla herkes hayatını yaşıyor bizde ;) yaş olarak küçük olabilirim ama saygısızlık etmezsen sevinirim rahat ol vs gibi hitaplarla.
TR-ABD kıyaslamasını geçinilebilirlik, iş bulunabilirlik olarak kıyaslıyoruz burda zaten iki ülkeninde şartları belli;) Herhangi vasıf sahibi (üni mezunu olmayan, yabancı dili vs olmayan) insanların TR'de yapacağı işlerde taş çatlasa alacağı para denildiği gibi 500-550 tl dedik, abd'de ise 1200dolar civarı dedik. Ben tüm yazılanları konu açıldığından beri okuyorum zaten rahat olması gerek varsa sensin ! TR'de kazandığın parayla da burda aç kalıcaksın ülkenin tadını çıkaramıcaksın gezip tozamıcaksın, yapabilceksen söyle?
ABD'de öğrenilecek dil TR'de insana çok şey katar, CW de ABD'de yaşanmış-çalışılmış olması çok şey katar, 3 yıl ABD sonrası TR de hayat şartların bi anda ABD ye gitmeden önceki halinin 2 katına çıkar en kötü ihtimalle. Amelelik için bile nerdeyse ingilizce isticekler şuan ülkemizde.
Neyse yazmayi birakiyorum..Anlatilmak istenen cok basit.Yazilanlardan birseyler almak isteyen alir almak istemeyen almaz.
Vtec-SEDAN
18-12-2009, 22:01
3 senedir buradayim ben ve bu 3 sende cok zorluklar cektim, acta kaldim..
sadece merak ettiğim için soruyorum; profilinde yazan Otomobil: Nissan 350z roadster & audi a4 1.8 t&q & Toyota camry 2.2 araçları 3 sene içinde çalışarak mı aldın yoksa aile desteği alarak mı ?
turbo&quattro
18-12-2009, 22:01
Bu arada Oytun ile birlikte birkac hafta sonra insallah yanindayiz Kaan.
o kadar da korkubnç bir yaşam beklemiyor bakın ben burda 13-14 ay oldu ... usd al
arabamıda aldım 3 şehir gezdm ( new york a 2 defa gittim ) evime eşya filan döşedim .. aynı bu şartlarla gelerek ...
Aynı şartlarda (ortalama saati 8 usd) Work & travel düşünüyorum yazın 4 ay için.
Siz tecrübeli birisi olarak bir fikriniz var mı acaba ?
Amaç tabiki para biriktirip dönmek değil ama zarar edip dönmek de iyi olmaz.
Hatta overtime yapanlar %50 daha fazla kazanabiliyormuş.
Yine bahsettiğiniz gibi garsonluk yada otelde görevli oalrak.
( Bu arada ingilizcem iyi düzeyde . + öğrenciyim )
turbo&quattro
18-12-2009, 22:03
sadece merak ettiğim için soruyorum; profilinde yazan Otomobil: Nissan 350z roadster & audi a4 1.8 t&q & Toyota camry 2.2 araçları 3 sene içinde çalışarak mı aldın yoksa aile desteği alarak mı ?
Babam isci emeklisi aldigi maas 800tl...Onlara destek oluyorum,yegenimi okula gonderiyorum ayrica buradaki masraflarim vs..Ne yaptiysam kendim yaptim ve ailemden 18yasimdan sonra 1tl bile almadim...
Babam isci emeklisi aldigi maas 800tl...Onlara destek oluyorum,yegenimi okula gonderiyorum ayrica buradaki masraflarim vs..Anlayacagin ailemden 18yasimdan sonra 1tl bile almadim...
3 senede güzel zorluklarmıs bunlar çekmeye razıyım ;)
Babam isci emeklisi aldigi maas 800tl...Onlara destek oluyorum,yegenimi okula gonderiyorum ayrica buradaki masraflarim vs..Anlayacagin ailemden 18yasimdan sonra 1tl bile almadim...
3 senede aç kaldığın günler olduğunu söylemiştin, bunlara göre MAŞALLAH iyi almışsın, Allah daha çok nasip etsin ;);)
+ kop42 :icon_tup:
3 senede aç kaldığın günler olduğunu söylemiştin, bunlara göre MAŞALLAH iyi almışsın, Allah daha çok nasip etsin ;);)
+ kop42 :icon_tup:
+1907 allah daha cok nasıp etsın saygı ve sevgılerımızle
Aynı şartlarda (ortalama saati 8 usd) Work & travel düşünüyorum yazın 4 ay için.
Siz tecrübeli birisi olarak bir fikriniz var mı acaba ?
Amaç tabiki para biriktirip dönmek değil ama zarar edip dönmek de iyi olmaz.
Hatta overtime yapanlar %50 daha fazla kazanabiliyormuş.
Yine bahsettiğiniz gibi garsonluk yada otelde görevli oalrak.
( Bu arada ingilizcem iyi düzeyde . + öğrenciyim )
overtime la ilgili msg ları sonraki post ta yazdım şimdi konu çok canlı oldugu içn hızlı yazıyorum unutyorum bağzen ...
öncelikle geliceğiniz yer çok önemli ...
mesele ben Florida da Orlando da yaşıyorum burayı tavsiye ederim ...
niye Orlando ?
Orlando yazlık bi mekan ... burda kiralar yaşam filan çoğu eyaletten ucuzz ...
benm kendi evim universal studyoları gibi bi yerin hemen yanında 2 odalı eşyalı kiraladık ayda 850 dolar ...
new york da öğrenci olan bi arkım odann kirasına sadece veriyor o parayı .. bizse burda kendi evimiz ...
work&travel cılar genelde iş bittikten sonraki 15 gün ünde geziyorlar iş varken fazla dolaşamıyorlar günlük gidilebilcek yerlere gidiyorlar ...
buraya gelirsen arabayla 3 saat 15 da miami gibi bi yere gidebilirsin orayıda görürsün ...
dönüşler zaten new york veya chicago üstünden ...
NY üzerindne bilet alırısn gitmene son 3-4 kala oraya geçersin orayıda görürsün ordan da TR ye geri dönersin sana tavsiyem bu olur ...
turbo&quattro
18-12-2009, 22:08
Konu birden ben odakli oldu....Allah hepimiz icin en iyisini daha fazlasini versin diyorum ve cikiyorum..Iyi geceler herkese.
Milletin parasını pulunu bırakalım beyler ayıp böyler şeyler. 1 yıl calısıp kazandığımı bir günde bitirenler var herkese kolay gelir bazı şeyler. Söylemek atıp tutmak cok daha basittir. Birşeyler elde etmek istiyorsan emek verirsin. 3 yıl ac yatarsın 4. yıl 7 sülaleni doyurucak birikime sahip olursun. Gencken verdiğin emeğin karsılığını zamanı gelince alıcaksın elidorum gitmiş paşalar gibi yasadıklarını tecrübelerini paylasmıs ne var bunda büyütülücek. Herkes el bebek gül bebek yetişmiyor
oralarda ucuzdur arabalar ..
Yaşamadan fikir üretilmesine karşıyım ...
Yaşayan ve deneyimlerini bizlerle paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
Ben yazıp moralinizi bozmıyım usa ile ilgili ...
Gidin 2-3 ay görün ondan sonra yaşamınızı kaydırın ...
Aksi halde gidip hayal kırıklığı ile ülkesine dönen gene sizler olursunuz ...
Bazı insana kolay gelir bazısına zor kimsenin kötü niyeti yok forumda Usa kimsenin malıda değil ...
Ben kendi adıma TÜRKİYE diyorum .
Bu ülkede yaşamayı seviyorum.
Hem Kaandan hem Yusuftan çok daha rahat benim için usa ordaki yaşam vs. ancak Allah zorunluluk vermedikçe burada yaşamak gibisi yok ...
Vtec-SEDAN
18-12-2009, 22:11
oralarda ucuzdur arabalar ..
karnımı doyuramadım aç yattım hiçbirşeye yetmez gelmeyin diyor adam sen ucuz arabadan bahsediyorsun :)
Yaşamadan fikir üretilmesine karşıyım ...
Yaşayan ve deneyimlerini bizlerle paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
Ben yazıp moralinizi bozmıyım usa ile ilgili ...
Gidin 2-3 ay görün ondan sonra yaşamınızı kaydırın ...
Aksi halde gidip hayal kırıklığı ile ülkesine dönen gene sizler olursunuz ...
Bazı insana kolay gelir bazısına zor kimsenin kötü niyeti yok forumda Usa kimsenin malıda değil ...
Ben kendi adıma TÜRKİYE diyorum .
Bu ülkede yaşamayı seviyorum.
Hem Kaandan hem Yusuftan çok daha rahat benim için usa ordaki yaşam vs. ancak Allah zorunluluk vermedikçe burada yaşamak gibisi yok ...
Bidaha araba almaya gelirsek öpim seni hatırlat :D
Bidaha araba almaya gelirsek öpim seni hatırlat :D
hhhhhhhhhueuheuhe :D beklerim :D
karnımı doyuramadım aç yattım hiçbirşeye yetmez gelmeyin diyor adam sen ucuz arabadan bahsediyorsun :)
araba ucuzdurda lahmacun, adana, mersin tantuni pahalı olabilir :D
kendin pişir kendin ye yaparız :D
ucuz değil gerçektende :D
ucuz değil gerçektende :D
Adana limanından gemiyle gönderirlerse kutusu kaca gider adananın acaba :soru:
Adana limanından gemiyle gönderirlerse kutusu kaca gider adananın acaba :soru:
yapmaya yapıyolar herşey var ordada ny için sölüyorum en azından ama ne biliyim ya tat yok farklı gelio işte ;)
Türk malborosunu bile özlüyo insan tiryaki olarak :D
efes ide özlüyor :D neyseki türk restorantları saolun bu konuda yardımcı oluyorlar :D
efes ide özlüyor :D neyseki türk restorantları saolun bu konuda yardımcı oluyorlar :D
geçiriyolarmı len :D
6lı box nekadar kıyas et smirnoff ice 6lı ile fiyatını :D
geçiriyolarmı len :D
6lı box nekadar kıyas et smirnoff ice 6lı ile fiyatını :D
türk türk ü ... şişesine 5 dolar istiyor insafsızlar ya ...
Vtec-SEDAN
18-12-2009, 22:24
efesse koy sepete :D
100 dolar isteseler yine icersin sen :D
yavuz364
18-12-2009, 22:25
birçok yazılanı okudum, ama sonlara doğru çok uzun olduğu için okuyamadım ama ben de bir yorum yapmak istedim :)
bütün arkadaşların yazdığı yorumlar doğru... aradaki anlaşılazlığın sebebi iste bence tamamen, kişisel fark ve yaşam yeri farkı..
mesela ben $1500 maaş ile 2.5 ay yaşadım, üstüne kalan para ile araba aldım, birsürü yol yaptım, aklınıza gelebilcek herşeyi aldım :D inanılmaz eğlendim... minnesota eyaletinin ufak bir köyünde olduğum için para kazanmak çok kolaydı ve kalıcak yerler de çok ucuzdu...
ancak başka bazı eyaletlerde inanılmaz zor yaşam şartlarını da gördüğüm için kesinlikle gidiceğiniz yerin çok önemli olduğunu söylemek istiyorm...
mesela newyork tan uzak durun :D
arabanız varsa michigan dan uzak durun ;) devamlı ceza yazıyorlar..
tavsiye olarak kuzeye gidin ve ufak köylere giderseniz, rahat, sakin bir hayat yaşarsınız ve köy die imkansızlıklar içinde yaşamazsınız :) kuzeydeki köyler bile çok gelişmiş..
Fena geçiriyolarmış la :D
6lı heineken de 6-7 dolar falandır :D
efesse koy sepete :D
100 dolar isteseler yine icersin sen :D
hueuhhuehue hepsine en içten dileklerimle katılıyorum :D
muhahaha bende katılıyorm :D huylu huyundan vazgecmezmiş ... :D
sportinger
18-12-2009, 22:28
şirket kuranlar için bilgin varmı; yani 100 150 bin dolar sermaye ile yabancıda yabancıya şirket kurulabiliyomu.
şirket için pek bi bilgim yok malesef onn da bir den fazla vizesi var kuralları karışık
Yusuf O Oytuna söle 1010220 ile başlayıp numaramı cevirsin arıyorum telefonu kapalı :D
öküz herif nette değil aynı yerde değilmisiniz olm siz :D
Eray Yümsel
18-12-2009, 22:32
olum geçen benı amerikadan biri arayıp işletti oytun olmasın lan jeton yeni düştübak
olum geçen benı amerikadan biri arayıp işletti oytun olmasın lan jeton yeni düştübak
İşlettiyse bizim öküzdür :D
hddsheriff
18-12-2009, 22:46
Şehitler için konvoylar düzenlenen bir forumda paralı askerlik yapıp askerlikten yırtmak için amerikaya gitmek isteyen kişileri görmek beni üzdü...
Şehitler için konvoylar düzenlenen bir forumda paralı askerlik yapıp askerlikten yırtmak için amerikaya gitmek isteyen kişileri görmek beni üzdü...
evet zaten herkes dağlarda çıkıyor 18 ay çatışıyor öle geliyor dimi ...
açık öğretim okuyanalrın yüzde 90 ı kısa dönem için okuyor ...
türkiyede asker e giden çoğu kişi mümkn olduğunca uzatıp gidiyor ...
bu bi gerçek herkes askeri boş kaybı görüyor ...
neyin derdindesin ? hasta oluyorm böyle entel takılan tiplere
Üzülmenize grk yok mesele sadece askerlk degil ;)
Şehitlerimiz icin konvoyu ben düzenledim, paralı askerlikten de zerre haz etmem.
Paralı askerlik yapandan da haz etmem.
Ama bu konudaki olay biraz farklı, yani askerden kacmak degil amac...
Eger öyle olsaydı ilk tepkiyi ben verirdim ;)
hddsheriff
18-12-2009, 23:17
ben yanlış anlamış olayım.....
Yusuf O Oytuna söle 101020 ile başlayıp numaramı cevirsin arıyorum telefonu kapalı :D
öküz herif nette değil aynı yerde değilmisiniz olm siz :D
hahahahahah :D
Maxiboost
18-12-2009, 23:54
evet zaten herkes dağlarda çıkıyor 18 ay çatışıyor öle geliyor dimi ...
açık öğretim okuyanalrın yüzde 90 ı kısa dönem için okuyor ...
türkiyede asker e giden çoğu kişi mümkn olduğunca uzatıp gidiyor ...
bu bi gerçek herkes askeri boş kaybı görüyor ...
neyin derdindesin ? hasta oluyorm böyle entel takılan tiplere
+1
o zaman niye sivilsin diye sorarlar adama madem bu kadar önem veriyorsun hayatına neden asker olarak çatışarak devam etmiyorsun derler..
Komiksiniz... adamın 350z si a4 ü camry si var diye bir eli yağda bir eli balda saltanat süren biri, emeğiyle çalışcak adam hakkında konuşamaz oldu hemen gözünüzde.. bu işler buradan üç beş satır yazmak kadar basit değil, yurdum insanı her bilmediği şeye bir yorumda bulunur ***** burdada verdiniz bunun örneklerini... Türkiyede şartlar zor olabilir, burada daha kolay ama it gibi çalışırsan daha kolay...
Kimse gitmeyin demiyor, Türkiyede asgari maaşla çalışmaktan cok daha iyi şartlarda yaşanabilir burda, o amaçla gelecekler için değil büyük hayallerle gidip hayal kırıklığına uğramamanız için söylüyor bunları. Ben bedelli askerlik için çalışırım 3 senemi doldurayım, para biriktirmesemde olur diyen veya bir fırsat yakalarım belki çalışayım bakayım noluyor diyen varsa değişiklik olsun kültür olsun diyen varsa, türkiyedeki şartlar altında çalışmak istemiyorum yada iş bulamıyorum diyen varsa denesin diyor, uzatılacak birşey söylemiyor.
Ayrıca kimseyi ilgilendirmez adamın kaç senede ne işler yaptığı ne zorluklar çektiği neler alabildiği, herkes kendi önüne baksın. 4 senede sabancıyla koçun servetini katlayanlarda var, siz bunları yapamıyorsanız o sizin sorununuz başkasının değil.
Toz pembe moz pembe demiş biri, Türkiyede toz pembe değil Amerikada toz pembe değil
hakkaten cok garıpsınız!!! adamın bırı ınsanlık olsun dıye konu acmıs dıger adamda orada yasadıgı tecrubelerını anlatmıs...bırının arabasından gırmıssınız dıgerının askerlıgınden cıkmıssınız...yorum yapamıyorum hakkaten...
abd konusuna gelınce benım nısanlım work and travel ıle gıttı...abdnın ondan aldıkları verdıklerı ıle hemen hemen ortustu...cok ıyı dusunup arastırmak lazım beklenmeyen sonuclarla ıle karsılasılabılır...
Vtec-SEDAN
19-12-2009, 00:56
Komiksiniz... adamın 350z si a4 ü camry si var diye bir eli yağda bir eli balda saltanat süren biri, emeğiyle çalışcak adam hakkında konuşamaz oldu hemen gözünüzde.. bu işler buradan üç beş satır yazmak kadar basit değil, yurdum insanı her bilmediği şeye bir yorumda bulunur ***** burdada verdiniz bunun örneklerini... Türkiyede şartlar zor olabilir, burada daha kolay ama it gibi çalışırsan daha kolay...
Kimse gitmeyin demiyor, Türkiyede asgari maaşla çalışmaktan cok daha iyi şartlarda yaşanabilir burda, o amaçla gelecekler için değil büyük hayallerle gidip hayal kırıklığına uğramamanız için söylüyor bunları. Ben bedelli askerlik için çalışırım 3 senemi doldurayım, para biriktirmesemde olur diyen veya bir fırsat yakalarım belki çalışayım bakayım noluyor diyen varsa değişiklik olsun kültür olsun diyen varsa, türkiyedeki şartlar altında çalışmak istemiyorum yada iş bulamıyorum diyen varsa denesin diyor, uzatılacak birşey söylemiyor.
Ayrıca kimseyi ilgilendirmez adamın kaç senede ne işler yaptığı ne zorluklar çektiği neler alabildiği, herkes kendi önüne baksın. 4 senede sabancıyla koçun servetini katlayanlarda var, siz bunları yapamıyorsanız o sizin sorununuz başkasının değil.
Toz pembe moz pembe demiş biri, Türkiyede toz pembe değil Amerikada toz pembe değil
ya oytun gel memleketine sen amerikanın puslu havasına kapılma ;)
sokiyim camry Zye falan boş işler
Ahmetfikri
19-12-2009, 00:59
elektrikli ev aletleri tamir bakımı konusunda ustalık belgem var bununla yurt dışında iş imkanı bulabilirmiyim
http://www.youtube.com/watch?v=iYDYGnBXy7g
bana askerlik felan deme sakin,
ben orta okuldan beri burda yasiyorum, gittim uzun uzzzzzuuuun askerligimde yaptim, dagin basindada kaldim, cakali iti kopegi de gordum. askerlik icin kaciyosaniz bi daha diyorum.. kendinize yakittiriyorsaniz her yol mubah
benim sorduğum soru sadece askerlik mi ? işinize gelen tarafı okuyayın komple soruya bak öle cevap ver
" şimdi bir kişi Amerikaya gelmek istiyor ...
bu kişi Uni de okumamış ingilizcesi'de yok ...
türkiye dede kalırsa askerlik derdi var ?
nası bir vize önerirsiniz Amerika ya gelmesi için ?
ve bu vize çalışma izni vericek hemde 3 seneye kadar uzatılabilcek ?
baştada dedim ! ben hospitality şirketi değilim öle bi niyetm olsa başka forumlarda daha iyi fiyatla bunu yazarım bu vize ciddi çok önemli bi vizedir söylediğim şartlarda kolaylıkla abd ye giriş yapamyı sağlıyor ... emin olun bunun için çok daha fazla para ödücek yüzlerce insan var ...
dediğim gibi o şartları sağlayan başka bir vize söylermisiniz bekliyorum.
gelmeyin kardesim, is felan kalmadi.. kapattik dukkani
gelmeyin kardesim, is felan kalmadi.. kapattik dukkani
bı arkadasa bakıp cıksak?!?! tıpe gel yaa...
bizde de sorun burda ...
burda diğer memleketin insanları elin meksikalısı diye aşalınana insanlar birbirlerini ne güzel kolluyor yardım ediyor ...
bizse daha bi forumda bile anlaşamıyoruz ... oturup düşünmek gerek neden böyle ...
bizde de sorun burda ...
burda diğer memleketin insanları elin meksikalısı diye aşalınana insanlar birbirlerini ne güzel kolluyor yardım ediyor ...
bizse daha bi forumda bile anlaşamıyoruz ... oturup düşünmek gerek neden böyle ...
arkadaşın bush ile bir akrabalığı var gibi görünüyor...recep ivediğin dediği gibi bencil değil sencil olmak lazım biraz...
bunun faydası özellikle dille ilgili mesleği olan arkadaşlara nişanlım geçenlerde bi işe başvurdu yabancı dil öğretmeni olarak son 2 kişi kaldılar diğer kız abd fransa gibi ülkeleri gördüğü için onu tercih ettiler meslek sınıfına göre bu tarz şeylerin faydası görülebilir
zengin olma hayaliyle gelmeyin diyen arkadaşları eleştirmek yerine ciddiye alın bence
bence kendını geliştirmek ve artı bı işle ugrasmak ıcın ıdeal olabılır
konuyu askerlıkle bagdastrmanın anlamı yok .askerlıgını ıster kısa ıster uzun ıster bedellı herkkes yapmalı
tunayın ornegı gıbı vereyım enıstem work and travell gıtmıstı oda yuklu bı parayla donmustu ama adam gıbı çalışırsan
M_PROJECT
19-12-2009, 02:34
acayip bi hal almis konu
chevy_Boy
19-12-2009, 03:10
acayip bi hal almis konu
:icon_tup: :(
acaip bi hal aldı gerçekten ağzı olan konuşuyor ...
ben sorumu sordum acaip bi hale getirenler cevap versin 2-3 satır yazsın bekliyorum hala ...
jetlag ın verdiği cevap ı gördük gösterdi kendini ...
turbo&quattro ilede hallettik sorun yok bi tek ranthor kaldı oda geçen konudaydı durdu baya ama cevap gelmedi ...
belki çok post atıldı görmemiştir burdan bir daha soruyorum sana RANTHOR :
şimdi bir kişi Amerikaya gelmek istiyor ...
bu kişi Uni de okumamış ...
ingilizcesi'de yok ...
ve vizeyi alırken herhangi bi mal varlığı ... bankada nakit para veya bi sponsor göstermesine gerek yok !
ben burda bunu satmak insanlara zorla vermek için açmadım ! daha öncde burda konuları açıldı abd ye gitmek isteyenler oldu onlara yardımcı olmak için açtım ...
satma niyetinde olsam bu işin forumlarında açardım .
klavye başından yazması kolay ... boş laf değilde icrat yapın madem beyenmiyordunuz siz yazın bakalım daha iyisini ne var elinizde bi görelim ...
ciddi çok merak ettim hala bekliyorum ... hadi yazın bakalım
turbo&quattro
19-12-2009, 05:44
ben sorumu sordum acaip bi hale getirenler cevap versin 2-3 satır yazsın bekliyorum hala ...
turbo&quattro ilede hallettik sorun yok bi tek ranthor kaldı oda geçen konudaydı durdu baya ama cevap gelmedi ...
ingilizcesi'de yok ...
ve vizeyi alırken herhangi bi mal varlığı ... bankada nakit para veya bi sponsor göstermesine gerek yok !
ben burda bunu satmak insanlara zorla vermek için açmadım ! daha öncde burda konuları açıldı abd ye gitmek isteyenler oldu onlara yardımcı olmak için açtım ...
klavye başından yazması kolay ... boş laf değilde icrat yapın madem beyenmiyordunuz siz yazın bakalım daha iyisini ne var elinizde bi görelim ...
Benim yazdiklarimi Oytun guzelcene ozetlemis..Kimse kimseye gelmeyin demiyor sadece buyuk hayaller kurmayin sonunda uzulursunuz diyor ama anlayana...
Bu arada hb2 tek cozum degil.Amac Amerika'ya gelmek ise yasal ve yasal olmayan yuzlerce yol var.Ya arastirmadin bilmiyorsun yada burada yazmiyorsun.En basitinden birkac postta israrla sordugun yukarida koyu renkle belirttigim soruna cevap vereyim.J1 vizesi alabilirsin.Hani onceden 18 ay olan simdi ise 12 aya dusurulen long term internship, work&travel ile yaz sezonu gelenlerin aldiklari vize ki alinabilecek en kolay vize.Amacta bir sekilde Amerika;da kalmak ise o sure icinde gerekli arastirmalar yapilir ve bir yolu bulunur.En kotu ihtimal ile calistigin yerden memnunsan ve karsi tarafta senden memnunsa tekrardan sponsor olur ve h1 yani green carda giden kapi olan vizeni alirsin...Hadi oda olmadi f1 a donersin zaman kazanmak icin hem sana taninan 20saat yasal calisma hakkini kullanirsin hem okuluna gidersin hemde bu arada daha kolay yollar icin arastirma yaparsin...Odami olmadi fake evlilik odami olmadi kendi kendinin sponsoru olursun odami olmadi tekrardan j1 alirsin vs....Liste boyle uzayip gider amac Amerika ise...
Amerika ile ilgili bilinmeyen bir cok seyi bilgim ve tecrubem dahilinde yazmak paylasmak isterdim ama bosuna zaman kaybi.Ayrica konuya at gozlugu ile bakan o kadar cok kisi varki laf anlatmak oldukca zor.O kisiler hayallerini yasamaya devam etsinler buraya gelince en aci sekilde adami uyandirmasini bilirler.
Üzülmenize grk yok mesele sadece askerlk degil ;)
Şehitlerimiz icin konvoyu ben düzenledim, paralı askerlikten de zerre haz etmem.
Paralı askerlik yapandan da haz etmem.
Ama bu konudaki olay biraz farklı, yani askerden kacmak degil amac...
Eger öyle olsaydı ilk tepkiyi ben verirdim ;)
Sen beni sevmiyin:(
Kaan s.et be olum herşeyi gelde eczacılar şenlensin..gelde içelim be kardeşim.. :)
Benim yazdiklarimi Oytun guzelcene ozetlemis..Kimse kimseye gelmeyin demiyor sadece buyuk hayaller kurmayin sonunda uzulursunuz diyor ama anlayana...
Bu arada hb2 tek cozum degil.Amac Amerika'ya gelmek ise yasal ve yasal olmayan yuzlerce yol var.Ya arastirmadin bilmiyorsun yada burada yazmiyorsun.En basitinden birkac postta israrla sordugun yukarida koyu renkle belirttigim soruna cevap vereyim.J1 vizesi alabilirsin.Hani onceden 18 ay olan simdi ise 12 aya dusurulen long term internship, work&travel ile yaz sezonu gelenlerin aldiklari vize ki alinabilecek en kolay vize.Amacta bir sekilde Amerika;da kalmak ise o sure icinde gerekli arastirmalar yapilir ve bir yolu bulunur.En kotu ihtimal ile calistigin yerden memnunsan ve karsi tarafta senden memnunsa tekrardan sponsor olur ve h1 yani green carda giden kapi olan vizeni alirsin...Hadi oda olmadi f1 a donersin zaman kazanmak icin hem sana taninan 20saat yasal calisma hakkini kullanirsin hem okuluna gidersin hemde bu arada daha kolay yollar icin arastirma yaparsin...Odami olmadi fake evlilik odami olmadi kendi kendinin sponsoru olursun odami olmadi tekrardan j1 alirsin vs....Liste boyle uzayip gider amac Amerika ise...
Amerika ile ilgili bilinmeyen bir cok seyi bilgim ve tecrubem dahilinde yazmak paylasmak isterdim ama bosuna zaman kaybi.Ayrica konuya at gozlugu ile bakan o kadar cok kisi varki laf anlatmak oldukca zor.O kisiler hayallerini yasamaya devam etsinler buraya gelince en aci sekilde adami uyandirmasini bilirler.
sana bu konu uzerınde yazanlardan bırıde bendım sanırım banada at gozluguyle bakıyor dıe tabır ettın senın 3 senede hayatı gordugum dedın amerıkada benım sülalem yasıyor bısıyler bılıyoruzda yazıyoruz o yuzden amerıkadayım ben ıyı bılırım ben bu ısın kralını bılırım vs yapmana gerek yok
konuda tepkı gosterılen sey farklıydı ama sen anlamak ıstedgın gıbı anladın o yuzden bence sen at gozlugunu cıkarıp bu kadar ınsan neden tepkı gosterdı yazdıklarıma dıe dusunmen gerekır
tepkı verılen yer konuda amelelık yapıcaksanız gıdın dendı ona tepkı gosterdı herkez bızde turkıyedekı calısma sartlarını para kazanma emek sartlarını dıle getırdık amerıkayla bır olmayacagını tartıstık guzel bır konuya degınmıs topık sahıbı dedık bunun neresı at gozlugu ????
senın ne malın ne araban bıze batmadı allah daha ıyılerını nasıp etsın.ama ac kaldım dedın 3 sene cok zorluk cektım dedın bı arkdasda sana 3 senede bunları alabıldıysen o kadarda zorluk cekmemısın demekkı dedı bunu konun senı uzerıne dondugunu dusundun turkıyede ac kalıp 3 senede bunları alamazsın demek ıstedıler ama sanırım dedgım gıbı anlamak ıstedgın ve bakmak ıstedgın gibi dar çerçevede yorum yuruttun burda kımsenın sana karsı bı tavrı olacagını dusunmuyorum
bize demışsın ya at gozluguyle dıe bence sen bakıs acını degerlendır o kadar ınsan hemfıkırken senın farklı dusunmen dar bi çerçeve geldi bana
sana bu konu uzerınde yazanlardan bırıde bendım sanırım banada at gozluguyle bakıyor dıe tabır ettın senın 3 senede hayatı gordugum dedın amerıkada benım sülalem yasıyor bısıyler bılıyoruzda yazıyoruz o yuzden amerıkadayım ben ıyı bılırım ben bu ısın kralını bılırım vs yapmana gerek yok
konuda tepkı gosterılen sey farklıydı ama sen anlamak ıstedgın gıbı anladın o yuzden bence sen at gozlugunu cıkarıp bu kadar ınsan neden tepkı gosterdı yazdıklarıma dıe dusunmen gerekır
tepkı verılen yer konuda amelelık yapıcaksanız gıdın dendı ona tepkı gosterdı herkez bızde turkıyedekı calısma sartlarını para kazanma emek sartlarını dıle getırdık amerıkayla bır olmayacagını tartıstık guzel bır konuya degınmıs topık sahıbı dedık bunun neresı at gozlugu ????
senın ne malın ne araban bıze batmadı allah daha ıyılerını nasıp etsın.ama ac kaldım dedın 3 sene cok zorluk cektım dedın bı arkdasda sana 3 senede bunları alabıldıysen o kadarda zorluk cekmemısın demekkı dedı bunu konun senı uzerıne dondugunu dusundun turkıyede ac kalıp 3 senede bunları alamazsın demek ıstedıler ama sanırım dedgım gıbı anlamak ıstedgın ve bakmak ıstedgın gibi dar çerçevede yorum yuruttun burda kımsenın sana karsı bı tavrı olacagını dusunmuyorum
bize demışsın ya at gozluguyle dıe bence sen bakıs acını degerlendır o kadar ınsan hemfıkırken senın farklı dusunmen dar bi çerçeve geldi bana
Katılıyorum kardesım sana +1:icon_tup:
Ama turboquattro uyuyodur 5-6saat sonra devam edın ahuuah
turbo&quattro ile ayni fikirdeyim bir cok konuda. Cekilen zorluklar var evet ama alinanlar, gordukleriniz, kendinize kattiklariniz bunlari yutan eleman gibi sifirla carpip, size unutturuyor. Sadece o zamanlar icin sikiliyor, ama geciyor. TR'de sittin sene calis arpa boyu ilerlemen zor. Hep bir politika hep bir entrika... Emeginin karsiligini alamiyorsun. Burada yaptigin isle varsin, kafa kagidinla degil. TR'de sana Sari Ahmetin oglu Mehmet derler, burada ise doktor mehmet. Farki biraz anlatabilmek icin...
1200-1500$ arasi bir para, bekar ve kendini gecindirecek bir insan icin NY dahil yeterli bir miktardir. Brooklyn veya Queens'de ev kiralari oda basina 500 den basliyor. 600$'a bir yer bulunsa kalan 600 700$ ile gayet guzel geciniliyor. Kaldi ki, insanlar burada iki iste birden calisiyor. Ben de calistim zamaninda aylarca haftada 45+ saat ama karsiligini aldim. Calisirken parami kazandim, ingilizcemi ilerlettim, is cikisi da afiyetle yedim kazandigim parayi. Bir suru insanla tanisiyorsun, bir suru degisik kultur. NY icin konusuyorum, herkes sokaga ciktigi anda potansiyel bir milyonerdir. Cunku her sey cok merakli ve cabucak ilerlemeyi sever bu sehirde. Insanlar arastirmayi ve yenilikleri sever. E zaten ogrenmek icin de yasanilacak yerin bu sekilde olmasi sizin lehinizedir.
Haa bu kadar guzel, bu kadar iyi, bu kadar insana deger var... yeterli mi? Gorecelidir. Tamamen kisiye gore degiskendir. Sen ABD'e gelirken arkanda bir cok seyi birakip geliyorsun cunku o biraktiklarini burada bulamiyacagini belirtmek isterim. Arkadaslik, dostluk, inanin burada, bu sehirde sahte. Samimiyet dedigin tek disi kalmis canavar anasini satayim... bir yapmaciklik, bir bayagilik ki aman aman. Hic haz etmiyorum dolayisiyla insani iliskilerden ve bu bayagiliktan. En basta bu sebepden dolayi ve Istanbul'da yasamayi, alaturka yasam tarzinin beni mutlu ettigini bildigim icin de her gun evime donmek istiyorum o yuzden. Aksam eve gelince beni karsilayacak sicak bir aile ve ocakta demlenen cayi ozluyorum. Haberleri acip salak salak reklamlari gormek istiyorum. Kafam attimi besiktas sahile inip, sehri izlemek, deniz kokusunu icime cekmek istiyorum..... gider de gider bunlar. Bunlar beni ilgilendiren, benim isteklerimdir. Senin icin bunlar o kadar onemli degildir, aileden uzun sure kopmus olmak da cok etkilemezse, ABD egitim ve dunya gormuslugun acisindan sana cok buyuk bir arti olacaktir. Faydasini aninda gormesen bile, TR'deki insanlardan zamaninda daha genis bir perspektifde baktigin icin, bu dunya gormusluk sana bir yerde mutlaka bir kar getirecektir. Maddi ya da manevi.
güney afrika nasıl capetown bilen varmı
sadece kucuk newyork dıye bılıyrum
bunu ciddimi yazdın yoksa laf olsun diyemi ?
J1 vizesi almak için düzenli gelir kaynağı göstermen lazım ... sana sponsor göstermen lazım ... benim dediğim vizede böyle birşey yok ...
o yüzden h2b ile J1 i kıyaslıyamazsın ...
bu arada h2b haftada 40 saat çalılıyor o paraya geçinmeniz zor olur diyordun şimdi j1 in 20 saatlik ücretiyle nasıl geçilncek ? j1 ler saat başı 30 dolar filan alıyo galiba ? artı gittiğin okulunda ücretini ödücek ...
bana bilmeden yazıyor diyorsunda kusra bakma kendini rezil ediyorsun
H1 VİZESİ ! Nİ SADECE UNİ MEVZUNLARI ALABİLİR 4 SENELİK OKUL BİTİREN ...
" H1 Programına Kimler Başvurabilir?
H-1 vizesi sadece uzmanlık isteyen iş alanlarında kullanıldığı için, adına başvuruda bulunulan kişinin en az dört senelik üniversite eğitimi almış olması şarttır. (İş tecrübesinin üniversite öğrenimine denk sayılabilmesi için, çalışanın eğitiminde eksik kalan her yıl için 3 yıllık uzmanlık eğitimi ya da iş tecrübesininin ispatlanması gerekir.)
H1 programına katılmak için herhangi bir yaş sınırı yoktur. H1, profesyonellere yönelik bir program olduğu için iyi derece İngilizce bilginizin olması da gerekmektedir.
"
h2b de bu şart ta yok ... ilkokul mevzunu bile gelebiliyor ...
Amerikaya gelip çalışmak için h2b den alınabilck daha kolay vize yok ...
h2b ne mal serveti istiyor ne ingilizc ne uni ...
h1 4 senelik uni bitirmeli yada 3 senelik iş tecrübesi .... ileri düzeyde ing istiyor ( o yane TEOFL oluyor )
şimdi sen bunları aynı tutuyorsun abd gelmek içn .. hakikaten çok komik
Arkadaşlar özellikle şunu demek isterim, bu konuda okuduklarıma üzüldüm.
Benim msgıma bakarsanız ben üniversite mezunu çocuklarsınız ne işiniz var demiştim.
Çünkü türkiyenin en iyi üniversitesinde okuyan adamlar work & travel diye gidip GERİZEKALI gibi okullarını bıraktılar. Benim lafım onlaraydı.
Eğitimi, ingilizcesi olmayan adamlar tabiki bu fırsattan yararlansınlar. Fakat eğitimi ingilizcesi olmayıp da ailesi ZENGİN olanlar buna bulaşmasınlar. Emek vermek kolay iş değildir.
Ben dünyanın bilmem kaç ülkesinde türk bordrosu ile mühendis olarak İYİ ŞARTLARDA hizmet verdim. 4-5 yıldızlı otellerde kaldım, bilgimi ihraç ettim. Dünyanın parasını kazanırken 40% daha ucuza ülkeme döndüm. Çünkü ben İstanbulluyum ve dünyada hiç bir yer benim için MEMLEKETİMİN yerini tutamaz.
Şunu da belirtmek isterim sanki askerliği paralı yapanı döveriz gibi bir bakış açısı var burada. Kimsenin fikri görüşü kimseyi ilgilendirmez. Burası MİLİTARİST ve DİNDAR bir forum değildir. Burası ANti-MİLİTARİST , ATEİST bir forum da değildir.
İnsanların fikirleri kendilerine göredir ve yargılamak kimsenin haddine değil. İsteyen isetediğini düşünür, burası bir OTOMOBİL forumu.
Birisi çalışmadan babasının parasını yiyebilir, bununla herkese artistlik yapabilir,
eğitimsiz olduğu halde pahalı arabası yüzünden saygı görebilir, öteki artist olabilir. Ama bunlar ÖNEMLİ değil. Burası yargılama merci değil. Bunlar bizi ilgilendirmez.
yanlış anlaşılmasın ama ne çekiceksem memletimde razıyım, dilimi,dinimi örf adetimi yaşayamıcagım yer bana çok ters geliyor. babam 25 sene almanyada çalıştı hayret ediyorum nasıl başarmış diye, iyikide dönüp memleketimizde yetiştirmiş bizi.
yavuz364
19-12-2009, 11:48
güzel söylemişsiniz ama bu saydıklarınızı türkiyede yaşayamayanlar amerikadakilerden çok daha fazla :)
yanlış anlaşılmasın ama ne çekiceksem memletimde razıyım, dilimi,dinimi örf adetimi yaşayamıcagım yer bana çok ters geliyor. babam 25 sene almanyada çalıştı hayret ediyorum nasıl başarmış diye, iyikide dönüp memleketimizde yetiştirmiş bizi.
Arkadaşlar özellikle şunu demek isterim, bu konuda okuduklarıma üzüldüm.
Benim msgıma bakarsanız ben üniversite mezunu çocuklarsınız ne işiniz var demiştim.
Çünkü türkiyenin en iyi üniversitesinde okuyan adamlar work & travel diye gidip GERİZEKALI gibi okullarını bıraktılar. Benim lafım onlaraydı.
.
Sanırım work & travel i karıştırdınız.
:Yaz tatilende 3 yada 4 ay çaılışıp, okul açıldığında türkiyeye dönüp okula devam programıdır, istesen de daha fazla kalamazsın .
Üniversite mezunu da work & travel a gidemez. Öğrenci ve 25 yaş altı olam şartı vardır. Okulunu bırakan work & travel yapamaz zaten ..
Evet kontenjan doldu ... lütfen artık konu kitlensin ...
bi iyilik yapalım dedik asker kaçağı vatan haini ilan edildik ...
bildiklerimizi gizler ilan edildik ...
diyecek birşey bulamıyorum bilen biliyor tanıyan tanıyor.
Bazi arkadslar acaip negatf yorumlar yazmis.bnm ailem maddi olarak destk vereblrm gtmemde.ama ben arabayi satip ole gtmeyi dusunuorm.bunu 3senelk bi calisma periyodu olarak gorsek.suanki calisma sartlarmdan memnun deglm.uni terk durumundym.egerki gttk 3 sene calisp geldk.27 yasnda fln olurm askerlgm bazi arkadslar sevmesede bedellli yapilms olurum.ing yeterli seviyede gelismis olur.yurt disi tecrubem olur.bu durumda tr donuldgnde dusunuorki cok daha is firsatlari yakalayablrm hic deilse kendi sektorum olan bilisim sektorunde.simdi konuda tecrubeleri arkadslara soraym bu hakketn dusundgm gbi gelisirmi ? Yoksa off aman rezil olursun buralarda zarar edersn bi halta yaramazmi derler?
Sanırım work & travel i karıştırdınız.
:Yaz tatilende 3 yada 4 ay çaılışıp, okul açıldığında türkiyeye dönüp okula devam programıdır, istesen de daha fazla kalamazsın .
Üniversite mezunu da work & travel a gidemez. Öğrenci ve 25 yaş altı olam şartı vardır. Okulunu bırakan work & travel yapamaz zaten ..
yazın gittiler kaçak olarak orada kaldılar.
o da iyi ...:beuj: :bravo:
amerika da kaçak olarak kalmak .. salaklıkta son nokta ...
deathofacar
19-12-2009, 12:07
ingilizcesi'de yok ...
nası bir vize önerirsiniz Amerika ya gelmesi için ?ve bu vize çalışma izni vericek hemde 3 seneye kadar uzatılabilcek ?
oteller de milletin bokunu temizlemek kullanılmış prezervatif toplamak daha mı iyi bir seçenek acaba. dil bilmeyen birine bundan iyisini yaptırmazlar. adam okumadığı için boka batmış biraz daha batsın. tartışma olsun diye yazmıyorum şahsi düşüncelerimdir.
kardeşim akran sayılırız, sen yazdın, beğenmeyenler oldu, Ona da saygı duymak lazım,
BEn bu yaz USA ya gelmek istiyorum, ama önce biraz araştırma yapmalıyım.
Senin de fikrin, önerin varsa tecrübeli birisi olarak memnuniyetle dinlerim.
Amacım asker kaçağı :D olmak değil
4 ay çalışıp, iyi olan ingilizcemi daha da iyileştirmek, cebime 3-5 lira para koyup gelmek.
Gerekirse over time da yaparım. Tek gelsem İş bulabilir miyim, Acentalar 2.ooo usd para istiyor. Ne dersin.
oteller de milletin bokunu temizlemek kullanılmış prezervatif toplamak daha mı iyi bir seçenek acaba. dil bilmeyen birine bundan iyisini yaptırmazlar. adam okumadığı için boka batmış biraz daha batsın. tartışma olsun diye yazmıyorum şahsi düşüncelerimdir.
evet şahsi düşüncelerinizi resmin tamamına bakarak cevip verin ....
madem bunu beyenmiyorsun ... bu şartlar daha iyi vize sölermisin ozamn onu bulalım onla getirelim herkesi ...
herkes işine gelen tarafı alıp konuya konuşuyor ...
madem beyenmiyorsunuz o şartlarda birini abd ye siz daha ii bi şekilde nasıl getirirsiniz ? şiddetle cevap istiyorum.
Bazi arkadslar acaip negatf yorumlar yazmis.bnm ailem maddi olarak destk vereblrm gtmemde.ama ben arabayi satip ole gtmeyi dusunuorm.bunu 3senelk bi calisma periyodu olarak gorsek.suanki calisma sartlarmdan memnun deglm.uni terk durumundym.egerki gttk 3 sene calisp geldk.27 yasnda fln olurm askerlgm bazi arkadslar sevmesede bedellli yapilms olurum.ing yeterli seviyede gelismis olur.yurt disi tecrubem olur.bu durumda tr donuldgnde dusunuorki cok daha is firsatlari yakalayablrm hic deilse kendi sektorum olan bilisim sektorunde.simdi konuda tecrubeleri arkadslara soraym bu hakketn dusundgm gbi gelisirmi ? Yoksa off aman rezil olursun buralarda zarar edersn bi halta yaramazmi derler?
işin doğrusu denemeden öğrenemezsin ...
Sadece kendini bir amerikan rüyası içinde düşünme ...
Amerikaya gitmek kimi insanın hayatını kurtarır kimisini de hayata küstürür ...
O nedenle git bi acenteye 2-3 eyalet gezen turlarla değil de gitmek istediğin eyalet için bi tatil planla ...
git kal kısa bir süre bile olsa gör .
Tabi gezmekle zaman harcama gittiğinde iş araştır kalıcak yer ve imkanlara bak eyer eminsen kendinden ve kararından ozaman karanını uygula ...
Yusufun demek istediğini anlayabiliyorum aslında ...
-Git olm manyakmısın Amerika orası ..
-Amerika sonuçta bizim amcaoğlu var gitti 2 sene sonra döndü ev aldı
-Kanka fena bir yer arabalar bir ucuz hayat bir güzel ...
-Ya git gelirsin en kötü nolcak
-.....
Gibi lafların gölgesinde sağlıklı bir karar veremez insan ...
Biz Türklerde abartmayı severiz bolca ...
Amerika'dan gelen her Türk , patron herkes malikanede yaşamıştır zaten ...
Hayal kırıklığı yaşamanı istemem ...
Çalışma şartları ağır ve yorucu olacaktır ...
Ama buna karşın emeğinin karşılığını aldığını görüceksin ...
Dediğim gibi yaşamını başka bir ülkeye taşımadan önce kesinlikle gidip bi yoklamalısın ...
o da iyi ...:beuj: :bravo:
Amerikada Saat kaç Şuan ???????
:cokgreen::cokgreen::cokgreen:
:slomo:
Bu arada kaanın bahsettiği vize tipi legal olarak çalışmak için güzel bi yöntem ...
Ama amerikada turist vizesi ile gidip ömrünü geçiren insan sayısı bu yolları kullanıp legal gidenlerden daha fazla ...
Ve bildiğiniz üzere amerikada ağır işlerde çalışmak için yasal olmak demek sadece vergi vermek demek ...
Bi suça olaya karışmadığınız sürece polis yolda durdurup kaçakmısın değilmisin diye sormaz ...
Ha tabi banka hesabı açmak için bile yasal bir çalışma vizesi ve ssn lazım oda ayrı bi durum ...
Alın teriyle çalıştıktan , haram yemedikten sonra Hangi meslek ayıptır ?
Ben katılmıyorum bu düşünceye.
Serencebey
19-12-2009, 12:16
kaan gerekeni söylemiş .
saydığı şartlarda ABD ye gitmek isteyen birinin bundan daha kolay alıcağı bir vize yok ...
varmı diye sormuş cevap da gelmemiş ...
kontenjanda dolmuş konuda kitlensin demiş ...
bu konunda ömrü buraya kadarmış ...