Orijinalini görmek için tıklayınız : 2005 honda accord
arkadaşlar önümüzdeki bir kaç sene içersinde almayı düşündüğümüz bir araç accord 2.0..en full versiyonu executive modeli sanırım..bu araç hakkında pek net bir bilgi bulamadım açıkcası..kullanan arkadaşlar yada kullanmış arkadaşlardan araç hakkında bilgi almak istiyorum..nasıl bir araçtır kronik sorunları varmıdır yakıtı nasıldır sadece at şanzıman olduğu için tr de , sorun yaşatırmı....parçaları uygunmudur kolay bulunurmu..vergisi nedir şu anda gerçi benim alcağım sene daha da düşer ama şuan için nedir ...birde motor olarak k serisi motormu var acaba..anlıcağınız + sı - si herşeyini öğrenmek istiyorum
8.000rpm
19-12-2009, 01:09
ben şimdiye kadar hiçbir honda otomatik şanzımanının (model yılı ne olursa olsun) sıkıntı çıkardığını duymadım...
vergi olayını nette kolaylıkla bulabilirsin ayrıca...
ben şimdiye kadar hiçbir honda otomatik şanzımanının (model yılı ne olursa olsun) sıkıntı çıkardığını duymadım...
vergi olayını nette kolaylıkla bulabilirsin ayrıca...
vergi için sürekli takip ettiğim bi yer vardı ama şuan problem var sanırım 1 haftadır giremiyorum siz 2004 typer sahibisiniz zaten bahsettiğim araçta 2003 2005 arası yani aynı vergiyi ödüyorsunuz yardımcı olurmusunuz bu konuda..birde dediğiniz gibi honda da otomatik şanzımanda problem yaşayan duymadım ama genede bilgi almak için sordum..cevap için teşekkür ederim
8.000rpm
19-12-2009, 01:21
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
burada mtv hesaplama işlevinden bakabilirsin
2004 model / 2.000 cc araç için yıllık vergi 1.340.-TL
2004 modeller 2011 yılında bir dilim daha aşağı düşüyor (%50 farkediyor) , 2005 modeller 1 yıl daha yüksek vergi diliminde kalıyor bu da önemli bir konu bence
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
burada mtv hesaplama işlevinden bakabilirsin
2004 model / 2.000 cc araç için yıllık vergi 1.340.-TL
2004 modeller 2011 yılında bir dilim daha aşağı düşüyor (%50 farkediyor) , 2005 modeller 1 yıl daha yüksek vergi diliminde kalıyor bu da önemli bir konu bence
evet haklısınız arada 1 yaş olmasına rağmen aynı sene iki aracın vergi değeri yarı yarıya ama ömürlük düşündüğüm için 2012 dede aynı düşüş 2005 model için geçerli olucak...link için teşekkürler tekrardan
8.000rpm
19-12-2009, 01:37
rica ederim
motor olarak bro wiki'de şöyle bişey buldum
K20A6
Found in:
2003-2005 Honda Accord (European)
Displacement: 1,998 cc (121.9 cu in)
Compression 9.8:1
Bore / Stroke 86 mm x 86 mm
190nm Torqe @ 4500rpm
160hp @ 6000rpm
Similar to the K20A3.
K20Z2
2006- Honda Accord(Europe)
Displacement: 1998 cc
Compression: 9.6:1
Power: 155 hp (114 kW) @ 6000 rpm
Torque: 139 ft·lbf (188 N·m) @ 4500 rpm
Redline: 6800 rpm
umarım yardımı dokunur.
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_K_engine
initial-D
19-12-2009, 02:23
2006 model olan kasa accordlardaki k20 ile type-r daki k20 nin farkları nelerdir?bunu bilen varmı acaba?enjektörü sıkıştırması vtec açtığı devir...vs vs...
motor olarak bro wiki'de şöyle bişey buldum
K20A6
Found in:
2003-2005 Honda Accord (European)
Displacement: 1,998 cc (121.9 cu in)
Compression 9.8:1
Bore / Stroke 86 mm x 86 mm
190nm Torqe @ 4500rpm
160hp @ 6000rpm
Similar to the K20A3.
K20Z2
2006- Honda Accord(Europe)
Displacement: 1998 cc
Compression: 9.6:1
Power: 155 hp (114 kW) @ 6000 rpm
Torque: 139 ft·lbf (188 N·m) @ 4500 rpm
Redline: 6800 rpm
umarım yardımı dokunur.
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_K_engine
walla bro nette araştırdım tr dekilerin kaput altı fotolarını filan gördüm k20 motor ama nedir ne değildir emin olamadım..bide kullanan kişiler varsa tecrübelerini almak istedim ama yok sanırım accord kullanıcısı sitede
K20A3, K20A6 ve K20Z2 kullanılmış işte :)
K20A3 usadaki acura da çıkıyormş k20a6 ile aynıymış, falan..
k20z ozaman tr dekiler çünkü 155 hp diye biliyorum...yokmu arkadaşlar accord sahibleri aramızda
model yılına göre kodlar farklı dikkat ettiysen bro.
model yılına göre kodlar farklı dikkat ettiysen bro.
farkettim bro ama tr dekiler 160 hp değil diye biliyorum oyüzden öyle dedim
evet arkadaşlar yokmu bilgisi olan..özellikle honda servisinde çalışılan arkadaşlardan yardım istiyorum..bu accordlardada cvt şanzımanmı var acana
2.4 benzinli olanlarını düşünüyorsunuz sanırım 192hp olması lazım.Pek bilgim yok ama 2006da amcamda vardı.1 yıl kadar kullandı.Güzel araçlar kronik sorununun olduğunu sanmıyorum.Fakat yakıtı çok fazla.Bizde yakıt durumundan sattık zaten aracı.
2.4 benzinli olanlarını düşünüyorsunuz sanırım 192hp olması lazım.Pek bilgim yok ama 2006da amcamda vardı.1 yıl kadar kullandı.Güzel araçlar kronik sorununun olduğunu sanmıyorum.Fakat yakıtı çok fazla.Bizde yakıt durumundan sattık zaten aracı.
yok 2.4 değil 2.0 larını düşünüyoruz..2.4 ün vergisi ve yakıtı ile baş edemeyiz..
kobemert
20-12-2009, 23:04
bizde 2.0 2004 model vardı. yakıt konusunda onlarda fazla, normal kullanımda çok değil ama performans kullanımda çok iyi bi şekilde benzin içebildiğini gördüm. bizde 2 sene kalmıştı ama motor yağını değiştirmek dışında servise veya tamirciye gittiğimizi hatırlamıyorum. hatta sattıktan 1 sene sonra babam tekrar almak istedi ama ben 1.8t aldırdım... :D dediğim gibi 2 sene kullandık ama herjhangi bir problem yaşamadık. motor kodu hakkında bir bilgim yok fakat, o zmanlar 16 yaşında olduğum için pek ilgilenmiyodum motor bölümüyle, daha çok direksiyona oturmak yeterliydi bana :)
bizde 2.0 2004 model vardı. yakıt konusunda onlarda fazla, normal kullanımda çok değil ama performans kullanımda çok iyi bi şekilde benzin içebildiğini gördüm. bizde 2 sene kalmıştı ama motor yağını değiştirmek dışında servise veya tamirciye gittiğimizi hatırlamıyorum. hatta sattıktan 1 sene sonra babam tekrar almak istedi ama ben 1.8t aldırdım... :D dediğim gibi 2 sene kullandık ama herjhangi bir problem yaşamadık. motor kodu hakkında bir bilgim yok fakat, o zmanlar 16 yaşında olduğum için pek ilgilenmiyodum motor bölümüyle, daha çok direksiyona oturmak yeterliydi bana :)
peki konfor kalite nasıl accordlarda..
yaklaşık üç senedir bizde 2004 model accord var, babamın araç.. bugüne kadar en ufak sorunu çıkmadı, araba aşırı konforlu, çok seri, ve rahat sürüş sağlıyor, tam bir patron arabası :) , motoru kaç olduğuna göre ne kadar yaktığı değişir fakat 2.4 motor olmasına rağmen resmen kokluyor, otomatik araba devirli kullanıldığı zaman çok yakmaz zaten :) ama yüklendiğimiz zamanlarda oldu o zaman yaktığını anlıosun işte :) , triptonik gerçi bizim şanzıman ama maneul kullanmadık hiç hep otodaydı , servis olarak biraz pahalıya patlıyor parçaları falan ama classına göre normal bence :), vergsi 1500 civarıydı sanırım kesin bilmiyorum ama segmentindeki araçların olması gereken vergi ücreti o sanırım, ama accord düşünüosan vergisini, parçasını , ve kaç yaktığını düşünmezsin heralde :) yani kısa ve öz olarak söylemek gerekirse alınıp binilesi bi araç accord, kesinlikle tavsiyemdir..
peki konfor kalite nasıl accordlarda..
konfor mükemmel ötesi, ben şöyle söyliyim focustan inip pederin aracıyla biyere gittiğmde ohh bee dünya varmış diorum :D koltuğa oturduğun an hissediosun konforu, sanki evinde ayağını uzatmış yatıomuşsun gibi, o kadar sert bi araba da değil ayrıca, yoldaki çoğu çakırıçukuru emmeyi başarıyor :) yol tutuşu konusundada gayet başarılı
kobemert
21-12-2009, 10:13
malii arkadaşımın dediği gibi bizde focus var, focusdan inip accorda binince kaliteyi ve konforu hissediyosun :) o segmentteki en sevdiğim araçlardan biri accord. ben kaçırma accord alın derim, kafanda soru işareti olmasına gerek yok. ayrıca manuel istersen sadece fabrikasyon olarak 2.2 dizel motor seçeneğinde manuel var. benzinli modellerinde hepsi triptronik
yaklaşık üç senedir bizde 2004 model accord var, babamın araç.. bugüne kadar en ufak sorunu çıkmadı, araba aşırı konforlu, çok seri, ve rahat sürüş sağlıyor, tam bir patron arabası :) , motoru kaç olduğuna göre ne kadar yaktığı değişir fakat 2.4 motor olmasına rağmen resmen kokluyor, otomatik araba devirli kullanıldığı zaman çok yakmaz zaten :) ama yüklendiğimiz zamanlarda oldu o zaman yaktığını anlıosun işte :) , triptonik gerçi bizim şanzıman ama maneul kullanmadık hiç hep otodaydı , servis olarak biraz pahalıya patlıyor parçaları falan ama classına göre normal bence :), vergsi 1500 civarıydı sanırım kesin bilmiyorum ama segmentindeki araçların olması gereken vergi ücreti o sanırım, ama accord düşünüosan vergisini, parçasını , ve kaç yaktığını düşünmezsin heralde :) yani kısa ve öz olarak söylemek gerekirse alınıp binilesi bi araç accord, kesinlikle tavsiyemdir..
hocam açıklama için çok teşekkür ederim demek gerçekten kafamda tasarladığım gibi bir araç accord..bir ara e46 3 seriside düşünüyodum ama hem honda sorunsuzluğu hemde yedek parça konusunda daha uygun olmasından ve şuandada honda kullanıyo olmamdan dolayı accordda karar kıldık..tekrardan teşekkür ederim bilgilerin için
malii arkadaşımın dediği gibi bizde focus var, focusdan inip accorda binince kaliteyi ve konforu hissediyosun :) o segmentteki en sevdiğim araçlardan biri accord. ben kaçırma accord alın derim, kafanda soru işareti olmasına gerek yok. ayrıca manuel istersen sadece fabrikasyon olarak 2.2 dizel motor seçeneğinde manuel var. benzinli modellerinde hepsi triptronik
evet 2.2 dizeller manuelmiş netten araştırdığımda farkettim..ama accord kullanıcaksan bence otomatik olmalı tadını daha iyi çıkarabilirsin diye tahmin ediyorum
sımdı bu araba kokluyor mu cok mu yakıyor? herkes farklı bır sey soyluyor...
noldu tunay alacan mı :D
bende net bişey bekliyorum ama net bi cevap yok az yakanda diyen var çok yakanda diyen...
noldu tunay alacan mı :D
neden olmasın benım vtecı sen alırsan?:D
comfort executive ve sport arasındakı farklılıklar nelerdır?
comfort executive ve sport arasındakı farklılıklar nelerdır?
executive en dolu versiyonu diye biliyorum...deri elektrikli ısıtmalı koltuk sunroof vsa vs vs.. diye biliyorum ben executive haricindeki donanımlarda sunroof yok...
ferro nickli arkadaşa sorun ferit.. var onda 2.4 192 otomatik lik o size en iyi şekilde yardımcı olur.. artsını eksisi ni en iyi o söyler :) müdür cvp ver nerdesin.. :)
ferro nickli arkadaşa sorun ferit.. var onda 2.4 192 otomatik lik o size en iyi şekilde yardımcı olur.. artsını eksisi ni en iyi o söyler :) müdür cvp ver nerdesin.. :)
ben 2.0 ı merak ediyorum düşündüğümüz o ama hacim olarak aynı araç sonuçta inş görür yazar arkadaş...
mechanıcer
21-12-2009, 16:03
kronık rahatsızlıklar ;
on ve arka motor kulagı genelde 80.000km sonrası kopma oluyor,
dıreksıyon kutusu ve dıreksıyon borularında yag kacagı
vsa yuzunden cabuk balata asıntısı ve dısk asıntısı
app sensor arızası..
motor ve sanzıman olarak kusursuz calısırlar.
neden olmasın benım vtecı sen alırsan?:D
kanka gaza getirme alırım :D biliyosun para hazır ama sırf type-r alıp babamla binmek için almıyorum ehuehue :D
ne hayat arkadas babayla ortak binmek sen biliyosun nası sogudugumu bu işlerden ama bi accord a babayla binmek cok koymaz bence :)
tünay abi kullanıma göre değişio çünkü otomatik olduğundan sanırım yüklendiğinde benzin ibresi devir saati gibi inanılmaz derecede hareket ediyor :D mesela peder yavaş yavaş devirli kullanır arabayı bi depoyla 6 gün işe gider geliriz, ben babam hastayken aynı arabayla işe gidip geldiğimde bi depoyla 3gün gidip gelmiştim hep yüklendiğim için :D , kullanıma göre koklar yada emer :) istiosan koklatırsın istiosan emdirirsin
kronık rahatsızlıklar ;
on ve arka motor kulagı genelde 80.000km sonrası kopma oluyor,
dıreksıyon kutusu ve dıreksıyon borularında yag kacagı
vsa yuzunden cabuk balata asıntısı ve dısk asıntısı
app sensor arızası..
motor ve sanzıman olarak kusursuz calısırlar.
bu bahsettiğiniz sorunlar kaç bin kmde bir bana masraf açar mesela balatalar ve disk aşıntısı..çünkü senede en fazla max yapabilceğim km 8 bin 10 bin arası oyüzden bize pek sıkıntı yaratmaz gibi...birde bu yazdıklarınızın servis fiyatları nedir acaba zahmet olmaz ise yazabilirmisiniz
bu bahsettiğiniz sorunlar kaç bin kmde bir bana masraf açar mesela balatalar ve disk aşıntısı..çünkü senede en fazla max yapabilceğim km 8 bin 10 bin arası oyüzden bize pek sıkıntı yaratmaz gibi...birde bu yazdıklarınızın servis fiyatları nedir acaba zahmet olmaz ise yazabilirmisiniz
biz arabayı 20.000 kmde aldık, balatalarını 80.000 de değiştirdik senede ortalama 20.000 km yapıyoruz
mechanıcer
21-12-2009, 22:22
motor gucu ve agırlıgı yuzunden balata ve dısklerın asınması normal. masrafları yazdıgım parcalar senın kullanma ıle alaklı sert kalkıslarda kulaklar cok zorlanıyor.dıreksıyon pompa borularınıda tam donuslerde fazla dayamayın.servıs fıyatlarını yazamayacagım cunku ısı yenı bıraktım.ama alıncabılecek en guzel aractır accord....
motor gucu ve agırlıgı yuzunden balata ve dısklerın asınması normal. masrafları yazdıgım parcalar senın kullanma ıle alaklı sert kalkıslarda kulaklar cok zorlanıyor.dıreksıyon pompa borularınıda tam donuslerde fazla dayamayın.servıs fıyatlarını yazamayacagım cunku ısı yenı bıraktım.ama alıncabılecek en guzel aractır accord....
bilgiler için çok teşekkürler...