Orijinalini görmek için tıklayınız : düz boru hakkında...
arkadaşlar 4-1 megan 51lik boru sona ep3 typer orjınal eksozu düşünüyorum sizce nasıl bir seçim? ayrıca 51liğin podlu yada podsuz olması neyi değiştirir bu konuda fikirlerinizi almak istedim...tşkler.
konu acılmısken benmde bir sorum olucak.
dc 4-2-1 headers ve mugen double twinloop eksozum var yakında montajını yaptırıcm.
manifold cıkısına ufak bir spor orta düşünüyorum.
düz boru olarak 48 mi yoksa 51 bi boru kullanmalıyım.
arac ies.
spor orta susturucu dusuncen mantıklı bence.48lik uygun olur bence bakalım arkadaslar ne dıcek..
gokhan035
24-12-2009, 23:41
fabrikasyon ara boru isterseniz yollayabilirim.
96-01 civic ler için al-tak şeklinde komple ara boru 51mm lik.
bükümleri kusursuz, diğer bükümsüz tabir edilen ara borular gibi egsoz çapı daralmıyor. büküm yerlerinde dahi boru 50mm. kusursuz bir ara boru yani. kaynak vs yok. zaten üretici firma BMC fabrikasına orjinal egsoz boruları yapan bir firma ;)
araçların orjinal egsoz boruları numune alınıp boru çapı haricinde bütün kıvrımlara birebir ölçü alınarak üretilmiştir. araca alttan baktığınızda en ufak bir sarkma dahi göremezsiniz, bu yüzden sürtme riski de ortadan kalkıyor tabi ki.
ayrıca 01-05 civic ve 106 GTI-Saxo VTS nin de aynı şekilde kusursuz 51 lik ara boruları mevcut. 106 ve saxo nun ara boruları 2 parça birbirine geçmeli şekilde (kaynaksız kelepçeli)
yakın zamanda 60 lık ve 76 lık ölçülerde kıvrılacaktır.
Ahmetfikri
24-12-2009, 23:56
abi 51 düz ne kadara oluyor bi pm atabilirmisin
gokhan035
25-12-2009, 00:06
abi 51 düz ne kadara oluyor bi pm atabilirmisin
maliyetler hesaplandıktan sonra satış fiyatı çıkıcak, en geç haftaya salı-çarşamba gibi yazarım...
hımm hazır olan 51lik için fiyatınız nedir peki? mevcut mu elinizde?
edit: prdn cvp verılmıs...bende fıyat bellı olunca pm ıstıyorum? ;)
hımm hazır olan 51lik için fiyatınız nedir peki? mevcut mu elinizde?
edit: prdn cvp verılmıs...bende fıyat bellı olunca pm ıstıyorum? ;)
48-51-60 mm podsuz düz boru filanşları ile birlikte 150 tl kadosan sanayi de.. yeni yaptırdım.. ;)
48-51-60 mm podsuz düz boru filanşları ile birlikte 150 tl kadosan sanayi de.. yeni yaptırdım.. ;)
güzel fiyat ben trabzondayım burda podsuz yapamıyorlarmış.istanbulda yaptırıp buraya göndermesi maliyetli olur sanırım...
by_hayali
25-12-2009, 11:55
güzel fiyat ben trabzondayım burda podsuz yapamıyorlarmış.istanbulda yaptırıp buraya göndermesi maliyetli olur sanırım...
hallederiz mayk ;) otobüs spec :)
mustii kanka bu çengeldeki araç mı? kadosan'da yaptırırız ama araçta lazım bize.. burağın arabayı yaparken olur anca..
tamam ben yılbaşında ordayım kanki konusuruz.
podlu olunca podlu bölgede daralma oluyor sanırım bumudur podsuz olmasının sebebi dogrumuyum?
pod yani girinti çıkıntı olmuyor adam boruyu kaymak gidi kıvırıyor.. ;)
ewet biliyorum onun makinası yok dedi burdaki eksozcular artık yalan doğru bilemem...
var var rahat olsunlar yeni yaptırdım.. kendisinde olmayan yok diyor a.q. :D
istanbulda var banko da burda yok işte :) nys bakıcaz hıdır yolda hala...
istanbulda var banko da burda yok işte :) nys bakıcaz hıdır yolda hala...
gel sen buraya ayarlarız birşeyler..
se_RC_an
25-12-2009, 14:30
fabrikasyon ara boru isterseniz yollayabilirim.
96-01 civic ler için al-tak şeklinde komple ara boru 51mm lik.
bükümleri kusursuz, diğer bükümsüz tabir edilen ara borular gibi egsoz çapı daralmıyor. büküm yerlerinde dahi boru 50mm. kusursuz bir ara boru yani. kaynak vs yok. zaten üretici firma BMC fabrikasına orjinal egsoz boruları yapan bir firma ;)
araçların orjinal egsoz boruları numune alınıp boru çapı haricinde bütün kıvrımlara birebir ölçü alınarak üretilmiştir. araca alttan baktığınızda en ufak bir sarkma dahi göremezsiniz, bu yüzden sürtme riski de ortadan kalkıyor tabi ki.
ayrıca 01-05 civic ve 106 GTI-Saxo VTS nin de aynı şekilde kusursuz 51 lik ara boruları mevcut. 106 ve saxo nun ara boruları 2 parça birbirine geçmeli şekilde (kaynaksız kelepçeli)
yakın zamanda 60 lık ve 76 lık ölçülerde kıvrılacaktır.
fiyatı belli olunca banada bi pm atarmısn
gokhan035
25-12-2009, 18:03
fiyatı belli olunca banada bi pm atarmısn
ok atarım tabi ki ;) önümüzde ki hafta içi detaylı fotolarını da koyarım ;)
büküm yerlerini kumpas la ölçme imkanın var mı kaç mm? büküm yeri derken tam L olan yeri ölçersen sevinirim.
racing3000
25-12-2009, 18:16
gökhancım bizimkilerde tam arka torsyonun olduğu yerde bi deve boynu var , oraları da 51 mm dönebiliyorlar mı, eğer öyle ise süper
gokhan035
26-12-2009, 01:38
gökhancım bizimkilerde tam arka torsyonun olduğu yerde bi deve boynu var , oraları da 51 mm dönebiliyorlar mı, eğer öyle ise süper
evet o parça da yapıldı zaten ve dönüş yerleri de 51 mm devam ediyo adaşım :)
2001-2005 civic lerin ara boruları toplam 3 parça birbirine geçmeli cat-back şeklinde.
bu arada normal de herhangi bir sanayi de ara boru yaptırmak istediğinizde yapılan boruların %90 nın 2 mm et kalınlığı var, bizim yaptığımız ara boruların et kalınlı 1.5 mm bu yüzden ara borular ağırlık olarak çok çok daha hafif. (borularımız italya dan ithal ediliyor, avrupa standartlarında en kalitelisi). diğer borulara göre hafif olduğu içinde sarsıntı vs oranı azalıyo daha stabil ve sorunsuz bir egsoz sistemi oluyor.
bu hafta takılan araçlar olucak zaten foto vs paylaşırız ;)
racing3000
26-12-2009, 10:23
ok o zaman adaşım, çok faydalı olacak herkese
bakalım bekliyoruz seni fotoları görelim fiyatı alalım hafta içi....
dragstar
26-12-2009, 12:46
bende merakla bekliyorum
dun bulusmada gokhanların kıvırdgı boruyu inceledim.inanılmaz hafif bi malzemeden yapılmıs ve kıvrım yerlerinde asla asırı bukulme yok hatta hiç yok dumduz boru nasılsa oyle kıvrılmıs.bence almalısınız gercekten cok basarılı hatta bende alıcam vtec2 me ;)
kıvırmak yerine dirsek kullanın bence...
potsuz bukum yapabılen makınelerı var gokhanların...
55 veya 57mm krom boru nerden buluruz?
dirsek kadar iyi oluyormu?
dirsek kadar iyi oluyormu?
potsuz bukum nedemek? boruyu capı daraltmadan bukmek demek... sence hangısı daha ıyı olur? kaynak ızı dahı bulunmayan borumu dırseklı kaynaklı borumu_?
birkaç potsuz diye tabiredilen boru gördüm ve her ne kadar potsuz olsa da boru kıvrılan yönün tersine doğru bükülmüş oluyordu.o nedenle sordum.
hangisnn iyi olduğu kousuna gelirsek, yine şimdiye dek görmüş olduğum bütün yüklü araçlarda egzoz boruları dirsek kullanılarak yapılmış idi.demekki dirsek ve iyi bir işçilik bükmden daha iyi olsa gerek ki bunca araç bu yöntemi kullanmış ?
gokhanlardakı boru bukme makınesı 76 lık 80 lık boruları bıle potsuz bukebılıyor sıfır kayıpla
teknoloji baya gelişmiş zaman :)
uygulaması yapılmış bir rsim hiç fena olmazdı.
gokhan koyar atmıstı bana ama sılmısım
gokhan035
26-12-2009, 20:59
Selçuk sağol kardeşim gerekli açıklamaları yapmışsın.
hangisnn iyi olduğu kousuna gelirsek, yine şimdiye dek görmüş olduğum bütün yüklü araçlarda egzoz boruları dirsek kullanılarak yapılmış idi.demekki dirsek ve iyi bir işçilik bükmden daha iyi olsa gerek ki bunca araç bu yöntemi kullanmış ?
çünkü senin gördüğün o kaynaklı borular elde ki imkanlarla öyle yapılmak zorunda idi o yüzden de öyle yapıldılar.
bizde ki bu bükümleri yapan makine türkiye de 2 adet var, mali değeri 1 milyon $. fabrika yatırımı sonuçta. asıl daha farklı üretimler için alındı ve de kullanılıyor. seri üretim bazı araçların intercooler borularını vs büküyor seri üretim oalrak. benim şahsi teşvikimle şu anda bu ara borulardan yaptırıyorum.
tahminim 1 ay sonraya kadar modeller fiyatlar vs herşey yerine oturur.
o zaman işin boyutu değişir.ben egzozcularda olan makinelerin braz gelişmişi diye tahmin ettim.teknolojik olarak gelişmiş işin ehli bir makina ise ok.
merak ettiğim konu fiyatlar :D
edit:makinenin de resmi varmı :D makine endüstrisine mesleki açıdan ilgim vardır.ilginç br chaz olsa gerek.
SifirinciMurat
26-12-2009, 21:11
gökhan, sadece listelediğiniz araçlar için mi üreteceksiniz? isteğe özel başka modeller için de yaptırabilecek miyiz?
gökhanın sattıgı malı gordum hatta sanayıde benı durdurdu hju gel bak ıstedıgın buydu dedı malzeme mukemmel kalkıp boş paralar vercegımıze bukumlu olan boruya bunu almak daha mantıklı ve cok hafıf
gökhan kardeşim bana telefon numaranı mail adresini pmlersen sevinirim bu işi seninle ciddi olarak konuşalım bi.
Arkadaşlar .. Vtec(b16) lerinize 51mm boru yapmanın bir amacı varmı benim bilmediğim..?
Çünkü b16a2 nin kısıtlamaları arasında en önde gelen başlıklardan biri egzos sistemi..
bence 2.5 çıkışlı bir header ve 2.5(63.5mm) egzos sistemine ortaya da kaliteli bir ara susturucu ve kaliteli 2.5 çıkışlı bir son susturucuyla hem güzel bir ses hemde performas yakalarsınız ..
Ha ben arabamı stock kullancam diyorsanız söylediklerini unutun...
forum da okuduklarımdan ve konusulanlardan yola cıkarak soyluyorum 2.5inç hıdır stock vtı için güç kaybı denılıyor boru konusunda da 51lık en ideali kullanışlısı verimlisi oldugu soylenıyr her konustugum arkadasım ve forumda okudugum konularda bunu okudum.60lık yapan bazıları ben sorun yasadım demıs bazısı yasamadım demıs bır cok sey soylenıyor bunun dogru olanı vardır heralde uygun o soylense daha makbul olur dıye dusunuyorum. :beuj:
Serkan VTEC
28-12-2009, 00:07
evet o parça da yapıldı zaten ve dönüş yerleri de 51 mm devam ediyo adaşım :)
2001-2005 civic lerin ara boruları toplam 3 parça birbirine geçmeli cat-back şeklinde.
bu arada normal de herhangi bir sanayi de ara boru yaptırmak istediğinizde yapılan boruların %90 nın 2 mm et kalınlığı var, bizim yaptığımız ara boruların et kalınlı 1.5 mm bu yüzden ara borular ağırlık olarak çok çok daha hafif. (borularımız italya dan ithal ediliyor, avrupa standartlarında en kalitelisi). diğer borulara göre hafif olduğu içinde sarsıntı vs oranı azalıyo daha stabil ve sorunsuz bir egsoz sistemi oluyor.
bu hafta takılan araçlar olucak zaten foto vs paylaşırız ;)
Banada 2001-2005 civic için olan araboruların fiyatı ne olacak bi şekilde haber verirsen iyi olur(pm,msn,mail vs.)
55 veya 57mm krom boru nerden buluruz?
beylikdüzü tarafında bir egzozcu da varmış ama ismini unuttum avrupa boru diye tabir ediliyor bu ölçüler.. ;)
gokhan035
29-12-2009, 23:51
gökhan, sadece listelediğiniz araçlar için mi üreteceksiniz? isteğe özel başka modeller için de yaptırabilecek miyiz?
hayır sadece bu modeller değil, bu ürün gamı gün geçtikçe tabi ki artıcak fakat önemli olan haliyle üretilen bir malın satışı ve sürekliliği olacağı için talebin yüksek olacağı modeller üretilecek. yani takdir edersiniz ki ayda-yılda 1 kere satılacak bir malın üretimini kimse yapmaz istemez. bu yüzden gelen talebin marka-model ine bağlı olacak üretimi.
gökhan kardeşim bana telefon numaranı mail adresini pmlersen sevinirim bu işi seninle ciddi olarak konuşalım bi.
ok.
Banada 2001-2005 civic için olan araboruların fiyatı ne olacak bi şekilde haber verirsen iyi olur(pm,msn,mail vs.)
ok tabi ki haber veririm :icon_tup:
Arkadaşlar bu arada boru kıvırmayla ilgili direk videosunu izlemek isterseniz internet sitemizden izleyebilirsiniz...
www.beformet.com
(video Opera tarayıcısında açılmıyor, Explorer en uygunudur)
road runner
30-12-2009, 00:05
her egzoscuya lazım bu makinadan :D
peki bu üretim olayı ne zaman başlar bellimi die bir soru sorsam ?
şimdi izledim de, bayağı iyiymiş.. her eve lazım :)
istanbulda var mı?
ben kromdan hoşlanmıyorum
ayrıca bana bir kaç boru lazım intercoller için, yardımcı olabilir misin? (aliminyum da olur)
Cihan Çizmeci
30-12-2009, 15:24
Şaka gibi makine :) Hem hızlı hem kusursuz :) Bende 106 için fiyat bekleyenlerdenim :)
fiyatı da makina kadar teknolojik olacak galiba.. :)
müthiş bi cihaz yalnız CNC galiba?
gokhan035
30-12-2009, 20:37
Teşekkürler arkadaşlar, evet makina biraz şaka cidden boruları kıvırırken izlemesi çok keyifli :)
önümüzde ki hafta fiyatlar belli olucak. buraya yazıcam.
istanbulda var mı?
ben kromdan hoşlanmıyorum
ayrıca bana bir kaç boru lazım intercoller için, yardımcı olabilir misin? (aliminyum da olur)
aynen bende kromu sevmiyorum :) istanbul da yok bu arada.
bana boruların resimlerini pm atarsan cevap verebilirim. ok lenirse numunelerinden göndermen gerekebilir.
fiyatı da makina kadar teknolojik olacak galiba.. :)
müthiş bi cihaz yalnız CNC galiba?
uçuk rakamlar olmıycak kesinlikle ;) üretim maliyeti hesaplanarak malın olması gereken normal değeri çıkıcak, abartı rakamlar olmaz ;)
evet makine CNC
bana 2 inch videodaki U kesim lazım (51 mm)
iki tane da 90 derece dirsek sadece
gokhan035
30-12-2009, 23:35
bana 2 inch videodaki U kesim lazım (51 mm)
iki tane da 90 derece dirsek sadece
U kesimi toplam ne kadar uzunlukta olucak? dirsekleri de 90 derece mi istiyosun yoksa küçük radüs lü mü? yani yay şeklinde dirsek mi?
hangisinden istiyorsan yaz önümüzde ki hafta içi ayarlamaya çalışıcam, hatta hazır da olabilirde bakmam lazım ;) dirsek kesin var hazırda da, U ya bakıcam.
http://www.uzun.name/intercoolerpipe.jpg
Bundan yapıcam; silikon boruları tamamladım
iki tane 90 derece bir tane de bu U sizin o videoda olan u olur gibi.
gokhan035
31-12-2009, 00:28
ok resim olması gayet iyi oldu, bundan bakar haber veririm ;)
Kağan Celep
01-01-2010, 19:43
ok resim olması gayet iyi oldu, bundan bakar haber veririm ;)
gökhan bey garage eryiğit ile alakanız varmı
gokhan035
02-01-2010, 02:09
gökhan bey garage eryiğit ile alakanız varmı
arkadaşımdır kendisi...
51 lik ara borular için soruyosan, ben bıraktım saxo için ara boruları oraya. Eryiğit e gelicem yarın konuşuruz orda.
Kağan Celep
02-01-2010, 02:22
arkadaşımdır kendisi...
51 lik ara borular için soruyosan, ben bıraktım saxo için ara boruları oraya. Eryiğit e gelicem yarın konuşuruz orda.
Bırakılan ara borular benim vts için yapıldı. Gerçekten tebrik ederim. Mükemmel bir iş çıkarmışsınız. Arkadaşlar kesinlikle tavsiye ediyorum. Boruların kıvrım noktalarında en ufak bir daralma dahi söz konusu değildir. Çok hafif birbirine geçmeli iki ayrı parçadan oluşmaktadır. Montajından sonra resimlerini paylaşırım. Yarın oraya belki uğrayacağım Gökhan Bey olmadı başka bir gün tanışırız inşallah.
rakamlar konusunda da bilgi alsak?
dragstar
02-01-2010, 10:31
banada intercooler borusu lazım olucak, vts ara boruları için fiyat alabilirmiyim
aviator35
02-01-2010, 21:18
gökhan abi benim 51'lik borular da harika oldu ben de teşekkür ederim, header'da işlem olmasa ve son susturum abuk supuk bir şey olmasa sadece tak ve kullan şeklinde hazır ve kıvrımlarda kayıp yok, biliyosun kendin ölçtün ve gösterdin bana sormadan:)
edt: bu arada ilk kullanıcıyım galiba daha boyası tazeydi;)
gokhan035
03-01-2010, 17:48
Arkadaşlar bu hafta içi liste halinde yazıcam fiyatları tüm açıklayıcı bilgileriyle birlikte ;)
Bırakılan ara borular benim vts için yapıldı. Gerçekten tebrik ederim. Mükemmel bir iş çıkarmışsınız. Arkadaşlar kesinlikle tavsiye ediyorum. Boruların kıvrım noktalarında en ufak bir daralma dahi söz konusu değildir. Çok hafif birbirine geçmeli iki ayrı parçadan oluşmaktadır. Montajından sonra resimlerini paylaşırım. Yarın oraya belki uğrayacağım Gökhan Bey olmadı başka bir gün tanışırız inşallah.
güle güle kullan kardeşim, çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim ;) ben bu hafta içi eryiğit e uğrıycam orda grsz...
gökhan abi benim 51'lik borular da harika oldu ben de teşekkür ederim, header'da işlem olmasa ve son susturum abuk supuk bir şey olmasa sadece tak ve kullan şeklinde hazır ve kıvrımlarda kayıp yok, biliyosun kendin ölçtün ve gösterdin bana sormadan:)
edt: bu arada ilk kullanıcıyım galiba daha boyası tazeydi;)
aynen ilk senin arabaya takıldı :) güle güle kullan...
ne dediysek o kardeşim sana kumpasla da göstermek istedim :D
çok güzel oldu yanlız dediğim gibi o son susturucunu acil değiştiricez o sisteme yakışmadı biliyosun :) bende bakıyorum uygun bişeyler aklımda ;)
aviator35
04-01-2010, 22:22
Arkadaşlar bu hafta içi liste halinde yazıcam fiyatları tüm açıklayıcı bilgileriyle birlikte ;)
güle güle kullan kardeşim, çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim ;) ben bu hafta içi eryiğit e uğrıycam orda grsz...
aynen ilk senin arabaya takıldı :) güle güle kullan...
ne dediysek o kardeşim sana kumpasla da göstermek istedim :D
çok güzel oldu yanlız dediğim gibi o son susturucunu acil değiştiricez o sisteme yakışmadı biliyosun :) bende bakıyorum uygun bişeyler aklımda ;)
ewet abi bir izmire dönelim şu lambayı södürteyim okan abiye, son susturucuyu da takmak lazım, gayet memnunum:)
By_FresH
08-01-2010, 12:02
makina mükemmelmiş videosunu izledim bende honda civic 1.6 ies(d16) 1998 model için 51 lik ara boru istiyorum fiyat listaniz hazır olunca haber verirseniz sevinirim
elime borular geldi
birinci kalite ve çok hafif. resimleri koyacağım
se_RC_an
08-01-2010, 12:48
fiyatlar daha belli olmadımı 1,4 hb için
gökhan fiyat bekliyoruzz kardeşşş ;)
elime borular geldi
birinci kalite ve çok hafif. resimleri koyacağım
dirsek kısımlarından yakın foto olursa ii olur.
aviator35
08-01-2010, 21:42
dirsekler yanımda ölçüldü pasoyla yarım milimden fazla kayıp yok...
gokhan035
09-01-2010, 02:13
Fiyatlar ( 2" - 51 mm ara borular )
Honda Integra (90-93) DA -> 140 TL (2 Parça)
Honda Civic (92-95) EG -> 140 TL (2 Parça)
Honda Civic (96-00) EK -> 140 TL (2 Parça)
Honda Civic (01-05) ES -> 140 TL (2 Parça) - 160 TL (3 Parça)
Peugeot 106 GTI -> 140 TL (2 Parça)
Cıtroen Saxo VTS -> 140 TL (2 Parça)
Honda Civic ES7 (01-05) lerde eğer DC Sport 4-2-1 tarzı katalizörü iptal eden tipten headers mevcut ise ara boru 2 parça olarak yollanacaktır ve fiyatı da 2 parça üzerinden olacaktır. Eğer orjinal manifold tipinde 4-1 headers (kısa tip) mevcut ise ara boru 3 parça olarak yollanacaktır ve fiyatı da 3 parça üzerinden olacaktır.
İlerleyen zamanlarda 60 lık ve 76 lık olarak da araborular üretilecektir...
Borular birbirine geçmeli kelepçeyle sabitlenerek tek parça haline getirilecektir. Boruları birleştirmek için kaynak vs gerekmemektedir.
Resimler
Örnek olarak Peugeot 106 GTI - Cıtroen Saxo VTS nin ara boru resimlerine linkten bakabilirsiniz.
http://img29.imageshack.us/gal.php?g=06012010872.jpg
Bu linkte de VTS ye uygulanmış resimlerine bakabilirsiniz.
http://img9.imageshack.us/gal.php?g=07012010878.jpg
Ahmet_28
09-01-2010, 11:10
c2 vts için 48 mm fiyatı nedir montaj dahil?
montaj yapılmıyor sanırım.
By_FresH
09-01-2010, 11:40
hımm gerçektende fiyat iyi bişi ögrenmek istiyorum bu baglantı yerlerine kelepçeyle sabitlendikten sonra herhalngi bir sorun olmuyor deyilmi ?
By_FresH
09-01-2010, 11:41
hııı birde mersine kargo yapabilirmisiniz?
gokhan035
09-01-2010, 13:38
maliyetlerine göre belirlenen fiyatlar bunlar arkadaşlar. Şahsi olarak benim fiyatlar konusunda birşey yapmam zaten mümkün değil. Bunlar kdv dahil fiyatlardır. Faturasız satış yapılmamaktadır.
hayır kelepçeyle sabitledikten sonra bir sorun olmuyor. zaten bildiğimiz kelepçelerle değil, egsozcualrda ki farklı tip sağlam kelepçelerle sabitleniyor.
Heryere kargo yapabiliriz.
Ahmet_28
09-01-2010, 13:46
c2 vts için varmı?
gokhan035
09-01-2010, 13:50
c2 vts için varmı?
pardon ya sana cvp yazmayı unutmuşum :) C2 VTS için şu an yok. Üretimi olan modeller bunlar. ama zamanla farklı araçlarında numuneleri geldikçe yapılacaktır.
montaj konusunda da, izmir için yardımcı olabiliriz. Diğer iller için şu an böyle birşey yok.
dragstar
09-01-2010, 15:23
saxo vts için 63mm lik boru ile yapmayı planlıyormusunuz
Ahmetfikri
09-01-2010, 16:58
sedan hb fark ediyormu
fiyatlar çok iyi kargo ne kadar tutuyor acaba..
racing3000
09-01-2010, 18:59
Fiyatlar ( 2" - 51 mm ara borular )
Honda Integra (90-93) DA -> 140 TL (2 Parça)
Honda Civic (92-95) EG -> 140 TL (2 Parça)
Honda Civic (01-05) ES -> 140 TL (2 Parça) - 160 TL (3 Parça)
Peugeot 106 GTI -> 140 TL (2 Parça)
Cıtroen Saxo VTS -> 140 TL (2 Parça)
Honda Civic ES7 (01-05) lerde eğer DC Sport 4-2-1 tarzı katalizörü iptal eden tipten headers mevcut ise ara boru 2 parça olarak yollanacaktır ve fiyatı da 2 parça üzerinden olacaktır. Eğer orjinal manifold tipinde 4-1 headers (kısa tip) mevcut ise ara boru 3 parça olarak yollanacaktır ve fiyatı da 3 parça üzerinden olacaktır.
İlerleyen zamanlarda 60 lık ve 76 lık olarak da araborular üretilecektir...
Borular birbirine geçmeli kelepçeyle sabitlenerek tek parça haline getirilecektir. Boruları birleştirmek için kaynak vs gerekmemektedir.
Resimler
Örnek olarak Peugeot 106 GTI - Cıtroen Saxo VTS nin ara boru resimlerine linkten bakabilirsiniz.
http://img29.imageshack.us/gal.php?g=06012010872.jpg
Bu linkte de VTS ye uygulanmış resimlerine bakabilirsiniz.
http://img9.imageshack.us/gal.php?g=07012010878.jpg
Gökhancım boruların geçiş kısımlarında conta vs ye gerek duyuluyormu montajda? birde vtec 2 lerin 4-2-1 lerinin bitiş kısmında flanş var. sizin ordan itibaren başlayan boruda da flanş varmı yoksa biz mi flanş kaynattıracaz o kısma?
gokhan035
09-01-2010, 19:35
saxo vts için 63mm lik boru ile yapmayı planlıyormusunuz
evet yapılacak. sanıyorum ki 63 lük ler en geç 2 hafta içinde hazır olur. Önümüzde ki hafta içi de yapılabilir.
sedan hb fark ediyormu
hayır Ahmet fark etmiyor.
fiyatlar çok iyi kargo ne kadar tutuyor acaba..
kargonun ne kadar tuttuğu konusunda hiçbir fikrim yok. fakat Ambar la gönderirsek ki en kolayı o, çok çok ucuza gelir komik rakamlar tutar.
Gökhancım boruların geçiş kısımlarında conta vs ye gerek duyuluyormu montajda? birde vtec 2 lerin 4-2-1 lerinin bitiş kısmında flanş var. sizin ordan itibaren başlayan boruda da flanş varmı yoksa biz mi flanş kaynattıracaz o kısma?
adaşım conta vs ye gerek olmayacak şekilde yapıldı geçiş kısımları gerek yok yani.
şu anlık flanşlı olarak yapmadık. zaten biz flanşlı olarak yapsak flanşı da ucuna bizim kaynatmamış gerekicekti, onun yerine flanş kısmında ufak değişiklikler olabileceği sebebiyle takan egsozcunun kendisinin araca göre ucuna flanşı kaynatıp takması daha sağlıklı olacaktır.
racing3000
09-01-2010, 19:54
Haklısın adaşım, ufak tefek rütuşlar gerekebilir flanş konusunda, geçişlerdede contaya gerek olmaması çok iyi :) iyi iş çıkarrttınız valla, elinize sağlık
SifirinciMurat
09-01-2010, 22:08
gökhan fiyatlar güzel, portföye clio rs eklemeyi düşünürsen görüşelim pm üzerinden
gokhan035
10-01-2010, 02:14
Haklısın adaşım, ufak tefek rütuşlar gerekebilir flanş konusunda, geçişlerdede contaya gerek olmaması çok iyi :) iyi iş çıkarrttınız valla, elinize sağlık
teşekkürler adaşım :)
gökhan fiyatlar güzel, portföye clio rs eklemeyi düşünürsen görüşelim pm üzerinden
sende izmir desin sanırım. Eğer clio RS in komple orjinal borularını bana birkaç günlüğüne bırakabilirsen 1 hafta içinde çıkartırım ;)
Akşam bende bitane numune gördüm, Gayet güzel ve başarılı.
Gökhan bana 51lik boru fazla gelir, 48lik yaparız herhalde ilerleyen zamanlarda ;)
PPR engineering
10-01-2010, 14:19
Bence 51 lik borular ideal 48 lik düşünmeyin bemce...
konu acılmısken benmde bir sorum olucak.
dc 4-2-1 headers ve mugen double twinloop eksozum var yakında montajını yaptırıcm.
manifold cıkısına ufak bir spor orta düşünüyorum.
düz boru olarak 48 mi yoksa 51 bi boru kullanmalıyım.
arac ies.
orta susturucu düşünüyorsan eğer 48lik yıldız susturucu koydurt boruyuda 48'lik çektirmen daha iyi olucaktır
arkadaşlar 4-1 megan 51lik boru sona ep3 typer orjınal eksozu düşünüyorum sizce nasıl bir seçim? ayrıca 51liğin podlu yada podsuz olması neyi değiştirir bu konuda fikirlerinizi almak istedim...tşkler.
bendede 4-1 megane hedars vardı ara borular 60mm'lik sonda typer egsozu mevcut ben memnunum 51mm boruda pot olursa sıkıştırır 60mm boruda pot olursa sıkıştırmaz
54mm ara boru çekersen çok daha güzel sonuç alırsın bence Des sanayi sitesinde 54mm ara boru bulabilirsin dirsekleride mevcut
SifirinciMurat
10-01-2010, 16:16
sende izmir desin sanırım. Eğer clio RS in komple orjinal borularını bana birkaç günlüğüne bırakabilirsen 1 hafta içinde çıkartırım ;)
olabilir o problem değil, zaten ali'nin arkadaşıymışsın bir ara mutlaka tanışır görüşürüz.
Bence 51 lik borular ideal 48 lik düşünmeyin bemce...
Aracım 1.4is, 51likte alt devirler biraz daha fazla ölür, 48lik istememdeki amaç kaybı en aza indirmek için...
Ahmetfikri
10-01-2010, 22:06
abi yarın izmire geliyorum nerden kimden alcam boruları
gokhan035
12-01-2010, 21:05
olabilir o problem değil, zaten ali'nin arkadaşıymışsın bir ara mutlaka tanışır görüşürüz.
ok. bu aralar getirmeni tavsiye ederim ;) kalıp tekrar takılacak, daha çabuk hallolur ;)
abi yarın izmire geliyorum nerden kimden alcam boruları
geldin gördün aldın :)
By_FresH
06-02-2010, 21:45
gökhan kardeşim öncelikle iyiliğin ve insancıl davranışın için çok saol her ne kadar hemşeri olsakta[ürünle işimiz bittikten sonra söyledim hemşeri olduğumuzu:)))] toprakçılık yapmadan ürünümüzü zamanında kargoya vermen ve sürekli telefonla yardımcı olman ve gerçekten kusursuz bir 51 lik harbi potsuz borumuzu zamanında elimize ulaştırdığın için teşekkür ederim mersin de böyle bir şey olmadığından egzosçunun ve benim arabamın işlerini yapan ustanın şaşkın bakışları için çok teşekkür ederim düşünen arkadaşlara sonsuz güven içerisinde alınabilecek bir ürün olduğunu söylerim allah işini gücünü rastgetirsin dostum..
Uras selam, senin OEM sistem duruyor mu? Gokhanla dun konustum sistemleri gayet guzel.
SifirinciMurat
07-02-2010, 15:15
kat yok, orta susturucu muadil bir ürün, son susturucu orijinal. ara borular da eh işte. fırsat olunca komple düz boru değil de k-tec stealth benzeri bir egzoz sistemi yaptıracağım. ses çıkarmayacak, dışardan görünmeecek ve beni çevirmede orada burada hedef haline getirmeyecek türden. bu aralar yeni dönem hazırlıkları nedeniyle hiç vakit yaratamıyorum yoksa görüşeceğim gökhanla.
stealth bende var di, 2.5 inch ciktin mi RS de durulmaz, kat iptali varsa.
Dedigin gibi bir sistem yaptirilabilir tamami 2.5 inch, hareketlenince haberleselim.
gokhan035
25-02-2010, 19:45
clio RS ciler :) geliyor mu oem örnek?
88 91 ef civic için bi plan varmı acaba merakla bekliyoum
gokhan035
27-02-2010, 19:36
88 91 ef civic için bi plan varmı acaba merakla bekliyoum
evet ef kasa içinde üretimi yapılacak ;) tam zaman veremesem de yakında diyelim ;)
tmm ozaman bende ozmna kadar headersı ayarlarım inş.
RS için yapılacaksa, ben de talibim. :)
gokhan035
28-02-2010, 17:05
RS için yapılacaksa, ben de talibim. :)
İzmir deki RS ci arkadaşlar orjinal egsoz sistemini getirirse yapılıcak da bende bekliyorum yani :)
Gokhan ben de OEM zaten yok tek umit Uras umarim duruyordur.
k-tec stealth egsoz sistemi tam olarak ne oluyor? Açıklayabilirmisinz acaba? :beuj:
http://www.k-tecracing.com/products/clio2/exhaust/new_stealth_1.jpg
SifirinciMurat
28-02-2010, 18:23
gökhan'a pm attım konuyla ilgili.
İzmir deki RS ci arkadaşlar orjinal egsoz sistemini getirirse yapılıcak da bende bekliyorum yani :)
İlla orijinale gerek var mı ki, İzmir'de bikaç tane RS var, bitanesinden ölçü alınıp yapılamaz mı? :soru:
182 nin headeri ve 172 mk2 ler icin kaymali bir aparat yapmak lazim gelir. Yada mk1 ve mk2 ayri ayri yapilacak.
haber bekliyoruz? kalıp vermek isteyen RS'ci var?
ef kasayı beklemekteyim havalar ısınıyo kan kaynıyo sabırsızlanıyorum :D
Gökhan Arkadaşımızın EK kasa Civic için Yaptırdığı 51mm lik borulardan taktırdım aracıma, Sonuç mükemmel Sıfır hata, Ve mükemmel işçilik. Ne kaynak var ne potluk, nede dirseklerde daralma. 51mm başlıyor ve öyle devam ediyor.
Cumartesi Montaj sırasında çektiğim Bir foto ;
http://www.dosyayukle.tk/images/564_24.jpg (http://www.dosyayukle.tk/view-564_24.jpg)
gokhan035
30-03-2010, 00:36
Güle güle kullan Onur :) Seninde beğenmene sevindim, şimdiye kadar 30 un üzerinde araca takıldı 1 tane dahi en ufak olumsuz yorum yok merak etme herkes çok beğendi :)
Aracın özenli ve kaliteli yapıldığını fazlasıyla belli ediyor kazasız belasız inşallah ;)
Arkadaşlar 106Gti Aracıma Düz Boru Yaptıracağım ama fiyat hakkında hiçbir fikrim yok üç-beş aşağı yukarı ne tutar. ?
Kağan Celep
30-03-2010, 03:09
Gökhan Bey'den ortalama bir rakam veriyorum 150 TL ye temin edebilirsiniz.
gokhan035
31-03-2010, 00:48
Gökhan Bey'den ortalama bir rakam veriyorum 150 TL ye temin edebilirsiniz.
teşekkürler kardeşim ;)
Arkadaşlar 106Gti Aracıma Düz Boru Yaptıracağım ama fiyat hakkında hiçbir fikrim yok üç-beş aşağı yukarı ne tutar. ?
poşetinde stockta var. pm attım...
mad_max1978
31-03-2010, 01:20
fiyat için bir ö.m de ben alabilirmiyim 106 gti için?birde orta susturucu taksak bu alacagımız boruya kaynaktan dolayı bir sorun teşkül edermi acaba?
By_FresH
31-03-2010, 01:57
evet ya gökhan kardeşim gerçekten çok ama çok mükemmel işçilik biliyorsun bende taktım ve çok memnunum şiddetle tavsiye ederim