Orijinalini görmek için tıklayınız : Doğal Cila, Bostik & Boya Koruma:Paylaşım ,Sorular ..
Dilerseniz aracınızda ufak bir alanda spot test yapayım sonra duruma göre reçete yazarım :)
Pasta cilamı yapmıştım bundan 1 ay önce yaza doğru isterseniz konuşalım gerekirse buluşuruzda duruma göre bakarsınız söylersiniz uyar mı?
imprezaWRC
06-12-2011, 21:55
Pasta cilamı yapmıştım bundan 1 ay önce yaza doğru isterseniz konuşalım gerekirse buluşuruzda duruma göre bakarsınız söylersiniz uyar mı?
1 ay önce yaptıysanız o zaman kılcal çizik yoktur diye düşünüyorum. :)
P.S: Bana uyar tabiki :)
1 ay önce yaptıysanız o zaman kılcal çizik yoktur diye düşünüyorum. :)
P.S: Bana uyar tabiki :)
Yaz başında burdan konuşuruz ortak bi yerde buluşuruz gerekli işlemleri yaparız hem tanışmış oluruz siz nerde oturuyorsunuz acaba?
imprezaWRC
06-12-2011, 22:15
Yaz başında burdan konuşuruz ortak bi yerde buluşuruz gerekli işlemleri yaparız hem tanışmış oluruz siz nerde oturuyorsunuz acaba?
Ofisim Kozyatağında :)
Her zaman beklerim, maksat tanışmak bilgi alışverişinde bulunmak :)
Bende sayrayiceditde oturuyorum insallah tanismak kismet olur:)
imprezaWRC
06-12-2011, 22:30
Bende sayrayiceditde oturuyorum insallah tanismak kismet olur:)
İnşallah :)
deeperblack
12-12-2011, 02:01
Aracımı 2.5 sene önce folyo kaplattım ve hala aynı folyoyu kullanıyorum. Folyo üzerinde normal araçtaki gibi kılcal çizikler mevcut. Bir bölümünü meg 83 elle uygulayarak deneme yaptım başarılı sayılır fakat plastix daha mı iyi bir sonuç verir? Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim...
Aracımı 2.5 sene önce folyo kaplattım ve hala aynı folyoyu kullanıyorum. Folyo üzerinde normal araçtaki gibi kılcal çizikler mevcut. Bir bölümünü meg 83 elle uygulayarak deneme yaptım başarılı sayılır fakat plastix daha mı iyi bir sonuç verir? Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim...
üstat sen aracını neyle silip parlatıyosun o lanet lekeleri neyle çıkarıosun deli olucam :soru::soru:
BilalAkbayır
31-01-2012, 23:27
Arkadaşlar, Collinite 915'i nereden temin edebilirim ?
d.berkay
20-02-2012, 22:19
Yurtdışından rahatlıkla getirtebilirsiniz..
imprezaWRC
20-02-2012, 22:22
Erdemboya'dan...
d.berkay
20-02-2012, 22:41
Erdemboya'dan...
Hocam bende ilk Erdem boya diyecektim ama sonra sitesine girip baktım stokya yok olarak görünüyor. O yüzden o seçeneği eledim.
Erdem boya da en son Collinite 476s vardı onu da ben aldım :)
Gelir belki yine takip etmek lazım..
Merhaba arkadaşlar aracıma sürekli olarak uyguladığım birkaç ürün var bunlar m82(sürekli değil)- m66 -m21- m7 -collinite 915 ve nxt bu ürünleri sıklıkla uyguluyorum ve siyah aracımda güzel bir parlaklık sağladım ama daha fazla yansıma görüntüsü ve derinlik katmak istiyorum tavsiye edebileceğiniz ürünler nelerdir sırasıyla nasıl uygulamam gerekir yardımcı olabilir misiniz?
Elimde Meguiars ultimate liquid wax var bunu daha kullanma şansı bulamadım nxt nin yerini alır diye düşünüyorum.
imprezaWRC
08-03-2012, 15:51
Merhaba arkadaşlar aracıma sürekli olarak uyguladığım birkaç ürün var bunlar m66 - m7 -collinite 915 ve nxt bu ürünleri sıklıkla uyguluyorum ve siyah aracımda güzel bir parlaklık sağladım ama daha fazla yansıma görüntüsü ve derinlik katmak istiyorum tavsiye edebileceğiniz ürünler nelerdir sırasıyla nasıl uygulamam gerekir yardımcı olabilir misiniz?
Elimde Meguiars ultimate liquid wax var bunu daha kullanma şansı bulamadım nxt nin yerini alır diye düşünüyorum.
Daha iyi bir görüntü için (varsa ki vardır) kılcal çiziklerden aracınızı arındırmanız yani polisaj ile zemini düzgün hale getirmeniz lazım.
Daha iyi bir görüntü için (varsa ki vardır) kılcal çiziklerden aracınızı arındırmanız yani polisaj ile zemini düzgün hale getirmeniz lazım.
En iyisi bumudur demek istediniz yani? Kilcal cizik yok diyebilirim suanda gayet duzgun zemin baska yapabilecegim birsey yokmudur?
Autoglym high definition wax istedğim görüntüyü yakalamamda yardımcı olabilir mi ?
imprezaWRC
08-03-2012, 19:09
Autoglym high definition wax istedğim görüntüyü yakalamamda yardımcı olabilir mi ?
Şu an kullandığınız ürün nedir?
Şu an kullandığınız ürün nedir?
82-66-21-7 ve collinite 915
nxt
ultimate liqiud wax ıda henüz denemedim.
66 ıle temızletıp 21 le bıtırebılırsın yada 7 ıle yada y915 le ama hd de farklı bır dolgunluk verebılır bnm nacızane tavsıyem sureklı aracınızı temız tutup detaıler ıle parlatmanı ve katı wax kullanmanız elınızde 915 varmı onla devam edebılır yada hd kullanabılırsınız ama detaıler onemlı araca yapılan sureklı uygulama sık sıl seklınde olan uygulama boyayı besler zamanla kalıcı bı parlaklıkı kazandırı buda her yıkamada saglam parlaklık elde eder ama bunlarda eger bana yetmıo dıosan tr pazarındakı urunlerı kafandan sılıp guzel bır marka olusumuna gırmelısın .
66 ıle temızletıp 21 le bıtırebılırsın yada 7 ıle yada y915 le ama hd de farklı bır dolgunluk verebılır bnm nacızane tavsıyem sureklı aracınızı temız tutup detaıler ıle parlatmanı ve katı wax kullanmanız elınızde 915 varmı onla devam edebılır yada hd kullanabılırsınız ama detaıler onemlı araca yapılan sureklı uygulama sık sıl seklınde olan uygulama boyayı besler zamanla kalıcı bı parlaklıkı kazandırı buda her yıkamada saglam parlaklık elde eder ama bunlarda eger bana yetmıo dıosan tr pazarındakı urunlerı kafandan sılıp guzel bır marka olusumuna gırmelısın .
elimde 915 var sık sık uyguluyorum memnunm aslında görüntüden ama daha derinlik daha netlik istiyor insan bir süre sonra. güzel marka oluşumu derken neler olmalı mesela ?
bol bol dolarlar yurolar olmalı :D parlaklık bi süre sonra dediğin gibi yetmemeye başlıyor mesela hakanın cguys urunlerı var sana elınde varsa ozel bı urun verebılır artık 915 klasıklestı meguıarsı hıc saymıyorum bıle artık bılınclı kullanıcının ıstedıgını veremıyor meguıars urunlerı klasık parlaklık ve kolay kullanımdan baska yaza kadar beklersen bnm acımdan detaıl manyaklarına guzel planlarım var.
bol bol dolarlar yurolar olmalı :D parlaklık bi süre sonra dediğin gibi yetmemeye başlıyor mesela hakanın cguys urunlerı var sana elınde varsa ozel bı urun verebılır artık 915 klasıklestı meguıarsı hıc saymıyorum bıle artık bılınclı kullanıcının ıstedıgını veremıyor meguıars urunlerı klasık parlaklık ve kolay kullanımdan baska yaza kadar beklersen bnm acımdan detaıl manyaklarına guzel planlarım var.
bu tarz planlar için zaman geldi artık mart 15 den sonra güzel havalar gelir inşallah :) yaza kadar bekleyemem :) evet bir çok ürün klasikleşti meg. harici başka ürün bilen de pek yok(ben dahil)
bu tarz planlar için zaman geldi artık mart 15 den sonra güzel havalar gelir inşallah :) yaza kadar bekleyemem :) evet bir çok ürün klasikleşti meg. harici başka ürün bilen de pek yok(ben dahil)
zaten ogretmek ıcın yaza kadar bekleyın dıorum ya :D
zaten ogretmek ıcın yaza kadar bekleyın dıorum ya :D
Peki en azından malzemeleri toparlasaydık o ara :)
Peki en azından malzemeleri toparlasaydık o ara :)
en kral malzeme 1 haftada gelıo o hıc dert deıl bnm tavsıtem sprey detaılerle besle 915 le koru parlat .yaza kadar bu sekılde havalar duzeldıkten sonra hardcore.
Yaza yeni mekan mı geliyor yoksa?:D
Yaza yeni mekan mı geliyor yoksa?:D
combined :D
darkmann
08-03-2012, 23:37
combined :D
yeni mekan gelmeli abi artık sabırsızlıkla bekliyoruz:)
yeni mekan gelmeli abi artık sabırsızlıkla bekliyoruz:)
bende cok ıstıorum ama mekan denilen sey baslı basına masraf
ne kadar çok ürün var hangisini alayım şaşırdım doğrusu, çok hafif hareler var boyada sizce bu hareleri giderip derin bir parlaklığı hangi ürünlerle sağlayabilirim
o cızıkler kolay kolay alınmıo ılk basta hata burda yapılıo ya o sekılde parlatıcaksınız yada aracınıza uygulama yapıcaksanız yapamıosanız yaptırmanızdan baska care yok
o cızıkler kolay kolay alınmıo ılk basta hata burda yapılıo ya o sekılde parlatıcaksınız yada aracınıza uygulama yapıcaksanız yapamıosanız yaptırmanızdan baska care yok
hangi ürünü kullanmam gerekir ince hareleri alabilmek için onu çözemedim bir tavsiyen olabilirmi
hangi ürünü kullanmam gerekir ince hareleri alabilmek için onu çözemedim bir tavsiyen olabilirmi
impreza wrc hakanla ırtıbata gec elınde amator cızık alıcı varsa alırsın.bn swırlx dıcem ama hıcbııse yaramıo o urun.
Arkadaşlar aracım yeni vw marka beyaz renkte 1 aylık henüz
ama bi sıkıntımı var yoksa bana mı öyle geliyor anlayamadım araç muazzam çok çiziliyor yıkamadan sonra dahi bez çizikleri çok açık belli oluyor
Collinite 476s uyguladım meguiars pad ve mikrofiber bezle araç aksine kat be kat çiziklerle doldu
yıkatmaya korkar oldum
elimle silsem çizik yapıyor
Boyada bi sıkıntı olabilirmi yoksa ben mi fazla takar oldum ?
boyada cızık yok henuz yeterınce tıtız deılsın bezlerın temızmı arac tozlumu ortam tozlumu bunları once ayarlaman lazım nazıkce sılmen lazım ne tarz bez kullanıosun fln fılan dıe uzar gıder.
Arkadaşlar aracın dışındaki plastik aksamları koruma ve parlatma için ne önerirsiniz?
Arkadaşlar aracın dışındaki plastik aksamları koruma ve parlatma için ne önerirsiniz?
sabunlu su yapıp ıcıne lımon suyu katıp karıstır pamukla sür.:icon_tup:
sabunlu su yapıp ıcıne lımon suyu katıp karıstır pamukla sür.:icon_tup:
eyvallah en yakın zamanda denicem :icon_tup:
fatihcakin
08-07-2012, 11:49
Arkadaşlar aracım yeni vw marka beyaz renkte 1 aylık henüz
ama bi sıkıntımı var yoksa bana mı öyle geliyor anlayamadım araç muazzam çok çiziliyor yıkamadan sonra dahi bez çizikleri çok açık belli oluyor
Collinite 476s uyguladım meguiars pad ve mikrofiber bezle araç aksine kat be kat çiziklerle doldu
yıkatmaya korkar oldum
elimle silsem çizik yapıyor
Boyada bi sıkıntı olabilirmi yoksa ben mi fazla takar oldum ?
Aracınızın boyası orjinal mi ?
alfonso4474
08-07-2012, 14:01
büyük ihtımal kulandıgınız bez yapyo benımde sılerken cızık gbı sureklı ız bırakyodu bezı degıstırdım hemen
Arkadaslar meguiars in gold class carnauba plus urunu nasildir,amaci nedir amator kullanima uygun mudur? Var mi bilgisi olan
fatihcakin
27-07-2012, 15:41
Arkadaslar meguiars in gold class carnauba plus urunu nasildir,amaci nedir amator kullanima uygun mudur? Var mi bilgisi olan
Ürün zaten Amatördür, ama haliyle elle uygulanacağı için aşırı bir parlaklık beklemeyın.
Arkadaşlar kuzenimin aracına ağaçtan dökülen reçineler yapışmış. Yıkama ile çıkmıyor. Bunun için kendimizin yapabileceği bir uygulama var mı?
Kil uygulaması bu sorunu çözer mi? Kil sonrası cila şart mıdır?
imprezaWRC
10-08-2012, 19:53
Arkadaşlar kuzenimin aracına ağaçtan dökülen reçineler yapışmış. Yıkama ile çıkmıyor. Bunun için kendimizin yapabileceği bir uygulama var mı?
Kil uygulaması bu sorunu çözer mi? Kil sonrası cila şart mıdır?
Kil yerine reçine sökücü tavsiye ederim. Ama kil ya da reçine sökücü sonrası ne yazıkki cilayı tazelemen lazım.
Anladım. Araba da çok yeni daha 2 aylık, cila atmak istemiyorduk ama mecburuz demek ki.
Teşekkürler.
imprezaWRC
12-08-2012, 19:51
Anladım. Araba da çok yeni daha 2 aylık, cila atmak istemiyorduk ama mecburuz demek ki.
Teşekkürler.
Hayırlı olsun, allah kaza bela vermesin, cila boyanın olmazsa olmazıdır. Zaten yıkama sıklığına görede belli zamanlarda cilayı tazelemen kaçınılmazdır :)
Tarık V.
25-08-2012, 10:38
Uygun mekan bulabilirsem bugün makine ile birşeyler yapmayı düşünüyorum. Araç Chevrolet Captiva Sedefli Beyaz. Dairesel kılcal çizikler, harelenmeler var. Durumu çok kötü değil.
Hangi ürünleri hangi sıra ile kullanamlıyım acaba ? Boya durumu fena olmadığı için M105'e ihtiyaç olmadığını düşünüyorum, AG SRP varken de SwirlX'e gerek yok sanırım.
Meg. Kil , Meg. UltQuikDet. , Meg. Ult.QuikWax , , NXT 2.0 Tech Wax , M105 , M205 , M66 , AG SRP , Meg. Swirlx
koray ozan
25-08-2012, 12:35
captıva nın boyası cok ıgrenc. dırek ped yapısıyor ama hemen cızıkler yok oluyor :D azvık su sıkarsanız pede daha rahat uygulama yaparsınız.
Tarık V.
25-08-2012, 22:06
Kapalı bir garajım olmadığı, hep cila yaptığım alışveriş merkezinin de otoparkı dolu olduğu için gölge ama ışık açısından berbat bir yerde makine ile giriştim araca.
Kil + UQD > SRP > NXT ' sıralamasını izledim.
Makineyle ilk deneyimim olduğu için Zenith tekniğinde ortadaki kısım olan 1800-2000 devirlik kısmı biraz kısa geçtim sanırım.
Hava kararıp da ışıklar ortaya çıkınca kaputtaki dairesel kılcalları görünce yaptığımın sadece parlaklık verdiğini anladım. O kadar dolgu özellikli SRP'yi bile yanlış kullanmışım ki bir işe yaramamış anlaşılan.
NXT'nin üstüne bir daha SRP geçiyordum ki ya şartellerden ya da makine uzun süre kullanılmaya alışık olmadığından(Einhell) kesilme yaptı ve makine çalışmadı. Geri kalanı yorgun bi şekilde elle tamamladım ama yine başaramadım sanırım. Şuan güzel bir şekilde parladı araç, resim çekemedim ama o kılcallar aklımda kaldı. Nasıl uygulama yapmalıydım ? Hılzı devirlerde ortalama kaç dk. yapmam gerek acaba ?
imprezaWRC
28-08-2012, 21:33
Kapalı bir garajım olmadığı, hep cila yaptığım alışveriş merkezinin de otoparkı dolu olduğu için gölge ama ışık açısından berbat bir yerde makine ile giriştim araca.
Kil + UQD > SRP > NXT ' sıralamasını izledim.
Makineyle ilk deneyimim olduğu için Zenith tekniğinde ortadaki kısım olan 1800-2000 devirlik kısmı biraz kısa geçtim sanırım.
Hava kararıp da ışıklar ortaya çıkınca kaputtaki dairesel kılcalları görünce yaptığımın sadece parlaklık verdiğini anladım. O kadar dolgu özellikli SRP'yi bile yanlış kullanmışım ki bir işe yaramamış anlaşılan.
NXT'nin üstüne bir daha SRP geçiyordum ki ya şartellerden ya da makine uzun süre kullanılmaya alışık olmadığından(Einhell) kesilme yaptı ve makine çalışmadı. Geri kalanı yorgun bi şekilde elle tamamladım ama yine başaramadım sanırım. Şuan güzel bir şekilde parladı araç, resim çekemedim ama o kılcallar aklımda kaldı. Nasıl uygulama yapmalıydım ? Hılzı devirlerde ortalama kaç dk. yapmam gerek acaba ?
Aracının boyası çok sert bir boya olduğundan SRP ile minimum 5 vuruş-geçiş ile çizikleri doldurabilirsin.
SRP ardından da nxt uygulamış olmanda yaptığını silmenle neredeyse eş değer bir durum. Bu iki vatandaş birbiriyle uyumlu değil, o yüzden srp ardından fk1000p veya collinite serisi gibi temizleyici ve dolgu içermeyen cilalar kullanman lazım.
Einhell açısından da geçmiş olsun.
Tarık V.
30-08-2012, 10:23
Şuan hali hazırda FK1000P yada Collinite elimde yok maddi açıdan birkaç hafta içinde de alamayabilirim. Fakat dairesel-kılcal çizikleri giderme açısından SRP yerine M205 uygulasam daha başarılı bir sonuç alabilir miyim acaba, M205'in peşine NXT uygulanabilir mi ? Veyahut M66 da var elimde hangisini önerirsiniz ? Teşekkür ederim cevabınız için.
imprezaWRC
30-08-2012, 12:34
Şuan hali hazırda FK1000P yada Collinite elimde yok maddi açıdan birkaç hafta içinde de alamayabilirim. Fakat dairesel-kılcal çizikleri giderme açısından SRP yerine M205 uygulasam daha başarılı bir sonuç alabilir miyim acaba, M205'in peşine NXT uygulanabilir mi ? Veyahut M66 da var elimde hangisini önerirsiniz ? Teşekkür ederim cevabınız için.
Görmeden birşey demek zor, çiziklerin ne kadarı kaldı, ne kadarı gitti fotoğraf paylaşmadığınız için bilemediğimden polisaj pedi ve m205 ile deneyebilirsiniz. İllaki bir düzelme elde edilir ama sizi memnun edermi bilemem.
Tarık V.
30-08-2012, 12:53
M205 işimi görür diye düşünüyorum, 2009 model araç boya durumumuz çok kötü değil. Resim çekebilirsem de yüklerim. Ayriyetten M205 > NXT sıralaması doğru mudur acaba ?
arkadaşlar elimdeki ürünlri araca nasıl uygularım acaba ? uygulamada yanlış bişi yaptım herhalde olmadı (: güneş vurduğunda ortaya çıkan çizikleri katbedemedim yada malzemelermi yanlış ?
sormak istediklerim
1.hangi sırayı takip etmeliyim?
2.makinenin devrini kaça ayarlamalıyım?
3.neyle silmeliyim ?
bir kaç püf noktasıda verirseniz çok iyi olur teşekkür ederim..
http://g1211.hizliresim.com/13/8/frcyq.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1211.hizliresim.com/13/8/frd19.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1211.hizliresim.com/13/8/frd20.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
teşekkür ederim
pek belli olmuyor ama telle çektim ..
http://g1211.hizliresim.com/13/8/frd7u.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
wolkanku
12-11-2012, 12:52
aracımdaki kılcal çizikler için meguiarstan amatör ürün alacağım,
ultimate compound ( ki elle uygulama için pek mantıklı değil)
swirl x mi?
scratch x mi?
hangisini alsam bilemedim.
aracımdaki kılcal çizikler için meguiarstan amatör ürün alacağım,
ultimate compound ( ki elle uygulama için pek mantıklı değil)
swirl x mi?
scratch x mi?
hangisini alsam bilemedim.
hıcbırını alma bı ıse yaramıyorlar.
wolkanku
12-11-2012, 16:44
hıcbırını alma bı ıse yaramıyorlar.
yok be o kadar değil rıdo, leon varken kediler kaputu mahvediyordu, scratch x ile yarım saatte hallediyordum...şu anda da aynı dertten muzdaripim.
serviste bir pasta atılmış, aracın üzerindeki ölü deri kalkmış resmen ama çok hızlı geçiştirme bir pasta olduğu belli, üzerinde de koruma yok, kediler çıktıkça çiziliyor..komple bir scratch x tarzı birşeyle geçip üzerine 66 atmayı düşünüyorum.
yok be o kadar değil rıdo, leon varken kediler kaputu mahvediyordu, scratch x ile yarım saatte hallediyordum...şu anda da aynı dertten muzdaripim.
serviste bir pasta atılmış, aracın üzerindeki ölü deri kalkmış resmen ama çok hızlı geçiştirme bir pasta olduğu belli, üzerinde de koruma yok, kediler çıktıkça çiziliyor..komple bir scratch x tarzı birşeyle geçip üzerine 66 atmayı düşünüyorum.
al bıde burdan yak :D ıse yaramıo dıorum hala param cok harcıcam dıosun .
al 105 150 ml elınle ovala hem uygun hem daha kullanıslı stracht a gore.
Wax-haca sıcaklığı ilişkisi hakkında fikri olan var mı?
10 derece sıcaklıkta meg's quick detailer uygulanır mı?
emirhan sph
04-12-2012, 21:44
Uzerlerine genelde oz degerleri yazar ordan kontrol edebilirsiniz.
focus musty35
05-01-2013, 19:19
bunlardan hangısını önerırsınız arac sıyah renk
http://b1301.hizliresim.com/15/5/hp8v3.jpg
Wax-haca sıcaklığı ilişkisi hakkında fikri olan var mı?
10 derece sıcaklıkta meg's quick detailer uygulanır mı?
qd uygulanır bi çalkalayın kullanın gitsin.Ama mesela katı cilalar için tek haneli sıcaklık değerleri hiç iyi değil.Şöyle bir örnek veriyim.Akşam aracımı yıkayıp kapalı garaja çektim içerisi 6 derece idi.fk1000p'yi sürdüm silmeden eve çıktım sabah gittiğimde anca kurumuştu bazı noktalarda hala ıslaktı.
Dersenizki eğer çok soğuk araba koyu renkse çekin güneşe yarım saate ısınır.
anthinka
09-01-2013, 22:44
Arkadaşlar sıfır araç için nano koruma sağlayacak ürün tavsiyesine ihtiyacım var. Aracı teslim almadan önce motor ve boya koruma yapıldı. Öncelikle bu koruma süresinin dayanma süresi kullanıma göre değişkenlik gösterir mi ? Yoksa yıkamayla alakalı bir şey mi ?
*Boya korumaya katkı sağlayacak yıkama şampuanı ne önerirsiniz?
focus musty35
10-01-2013, 21:43
bunlardan hangısını önerırsınız arac sıyah renk
http://b1301.hizliresim.com/15/5/hp8v3.jpg
yesıl kutudakı ve meg 80 i kullanarak sadece kaputa uygulama yaptım once meg80 sonra yesıl urunu yptım sonuc ıyı aslnda ama kesın yanls yapıyrm :D
ilk once meg ı surdum 10 dk bekledım sıldım sonra yesılı surdum 10 dk bekledım sıldım bu urunlerı surerken yuzeyı ıyıce bastırarakmı sılmelıym ve bekleme surem ne kdr olmalı
Beyler şöyle bir problemim var pazar günü aracıma pasta cila attım ama sonucu begenmedim şimdi tekrardan cila üzerine pasta atsam olurmu?Bir faydasını görürmüyüm kalan lekeler çıkarmı?
YavuzNaz
21-02-2013, 11:58
İsopropil alkolle komple silip, yeni baştan yapabilirsin kardeşim :) çizik derecesi ne alemde? eğer kullandığın ürün çizik gidermeye yeterli gelmiyorsa aşındırıcısı biraz daha fazla bir ürün uygulayıp öyle cilalama işlemine geçmeni tavsiye ederim.
İsopropil mi?O nasıl birşey ya ilk defa duydum tiner tarzında birşeymi?
YavuzNaz
21-02-2013, 13:10
isopropil alkol, tiner gibi birşey değil uçucu, aracı yıkıyaıp kuruladıktan sonra isopropil alkol ile silip tekrar uygulama yapabilirsin.
bu galiba İzopropilmiş
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-ipa-izopropil-alkol-1lt-oto-ve-elektronik-temizligi-icin-104415908/detay
Aracıma 7 ay önce sonax ta nano boya koruma yaptırmıştım.
Fakat bu korumanın artık işlevini yitirdiğini düşünüyorum.
Yüzey hem yumuşak bir yapıya sahip değil hemde kılcal çizikler oluşmaya başladı.
Bu baharda uygulamayı kendim yapmak istiyorum. Elimde Meg's ntx tech wax 2.0, meg's ultimate quik wax, klasse all-in-one polish ve klasse high gloss sealant mevcut.
Gelelim soruma;
Aracıma yapılacak uygulama sırası ne olmalıdır? Kil uygulamak gereklimidir?
Birkaç sorum olacak;
Meguiars 205 i Stoplarda ve camlarda uygulayabilirmiyiz.Stoplarda çizikler için, camlarda ise kireç kalıntısı, silecek izleri ve ufak tefek çizikler için sonuç alabilirmiyiz. ? Yok camlar için olmaz ise Seryum oksit mi ya da Autoglym'in cam cilası mı uygundur ?
Bir de bu nano konusunda çok cahilim.Araca ne şekilde nasıl uygulanır ? Kaporta aksamının ne şekilde temiz ve düzgün olması gerekir ?
Birkaç sorum olacak;
Meguiars 205 i Stoplarda ve camlarda uygulayabilirmiyiz.Stoplarda çizikler için, camlarda ise kireç kalıntısı, silecek izleri ve ufak tefek çizikler için sonuç alabilirmiyiz. ? Yok camlar için olmaz ise Seryum oksit mi ya da Autoglym'in cam cilası mı uygundur ?
Bir de bu nano konusunda çok cahilim.Araca ne şekilde nasıl uygulanır ? Kaporta aksamının ne şekilde temiz ve düzgün olması gerekir ?
merhaba,
205 yada herhangi bir pasta ile camdaki kalintilari , pislikleri alabilirsin. Cizikleri almak icin seryum oksit lazim.
Ben hep bas bas bagiriyorum nano diye birsey yok, pico nano santi desi kilo bunlar yunanca kelimler. Nano sanirim turkce cuce demek...
dı Kısaltma Büyüklük
kilo (kilo) km 1 000 m
hekto (hecto) hm 100 m
deka (deca) Dam 10 m
desi (deci) dm 1/10 m
santi (centi) cm 1/100 m
mili (milli) mm 1/1 000 m
mikro (micro) μm 1/1 000 000 m
nano (nano) nm 1/1 000 000 000 m
piko (pico) sm 1/1 000 000 000 000 m
femto (femto) fm 1/1 000 000 000 000 000 m
atto (atto) ** 1/1 000 000 000 000 000 000 m
Olcu birimi olan nanometre lafı bir satış stratejisidır, pazarlama taktiğidir, bu kadar küçük seviyede üretim teknikleri kullanan , yada kullanmayıp kullandığını iddia edenler var.
Kullandığı halde ürünleri iyi olmayan üreticiler de var, mesela sonax ve yukarıda gördüğün turtle wax.
benim ürünüm piko o zaman, sizin ürününüzden 10 kat daha iyi mi demek o zaman?
O ürünler de sealanttır, diğer sealantlar nasıl uygulanıyorsa bunlar da bu şekilde uygulanmalıdır. Ekstra bir durum söz konusu değil, çizikler giderilir, yüzey bütün kalıntılardan yağlardan arındırılır, kaportaya uygulanır.
Resul911
30-05-2013, 10:59
Merhaba arkadaşlar aşağıda fotosu olan aracımı 7 ay önce boyattım. boya sonrası kılcal çizikler oluşmaya başladı. bunları giderecek ürün tavsiye edermisiniz. aracı her hafta sonu sonax şampuan ve süngerle kendim yıkıyorum. yıkama sonrası parlaklık için cila önerilerinizi bekliyorum. uygulamayı elle yapabilirim.
araştırma yaptım fakat bir sürü birşey okudum kafam karıştı :(
amatörüm o yüzden bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
http://s1305.hizliresim.com/19/y/nm2xn.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://p1305.hizliresim.com/19/y/nm3c1.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Risendark
06-08-2013, 18:19
Merhaba arkadaşlar aşağıda fotosu olan aracımı 7 ay önce boyattım. boya sonrası kılcal çizikler oluşmaya başladı. bunları giderecek ürün tavsiye edermisiniz. aracı her hafta sonu sonax şampuan ve süngerle kendim yıkıyorum. yıkama sonrası parlaklık için cila önerilerinizi bekliyorum. uygulamayı elle yapabilirim.
araştırma yaptım fakat bir sürü birşey okudum kafam karıştı :(
amatörüm o yüzden bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
http://s1305.hizliresim.com/19/y/nm2xn.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://p1305.hizliresim.com/19/y/nm3c1.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ben Formula diye bi cila var carnabua özlü onun faydasını gördüm açıkçası ama yinede iyi bilen birisi daha iyi bi öneride bulunacaktır... Hakan abi var detailing sorumlusu o baya biliyor Nicki ImprezaWRC idi sanırım yanlış hatırlamıyorsam...
Enverbah
30-08-2013, 11:55
hollanda malı polisaj robotu olduğunu duydum.
tam adını ve markasını bilmediğim için araştırma yapamadım.
böyle bir makineyi gören duyan var mı?
beyler panjuru mat sıyah boıyadım neyle sokerım sprey mat boyayı aseton doktum cıkarıyr ama zar zor
murat_ileri
30-08-2013, 15:52
beyler panjuru mat sıyah boıyadım neyle sokerım sprey mat boyayı aseton doktum cıkarıyr ama zar zor
ne zaman boyadın, boya tazeyse zor sökülür. plastik aksamdan boya sökmek için güneşin altında bekletip üzerine bol miktarda aspirin sıkıyorum.
Yiğit Ş.
10-12-2013, 10:31
Soru: Boya koruma yaptırılmadan önce pasta cila yapılmalı mıdır ?
imprezaWRC
11-12-2013, 23:07
Soru: Boya koruma yaptırılmadan önce pasta cila yapılmalı mıdır ?
Cevap: Yüzeyde çizikler varsa ve boya okside olduysa evet. Çizik yoksa kil ve alkol ile yüzey temizliği yapılır üzerinede cila uygulanır :)
zemin halisi temizligi ve kapidaki plastikler icin chemical guys
veya muadili marka model onerileri?
ayrica ic plastikte nano uygulamalar var mi?
atas vinet( ucuz)
chemical guys apc, meguiars apc yada asprin (4 TL mi ne sisesi).
ama hepsini iyice sulandir, hele asprini cok iyi sulandir(1/25 filan) asiri guclu..
ic plastikte gtecniq in bir urunu var, bence 5 para etmez. "Gorunmez, belli etmez" bir tabaka kapliyormus..
Koruyor, ama ben guzel gozuksun istiyorum, tercih meselesi, mat bir sey kullansan da olur..
Risendark
09-04-2014, 12:17
Arabamın taban halisini temizleyecegim ancak Kum taş toprak artık halıya işlemiş bunu en iyi neyle temizleriz o işleyen taş topraklardan tamamiyle kurtulma şansımız var mı ? çok çirkin bi görüntüsü var arabanin içine binesim gelmiyor :(
atas vinet( ucuz)
chemical guys apc, meguiars apc yada asprin (4 TL mi ne sisesi).
ama hepsini iyice sulandir, hele asprini cok iyi sulandir(1/25 filan) asiri guclu..
ic plastikte gtecniq in bir urunu var, bence 5 para etmez. "Gorunmez, belli etmez" bir tabaka kapliyormus..
Koruyor, ama ben guzel gozuksun istiyorum, tercih meselesi, mat bir sey kullansan da olur..
Baskan bu apc olayi hem plastik hemde halida oluyor yani"? Peki sulandirma nasil olacak yari yariya su falan mi'?
SekoLive
09-04-2014, 14:17
tool abi, 1 ölçek aspirine 25 ölcek su koyarsanz en ideali
tool abi, 1 ölçek aspirine 25 ölcek su koyarsanz en ideali
Seko baskan bu aspirin halida dalgalanma yapmasin'?
onur asprin evde kullaniyoruz, annemin acaip degerli cin halilarinda. 1/20+ sulandir hic birsey olmaz.
Sulandirirsan korkacak birsey yok.
Normal apcleri de 1/10+ civarinda sulandir.
Arabada coluk cocuk varsa bence onlari hic surme, direk sabunlu su ile temizle..
Beyler ben daha önce hiç bu konularda tecrübe sahibi olmadım, yeni başlayacağım.
Evde bir tane polisaj makinesi var ama watt'ı düşük olduğundan dolayı bayılacaktır diye düşünüyorum. Ben yeni bir polisaj makinesi alacağım, forumdan baktım 150 tl'lere güzel makineler tavsiye edilmiş.
Aracımın boyası(gri) yeni, 2013 ekimde yapılmış. Sağ arka çamurluğu köpek tırmalamış biraz çizikler var ama derin değil, çıkacak türden. Ufak ufak da hareler var.
Ben bu durumdaki arabaya ne uygulamalıyım?
Ben istiyorum ki boyadaki cizikleri ve hareleri alayım, üstüne de cila atayım. Miss gibi parlasın, su tutmasın ve boyam korunsun. Öyle deli gibi sabah akşam uğraşayım, kasayım yeni yeni ürünler deneyeyim diye bir düşüncem yok. Sadece dediğim gibi kendi çapımda çizikleri gidereyim, boyamı koruyayım ve parıl parıl parlasın :)
Komple bir seferde bütün ürünleri temin edip, uzun süre kullanmak istiyorum. İnternette araştırdığım kadarıyla ürünler bölüp, normal şişelerde de satıyorlar ve uygun fiyata geliyor. Böyle birşeyler istiyorum.
Bana güzel bir şampuan,
çizikleri giderici ürün veya ürünler(polish diyorlar glaze diyorlar bilmiyorum),
parlatıcı ürün(wax mı oluyor cila mı oluyor bilmiyorum),
koruyucu ürün(wascoat'u gördüm hoşuma gitti),
polisajda kullanılacak ped,
yıkamada kullanılacak bez.
Diyelim ki ben bu ürünleri tedarik ettim, kullanım sıralamam nasıl olacak, nelere dikkat edeceğim?
İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim :)
Ben de benzer işlem için 2 gün önce temin ettim, bugün kargom Alanya'da olur, dönüşte bi polisaj makinesi alıp uygulama yapacağım sadece.
Ağır aşındırıcı olarak, Meguiars M101
Finishing için, Meguiars M205
Glaze , Poorboys BlackHole
Wax , elimde olan Collinite 915 (vardı)
aldım.
Bu ürünleri uygulamak için 3M ped seti aldım 150mm çapta, 125mm tabla yanında hediyesiydi makineye takmak için.
Siz de Blackhole yerine WhiteDiamond kullanarak benzer şekilde sonuçlandırabilirsiniz isteğinizi sanıyorum. En basit olarak örnek sıralama yapmak, fikir vermek açısından paylaştım bunları da tabi :)
i-vtec07
23-05-2014, 16:47
kilde almalısınız bence. polisaj dan önce boyayı temizlemek için :)
Ben de benzer işlem için 2 gün önce temin ettim, bugün kargom Alanya'da olur, dönüşte bi polisaj makinesi alıp uygulama yapacağım sadece.
Ağır aşındırıcı olarak, Meguiars M101
Finishing için, Meguiars M205
Glaze , Poorboys BlackHole
Wax , elimde olan Collinite 915 (vardı)
aldım.
Bu ürünleri uygulamak için 3M ped seti aldım 150mm çapta, 125mm tabla yanında hediyesiydi makineye takmak için.
Siz de Blackhole yerine WhiteDiamond kullanarak benzer şekilde sonuçlandırabilirsiniz isteğinizi sanıyorum. En basit olarak örnek sıralama yapmak, fikir vermek açısından paylaştım bunları da tabi :)
Şimdi bu ağır aşındırıcı yeni bir boya için tahminimce yıpratıcı olacaktır. Çünkü hareler çok az. Daha önce forumdan birisi önce 205 üstüne 105 geç en sonda cila at dedi.
Nokta vuruşu yapmam lazım, deneme yanılma yapmak istemiyorum.
Birde bu glaze ne işe yarar?
105 te 205 ten daha aşındırıcı yalnız?
Bu arada boya yeni fakat avrupa menşei araçların boyaları genellikle bizimkilere göre sert oluyor, sadece 205 te yeterli gelebilir sizin kullanımınız için. Tabi daha bilgili arkadaşlar yazacaklardır buraya, konuyu gördüklerinde.
Glaze, parlaklığı arttırırken renge derinlikte katıyor kısaca anlatmak gerekirse :)
Şöyle de bir detaylı açıklaması mevcut.
A glaze is often an optional step of the detailing process, but when used correctly can help add an additional layer of gloss and depth to the paint. Glazes are essentially polishes that leave behind oils, kaolin clay or some other substance that is designed to increase the depth and gloss while being able to mask or hide some minor imperfections in the paint. Glazes are great products to use right before a car show as it can help increase the depth and gloss, especially on lighter colored vehicles where this is often hard to accomplish. One of the downsides of using a glaze is that it may reduce a sealant or waxes ability to bond to the paint with it's maximum potential. The sealant and wax will still protect very well, it just may not last quite as long as it would if it was used on the bare paint.
Many people's expectations are often too high when it comes to a glaze filling in minor imperfections. If your car is filled with swirls and scratches, you are much better off investing in a polish to remove the marks, which is also a permanent fix, the results from a glaze are temporary. Your car should be washed, clayed, and polished prior to using a glaze for optimal results.
i-vtec @
kil mevcut ;) unutmuşum yazmayı..
Beyler merhaba
Detailingten hiç anlamam arabanın ön kaputunda ağaçtan düşme sarı sarı lekeler var. Tırnakla kazıyınca çıkıyor ama hem tırnağa hemde boyaya zarar veriyor.Yok mudur bunun bir formülü nasıl çıkarabiliriz?
Beyler merhaba
Detailingten hiç anlamam arabanın ön kaputunda ağaçtan düşme sarı sarı lekeler var. Tırnakla kazıyınca çıkıyor ama hem tırnağa hemde boyaya zarar veriyor.Yok mudur bunun bir formülü nasıl çıkarabiliriz?
İnce pasta ile almayı denerseniz daha kısa sürede daha net sonuca ulaşabilirsiniz bence ..
Deniyim bir oto yıkamada bunu. Teşekkür ettim.
Yeni aldığım ürünleri nasıl uygulamalıyım sizce bi fikir de ben alsam?
Bauhaus tan meg ürünleri aldım uygulamada karışıklık olmasın
Ultimate was & wax
Tec wax
Ultimate compound
Arabada bez çizikleri ve matlaşma var biraz. Amaç koruma ve parlaklık sağlamak.
Bunlara ek olarak eksik varsa neyle tamamlayabilirim?
meguiars foam cut compound 101 i opak beyaz renge makinayla hangi ped uygundur uygalamak için ?
fatihcakin
30-08-2014, 22:21
meguiars foam cut compound 101 i opak beyaz renge makinayla hangi ped uygundur uygalamak için ?
Cutting veya Polishing ile 101, sonrasına polishing pad ile 205 veya 82 uygulanırsa gayet güzel olabilir.
Car Care Turkey
01-09-2014, 08:55
İnce pasta ile almayı denerseniz daha kısa sürede daha net sonuca ulaşabilirsiniz bence ..
Kil ile almadan pasta yapmak hata olur. En basit cozumu kil.
araca 2-3 ayda bir meguiarsın minik sarı pedleri ile nxt uyguluyorum hem uzun suruyor hemde yorucu oluyor
bu ürün hakında bilgisi olan varmı acaba kalitelimi ucuzmu pahalımı değer yada değmez ????
http://www.otogold.com/meguiars-dual-action-cila-makinesi
nxt yerine başka cila kullanirsan rahat edersin. japon fusso coat tavsiye ederim. 5-6 kat daha dayanikli, cizik kapatiyor. Nano die lanse edilenlerdrn 20 kat ekonomik. 50 araba yaparsin kutusu ile..
Bu konuda oldukça amatör sayılırım. Araca askerden önce tek yaptığım wash coat veya sonax hızlı cila yapmaktı.
Fusso coat uygulanmadan önce hangi işlemleri yapmak daha uygun olur. Ipa, kil gibi işlemler yapmaya gerek varmıdır? Bu ürünü uyguladıktan sonra Meguiars hare giderici uygulamak kalan hareleri gidermeye yardımcı olur mu yoksa boşa mı yapmış oluruz?
i-vtec07
23-03-2015, 12:42
Bu konuda oldukça amatör sayılırım. Araca askerden önce tek yaptığım wash coat veya sonax hızlı cila yapmaktı.
Fusso coat uygulanmadan önce hangi işlemleri yapmak daha uygun olur. Ipa, kil gibi işlemler yapmaya gerek varmıdır? Bu ürünü uyguladıktan sonra Meguiars hare giderici uygulamak kalan hareleri gidermeye yardımcı olur mu yoksa boşa mı yapmış oluruz?
kil yapmanız çok çok iyi olur . ipa genelde polisaj sonrası kalıntıların temizlenmesinde kulanılıyo . kulanıp kullanmamak size kalmış.
hare gidericiyi fusso dan sonra diğil önce . fusso ciladır.
kısaca sıralama şu şekilde : kil+pasta hare giderici vs (polisaj)+ipa+wax
makina yoksa hare gidericiyle vs hiç uğraşmayın çizikler gitmez . fusso yu uygulayın zaten çizikleri ve hareleri az da olsa saklıyo . :)
Camdaki çizik nasıl giderilir ? Bi tane sarhoş ****** çocuğu kutu bira ile ön camın köşesine vurdu. Yaklaşık 3 cm'lik bir çizik var ?
onursumer
06-06-2015, 20:08
sıfır arabaya yapılması gereken birşey varmı ? daha aldım yıkatmadım bile oyle duruyorda o yüzden artık şu boya koruma ile ilgili detayları oğreniyim :D
Camdaki çizik nasıl giderilir ? Bi tane sarhoş ****** çocuğu kutu bira ile ön camın köşesine vurdu. Yaklaşık 3 cm'lik bir çizik var ? camdaki çiziklerden bende şikayetciyim zamanla oluşan cizikler canımı sıkıyo malesef :( özellikle yan camlar sıyırıcı yüzünden çizilmiş
sıfır arabaya yapılması gereken birşey varmı ? daha aldım yıkatmadım bile oyle duruyorda o yüzden artık şu boya koruma ile ilgili detayları oğreniyim :D
ohooo neler neler .kendim yapıcam dersen özelden tarif edeyim sana.
yerinde olsam.
üzerine demirtozu çözücü sıkar sonra şampuanla yıkarım ardından nanolarım.
ben yapamam dersen misafir edelim.
onursumer
07-06-2015, 10:46
yok ben yapamam kesinlikle :D biryerlere goturmem lazım :)
camdaki çiziklerden bende şikayetciyim zamanla oluşan cizikler canımı sıkıyo malesef :( özellikle yan camlar sıyırıcı yüzünden çizilmiş
ya benımkı dogal olusan cızıklerden degıl ıbnenın bırı bırayla vurdu gece gece sarhoştu. ama cızık derın oldugu ıcın malesef cozumu yokmus
ferhatcam
11-07-2015, 19:27
beyaz aracımda ufak tefek kılcal çizikler ve hareler var. Hangi ürünleri önerirsiniz?
Kırmızı araç içiç ne önerirsiniz? Meg şampuan ve meg hızlı cila kullanıyorum normalde ama biraz daha genişletmeye karar verdim 66 mı almalıyım yoksa nxt sıvımı veya nxt katı cilamı?
imprezaWRC
10-02-2016, 09:29
Kırmızı araç içiç ne önerirsiniz? Meg şampuan ve meg hızlı cila kullanıyorum normalde ama biraz daha genişletmeye karar verdim 66 mı almalıyım yoksa nxt sıvımı veya nxt katı cilamı?
Ben şu ürünleri tavsiye ederim.
http://www.kimyasaladamlar.com/color-evolution-red-renk-evrimi-kirmizi-pmu517 (tek başına koruma yapabiliyor ama işi sağlama almak için aşağıdaki ürünüde almak fena olmaz)
http://www.kimyasaladamlar.com/soft99-authentic-premium-carnauba-wax-200-gr-pmu404
orkuteren
25-02-2016, 21:54
çok fazla bütçem yok ama amatör kullanım için polisaj makinası bakıyorum fiyat performans ürünü önerisi alabilir miyim
çok fazla bütçem yok ama amatör kullanım için polisaj makinası bakıyorum fiyat performans ürünü önerisi alabilir miyim
abi ben 3. sanayideki koçtaştan aldım bi makine , 130 lira civarı var yok, + olarak yanında koyun postu mu artık neyse ondan da vardı , 1 senedir haftada 1 kullanırım valla güzel makine , tavsiye ederim, saklama çantası falanda var . bi bak derim
Ben şu ürünleri tavsiye ederim.
http://www.kimyasaladamlar.com/color-evolution-red-renk-evrimi-kirmizi-pmu517 (tek başına koruma yapabiliyor ama işi sağlama almak için aşağıdaki ürünüde almak fena olmaz)
http://www.kimyasaladamlar.com/soft99-authentic-premium-carnauba-wax-200-gr-pmu404
Abi bu ürünleri bende alayım dedim ama kısa bi bilgilendirir misin nasıl kullanalım? öncelikle hangisini uygulayalım ? uygulama süreleri? uygulama öncesi yapılacak işlemler vs?
teşekkürler şimdiden
orkuteren
26-02-2016, 12:27
abi ben 3. sanayideki koçtaştan aldım bi makine , 130 lira civarı var yok, + olarak yanında koyun postu mu artık neyse ondan da vardı , 1 senedir haftada 1 kullanırım valla güzel makine , tavsiye ederim, saklama çantası falanda var . bi bak derim
koçtaş'tan alalım ama hangi ürün bilgi verirsen sevinirim
koçtaş'tan alalım ama hangi ürün bilgi verirsen sevinirim
http://www.koctas.com.tr/zimpara-ve-polisaj/performance-power-polisaj-makinesi-s1m-gw-180-1200-w/4785-8753/
Benim aldığım ürün bu linkteki ürün abi, ben indirimli denk getirmişim herhalde :)
Low-Rider
27-03-2016, 22:44
fk1000p kullanıyordum uzun zamandır, bitti bitecek ne önerirsiniz uçuk fiyatlı olmayan ?
http://i64.tinypic.com/2uo3tac.jpg
http://i64.tinypic.com/t7g3fm.jpg
http://i66.tinypic.com/ogdsus.jpg
http://i65.tinypic.com/hvzb4z.jpg
http://i63.tinypic.com/168txt1.jpg
http://i67.tinypic.com/102qct0.jpg
gecen yaz sonu sattığım 2004 model aracimda yapmis olduğum uygulamadan bi kaç foto (uygulama yaptığım tarihte araç 11 yaşındaydı)
1-Meguiars ultimate compund
2-Meguiars NXT Tech Wax 2.0
arasıra hızli cila kullaniyordum.
meguiars ultimate sprey wax
Tr de bulabileceğiniz bilindik hemen hemen bir çok ürünü denemisliğim var. Ancak en iyi kombinasyonun bana bu gibi geldi scratchX 2.0 da fena değil
sondaki iki fotoğrafda işyerinin otoparkinda yağmurlu havada aracimla yan yana duran arakadasin astrası fark edildiği üzere astrada herhangi bir boya koruma yok
Bu arada ön ve yan cam brandası özellikle deri olan araçlarda güneşten korunma icin çok kullanışlı tavsiye ederim.
Yurtdışı ürünleri denemedim ancak ben denedim şu ürün yukarda saydiklarindan daha etkili diyen varsa denemek isterim. ( şu an ki aracım aliminyum gri) Bu wax işi hastalık gibi insan hep daha iyisini ariyor.
Çoğu arkadaşın bildigini tahmin ediyorum ancak yine de bilmeyenler için bi kac bilgi paylaşayım çam ve benzeri ağaçlarin reçineleri boyaya cok zarar veriyor (tecrube ile sabittir). buyuk bir çam ağacının yakinina yazin aracimi park etmiştim 1 hafta once boya koruma yapmıştım yaz yağmuru hafiften serpinti yapti ertesi gun aracin ozellikle kaputunda damla gibi lekeler oluştu ve ne yaptıysam gitmedi çünkü boyanin verniğine zarar vermiş. Bilindiği gibi metalik boyalar opaklara gore biraz daha farklı metalik boyalarda vernik opaklarda olduğu gibi boyanin içine karistirilmis vaziyette olmayıp yüzeye atiliyor bu nedenle vernik tabakasi zarar gördümü boya pert. Dikkat edersiniz opak renklerden ziyade gunes yanıkları metalik renklerde oluyor vernik farkindan dolayı. birde bu kus pislikleri vernigin baş düşmanı kuruyken kesinlikle mudahele edilmemeli kagit havlu veya selpak mendili islatip kus pisliklerinin ustune koyup hafifce uzerine su döküp bekletiyorum 10 dk daha sonra pislik kendiliginden dağılıp gidiyor. Diger turlu vernigi kaldirma ihtimali oldukca yüksek
Birde bu basincli yikamalar ozellikle boya korumanın yuzeyden hızlı bir şekilde uzaklasmasina neden olduğundan hem boya koruma hemde emekler boşa gitmiş oluyor. uzun ömürlü bir boya koruma için PH dengeleyicili bi oto sampuani, sünger ve hortum daima idealdir.
GuneyOnur
04-05-2016, 16:12
Yeni uygulama yapılmış siyah bir araç için Fiyat uygunluğu - Performans açısından önerebileceğiniz en hızlı cila hangisi acaba ?
Yeni uygulama yapılmış siyah bir araç için Fiyat uygunluğu - Performans açısından önerebileceğiniz en hızlı cila hangisi acaba ?
Oem kutularında rakipsizler :)
http://www.detailbox.com.tr/mad-wax-50ml
http://www.detailbox.com.tr/kati-cila-mad-wax-250ml
50ml ortalama 8-10,
250ml ortalama 40-50 araç uygulaması çıkartabilirler.
isyerin den sevdiğim bir abim eniştesinin tavsiyesi üzerine araclarina camurluyken pasta cila yapmislar ( kirli aracta pasta daha iyi olur demis eniştesi :) ) Tabi sonuc ortada biri astrasina biri de bmwsine bakakalmiş. Beni aradi dedim al getir bi bakalım yapilabilecek bisey varsa yaparız.
Araç geldiginde bu şekildeydihttp://i63.tinypic.com/v4wmfr.jpg
önce meguiars ultimate compound
üstüne scratchX 2.0
en sonda NXT Tech Wax 2.0 uyguladik ve bitirdik. Tabi elle uyguladığımız için bizde bittik ama sonuç başarılıydı
http://i68.tinypic.com/261cc9g.jpg
http://i68.tinypic.com/2wmq9nb.jpg
GuneyOnur
05-05-2016, 10:08
Oem kutularında rakipsizler :)
mad wax (http://www.detailbox.com.tr/mad-wax-50ml)
mad wax (http://www.detailbox.com.tr/kati-cila-mad-wax-250ml)
50ml ortalama 8-10,
250ml ortalama 40-50 araç uygulaması çıkartabilirler.
Birde valet promu ? yoksa fk1000 veya collinitemi ?
Birde valet promu ? yoksa fk1000 veya collinitemi ?
fk1000p veya collinite kötü ürünler değiller ancak teknoloji gelişirken yeni ürünleri denemenizi tavsiye ederim. Pişman olmayacaksınız ;)
soft 99 fusso 12 mi mad max mi görkem kardeşim ? ne dersin.
burakgunay
13-04-2017, 19:23
soft 99 fusso 12 mi mad max mi görkem kardeşim ? ne dersin.
bu soruyu ben de sorup konuyu güncellemiş olayım. Asteroid gri aracım var (füme 2016 Astra). Soft99 Fusso Dark aldım. Mad wax ta kafamı karıştırmıyor değil?
wolkanku
19-04-2017, 23:11
Az önce instagramda feynlab diye bir markanın self healing seramik korumasını gördüm, işin piri olan arkadaşlar inceleyip buraları da bilgilendirirse seviniriz. Sonuçlar çok iyi gözüküyor
Cumartesi pasta cila sonrası yağan yagmur ve boncuklanma
https://i.postimg.cc/wBMjwhP8/20190120-204334.jpg
imprezaWRC
27-01-2019, 19:23
Cumartesi pasta cila sonrası yağan yagmur ve boncuklanma
https://i.postimg.cc/wBMjwhP8/20190120-204334.jpg
Cilanın ömrü çok uzun olmayacak sanki.
Cilanın ömrü çok uzun olmayacak sanki.
Malzemeler bozulacak abi kullanmaya kullanmaya bir daha atarız havalar ısınsın.Bu sefer daha detaylı olur fotoda çekerim bol bol
Chemical Guys Black Light Hybrid Radiant Finish Siyah Araclar icin Ozel Şampuan 473ml. (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&path=105&product_id=1651)
imprezaWRC
abi özellikle senden yorum bekliyorum,bu ürünü biliyor musun? Yıllardır meguiars sarı şampuan kullandım memnun da kaldım. Değişiklik olsun diyorum aracım da siyah,şu ürünü gördüm.
imprezaWRC
29-01-2019, 14:33
Chemical Guys Black Light Hybrid Radiant Finish Siyah Araclar icin Ozel Şampuan 473ml. (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&path=105&product_id=1651)
imprezaWRC
abi özellikle senden yorum bekliyorum,bu ürünü biliyor musun? Yıllardır meguiars sarı şampuan kullandım memnun da kaldım. Değişiklik olsun diyorum aracım da siyah,şu ürünü gördüm.
Parlaklık sağlayan bir şampuan, o kadar para sırf parlaklık için verirmisin dersen, vermezdim.
Parlaklık sağlayan bir şampuan, o kadar para sırf parlaklık için verirmisin dersen, vermezdim.
pasta ve cila uygulamasını eylül ayında yaptım abi, zaten oto yıkama ve benzinlik işi köpükler hayatta kullanmam.
siyah aracım için güzel bir kür yazar mısın ? Fiyat performans anlamında ,şampuan hızlı cila vs.
Kenotek Brilliant Shine. baya güzel bir ürün
Easy Car Scratch Removal Cloth - İnce Cizik Cıkarıcı Pastalı Kece (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=1867)
alınır mı ? işe yarar bir sonuç görür müyüz acaba
Deri temizligi için kullandıgınız ürünler nelerdir?